56
  • KicsiMonkey
    Blasta-val egyetértek
  • tntmax
    Nézzétek a jó oldalát, amíg létezik ez a szar, addig sok éhes sitebuildernek lesz munkája. :)
  • Blasta

Ha valamiről nem tud, akkor nem szarhat rá
    Ha tud valamiről és nem érdekli, akkor szarik rá.
    Szvsz
  • gemihu
    Jaja, elég lenne a 3 legnépszerűbb kereső ezt tenné:)
  • waterman
    biztos naiv vagyok, de az átlagfelhasználó is megértené, ha az arcába tolná minden második látogatott weboldal, hogy "az ön böngészője ósdi, elavult, az alábbi -linkre- kattintva frissítheti böngészőjét, illetve, ha nem érdekli gépe és adatai fenyegetettsége, akkor -klikk- a kívánt oldal megjelenítéséhez."
    mindez egy kedves kis nagy felkiáltójeles keretben. és ha már naponta 4-5 ilyenbe is beleütközik a user, akkor talán már elkezdi rúgdalni a rendszergazdát vagy rákattint a linkre.
    úgyhogy az, hogy az ie6 még él nem csak a userek felelőssége, hanem a fejlesztőké is. szerintem.
  • Power
    Hülye diggesek, nem értem a sírást.
    Nem az ms a bűnös és a userek sem.
    Ezt nekik maguknak kell eldönteni, hogy mi éri meg nekik jobban.
    Egyébként, ha a webfejlesztők nem dobják az IE6 optimalizálást, akkor a user mégis miért váltana? Ha észrevenné, hogy a kedvenc oldalán ott lenne egy szöveg, hogy IE6-tal nem muxik rendesen és látványban is egyből látná, akkor rájönne, hogy mi a bibi. Ott pedig segítséget kapna, hogy mit tehet.
    kb. ez lenne a korrekt magatartás.
    Persze, jobb mindig másban keresni a bajt.
  • gemihu
    Az MS ezzel ismerte be a legjobban,hogy miért is nem jó,ha a böngésző a rendszer részét képezi:)
  • EasyLife
    most tök jól megfogalmaztad, hogy a felhasználók mégiscsak szarnak rá...
  • lammaer
    Hat speciel nem nagyon szeretem az adblockereket, amikkel anno jatszadoztam elegge szetnyomtak az oldalt (vagy megjelent a helye az adnak, kiirva hogy blocked - zavarobb volt mintha az ad ott lett volna :) ).

Alapvetoen egy popup blocker nekem boven eleg (a felugralo ezer ablakot utalom), amugy szeretem latni ugy a weboldalakat ahogy a keszitojuk kitalalta. Egy ket villogo reklamtol nem leszek roszul, neha meg hasznos is (az uj melohelyem is egy ilyenen keresztul talaltam meg :) )
  • lammaer
    adalek, melohelyen alapbol IE6 van, otthon az asztalin IE7, laptopon meg FF3. Mindegyiken tok jol el vagyok, de egyik se volt annyira kiraly, hogy vegyem a faradtsagot es mondjuk mindenhova felrakjam az FF3-at, mert hu de jo...
  • JeD
    Hátazért... akármelyik IE-t bármelyik másik böngésző toronymagasan veri szolgáltatásokban. Ha már FF-et is nézel: pluginek (ezzel egyedül ő mondjuk mindenkit :)), awesome bar? Oké, lehet, hogy neked nem erre van szükséged (bár sosem értettem azokat, akik adblock és noscript nélkül élni tudnak :)), de objektíven nézve az IE sehol sincs.

Amúgy meg az IE nem kiforrott, csak régi. :) A többi böngészőnél sem cserélik le a codebase-t minden új verziónál, és akkor már azok is vannak legalább olyan idősek, mint az IE 6...

Cikkhez: "Az IE csapat ugyanakkor leszögezte, hogy a 6-os verzió támogatásának leállítása valódi opcióként nem jöhet szóba, mivel az alkalmazás a Windows XP szerves részét képezi."
    Miért, az XP-t még támogatják?
  • Blasta
    "az a baj a felhasználók nagyrésze szarik rá nem tudja hogyan miért kell jó váltani "mert neki jó ez is" "

A felhasználók nagy része NEM SZARIK RÁ, hanem egyszerűen FOGALMA SINCS arról, hogy mi az az Internet Explorer. Nemhogy arról, hogy ennek 6-os verzióját használja. Arról meg aztán pláne nincs fingjuk sem, hogy ez nem jó és frissíteni kéne, ami ingyenes és ő maga is megtudná csinálni.

Nekem sok ismerősöm csak rányom arra a kék E-re és "akkor lesz internet". Ennyit tudnak. Más nem érdekli őket, mert ők nem a fejlesztőket szeretnék segíteni, hanem egyszerűen megakarják tudni a friss híreket, vagy máv menetrendet csekkolni, esetleg freemail-t megnyitni.

Ezért csak ne őket okoljuk már...
  • lammaer
    Figyu - atlaguser azt hasznalja, amit ele tesznek. Ha IE6 van a gepen, akkor azt, ha FF4 akkor azt, ha IE8 akkor azt.
    Ameddig lehet vele bongeszni (indexezni, forumozni stb), addig a feje tetejere allhat a webfejlesztocsapat, akkor sem fognak atallni ra. Nincs ra igeny.

Pont ugy van ez, mint az oprendszernel. Amig az XP frankon mukodik a user szamara, nem fog atallni.

Adalek: speciel website projekteken tesztelokent dolgozom, IE6/7 es FF2/3 platformokat szoktam hasznalni. Oszinten szolva, egyik bongeszo sem emelkedik annyival a masik fole (sebesseg/szolgaltatasok), hogy az otthoni gepre mindenkeppen fel akarjam rakni. Atlaguser szempontbol a tabbed browsing az egyetlen amivel pl az IE7 jobb mint az IE6.

Biztonsag - lyukak mindegyikben vannak (szoftver mind :) ) Az ujabb bongeszok "en mindentol megvedlek meg akkor is ha nem akarod" hozzaallasat meg kimondottan ruhellem.
    Egyebkent szoftverfejlesztesi tapasztalatbol hajlamos vagyok ugy gondolkodni, hogy egy uj szoftverben tobb hiba/res van mint egy erettebb rendszerben.
  • Bence94
    így van végre szüntessék már meg ! az a baj a felhasználók nagyrésze szarik rá nem tudja hogyan miért kell jó váltani "mert neki jó ez is" igaz több vírust kap meg egyéb hasonló dolgok...