Feltörték a Windows 7 aktivációs rendszerét

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vorpal
Vista Home Basic 21

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

ez gyors volt.

Hát, persze!
Mert a Windows-osok, vagy az Apple felhasználók, meg egyéb linuxosok nem ugatnak le másokat.
Mindenki agresszíven reklámozza és próbálja eladni a termékét, de a magyar fejelsztõ az legyne szerény, illedelmes, ha lehet ne szóljon egy kukkot sem.
Ezt nektek! <#levele>

Nagy problémánk nekünk, hogy túl szerények vagyunk. Rengeteg magyar találmány van, amely magyar termékként le van ócsárolva, szólva, blamálva, majd jön egy nagy bukszájú tõkés (tök mindegy, hogy amcsi, vagy ny-európai vagy távol-keleti), rábassza a logoját, és onnantól kezdve már hiper-szuper, csili-vili stb.
Én is megvettem nemrég a Nokia XpressMusicomat, és ha nem lennék észnél, biggyesztettem volna az ajkam, amikor megláttam a dobozon, hogy Made in Hungary. Ki hitte volna?

Így van ez a szoftverekkel is. Hajrá, magyar fejlesztõk!

Kara kánként folytatom tanításom.

Õszintén szólva én errõl a black panther os-rõl ezeddig nem hallottam, de miután az egyik (állítólagos) fejlesztõje idejött és leugatott gyak mindenkit aki akár wint, akár ubuntut használ...hát nem mondanám hogy túl jó pozicióból indul a legközelebb kipróbálandó disztribek küzdelmében...

Zavar, mi? Savanyú a szõlõ, mi?

Amíg el nem felejtem: alig várom a Windows 7-et. Meg fogom venni, természetesen, mert én fizetõ ügyfelük vagyok, nekik is. A Vista is valami 40 ezerbe került, de ahhoz képest nem rossz. Persze, igazából a kompatibilitás miatt használom, az Office termékei meg még pár termék miatt.
Mert ugye van olyan helyzet, amikor azt mondja a kedves ügyfél, hogy neki Word 2007 docx formátumban kell a dokumentáció. Ez van! Meg ugye a makró, amit használni kell Word 2007 alatt fut.

Ha ezek a kikötések nem lennének, ill. ha lenne tökéletes konverter, secperc alatt állnék át a redmondi cég oprendszerérõl egy olyanra, ami magyar. Amúgy a Windowsban is sok magyar programozó (pld. Simonyi Károly) munkája benne van - jó vicc - de õk már az amcsi államnak fizették, fizetik az adót.

addig jó amíg ilyenek, nem sznob faszkalapok...

van itt színvonal kérem
tisztára mint valami gameportálon a 13 évesek

gameplusz
Hát te aztán nagyon májer gyerek vagy. Nem csak hogy önreklámozol, ráadásul még kurva szar helyen teszed ezt. Még véletlenül sem vagy elfogult, mi?
(No offense, csak kurvára unalmas, hogy mindig eltévednek a Linuxosok - meg persze a másik oldal is - meg a sokadik is.)

Egyébként október 31-én jelenik meg nálunk a Win7, kedves cikkíró!

i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn

De ez nem mond semmit, mert az mindég volt és lesz, hogy a régi programok egy része nem kompatibilis (ez a fejlõdés ára)... és ha mégis felválthatatlan az a program akkor ez is megoldható hiszen a Windows 7 egy kompatibilitást biztosító megoldásal jön amit "XP mode" néven ismerünk.

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

Meg az is lehet, hogy csak rigolyás vagyok. Pl. a 2007-est office-t sem tudom megszokni. Kértem egy laptopot a cégnél és az infós gyerek rábeszélt, hogy erre ez különösen szuper. Aztán egy hét küzdelem után le is szedettem vele. (szerintem olyan titkárnõknek tervezték, akik csak sablonos dolgokkal tudnak dolgozni) 

Az egyik egy komartrment rendszer modellezõ (diff. egyenlet rendszereket kezel), a másik meg egy sugárgyengítést szimuláló progi. Már nem is emlékszem milyen hibaüzenettel köszöntek el, de kicsit próbálgattam utána állítgatni a dolgokat, még a helpet is olvasgattam pár órát, de aztán feladtam.

Poénos meglátás. <#hehe>

https://twitter.com/foodlfg

OFF

Aranyos fiú!

Ígérem utána nézek a blackPanther-ednek, de miért nem szóltál korábban?

Épp a tegnap töltöttem le a Kubuntut, hogy majd telepítem az unokaöcsém gépére, mert lejárt a Windowsa próbaideje, és kiírta a képernyõ jobb alsó sarkába, hogy "Kalóz!".

De most, hogy te itt megmelítetted a blackPanther-t, elgondolkodtattál. (Miért nem magyar a neve???? Lehetne Turul OS is!!!!!!!! Ez nem vicc!)

Egyébként, én támogatok mindent, ami magyar.
Miért nem reklámozzátok a cuccotokat a
Magyarok Országos Gyûlésén is, meg minden ilyen nemzeti dzsemborin (pld. Erdélyország az én hazám)? Tessék oda kimenni egy sátorral, és reklámozni a cuccot! Én néha elmegyek ezekre a fesztiválokra, de õszintén szólva nem hiszem, hogy a magyar sajátosság kimerülne az íjászatban, meg a tarsolyokban, meg a nemzeti rockban stb. stb.
A MAGYAR ELMÉT, MAGYAR TUDOMÁNYT szeretném én látni, nem csak a néptáncot és a konyhamûvészetet!

Ez elég OFF-ra sikerült.

Jaj de aranyos kis hír. 😄 Remélhetõleg majd a Win7 kiadása után fél évvel már kiforrnak a varez verziók is, és akkor majd át lehet állni. Nomeg remélhetõleg a szoftverfejlesztõk is jobban figyelnek majd erre az OS-re addigra. Jó lesz ez.

Egyébként ha szoftverfejlesztõ lennék, akkor inkább Winre fejlesztenék, ha azt akarnám, hogy használják is a programom..

https://twitter.com/foodlfg

Mi volt az a két progi? Kompatibilitás beállítása nem oldotta meg? (Ezt beállítani nem túl körülményes, pár kattintás).

Vettem egy gépet pár hete és próbaképp feltettem a 7-et. Nálam mondjuk kimaradt a Vista, így a kinézete kissé zavaró volt. Persze voltak benne jó dolgok, de gyorsan megpecsételte a sorsát, hogy nem futott rajta két program.
Ezek mondjuk 5-10 éves szoftverek voltak, de vannak olyan terültek, ahol nem az a trendi, hogy kéthavonta jönnek ki újabb verziók.(ill. az is lehet, hogy csak béna voltam, de ha túl körülményes az alkalmazások használata, akkor miért is lenne jobb)
Szóval, egyszerûen nem láttam, hogy milyen reális elõnye lenne az XP lecserélésének (azon túl hogy kizárja a használatát egyes programok nem futása)

Kiamardt még az IrfanView, és a PhotoFiltre is, a képbuherálás részbõl. Ezek sem Linuxosak.

De, hogy a Linuxos oldal is erõsödjön egy kicsit: VirtualDub és Mencoder alkalomadtán befigyel alkalomadtán.

U.I.: Nekem semmi bajom más disztrókkal, az ubuntut leszámítva. De az is csak az userei miatt van, mert azt hiszik az ubuntu az egyetlen valamirevaló disztró.

Ha már konkurenciáról van szó: UHU-t is újra fejlesztik, szóval lehet várni az új kiadást. Az is magyar, mint a blackPanther. 😊 Ugye, nem is vagyok annyira haragban a konkurenciával...

]-[7]-[

Ezt így belegondolva... az Ubuntut veszélyes manapság emlegetni.. xD a winesek lelinuxosoznak (és lenéznek), a más disztribes linuxosok lenéznek... xD

ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...

Basszus miért kellene nekem alternatíva, amikor ezek is jók? És nem randomra választottam õket, hanem számos alkalmazást kipróbálva. Egyszóval miért kellene nekem _ingyenes_ Wines programok helyett _ingyenes_ Linux alapú, de Winre portolt programokat használnom?

"amelyek ezek képességeit messze fölülmúlják"

Na mesélj!

De ha már Linux akkor nem ártana elmondani, hogy soha nem volt a Linux "betegsége" a driver hiány, ugyanis aki Linux-ot akar az megoldja (ha más megoldás nincs Linux kompatibilis hardvert vesz). A Linux mint szerver OS kitûnõ, mint desktop OS nem igen alkalmazható (ha az alkalmazást nem szûkítsük le böngészésre/IM-ezésre, filmezésre és zenehalhgatásra és esetleg szoftver fejlesztésre. A Linux "betegsége" az életet jelentõ alkalmazás hiány. Kb. 1000x annyi alkalmazás van Linux-ra mint Windows-ra de ezek közül általában van 1000 mindenbõl ami nem kell és 0 ami igazán elengedhetetlen.

Én Linux alkalmazó is vagyok már több mint 13 éve (és még csak nem is Ubuntu) és a Linuxot is és Windows-ot is úgy fogadom el amilyen, nem szépítem egyiket sem és nem is szarom le. Ha imádni akartok valamit akkor rossz helyen vagytok... a Linux is és a Windows is csak egy termék PONT. Mindkettõ nagyon messze van a tökéletestõl és mindkettõ kúrva jó (már ott amire készült). A Windows mániákusoknak el kellene ismerni, hogy a Linux egy jó OS (szerver és szuperszámítógépek esetében) és, hogy ugen is jól fejlõdik. A Linux mániákusoknak pedig el kell fogadniuk, hogy a Windows is egy jó OS, hogy nagyon is megfelel a céljára és ami nagyon de nagyon fontos, hogy az Windows 7 tényleg kúrva jó lett és nagyon is nagy lépés lesz a számítógépek világában. Az XP mániákusok pedig minnél elõbb elfogadják, hogy az XP égy idejét múlta OS amelynek semmi esélye sincs a Windows 7 elleni játékban, annál jobb... nekik, mert a világ soha nem várta azokat akik hátul maradtak.

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

az új blackPanther is akkor jelent meg miután már minden be volt állítva a rendszeremen, és berendezkedtem...

ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...

És ezeknek a tipikus win szoftvereknek nincs is alternatívája? Több olyan ingyenes (Linuxos!) alternatíva is van, amelyek ezek képességeit messze fölülmúlják.

Na, de én megyek is dolgozni, nincs idõm erre, majd holnap talán felnézek ide, bár lehet felesleges. Majd az uborkások kiosztják az észt és megvédik a szegény kicsi-puha Microsoftot...

]-[7]-[

elnézést, de nem vagyok ubuntuhívõ 😊 csak ez az ami a legjobban futott a laptopon mikor legutoljára egy fél éve nézegettem õket... majd egy fél év múlva (bár most lehet kicsit csúsztatok az új változatok megjelenéséig) újra körbenézek a kínálatokból 😊

Milyen KDE felületrõl van szó? 😊

"mert mindig jön egy uborkás és õ majd kiossza az észt a népnek... "

Már nem azért, de szerencsére mindig jön ilyenkor egy igaz Linux hívõ, aki a spéci megabrutál Linux disztrójával kiosztja a gizda Windowsosokat és a renegát Ubuntusokat. Persze egy Windowsok topikban... 😄.

A konkurencia kibeszélése?<#wow2> Bár tudom ez egy Win7el kapcsolatos topic (ami egyébként egész jól sikerült rendszernek ígérkezik, csak nem szeretem, hogy hülyének néz.. bár az összes win alapban ilyen, de a késõbbi verziók egyre jobban h*lyebiztos irányba mennek, ami nem volna baj, csak bár kikapcsolható lenne), csak láttam, hogy valaki itt azt mondta, hogy blackPanther fejlesztõ, így rákérdeztem valamire (még is csak magyar OPrendszer!)

De hogy akkor egy kicsit ON is legyen:
grat a feltörõnek.. vagyis fejlesztõnek... izé.. áhh... majd az MS megjavítja amit elrontott (legalábbis egy idõre)<#idiota>

Nyílt forráskódja van? Amúgy az meg egy olyan progi, ami éppen Win-rõl került Linuxra. Akárcsak a Chrome, ami szintén elég béta még, ha jól tudom. És mindkettõ szépen hasít a Win-en, a Linuxszal ellentétben.

Igen a w7 KDE felületén jót nevettek a linux fejlesztõk...

Huhh ez az ubuntu. Úgy látszik Vector nem véletlen mondta, hogy felesleges bármilyen vitába is beszállni, mert mindig jön egy uborkás és õ majd kiossza az észt a népnek... (Tényleg mindig így szokott lenni)

Akkor néhány meglepõ dolgot most közlök veled, nagy ubuntu hívõ:

1. A blackPanther 9.x-ben minden ubuntus újítás benne van, sõt, benne van pont így a gentoo, fedora, és suse technológia is. Így azon a laptopon gond nélkül kell mennie a bP-nek is. Próbáld ki és csodálkozni fogsz...

2. A bP legalább 2x gyorsabban indul, mint az ubuntu.

Ezeket figyelembe véve kérdem én, mitõl jobb akkor az ubuntu?

]-[7]-[

Google Picasa már van linuxra is, bár még elégé béta..

Szerintem ez itt teljesen irreveláns hozzászólás volt

"Ha megvan, akkor gondolkozz el azon, hogy mi értelme van akkor ennyire védened a M$-ot..."

Ennek meg végképp nem tudom, mi a fene értelme van. Ki védte itt a Microsoftot? Azt írtad, hogy "Egyébként meg ha komolyan mondod, akkor biztos nagyon sok pénzed van, hogy minden szoftvert megveszel a Windowsodhoz..." Én erre rákérdeztem, hogy szerinted akkor aki Win-t használ, az csakis fizetõs programokkal nyomul? És aki ezt szóvá teszi, az a Win-t védi? Egy szóval sem mondtam, hogy MS programokat használok (bár van az is), tehát miért ne lehetne akár Linux fejlesztés?

Amúgy meg igen, az Mplayer + SMPlayer Linuxról jött... és kb. ennyi. Még talán ide vehetjük a Notepad++ -t, bár nem mintha olyan sokat használnám. Az Opera (böngészõ), a Foobar (zene) és Imgburn (DVD írás) viszont zárt kódú, és utóbbi kettõ tudtommal Windows only. FOxit Reader, MSN Live szintén nem az a tipikus open-source, akárcsak a Total Commander vagy az Avast!. Vagy éppen a Google Picasa. Aztán pl. Virtual Clone Drive, MS Office (ez mondjuk fizetõs), ez sem Linuxos cucc.

Aztán itt van még a 7-zip, ami megfelel a feltételeidnek, más kérdés, hogy inkább csak az ingyenessége miatt használom, amúgy a WinRAR-t preferálnám.

Kihagytam valamit?

OFF: Hogy kerül a csizma az asztalra? Ez nem linux topic...
"Arról nem tehetünk, hogy a hardvergyártók csak a M$-al hajlandók megosztani a kis titkaikat..."
Ez csak azért fura, mert az ubuntu a 8.04es verzió óta gond nélkül megy (legalábbis majdnem.. az ATI és a WIFI drivereket leszámítva nem kell velük bajlódnom... bár a flash lejátszó lehetne kevésbé erõforráspazarló...)

"Amúgy meg w7-en is KDE van, csak a M$ nem híreszteli 😊 "
Ez jó 😄 lehet rajta nevetni 😊

Egyébként kizárólag Ubuntum van, de nyitott vagyok a magyar fejlesztésre is, ha menni fog a laptopon, illetve amit nem tudom, hogy benne van-e a tietekben jelenleg, az a távol-keleti nyelvek teljeskörû támogatása (addig nem maradt stabil a rendszer.. egy 2-3 perc után bármit csináltam összeomlott a gépemen, ez ubuntu alatt egyszerûen megvalósítható, de sok más kisebb nyugati distróban sokat kéne buherálni hozzá).

"I'm a big believer in "technology over politics". I don't care who it comes from, as long as there are solid reasons for the code, and as long as we don't have to worry about licensing etc issues.

I may make jokes about Microsoft at times, but at the same time, I think the Microsoft hatred is a DISEASE. I believe in open development, and that very much involves not just making the source open, but also not shutting other people and companies out.

There are 'extremists' in the free software world, but that's one major reason why I don't call what I do 'free software' any more. I don't want to be associated with the people for whom it's about exclusion and hatred."

Linus Torvalds

http://www.linux-mag.com/cache/7439/1.html

Személyesen nem hiszem, hogy betegség, ugyanis a betegség az ember ellenõrzésén kívül van... inkább a naív érvelés gyõzelme a kritikus érvelés felett (mint sok minden másban is).

És vajon ezek közül az ingyenes alkalmazások közül hány olyan van, amit Linuxra fejlesztették és portolták winre?

Kérlek számold össze... Vagy, ha lusta vagy, akkor sorold fel itt ezeket a szoftvereket.

Ha megvan, akkor gondolkozz el azon, hogy mi értelme van akkor ennyire védened a M$-ot...

Nem kell védeni õket, meg tudják õk magukat védeni, nekem elhiheted.

]-[7]-[

Igen, törekszem arra, hogy minél több ingyenes alkalmazásom legyen. És nem csak azért használom õket, mert ingyenesek, hanem azért is, mert jók.

Ami meg olyan, az Linuxra sincs ingyen. Többnyire még pénzért sem.

[HUN]FaTaL
A BSA nem ellenõriz magánszemélyeket.

"Amúgy meg w7-en is KDE van, csak a M$ nem híreszteli 😊 "

Ezen meg hatalmasat röhögtem. 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

És te csak ilyen ingyenes szoftvereket használsz, ahogy a windows userek mindegyike? Akkor bizonyára be mersz válalni egy kis BSA ellenõrzést 😄

]-[7]-[

Például RedHat és Fedora csomagokkal biztosan nem lesz gondod, amennyiben nem rendszerszintû csomagokról van szó.

Egyedi fejlesztés.

Arról nem tehetünk, hogy a hardvergyártók csak a M$-al hajlandók megosztani a kis titkaikat...

A pen-es változaton az e17 lesz az alapértelmezett graf felületed. Amúgy meg nem kötelezõ KDE felületet használnod, szabadon lecserélheted.

Amúgy meg w7-en is KDE van, csak a M$ nem híreszteli 😊

]-[7]-[

Bizonyára csak a blackPanther Linux lehet ingyen, a Windowsos programok nem, igaz? 😊

Egyébként meg ha komolyan mondod, akkor biztos nagyon sok pénzed van, hogy minden szoftvert megveszel a Windowsodhoz...

]-[7]-[

Ha már fejlesztõ vagy, akkor egy kérdés a blackPantherrel kapcsolatosan 😊

Ha valami olyat telepítenék ami nincs benne a repoban, de fordítani sincs elsõdlegesen kedvem a programot, akkor melyik népszerû disztró csomagjait érdemes próbálgatnom? illetve ez egy teljesen egyedi fejlesztés, vagy valamely disztróra épül (mint a debianra épülõ ubuntu és az ubuntura épülõ pl. mint)? (nem nagyon ismerem a blackPanthert, anno csak kipróbáltam egy fél éve, de a laptopomat nem szereti... én meg a KDE menüszerkezetét nem szerettem.. valahogy a gnome egyszerûsége jobban megfog.. bár szép-szép a KDE, de hosszú távon jobb szeretem a letisztult egyszerû felületeket)

Te is tudod, hogy most hülyeséget mondtál...

]-[7]-[

Ha nincs pénzed, akkor géped sincs, csak használhatatlan ócskavas 😊
Amúgy meg sose értettem, hogy miért kell pénzt kérni egy OS-ért. Ha nincs pénzed, ülj egy halom használhatatlan ócskavas elõtt???

Persze a szoftverfejlesztõkek is meg kell élni valamibõl, tudom, mert én is közéjük tartozom. De szerintem sokkal etikusabb, ha csak a speciális igényeket kielégítõ szoftverekért kérünk pénzt, az OS-ért magáért nem.

Hihetetlen, hogy egyesek mekkora vagyonra tesznek szert ilyen pofátlan üzletpolitikával. De sajnos az embereket ez nem érdekli...

]-[7]-[

Firefox nekem is gyors mint az atom, pedig csak 256 MB memória van a laptopban, rar file tömörítést sose vettem észre a háttérben, még évekkel ezelõtt se.

Ja boccs, de én nem is Windowst használok, hanem blackPanther Linuxot. Illetve pontosítok, fejlesztem is 😉

U.I.: Én tutira nem fogom megvenni azt a w7-et 😊 Amúgy se magyar termék, mint a miénk... (Ja mégegyszer bocs, mert ezt meg se kell venni, ingyen letölthetõ)

]-[7]-[

CSOCSO
egyszer kiprobaltam a vistat majd a w7 et de eddig ugy voltam vele hogy inkabb xp az ami maradni fog.

most gondoltam egyet. leszedtem a 64 bites w7 et es a programuk ugy futnak mint egy alom! firefox gyors mint atom... a rar file tomoritest a hatteben eszre se veszem! xp meg teljesen be volt tole lassulva. NAGYON ZSIR! elso winfos amit meg fogok venni!
Balumann
A Windows Vista -val én 2x is megpróbálkoztam, egyszer mikor kijött, majd SP1 után, mind2 alkalommal kb. 3-4 nap után el is felejtettem, hogy felraktam, játékok rosszak voltak, driver problémáim voltak, és lassabb is volt xp-nél (sp1 -nél már 64 bitest raktam fel)

Most felraktam a Win 7-et, gondoltam Vista utód, ez is csak 2-3 napig lesz. Azt kell mondjam, ezuttal nagyon pozitívan csalódtam. 6. játékot indítom el, mindegyik 5-10 fps-el jobban futott, mint frissen telepített, jól beállított XP-n. Már telepítettem 1-2 dolgot, mégis teljesen stabil, gyorsabban elindul, nagyon sok minden tetszik benne és jóval kényelmesebb (bár hozzá kell tennem, hogy van néhány dolog, ami viszont nem, meg csomó mindent keresnem kell még). Minden játékom tökéletesen fut, régebbi és újabbak is. Néhány dologtól eltekintve én most csak dícsérni tudom a rendszert!

Ja ja szerintem is, fõleg az XP 64bit.
Win 7- kellesz, mint az XP annak idején. Jobb hardvertámogatás újabb Directx. Szerintem, amíg a programok a számítógépen futnak, addig úgy feltörhetõek lesznek. A profi és tapasztalt hackernek csak idõbe kellik a nagyon bonyolult védelemmel ellátott programot feltörni. Minden elismerésem elõttük.
fasznak sem kell win7. jó az xp.