A Windows 7-et is átugornák a vállalatok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NT4, 2000 drágább volt és otthoni használatra átlag felhasználónak nem megfelelõ, ugyanakkor a kis és közép vállalkozások is kerülték mert drágább volt és mert kompatibilitási gondokkal is küzdött (ennek ellenére én Win95-ösrõl NT4-re majd 2000-re váltottam otthon.)

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

[HUN]FaTaL
Ebben lehet igazság, az NT4 elõtti NT-ket nem láttam. De lássuk be, hogy az NT4 sokkal kevésbé volt instabil mint a 9x vonal.

http://goo.gl/gd6Zi5

[HUN]FaTaL
Továbbra is fent tartom hogy az XP az SP2ig egy borzadvány volt. Inkompatibilis, lassú, és a legkevésbé sem biztonságos, ráadásul mindemellé a kornak megfelelõ, viszonylag nagy hardverigény társult, csak ezt mindenki elfelejtette már. Semmivel nem volt nagyobb a Vista gépigénye mikor megjelent, mint az XPnek a saját korában. Ugyanez elmondható nagyjából az összes eddig megjelent Windowsról, a Windows 7et (ami ugye még hivatalosan nem jelent meg) leszámítva.

A stabil kernelt nem az NT4 hozta hanem az NT (3.1, 3.5, 3.51) sõt az NT4 bevezetett egy elõtte nem létezõ instabilitást (a grafikus meghajtót betette a kernel mode-ba) ami az elõtte levõ NT-knél nem volt eset.

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

[HUN]FaTaL
Mert az emberek birkák voltak és a fostalicska 98at használták.

Igaz, de nem szabad elfelejteni, hogy az XP hozta el az NT/2000 által megteremtett dolgokat a széles közönséghez.

[HUN]FaTaL
Te nagy tévedésben élsz. Nem az XP hozta a stabil kernelt, hanem a WinNT4 ami a korábbi NT rendszerek mellé Win95 kezelõfelületet adott. Az igazi áttörést a win2k hozta a directx miatt, amolyan ötvözet volt a Windows 98-ból és a Windows NT4-bõl. Az XP az SP2ig szinte semmi újat nem tartalmazott, a rendszervisszaállításon (ez már volt a windows me-ben is) és az új kék (Luna) felületen kívül. Volt még sok apróság, új üdvözlõképernyõ stb. de otthoni szemszögbõl ezek lényegtelenek voltak (számomra!), és a magas memória igény miatt (akkoriban nem 2k volt egy ram modul) nagyon sokáig SP3as win2k-t használtam.

Legalább is én így értelmeztem..

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

A megszólítás viszont mindenkire vonatkozott hogy kik mérlegeljék azt a 2 kérdést...

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

Igaz, de itt a cikk címe: "A Windows 7-et is átugornák a vállalatok", csak azért nem foglalkoztam itt az otthoni felhasználokkal.

Nem értem hogy miért CSAK vállalati aspektusból közelíted meg a Windows 7 beharangozóját és jelenlegi nagyvilági állapotát. Tényleg nem kötekedés de egy otthoni felhasználó nem fogja a:

a.) valóban mi az amit tehetünk annak érdekében, hogy az új lehetõségekbõl profitáljunk?

b.) miért van a gazdaságban annyira gyenge verseny, hogy egy cég (sok cég) megengedheti magának, hogy ne használja ki a lehetõségeket és mégis talpon maradjon?

kérdéseket még kigondolni se. PL. én sem sõt magasról nem érdekel. Ezeket a vállalatok válaszolják meg/mérlegeljék.

Otthoni körülményeket, igényeket figyelembe véve a környezeti hatékonysági-tényezõk(idõ, energia) csökkenésének aránya a fontos nekem ha váltani akarok a meglévõ rendszerrõl a másikra. Ha érzékelhetõ az hogy a munkámat hatékonyabban, gazdaságosabban, eredményesebben, gyorsabban (és még lehetne sorolni) egyszerûbben tudom a Win7-en elvégezni akkor megéri teljesen átállni. Ehhez ugye ki kell próbálni és célszerû használni a jelenlegi mellett egy ideig a különbségek felderítésére. Itthon szerintem ez alapján kell mérlegelni.

A Win95 is óriási ugrás volt (sõt talán nagyobb mint az XP), a Win95 megváltoztatta teljesen a Windows UI-t, bevezette a 32 bites platformot (elõtte létezett Win32s a Win 3.11-re de az nem igen volt alkalmazható/alkalmazva), ugyanakkor lehetõvé tette az egyszerû Internet hozzáférést (Win 3.11-ben ez nem volt egyszerûen megoldható dolog), ugyanakkor a stabilitást is érezhetõen megnövelte, majd elhozta a pre-emptive multitaskingot (az elõzõ Windows-ok collaborative multitaskingjával ellentétben) és kinyírta a DOS-t... szóval ezek szerintem elég nagy dolgok voltak.

Maga a Windows7 mint desktop (kliens OS) magában nem hordoz akkora elõnyt a Vistához vagy XP-hez képest, hogy kopasz gépen érdemes lenne váltani rá (bár nem sok esetben), habár vannak az UI-ben produktivitást növelõ dolgok, Step Recorder, stb. A Windows7 elõnyei igazán akkor látszanak meg, ha a Server-t is cseréljük R2-re, itt ugyanis már nagy a lépés, olyan dolgok mint a Hyper-V R2, a Direct Access stb. sokat jelent. Ugyanakkor a teljes MS környezet jobban és hatékonyabban mûködik az új rendszeren (System Center, .NET Framework, SharePoint/Office stb.)

Fontos dolog, tudni, hogy nem igen létezik már ma egy nagy ugrás a rendszerben hanem számtalan kis lépés amelyek együtt komoly elõnyt jelentenek HA KI TUDJUK ÕKET HASZNÁLNI.

Sõt, bocsi, de a W95 és az XP egyben közös, a szebb kinézetben, de nagy elõrelépést csak az XP mutathat fel a sokkal-sokkal stabilabb kernellel.

Ilyen forradalmi (mert az valóban az volt) újítást se a Vista, se a W7 nem hoz.

Ha mindent elhiszel, amit olvasol, inkább felejtsd el a bet?ket! Japán közmondás

Szinte teljesen egyetértünk, de van, amit nem értek:

nem volt reklám? Volt sok, bár igaz, hogy jön még erõsebb reklám, sõt az általad említett "élõvilág" részérõl hype és tukmálás, erõltetés is.
Ami egyébként a Vista esetén is volt, aztán jött a hamuszórás...

Mi az, ami miatt a W7 szerinted igenis javasolható a cégek tetemes százalékának?
Mert én nem tudok komoly érvet, amivel odaállhatnék egy cégvezetõ elé és megpróbáljam rávenni, hogy a már drágán megvett XP-t, amit eladni ugye nem lehet, dobja ki, vagy a fiókba és vegyen egy másik, szintén túlárazott oprendszert.
Természetesen, mint egykori jónak titulált üzletkötõnek, azért biztos sikerülne párat eladnom, de szakmai érvet keresek.

Ha mindent elhiszel, amit olvasol, inkább felejtsd el a bet?ket! Japán közmondás

Sanyix
Ennyi? Mert ezt kb egy igényesebb felhasználó vlite-al kiküszöböli vistán is, kidobálja a felesleges szar komponentseket, és letiltogatja a soha nem használt serviceket. Ezt nem nevezném újításnak... még kicsinek sem.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

"De amúgy tényleg elgondolkodtató, amit mindig blackrose mondogat: Növelné-e a produktivitást, hatékonyságot az, ha az XP-t win7-re cserélnénk?"

Tapasztalataim szerint igen is meg nem is. IGEN akkor ha az adott cégnél az IT a motor a produktivitás növelésére és a képeségek kiszélesítésére, a cég bõvölésére stb. De ha az IT csak egy dolog ami nélkül "sajnos nem lehet, de jobb lenne ha lehetne", ami sajnos nagyon sok cég esetében a helyzet, akkor NEM. Szóval nem a Windows7 kell hibáztatni ha nem tudjuk kihasználni azt a sok új és hasznos dolgot amit nyújt nekünk, hanem azon kell elgondolkodni, hogy

a.) valóban mi az amit tehetünk annak érdekében, hogy az új lehetõségekbõl profitáljunk?

b.) miért van a gazdaságban annyira gyenge verseny, hogy egy cég (sok cég) megengedheti magának, hogy ne használja ki a lehetõségeket és mégis talpon maradjon?

Siralmas a dolog de sok esetben a PC a cégeknél nem más mint egy 1000+ dolláros e-mail gép :)

Ami a cikket illeti, csak néhány dolgot említenék. Elõször is a Windows 7 reklámozása még el sem kezdõdött, másodszor a cégek nagy része még nem rendelkezik 2010. évre vagy késõbbire való tervekkel, harmadszor a cégek általában megvárják az SP1-et, és negyedszer... a cégeknek szükségük van arra, hogy tudomást szerezzenek a Windows7 nyújtotta lehetõségekrõl és errõl majd az elkövetkezõ hónapokban és években fogják a Microsoft partnercégei a Microsoft és a körülõttük kiépült "élõvilág" fejlesztõk, MVP-k, konferenciák, alkalmozások stb. meggyõzni õket. Szerintem a Windows7 az Win95/XP-hez hasolnó szerepet fog majd betölteni az elkövetkezõ években, ha nem is annyira hatalmasat de nem sokkal fog lemaradni.

Egyetértünk!

Tehát Te pl. javasolnád valakinek, hogy vegyen gyengébb gépet és a különbözetet költse egy "szebb" és "biztonságosabb" oprendszerre?
Ne tedd, kérlek.

A W7 nem biztonságos hatékony 3rd party biztonsági soft nélkül, ebben ne ringasd magad, szerintem...

A a mai világban nem biztos, hogy õ venni fog XP, lehet, hogy kalózkodik egy csöppet... De mind1, mert annyi pénzt amennyiért árulják majd, nem hinném, hogy érni fog a WIN7, tehát amíg nem lesz norm. ára addig maradok én is XP-nél.

Mondhatom még azt az érvet is, hogy biztonságosabb mint egy mezei XP (eddig).
És ha már biztonságosabb és nincs akkora gépigénye, mint a Vistának, akkor nem is kell neki egy atomreaktort vennie, hanem nyugodt szívvel vehet egy P4-es számítógépet, amin a legbiztonságosabb op rendszer futhat, amit ha esetleg egy Laptopra telepítenénk üzleti céllal, még a megjelenése is fontos lehet.
Így egy üzlet embernek aki még kevésbé módosabb, vehet egy olcsóbb laptopot meg hozzá egy szép WIN7-et, ami fut majd az olcsó gépén :).

Mitõl elavult az XP?
Melyik a biztonságos oprendszer?!?!? Vista? W7? Olvass ennek azért még utána, minden ilye HÛ, EZ MÁR BIZTONSÁGOS hír megcáfolódott.

Valóban, ez bizonyítja, hogy a W7 hozta azt, amit a Vista-nak kellett volna.
De ezért nem fog senki W7-et MEGVÁSÁROLNI PÉNZÉRT!
Fõleg, ha már vett XP-t.
Akinek 1200 MHz-es gépe van, elõbb fog erõsebb gépet venni és arra a megvásárolt XP-t feltenni.

DjDano
Éljen az elavult XP ugye? A biztonság pedig egy cégnél alap dolog kell legyen, márpedig az XP-rõl ez nem mondható el a legkevésbé sem!

Grat, de mit bizonyít ez?
Ezt az érvet nem vetheted be egy rendszergazdánál, hogy vetessen W7-et.

No, még egy gondolat: azok, akik megszívták a Vista-val, most azonnal ugorjanak bele a W7-be?

Én se tenném, ingyen sem, háromból egy gépemen fut W7, azon is ott figyel külön winyón az XP.

Azt az egy próbát valóban nagyon is megérte, de kellõ tesztelés nélkül én nem rakom fel további gépemre, csak ha nem kell dolgoznia 100%-os bevethetõséggel.

Újra elmondom persze, nekem bejön a W7, de az kevés.

Igen hozott, méghozzá az, hogy a Vista egy 1200 Mhz-s gépen már haldoklik, WIN7 meg lazán fut rajta. De mind1, szerintem zárjuk le, aki használta mindet hosszabb ideig úgy is eltudja dönteni, hogy neki megéri-e használni, vagy sem, vagy épp mivel jobb és mivel nem.

Hello!

Nekem a WIN7 egy Gigabyte alaplap, DDR2-es RAM, Core 2 Duo E7400 után egy Abit alaplap, Intel Celeron (P3) SDRAM-ba sikerült normálisan futtatni a WIN7-et. XP azt se tudta, hogy mi van, mikor ezt megcsináltam. Na mind1, legalább sikerült jól felkeverni a port xD

Sanyix
Ez most a krájszisz kamu dx10-ének (ami amúgy dx9) letiltott effektjeinek behozása vagy ez valami másik?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
Jaj tényleg. Agyonhype a w7-et. Mi újat hozott a vistához képest? Hozzott-e akkora újításokat mint a vista? Ha igen mik ezek?

Ja igen, ez a másik, sokan beszopták azt a kamut is... <#eplus2>

Nem értem, szerinted egy telepített winyót áttéve új alaplapba, más RAM mellé, más hardverelemek közé, kötelessége jól mûködnie tovább?

Szerintem nem!

Még akkor sem, ha nálam ez megtörtént is. Magam is csodálkozom rajta, de íme:
AMD 4200+, sima AM alaplap, DDR1(!) RAM, GeForce 8600GT volt a régi vas, az új pedig AMD Phenom II X3 720 BE, DDR3(!), ATI 4890. Nagyon kellett mûködjön, így tettem egy próbát és DÁDÁÁ az XP tovább mûködött, sõt mûködik rajta...
Ilyenkor mi van, jobb ettõl az XP? NEM!
Vagy arról beszéltél, hogy egy új winyót nem ismer fel egy XP telepítõ? Mert azt vitatnám..

Azért jobb az XP, mert kiforrott és lehetõvé teszi azt, amire a cégek elsöprõ többségének szüksége van és fõleg: ki van fizetve!
Nem arról van szó tehát, hogy a telepítés mennyire egyszerû lenne W7-tel (ami nem is biztos ám mindenhol!), hanem, hogy a régi (egyesek szerint hû de régi szar) XP-s rendszer megérett-e arra, hogy újratelepítsék, sõt, lecseréljék "kicsi" pénz és "kicsi" idõ áldozásával.

Sanyix
Na mutass nekem dx10-et xp-n...

[HUN]FaTaL
Mi van?:D Te mirõl hadoválsz? Milyen proci alapú meg VGA alapú kernel?:D A VGAk számítási teljesítménye gyorsabb mint a processzoroké, ezért törték fel vele a Vistat hamarabb. A kernel nagyon hasonló, a Vistaé az SP1 óta a Server 2008, a Win7 pedig a Server 2008 R2 kernelét használja.

Nem teljesen értem azokat, akik feltették otthon INGYEN és mivel jól mûxik, lehülyézik azokat a rendszergazdákat, akik NEM OTTHONI körülmények közt kell egy rendszert telepítsenek, felügyeljenek. Kicsit más ám az, fiúkák!!!!

El kellene fogadni olyanok érveit is, akik MÁS, esetenként sokkal nagyobb gépparkkal dolgoznak!

Nekem erõs gépem van, vigyorogva viszi az Aero-t és javarészt könnyebben települt valóban, mint az XP, mégsem mûxik minden régi cucc, bár valóban maga telepítette az összes nyomtatót is, aminek örültem, mert a gyári telepítõröl valóban bonyább.

De ez itthoni körülmények közt volt.

A két desktop gépem és a Wi-Fin lévõ notim közti hálózat felépítése is megtörtént automatikusan, de nem lett tökéletes és ez már komoly baj!!!
Azóta se tudom (bár nem volt rá elég idõm, de még így is több ment el rá, mint kéne...) rendesen elérni a W7-es gépet, csak az õ kénye-kedve szerint...
Ez a gond nagyüzemi körülményekre kivetítve nem elhanyagolható...

Unikey, a DirectX 11 még nemigen használható, tudsz valakit, akinek van olyan VGA-ja?. A W7 nem azért gyorsabb a Vista-nál!

Értsük meg, azért nem kell elvárni egy cégtõl, hogy a gépparkján oprendszert váltson, mert jól lehet azon Crysis-t játszani, meg hogy bevétele legyen az értékesítõknek!

Való igaz, nagy lépés az XP pl. a W98-hoz képest, azt meg kell lépni szerintem is, de az XP igenis nem kukába való, hiába hoz sok jót a W7 (leginkább azokat, amiket a Vistának kellett volna!!!).

Tulajdonképpen az MS-tõl korrekt lépés az lenne, ha kárpótolnák azokat, akiket belerángattak a Vista buliba, minimum avval, hogy nagyon olcsón adnának nekik W7-et. UI. a W7 egy Vista, csak nincs annyira elbaltázva...

Csak hát jövedelmezõbb teljesen új oprendszernek beharangozva újra eladni!

Félreértés ne essék, nekem tetszik, de azt a szép summát, amit kérnek majd érte...khm...

ITT ceglédi gyár.. az egyik smd beültetõ gépsor még most is 386osokkal van felszerelve és floppyról kapják a progit, ok nem volt mindennap használva, de azért mutat valamit..
Jajj még valami. Én a Vista-hoz nem hasonlítanám ezt az OP-ot, mivel a Vista lassúsága ott rejlik, hogy még olyan kernelen van, ami a processzort használja, addig a Windows 7 egy olyan kernelek fut, ami a videokártya teljesítményét aknázza ki.
Ha megnézzük azt, hogy procival a Vistát 10 hónap alatt tudták feltörni, videokártya teljesítményével pedig 3 nap alatt, érthetõ lesz a gyorsaság.

Én nem értek veletek egyet. A Windows 7 céges képekre, talán az egyik legjobb megoldást nyújtaná, hisz a driverek 98%-át Önmaga telepíti belenyúlás nélkül. Ugyan, az XP mikor csinálta azt meg, mikor egy teljesen új számítógépbe lett betéve a winchaster, akkor két dolog történhetett, vagy elindul és felismer mindent, vagy szépen kékhalál. Win7 esetén 100%-os az arány, hogy elindul és fel is telepít majdnem minden drivert. Költség spórolás, mivel ha tönkre megy a gépparkban egy számítógép nem kell a rendszergazdának órákat töltenie a számítógéppel és nincs leállás.
Továbbá azzal se értek egyet, hogy nem nyújt annyi pluszt a Win7. Macropus, megszámoltad, hogy mennyi beállítási lehetõség van a Win7 vezérlõpultjában? Közel 50 és az XP-ben csak 20 körül? A cégek szempontjából a testre szabhatóság, a megfelelõ igények szerinti beállítások, kompatibilitás az mind fontos. Arról nem is beszélve, hogy a ez az új OP rendszer közel olyan gyors, ha nem gyorsabb mint az XP és még a legócskább rozsdás masinákon is képes elfutni.

"Butaság. XP driver nem megy Vista alatt, sem Win7 alatt, mivel még a kernel is teljesen más"
ha ez igaz lenne akkor nem lehetne pl. dx10-et az xp-re húzni úgy, hogy csak minimális módposítások kellenek hozzá, és egyik sem érinti az xp kernelét.

Amit most az MS mûvel a Vista-val meg a Win7-el az kb. ua. mint anó a Win95/98/98SE-vel mûvelt gy.k. mindegyik windows 4.0-volt csak a neve volt más...
strogg: cég szempontjából nem az számít, hogy a driver-t pl. milyen hamar tudja telepíteni. :) bár ez is fontos.
Cég szempontból a kompatibilitás a legfontosabb. Annyi pluusz nem nyújt, hogy érdemes legyen cserélni.
Narxis
Egy gazdsági világválság kellõs közepében vagyunk, tényleg ilyen naív MS, hogy azt hitte az a legfontosabb, hogy milyen op. rendszer fut akkor mikor gyárakat zárnak be világszerte és több 100ezer ember veszti el az állását?

Én személyesen tapasztaltam meg az egyik hazai tejipari cégnél ezt a hozzáállást. Win XP fut minden gépen. Minek dobjanak ki pénzt mikor bõven megfelel a feladatra az XP is? Nem a Win 7 ellen beszélek, nekem tetszik, jó op. rendszer. Pusztán próbálom céges szemszögbõl nézni ezt a dolgot.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Mit hitt az m$ ? nálunk cégnél van win98is spéci gépre rákötve amit nagyon jól kiszolgál és 1000év múlva se kell több.
A licence a human költség mellett elenyészõ. Óradíj amíg a gép újra alkalmas lesz munkára (3-5 óra csak a rendszer), betenítási költség (Gizikének a W7 tök új), az alkalmazottaknak lesz egy természetes ellenállása az újjal szemben.
Mindezt miért? Nagyon kevés helyen mutatható ki érdemi nyereség. Ezért csak az új gépekkel lesz majd csere. A Vista olyan rossz volt, hogy a legtöbb helyen donwgrade volt. W7 annyira legalábbis jó, hogy ottmaradjon a gépeken.
Atkamon
"The RC will expire on June 1, 2010. Starting on March 1, 2010, your PC will begin shutting down every two hours. Windows will notify you two weeks before the bi-hourly shutdowns start."

Szóval 2010 Március 1-jétõl 2 óránként kikapcsol a gép...

Neki semmivel. Viszont az M$ nek és a hardvergyártóknak rosszabb lesz.

igazad van, egy átállás valóban nem egyszerû. A felsorolt érveid mellett szerepel még a spec. céges alkalmazások kompatibilitása is. Szóval tény, hogy nem egyszerû a dolog. Mindössze annyit mondtam, hogy nem magaa a win7 lesz az ok, amiért ez csúszhat a cégeknél, gyanítom, hogy a license költség is a sokadik helyen fog szerepelni. Ezért gondolom úgy, hogy aki tervezte eddig a fejlesztést az szó nélkül fog win7-re költeni, de nem kizárt, hogy a visztás géppark is kap új OS-t. (elvégre a visztás vas bõven jó a w7 -nek is)

azok a technikai szempontok zavarhatnak be amiket írtál, és nem maga a tény, hogy fejleszteni kell.
az én eeepc 1000h gépemben is az van, de nem azon nyüstölöm a win7-et, hanem presario r3200 -on. (geforce4 440 go 32MB)
Hm...notimon megy...GMA 945-ös integrált szar van benne.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

1 év után nem lesz legális a használata, tehát a frissítések nem mennek fel rá. Olyan nem lesz, hogy random újraindul.

A W7 egyébként otthon bohóckodni tényleg remek. Dolgozni nem dolgoznék vele, de játszani jó. Az ilyen kijelentések viszont mindig megdöbbentenek amikor nagyvállalatokról van szó (mint a cikkben is): "a gépparkba sem kell más, mint némi memória". FF használatához sem kellene semmi más csak fel kellene tenni. Sokkal egyszerûbb mint memóriát betuszkolni a gépekbe, mégsem felel meg egy rakás cégnek a policy miatt (pl. központi management).
Egy rendszer karbantartásánál bármihez személyes jelenlét kell az iszonyat összeg. Ehhez vedd hozzá, hogy esetleg utazni kell telephelyre, szállást kell fizetni, túlórák dupla, hétvégék tripla áron mennek, és mondjuk 1200 gépen kell elvégezni ezt az "egyszerû" mûveletet. A memória berakást hogy képzeled? "Gizike emelje fel a lábát legyen szíves, betennék a gépébe egy kis RAM-ot." Egyrészt a RAM brand gépbe nem olcsó, másrészt azt csak olyan ember teheti a gépbe akinek ez a munkakörében szerepel. Harmadrészt olyan idõpontban, vagy olyan gépen végezheted csak amit nem használnak. Persze pistike otthon azt csinál amit akar, de tõle az MS sem lát pénzt. Képzeld el pl. az IBM fél millio gépét visszahívás RAM bõvítésre címszóval mennyi idõ alatt lehetne lecserélni úgy, hogy közben ne álljon meg az élet. Ha ráfeküdnének, és ez lenne a cég legfontosabb dolga 2010-ben, akkor sem végeznének 1 év alatt ... de nem is akarnak. A nagyobb cégeknél 2-3 év amíg a teljes vállalat átáll egy rendszerre, és 1-1.5 évig tesztelik elõtte.
A legtöbb helyen az, hogy õk átállnak 2010 végéig az azt jelenti, hogy a cég távlati tervében a W7 szerepel mint támogatott platform, és 2010 végéig lesz egy sor hardver bõvítés, vagy csere ahol már W7-tel szállított gépeket akarnak venni.
Azért vannak még fenntartásaim (amit remélem kijavítanak megjelenésig) pl: az a videókártya amelyik compiz-al lángoló ablakot is csinál döccenés nélkül, az "kevés" az aero -nak. Ez szerintem szégyen. A másik, hogy a dvd maker szintén a videókártya gyengeségére hivatkozva el sem indul. Ezek azért csúnya dolgok. Nem hiszem, hogy nem lehet az aero-t úgy megcsinálni, hogy képes legyen gyengébb kártyákon is muzsikálni. Ergo: ugyanazon a gépen egy ubuntu messze megalázza grafikailag. (ez azért vicces egy linuxtól)