A Windows 7-et is átugornák a vállalatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
http://goo.gl/gd6Zi5
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
a.) valóban mi az amit tehetünk annak érdekében, hogy az új lehetõségekbõl profitáljunk?
b.) miért van a gazdaságban annyira gyenge verseny, hogy egy cég (sok cég) megengedheti magának, hogy ne használja ki a lehetõségeket és mégis talpon maradjon?
kérdéseket még kigondolni se. PL. én sem sõt magasról nem érdekel. Ezeket a vállalatok válaszolják meg/mérlegeljék.
Otthoni körülményeket, igényeket figyelembe véve a környezeti hatékonysági-tényezõk(idõ, energia) csökkenésének aránya a fontos nekem ha váltani akarok a meglévõ rendszerrõl a másikra. Ha érzékelhetõ az hogy a munkámat hatékonyabban, gazdaságosabban, eredményesebben, gyorsabban (és még lehetne sorolni) egyszerûbben tudom a Win7-en elvégezni akkor megéri teljesen átállni. Ehhez ugye ki kell próbálni és célszerû használni a jelenlegi mellett egy ideig a különbségek felderítésére. Itthon szerintem ez alapján kell mérlegelni.
Fontos dolog, tudni, hogy nem igen létezik már ma egy nagy ugrás a rendszerben hanem számtalan kis lépés amelyek együtt komoly elõnyt jelentenek HA KI TUDJUK ÕKET HASZNÁLNI.
Ilyen forradalmi (mert az valóban az volt) újítást se a Vista, se a W7 nem hoz.
Ha mindent elhiszel, amit olvasol, inkább felejtsd el a bet?ket! Japán közmondás
nem volt reklám? Volt sok, bár igaz, hogy jön még erõsebb reklám, sõt az általad említett "élõvilág" részérõl hype és tukmálás, erõltetés is.
Ami egyébként a Vista esetén is volt, aztán jött a hamuszórás...
Mi az, ami miatt a W7 szerinted igenis javasolható a cégek tetemes százalékának?
Mert én nem tudok komoly érvet, amivel odaállhatnék egy cégvezetõ elé és megpróbáljam rávenni, hogy a már drágán megvett XP-t, amit eladni ugye nem lehet, dobja ki, vagy a fiókba és vegyen egy másik, szintén túlárazott oprendszert.
Természetesen, mint egykori jónak titulált üzletkötõnek, azért biztos sikerülne párat eladnom, de szakmai érvet keresek.
Ha mindent elhiszel, amit olvasol, inkább felejtsd el a bet?ket! Japán közmondás
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Tapasztalataim szerint igen is meg nem is. IGEN akkor ha az adott cégnél az IT a motor a produktivitás növelésére és a képeségek kiszélesítésére, a cég bõvölésére stb. De ha az IT csak egy dolog ami nélkül "sajnos nem lehet, de jobb lenne ha lehetne", ami sajnos nagyon sok cég esetében a helyzet, akkor NEM. Szóval nem a Windows7 kell hibáztatni ha nem tudjuk kihasználni azt a sok új és hasznos dolgot amit nyújt nekünk, hanem azon kell elgondolkodni, hogy
a.) valóban mi az amit tehetünk annak érdekében, hogy az új lehetõségekbõl profitáljunk?
b.) miért van a gazdaságban annyira gyenge verseny, hogy egy cég (sok cég) megengedheti magának, hogy ne használja ki a lehetõségeket és mégis talpon maradjon?
Siralmas a dolog de sok esetben a PC a cégeknél nem más mint egy 1000+ dolláros e-mail gép :)
Ami a cikket illeti, csak néhány dolgot említenék. Elõször is a Windows 7 reklámozása még el sem kezdõdött, másodszor a cégek nagy része még nem rendelkezik 2010. évre vagy késõbbire való tervekkel, harmadszor a cégek általában megvárják az SP1-et, és negyedszer... a cégeknek szükségük van arra, hogy tudomást szerezzenek a Windows7 nyújtotta lehetõségekrõl és errõl majd az elkövetkezõ hónapokban és években fogják a Microsoft partnercégei a Microsoft és a körülõttük kiépült "élõvilág" fejlesztõk, MVP-k, konferenciák, alkalmozások stb. meggyõzni õket. Szerintem a Windows7 az Win95/XP-hez hasolnó szerepet fog majd betölteni az elkövetkezõ években, ha nem is annyira hatalmasat de nem sokkal fog lemaradni.
Ne tedd, kérlek.
A W7 nem biztonságos hatékony 3rd party biztonsági soft nélkül, ebben ne ringasd magad, szerintem...
És ha már biztonságosabb és nincs akkora gépigénye, mint a Vistának, akkor nem is kell neki egy atomreaktort vennie, hanem nyugodt szívvel vehet egy P4-es számítógépet, amin a legbiztonságosabb op rendszer futhat, amit ha esetleg egy Laptopra telepítenénk üzleti céllal, még a megjelenése is fontos lehet.
Így egy üzlet embernek aki még kevésbé módosabb, vehet egy olcsóbb laptopot meg hozzá egy szép WIN7-et, ami fut majd az olcsó gépén :).
Melyik a biztonságos oprendszer?!?!? Vista? W7? Olvass ennek azért még utána, minden ilye HÛ, EZ MÁR BIZTONSÁGOS hír megcáfolódott.
De ezért nem fog senki W7-et MEGVÁSÁROLNI PÉNZÉRT!
Fõleg, ha már vett XP-t.
Akinek 1200 MHz-es gépe van, elõbb fog erõsebb gépet venni és arra a megvásárolt XP-t feltenni.
Ezt az érvet nem vetheted be egy rendszergazdánál, hogy vetessen W7-et.
Én se tenném, ingyen sem, háromból egy gépemen fut W7, azon is ott figyel külön winyón az XP.
Azt az egy próbát valóban nagyon is megérte, de kellõ tesztelés nélkül én nem rakom fel további gépemre, csak ha nem kell dolgoznia 100%-os bevethetõséggel.
Újra elmondom persze, nekem bejön a W7, de az kevés.
Nekem a WIN7 egy Gigabyte alaplap, DDR2-es RAM, Core 2 Duo E7400 után egy Abit alaplap, Intel Celeron (P3) SDRAM-ba sikerült normálisan futtatni a WIN7-et. XP azt se tudta, hogy mi van, mikor ezt megcsináltam. Na mind1, legalább sikerült jól felkeverni a port xD
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Szerintem nem!
Még akkor sem, ha nálam ez megtörtént is. Magam is csodálkozom rajta, de íme:
AMD 4200+, sima AM alaplap, DDR1(!) RAM, GeForce 8600GT volt a régi vas, az új pedig AMD Phenom II X3 720 BE, DDR3(!), ATI 4890. Nagyon kellett mûködjön, így tettem egy próbát és DÁDÁÁ az XP tovább mûködött, sõt mûködik rajta...
Ilyenkor mi van, jobb ettõl az XP? NEM!
Vagy arról beszéltél, hogy egy új winyót nem ismer fel egy XP telepítõ? Mert azt vitatnám..
Azért jobb az XP, mert kiforrott és lehetõvé teszi azt, amire a cégek elsöprõ többségének szüksége van és fõleg: ki van fizetve!
Nem arról van szó tehát, hogy a telepítés mennyire egyszerû lenne W7-tel (ami nem is biztos ám mindenhol!), hanem, hogy a régi (egyesek szerint hû de régi szar) XP-s rendszer megérett-e arra, hogy újratelepítsék, sõt, lecseréljék "kicsi" pénz és "kicsi" idõ áldozásával.
El kellene fogadni olyanok érveit is, akik MÁS, esetenként sokkal nagyobb gépparkkal dolgoznak!
Nekem erõs gépem van, vigyorogva viszi az Aero-t és javarészt könnyebben települt valóban, mint az XP, mégsem mûxik minden régi cucc, bár valóban maga telepítette az összes nyomtatót is, aminek örültem, mert a gyári telepítõröl valóban bonyább.
De ez itthoni körülmények közt volt.
A két desktop gépem és a Wi-Fin lévõ notim közti hálózat felépítése is megtörtént automatikusan, de nem lett tökéletes és ez már komoly baj!!!
Azóta se tudom (bár nem volt rá elég idõm, de még így is több ment el rá, mint kéne...) rendesen elérni a W7-es gépet, csak az õ kénye-kedve szerint...
Ez a gond nagyüzemi körülményekre kivetítve nem elhanyagolható...
Unikey, a DirectX 11 még nemigen használható, tudsz valakit, akinek van olyan VGA-ja?. A W7 nem azért gyorsabb a Vista-nál!
Értsük meg, azért nem kell elvárni egy cégtõl, hogy a gépparkján oprendszert váltson, mert jól lehet azon Crysis-t játszani, meg hogy bevétele legyen az értékesítõknek!
Való igaz, nagy lépés az XP pl. a W98-hoz képest, azt meg kell lépni szerintem is, de az XP igenis nem kukába való, hiába hoz sok jót a W7 (leginkább azokat, amiket a Vistának kellett volna!!!).
Tulajdonképpen az MS-tõl korrekt lépés az lenne, ha kárpótolnák azokat, akiket belerángattak a Vista buliba, minimum avval, hogy nagyon olcsón adnának nekik W7-et. UI. a W7 egy Vista, csak nincs annyira elbaltázva...
Csak hát jövedelmezõbb teljesen új oprendszernek beharangozva újra eladni!
Félreértés ne essék, nekem tetszik, de azt a szép summát, amit kérnek majd érte...khm...
Ha megnézzük azt, hogy procival a Vistát 10 hónap alatt tudták feltörni, videokártya teljesítményével pedig 3 nap alatt, érthetõ lesz a gyorsaság.
Továbbá azzal se értek egyet, hogy nem nyújt annyi pluszt a Win7. Macropus, megszámoltad, hogy mennyi beállítási lehetõség van a Win7 vezérlõpultjában? Közel 50 és az XP-ben csak 20 körül? A cégek szempontjából a testre szabhatóság, a megfelelõ igények szerinti beállítások, kompatibilitás az mind fontos. Arról nem is beszélve, hogy a ez az új OP rendszer közel olyan gyors, ha nem gyorsabb mint az XP és még a legócskább rozsdás masinákon is képes elfutni.
ha ez igaz lenne akkor nem lehetne pl. dx10-et az xp-re húzni úgy, hogy csak minimális módposítások kellenek hozzá, és egyik sem érinti az xp kernelét.
Amit most az MS mûvel a Vista-val meg a Win7-el az kb. ua. mint anó a Win95/98/98SE-vel mûvelt gy.k. mindegyik windows 4.0-volt csak a neve volt más...
Cég szempontból a kompatibilitás a legfontosabb. Annyi pluusz nem nyújt, hogy érdemes legyen cserélni.
Én személyesen tapasztaltam meg az egyik hazai tejipari cégnél ezt a hozzáállást. Win XP fut minden gépen. Minek dobjanak ki pénzt mikor bõven megfelel a feladatra az XP is? Nem a Win 7 ellen beszélek, nekem tetszik, jó op. rendszer. Pusztán próbálom céges szemszögbõl nézni ezt a dolgot.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Mindezt miért? Nagyon kevés helyen mutatható ki érdemi nyereség. Ezért csak az új gépekkel lesz majd csere. A Vista olyan rossz volt, hogy a legtöbb helyen donwgrade volt. W7 annyira legalábbis jó, hogy ottmaradjon a gépeken.
Szóval 2010 Március 1-jétõl 2 óránként kikapcsol a gép...
azok a technikai szempontok zavarhatnak be amiket írtál, és nem maga a tény, hogy fejleszteni kell.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
A W7 egyébként otthon bohóckodni tényleg remek. Dolgozni nem dolgoznék vele, de játszani jó. Az ilyen kijelentések viszont mindig megdöbbentenek amikor nagyvállalatokról van szó (mint a cikkben is): "a gépparkba sem kell más, mint némi memória". FF használatához sem kellene semmi más csak fel kellene tenni. Sokkal egyszerûbb mint memóriát betuszkolni a gépekbe, mégsem felel meg egy rakás cégnek a policy miatt (pl. központi management).
Egy rendszer karbantartásánál bármihez személyes jelenlét kell az iszonyat összeg. Ehhez vedd hozzá, hogy esetleg utazni kell telephelyre, szállást kell fizetni, túlórák dupla, hétvégék tripla áron mennek, és mondjuk 1200 gépen kell elvégezni ezt az "egyszerû" mûveletet. A memória berakást hogy képzeled? "Gizike emelje fel a lábát legyen szíves, betennék a gépébe egy kis RAM-ot." Egyrészt a RAM brand gépbe nem olcsó, másrészt azt csak olyan ember teheti a gépbe akinek ez a munkakörében szerepel. Harmadrészt olyan idõpontban, vagy olyan gépen végezheted csak amit nem használnak. Persze pistike otthon azt csinál amit akar, de tõle az MS sem lát pénzt. Képzeld el pl. az IBM fél millio gépét visszahívás RAM bõvítésre címszóval mennyi idõ alatt lehetne lecserélni úgy, hogy közben ne álljon meg az élet. Ha ráfeküdnének, és ez lenne a cég legfontosabb dolga 2010-ben, akkor sem végeznének 1 év alatt ... de nem is akarnak. A nagyobb cégeknél 2-3 év amíg a teljes vállalat átáll egy rendszerre, és 1-1.5 évig tesztelik elõtte.
A legtöbb helyen az, hogy õk átállnak 2010 végéig az azt jelenti, hogy a cég távlati tervében a W7 szerepel mint támogatott platform, és 2010 végéig lesz egy sor hardver bõvítés, vagy csere ahol már W7-tel szállított gépeket akarnak venni.