158
  • IMYke2.0.0.0
    Jól kell választani. Sok jó amerikai film létezik. Csak ne popcorn- és aktuális sorozat kategóriában keress.

Tanácsaim:
    * Ne dőlj be a reklámoknak (sem itthoni, sem külföldi),
    * Ne hidd el, hogy a folytatás jobb lesz.

Prekoncepciók nélkül nehéz megnézni egy (folytatás)filmet, de próbálj minél kevesebb oldalon tájékozódni az adott kiszemeltről, ne hallgass meg élménybeszámolókat másoktól: döntsd el helyből, érdekel-e Téged egy - mittomén - Thing 2, vagy sem...
    Aztán, ha csalódsz, legalább tudod, hogy a feljebb lévő két pont mindig megállja a helyét.
    Ha élvezted a filmet, akkor megbocsátó mosollyal bólogass minden rossz véleményre, de ne terjeszd az Igét.
    S akkor béke lesz egy ilyen topikban is, mint ez.

• IMYke2.0.0.0
    "Dr. Mozi szerint a Transformers: Revenge of the Fallen 21%-ot ér"

Szinte minden sorával egyet tudok érteni!
    Az emberutánzó Álca-nő: überszar ötlet. Tonnányi súly, és emeletnyi mérettel, fém bőrrel még elmehetett volna Szabadság-szobor 2-nek... de a nyelves csók és a rámászás... grrr, rohadt-rohadt-rohadt gyenge próbálkozás.
    S ez csak 1 volt a sok-sok hiba közül.
  • winnie
    " a maiak közül van pár, amit sikerül is végignéznem. Nyolc a tízből nézhetetlen, szánalmas fos. Agyatlan,"

hát, izé, bocs, tényleg nem bántásból, de az nem az amerikai filmek hibája, hogy 1. rossz az ízlésed, 2. pocsékul választasz filmet.

én is tudnék mutatni olyat, aki 10-ből 8-at remeknek talál, mert nagyon alaposan választ, nyilván nem transformers 2-t néz, de ettől még nem vonja le azt a következtetést, hogy az amerikai filmek nagyszerűek.
  • sonance
    "Elég kevés amerikai filmet nézhetsz... " - a maiak közül van pár, amit sikerül is végignéznem. Nyolc a tízből nézhetetlen, szánalmas fos. Agyatlan, logikátlan, csak és kizárólag a látványra épülő selejtek garmadával van tele a piac. Csak a profit maximalizálása a cél.
  • Bounti
    Neked is csak azt tudom mondani: Olvasd el (akár google translate -tel) azt amit Viktor belinkelt. Ennek ellenére én megértem, ha neked tetszett a film... nem vagyunk egyformák, én pl a Superman filmekért vagyok oda (kb a zene miatt) annak sem sikerült túl jól az uccsó része, de azért én néha még megnézem.

De a filmbéli hibákat, és a botrányosan rossz történetvezetést ne tagadjuk le...
  • joco1114
    Sokszor olyan érzésem volt a film közben, mintha Spielberg rendezte volna...
  • Dude64
    Szerintem ennyire nem rossz. Vannak benne gáz dolgok, vannak benne logikai bukfencek is sajnos. De szerintem a film nagyon is élvezhető.
    Vagy pedig nekem tudnak mindent eladni ami Transformers név alatt fut (lehet mondjuk, mert az új verzóban is megrendeltem a az első G1 évadot:D). Számomra már az erdős harcért megérte volna megnézni nagyvásznon. Prime nagyon zúzós! Egyszerűen császár! Gyerekként valahogy így képzeltem el a rajzfilmet nézve.
    Sajnos a film fele majd át lesz tekerve DVD-n. De a többit még 100x megnézem majd. Legközelebb mondjuk én is örülnék, ha Bay csak az akciórészekért felelne. A többit csinálja majd valami hozzáértőbb egyén, ha lehet.

• atvi
    Úgy látszik divat lett fikázni a filmet... Ismervén az eredeti képregénysorozatot én is belátom, hogy sokkal, sokkal többet ki lehetett volna hozni az alakváltókból de egyáltalán nem biztos, hogy azt a nagyközönség meg tudta volna emészteni. A hibákkal együtt is nekem a második rész sokkal jobban tetszett.

A saját, részletesebb élménybeszámolóm itt olvasható
  • Blasta
    "Ez utóbbi szinte mindegyik amerikai filmben benne van, vajon miért?"

Elég kevés amerikai filmet nézhetsz...
  • Blasta
    Te sem vagy képes felfogni, hogy látványfilm és látványfilm között is van különbésg?
    Akárcsak a Transformers 1 és a kettő között...
    Az első egy full vállalható, méltán sikeres rágógumimozi volt.
    Ez a második meg egy...egy... üres, vérciki, robotos amerikai pite.
  • sonance
    Igaza van a cikkírónak, ez egy sz@r. 33 percig néztem, de minek, összefüggéstelen hülyeség az egész. Ultra-szuper-megacsúcs robotok, cicamacák, idióta "IT-mágusok" és persze az elmaradhatatlan megmutatjuk a világnak, milyen fasza fegyverzete van az USA-nak. Ez utóbbi szinte mindegyik amerikai filmben benne van, vajon miért?

A CGI nagyon szép, de ez baromi kevés. Ez nem film.
  • Blasta
    "Azért ennyire nem kéne lehúzni a filmet! Igen, ez egy jó film volt. "

A te alacsony ingerszinted szerint biztos az volt. De a maradék X millió néző szerint szar volt. Ha techdemót akarok nézni, akkor arra fizetek be. Ha vasárnap reggeli tiniműsort, akkor meg arra.
  • Inquisitor
    "IMDB-n is csak 6.4 "
    Vörösparadicsomon meg valami 3.7? :)
  • DoctorJohnson
    cikk a filmről, részletezve jópár idiótaság is
  • Bounti
    Nem az elvárások magasak. Ha néztél valaha Transformers képregényt (minnél régebbit annál jobb) tudnád miért vannak minőségi kifogásai a Viktornak, meg mondjuk nekem is. Azon kívül pedíg amit Viktor belinkelt tessék elolvasni. De az angolul nem értőknek kb. lefordítok 1 -et:

Kérdés: Ha kivennél egy jelenetet ami bemutatja Micheal Bay hozzá nem értését a sztori vezetéshez, melyik lenne az?

Válasz:Amikor 5 (tessék figyelni) álca úszik lefelé, hogy a tenger fenekén életrekeltsék Megatront. Egy tengeralattjáró észleli az 5 jelet, majd amikor leérnek az egyik feláldozza magát, hogy alkatrész legyen Megatronnak. Na akkor számoljunk: 5-1+1=5 igaz? Nem! Mert a tengeralattjáró 6 (!) jelet észlel ami jön felfelé. És ez még a legkissebb hiba a forgatókönyvben.

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

No ezért húzza a száját az aki már látott Transformers képregényt, és egy filmet sem csak a robbanásokért meg a repülő (robot)végtagokért néz meg.

Az említett oldalról szó szerint (fiktív Michael Bay vélemény):
    "Matek?A matek a csajoknak való. Ember... az én filmem a szaros robbanásokról szól."
  • FuryAlpha
    qrva jo a film,johet a 3ik resz!
    Tenyleg van vmi info a 3ik reszrol?
    Mikorra varhato?
  • lamella
    Nekem nem voltak elvárásaim, s mégsem voltam oda tőle. A látvány rendben volt, de a kitöltő részek fertelmesek voltak. Persze tudom a mai sikerfilm recept adalékai: amerikai pite szintű humor, kameraállvány leselejtezése, töménytelen mennyiségű cgi, egy brand, mely mögé ezt mind bepakolhatjuk, s kész a nyári sláger. A Transformersben úgy gondolom hatalmas lehetőségek voltak. Elég belegondolni, hogy pl mit tudott volna kezdeni vele egy James Cameron. Így nem marad több, mint az aktuális vattacukor. Szép, színes, nagy, csillog-villog, de csupán egy kanál cukorból készült.
  • immovable
    TF2 egy fos nem vitás.
  • TeDDyRuSh
    Még egy fontos adat, hogy a world wide listán már a 3. hétvégéje előtt a top50-en belül van (41. hely).
  • TeDDyRuSh
    Szerintem is magasak az elvárása egy két emberkének, meg persze Sz. Viktornak is, de a két csillag megint kiválóan minősíti a cikkét. A film jó volt, számomra szinte teljesen lényegtelen történettel. Ami hiba volt benne, mert volt, azon gyorsan és hamar túl tudtam tenni magam és ettől nem érzem magam igénytelennek. Én ajánlom mindenkinek, egy mozijegyet+popcornt+üdítőt simán megér.

Amúgy eddig 607.5 milliót hozott világszinten (jul.9.adat, amcsi 305,5, nemz.302)
    És ezzel magasan az első az idei filmek között (köv. Angyalok és Démonok 475,3)
  • Blasta
    Na, már meg is nézted Viktorom?
  • mcgrape
    De szánalmas undorito filmeket nem szerő emberek irománya ez megint fikázni azt tudtok basszátok meg .
  • NiGhTM4R3
    Ó jajj, megint jön a sok okos ember a fene nagy elvárásaival a filmmel szemben :)

De tényleg, mit vártatok?
    Kiváló történetet?
    Fantasztikus színészi teljesítményt?
    Csavart a végén?
    Mert ha igen, akkor elég ostobák vagytok - már elnézést. Ezek már az 1. részben sem voltak benne, és várható volt hogy ez a film 'csak' az első rész feltuningolása.

Én nem csalódtam a filmben, azt adta amire számítottam. Nagyon tetszett.

Van benne sok hiba, de hát tökéletes nem létezik
  • Mister
    Szerintem jó volt. ( Na jó, látványos. ) Node egy képregényfilmre miért ül be az ember? Mert bölcsészekkel felérő hősöket fog látni?
    Nem. :) Csittcsattdirrdurrbimmbummot, és ennek a film tökéletesen megfelel.
    Bár a két JarJarBinks utánzat testvérrobot tényleg necces. :D
  • Yany
    Éppen ma fogalmaztam meg a cikkben megírt dolgokat az öcsémnek, mikor megkérdezett, hogy milyen volt. Gyakorlatilag a fél cikket szó szerint mondtam el, pedig még csak most olvasom először...
  • NeoExDeath
    Akinek nem esett le az álla ettől a filmtől, menjen és nézze meg a Brüno-t :) Nagy élmény :) (pedig semmi CGI)
  • cateran
    Ezt nem is tudtam,de tetszik..
    "Forgatókönyvíró: Ehren Kruger, Alex Kurtzman, Roberto Orci"
    Ehhez 3 ember kellett?:D Atyaisten....
  • Sir Quno Jedi
    Kedvencem, ahogy a tapló emberek sima kézifegyókkal tartják fel vagy negyed óráig a 6 emeletes tranyókat. Merpersze.
  • kalapos01
    Ó! Az erre vonatkozó kommentek hiányából úgy vélem, hogy másnak is leesett, hogy az csak irónia (vagy ilyesmi).

Amúgy a lenti kommentekkel egyetértek. Az első valóban jó film volt, élvezetes. de ez..., nagyon szar, teljesen koncepciótlan, idegesítően rossz. Pedig tuti lehet élvezhető robotos akciófilmet csinálni. Mintha lett is volna egy nemrég. Transformers volt a címe. Ezt talán 10-12 évesek élvezni fogják.
  • hitman08
    Viktor barátunk ismét melléfogott. Ki tudja honnan szerzi legfrissebb híreit, az is lehet csak félig olvassa el forrásait. A lényeg, hogy Bay bár valóban nyilvánosan elnézést kért, de ennek köze nincs a filmhez, annál több egy koreai sajtóeseményhez, melyet az ottani premierrel egyidőben tartottak meg. A stáb sajnos elég sokat késett a rendezvényről, sőt másnap is csak néhány percet tudtak a rajongókkal tölteni. Hát ezért a nagy elnézés a KOREAI rajongók felé. Értem én, hogy valahogy fel kell hívni a netező közönség figyelmét egy-egy cikkre, de ha egy mód van rá, járjunk már utána a valóságnak is, könyörgöm. Na meg gondolkodni se ártana néha. Ugyan miért kérne bocsánatot mozinézők tömegétől, mikor a jegyeladások alapján az év egyik nagy sikere a film?!? Eddig 437 millió tiszta hasznot hozott. Tényleg van miért szégyenkezni...
  • grizzly21
    Szerintem az egynel azt felejti el az ember amikor szidja, hogy ez a szorakoztatasrol szol. Nem kell minden filmnek mondanivalo, es nekem azert is tetszett az egy, mert a poenok, zene, hangulat, 3D, akciok pont olyan aranyban voltak, hogy folyamatosan lekosse az embert. Elvarja az ember, hogy legyen tortenet, de nem azon van a hangsuly.

Most nyaron egyebkent eleg sok jo film jon ki, nem panaszkodhatunk szerintem Harry Potter, Ice Age, Public Enemies, Hangover.
  • cateran
    Errm 140 perc full CGI? Wow..vagy inkább a film 140 perc és ebből valamennyi a CGI? Mennyi is valójában? 40 perc? A többi maga a tömény unalom és hülyeség (Optimus 2 "kardos" harca beszarás,azt nagyon csiptem és itt nagyjából ki is merült minden pozitivum..az end fight 1 vicc, az "emberi" robotok meg inkább szánalom..a sidekick gyerek meg nem tudom kinek a kije,de qrva jó kapcsolatai lehetnek..)
  • ADAMEX9
    140 perc CG paradicsom!
  • Segal
    Elősször is ezt szigórúan moziba érdemes én is ott láttam. Kevésre megyek el de erre elmentem.
    Látvány és humor rendbe is volt /külön tetszett Simons visszahozása/ de a tőrténet az valami ultragagyi ez tény. Nekem ez az régebben is ittvoltak meg "véletlenül" egy darab a kockából stb. nagyon erőltetett.
    Előre látom a harmadik rész első 10-15 percét
    Kiderül hogy már a dinoszauruszok idejében is ittjártak és miattuk halltak ki mert beszóltak a robotoknak aztán ugrunk egyet jön egy hatalmas csata jelen időbe egy városba majd megjelenik Sam akinek a füléből kifolyik egy kis mátrixpor... esetleg a barátnője meg mégkevesebb ruhába egy még dögösebb motoron indít de ez kizárt mert ennek örülnénk is.
    Összegezve szerintem is jobb volt az 1 a kettőbe volt pár dolog amit totál ki lehetett volna vágni a filmből. Félreértés ne essék nem unatkoztam a film alatt de pl a transformers lánynak semmi értelme nem volt, Sam buzgó szobatársa inkább idegesítő volt stb de nem bántam meg hogy befizettem a jegyre de azért többet vártam..
  • adios
    Nekem is tetszett a második rész. Egyetlen negatív dolog számomra h túl sok mindent akartak belezsúfolni 120 percbe, s így a moziban szinte nem tudtam követni h ki kivel van,kivel harcol. Ettől függetlenül szvsz nem lett rosszabb mint az első rész,sőt. Tőlem jöhet a 3. is. :)
  • ADAMEX9
    Azért ennyire nem kéne lehúzni a filmet! Igen, ez egy jó film volt. Nagyon kevés filmre mondom, hogy megérte megnézni. Főleg a CG miatt néztem meg(Cinema 4D-seknek kötelező!), de bejött az egész úgy ahogy van!
  • vmiki88
    szerintem csomó embernek azért nem tetszett, mert nem volt olyan komoly hangulata, mint az első résznek.
    Meg nem kellett volna berakni a két gnóm robot testvért.
    De a robotok kinézete sokkal részletesebb lett és a harcok is nagyon jók lettek a második részben.
  • BobaFett
    Hmm, érdekes cikk. Bár SZ.V. mindent lehúz, de IMDB-n is csak 6.4 szóval lehetnek igy egy páran. Énnekem viszont kifejezetten tetszett a film, ellentétben az első résszel, ami nagyon nem. Látványosabb, pörgösebb, többet mutattak a harcokból, nem csak kamerarángatást (na jo, az azért itt is volt szépszámmal), stb. Mondom ezt úgy, hogy sosem voltam transformers fan, ergo nemtudom hogy abbol mi nem jött át. Lehet hogy ez esetben nekem se tetszene. Azért az eröltetett karakterekkel maximálisan egyetértek, de én ide sorolnám a robot tesókat is.