• abdul alahmed
    -Én ilyet nem vettem észre, teljesen jól ment a flash (vagyis úgy mint winen, mert a flasht úgy egészben nem lehet gyorsnak mondani...)
    - Hát én nem ezt vettem észre, bár ezekből a programokból van 100 féle, mondjuk egy nero, és a beépített író után én is mondhatom hogy winen szarfosmoslék dvd író programok vannak, de ismerem az imgburn-t is ;) Zenelejátszással nemtudom mibajod, én xmms használtam, tökéletes volt. Átlátható elrendezés sok dsp, saját codecek mindenfélére, pl a sokak által alaptalanul kedvelt winampnál jóval többet tudott, és én foobar2k felhasználóként is hozzá tudtam szokni, aminél bizony nemnagyon tud többet semmi.
    -tvtuner minek? Pár éve még lehetett értelme, de ma már amikor minden sorozatot le lehet tölteni, és a tvből csak a szar folyik nincs értelme, mellesleg ez a tuner gyártó hibája.
    -a gui mióta van bebetonozva? Kapásból 5 féle gui érhető el egy ubira a saját repositoryjából (gnome, kde, az a 3ds izé, fluxbox, stb...)
    Milyen eclipse üti ki a gépet 5 másodpercre? Mert én is ismerek egy gányolt verziót (ibm által), aminél a ctrl-space win xp-n néha azt jelenti, hogy 2 percig se kép se hang. Én nem vettem észre egyéb lassúságot, sőt inkább azt hogy kevésbé szarakodik mint egy xp.
    - de van remény, emléxem hogy radeon 9600pro-ra is simán feltoltam az opensource nemhivatalos drivert ,és ment is minden ahogy kell és ez jópár éve volt. Ahogy hallom hd3xxx fölött vannak gondok, pedig állítólag az ati tavaly óta kicsit jobban rágyúr a linuxos driverekre. És ez megintcsak a gyártó hibája.

Egyébként az okosok azt mondják nem a legjobb disztrib az ubi, én is inkább azt mondom tanulásra barátkozásra jó, de kis tapasztalattal már inkább debian-t telepítenék.