180
  • cousin333
    Jobb klikk a parancsikonon, Tulajdonságok, Kompatibilitás fül. Itt be tudod állítani mondjuk WinXP SP2-re. Ha így sem megy, akkor már nincs sok ötletem... A megadott programokból nincsen frissebb verzió? Vagy ezek fizetősek?
  • vaddiszno
    Mire elterjed az uj windoooz addig meglesz a rendes tores is, igy volt a regebbi verziokkal is, csak kis turelem.
  • cousin333
    Olyan is...
  • pixx
    Vantulok védelmére legyen mondva 2000-ben volt valami probléma az MS termékeivel, hogy az emaileket az FBI-hoz is továbbította. Aztán feltörték a win-t páran és bebizonyították.
    De 2005-ben is lebukott egy nagy csapat, állítólag egyikük wint-t használt, amin az Ms belátott hozzá. Adobe, és win szoftvereket törtek fel, illetve másoltak, és terjesztettek.
    És az furcsa, ha veszel redes win-t, akkor ott az MS kihangsúlyozza, hogy nem gyűjt adatokat rólad. Legalábbis XP-ben így volt. Ez furcsa szerintem...
    De mit tudsz tenni, elhiszed vagy sem léteznek ilyen dolgok, legfeljebb leszarod.
  • tomcsa4
    És az jó?
  • Vorpal
    Én egész felnőtt koromban realizáltam csak, hogy vannak emberek akik ezt tényleg elhiszik - megdöbbentő, de igaz.

Amit 10 éve vettünk el az oktatástól, az most üt vissza.
  • usererror
    "Globálcionista diktatúra"... most vagy viccelsz, vagy pedig nagyon találó a felhasználói neved. Hehhh, van tulok.
  • tomcsa4
    Ráadásul az OS sokkal komplexebb. Adják inkább ingyen a buzi játékokat. Ha már választani kell, miért kell fizetni és miért nem. (Vagy a zenéket.)
  • runny
    Feltörték a Bluepanther Linux aktivációs rendszerét!
    Ja hogy neki nincs is olyanja. Akkor miért kellett végigolvasnom 50 hsz-t a linuxról?
  • FoodLFG
    Bizony. Nekem, mint átlag júzernek is az a benyomásom, hogy a linux egy nagy kevergő massza, és úgy általában koncepciótlan, ami óriási probléma.
    Hiába jó a cucc, ha rosszul közelítik meg vele a júzert.
  • tomcsa4
  • tomcsa4
    Fogadjunk, hogy a windows jobban kihasználja a drága hardvereket, mint az akármilyen Linux. Szóval meg is kell írni azt az OS-t, szépen naprakészre. A Windows napra kész.

Te hogy állsz?

Meg milyen szöbeg ez, hogy az OS-ért nem kell pénzt kérni, mert csak egy valami. Nem valami haver, hanem az irányító. Irányítja a folyamatokat, biztonságot kell adnia. Fejlesztő létedre meggondolatlan vagy. Én hamarabb fizetek egy OS-ért, mint egy buta vacak játékért/zenéért.
  • Alfa Of NS
    "Érdemes kipróbálni valamelyik szimpatikus Linux verziót... a sokoldalúság nem hátrány hanem előny."

Fenét. A Linux részben itt van elkúrva. Ha egy disztibúció lenne elterjedve, az sokat segítene a terjedésében.
  • tomcsa4
    Nem rossz a feketepárduc, de azért nem helyettesít egy Windowst. :)

De persze kinek mi.
  • SityiSXT
    Egyszer bizonyítanád már be ennek a megfigyelőrendszernek a létezését... Nem kellene sok hozzá: felraksz egy buherálatlan Windows-t, fogsz egy Wireshark-ot (direkt nem a Windows saját network monitorát ajánlottam), capture-ölsz pár olyan frame-et, ami bizonyítja a megfigyelést és postolod ide a screenshotokat! Ezután elhisszük, istibizi! Ja, gondolom kódolva lesznek ezek a packetek, dehát már korábban említetted, hogy hekkerkedni is szoktál, és elvileg olyan SW nem kerülhet forgalomba az Usákiában, amit a CIA ne tudna feltörni, tehát te is végzel percek alatt. És ha nagyon félsz a lebukástól, akkor használj egy ingyenes nyilvános hotspotot! Várjuk az eredményt!
  • ReTeK
    ha jól gondolom a Windows 7 Beta próbaideje járt le (aug01) akkor egyszerűen le kell tölteni az RC-t ami még legalább egy fél évig ingyen és bérmentve legálisan használható, a linuxot meg hagyjuk meg a sarokba csendesen töltögető szerver gépnek (szigorúan X nélkül) arra tökéletes :-)
  • Epikurosz
    ???
  • Yv@n
    Nekem egy fejlesztő aki a rendszerét reklámozza ne ekkora tajparaszt szinten ugasson le másokat.

Különbséget teszek egy balfasz fanboy és egy fejlesztő között. Fanboyok minden termék esetén jelen vannak, egy dev-től kicsit többet várnék el.

Se a win se bármelyik linux disztrib nem áll ki bazinagy transzparenseken "kurvaanyátok ezt vegyétek" felirattal a nép elé...talán hazánk fia se tegye.
  • A1274815
    Ezek nállam sem futnak, kivéve a Windows Defendert, sőt főleg nem "folyamtosan futó vírusíró" programok.

Amúgy akkor van csak igazán gáz ha valaki ilyet használ, mert jól be tudja ám optimalizálni a registrydet a "registry optimizer" csodák.
  • pasi29uk
    Az én gépem nem lassítja semmiféle folyamtosan futó vírusíró, kémprogram figyelő, ráadás tűzfal, registry optimizer, DivX codec... Win alatt rendszerint jópár ilyennek futnia kell hogy nyugodtan bankoljon, vagy használhassa az ember a gépet.
    Nincs az emberek többségének szüksége a windowsra... csak azért használjátok, mert ezt szoktátok meg.
    Érdemes kipróbálni valamelyik szimpatikus Linux verziót... a sokoldalúság nem hátrány hanem előny.
  • Vorpal
    Vista Home Basic 21
  • torcipepe
    ez gyors volt.
  • Epikurosz
    Hát, persze!
    Mert a Windows-osok, vagy az Apple felhasználók, meg egyéb linuxosok nem ugatnak le másokat.
    Mindenki agresszíven reklámozza és próbálja eladni a termékét, de a magyar fejelsztő az legyne szerény, illedelmes, ha lehet ne szóljon egy kukkot sem.
    Ezt nektek!

Nagy problémánk nekünk, hogy túl szerények vagyunk. Rengeteg magyar találmány van, amely magyar termékként le van ócsárolva, szólva, blamálva, majd jön egy nagy bukszájú tőkés (tök mindegy, hogy amcsi, vagy ny-európai vagy távol-keleti), rábassza a logoját, és onnantól kezdve már hiper-szuper, csili-vili stb.
    Én is megvettem nemrég a Nokia XpressMusicomat, és ha nem lennék észnél, biggyesztettem volna az ajkam, amikor megláttam a dobozon, hogy Made in Hungary. Ki hitte volna?

Így van ez a szoftverekkel is. Hajrá, magyar fejlesztők!
  • Yv@n
    Őszintén szólva én erről a black panther os-ről ezeddig nem hallottam, de miután az egyik (állítólagos) fejlesztője idejött és leugatott gyak mindenkit aki akár wint, akár ubuntut használ...hát nem mondanám hogy túl jó pozicióból indul a legközelebb kipróbálandó disztribek küzdelmében...
  • Epikurosz
    Zavar, mi? Savanyú a szőlő, mi?

Amíg el nem felejtem: alig várom a Windows 7-et. Meg fogom venni, természetesen, mert én fizető ügyfelük vagyok, nekik is. A Vista is valami 40 ezerbe került, de ahhoz képest nem rossz. Persze, igazából a kompatibilitás miatt használom, az Office termékei meg még pár termék miatt.
    Mert ugye van olyan helyzet, amikor azt mondja a kedves ügyfél, hogy neki Word 2007 docx formátumban kell a dokumentáció. Ez van! Meg ugye a makró, amit használni kell Word 2007 alatt fut.

Ha ezek a kikötések nem lennének, ill. ha lenne tökéletes konverter, secperc alatt állnék át a redmondi cég oprendszeréről egy olyanra, ami magyar. Amúgy a Windowsban is sok magyar programozó (pld. Simonyi Károly) munkája benne van - jó vicc - de ők már az amcsi államnak fizették, fizetik az adót.
  • Anteris
    addig jó amíg ilyenek, nem sznob faszkalapok...
  • osztmivan
    van itt színvonal kérem
    tisztára mint valami gameportálon a 13 évesek

• gameplusz
    Hát te aztán nagyon májer gyerek vagy. Nem csak hogy önreklámozol, ráadásul még kurva szar helyen teszed ezt. Még véletlenül sem vagy elfogult, mi?
    (No offense, csak kurvára unalmas, hogy mindig eltévednek a Linuxosok - meg persze a másik oldal is - meg a sokadik is.)

Egyébként október 31-én jelenik meg nálunk a Win7, kedves cikkíró!
  • BlackRose
    De ez nem mond semmit, mert az mindég volt és lesz, hogy a régi programok egy része nem kompatibilis (ez a fejlődés ára)... és ha mégis felválthatatlan az a program akkor ez is megoldható hiszen a Windows 7 egy kompatibilitást biztosító megoldásal jön amit "XP mode" néven ismerünk.
  • Munkas
    Meg az is lehet, hogy csak rigolyás vagyok. Pl. a 2007-est office-t sem tudom megszokni. Kértem egy laptopot a cégnél és az infós gyerek rábeszélt, hogy erre ez különösen szuper. Aztán egy hét küzdelem után le is szedettem vele. (szerintem olyan titkárnőknek tervezték, akik csak sablonos dolgokkal tudnak dolgozni) 
  • Munkas
    Az egyik egy komartrment rendszer modellező (diff. egyenlet rendszereket kezel), a másik meg egy sugárgyengítést szimuláló progi. Már nem is emlékszem milyen hibaüzenettel köszöntek el, de kicsit próbálgattam utána állítgatni a dolgokat, még a helpet is olvasgattam pár órát, de aztán feladtam.
  • FoodLFG
    Poénos meglátás.
  • Epikurosz
    OFF

Aranyos fiú!

Ígérem utána nézek a blackPanther-ednek, de miért nem szóltál korábban?

Épp a tegnap töltöttem le a Kubuntut, hogy majd telepítem az unokaöcsém gépére, mert lejárt a Windowsa próbaideje, és kiírta a képernyő jobb alsó sarkába, hogy "Kalóz!".

De most, hogy te itt megmelítetted a blackPanther-t, elgondolkodtattál. (Miért nem magyar a neve???? Lehetne Turul OS is!!!!!!!! Ez nem vicc!)

Egyébként, én támogatok mindent, ami magyar.
    Miért nem reklámozzátok a cuccotokat a
    Magyarok Országos Gyűlésén is, meg minden ilyen nemzeti dzsemborin (pld. Erdélyország az én hazám)? Tessék oda kimenni egy sátorral, és reklámozni a cuccot! Én néha elmegyek ezekre a fesztiválokra, de őszintén szólva nem hiszem, hogy a magyar sajátosság kimerülne az íjászatban, meg a tarsolyokban, meg a nemzeti rockban stb. stb.
    A MAGYAR ELMÉT, MAGYAR TUDOMÁNYT szeretném én látni, nem csak a néptáncot és a konyhaművészetet!

Ez elég OFF-ra sikerült.
  • FoodLFG
    Jaj de aranyos kis hír. :D Remélhetőleg majd a Win7 kiadása után fél évvel már kiforrnak a varez verziók is, és akkor majd át lehet állni. Nomeg remélhetőleg a szoftverfejlesztők is jobban figyelnek majd erre az OS-re addigra. Jó lesz ez.

Egyébként ha szoftverfejlesztő lennék, akkor inkább Winre fejlesztenék, ha azt akarnám, hogy használják is a programom..
  • cousin333
    Mi volt az a két progi? Kompatibilitás beállítása nem oldotta meg? (Ezt beállítani nem túl körülményes, pár kattintás).
  • Munkas
    Vettem egy gépet pár hete és próbaképp feltettem a 7-et. Nálam mondjuk kimaradt a Vista, így a kinézete kissé zavaró volt. Persze voltak benne jó dolgok, de gyorsan megpecsételte a sorsát, hogy nem futott rajta két program.
    Ezek mondjuk 5-10 éves szoftverek voltak, de vannak olyan terültek, ahol nem az a trendi, hogy kéthavonta jönnek ki újabb verziók.(ill. az is lehet, hogy csak béna voltam, de ha túl körülményes az alkalmazások használata, akkor miért is lenne jobb)
    Szóval, egyszerűen nem láttam, hogy milyen reális előnye lenne az XP lecserélésének (azon túl hogy kizárja a használatát egyes programok nem futása)
  • cousin333
    Kiamardt még az IrfanView, és a PhotoFiltre is, a képbuherálás részből. Ezek sem Linuxosak.

De, hogy a Linuxos oldal is erősödjön egy kicsit: VirtualDub és Mencoder alkalomadtán befigyel alkalomadtán.
  • 7HTH7
    U.I.: Nekem semmi bajom más disztrókkal, az ubuntut leszámítva. De az is csak az userei miatt van, mert azt hiszik az ubuntu az egyetlen valamirevaló disztró.

Ha már konkurenciáról van szó: UHU-t is újra fejlesztik, szóval lehet várni az új kiadást. Az is magyar, mint a blackPanther. :) Ugye, nem is vagyok annyira haragban a konkurenciával...
  • GABOR16
    Ezt így belegondolva... az Ubuntut veszélyes manapság emlegetni.. xD a winesek lelinuxosoznak (és lenéznek), a más disztribes linuxosok lenéznek... xD
  • cousin333
    Basszus miért kellene nekem alternatíva, amikor ezek is jók? És nem randomra választottam őket, hanem számos alkalmazást kipróbálva. Egyszóval miért kellene nekem _ingyenes_ Wines programok helyett _ingyenes_ Linux alapú, de Winre portolt programokat használnom?

"amelyek ezek képességeit messze fölülmúlják"

Na mesélj!