158
-
#78 Ha szerinted azt Én az eltérő véleménye miatt írtam, akkor Te is beteg vagy. (Vagy csökkent képességű, bár erre nagyobb az esély :D) -
#77 El kell fogadjuk, hogy egyeseknek - mindennemű lenézés és rossz felhang nélkül - kielégítő tud lenni egy ilyen film...
A Computer Graphics-tól vízfejű filmeket egyre inkább utáló embereknek is igazuk van: gyártanak hozzájuk egy kis [sajnos, szó szerint kis] sztorit, a többit pedig elintézi a blue/green box és a 3D művészek.
S akkor siránkoznak az élőszínészek, hogy volt időszak, amikor a CG-szinészeknek titulálták a jövőt.
Első ilyen cikkek az egész estés Final Fantasy megjelenésekor íródtak. Jó pár éve.
-
#76 Korrekt cikk, teljesen egyetértek. Hasonlatként TF1-Star Wars VI, TF2=Star Wars I
A szülők, a szobatárs és a kis álcák az öreg ál-álca és két idétlen autobot teljesen lehúzták a színvonalat. Egyszer nézős amerikai popcorn, dollármilliós CGI-vel. -
prybaby #75 Ez egy mesefilm. Gondolom senki nem hiszi, hogy valóban léteznek ilyen robotok amelyek autokká alakulnak. Akkor miért kell bármely részletét is összevetni a valósággal? -
FefeeX #74 Mint ahogy te is az összes barommal együtt, aki azért szapulja a másikat, mert annak más a véleménye... -
blessyou #73 Elolvastam Viktor cikkét és a belinkel anyagot. Hát, ha a tényszerűen leírt dolgok 8azaz a sztori buktatók) mind igazak, akkor nem bánkódom tovább, hogy most nincs pénzem elmenni rá. Gondoltam, hogy elmegyek rá, de látom, csak pénzkidobás lett volna. Az első rész tetszett, jó kis kikapcsolós-zászlólengetős film volt szerintem, de hogy valaki ennyire ne figyeljen oda a következetességre, az nagyon gáz. Én most ezt őszinte meggyőződéssel mondom, ennél értelmesebb sztorit én személyesen írhattam volna, meg bárki, aki utánaolvas a Transformersnek, és van egy kis sütnivalója.
Nekem igen is fontos, hogy egy látványfilmnek legyen normális sztorija. Nem kell egy korszakalkotó történetvezetés, nem egy Agatha Christie-szintű összefüggésrendszerre gondolok, hanem egy következetes történetre. Mert ez is szükséges a film világának hitelességnek, hogy az ember a film univerzumának részeként érezhesse magát, amíg nézi azt.
Szóval ezek alapján azt hiszem, nem fogom megnézni a filmet. Sajnálom, pedig ígéretes volt. -
#72 Te beteg vagy. (Esetleg 6 éves, de erre kicsi az esély.) -
FefeeX #71 Még jó, hogy nem a te véleményed a mérvadó, és Shia LeBeoufnak beindult a karrier... :) Az meg, hogy valaki nem érti a poénokat, szerintem egyéni szoc probléma, ettől még nem a film szar...
Apropó Jar Jar Binks és nem Bins, emellett, szerintem a legjobb dolog volt abban a részben. Hiába, én nem vaskalaposan élem az életet... -
#70 ezt se fogom többet megnézni, csak is azért néztem meg egyszer, mert érdekelt mennyire élethü benne a számítógéppel csinált jelenetek
szerintem ezt is és az első részt is teljesen lehuzza az óvodás és egyben debil poénkodás, ha kivesszük belőle a cgi dolgokat, az egész film egy c kategóriás valami, abból is lagymatag, hülye poénkodós kategória
a főszereplő pedig kifejezetten semmit mondó karakter, aki egy kicsitt egy patogó kis ideggócra is emlékesztet, az utcáról bárki jobb lenne helyette
-
Gauge #69 Hali!
Én mindenben egyetértek a cikkiróval. A másodikrészről egész egszerűen ki akartam jönni, de nem jöttem, mert kivnácsi voltam a végére.
Jar-Jar Bins mar az SW-ben is halálra idegesített, a történet nagyon szar és kritikán aluli. EGyedül a látvány volt jó, de csak attól nem lesz jó és nézhető egy film. Nekem egélsz egyszerűen több kell, mint üres fejjel nézni. -
kalapos01 #68 Akinek ez a film tetszik annak nagy baj van odabent.
Az első rohadt jó, de ez annál rosszabb. -
#67 "Akinek ez a film nem tetszik annak nagy baj van odabent."
anyám borogass! -
semetka #66 Akinek ez a film nem tetszik annak nagy baj van odabent.
Az első is rohadt jó, de ez még annál is jobb. -
#65 Azért lehet másnak más a véleménye mint neked? Szerintem az első az tényleg kurvajó volt a második szerintem simán csak nézhető. Bocs, de ez az én véleményem. -
#64 "Ez utóbbi szinte mindegyik amerikai filmben benne van, vajon miért?"
Valószínűleg mert igy van. -
#63 Kicsit sétálj megnyugszol. Szegény, bánt, hogy leszólják a csattogós lepkéd igaz-e.(?) Úristen. -
#62 Ezt neked sem ártana észben tartani. -
FefeeX #61 Egyetértek, a gyalázóknak meg jó nagy beöntést kívánok -
#60 köszönjük Emese -
FuryAlpha #59 Ki nem szarja le a kepregenyt!!!
Faszomert nezitek meg ha a kibaszott kepregenyeteket varjatok vissza filmvasznon.
Igen a kep nem volt vmi eles,de ekkora kibebaszott falon nem csoda.
Ez a fikazas meg gecire nagy divat mostanaban,van altalaban egy fo fasz es azt koveti a sok kis fasz.
Sztem igenis kurva jo volt,akarcsak az elso resz, minden a helyen. Blurayen kotelezo vetel!
Biztos meg nagyon sokszor ujra megfogjuk nezni otthon.
JOHET a 3. resz!
-
#58 általában nem szoktam, de most egyet kell értenem Viktorral. a T2 rossz film lett, és azt, hogy egy film jó-e vagy rossz NEM LEHET egy szempont alapján megítélni, jelen esetben abból, hogy mennyire jól volt megcsinálva, meg mennyit robbantgattak benne. biztos van, akinek ettől már jó a film, és örülök, hogy így van vele, de szakmai szemmel is nézni kell a dolgokat. mivel itt nincs történet, ostobák a párbeszédek, ostobák a poénok, rosszak a színészek (tisztelet a kivéltelnek) a T2 egyértelműen a rossz kategóriába kerül.
én is javaslom a cikkben linkelt oldal elolvasását! tényleg sok mindenre rávilágít. -
#57 Ebben bizony igazad van! -
FefeeX #56 Basszus, látom ide is betört az értelem. Viktor balfasz hozzászólásai a biztosítékot csattogtatják, ezután kicsit beleolvastam a kommentekbe, és a nagy IQhuszárok egyből nagyot ütnek... Bazz, akinek nem tetszik, ne nézze. Nekem tetszett, szarok a logikai bakikra, a film vicces volt és élvezhető. Robotok+poénok, néha ugyan kicsit túl messze mentek, de ennek ellenére bőven a határon belül volt. Kva nagy CGI, jó poénok --> nálam 10/10.
Könyörgöm, a James Bond, ami elvileg komoly akcióra lett tervezve, mikor volt "komoly" film? Akkora logikai bukfencek, megvalósítási bénaságok, stb vannak benn, aztán a Transformerstől meg a sok gyökér azt várja hogy mekkora realisztikus lesz... Nemár...
winnie: persze, mindenkinek meglehet a véleménye, én is ezt mondom, a sok gyökér ne alázni jöjjön ide, hogy "kiazistenhanemén" meg "akinekmásavéleményeazbuzi", de Viktorka igen paraszt módon cikkezett szerintem - hasonlóan az előbbiekben említettekhez. -
sandor8206 #55 Halivúd készíti a filmeket, a filmek célja nem a szórakoztatás, élmény nyújtás stb. hanem a profitszerzés, Transformers 2 a célját elérte bazi nagy profitot termel. -
cateran #54 Akik szerint klassz film volt,mert a látvány az tuti,gondolkodjanak el azon,hogy a filmből mennyi volt a látvány és mennyi az "egyéb" illetve dugjanak próbababát esetleg guminőt, hisz felöltöztetve az is "szép" és hát az bőven elég..vagy nem? -
#53 Egyet is tudok veled érteni - de, ha már egy "átkozott" képregényről van szó, amit már egyszer megrajzoltak, kitaláltak, és sikeres volt, akkor NE kezdjenek olyan forgatókönyvírók / producerek / rendezők ötleteket, sémákat, és sztorikat gyártani belőle, akik vagy még gondolat sem voltak anyjuk, apjuk fejében, vagy olyan pisisek voltak a sorozat szárnyalásakor, hogy a pelenkának is csak "dádádá"-t tudtak motyogni...!
Olyan szinten alázzák a mai "forgatókönyvírók" - idézőjel azért, mert dilettáns pénznyelők, semmint írók - az egykoron JÓ, SIKERES és BEFEJEZETT történeteket (Alien-sorozat, Predator-ok, csak két eklatáns példa), hogy minden épeszű, jó érzésű film-/ és egykori franchise rajongó őrülettől vérben forgó szemmel átkozza őket. Köztük én is.
Röviden: ne nyúljanak semmihez! Vagy filmesítsék meg - igen, szolgai módon - a képregényeket, vagy felejtsék el azokat!
[aláírásom]
-
AZTA #52 Annyit megért amig letöltöttem és megnéztem. -
Szemjuel #51 Viktor, nem írom le én is, hogy miért, megtették előttem sokan, de csesszett nagy gyökér vagy! -
rolyx #50 Erről pedig annyit,hogy senki semmilyen alkotástól nem várhatja el,hogy a képregényt egy az egyben belevontassa a filmbe.
Elég ha csak a marvel-es képregényekre gondolunk és a "belőlük" készült mozifilmekre.Persze a rendezők csipegetnek innen-onnan egy-két tulajdonságot,jelenetet,de két dolgot nem lehet teljesen összehozni,mivel nem arra törekednek,hogy megfilmesítsenek egy képregényt,hanem,hogy a képregény -->alapján<--megalkossanak egy mindenki számára élvezhető egész estés mozifilmet! -
billxxx #49 A csaj az baba volt -
rolyx #48 Ezzel nem teljesen értek eggyet:Miértis?
Más megnézni egy filmet filmkritikusi szemmel(vagy legalábbis,aki valamit is konyít a kritikaíráshoz),és megint más megnézni az átlagos utca embere szemével.
Filmkritikus kontra utca embere...két teljesen ellentétes vélemény,azért is,mert akit én eddig személyesen hallottam,mindenki ámuldozott az alkotásról,nem pedig a negatívumokat sorolta.
Szóval ez így nem teljesen igaz. -
billxxx #47 Igen az a hekker srác teljesen felesleges volt bele.az a srác apucinak a kisfia és berakták hogy sztár legyen.Az amerikai hadsereget is soknak találtam a filmben,nekem az jött le,megint...hogy amerika a király,a hadsereg meg raklámozza magát agyba főbe,bemutatva azt hogy milyen jó fegyvereik vannak,erre szintén jó példa az Iron Man.Szóval mivel a film az alakváltókról szól"nem autobotok"ők győzzenek és ne a hadsereg.Ezeket leszámitva,lepadlóztam a látványtól,hihetetlen jó film lett,romantika,minden.Az alien vs predatornál is hasonlóak voltak a gondok.1 rész egy jól összerakott történet,a másodiknak meg semmi tartalma csak az hogy fröcsög a vér,azon kívül semmi.Látványos lett az is de a történet pocsék..... -
#46 * Aha, persze, ultrakönnyű anyagból...
- Képregényben jól mutattak, de 3D-ben, élőszereplőkkel és túlságosan is XXI. századi környezetben - mert azt tudjuk, hogy az Átalakulók (Transformers) nem hoznak létre anyagot, hanem eleve meglévő emberi tárgyakból állnak [most a hosszú mesét lerövidítettem], ezért több mint elképzelhetetlen, hogy ultra könnyű anyagból "készült" volna a kiscsajszi...
- Tekintve, hogy mi lett a végkifejlet a felismerést követően, az ultra könnyű anyag teóriát dobhatjuk is a kukába. Gyenge kísérlet volt a képregényes fordulat belopására, valljuk meg.
* Energon háború: hol van az még, úristen!
- Tudjuk, hogy drága rendező embertársunknak semmi se szent. Szerintem, majd a Transformers 12. mozifilmjénél kerül elő az Energon háború... ha előkerül egyáltalán.
- Mert ez NEM a képregény-sorozat szolgai feldolgozása. Ez talán mindenkinek leesett már eddig is.
* "A 6. ami úszik felfelé a kis dokirobot, ami lent mászott ki a másikból..."
- S magadnak el is hiszed, hogy azt a mütyürt külön RADARJELNEK veszik a többi böhöm mellett?
- Tudjuk, hogy egy bulhafingnyi fémtárgyat is érzékelnek manapság - főképp US Navy - a vízben, de azért túl megengedők se legyünk "Öböl" rendező bácsi felé: kicsit többet forgatta volna a scriptet, netán jobban is megnézett volna néhány olyan alapművet, amiből az ötlete(ke)t lopkodta, akkor ilyen szarvas bakira is rámutatott volna a jelenet megrendezése / rendereltetése előtt...
De nem tette: így a film egyik szarvashibája lett.
-
winnie #45 "Számomra meglepő volt a közönség hangos hahotázása, az olyan idétlen, elcsépelt és buta részeknél, mint a "leg hump" rész az idegesítő mini robot és a főhősnő között. "
ááh, jó példa. nálunk is hatalmas sikere volt. ekkor dőlt el végleg, hogy nem biztos, hogy nekem szánták a filmet:) -
#44 Nagyon korrekt kritika (rövid időn belül - "Az Utolsó Ház Balra" után).
Sajnos én is egy klisével kezdeném: a film megtekintése alatt szinte éreztem, ahogy sorra semmisülnek meg az agysejtjeim.
Valóban, a 2. rész tükrében visszagondolva az 1. részre, azt kell hogy mondjam, az még "jó" volt. Akkor mindössze 2 dolog bántott:
1.) nem a képregényt vették alapul
2.) PG besorolást kapott
Ezen tényeket leszámítva tisztes iparosmunka, ideális gyerekfilm vált belőle (már ha el lehet fogadni azt, hogy otromba óriásrobotok ölik az embereket (off-screen) és egymást).
A 2. rész legnagyobb hiányossága nem a mai filmek rákfenéje, név szerint a forgatókönyv. Persze tele van logikai bukfencekkel (- hogyan magyarázták meg az 1. rész eseményeit a közvéleménynek és ebből kifolyólag miért kell titkolni a film elején a robotok létét, - rendben hogy vissza kell hozni az 1. rész főszereplőjét, de miért ilyen szánalmas "kimosatlanruhábabeleakadtizédarabka" módon, rejtélyes módon a robotok megint a legkülönbözőbb helyzetekben "halnak meg" és élednek fel - van amikor egy jó húzás elég nekik, van, hogy fél óra masszív amortizálás után is talpra állnak, stb.), de akkor is, a történetvezetés, újabb és újabb konfliktusok, a főgonosz egy távoli bolygón, azért biztosít némi sokszínűséget a történetnek (amíg nem gondolkozunk el rajta túl mélyen).
A CGI elemek, a vizuális effektek persze megint hozzák a formát, a trükkökre és dinamizmusra szomjas néző elégedetten konstatálja az óriásrobotok küzdelmét. Persze nagyvonalúan szemet hunyhat az (ismét) elnagyolt animációs fázisokból álló átalakulási jeleneteknél (ami mondjuk érthető is).
A film legnagyobb hibája, a 0 IQ-t megütő, átgondolatlan, cserébe viszont rendkívül idegesítő dialógusok folyamatos áradata. Ebben a tekintetben a prímet főleg a főhős családja és az apróbb robotok viszik. Hihetetlen milyen szánalmas szinten leledzenek az ezen szereplők közt lezajló párbeszédek, meggyőződésem, hogy egy mai átlagos 7 éves ennél jóval cizelláltabban fogalmaz.
A humort végképp elkerülik, sehol nincsenek már az 1. rész olykor vicces beszólásai ("It's probably Japanese").
Az egyetlen említésre méltó (értsd: legalább megpróbálja komolyan venni a szerepét) karakter a főszereplő. Talán nem tűnik el a süllyesztőben, mint megannyi kollégája.
A női főszereplő ismét csak a "csábos díszlet" kategóriában tündököl, igaz, a szerep nem is ajánl neki kitörési pontot.
Nagy húzás a kretén FBI ügynök (John Torturro) visszatérése (gondolom sok pozitív visszajelzés érkezett a karakterről), kár, hogy közel sem olyan humoros, mint az 1. részben, ő is szenved a szájába adott soroktól, mint mindenki más.
Számomra meglepő volt a közönség hangos hahotázása, az olyan idétlen, elcsépelt és buta részeknél, mint a "leg hump" rész az idegesítő mini robot és a főhősnő között. Azonkívül, hogy a 6 éves célközönségnek nem biztos hogy "átjön" még teljesen logikátlan is, hogy egy robot szerelemre ébred egy ember iránt és még jellemét is megváltoztatja, lol. Na de ez már tényleg csak szőrszálhasogatás egy ilyen jellegű film esetében.
Elismerem hogy a film nem nekem készült (korban és - ebből kifolyólag - szellemileg is meghaladom a célcsoportot), de azért az mégsem elfogadható, hogy egy film miközben megpróbál megfelelni egy tágabb közönségcsoportnak, ennyire elhanyagoljon egy másikat.
Konklúzió: Ne legyenek illúzióink, ez a film tulajdonképpen egy franchise-t felépítő agyatlan animációs film, amelynek célja, hogy a gyerekek minél több transformers-es pólót, bögrét, propelleres sapit, stb-t vetessenek a szüleikkel.
A 3. rész valószínűleg dettó ugyanez lesz, mivel a - cikkíró által belinkelt (és pár egyéb) - külföldi oldalakat elnézegetve inkább pozitív a visszajelzés a film irányába, a hatalmas jegyeladásokról nem is beszélve.
Úgy tűnik tehát van az ilyesmire kereslet, azt pedig, hogy mi lett volna, ha Michael Bay egy "picit" magasabb szintű, szélesebb körben élvezhető transformers filmet készít, valószínűleg sosem tudjuk meg. -
#43 Tökéletesen igazad van.
-
Lame #42 Moziban??? Ne rohogtess mar.
Megneztuk elotte otthon az egyet, es ha nagyot utott. Tudtam, hogy jo film, de meg igy is meglepett mennyire. Ezutan felporogve indultunk el a moziba a 2-reszre. Az elso ami szembetuno csalodas volt a fos kepminoseg az otthoni utan. A story egy nagy nulla volt es mint ahogy a cikkiro is emlitette telebasztak idegesito toltelek karakterekkel. Az akcio se tudta mindezt feledtetni, mert nem lehetett latni belole semmit a hulye kamera allasok es a rangatasok miatt. A rengeteg futas -foleg kezenfogva, mert ugy gyorsabb- is baromi unalmas volt mar. Radasul szuksegtelenul is hosszu volt az egesz. Talan, ha lenne belole egy rovidebb valtozat kevesebb bena poennal akkor elvezhetobb lenne. Igy az ev csalodasa! -
winnie #41 "Úgy látszik divat lett fikázni a filmet... "
nem a filmet lett divat fikázni. attól, hogy valakinek nem tetszett, még megírhatja a véleményét. akkor is, ha tetszett neki.
ami divat lett, az a másik véleményének fikázása, ha ellentétes, ugyanis van pár fórumozó, aki nem képes beletörődni, hogy nem mindenki gondolkodik úgy, mint ő és ezért nem a filmmel foglalkozik, hanem a másikkal. -
Retechegér #40 Te melyik filmet nézted mielőtt ezt megírtad?
Az első résznél sokkal jobb volt. Ezenkívül előkészítette az energonháborút is.
Az csajgép meg lehetett ultrakönnyű anyagból is... nem egy autót kell elképzelni ami a tökeidet térdel...
A 6. ami úszik felfelé a kis dokirobot, ami lent mászott ki a másikból... -
#39 S még mielőtt winnie "megmondó" távolodó barátunk írna:
Én kedvtelésből nézek filmeket, nem hivatásos kritikus vagyok. Ezért, ha egy film 15-30 perc után nem tetszik, bátran kijövök a teremből / kiveszem a DVD-t meghajtóból / törlöm a warez release-t a HDD-mről stb.
Mert megtehetem.
A hivatásos "megmondók" nem tehetik. Ezért, amikor egy félbehagyott film "kritikáját" elolvasom, akkor vegyes érzelmekkel konstatálom az igazamat, vagy tévedésemet.
A Transformers 2-vel kapcsolatban 90/10 arányban igazam volt.