Transformers: A bukottak bosszúja
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
én is javaslom a cikkben linkelt oldal elolvasását! tényleg sok mindenre rávilágít.
Az anti-winnie brigád elsőszámú képviselője.
Könyörgöm, a James Bond, ami elvileg komoly akcióra lett tervezve, mikor volt "komoly" film? Akkora logikai bukfencek, megvalósítási bénaságok, stb vannak benn, aztán a Transformerstõl meg a sok gyökér azt várja hogy mekkora realisztikus lesz... Nemár...
winnie: persze, mindenkinek meglehet a véleménye, én is ezt mondom, a sok gyökér ne alázni jöjjön ide, hogy "kiazistenhanemén" meg "akinekmásavéleményeazbuzi", de Viktorka igen paraszt módon cikkezett szerintem - hasonlóan az elõbbiekben említettekhez.
Olyan szinten alázzák a mai "forgatókönyvírók" - idézõjel azért, mert dilettáns pénznyelõk, semmint írók - az egykoron JÓ, SIKERES és BEFEJEZETT történeteket (Alien-sorozat, Predator-ok, csak két eklatáns példa), hogy minden épeszû, jó érzésû film-/ és egykori franchise rajongó õrülettõl vérben forgó szemmel átkozza õket. Köztük én is.
Röviden: ne nyúljanak semmihez! Vagy filmesítsék meg - igen, szolgai módon - a képregényeket, vagy felejtsék el azokat!
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Elég ha csak a marvel-es képregényekre gondolunk és a "belõlük" készült mozifilmekre.Persze a rendezõk csipegetnek innen-onnan egy-két tulajdonságot,jelenetet,de két dolgot nem lehet teljesen összehozni,mivel nem arra törekednek,hogy megfilmesítsenek egy képregényt,hanem,hogy a képregény -->alapján<--megalkossanak egy mindenki számára élvezhetõ egész estés mozifilmet!
Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz,4 mag,12MB Cache;4GB Kingmax DDR2-800MHz RAM;Hitachi Deskstar 1TB (1000GB) SATA2;Gainward GeForce 260 GTX 896MB Golden Sample;XG SIDEWINDER 2
Más megnézni egy filmet filmkritikusi szemmel(vagy legalábbis,aki valamit is konyít a kritikaíráshoz),és megint más megnézni az átlagos utca embere szemével.
Filmkritikus kontra utca embere...két teljesen ellentétes vélemény,azért is,mert akit én eddig személyesen hallottam,mindenki ámuldozott az alkotásról,nem pedig a negatívumokat sorolta.
Szóval ez így nem teljesen igaz.
Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz,4 mag,12MB Cache;4GB Kingmax DDR2-800MHz RAM;Hitachi Deskstar 1TB (1000GB) SATA2;Gainward GeForce 260 GTX 896MB Golden Sample;XG SIDEWINDER 2
- Képregényben jól mutattak, de 3D-ben, élõszereplõkkel és túlságosan is XXI. századi környezetben - mert azt tudjuk, hogy az Átalakulók (Transformers) nem hoznak létre anyagot, hanem eleve meglévõ emberi tárgyakból állnak
- Tekintve, hogy mi lett a végkifejlet a felismerést követõen, az ultra könnyû anyag teóriát dobhatjuk is a kukába. Gyenge kísérlet volt a képregényes fordulat belopására, valljuk meg.
* Energon háború: hol van az még, úristen!
- Tudjuk, hogy drága rendezõ embertársunknak semmi se szent. Szerintem, majd a Transformers 12. mozifilmjénél kerül elõ az Energon háború... ha elõkerül egyáltalán.
- Mert ez NEM a képregény-sorozat szolgai feldolgozása. Ez talán mindenkinek leesett már eddig is.
* "A 6. ami úszik felfelé a kis dokirobot, ami lent mászott ki a másikból..."
- S magadnak el is hiszed, hogy azt a mütyürt külön RADARJELNEK veszik a többi böhöm mellett?
- Tudjuk, hogy egy bulhafingnyi fémtárgyat is érzékelnek manapság - fõképp US Navy - a vízben, de azért túl megengedõk se legyünk "Öböl" rendezõ bácsi felé: kicsit többet forgatta volna a scriptet, netán jobban is megnézett volna néhány olyan alapmûvet, amibõl az ötlete(ke)t lopkodta, akkor ilyen szarvas bakira is rámutatott volna a jelenet megrendezése / rendereltetése elõtt...
De nem tette: így a film egyik szarvashibája lett.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
ááh, jó példa. nálunk is hatalmas sikere volt. ekkor dõlt el végleg, hogy nem biztos, hogy nekem szánták a filmet😊
Sajnos én is egy klisével kezdeném: a film megtekintése alatt szinte éreztem, ahogy sorra semmisülnek meg az agysejtjeim.
Valóban, a 2. rész tükrében visszagondolva az 1. részre, azt kell hogy mondjam, az még "jó" volt. Akkor mindössze 2 dolog bántott:
1.) nem a képregényt vették alapul
2.) PG besorolást kapott
Ezen tényeket leszámítva tisztes iparosmunka, ideális gyerekfilm vált belõle (már ha el lehet fogadni azt, hogy otromba óriásrobotok ölik az embereket (off-screen) és egymást).
A 2. rész legnagyobb hiányossága nem a mai filmek rákfenéje, név szerint a forgatókönyv. Persze tele van logikai bukfencekkel (- hogyan magyarázták meg az 1. rész eseményeit a közvéleménynek és ebbõl kifolyólag miért kell titkolni a film elején a robotok létét, - rendben hogy vissza kell hozni az 1. rész fõszereplõjét, de miért ilyen szánalmas "kimosatlanruhábabeleakadtizédarabka" módon, rejtélyes módon a robotok megint a legkülönbözõbb helyzetekben "halnak meg" és élednek fel - van amikor egy jó húzás elég nekik, van, hogy fél óra masszív amortizálás után is talpra állnak, stb.), de akkor is, a történetvezetés, újabb és újabb konfliktusok, a fõgonosz egy távoli bolygón, azért biztosít némi sokszínûséget a történetnek (amíg nem gondolkozunk el rajta túl mélyen).
A CGI elemek, a vizuális effektek persze megint hozzák a formát, a trükkökre és dinamizmusra szomjas nézõ elégedetten konstatálja az óriásrobotok küzdelmét. Persze nagyvonalúan szemet hunyhat az (ismét) elnagyolt animációs fázisokból álló átalakulási jeleneteknél (ami mondjuk érthetõ is).
A film legnagyobb hibája, a 0 IQ-t megütõ, átgondolatlan, cserébe viszont rendkívül idegesítõ dialógusok folyamatos áradata. Ebben a tekintetben a prímet fõleg a fõhõs családja és az apróbb robotok viszik. Hihetetlen milyen szánalmas szinten leledzenek az ezen szereplõk közt lezajló párbeszédek, meggyõzõdésem, hogy egy mai átlagos 7 éves ennél jóval cizelláltabban fogalmaz.
A humort végképp elkerülik, sehol nincsenek már az 1. rész olykor vicces beszólásai ("It's probably Japanese").
Az egyetlen említésre méltó (értsd: legalább megpróbálja komolyan venni a szerepét) karakter a fõszereplõ. Talán nem tûnik el a süllyesztõben, mint megannyi kollégája.
A nõi fõszereplõ ismét csak a "csábos díszlet" kategóriában tündököl, igaz, a szerep nem is ajánl neki kitörési pontot.
Nagy húzás a kretén FBI ügynök (John Torturro) visszatérése (gondolom sok pozitív visszajelzés érkezett a karakterrõl), kár, hogy közel sem olyan humoros, mint az 1. részben, õ is szenved a szájába adott soroktól, mint mindenki más.
Számomra meglepõ volt a közönség hangos hahotázása, az olyan idétlen, elcsépelt és buta részeknél, mint a "leg hump" rész az idegesítõ mini robot és a fõhõsnõ között. Azonkívül, hogy a 6 éves célközönségnek nem biztos hogy "átjön" még teljesen logikátlan is, hogy egy robot szerelemre ébred egy ember iránt és még jellemét is megváltoztatja, lol. Na de ez már tényleg csak szõrszálhasogatás egy ilyen jellegû film esetében.
Elismerem hogy a film nem nekem készült (korban és - ebbõl kifolyólag - szellemileg is meghaladom a célcsoportot), de azért az mégsem elfogadható, hogy egy film miközben megpróbál megfelelni egy tágabb közönségcsoportnak, ennyire elhanyagoljon egy másikat.
Konklúzió: Ne legyenek illúzióink, ez a film tulajdonképpen egy franchise-t felépítõ agyatlan animációs film, amelynek célja, hogy a gyerekek minél több transformers-es pólót, bögrét, propelleres sapit, stb-t vetessenek a szüleikkel.
A 3. rész valószínûleg dettó ugyanez lesz, mivel a - cikkíró által belinkelt (és pár egyéb) - külföldi oldalakat elnézegetve inkább pozitív a visszajelzés a film irányába, a hatalmas jegyeladásokról nem is beszélve.
Úgy tûnik tehát van az ilyesmire kereslet, azt pedig, hogy mi lett volna, ha Michael Bay egy "picit" magasabb szintû, szélesebb körben élvezhetõ transformers filmet készít, valószínûleg sosem tudjuk meg.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Megneztuk elotte otthon az egyet, es ha nagyot utott. Tudtam, hogy jo film, de meg igy is meglepett mennyire. Ezutan felporogve indultunk el a moziba a 2-reszre. Az elso ami szembetuno csalodas volt a fos kepminoseg az otthoni utan. A story egy nagy nulla volt es mint ahogy a cikkiro is emlitette telebasztak idegesito toltelek karakterekkel. Az akcio se tudta mindezt feledtetni, mert nem lehetett latni belole semmit a hulye kamera allasok es a rangatasok miatt. A rengeteg futas -foleg kezenfogva, mert ugy gyorsabb- is baromi unalmas volt mar. Radasul szuksegtelenul is hosszu volt az egesz. Talan, ha lenne belole egy rovidebb valtozat kevesebb bena poennal akkor elvezhetobb lenne. Igy az ev csalodasa!
nem a filmet lett divat fikázni. attól, hogy valakinek nem tetszett, még megírhatja a véleményét. akkor is, ha tetszett neki.
ami divat lett, az a másik véleményének fikázása, ha ellentétes, ugyanis van pár fórumozó, aki nem képes beletörõdni, hogy nem mindenki gondolkodik úgy, mint õ és ezért nem a filmmel foglalkozik, hanem a másikkal.
Az elsõ résznél sokkal jobb volt. Ezenkívül elõkészítette az energonháborút is.
Az csajgép meg lehetett ultrakönnyû anyagból is... nem egy autót kell elképzelni ami a tökeidet térdel...
A 6. ami úszik felfelé a kis dokirobot, ami lent mászott ki a másikból...
Én kedvtelésbõl nézek filmeket, nem hivatásos kritikus vagyok. Ezért, ha egy film 15-30 perc után nem tetszik, bátran kijövök a terembõl / kiveszem a DVD-t meghajtóból / törlöm a warez release-t a HDD-mrõl stb.
Mert megtehetem.
A hivatásos "megmondók" nem tehetik. Ezért, amikor egy félbehagyott film "kritikáját" elolvasom, akkor vegyes érzelmekkel konstatálom az igazamat, vagy tévedésemet.
A Transformers 2-vel kapcsolatban 90/10 arányban igazam volt.
Tanácsaim:
* Ne dõlj be a reklámoknak (sem itthoni, sem külföldi),
* Ne hidd el, hogy a folytatás jobb lesz.
Prekoncepciók nélkül nehéz megnézni egy (folytatás)filmet, de próbálj minél kevesebb oldalon tájékozódni az adott kiszemeltrõl, ne hallgass meg élménybeszámolókat másoktól: döntsd el helybõl, érdekel-e Téged egy - mittomén - Thing 2, vagy sem...
Aztán, ha csalódsz, legalább tudod, hogy a feljebb lévõ két pont mindig megállja a helyét.
Ha élvezted a filmet, akkor megbocsátó mosollyal bólogass minden rossz véleményre, de ne terjeszd az Igét.
S akkor béke lesz egy ilyen topikban is, mint ez.
Szinte minden sorával egyet tudok érteni!
Az emberutánzó Álca-nõ: überszar ötlet. Tonnányi súly, és emeletnyi mérettel, fém bõrrel még elmehetett volna Szabadság-szobor 2-nek... de a nyelves csók és a rámászás... grrr, rohadt-rohadt-rohadt gyenge próbálkozás.
S ez csak 1 volt a sok-sok hiba közül.
hát, izé, bocs, tényleg nem bántásból, de az nem az amerikai filmek hibája, hogy 1. rossz az ízlésed, 2. pocsékul választasz filmet.
én is tudnék mutatni olyat, aki 10-bõl 8-at remeknek talál, mert nagyon alaposan választ, nyilván nem transformers 2-t néz, de ettõl még nem vonja le azt a következtetést, hogy az amerikai filmek nagyszerûek.
De a filmbéli hibákat, és a botrányosan rossz történetvezetést ne tagadjuk le...
Vagy pedig nekem tudnak mindent eladni ami Transformers név alatt fut (lehet mondjuk, mert az új verzóban is megrendeltem a az elsõ G1 évadot😄). Számomra már az erdõs harcért megérte volna megnézni nagyvásznon. Prime nagyon zúzós! Egyszerûen császár! Gyerekként valahogy így képzeltem el a rajzfilmet nézve.
Sajnos a film fele majd át lesz tekerve DVD-n. De a többit még 100x megnézem majd. Legközelebb mondjuk én is örülnék, ha Bay csak az akciórészekért felelne. A többit csinálja majd valami hozzáértõbb egyén, ha lehet.
Gamer for Life
A saját, részletesebb élménybeszámolóm itt olvasható
Elég kevés amerikai filmet nézhetsz...
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Akárcsak a Transformers 1 és a kettõ között...
Az elsõ egy full vállalható, méltán sikeres rágógumimozi volt.
Ez a második meg egy...egy... üres, vérciki, robotos amerikai pite.
A CGI nagyon szép, de ez baromi kevés. Ez nem film.
A te alacsony ingerszinted szerint biztos az volt. De a maradék X millió nézõ szerint szar volt. Ha techdemót akarok nézni, akkor arra fizetek be. Ha vasárnap reggeli tinimûsort, akkor meg arra.
Vörösparadicsomon meg valami 3.7? 😊
...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...
Kérdés: Ha kivennél egy jelenetet ami bemutatja Micheal Bay hozzá nem értését a sztori vezetéshez, melyik lenne az?
Válasz:Amikor 5 (tessék figyelni) álca úszik lefelé, hogy a tenger fenekén életrekeltsék Megatront. Egy tengeralattjáró észleli az 5 jelet, majd amikor leérnek az egyik feláldozza magát, hogy alkatrész legyen Megatronnak. Na akkor számoljunk: 5-1+1=5 igaz? Nem! Mert a tengeralattjáró 6 (!) jelet észlel ami jön felfelé. És ez még a legkissebb hiba a forgatókönyvben.
😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄
No ezért húzza a száját az aki már látott Transformers képregényt, és egy filmet sem csak a robbanásokért meg a repülõ (robot)végtagokért néz meg.
Az említett oldalról szó szerint (fiktív Michael Bay vélemény):
"Matek?A matek a csajoknak való. Ember... az én filmem a szaros robbanásokról szól."
Tenyleg van vmi info a 3ik reszrol?
Mikorra varhato?
Amúgy eddig 607.5 milliót hozott világszinten (jul.9.adat, amcsi 305,5, nemz.302)
És ezzel magasan az elsõ az idei filmek között (köv. Angyalok és Démonok 475,3)
<#mf1>#mf1><#violent>#violent>
De tényleg, mit vártatok?
Kiváló történetet?
Fantasztikus színészi teljesítményt?
Csavart a végén?
Mert ha igen, akkor elég ostobák vagytok - már elnézést. Ezek már az 1. részben sem voltak benne, és várható volt hogy ez a film 'csak' az elsõ rész feltuningolása.
Én nem csalódtam a filmben, azt adta amire számítottam. Nagyon tetszett.
Van benne sok hiba, de hát tökéletes nem létezik
Nem. 😊 Csittcsattdirrdurrbimmbummot, és ennek a film tökéletesen megfelel.
Bár a két JarJarBinks utánzat testvérrobot tényleg necces. 😄
"Forgatókönyvíró: Ehren Kruger, Alex Kurtzman, Roberto Orci"
Ehhez 3 ember kellett?😄 Atyaisten....
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Amúgy a lenti kommentekkel egyetértek. Az elsõ valóban jó film volt, élvezetes. de ez..., nagyon szar, teljesen koncepciótlan, idegesítõen rossz. Pedig tuti lehet élvezhetõ robotos akciófilmet csinálni. Mintha lett is volna egy nemrég. Transformers volt a címe. Ezt talán 10-12 évesek élvezni fogják.
IGN: Zaraki