Időigényes lesz a Windows 7 Upgrade

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Flang3r
sajnálni és szánni csak a Windows 7-et lehet, mivel a Visztánál is nagyobb bukása lesz a Microsoftnak.

Ki nem szarja telibe ezt a trágya WinFOS 7-et ???!!! Hajrá ChromeOS, hajrá XP, Linux ! [#falbav] Az én károm, elvtárs, mindig -legalább- egy fitymányival nagyobb, mint a tiéd. [#violent]

Minden csak hozzáállás kérdése. Ha nem javítják a felfedezett hibát, akkor azért köpködnéd, mert xar rendszert adnak ki, viszont ha javítják, akkor szerinted "tákolják".
Megelégedéssel használom a Win7 RC-t amióta kijött, gyorsan telepedett, élmény használni. Elõször Vista volt rajta (Toshiba Satellite A300), aztán elkezdõdtek a kékhalálok, lefagyások. Elõször Vistára gyanakodtam, még a telepítõ is lehalt folyton. Nosza Win7. Az is lehalt telepítés közben. Bemértem a problémát, egyik memóriamodul befosott, Gariba kicserélték. Win7 maradt a gépen. Most minden zsír, hasít a rendszer, gyorsan alszik és ébred fel, gyorsabban reagál mint Vista, egyszerûen frissebb, lágyabb, jobb.<#vigyor>
Én nem tudom, hogy a rossebbe nem mûködik nálad semmi XP-n kívül, ennyire nem lehet valaki mûszaki antitalentum...
Meg miért éri meg virtuális gépen futtatni egy oprendszert...a puding próbája mégiscsak az evés...
padavanHUN
Nem, inkább láma vagy hozzá, de nagyon. Negyedik hónapja használom a 7-et, egyetlen hiba nélkül. Atomstabil, gyors, felhasználóbarát. Ezt nem tudod megcáfolni, mivel így van, ezt tapasztalom nap, mint nap. A dumáiból meg világos, hogy te egy szakkezelésre szoruló MS fóbiás vagy, nem egyéb. Sajnállak, szánlak, de attól még beteg vagy sajnos.

http://f1game.hu

ratata22
vagy esetleg mégiscsak egy rakás szar ez a windows 7 :

http://win7.buzz.hu/archives/2009/09/06/Hibajavito_build_erkezik

Esetleg hibás valamelyik memóriamodulod...vagy mégis gépedre csempésztek egy külön trójai programot, amely megpróbál halálra szekírozni efféle hibagenerálással. Buta vagy.
gothmog
hehe... most akkor, tessék mondani, hogy a p*csában is van ez akkor?
(gyk. #1-es hozzászólás)

én azért használok windowst, mert stuki van a halántékomhoz szorítva, remélem nem vagyok egyedül😊. És mondták, hogy ha mást merek használni, akkor ejnye bajnye lesz😊
De eskü a kedves kollégák kérésére leEthereal-ozok vagy Wiresharkolok egy az MS felé jelentõ "trójais" TCP/IP csomagot😊.
passatgt
mert béna vagy

balfaszvagy ? valószínû mert nekem hetek óta hibátlanul fut és 90%-ban minden régi programom okés neki.gyors és még szép is.<#crazya> lehet hogy nagy csuda dolgok ezek a linux rendszerek de egy xp vagy win7 lényegesen kevesebb macerával jár.ennyi.
egyébként nagyon para megosztani a vinyót rendszer particióra meg adattárolásra...<#banplz>
ratata22
VirtualBoxba frissen telepített Windows 7 x64 RTM 7600.16385 (krekk nélküli!, 3 nap aktíválási idõn belül) néhány perccel a telepítés után, ami egy 1,6-os 64bites C2Duo gépben , 2 giga ram és 1 giga VirtualRAM mellett fél órát vett igénybe <#falbav> ... kék halált nyomott : MEMORY HANDLE ERROR-ral elszállt a pic$ába <#violent> <#taps> <#banplz>

ratata22
én nem azért prédikálok a Linux mellett, mert annyira jónak tartom, hanem mert akkora rakás szarnak tartom ezt a Winfos 7-et, hogy egy Ubuntu Linuxot is nagyságrendekkel felhasználóbarátabbnak, hibamentesebbnek, gyorsabbnak, nagyob tudásúnak (nem kicsit!) tartok.... aki pedig ragaszkodik a Windows emblémához, bármilyen okból (céges, játék stb..) annak is SOKKAL, de SOKKAL jobban ajánlom a WIndows XP-t, mint ezt a trójaiakkal már gyökeresen és gyárilag teleültetett szemétkupacot... amit a microsoft a Viszta világos, és egyértelmû bukása után , ugyanazon a vonalon haladva akar most ismételten ráerõszakolni az emberekre, tûzzel-vassal, de leginkább ócska marketing süketelésekkel és fórumos , nevetséges fizetett csethuszárokkal... <#eplus2>

padavanHUN
... és ezt miért nekem mondod? Magasról teszek arra, ki milyen oprendszert használ, preferál. De az enyhén komikus és szánalma,s hogy egy WINDOWS HÍR esetében AZONNAL itt terem néhány pingvin és elkezd pampogni, hogy de szar a Win és mekkora istenség a Lin. Ez borzasztóan primitív. Hogy jön egy szimpla Win hírhez a másik oldalról való fikázás, fõleg, amikor a hír tárgya messze nem a Win vs Lin hülyeség...

Andrássy úti pingvinek, szegények...

Munkámból adódóan napi szinten használok Windows 7-et, Ubuntu 9.04-et és MacOSX 10.5-öt. Ha mindent összevetek, akkor fejlesztõként az alábbi sorrendet állítanám fel az operációs rendszerek közt:
1., Ubuntu
2., MacOSX
3., Windows
Mivel egyik cégtõl sem (Cannonical, Apple, Microsoft) kapok fizetést, így vallási kérdést sem csinálok belõle. Ezek a tapasztalataim, meggyõzni nem szeretnék senkit, semmirõl!
padavanHUN
Nabazz, Windows hír, menetrendszerûen megjelenik néhány Linuxos elmebeteg, hogy itt tombolja ki magából a kisebbségi érzéseit és frusztrált baromságaikat. Komikum, mint a buzik az Andrássy úton, úgy verik magukat, hogy márpedig õk az überalles és aki Sevent használ, az náci. 😄 Nekem történetesen a 7 tökéletesen kinyalja a seggem, rohadt kényelmes és hibamentes. És nem kell hálásnak lennem valami kockaagyú szoftverbuzinak azért, mert volt hajlandó írni a tökömtuggya milyen alkernellhez egy olyan DVD-író programot, ami ötvenezer parancssor begépelése után hajlandó félig megírni egy DVD-t... Mert hogy egymilliárd tökéletes program áll rendelkezésemre Windows-platformon, enne a fele pedig ingyenes. Na, ezt kapjátok be Winfóbiás pingvinek. 😄

gothmog
Jah, win7. És megint a félkegyelmû fingott bele a lisztbe, és ez megint kapóra jött a linux-fikázóknak.

gothmog
Simán kettéosztani nem elég?

baromság csak akasztja a rendszert vegyen egy kis vinyot rendszernek és egy nagyot a többinek ami nem telepitett program ne legyen a rendszeren egy vinyoval

g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz

csak mondom: nem legújabb 64 bit ubuntun nyomom a nem túl elterjedt dvb-s tunert, 780g beépített ati-val, több monitoron. nem tökéletes, de elsõ nekifutásra elviselhetõ. a flash is megoldható, 64 bites is.

szopás van, de jellemzõen egyszeri és nem mindig a beépített program a legjobb, ez tény. de mondjuk hasonlíts össze egy gedit-et (syntax highlight, megjegyzi hol álltál utoljára etc.) egy notepaddal. még szép, hogy a notepadot sikerült bugmentesre csinálni. btw a legbugosabb még mindig a nautilus, szerintem. csillivillizést nem próbáltam, effektmentes a desktop.

Olyanoknál elkerülhetetlen az upgrade, akik olyan jogtiszta szoftvereket (banki, spec. rögzítõ) is használnak, melyek agyontúrják a fájlrendszert és csak ,,szakember'' által telepíthetõk súlyos pénzekért. Na ezek nem fognak hipp-hopp formázni és kínlódni. Tehát õk nem az otthoni felteszemazújdrivertmertcsak felhasználók. Ezek ennek a cikknek a célközönsége. Nem otthoni, hanem irodai, windowsfüggõ rendszerészek. Ezekre a helyekre linux esélytelen, mert ilyen banki és egyéb szoftvereket nem csinálnak rá. És itt a vége. Ezeknek marad az egy napos update. Addig mehetnek haza, vagy letakaríthatják az asztalt, széket, kiporszívózhatnak maguk körül 😊
Nembaj amíg a segíly jön addig minden rendben van!

passatgt kollegával értek eggyet
Mitol lesz lassu egy gep?

-sok program van fent, egy reszuk allandoan fut is
-sok adat ven a rendszermeghajton, ezek szepen szetfragmentaltak a master file table-t

Tehat igazabol az ido jo resze arra megy el, hogy a telepito az adatok altal hagyott lyukakat keresgelje merevlemezen es abba tomkodje bele a frissitett file-okat. Ha nem a rendszermeghajton van minden es/vagy rendbe van rakva a merevlemez a telepites elott, akkor nem sok kulonbseg lesz frissitesi idoben a super user es clean allapotok.
Beszélt itt valaki a szerverekrõl?Meg ez egy win 7 topik..ha jól látom..

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

Narxis
😄DD

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

szerintem a felhasználók nagy része ott tárol mindent ömlesztve

HP+

narumon
Hát ha kalapáccsal nekiállnál szétrverni a notimat amin win7 fut akkor tényleg nagyon gyorsan te is kalapáccsal lennél összeverve, de úgy, hogy anyád sem ismerne rád.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Gerygrey
Az mit jelent hogy "20-szor kompatibilisebb"? LOL, valami vagy kompatibilis, vagy nem, de olyan nincs hogy 10 százalékosan kompatibilis. Egyébként nekem május óta van fent a Win7, egyedül akkor volt kompatibilitási problémám amikor a laptopomra (már azon is win7 ketyeg) akartam belõni a munkahelyi nyomtatót, valami ezeréves szar, nem találtam hozzá drivert, na bumm... Minden más hibátlanul megy vele.
Picit ingerültnek tûnsz 😊 A piac jelen állapotának megfelelõen sok fejlesztõcég akik a a legnagyobb felhasználói tábort megcélzó vastagkliensek fejlesztésével foglakozik kénytelen windows-t használni. És ez csak egy példa.
Hülyeség ez a vita itt a windoz vs. unix bsd származékok között. Minden informatikai feladathoz kitalálható a leghatékonyabb környezet és ez sok esetben a windows kevesebben meg a linux és társai. Másrészt meg elgér a gépeden mindkettõ sztem, C, Python, Standard C++ programozáshoz ok a linux de baszódjon Mono-val meg félkész egyéb környezetekkel akinek más dolga sincs mint a gép elött ülni. Szóval csigavér, egyik oprendszer sem tökéletes, de mindnek vannak elõnyei adott feladathoz abba meg értelmetlen belemenni, hogy egyik a másikhoz képest mennyivel jobb így vagy úgy. Feltehetõleg kedvedrevaló példával élve mért vernék be egy szöget egy szikével ha van kalapáácsom is 😊

mousee
Ha megnézed, a senki sem tukmálja a linuxot, sõt a linuxos tábor is értelmesen beszél windowsos dolgokról, kivéve egy emberkét. Viszont ennek az egy emberkének kb 140 alregje van, csak én ismerek 10et belõle kb.

OFF: Mostani laptopomba ATI Radeon HD 4570es vidkari van, és 64bites ubi csont nélkül viszi. Kérdezte h felteheti-e a zárt drivert. Kapott egy igent, és már fent is volt az ati catalyst, és hasított a compiz. ATIék alakulnak.

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

MrPrise
Na, legalább valami igényes lesz benne :-)

http://www.mslinux.org/

😊)) régi de vitzes 😊)
"Most desktopról van szó, de a szervereknél sem a Linux a nagy pályás. Kb kiegyenlített. Szóval az az 1%, 1%."
ebben azért nem lennék ennyire biztos. Pl. az összes MainFrame vas rohadtúl nem futatt semmi ms cuccost. Unix alapút viszont annál inkább.
És ugye a mainframe gépek még csak belépõszint. Pl. egy gridbe kötött hálózatott biztos, hogy nem ms program fog irányítani. Mint ahhogy a net névfeloldásért felelõs 7 dns szerver sem ms programot futtat. És a legjobb: pár éve egy kissebb ddos támadás érte az ms oldalát és mit csinált az ms? Átpakolta a teljes oldalát egy linux szerverre.... nem is omlott össze.

De lényeg: azért a 21 órás frissítés meredek. Azért kíváncsi lennék, hogy mi a fene tart eddíg? Nekem a rekordom egy i5-re az új os-t felhúzni az azért volt egy nap. De szerintem egy i5 és egy közönséges desktop pc között fényév húzódik. Mi a fene az ami amiatt 21 óra is lehet? Meg ezek után ki a fene fog update-et választani?
A tény: a lakossági piacon az ms verhetetlen. Ahhol meg számít az adatbiztonság ott nem foglakoznak ilyen programokkal. Az, hogy a user mivel találkozik az irodában meg ne tévesszen meg: a kiszolgáló oldalon kicsi az esélye az ms programoknak.
na msotmár én se bírom a sok baromságot amit itt egyesek összeírnak
1 : semmi köze ennek a cikknek és a többinek se ahhoz hogy a linux milyen. a windows userek nem sûrûn szoktak linux forumokra menni és rátukmálni a windowst a linux userekre. mindenki használja amit szeret. Ennyi. a linuxosoknak nemtudom miért alakult ki ez a kényszerképzetük hogy megsemmisül a világ ha nem tukmálják rá a linuxukat mindenkire akit csak találnak.
2 : végre be kéne látni hogy a különbféle linuxos átiratok nem helyettesítik a windowsra megírt játékokat és ezért aki játszik nem használ linuxot mert kényelmetlen és mert nem akarja azt használni mert cska egyszerûen játszani akar és kész.
3 : nem a gyártók hibája hogy nincsenek linuxos driverek. mert a windows az elterjedt operációs rendszer ezért az emberek azt használják ezért arra csinálnak drivert. kész. hadd döntsék már el mire írnak drivert mikor õk csinálják és nem veszik figyelembe azt az x %-nyi más operációs rendszert használót. mindenki örüljön inkább hogy a windows elég elterjedt ahhoz hogy a legtöbb hardwarehez van friss driver és az mûködik is.
És ki kényszerít rá, hogy feltedd? Na ugye senki. Inkább menny olvasni egy könyvet.

passatgt
húzd le a netrõl és telepítsd úgy

Én. A két vinyóból a kisebben van a rendszer, ami nem game az mind oda megy (játéból sokkal több van <#ravasz1>).
jaaaj 1 megás adsl-el nem adja filmet lehúzni? Jól emléxem, még 384kbiten is nagyiparban húztam le a filmeket anno 😉 1mbit fúúú azzal semmi volt. Keressél jobb programot, énis használtam bugos szarokat (ff, nero, stb winen) aztán mégis találtam jobbat.

tenorista (igen önmagam kezébe kerültem, szóval már késő). Az rpg-7 legyen veled!

Én is ezt kérdezem winnél. Pedig ott köteleznek is rá, mivel játszom.

tenorista (igen önmagam kezébe kerültem, szóval már késő). Az rpg-7 legyen veled!

ratata22
összességében ha negyed ekkora lenne, 10-ed ennyi idõ alatt telepedne, 20szor kompatibilisebb volna a régi programokkal , 10szer gyorsabb lenne és negyed annyi ramot igényelne, valamint, ha lehetne választani a FULL XP VIEW módot akkor talán még meggondolnám ezt a SZARTRÁGYA WINFOS 7-et.... <#eplus2>

ratata22
kicsit hadd kötöszködjek má ! mi a l*f*sz köze van az adatoknak (értds a lúzer privát adatainak ) az OS upgrade-hez? különösen annak tekintetében hogy SEMMI, azaz zéró változás történt az Windows XP féle NTFS és a Windows 7 féle NTFS között.effektíve akárhány giga adatnál is csak az új attríbútumokat kell hozzárendelnie (ACL és az esetleges encyption kulcsokat másolni)

viszont ezzel a kamu dumával megetetett lúzer összes adatát ki lehet szivárogtatni megintcsak a titkosszolgálatoknak, az alatt az idõ alatt , mikor effektíve SEMMIT se csinál a gép. (ugyanúgy mint a mai kb. 1000szer gyorsabb processzorokon sem, mint aminek pl. a Windows XP még a minimál követelménye)

veghlaci05 a menük megjelenési sebességet lehet állítani, ha akarod rakhatod 0 mpre-is. http://lifehacker.com/269934/speed-up-gnome-menu
Amúgy alapból valóban idegesítõ.
ratata22
ezt a windows 7-et akkor se fogom feltelepíteni soha a visztával egyetembe ha kalapáccsal vernek össze .. ha pedig meglátok egy ilyet futni valahol, akkor én helyben fogom ott szétverni azt a gépet egy kalapáccsal amin fut cdstül<#gun><#violent><#banplz>

"-tvtuner minek?" - ezt azért ugye te sem gondoltad komolyan? azért olyan szitu is létezik hogy
1 kicsi a szoba ezért szeretném a tv-t lespórolni egy monitorral
2 egy tuner olcsóbb mint egy tv
3 mûsort akarok felvenni (egy tuner olcsóbb mint az írós asztali DVD)
4 sajna egy megás ádéeselem van (köpjetek le 😊 ) azzal annyira nem aggya filmet húzni

Azzal viszont teljesen egyetértek hogy a driverek hibája nem a linux bûne, de az igazság az hogy ez rajtam nem segít, tehát probléma

Egyébként mivel nem játszok, ha nem lenne egy csomó progi idegesítõen bugos, lassú vagy épp félkész, azt hiszem nem váltanék vissza mert maga az oprendszer szerintem hozza amit kell, nekem egyedül a gnome ui nem volt százas. Ez a viselkedés hogy kattintok valamire, és nincs homokóra, nem lassul be a gép, nem történik semmi, egyszerûen csak 1 mp. múlva jelenik meg a menü. Apróság de ezt nem bírtam megszokni.
ki az a barom aki rendszer vinyon adatot tárol?

g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz

Szerintem senki se kötelezett rá hogy szopjál vele😊 Lekopogom hogy nekem eddig driverrel nem volt gondom.
passatgt
driver valóban a gyártó hibája, de akkor én minek szopjak az ubuntuval, ha egyszer nem megy rendesen?😊

-Én ilyet nem vettem észre, teljesen jól ment a flash (vagyis úgy mint winen, mert a flasht úgy egészben nem lehet gyorsnak mondani...)
- Hát én nem ezt vettem észre, bár ezekbõl a programokból van 100 féle, mondjuk egy nero, és a beépített író után én is mondhatom hogy winen szarfosmoslék dvd író programok vannak, de ismerem az imgburn-t is 😉 Zenelejátszással nemtudom mibajod, én xmms használtam, tökéletes volt. Átlátható elrendezés sok dsp, saját codecek mindenfélére, pl a sokak által alaptalanul kedvelt winampnál jóval többet tudott, és én foobar2k felhasználóként is hozzá tudtam szokni, aminél bizony nemnagyon tud többet semmi.
-tvtuner minek? Pár éve még lehetett értelme, de ma már amikor minden sorozatot le lehet tölteni, és a tvbõl csak a szar folyik nincs értelme, mellesleg ez a tuner gyártó hibája.
-a gui mióta van bebetonozva? Kapásból 5 féle gui érhetõ el egy ubira a saját repositoryjából (gnome, kde, az a 3ds izé, fluxbox, stb...)
Milyen eclipse üti ki a gépet 5 másodpercre? Mert én is ismerek egy gányolt verziót (ibm által), aminél a ctrl-space win xp-n néha azt jelenti, hogy 2 percig se kép se hang. Én nem vettem észre egyéb lassúságot, sõt inkább azt hogy kevésbé szarakodik mint egy xp.
- de van remény, emléxem hogy radeon 9600pro-ra is simán feltoltam az opensource nemhivatalos drivert ,és ment is minden ahogy kell és ez jópár éve volt. Ahogy hallom hd3xxx fölött vannak gondok, pedig állítólag az ati tavaly óta kicsit jobban rágyúr a linuxos driverekre. És ez megintcsak a gyártó hibája.

Egyébként az okosok azt mondják nem a legjobb disztrib az ubi, én is inkább azt mondom tanulásra barátkozásra jó, de kis tapasztalattal már inkább debian-t telepítenék.

A driverek hiánya nem a linux bûne!! Örülj neki, hogy lelkes programozók így is revers'engineereltek neked egy csomó eszközt, amikhez a bunkó gyártók nem voltak képesek linuxos drivert elkészíteni.
A suta programokban egyetértek.

LZ forever

Hát én azt hiszem ki fogom próbálni az új Windózt.

Kb. 1 éve Ubuntu linuxot használok, de nem igazán tetszik. Alapjába véve már egészen felhasználóbarát, és nagyon sok hiányzó funkciót pótoltak de még mindig nem az igazi. Néhány dolog kifejezetten bosszant:
- Iszonyat lassú flash (kb. 10x lassabb)
- Az elérhetõ programok nagy része bugos, félkész, gagyi (DVD író, zenelejátszó, stb.) Pl. van vmi pdf nézegetõ amivel ha úgy akarsz nyomtatni hogy több oldal legyen egy lapon (2x3 balról jobbra és fentrõl le) akkor mindegy mit választasz ki a nyomtatási menüben, lentrõl fel és balról jobbra nyomtatja az oldalakat. Na ilyen lámaságok vannak mindenütt.
- ráadásul (talán pont emiatt) Canonical folyamatosan variálja támogatott programok listáját
- TV tuner beizzítása: 1 év és 2 disztribúció alatt sem sikerült, szerintem linux kernel programozó haver kell hozzá 😊
- Még mindig nem tudtam megbarátkozni a "puttyogós villogós" lassúnak ható grafikus felülettel. Ez a teljesítmény probléma egyébként nagyon sok helyen visszaköszönt, az Eclipse-ben egy ctrl+space pl. 5 másodpercre kiüti a gépet, továbbá a gimp, open office, audacity, firefox rendre lassabbak a windowsos változatoknál...
- Driver hiányok, Ati és integrált intel kártyások számára nincs remény 😊

Mindemellett vannak jó dolgok benne, például a központi szoftverfrissítés nagyon nagy ötlet, nem kell minden vackot külön frissíteni mint windózban.

Szóval ha jön az új windóz akkor az megy vissza csak az XP-miatt már nincs kedvem 2-3 napot rádobni az át(vissza)állásra.
Oldal 1 / 2Következő →