• veghlaci05
    Hát én azt hiszem ki fogom próbálni az új Windózt.

Kb. 1 éve Ubuntu linuxot használok, de nem igazán tetszik. Alapjába véve már egészen felhasználóbarát, és nagyon sok hiányzó funkciót pótoltak de még mindig nem az igazi. Néhány dolog kifejezetten bosszant:
    - Iszonyat lassú flash (kb. 10x lassabb)
    - Az elérhető programok nagy része bugos, félkész, gagyi (DVD író, zenelejátszó, stb.) Pl. van vmi pdf nézegető amivel ha úgy akarsz nyomtatni hogy több oldal legyen egy lapon (2x3 balról jobbra és fentről le) akkor mindegy mit választasz ki a nyomtatási menüben, lentről fel és balról jobbra nyomtatja az oldalakat. Na ilyen lámaságok vannak mindenütt.
    - ráadásul (talán pont emiatt) Canonical folyamatosan variálja támogatott programok listáját
    - TV tuner beizzítása: 1 év és 2 disztribúció alatt sem sikerült, szerintem linux kernel programozó haver kell hozzá :)
    - Még mindig nem tudtam megbarátkozni a "puttyogós villogós" lassúnak ható grafikus felülettel. Ez a teljesítmény probléma egyébként nagyon sok helyen visszaköszönt, az Eclipse-ben egy ctrl+space pl. 5 másodpercre kiüti a gépet, továbbá a gimp, open office, audacity, firefox rendre lassabbak a windowsos változatoknál...
    - Driver hiányok, Ati és integrált intel kártyások számára nincs remény :)

Mindemellett vannak jó dolgok benne, például a központi szoftverfrissítés nagyon nagy ötlet, nem kell minden vackot külön frissíteni mint windózban.

Szóval ha jön az új windóz akkor az megy vissza csak az XP-miatt már nincs kedvem 2-3 napot rádobni az át(vissza)állásra.