Feltörték a Windows 7 aktivációs rendszerét
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azért,mert nem értenek hozzá.
-TiMoN-
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Ez adta meg a kegyelemdofest..mar elotte is padlon voltam,de ettol behaltam...(mit csinalsz ha a szomszed is ugy gondolkodik ahogy te? Mert hat valakinek a neven kell lennie annak az internet elofizetesnek..)
"Azért nem a Microsoft programjai aktíválják e rendszereket, hanem minden esetben külsõ fél, hogy ne legyen ellenük bizonyíték politikai kémkedésért."
Ez is odabasz rendesen...😄 Mulatsagos figura vagy😊 Nem rolad mintaztak Monkot?😄
http://goo.gl/gd6Zi5
A logikádból következõen még ezek az intézkedések is feltétlenül kellenek:
ne használj számítógépet
ne használj mobiltelefont (bemérhetik a tartózkodási helyedet)
ne menj az utcára (megfigyelhetnek)
ne nyisd ki az ablakot megfigyelhetnek)
ne beszélj senkivel (lehallgathatnak - különben is: akivel beszélt 100%, hogy ügynök)
a fejedre rakj alufóliát, mert másképp az UFÓ-k belelátnak az agyadba.
1 szó mint 100: nem vagy kissé paranoid? :-)
Alap install ezekhez enged hozzáférést : AIM, Bonjour, Gadu-Gadu, Google talk, GroupWise, ICQ, IRC, MSN, MyspaceIM, QQ, Simple, Sametime, XMPP, Yahoo, Zephyr.
Nagyon nagy képzavarban szenvedsz... <#lama>#lama>
286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>
Mind wint mind linuxot folyamatosan használok napi rendszerességgel desktop környezetben. Kielégítõ?
"Aztán ott vannak a programok amiket általában mindenki használ, msn skype icq satöbbi. Elõször is szerencsétlen usernek keresgélgetni kell hogy honnan tudja letölteni ha egyáltalán le tudja linux alá, mert ez sem mindíg biztos. Ha meg találta a filet akkor valószínûleg el sem fogja tudni indítani, mert a csomag telepítõböl kellene telepíteni stb."
Nem tudom ezt mivel sikerült produkálni, debian/ubuntu vonalon nézelõdtem csak, de ehhez fogható problémával nem találkoztam, más disztrók ennyire bénák lennének? Legutolsó gnome kiadás alatt alapértelmezett IM a pidgin(btw win alatt is ezt használom...épp mert egy programon át elérhetõ az összes különbözõ im hálózat), ami egy programként támogatja az összes hálózatot (skype kivételével, ehhez valóban kézileg kell patkolni
"Másik a vista dolog, ha valaki azt mondja hogy a windows vista szar, nem biztos hogy nincs igaza, egyszerûen meg kell kérdezni tõle hogy mi nem tetszett benne."
hwsw.hu vista bukása cikk. kikeresed szépen és végigolvasod, roppant tanulságos. Van benne egy rész, ahol külön kitér arra, hogy csináltak egy tesztet, olyan felhasználókkal akik szerint a vista szar. leültették egy "új" rendszer elé hogy tesztejék azt és mondjanak véleményt, mert ez lesz az új win. a tesztelüõk legjavának tetszett az új rendszer. gondolom nem árulok el nagy titkot, ha elmondom hogy az "új" oprendszer kurvára nem volt új. Egy vista volt, csak épp szépen lecserélték benne az összes erre utaló jelet. A tesz telõtt a szarozók nagyrésze azt sem tudta mi az ami szar...
Arr akartam rávilágítani az elõszõ hozzászólásban is, hogy korántsem annyira szar, mint amennyire azt egesek híresztelik, sõt az ezt fröcsögõk jó része szimpla FUD-ból tolja a balfaszságot. Emellett találok elfogadható indokot arra, hogy valakinek tényleg szar bizonyos helyzetben, bár ezeddig ilyennel nem találkoztam.
"Szerintem mint sokan, úgy a legtöbb ember azért találta szarnak a rendszert mert a megjelenés pillanatában még elég lassú volt és ennek cserébe elég sok rendszer erõforrást emésztett fel."
Sohasem volt igazából lassú, csak rengeteg pro user rögtön a szutyvadék cuccára próbálta feltelepíteni, akkor is, ha az adott HW olyan régi, hogy még noé baszta ki a bárkából...ez adódik az "úgyis ingyen van" hozzáállásból, lévén akiknek ez a típusú gondjuk adódik azok bezony jellemzõen a torrent vagy ftp nevû protokollon át intézik a vásárlást. A rendeltetésszerû felhasználás ugyanis valahol ott kezdõdik hogy ha már van egy régebbi gépeden egy mûködõ OS akkor azt nem cseréled le a frissebb verzió megjelenésekor hanyatt homlok rohanva a boltba, mert nincs értelme, a régi vasat kihajtja a régi OS. Ezt borítja fel a "letöltöm amint kijött" megoldás. Egy normális új összeállítású konfigon sosem találkoztam ilyen problémákkal, épp ellenkezõleg XP-hez képest álom volt már a telepítés is(next next, feltelepült és mire a vga drivert kitallóztam az ati weboldalon már jött is a baloon tooltip, hogy megoldotta a problémákat. Minden ismeretlen hw-nek feltelepítette a driverét, minden mûködött out of the box. Tény, hogy ehhez olyan hw sem árt, aminél azért megvannak a whql minõsítésû driverek.
"Mind a két oprendszernek meg van a sajét helye mind a két oprendszer használható, de sokan azt hiszik hogy a linux valami windows pótló amivel majd 100%-ig helyetessíteni lehet a windows oprendszert."
Ezzel nagyon egyet tudok érteni, csak épp nem értem hogy jön ez ide, mert ezzel ellentétes marhaságot sosem állítottam 😄
Én is win alatt játszom, ha valami olyan szoffer kell amibõl nem találok kielégítõ alternatívát linux alatt, akkor azt is win alatt oldom meg(akkor is, ha épp elvégezhetõ lenne valami alternatív megoldással, de sokkal körülményesebb. nincs arra idõm, hogy felesleges köröket fussak azonos végeredmény érdekében). DE ezek általában tényleg eléggé cél feladatok, amikkel az általam "átlag otthoni felhasználó" kategóriába sorolt felhasználók sosem találkoznak, és gyönyörûen tudnák tengetni a napjaikat egy linux desktopot bámulv is.
Mindenesetre, forszírozni kell, hogy minél több felhasználó ismerkedjen meg a Linux-szal is (ha lehet, már az általános iskolában), és a fejlesztõket pedig unszolni kell, hogy felhasználóbarátabbá tegyék a Linuxot.
Kara kánként folytatom tanításom.
Egyébként szerintem minden ökörségben van némi igazság, nézzük csak elõször is a linuxot. A linuxot a mai napig sokan nem fogják kényelmesen használni. Egyszerûen azért nem mert valóban fényévekre van a windows alkalmazkodóképességétõl, supportjától és rugalmasságától. Például külömbözõ linux disztik külömbözõ mód viselkednek külömbözõ gépeken, ami nem éppen jó pont. Például az én gépembe van dvd meghajtó, suse linux onnan bootolna és onnan települne, már ha felismerné egyáltalán a dvd meghajtómat. Ha megadom neki a telepítési útvonalat akkor nem akarja felismerni. De ha fel is ismerné akkor telepítés után egybõl rakhatnám fel az nvidia drivert mert nincs egérkurzorom mivel ez a fajta linux nem ismeri föl a vga kártyámat. Namármost én azt mondom hogy a 21 században azért egy szabványos dvd lejátszó felismerése meg egy egérkurzor szoftveres renderelése, ami egyébként a telepítõjében végig mûködik is miért ne lenne megoldható. Aztán ott vannak a programok amiket általában mindenki használ, msn skype icq satöbbi. Elõször is szerencsétlen usernek keresgélgetni kell hogy honnan tudja letölteni ha egyáltalán le tudja linux alá, mert ez sem mindíg biztos. Ha meg találta a filet akkor valószínûleg el sem fogja tudni indítani, mert a csomag telepítõböl kellene telepíteni stb. És ha fel is telepítette nem biztos hogy ugyan úgy fog mûködni mint pl windows alatt, vagy a kapott fájlokat úgyan úgy tudja használni mint windows alatt. Ennek a jelenségnek 2 fõbb oka is van. Az egyik hogy a windows volt elõbb nem a linux, a windows sokkal elterjetebb és jóval nagyobb elõnyre tett szert mint a linux, a másik ok pedig az hogy a linux valójában sohasem volt igazán egy asztali operációs rendszer (unixra épül) .
Másik a vista dolog, ha valaki azt mondja hogy a windows vista szar, nem biztos hogy nincs igaza, egyszerûen meg kell kérdezni tõle hogy mi nem tetszett benne. Szerintem mint sokan, úgy a legtöbb ember azért találta szarnak a rendszert mert a megjelenés pillanatában még elég lassú volt és ennek cserébe elég sok rendszer erõforrást emésztett fel. Persze akinek volt erõgépe hozzá az kinyomta izomból és kényelmesen használta a rendszert, ilyen szempotból valóban használható és jó a rendszer, sokan bizonyára már a megjelenéskor váltottak és azóta is használják rendszeresen. Erre azonban gyógyírt kínál a windows 7 amelyben a microsoft a rendszer minden gyerekbetegségét orvosolta, ennek ellenére a windows 7 még mindíg next gen oprendszer, így illik hozzá egy minimális vasat is venni.
Szerintem minden azon múlik hogy az illetõ kezdõ vagy haladó vagy profi és hogy mire veszi a számítógépét. Ha például egy profi vesz php programozásra apache futtatásra egy gyengébb számítógépet és linuxot tesz rá, és végzi alatta a dolgát azt maximálisan meg tudom érteni. Ha viszont van egy kezdõ és vesz egy játékgépet amit aztán megun felrakja a linuxot és aztán azt hypolja az nem nagyon tudom megérteni. Mind a két oprendszernek meg van a sajét helye mind a két oprendszer használható, de sokan azt hiszik hogy a linux valami windows pótló amivel majd 100%-ig helyetessíteni lehet a windows oprendszert. Hát ki kell hogy ábrándítsalak ebbõl a tévhitbõl, ez egyszerûen elvakultság, amivel nem is lehet és nem is érdemes vitatkozni, lásd hottod.
Windows 7
Az azért ugye belátható, hogy a "lehet rá telepíteni" és az "aero=kde" kijelentés között kurvanagy különbség van. Szóval a kiröhögés szerintem indokolt.
Ez most ugyanaz a helyzet, mint ami miatt a vista szar rendszer. A linux azért van messze attól, hogy egy átlaguser használja, mert mindenki kb zéró ismerettel azt hangoztatja, hogy a linux messze van attól, hogy rendesen használható legyen. A valóság az, hogy ezzel okozzák a legtöbb kárt az egésznek. Ugyanúgy, ahogy vista esetén is a sok retard fosta magából, hogy a vista szar, erre a hiszékeny népek elhitték. Tulajdonképpen cseppet sem szar, de lényegtelen, addig is lehet osztani az észt 😊
Az egyes linux disztribek pedig jóval nagyobb fejlõdést képesek felmutatni 1-1 kiadás közt, mint ahogy ez win esetében felhasználói szemmel felmérhetõ(mivel egy win kezdetektõl jóval felhasználóbarátabb, így ott nem ennyire szembetûnõek a változások). Ha egyszer kinézel magadnak egy szimpatikusabbat, ami számodra könnyen telepíthetõ mindössze annyi a dolgod, hogy kiadásonként ránézz mi újítás jött bele(akár egy changelog átfutása is elég) és már meg is kíméled magad attól, hogy baromságokat terjessz.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
http://goo.gl/gd6Zi5
http://www.dailytech.com/Microsoft+Blacklists+Leaked+Windows+7+OEM+Key+Unveils+Family+Pack+Pricing/article15848.htm
Vagyis a kiszivárgott kulcsok máris feketelistán vannak, és a Lenovo másikat kapott.
De milyennek is kellene lennie egy franó op-nak?
Ezt kellene már deffiniálni: mit kell tudnia egy op. rendszernek a XXI.sz-ban.
Mert sokan az Aktivációs eljárást és a WMP codec letöltési kisérletét adatgyûjtésnek tudtákbe, olya anyíra, hogy az MS-nek közzé is kellett tenie pontosan mi történik azok alat és pontosan mit is küld ilyenkor a gép, valamint ugyan ez a menet volt a WGA körül is. Ebbõl lettek aztán az Aktivációs/WGA törések egy része.
Amúgy meg tény, hogy még Linuxos routererrõl sem sikerült eddig senkinek se egyetlen csomagot elkapnia ami ezt igazolná.
De 2005-ben is lebukott egy nagy csapat, állítólag egyikük wint-t használt, amin az Ms belátott hozzá. Adobe, és win szoftvereket törtek fel, illetve másoltak, és terjesztettek.
És az furcsa, ha veszel redes win-t, akkor ott az MS kihangsúlyozza, hogy nem gyûjt adatokat rólad. Legalábbis XP-ben így volt. Ez furcsa szerintem...
De mit tudsz tenni, elhiszed vagy sem léteznek ilyen dolgok, legfeljebb leszarod.
Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselője.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Amit 10 éve vettünk el az oktatástól, az most üt vissza.
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Ja hogy neki nincs is olyanja. Akkor miért kellett végigolvasnom 50 hsz-t a linuxról?<#banplz>#banplz>
Hiába jó a cucc, ha rosszul közelítik meg vele a júzert.
https://twitter.com/foodlfg
Te hogy állsz?
Meg milyen szöbeg ez, hogy az OS-ért nem kell pénzt kérni, mert csak egy valami. Nem valami haver, hanem az irányító. Irányítja a folyamatokat, biztonságot kell adnia. Fejlesztõ létedre meggondolatlan vagy. Én hamarabb fizetek egy OS-ért, mint egy buta vacak játékért/zenéért.
Fenét. A Linux részben itt van elkúrva. Ha egy disztibúció lenne elterjedve, az sokat segítene a terjedésében.
De persze kinek mi.
Kara kánként folytatom tanításom.
Különbséget teszek egy balfasz fanboy és egy fejlesztõ között. Fanboyok minden termék esetén jelen vannak, egy dev-tõl kicsit többet várnék el.
Se a win se bármelyik linux disztrib nem áll ki bazinagy transzparenseken "kurvaanyátok ezt vegyétek" felirattal a nép elé...talán hazánk fia se tegye.
Amúgy akkor van csak igazán gáz ha valaki ilyet használ, mert jól be tudja ám optimalizálni a registrydet a "registry optimizer" csodák.
Nincs az emberek többségének szüksége a windowsra... csak azért használjátok, mert ezt szoktátok meg.
Érdemes kipróbálni valamelyik szimpatikus Linux verziót... a sokoldalúság nem hátrány hanem elõny.
286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>