Mind mutánsok vagyunk
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Passz, szerintem lehet rá példa, hogy társadalmi elvárások vagy viszonyok miatt génkészletek átalakulnak. Gondolom nem teljesen véletlen a fehér emberek "alkoholtoleranciája", mondjuk az ázsiaiakhoz viszonyítva, szerintem ez valahogy elõny lehetett anno :p
Viszont magának az evolúciónak, géneknek, természetes szelektivitásnak a tagadása egész egyszerûen egy hatalmas mértékû tanulatlanságot tükröz.
Akinek inge vegye magára.
Akinek inge vegye magára.
Másrészrõl meg, hogy visszakanyarodjunk a témához. Ha mondjuk egy mutáció révén az adott egyén 10 centivel magasabb lesz az apjánál, és tegyük fel konzervatív világ lévén egy fiú csak egy nál alacsonyabb lánnyal járhat, ez az egyszerû változás(, amihez valójában még mutáció sem szükséges, csak szerencsés génrekombináció), máris jelentõs evolúciós elõnnyel jár.
Kicsit leegyszerûsített a dolog, de kétség kívül pozitív változás az egyénben. És még környezeti változás sem kellett hozzá.
Kicsit leegyszerûsített a dolog, de kétség kívül pozitív változás az egyénben. És még környezeti változás sem kellett hozzá.
Jó hát ebben teljesen igazad van, abban a pillanatban, amelyikben az egész eszmecsere átment merõ személyeskedésbe értelmét is vesztette.
Lehet hogy náluk csak romlás van, de nálunk a javulás is elõfordul <#awink>#awink>
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
Nem, ez nem ér fel azzal. Nem bánt vagy támad senkit, nem hülyéz meg agymosottoz le senkit. Egy vélemény, súlyának megfelelõen lehet kezelni. Ha valakinek nem tetszenek benne az állítások (pl. "A természetben nincsen komplexitásnövekedés., csak csökkenés. "), azt lehet vitatni. Eleve nem is említett meg semmiféle egyházat vagy papságot.
JC válasza egy fröcsögõ minõsítgetés, agymosottozás, úszósapkázás. Ha valaki felhívja a figyelmét valamire, akkor az rögtön kereszteslovaggá válik az õ értelmezésében. Ez kötekedés, és vitára alkalmatlan.
JC válasza egy fröcsögõ minõsítgetés, agymosottozás, úszósapkázás. Ha valaki felhívja a figyelmét valamire, akkor az rögtön kereszteslovaggá válik az õ értelmezésében. Ez kötekedés, és vitára alkalmatlan.
Na jó, de azért tegyünk különbséget szemellenzõs vallásos valamint nem szemellenzõs vallásos között. (Úgyanígy az ateistáknál is)
Az egész onnan indult, hogy :
"upszilon ma 16:39
Mert az egész cikk egy butaság. A természetben nincsen komplexitásnövekedés., csak csökkenés. Más szavakkal, nincsen fejlõdés, csak romlás. Nincsenek új szervek, nincsenek új, azelõtt sohasem létezett tulajdonságok.
Az ilyen cikkek csak arra jók, hogy elhitessék az emberekkel, igaz volt amit az iskolában megtanultak. Pedig a valóság más. Soha nem létezett fejlõdés. Az élõlények kész, kialakult szervekkel kerültek erre a bolygóra. Ahogyan most is egymás mellett él az egysejû és a többi bonyolultabb életforma, úgy volt ez mindig. Ez az igazság. "
Ez kb felér ezzel: "fû getzik mint a pokolra fogtok jutni báze!"
Bár valószínûbb hogy csak a konfliktusszítás volt az eredeti cél.
Az egész onnan indult, hogy :
"upszilon ma 16:39
Mert az egész cikk egy butaság. A természetben nincsen komplexitásnövekedés., csak csökkenés. Más szavakkal, nincsen fejlõdés, csak romlás. Nincsenek új szervek, nincsenek új, azelõtt sohasem létezett tulajdonságok.
Az ilyen cikkek csak arra jók, hogy elhitessék az emberekkel, igaz volt amit az iskolában megtanultak. Pedig a valóság más. Soha nem létezett fejlõdés. Az élõlények kész, kialakult szervekkel kerültek erre a bolygóra. Ahogyan most is egymás mellett él az egysejû és a többi bonyolultabb életforma, úgy volt ez mindig. Ez az igazság. "
Ez kb felér ezzel: "fû getzik mint a pokolra fogtok jutni báze!"
Bár valószínûbb hogy csak a konfliktusszítás volt az eredeti cél.
Az értelmes vita nem tartalmazza a másik oldal gumisapkás agymosottaknak való minõsítését. Ez szájkarate.
Upszilon ha jól emlékszem másik topikból, nem Istenhívõ, abban hisz, hogy földönkívüliek hozták ide az életet. Az egyházat már szerintem nem nagyon zavarja a tudomány, azok inkább a kreacionisták. Vagy más elméletek hívõi.
"Vagy mit akartál vele elérni?"
Fel akartam hívni a figyelmedet, hogy az általad nagyra tartott tudományos eredményt, a penicillin felfedezését is pont egy vallásos ember érte el, ezért a vallásosokat en bloc kárhoztatni, agymosott hülyének nézni logikátlanság részedrõl.
Fel akartam hívni a figyelmedet, hogy az általad nagyra tartott tudományos eredményt, a penicillin felfedezését is pont egy vallásos ember érte el, ezért a vallásosokat en bloc kárhoztatni, agymosott hülyének nézni logikátlanság részedrõl.
Sztem ideje lezárnia vitát, a kötsög ateisták megint bizonyítani akarnak valamit, értelmes érvekre épülõ vitát akartak felépíteni, de ugye a biblia nem így írja...
Nem, de nem vindikálhatják maguknak az ateisták a "tudományt", a tudományos eredményeket (akár a penicilinen keresztül), mintha a vallásos emberek egész nap egy sötét lyukban imádkoznának.
Mellesleg ha megfigyeled, megint egy ateista kezdte a szájkaratét, mint itt oly sokadszor. Egyszer sem láttam még idejönni egy hívõt, hogy "fû getzik mint a pokolra fogtok jutni báze!". Ateista oldalról viszont mindennapos ez a nagypofájú, gúnyos baszogatás.
Mellesleg ha megfigyeled, megint egy ateista kezdte a szájkaratét, mint itt oly sokadszor. Egyszer sem láttam még idejönni egy hívõt, hogy "fû getzik mint a pokolra fogtok jutni báze!". Ateista oldalról viszont mindennapos ez a nagypofájú, gúnyos baszogatás.
Oké, én is közlök veled egy tényt, ami ugyanilyen érdektelen mint a tied: ma ettem egy linzert, és ateista vagyok.
Ha csak tényt közölsz, akkor miért írsz gúnyos hangnemben. Vagy mit akartál vele elérni?
Tudod bizonyítani Isten létét? Ötösért ez lesz a feladat.
Ha csak tényt közölsz, akkor miért írsz gúnyos hangnemben. Vagy mit akartál vele elérni?
Tudod bizonyítani Isten létét? Ötösért ez lesz a feladat.
úgyhogy fújfújvallás
De akkor azt is hozzá kell tenni 65-ös kommentedhez, hogy nem azért fedezte fel, mert katolikus volt...
Milyen logikából, csillagom? Egy tényt közöltem. Fáj neked, tudom, de attól még tény marad.
Az egyház alatt általában a katolikust értjük (fõleg európában), de az összes ugyanolyan álszent... Fõleg a "három vallás", amit ábrahámtól származtatnak.
Ja és ha Ádám és Éva volt csak kezdetben, akkor az egész világ egy nagy vérfetõzés? No komment, sok keresztes lovag.
Ja és ha Ádám és Éva volt csak kezdetben, akkor az egész világ egy nagy vérfetõzés? No komment, sok keresztes lovag.
Az hogy vallásos fedezte fel, az még nem jelenti hogy isten létezik... Legalábbis ha felfedezem a koszovói tülkös tapírt, és abból gyógyszer lesz, és én abban hiszek hogy ÉN vagyok isten, akkor isten leszek?
Mert ebbõl a logikából ez jön le.
Mert ebbõl a logikából ez jön le.
"Aha, köszönjük, az egyház leülhet. Kicsit most már elgondolkodhatnának az úszósapkás papusok, hogy ideje lenne békén hagyni és nem mosni az emberek fejét ilyen hülyeségekkel."
Melyik egyházról beszélsz a sok közül? Segítek:
http://www.msnbc.msn.com/id/19956961/
http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/faith/article5705331.ece
http://en.wikipedia.org/wiki/Evolution_and_the_Roman_Catholic_Church#Pope_John_Paul_II
(a II. János Páltól vett idézetben van a lényeg.)
Melyik egyházról beszélsz a sok közül? Segítek:
http://www.msnbc.msn.com/id/19956961/
http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/faith/article5705331.ece
http://en.wikipedia.org/wiki/Evolution_and_the_Roman_Catholic_Church#Pope_John_Paul_II
(a II. János Páltól vett idézetben van a lényeg.)
http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)
Mondjuk úgy, hogy odáig még nem jutott el a természet. Helyette tudsz járni és gondolkodni például. Elég nagy csodák ezek önmagukban is, gépekben máig nem tudjuk utánacsinálni. Nem elég?
Te azt tudtad, hogy Alexander Fleming katolikus volt? Ha má' így a penicilin meg a fújfújvallás a téma.
"ilyenek mér nincsenek?(gondolatolvasás, repülés)"
Mert nem tud semillyen fizikai elvre épülni. Már az hogy csak úgy repülsz. A madarak repülése is egyszer fizikai elvre épül, tehát nem csak úgy maguktól repkednek.
Mert nem tud semillyen fizikai elvre épülni. Már az hogy csak úgy repülsz. A madarak repülése is egyszer fizikai elvre épül, tehát nem csak úgy maguktól repkednek.
Édes Istenkém! Azt hittem, csak a mesében léteznek olyan szellemi rokkantak, mint te.
http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)
Nem jut eszembe olyan amivel beléd köthetnék, többnyire egyetértek. Illetve csk annyit még ,hogy nem állítottam, hogy fehérek az õseink valójában úgy képzeltem el, hogy bõrszínben ilyen arab/mexikói szerû, testfelépítésben európai jellegû. Elismerem így utólag ,hogy lehet fekete is, de azért nem mondanám biztosnak. Végül is nem lesz olcsóbb a kenyér bármelyik is legyen az igazság, úgyhogy részemrõl nem gerjesztek további fölösleges vitát...
Igen, de neked még kell isten igéje. A biblia hány embert mentett meg? És a penicillin?
Aha, köszönjük, az egyház leülhet. Kicsit most már elgondolkodhatnának az úszósapkás papusok, hogy ideje lenne békén hagyni és nem mosni az emberek fejét ilyen hülyeségekkel.
Aha, köszönjük, az egyház leülhet. Kicsit most már elgondolkodhatnának az úszósapkás papusok, hogy ideje lenne békén hagyni és nem mosni az emberek fejét ilyen hülyeségekkel.
és ez most hogy jön ide?
Moron.
Csak egy zárójeles megjegyzés: nem mindenki születik kopaszon. <#csodalk>#csodalk>
Az ilyen cikkek csak arra jók, hogy elhitessék az emberekkel, igaz volt amit az iskolában megtanultak. Pedig a valóság más. Soha nem létezett fejlõdés. Az élõlények kész, kialakult szervekkel kerültek erre a bolygóra. Ahogyan most is egymás mellett él az egysejû és a többi bonyolultabb életforma, úgy volt ez mindig. Ez az igazság.
Az ilyen cikkek csak arra jók, hogy elhitessék az emberekkel, igaz volt amit az iskolában megtanultak. Pedig a valóság más. Soha nem létezett fejlõdés. Az élõlények kész, kialakult szervekkel kerültek erre a bolygóra. Ahogyan most is egymás mellett él az egysejû és a többi bonyolultabb életforma, úgy volt ez mindig. Ez az igazság.
Férfi-e az, aki nem teszi jobbá a világot?
azt vettem észre hogy senki se értette meg amit írtam. a kézzelfoghatót én úgy értettem hogy mindenféle képességek. ilyenek mér nincsenek?(gondolatolvasás, repülés)
Afrikában fordul elõ egyedül az *összes* emberi génváltozat. Európában és Ázsiában már kevesebb. Ebbõl is látszik, honnan indult az emberiség.
De nem tudom, miért lovagoltok a bõrszínen, az csak egyetlen gén.
De nem tudom, miért lovagoltok a bõrszínen, az csak egyetlen gén.
Az, hogy fekete bõrûektõl származunk, 2 dologból is következik.
-A fekete bõr nem csak színváltozás, hanem sokkal ellenállóbbak a magas hõmérsékletnek és sugárzásnak (habár valószínûleg a vulkánkitörés után nem volt szükségük egy ideig rá, de elõtte valószínûleg meg igen).
-A DNS változatosságából következik, hogy ott származnak a legtöbben. Tehát példa, adott 4 pár ember (8 fõ), ebbõl 2 elköltözik más helyre. Ott ugye 6 fõbõl fog származni mindenki, másik "csoportnál" meg 2-bõl. Afrikában valószínûleg vannak, akik 75000 évvel (vagy több) különbözõ õstõl származnak, tehát ha fehérek lettek volna, azt jelentené, hogy egymástól függetlenül alakult volna ki a sötét bõr.
Mivel mi származunk kevesebb õstõl, és élünk olyan helyen, ahol kevésbé van szükség a sötét bõrre, logikusabb azt gondolni, hogy mi vagyunk a mutánsok ilyen szempontból is 😊
-A fekete bõr nem csak színváltozás, hanem sokkal ellenállóbbak a magas hõmérsékletnek és sugárzásnak (habár valószínûleg a vulkánkitörés után nem volt szükségük egy ideig rá, de elõtte valószínûleg meg igen).
-A DNS változatosságából következik, hogy ott származnak a legtöbben. Tehát példa, adott 4 pár ember (8 fõ), ebbõl 2 elköltözik más helyre. Ott ugye 6 fõbõl fog származni mindenki, másik "csoportnál" meg 2-bõl. Afrikában valószínûleg vannak, akik 75000 évvel (vagy több) különbözõ õstõl származnak, tehát ha fehérek lettek volna, azt jelentené, hogy egymástól függetlenül alakult volna ki a sötét bõr.
Mivel mi származunk kevesebb õstõl, és élünk olyan helyen, ahol kevésbé van szükség a sötét bõrre, logikusabb azt gondolni, hogy mi vagyunk a mutánsok ilyen szempontból is 😊
Ja és nem tudom volt-e, de borzalmas lenne, ha száz mutáns a terroristák kezébe kerülne.
Én nem vagyok mutáns, én normális vagyok. Mindenki más a mutáns.
Hah, tudok tejet inni és kék a szemem. Már 2xesen is mutáns vagyok. 😊
Nem annyira régen olvastam talán itt az sg-n egy cikket amiben azt írták hogy nem biztos hogy csak az õseink határoztak meg minket, mert egy csomó állatban é az emberekben is találtak hosszú és megegyezõ részletet és ezért lehet hogy van vírus õsünk. (megaszontam, hámozza ki aki akarja)
Nem annyira régen olvastam talán itt az sg-n egy cikket amiben azt írták hogy nem biztos hogy csak az õseink határoztak meg minket, mert egy csomó állatban é az emberekben is találtak hosszú és megegyezõ részletet és ezért lehet hogy van vírus õsünk. (megaszontam, hámozza ki aki akarja)
na most a kézzel fogható mutációk közöztt én azért felvetném azt is, hogy amikor van egy társadalomban egy brutál vírusjárvány és kihal a fele a társadalomnak, akkor nyilván ugye csak azok mardnak életben, akiknek a mutáció lehetõvé tették a védekezést a vírussal szemben. Ezt azért én mindenképpen pozitív mutációnak értékelném.
Másrészt elõfordulhat, hogy egy faj dns-ébe "beépül" egy másik faj dns-e is, ami szintén az adott faj javára válik így vagy úgy. A súlyosan életképtelen mutációk egyébként is kivesznek elõbb-utóbb, mert nem lesznek életképesek az új körülmények között. Lásd a zebrák csíkosodási folyamata...
Másrészt elõfordulhat, hogy egy faj dns-ébe "beépül" egy másik faj dns-e is, ami szintén az adott faj javára válik így vagy úgy. A súlyosan életképtelen mutációk egyébként is kivesznek elõbb-utóbb, mert nem lesznek életképesek az új körülmények között. Lásd a zebrák csíkosodási folyamata...
"Az hogy a magyaroknak ilyen fehér a bõre, noh az mutáció, mert egyértelmû, hogy sárgásabb árnyalata volt. Olyan kazahsztán mintájú."
Magyarországon már szerintem egyetlen egy olyan ember sem él, akinek az õsei tisztán magyarok voltak. Inkább öröklött tulajdonságnak nevezném mint mutációnak.Habár nem vagyok biológus.
Magyarországon már szerintem egyetlen egy olyan ember sem él, akinek az õsei tisztán magyarok voltak. Inkább öröklött tulajdonságnak nevezném mint mutációnak.Habár nem vagyok biológus.
"A modern emberek (tehát mindenki) Afrikából, fekete bõrûektõl származik, a fehér bõr a mutáció. "
Igen úgy tartják, hogy Afrikából származunk ,de ,hogy a feketéktõl ez nekem teljesen új, eddig nem így tudtam. Az ,hogy a videoban fekete bõrûek az nem jelent semmit, lehet nem találtak jobb felvételeket arról ,hogy viselkedik egy kõkorszaki ember. Valószínûbb,hogy valamilyen közös õsünk van.
Igen úgy tartják, hogy Afrikából származunk ,de ,hogy a feketéktõl ez nekem teljesen új, eddig nem így tudtam. Az ,hogy a videoban fekete bõrûek az nem jelent semmit, lehet nem találtak jobb felvételeket arról ,hogy viselkedik egy kõkorszaki ember. Valószínûbb,hogy valamilyen közös õsünk van.
Az az elmélet hogy a fekete bõr az alap szín az sem jó teljesen, mivel északi népeknél nem egy olyat találtak akiben ez a dns részecske ami a bõr színért felelõs sosem létezett. Tehát az õ õsei fehérek voltak.
Ugyan így az ázsiai régióban.
Az hogy a magyaroknak ilyen fehér a bõre, noh az mutáció, mert egyértelmû, hogy sárgásabb árnyalata volt. Olyan kazahsztán mintájú.
+ A mutációk kizárása kb a fejlõdés megállításával érne fel. Amelyik szervezet képes arra hogy maga elõnyeire formálja a mutációt, az marad fent. A gyengébb genetika elpusztul. Ez az élet rendje.
Ugyan így az ázsiai régióban.
Az hogy a magyaroknak ilyen fehér a bõre, noh az mutáció, mert egyértelmû, hogy sárgásabb árnyalata volt. Olyan kazahsztán mintájú.
+ A mutációk kizárása kb a fejlõdés megállításával érne fel. Amelyik szervezet képes arra hogy maga elõnyeire formálja a mutációt, az marad fent. A gyengébb genetika elpusztul. Ez az élet rendje.
A modern emberek (tehát mindenki) Afrikából, fekete bõrûektõl származik, a fehér bõr a mutáció. Errõl van egy nagyon jó dokumentumfilm, pont mostanában készítettem belõle egy ilyen "rövidített változatot", ha érdekel, itt megnézheted. (2 részben raktam fel, az elsõn néhány dolgot elrontottam, átfedéseket, meg a képarányt, de visszajelzések alapján nézhetõ :S )
Izé, lehet hogy csak én vagyok hülye, de vajon az afrikai bennszülöttek bõrszíne az hátrányos mutáció?
Pedig esküszöm mintha úgy hallottam volna valahol, hogy jobban bírják a napot 😉 Persze lehet hogy tévedek. Vagy már a majmok is fekete bõrûek voltak a bunda alatt...
Pedig esküszöm mintha úgy hallottam volna valahol, hogy jobban bírják a napot 😉 Persze lehet hogy tévedek. Vagy már a majmok is fekete bõrûek voltak a bunda alatt...
Nem értem mi a faszt akarsz mondani..? Talán azt, hogy nem is létezünk, mert belehaltunk a kizárólag káros mutációkba vagy, hogy a cikk írója hazudik és egyébként sem járt soha hittanra vagy mi?
Mutáns vagy vazze!
Ha nem lenne genetikailag meghatározott, akkor nem lenne szõrzetünk sem... viszont a változatosságot már NAGYOBBRÉSZT a hormonok, vitaminok, nyomelemek határozzák meg. Nem kavarja meg egyáltalán...
Persze elõzékenyen kihagytad ugyanarról az oldalról azt, hogy "a szõrszál hossza és színe is genetikailag meghatározott"... csak megkavarná a mondandód 😄
Na most nagyon elképzeltem, ahogy a kis holdszonda alakú vírus rászáll a sejtre, elkezdi belelógatni a kis DNS szekvenciáját, aztán páfff, valami letépi onnan, a DNS darabka meg beleszakad... 😛 😄
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Idézet a sulinet honlapjáról:
"A kialakulását és végleges formáját azonban a szervezet pillanatnyi hormonális, vitamin és nyomelem állapota nagyban meghatározza. A férfias mintára jellemzõ az arc, a mellkas és hát, az ágyék rombusz alakú szõrzete valamint a karok és a lábak viszonylag erõsebb szõrzete. A férfias mintára szintén jellemzõ a szõrzet egy speciális állapota: a kopaszság. A tesztoszteron hormon alapvetõen meghatározza a hajvonalt." forrás
A kar hossza meg annyira nem változatos, a testmérettel függ össze, amit szintén számtalan, nem genetikai különbség is "formál".
"A kialakulását és végleges formáját azonban a szervezet pillanatnyi hormonális, vitamin és nyomelem állapota nagyban meghatározza. A férfias mintára jellemzõ az arc, a mellkas és hát, az ágyék rombusz alakú szõrzete valamint a karok és a lábak viszonylag erõsebb szõrzete. A férfias mintára szintén jellemzõ a szõrzet egy speciális állapota: a kopaszság. A tesztoszteron hormon alapvetõen meghatározza a hajvonalt." forrás
A kar hossza meg annyira nem változatos, a testmérettel függ össze, amit szintén számtalan, nem genetikai különbség is "formál".
Számtalan módja van.
Az emberben is gyakori kromoszóma-rendellenességek a DNS nagyléptékû átalakulásával járnak. Abnormális sejtosztódásnál gyakran több DNS kerül egy sejtbe, és nagyon sok faj nem csak két példányt tart génjeibõl, hanem akár sok ezret is (pl. a burgonya):
http://en.wikipedia.org/wiki/Polyploidy
Ezeket aztán a kromoszóma-rendellenességek sokféle formában összeragaszthatják.
A DNS-t a sejtek hosszasan elõfeldolgozzák. Egész szerszámkészlete van minden sejtnek a DNS szétbontására, vágására, újra összeillesztésére, javítására, új szál szintetizálására, és ezek gyakran követnek el hibákat. Például a DNS nagy része ún. nem-kódoló szakasz, amit a felhasználás elõtt más fehérjék kivágnak, és nem használnak semmire; ugyanakkor az is elõfordulhat, hogy valamelyik mégis bekerül, a szakasz megduplázódik, satöbbi.
Harmadrészt, számos vírus igyekszik befurakodni a DNS-be. Ezek többnyire kárt okoznak, de néha a vírusok is követnek el hibákat 😊 Egy elmélet szerint a nem-kódoló szakaszok tõlük erednek, mások szerint a DNS genetikai változatosságát tartják fenn.
Az emberben is gyakori kromoszóma-rendellenességek a DNS nagyléptékû átalakulásával járnak. Abnormális sejtosztódásnál gyakran több DNS kerül egy sejtbe, és nagyon sok faj nem csak két példányt tart génjeibõl, hanem akár sok ezret is (pl. a burgonya):
http://en.wikipedia.org/wiki/Polyploidy
Ezeket aztán a kromoszóma-rendellenességek sokféle formában összeragaszthatják.
A DNS-t a sejtek hosszasan elõfeldolgozzák. Egész szerszámkészlete van minden sejtnek a DNS szétbontására, vágására, újra összeillesztésére, javítására, új szál szintetizálására, és ezek gyakran követnek el hibákat. Például a DNS nagy része ún. nem-kódoló szakasz, amit a felhasználás elõtt más fehérjék kivágnak, és nem használnak semmire; ugyanakkor az is elõfordulhat, hogy valamelyik mégis bekerül, a szakasz megduplázódik, satöbbi.
Harmadrészt, számos vírus igyekszik befurakodni a DNS-be. Ezek többnyire kárt okoznak, de néha a vírusok is követnek el hibákat 😊 Egy elmélet szerint a nem-kódoló szakaszok tõlük erednek, mások szerint a DNS genetikai változatosságát tartják fenn.
Aha, és a testszõrzetet pontosan milyen étrend befolyásolja? Vagy mondjuk a karod hosszát?