361
Egy harmonikus kapcsolat kialakításához elengedhetetlen feltételek(?)
  • salsoul
    Sokat gondolkodtam azon, hogy mi lenne a párkapcsolatokkal ha nem lenne rá érzéki ösztönzés, és az emberek nem abban látnák többé boldogságot.
  • salsoul
    Igen, vannak akik 30+ is hűségesek egymáshoz, ám azért nem ártana ezt a hűséget górcső alá venni és alaposan megvizsgálni - szerintem... szóval...
  • salsoul
    Nézd, nem azért nem táncolok majd vele esetlegesen, mert a barátnőm juj hogy érezné magát, és ha "ő.. akkor én, hogy érezném magam" hanem azért mert az én tartásom azt kívánja, hogy ne táncoljak vele.

A megjátszás leírásban nem tudom mi a megjátszás rész.
    Nekem a határozatlanság, beszariság jön le belőle...

A pisikakis részből nem tudok mit kihámozni.
  • Kokler69
    mint mondottam, akit szeret az ember, azt szebbnek látja:)
  • Kokler69
    hú srác veled együtt CS-ztem régen:D
  • Matthew Prosac
    mellesleg a szerelemmel nem érdemes viaskodni, mert színtiszta biológia és évek múltán úgyis elmúlik, bármennyire is erőlködik az ember. onnantól pedig két út van: keres másikat akivel épp újra fellángolhat (újdonság varázsa), vagy tudja folytatni és elfogadja hogy ez már csak egy erős ragaszkodás, egy nagyfokú tisztelet és egy kicsit erősebb mint baráti, de szeretet...
  • Matthew Prosac
    vannak? egy-két kivételtől eltekintve a saját haveri és ismerősi körömből nem tudok pozitív példákat hozni!
  • Fbn Lx
    Mindenhol vannak rossz példák... sajnos ebből manapság egyre több.
    Elszomorító...
    De én nem akarom ezt magamnak, és ameddig nem elégszem meg egy ilyennel, nem törődöm bele, addig jobb lesz.
  • Fbn Lx
    Ha mással szeretnél közben "kacérkodni" és bulizni, akkor ne is várd el, hogy a barátnőd komolyan vegyen téged.
    Egyébként sem jó érv az, hogy gyakorlatilag mindent megtehetsz, mert te megengednéd ellenkező esetben, és ha meg nem tetszik neki, akkor egyszerűen nem illetek össze. Kompromisszumkészség, megértés és elfogadás 0.
  • Matthew Prosac
    jó hát nézd. nekem a mostanában köttetett házzasságokról az alábbi élményeim vannak:
    - nő, többéves kapcsolat után (legalább 5) beadja a derekát és férjhez megy. egy hónnappal az esküvő után azzal a kollégájával csalja rendszeresen a férjét, aki mellesleg a lakótársam volt :)
    - nő és srác legalább 7 év boldog kapcsolat után összeházasodnak. itt is kb 1 hónappal később kiderül hogy a leányzónak mellesleg van valaki más is, így szétmennek...

ennyit a házasságokról.
  • Fbn Lx
    és tényleg belekötök a 3-as pontodba :]
    Csak te gondolod azt, hogy 3-4 év után már nem mehet minden ugyanolyan jól.
    Azért, mert neked ez a tapasztalatod, még nem biztos, hogy minden kapcsolatnak ez kellene, hogy legyen a sorsa.
    Mellesleg ha az őszinteség és a megértés bármely ponton hibádzik, akkor abból előbb-utóbb probléma lesz. Elhiszem, hogy azt vallod, hogy: ha nem tudod, nem fáj. De egy őszinte kapcsolatban ennek nem kellene így lennie.
    Van férj és feleség, aki 30+ év után is hűséges a másikhoz. Szerinted nem ez lenne a követendő trend? Vagy azzal mentegeted a kapcsolat tökéletlenségét, hogy "gyarlók vagyunk, egyszer mindenki megcsal"
    Ez olyan, mintha apám bűnöző lenne, és azzal mentegetőznék, hogy gyarlók vagyunk, egyszer mindenki rabol bankot...
  • kas123
    "Figyelmesek legyetek egymással."

Úgy viselkedj vele, ahogy te szeretnéd hogy viselkedjen veled.

Figyelj, szemléltetem neked ezt:
    Külön buliztok, és ott van egy csaj aki kacérkodik veled, belegondolsz hogy mit éreznél ha ő táncolna egy másik pasival aki kacérkodik vele.
    Ha ezután odamész hozzá és táncolni fogtok, és ez nem tetszik a barátnődnek, akkor nem illetek össze, ez ennyi.

Nézzük a másik dolgot:
    Ugyanez a szitu, a vacillálás a következő, "áh ha odamegyek lehet hogy nem fog neki tetszeni, de úgy odamennék, de ink így mégse"
    Ez megjátszás...mennyi ideig tudod fenntartani a maszkot?!

Amúgy a példád, picit o.O volt számomra...
    "Áh én úgy örülnék ha lenne pisikaki sex, biztos ő is örülne neki ezért legközelebb meglepem vele."
    Ez így megy?! NEM, itt nem az van hogy neked tetszene e a pisikaki sex, hanem hogy egy olyan dolgot megtesz a megkérdezésed nélkül, amiről nem tudja hogy neked hogy fog esni.
  • Matthew Prosac
    a sallangokat kihagytam, azt már más elmondta előttem
  • salsoul
    Nem szabad elfelejteni, hogy a média történetnek csak egyik fele.
    A másik az agyatlan társaság aki beszopja a média baromságait.

És jegyezzük meg, te sem töröd magad Platón vagy Arisztotelész munkáinak tanulmányozásán, hogy jobb emberré váljál.

Az emberek lusták, és restek a jóra.
  • autoszimulator
    na igen, így látja valaki több év után, osztom teljesen!
  • Yeltzin
    korrekt
  • kas123
    Tegyük fel hogy találtál egy szép lányt, aki értelmes is, beleszerettél...történik egy ratyi baleset és sajnálatos módon veszít a szépségéből, mi történik ezután...

1. Ha a külsejébe szerettél bele, akkor ez az érzés idővel (vagy azonnal) elmúlik, és szakítani fogtok
    2. Ha a belsejébe szerettél bele, akkor 2 lehetőség van
    a, Összetörsz és kiderül hogy mégse szeretted eléggé
    b, Vele maradsz, ugyanúgy szereted tovább, hisz tudod h milyen volt ő, lehet hogy most már veszített a szépségéből, de belül ugyanolyan szép maradt. Annó ilyen külsővel nem szeretted volna meg, de mostmár más a helyzet...szereted és ez elég :).
  • salsoul
    Jó neked, hogy így tudod, hogy ki mit szeretne - tényleg.
    Vagy azt, hogy te mit szeretnél...

Egyébként értelek, csak ez a módszer rengeteg problémát szül.
    Hogy szemléltessem: neked tetszik valami nagyon, amiről azt gondolod, hogy ez aztán kinek ne tetszene, és megajándékozol vele valakit, mert neked annyira tetszik, és kinek ne tetszene, miközben vak voltál észrevenni azt amit a másik valójában szeretett volna, és ezzel csak azt adod tudtára, hogy mennyire nem látod, hogy valójában mit szeretne ő, és nem az amit őróla képzelsz a fejedben.

Persze udvariasságból, meg tapintatból, meg szeretetből és hasonló őszinteség-korrupciós mellébeszélésekből nem fog felvilágosítani, hogy mennyire el vagy tévedve.

Csak le fogja nyelni, azt megint és megint és megint, és egyszer eljön a pillanat mikor már nem tud többet nyelni...

Ahogy pedig nekem esne: biztosan nem úgy esne neki. Ez 100%.
  • Matthew Prosac
    épp' egy hosszú kapcsolatot ápolgatok, meglátásom szerint a következők elengedhetetlenek egy harmonikus párkapcsolathoz:

1) és egyben a legfontosabb: idealista hajlamokat elhagyni, naivitást kitörölni a fejünkből. nincs tökéletes kapcsolat/szerelem, csak annak látszó. sum: ne dugjuk homokba fejünket, lássuk reálisan mi a helyzet

2) megfelelő mennyiségű szabadság biztosítása a másik félnek. elengedhetetlen, különben egy idő után olyan érzésed van hogy "leláncoltak", és akkor menekülni akarsz, ez emberi ösztön

3) kérd meg a párodat még az elején hogy NE mondja el, ha megcsalt. gyarlók vagyunk, egyszer mindenki megcsal, vagy mindenkit megcsalnak, bár én hittem az ellenkezőjében. felesleges, ez is belénk van táplálva. ha egy kapcsolat jól működik az egyik fél botlása ellenére is, akkor ne csesszük el ilyennel hogy elmondjuk. bár ebbe most sokan bele fognak kötni, hogy ha valami (elvileg) jól működik, akkor nincs megcsalás. hát azért 3-4 év után ez már nemígy van..

4) kerüld a veszekedést. nekem speciel jól megy. erre nincs recept, de a lényeg hogy előzd meg a bajt, és kevés olyan szitu adódjon, ami veszekedésre ad okot.

5-a) sose éreztesd vele, hogy "biztonságban van", hogy kiterítetted a lapjaid és innentől ő oszt. ha érzi hogy nyeregben van, akkor olyan valaki után néz, aki kihívást jelent, mert elérhetetlen (vadászösztön). ebből következően nincs sok választás: érezteted vele hogy szereted, de nem mondod (szavak ereje - ügye tudjuk hogy ha valamit csak érzünk az sosem biztos és kétségek között hagy, ha kimondjuk az megerősítés a másik fél számára). bár sokaknak fontos, hogy mondd és éreztesd soxszor, ez akkor sem nyerő taktika

5-b) Legyen sok ellenkező nemű ismerősöd, barátod. Legyen csak féltékeny (de ne adj okot a veszekedésre!), lássa hogy másoknak is kellessz, ettől értékesebb vagy.

Most épp ennyi jutott eszembe, majd még folytatom :)
  • kas123
    De szerencsére még mindig van néhány :) (L):)
  • Kokler69
    ezzel tisztában vagyok, de szerintem ezt nem lehet úgy felfogni hogy melyik a fontosabb, ez olyan mint a bronz, kell hozzá réz és ón, és ha az egyik nincs akkor már nem kapsz bronzot ahogy itt is, nem lehet megmondani melyik a fontosabb mert mindkettő kell hozzá.
  • kas123
    Hát igen.
    Mivel senkinek semmi köze a magánéletemhez ezért csak annyit írok, hogy remélem egyszer mindenki megtudja mi a különbség a sex és a szeretkezés között.
    Mióta az utóbbiban részem volt, rájöttem hogy tényleg igaz az, hogy
    A sexhez nem kell szerelem, de a szeretkezéshez igen, és csak azzal földöntúli élmény, akit igazán szeret az ember :).
  • Metalmilitiakid
    "Aki egy társaságban nem feküdt össze minimum 5-6 emberrel,azt kiközösítik.Remek nézetek.."
    Ez mondjuk elég igaz. Voltam egyetemi gólyatáborban és ugye ott ment sok minden (5 nap volt). Ami érdekesség beszéltem a többi sráccal hogy ki hogy kivel mit , és kiderült hogy azon fiuk 80 % akik 2 lánnyal is numeráztak , azoknál az egyik a volt osztálytársnőm volt , akit 8 éve ismertem és nem ilyennek . (nem 10 fiúról van szó , gondoljatok utána 5 napra ) Hát ez a mai fiatalság párkapcsolati szelleme. Évek óta keresek egy normális lányt , de szinte már lehetetlen találni .
  • kas123
    Külső vonzalom nélkül nem működik egy párkapcsolat sem, de ezzel nincs semmi baj, ez így van rendjén. A gond ott kezdődik, ha a külső fontosabb mint az hogy milyen belülről az illető.

Hiába szép mint az álom, ha buta mint a tök
    és ugyanúgy,
    Hiába értelmes, ha közben bottal se nyúlná hozzá
  • Cserediák
    Szerencsés emberek:)
  • ScarY MAN
    ámen :):D
  • Cserediák
    Sajnos,ismét rá lehet fogni..a média tunkolására.Sajnos egyre többet hallom azt,hogy"ha nem jó a szex...vagy kicsi a pénisze,már tré a pasi".
    Ilyenkor vakarom a fejem eléggé,hogy hova kerültünk...Továbbá szeretek vitatkozni arról is ,hogy ha a szeretkezésben felmerülnek problémák,akkor miért nem orvosolják ezt a dolgot és beszélik meg(ehelyett,a másik inkább összefekszik xy-al,mert az illető többet nyújt mint az aktuális partner)Szégyen és gyalázat:(
    Többek között ezért nincs remek kapcsolat.Egyéjszakások a mai divatok főként.Aki egy társaságban nem feküdt össze minimum 5-6 emberrel,azt kiközösítik.Remek nézetek..
  • ScarY MAN
    de még egy példa:D

egyik ismi srác 8 éve van együtt a barátnőjével :D 2 hét ismeretség után jöttek össze :D
  • kas123
    Mint minden ember, én is magamból indulok ki.
    Nem járok olyan lánnyal akit ne tisztelnék és mivel tisztelem nem csinálok olyat amit ő nem szeretne.

„Úgy viselkedj vele, ahogy te szeretnéd hogy viselkedjen veled."
    Ezt úgy értettem, hogy
    -Úgy viselkedj a többi csajjal, mint ahogy szeretnéd hogy a párod viselkedjen a pasikkal.
    -Mielőtt mondanál neki valamit rosszat, gondold át hogy neked hogy esne ha ő mondaná neked...

Ki lehet forgatni a mondatokat, de aki tényleg szereti a párját az érti hogy miről beszélek, a többieket meg csak sajnálni tudom, hogy nem ismerik azt az érzést amikor feltétel nélkül szeretsz valakit és ő is szeret téged viszont.

• ScarY MAN
    én barátnőmmel 2x találkoztam... másodjára összejöttünk... idestova lassan 2 éve :) azóta volt egy "komolyabb" (5-10 perces) veszekedésünk, majd durva 15perc hiszti, de a harmónia megvan minden téren.

szal ez változó :P
  • HTS s3rg1nh00
    nem értetted meg benne az iróniát...
  • salsoul
    Ugye tegyük csak fel ha én matematika következetességet szeretnék felém nem csak vmi nyáladzást, és én felé ezzel a matematikai következetességgel közelítenék...
  • salsoul
    „Úgy viselkedj vele, ahogy te szeretnéd hogy viselkedjen veled.
    Ezzel a gond az, hogy ő koránt sem biztos, hogy azt a viselkedést szeretné, amit te szeretnél... Mert amit te szeretnél, azt nem ő szeretné.
    Persze az elgondolás nagyon romantikus...
    ...veszekedésekhez vezet.
  • Sadist
    Nem igazán, pusztán #61 miatt lett számomra kíváncsiság tárgya.
  • kas123
    Azért nincs sok hosszú párkapcsolat, mert ez már egy bizonyos szinten divat lett.
    "jajj de jó, összejövök már vele, mert az olyan jó hogy elmondhatom hogy van csajom/pasim"

Hiányzik az emberekből az egymás iránti tisztelet.
    Nézzük is miből áll a legtöbb tini kapcsolat: sex, bulizás és ennyi!

Amíg így gondolkodnak az emberek mint a #30-as emberke, addig ne is várjanak hosszú kapcsolatot.
  • Cserediák
    Nyilván nem azt mondtam,hogy egy Qasimodolinával járj..hanem ami az ízlésednek megfelelő,de le kell huppanni a földre néha...mert ha esetleg a tüncybünci cicababa jön be,akkor azzal nem biztos,hogy kibírnál egy hónapot:)Aztán ki tudja.
  • Cserediák
    ..az örömkönnyecske lepergett az arcomon:)
  • kas123
    Ezt két csoportra tudnám szedni,

I. Nem voltak komoly érzelmek.

Volt egy barátnőm, 3 év volt közöttünk. Minden jól működött. Jókat beszélgettünk, jól éreztük magunkat együtt. Nem volt sose veszekedés. Szóval "idilli" kapcsolat volt. De ez nem az volt ami egy embernek kell.
    11 hónapot jártunk és egyszer se veszekedtünk. Egyszerűen meguntuk. Nem volt meg a plusz ami kell.
    Akkor még azt hittem hogy szerettem, de most már tudom hogy nem (Azóta megtaláltam azt akit tényleg teljes szívemből szeretek, de ez egy másik történet).

II. Akiknél megvolt a komoly érzelem

Az idő folyamán, a szerelmük átment megszokássá.
    "Áh már nem kell tepernem, ugyis együtt vagyunk már sok ideje, nembaj ha most kicsit bunkóbb vagyok".
    És az ilyenek sokasága megöli a kapcsolatokat.
  • Kokler69
    nemtudom, én el nem tudnám képzelni magam olyan mellett akihez nem vonzódom külsőleg:) tény hogy akit szeret az ember azt szebbnek látja
  • kas123
    Azért szeresd aki, tehát úgy fogadd el ahogy van. :) Légy vele megértő.
    Úgy viselkedj vele, ahogy te szeretnéd hogy viselkedjen veled.

A problémákat beszéljétek meg. Figyelmesek legyetek egymással. Számíthassatok a másikra. Nem kell semmit se túlzásba vinni.
    Ne legyen egysíkú a kapcsolat. stb stb stb

Hosszú kapcsolat titka...a megfelelő társ. Ha magatokat adjátok végig, és egymásba szerettek és nem hagyjátok elmúlni az érzést, akkor majd röpülni fognak a hetek-hónapok-évek. :)