56
  • pyrohun #56
    Safari-ra is néha optimalizálni kell, de Firefox 2/3-ra is. Én egyáltalán nem vagyok oda a Firefoxtól, túl nagy a hype körülötte.
  • Yv@n
    #53
    "És amúgy hol van az előírva, hogy egy céges gépen csak 1 böngésző lehet?..."
    Ahol ez probléma az a vállalati környezet. Kisgépes hálózaton nem probléma 5-10 gép esetében egy ilyet elkezelgetni, frissítgetni, de nagy háló esetén - ahol teszem azt a gépek nem si feltétlenül egy telephelyen vannak a karbantartó személyzettel - ez nem megoldható. Ezért bukik el iylen helyen IE kivételével az összes böngésző, nem azért mert az IT részlegnek az explorer egyfajta spirituális megvilágosodást okoz.

    FF3-ra volt igéret hogy áttérnek a telepítőben msinstaller-re(lehet utálni hogy szar, de out of the box hozza a központi deploy/upgrade lehetőségét, ami ilyen esetekben fontos), iletve kap integrált AD támogatást. Volt ez kb két éve és a mai napig semmi sem valósult meg belőle. Ettől kezdve ilyen környezetben használhatatlan. Többi alternatív böngészőnél még csak meg sem jelent mint célkitűzés a roadmapen...
  • Griphons
    #52
    ööö... tudod, nem is fog. Az ie6nomore.com csak a hibaüzit biztosítja, a javascriptes böngésző tesztet neked kell alárakni. A mókás egyébként az, hogy ie6-ra azt is optimalizálni kell :)
    Webfejlesztőként nálam ez az ie6 probléma naponta felmerül. Minden fél órányi programozásból 10 percet vesz el, hogy az adott effektet/scriptet ellenőrizzem ie6 alatt is, és javítsam/igazítsam, ha nem működik. De így van ez ie7 alá is, sőt a nagyon ajnározott safari4 alá is optimalizálni kell megsúgom. A S4 csak egy pár fokkal jobb mint az ie7, bizonyos dolgokban ugyanolyan fos.
    Nem azt mondom, hofy a FF a legjobb böngésző, de webfejlesztére csakis ezt lehet használni igazán. Persze emellett fent van a gépemen az ie6, ie7, ie8, safari4, chrome, opera is. Az átlagusernek én leginkább a chrome-ot tudnám ajánlani. A safari buta mint egy macintosh, az opera bonyolult és elsőre átláthatatlan, a ie sorozatról meg ne is beszéljünk.
  • SityiSXT
    #51
    IE8 to rule them all!
  • pyrohun #50
    Bocs de az FF, meg az aktuálisan legjobb, az enyhén túlzás, csak az Opera,a Chrome meg a Safari jobb nála :)
  • Tetsuo
    #49
    Pont ezert kene kotelezove tenni az aktualis oprendszerekbe beletenni az aktualisan legjobb bongeszot.
    Jelenleg a FF-t. :P
  • torcipepe
    #48
    ezek faszok. ha egyszer nem akarnak IE6-ot, akkor ne támogassák. akit komolyan érdekel az oldaluk, az majd muszájból frissít. akit meg nem érdekel, annak teljesen mindegy, hogy mivel nem nyitja meg.
  • 5c0rp330n
    #47
    "ie8-al teljesen meg vagyok elégedve"

    egészségedre.
  • Bith
    #46
    És amúgy hol van az előírva, hogy egy céges gépen csak 1 böngésző lehet? A hulladék (ha csak IE6-tal megy) belső szoftverre legyen ott a hozzá való hulladék IE6, ha csak azon megy. De a rendesen megírt weboldalakra meg legyen egy másik, ami frissül is.
  • BlueGold
    #45
    Az M$-nél védhetik a "mundér" becsületét. Ha már elkövették az a "balf**ságot", hogy az XP SP3-ba az I.E. 7.0 helyett az I.E. 6.0 SP3-at rakták bele . Verhetik a ez van.
  • pyrohun #44
    uhh, azért az ie8-cal megelégedve lenni - hát nem mondom. html5 támogatottság nulla, javascript kb. tizedolangyors mint ie6 alatt, sikeresen elbasztak mindent benne, ami még az ie7-ben egész jó volt.

    ff3 nálam is csak firebug miatt van, amúgy opera 10 és safari 4 mindent visz.
  • Yv@n
    #43
    Miben romlott a 3 a 2 képest?
  • semmikozod
    #42
    A firefox a 2-es verzió után zuhanórepülésbe esett, most ott tart, hogy a leggányabb böngésző. Nálam csak a kedvencek és a firebug+helyesírás ellenőrző tartja még a lécet, de ha így folytatódik a "fejlesztés", akkor megy a kukába.
    Ezt mind csak azért írtam le, mert az ie8-al teljesen meg vagyok elégedve.
    Illetve nagyon úgy néz ki, hogy a króm is fasza lesz.
  • pyrohun #41
    éljen a fejlődés.
  • Yv@n
    #40
    Jaja! Használd csak.

    Csak aztán ne lepődj meg mikor már az about:blank is letilt azzal, hogy elavult a böngésződ :D
  • SityiSXT
    #39
    Márpedig érdeke a fejlesztés, mégha közvetlen haszonnal nem is jár. De csak egyszer törjenek be IE6-on keresztül az adott céghez, lehet majd utána sírni, hogy mennyivel olcsóbb lett volna a fejlesztés...
  • 5c0rp330n
    #38
    lol?
  • Garfield
    #37
    Persze, továbbfejlesztik, de ha van egy funkció, amelynek az adott szoftver évek óta megfelel maradéktalanul, akkor minek fejlesztés? Az pedig a pénzkidobás teteje, hogy x év múlva csak azért, hogy fusson egy újabb böngészőben, újraírják a rendszert, mert a munkát nem segíti, csak X szoftver helyett Y futtatja.
    Lehet, hogy informatikai cégeknél esetleg passzióból, pusztán böngészőkompatibilitás miatt újraírnak rendszereket, de ez azért nem jellemző.
  • B0nFire
    #36
    Na, ennyi idő alatt jött be. Hát, haláli egy dolog. Ha ellene kampányolnak, legalább ezt a weboldalt optimalizálhatnák normálisan, hogy hamar bejöjjön. Mi a szar van ezen, ami miatt ennyi ideig molyolt?
  • B0nFire
    #35
    Már nem azért, de nekem FF alatt az IE6NoMore.com be sem jön! Jól megcsinálták.
  • Ravkin
    #34
    Hát én is eléggé meglepődnék ha bemennék a munkahelyemre és véletlenül meglátnám az egyik gépen a köcsög firefoxot. Azonnal vágnám kifelé az ablakon.

    Részemről az ie6 ra szavazok !
  • asdasdasd
    #33
    Cégeknél rengeteg olyan intranetes alkalmazás fut, amit IE6-ra fejlesztettek, és senki nem fogja IE7/8 FF-re átirni.
  • dukey42
    #32
    nem azért, de az IE6NoMore.com-on levő kód nálam IE6/IE5.5 alatt nem mutat semmilyen hibaüzetetet..
    ez a "<!--[if lt IE 7]>" téma nem nagyon akar működni..
  • sedward
    #31
    ©zola2000:
    "Örülj neki, ha mindenki jobb böngészőre vált, akkor kevesebb webfejlesztőre lesz szükség"

    Ez a tipikus magyar hozzáállás. Ráadásul nem igaz, mert nem a szocializmusban élünk. Nem a kifogások kellenek, hanem hogy haladj a munkával. Ha fele annyit haladsz a munkával az IE miatt, akkor fele annyi a bevétel. Ha mindenki jobb böngészőre vált, akkor jobb, nagyobb értékű weboldalakat hozhatunk létre ugyanannyi idő alatt, tehát többen és jobb weboldalt akarnak majd, újabb szolgáltatásokkal.
  • Anomaly
    #30
    Naja, webfejlesztőként megútáltam a 6-os számot, főleg ha előtte van IE is.
  • 5c0rp330n
    #29
    nagyon gyorsan el kéne tüntetni ezt a hulladék fost.
  • SityiSXT
    #28
    Céges környezetben azért IE a nyerő mert egyrész az ActiveX miatt sok intranetes alkalmazást fejlesztenek rá, másrészt GPO-ból központilag menedszelhető. Ezeket az alternatívák sajna nem nagyon tudják. :( Viszont a fejlesztő-rndszergazda párost is illene megfenyíteni, hohy egy rendszer csak annyira biztonságos, mint a leggyengébb láncszeme, ergo igenis érdekük, hogy fejlesszék az "IE6 only" alkalmazásaikat és frissítsék a rendszert, mert ugyan pénzbe kerül és közvetlenül nem térül meg, de csak egyszer csapjon bele a kaksi a ventillátorba...
  • opeca
    #27
    Miért lenne kevesebb fejlesztőre szükség, ha mindenki jobb böngészőre váltana? Ugyanannyi kéne, csak adott idő alatt több mindent meg lehetne csinálni, ahelyett, hogy a fejlesztők az iE6 botrányos dolgaival kínlódnak.
  • zola2000
    #26
    Örülj neki, ha mindenki jobb böngészőre vált, akkor kevesebb webfejlesztőre lesz szükség, szerintem maradjon az ie6, vírusok annyira nem jöhetnek, hiszen az ms még mindíg tömködi be a biztonsági réseit a frissítésekkel ^^
  • sedward
    #25
    Nagyon helyes, ez böngészők trabantja. Akinek ez van esküszik rá, de mindenki más röhög rajta. Kivéve minket akik a weboldalakat írjuk, mi inkább sírunk.
  • Anotino
    #24
    Az atlagusert valoban nem erdekli mindez. O szolgaltatasokat akar elerni a weben. A gyakorlatban a webes fejlesztesekben kb 30+% extra ido ramegy az IE6-hez valo hackelesre. Kovetkezmeny: ugyanakkora raforditasbol kevesebb szolgaltatas valosul meg. Ekkor valik a user erintette.
  • opeca
    #23
    Hát igen, a normálisabb helyeken tovább szokták fejleszteni a programokat. A visszafele kompatibilitás nagyobb gond, mint az upgrade, úgyhogy hadd ne minősítsem azt a céget, ahol dolgozol.
  • Garfield
    #22
    Nem, én egy másik, olyan helyen dolgozom, ahol néhány főbb, MS-alapú rendszer IE6-ra van kihegyezve, innentől kezdve IE 7/8, FF alatt halott. :-)
  • opeca
    #21
    Mostz őszintén! Ki az a dorkó aki még IE6-ot használ?
  • lammaer
    #20
    "De még itt sem egyértelműen hülye a rendszergazda, mert ha van egy egyedi, belső fejlesztésű rendszerük, ami vígan elvan IE6-tal, az IE7/8-ban meg már szétesik az oldal, "

    Veletlenul nem budan, a margit hid kornyeken dolgozol? :) Nalunk tegnap volt pont egy ilyen eset :)
  • lammaer
    #19
    Hiaba akarod az atlagusert hibaztatni... azt kell megerteni, hogy a bongeszo egy eszkoz, nem pedig a cel.
    A user internetezni akar, hireket olvasni, forumozni. Eleri a celjat az osdi bongeszojevel kulonosebb problemak nelkul? El bizony. Akkor miert keresne mas megoldast?

    A vilagban az emberek akkor neznek uj dolgok utan, ha elegedetlenek az eppen aktualissal VAGY valaki kezzel foghatoan megmutatja nekik hogy az uj az mennyivel jobb (igenyek felkeltese - ez utobbi mondjuk sokszor eleg oncelu, errol szol a reklamipar).
  • Garfield
    #18
    Emberek! Az egyszeri júzer ekézése helyett ugyan olvassuk már el figyelmesen a cikket:

    A Digg látogatóinak körében végzett felmérés rámutatott, hogy a megkérdezettek 69 százaléka azért nem tud újabb programot telepíteni és használni, mert ehhez nincs meg a jogosultsága a céges rendszerben.

    A probléma nem feltétlenül az otthoni júzerekkel van, hanem a munkahelyi rendszerekkel. De még itt sem egyértelműen hülye a rendszergazda, mert ha van egy egyedi, belső fejlesztésű rendszerük, ami vígan elvan IE6-tal, az IE7/8-ban meg már szétesik az oldal, akkor finoman szólva nem elégséges indok a váltásra az, hogy jajjdeaDiggszarul működik: tesztelés új IE-vel, ha nem működik, akkor szoftverfejlesztés, ami végső soron költség, igazából teljesen haszontalanul, mert attól nem fog nőni a bevétel és/vagy a hatékonyság, mert az a rendszer végre fut IE 7/8 alatt is. (Persze lehet azon vitatkozni, hogy miért úgy kell lefejleszteni egy rendszert, hogy egyetlen böngészőhöz kötik a használatát, de valljuk be, cégen belül halál felesleges X fajta böngészőhöz optimalizálni: ki kell választani egyet, max. kettőt, sozt csókolom.)
    A másik pedig hogy a webfejlesztők nagyon is sarasak a kérdésben: a nagyobb oldalak felelőssége lenne az, hogy az IE6 támogatását folyamatosan csökkentsék, végül megszüntessék. Ha több millió ember azzal találkozik a legnagyobb oldalakon, hogy hahó, szar a böngésződ, akkor legalább szembesülnek a váltás szükségességével; indirekt módon pedig az üzemeltetőkre is nyomás nehezedik majd, hogy a későbbi fejlesztések során az IE6-ot hagyják figyelmen kívül és az újabb verziókban gondolkodjanak.
  • EasyLife
    #17
    de nem is akar róla tudni mivel nem érdekli, tehát szarik rá.
  • Alwares
    #16
    Amúgy a Microsoft ne beszéljen itt váltogatásról, míg meghúzták annak idején azt a lépést, hogy Ie7 már csak xp-re jött. Kevés szoftvert utálok jobban mint az Ie-t, de sok helyen kénytelenek ezt használni mert pl vállalati gép. Én most a munkahelyemen ülök ahol még speciel win2000 van (és teljesen megfelelő) de az ie7-et már nem lehet feltenni. A firefoxnak is egyetlen szerencséje, hogy admin jog nélkül is betelepíthető a dokumentumok közé. Pedig ezen a gépen szerencsésebb lenne ie-t használni, de ez van... :S
  • sonicXX
    #15
    Naív vagy. Főleg ha téged bármiről meg lehet győzni egy felkijáltójeles ablakban olvasottakkal. Példa: "Veszély! Veszély! Veszély! Nagy-nagy veszélynek van és lesz is kitéve, amennyiben nem adja meg folyószámlájának elektronikus kezeléséhez szükséges belépési adatait! Ne akarja megtudni, mi történhet! Eddig 892-en nem adták meg, őket azóta is a legszörnyűbb kínok gyötrik! Ismétlem: Veszély!!!".

    Muhaha

    Egyetlen épeszű felhasználó sincs a világon akit bármiről is meggyőzni az, amit írtál. Illetve de: arról győzné meg őket, úgy 3-4-ik alkalommal, hogy az életbe többet ne látogassák azt az oldalt. Ez ugyanis egyszerűbben megoldható, mint egy frissítés vagy telepítés.

    Magyarországon az IE6-os hiszti hangsúlytalan (magyar piacon). A felhasználók zöme ugyanis itthon FF-et használ, az IE6 részesedése pedig a béka segge alatt van. És ugyan a 7-es is egy trágyadomb volt, de legalább néhány alapvető hibát és a PNG kezelést sikerült normálisan megoldani benne - ezzel együtt kisebb megváltás volt a webfejlesztők életében.

    A cikkben leírják, hogy a legtöbb gondot az okozza, hogy a rendszergazdák a munkahelyükön nem frissítik a böngészőt. (Csak halkan jegyzem meg, hogy az ilyen rendszergazda lapátra való szvsz.) Namost: akit munkaközben zavar, hogy IE6-tal szétesik egy weboldal, az tehet valamit... lássuk csak: például dolgozhatna is netezés helyett. Ahol az adott széteső weboldal munkaeszköz, ott a rendszergazda úgyis kötelezve van a frissítésre. Nincs ebben semmi para. El kell felejteni minden különösebb kommentár nélkül az IE6-ot. Legfeljebb egy böngésző specifikus apró figyelmeztetést érdemes elhelyezni az oldalon. Nem kell litánia, meg hülyeségekkel való riogatás, a kutyát se érdeklik az adatai - ha érdekelné ezeket az embereket ez a probléma, akkor eleve nem IE6-ot használnának nem?!