129
-
#9 Aztat nem értem, hogy mit akarnak elérni!?
Illetve, van egy olyan érzésem, hogy ezt ők sem tudják.
Most itt mindenkinek nekimegy, aki egy kicsit szabadabban értelmezi az információhoz való hozzájutás szabadságát, még a Gúglit sem kíméli.
De vajon van-e elképzelésük arról hogy, hogy nézne ki egy olyan internetes/információs társadalom, ahol olyan szinten korlátozzák a szabad információ áramlást, ahogy eddig soha.
Ha most egy alapvető információra van szükségem, akkor a wikit és néhány vitathatóan legális info forrást felhasználva hihetetlenül pontos infókat tudok megszerezni. A legalizálás gyakorlatilag a tartalom jelentős részének fizetőssé válást és ezáltal korlátozását jelentené.
Mit tenne Brigitte Zypries mint kormánytag, ha valami IT kérdésben a perceken belül döntenie kéne, de nem állna rendelkezésére ingyenes és gyakorlatilag korlátlan info forrás mint ahogy most? Beregelne, átutalná a pénzt arra néhány oldalra, ami fontosnak tűnne, majd órák, napok múlva megkapná a jogosultságát egy oldalra, valami enciklopédiára akármire.
Valamilyen ilyen világ jönne, a társadalom minden szintjén. A gyerek akinek pár napon belül valamilyen kötelező olvasmányt kéne megtanulnia, szépen karót kapna meg ilyenek.
Marhára nem gondolnak bele abba, hogy minden egyes pillanatban, azok az apró kis info morzsák, amikhez régebben esetleg napokig kellett könyvtárakba járogatni, és akkor sem voltak aktuálisak, manapság mennyivel megkönnyítik, meggyorsítják az életet. A gazdaság pörgésének tényleg 10-20% áért, ha nem többért felelős a net!
OK fékezzék csak be, a Kínaiak még nem húztak el eléggé, ők politikailag ugyan baxtatják a polgáraikat a neten, de a szerzői és szomszédos jogokra, meg olyan ívben tesznek, hogy ihaj, meg is van az eredménye! -
#8 azt hiszem lassan kiköltözöm vmi műholdra
van egy türülközőm, tessék már végre felvenni innen!
be vagyok zárva milliónyi bolond közé!
:) -
#7 most mondta a néni hogy tilos
rosszul tudod, mert te buta vagy, ő okos
-
Stirner #6 Micsoda féreg emberek vannak. Felveszik Dj Bobot a rádióból. Erre már 1932-ben is volt példa, mikor még ez a fraulein fiatal volt.
Ez így nem mehet tovább. -
#5 "szabad világhálón" ezt a pofátlan hazugságot
szabad világháló, amit cenzúrázunk, blokkolunk, megfigyelünk
nesze neked szabadság -
#4 látom a politikus németo-ban sem az emberekért van, hanem ellenük
nem, nem cenzúra
de majd a politikusok és a hivatalnokok eldöntik hogy mit lehet és mit nem, mi jó neked és mi nem. letölt mindenki? áh nem a törvényeket változtatjuk meg, hanem a polgárokat (alattvalókat) félemlítjük meg és dugjuk börtönbe.
az emberek az államért léteznek, nem forditva - gondolja a hölgy
és meg is kell őket figyelni, mert a butus, újra gyermeknek tekintett állampolgárok, még véletlenül sem azt csinálják amit mi okos felnőttek, akik arra hivatottak, hogy vezessük a butuska népet, irányt mutatunk neki
az NDK szelleme előtört a palackból -
RecoPhile #3 "A zeneipar ugyanis túl későn kezdett vonzó terjesztési modelleket alkalmazni."
Mi féle vonzó terjesztési modellt alkalmaznak?! Mert én még nem láttam olyat. :)
Meg szerintem inkább örüljenek, hogy minél több emberhez jutt el küllönböző olvasmányok, regény, tudományos cikkek stb. Meg nagyon internet ellen nem tudnak mit tenni, csak betíltani azt. :\
De azért sok sikert.
-
tom235 #2 LOÁL. A rádióbol mióta tilos zenéket felvenni? Akkor, ha a retekklubról felveszem videómagnóval a már unalomra játszott taxi-t pédául, az is warezolásnak számít? -
robertone #1 Baszatlan picsa.