105
  • caprocorno
    Tökéletesen egyetértek!
  • orkaman
    nekem most a google-ben jobb felül ott van a "Telepítse a Google Chrome-ot!"

tehát akkor mostantól a google is köteles biztosítani a többi böngésző letölthetőségét?

ez nonszensz, "enyhén" túlzásba vitték ezt a dolgot. És mért kitüntetett a böngésző? Mostantól egy sima windows telepítés után majd minden telepítendő modulnál fel kell dobni egy 1000-es listát, hogy ezek közül válasszon?

tudom nem kell védeni a Microsoft-ot, de azért akkor minden termékre terjesszék ki a szabályt.

• Garrett27
    Rossz példa: az IE nem a Windows motorja... de ha lehet, én inkább egy Sony márkájú autórádiót választanék a meglévő beépített helyett..

Amúgy meg vannak sokkal fontosabb dolgok amivel kéne manapság foglalkozni, tetszik tudni kedves Európai Bizottság?
    Pl. szeretnék napelemet a háztetőmre, mert meguntam a nagy gázszámlákat. Ja, hogy a tisztelt Európai Bizottság nem támogat magánházakat, de azért előírja, hogy változtassunk az energia-politikánkon, hát.. akkor nagy változásra van szükség a gondolkodásmódotokban, kedves Európai Bizottság...
  • who am I 7
    Melyik fa*zcibáló böngésző banda indította el ezt a háttérből????
    Az MS helyében kideríteném, és úgy kibaxnék vele, mint a PINTTY.Saját oprencerük, azt csinálnak vele amit akarnak, NEM KÖTELEZŐ használni!!!!Szóval, jól megba*zatnám, amelyik banda indukálta a problémát, majd szépen mondanám, h lehetőség adott, csináljon a nyavajás kis böngészője mellé egy OP RENDSZERT, és abba olyan böngészőt tesz amilyet akar.(Ennyi erővel az összes WINfosban lévő program miatt LEHETNE UGATNI, H MIÉRT NINCS MÁS ALTERNATÍVA...Szánalom már a köbön... )
  • galocza
    nem vagyok ms párti, távol álljon tőlem. mindig undorítónak találtam, hogy egy területen megszerzett kvázi monopóliumukat egy más területre is terjesztik kifele.
    de ez szerintem is túlzás.
    ment a sírás ie nélküli winért, megtörtént (és így helyes!), kár tovább keménykedni.
    persze a választás az alternatívák között a telepítésnél jó lenne, ha lenne, de ez már így is igazságos.
  • caprocorno
    Nem értem az EU-t, hogy miért csinálják a cirkusz a Win7-be egyedüliként beépített IE-miatt. Könyörgöm az az MS-é, miért tenne bele mást? Ez nonszensz. Fejlesszen OS-t a Mozzilla is, meg Google is, sőt az Opera is, és akkor majd ők is a sajátjukat fogják beletenni. Ez egy baromság. Az meg a legnagyobb, hogy nem tesznek bele semmilyen böngészőt. Jó persze tiszta, hogy másként is lehet csatlakozni a netre, de egy átlag felhasználó nem biztos, hogy tud. Képzeljük el, hogy egy autógyárnak az EU csak úgy engedné az autóit árusítani, hogy kormány vagy a fékrendszer vagy tökmindegy mondhatnám a motort is, csak nem akartam, mert abba többen belekötnének, de csak úgy árulhatná, hogy még minimum 3 konkurens cég alkatrészét föl kellene ajánlania a sajátja helyett. El tudtok ilyet képzelni? Arról nem beszélve, hogy van egy csomó honlap, amit csak IE-vel lehetséges használni, pl. DX-es számlázás, vagy sorolhatnám napestig. Aki rendszeresen, sokat használja a gépét, az úgyis használ minimum 2 féle böngészőt. Hagyják már békén feltelepíteni az IE-t, és akinek ingerenciája van másra, úgyis a másikat fogja használni. Az meg ugye külön kérdés, hpogy mik lennének az alternatívák. Mert aki kimarad, az majd jön, hogy ő miért nem? Ja és a Safarit is integrálni kell? És akkor az Apple is inegrálja majt az IE-t? Röhely az egész úgy ahogy van. Nem tudom melyik bizottsági tagnak lehet érdekeltsége valamelyik böngészőben, mert mást nem tudok elképzelni! Szerintem!
  • vasziszdasz
    Sztem ez már szívatás amit az EU művel az MS-sel. Egy adott - értelmes - szintig ez OK, de ez már ertelmetlen kötözöködés. Eddig is volt N-es lebutított Windows, fasznak se kellett, most ez fog? Nem. Alternatív böngészőt eddig is lehetett telepíteni az IE mellé, azt meg nem kötelező elindítani ha vki nagyon pingvines. Komolytalanná teszik magukat, legközelebb már a valódi problémákra is legyinteni fog mindenki, amikor meglátja hogy EU bizottság...
  • macleod2005
    Ezt értem, de ettől függetlenül a szabad választás joga megint más. Nekem mint felhasználónak jogom van eldönteni hogy milyen operációs rendszert akarok használni, és ezen rendszer lehetőségei alapján el dönthetem hogy melyik programokat szándékozom telepíteni. De azt hogy mi kerül bele gyárilag egy os-be az csak is kizárólag a gyártó dolga.
    Hogy netezésre ki milyen böngészőt használ, teljes mértékbe rá van bízva, nem szól bele senki.
    Tény és való hogy az explorer egy f*s, de arra tökéletes, hogy a ff-ot letöltsük vele. Szintén tény hogy mindenben ott volt az explorer, de a win7 be már nem lesz. De ettől függetlenü, könyörgöm az én os-embe, az én böngészőm lesz előtelepítve, és nem a konkurenciáé. ( Mellesleg anno az EU a forráskódot is akarta, teljes dokumentációval együtt:) )

Akinek meg amiatt voltak álmatlan éjszakái, hogy xp-alatt a frissítések exploreren keresztül jöttek le... nos.. nekik mondom, létezik egy másik világ, ahol élnek bizonyos nőnemű lények, velük tessék összeismerkedni, és nem ilyen dolgon kukacoskodni, mert mint látjátok, EU bácsi elintézte....
  • cateran
    "Egyrészt, illetve másrészt ebből fakadóan az, hogy ezzel valójában - mégha látszólag nem is - megfosztotta a felhasználókat a szabad választás lehetőségétől, ami monopol helyzetben lévő cégtől bizony csúnya dolog."
    Hülye vagyok,de nem értem...valahogy elsiklottam az elmúlt sok-sok évben afelett,hogy csak IE-t használhatok...
    Az autós példa valóban nem a legjobb,de a MS sincs monopol helyzetben..nem egyeduralkodó semmilyen szinten (sem mint OS,sem mint PC OS...)Bár valóban bizonyos dolgok köthetők hozzá (és ha tényleg a felhasználók érdekeit néznék és nem csak lobbi miatt tépnék a szájukat,akkor ezeket a dolgokat fel is hozhatnák...)
    Az hogy a többi böngésző (az FF legalábbis tutira) egyre nagyobb teret nyer, mutatja,hogy mekkora marhaság ez az egész....
    Nem szivügyem a MS, (rohadjon meg ahol van:D) 1000 más okból lehetne a töküket letépni,de pont ez...marhaságnak tünik:)
  • sonicXX
    "Aki meg eddig átlag userként IE-t használt aztán is ezt fog. "

Tévedés, rengetegen álltak és állnak át FF-re az átlag felhasználók közül is. Ha nem így lenne, az utóbbi pár év böngésző piaci adatai nem alakulhattak volna így, mert ennyi belépő új felhasználó nincs. Persze ehhez a Mozillának szüksége volt az erős marketingre és a brand továbbépítésére is, de az EU-s határozat nélkül így sem ment volna.
  • sonicXX
    Az MS-nek EU vállalatai is vannak, mint pl a Microsoft Magyarország, ezekre az EU-s jog vonatkozik.

A kocsis hasonlatod torz. Egy operációs rendszernek nem a böngésző a motorja, hanem a kernel. Azt az EU sem kifogásolta (na az tényleg durva lenne :D). A bögésző egy tartozék, az EU-nak eredetileg azzal volt problémája - tök jogosan - hogy az MS úgy belehegesztette a Windows-okba az IE-t, hogy képtelenség volt kivakarni belőle anélkül, hogy a rendszer használhatatlanná váljon. Egyrészt, illetve másrészt ebből fakadóan az, hogy ezzel valójában - mégha látszólag nem is - megfosztotta a felhasználókat a szabad választás lehetőségétől, ami monopol helyzetben lévő cégtől bizony csúnya dolog.
    Ezen a ponton van különbség az MS és a többi cég között, azaz hogy a többiek nincsenek monopol helyzetben, így értelemszerűen azzal nem is tudnak visszaélni. A többi rendszereket fejlesztő cégekkel/közösségekkel ellentétben az MS az IE6 után leállította hosszú évekre a böngésző fejlesztését, és csak javító csomagokat adott ki hozzá, amivel ráadásul jelentősen korlátozta a technológiai fejlődést, mivel a fenti beágyazottságnak köszönhetően az MS f*stalicska böngészője 80%-os részesedéssel figyelt a böngészőpiacon. Az IE szabványtalansága miatt pedig a fejlesztőcégeknek majdnem hogy kétszer kellett lefejleszteni a weboldalakat/webalkalmazásokat, ami értelemszerűen többlet költség, anyagi kár. Bár amennyire tudom, ez inkább csak mellékszál, de tény hogy tarthatatlan állapot volt.
  • KillerBee
    Már hogyne gondolnám komolyan! Talán már te is hallottál arról, hogy egyes alkalmazások legújabb verziói nem működnek régebbi Windowsokon. Nekem pl. anno azért kellett W2k-ról XP-re váltanom, mert a Premiere akkor legfrissebb verziója nem ment W2k-n, csak XP-n.

Avagy ha egy határozott időre szóló licenszszerződés lejár (pl. Campus, ezt fel is hoztam példaként, csak el kellett volna olvasnod), akkor szerinted legális a további használat? Mintha nemrég épp emiatt lett volna kavarás nálunk.

Meg lehetne szívatni az EU-t, hidd el. Végtére is a MS nem köteles az EU területén is árulni a termékeit, nincs ellátási kötelezettsége.
  • pixx
    Az EU-ban ha árulsz valamit, vagy van céged nem lehetsz monopol helyzetben...asszem 33%-ban meghatározva. Elvileg a szabad verseny miatt van, de abban csak az a bibi,hogy win nagyobb részt fedd le OS-ként mint 33%. Szóval értelmetlen.
    Amúgy saját programja azt tesz bele, amit akar...
    Én a helyében beletennék egy ablakot, amit kérnek, a következő felirattal: "Az EU határozata miatt látod ezt a képernyőt, 10 dollár kifizetése után telepítheted a 4 internet böngésző közül valamelyiket, a szabad verseny szellemében. Ha nem értesz egyet írj az EU-nak erre a címre..."
    Lenne anyázás. Amúgy az ő OS-e, ez a hülye Pera harcolta ki, merrt nem tud nagyobb piacot hasítani magának.
    Aki meg eddig átlag userként IE-t használt aztán is ezt fog.
  • socheater
    Hmm. Szerintem aki bekapcsolja a számítógépét, és akármelyik OS-al a netre csatlakozik, az tud választani. Ekkora hülyeséget... Néha elgondolkodok hogy a politikusoknál fejben minden oké-e...
  • sonicXX
    Megnéztem a 10-es Operát. Asszem a fejlesztők támogatásával kapcsolatos kijelentésemet visszavonom.
  • macleod2005
    Amikor mindenki napirendre tért a dolog fölött, akkor valaki aki kicsit jártas a témába magyarázza már el nekem ennek az egész baromságnak a jogi részét, mert egyszerűen nem értem.

Hogy van az hogy egy bizottság, egy másik kontinens cégét bünteti, pereli, azért mert a saját böngészője mellé nem hajlandó betenni más (konkurens) cégek böngészőit. Ezt egyszerűen nem bírom ép ésszel felfogni...

Ezek alapján én beperelhetem az Opelt, mert a Corsa nem érhető el Fiat MultiJet motorral? Sőt, az Opel lehetőleg adja motor nélkül a kocsikat, majd a vásárló maga eldönti hogy milyen motort rak bele magának, kap egy listát kiválasztja, aztán azt csinál vele amit akar (Bocs tesó, a V12-es így nem fog belemenni a Corsaba, majd este nekiesünk a Zsótival a felx-el, addig járjál biciklivel. És ne csüggedj, örülj inkább, mert jogod volt megválasztani hogy mit szeretnél)
  • Hegi90
    Bár ez a hasonlat jobban illik egy másik (néphez) országhoz mostanában
  • Hegi90
    Erről az EU-s hisztériáról a parasztember jutott eszembe a Gyalog galoppból: " SEGÍTSÉÉG!!! ELNYOMNAK! LÁTJA MINDENKI? ELNYOMNAK!"
  • Sir Ny
    ezt ugye te sem gondolod komolyan? már mért kéne váltania az EU-nak, ha nincs támogatás? mért, attól elromlanak az ablakok? ha megvették a progikat, onnantól kezdve az övék, a picipuhának ebbe nincs beleszólása.
  • sonicXX
    Köszi a pontosítást, eszerint én nem voltam up-to-date. Evvan, ma is tanultam valamit :)
  • A1274815
    "Az OpenGL pedig sehol sincs technológiailag a legutóbbi DX-hez képest."

Ez nem igaz ebben a formában. Az NVidia DX10-es kártyák, a nagy közönség számára, az NVidiás techdemókat, még XP-én DX10-es featureket felhasználva mutattákbe OpenGL segítségvel. ATI-nak az a nyanvadt Geometry Shader nem akar összejönni Windows alatt OpenGL-ben egyedül, de amúgy már a DX10.1-es feturök is renderkezésre állnak (cubemap array, új textúra címző utsítások, új FSAAak, stb.).

Ami miatt kerülik a fejlesztők mégis az:
    - kártya gyártójaként variálja egy feture felhasználási módját, amely néha OpenGL driver frissítés során is képes megváltozni
    - egyes gyártók bizonyos platformokon elhanyagolják (Intel és ATI is bizonyos színten, de nem annyíra mint az első Windows és Linux alatt, típikusan. MacOS X alatt vanb Geometry Shader ATI kártyákon)
    - Az eltérések elrelytése nagymunka a fentiek miatt, viszont ha már van egy alap nem érimeg DX-re áttérni
  • szily3
    Khmmm. És erre az 'eredményre' mennyit költött az EU?
  • llax
    Konkrétan nem az NV-re gondoltam driver ügyben... Hanem pl. Creative, Leadtek... De ugyanúgy nincs épkézláb driver a HP nyomtatómhoz, szkeneremhez (működnek linux-szal, de csak az alapfunkcióik)...
    A linux (és általában az opensource cuccok) nagymértékű terjedéséhez először meg kellene oldani ezeket a problémákat. Másodszor meg kellene szüntetni a házon belüli versenyt, kiemelni egy disztrót a "nép" számára (az lehetne amolyan "ipari szabvány", mint a Windows), a nagyközönségnek szánt programokat az alá fejleszteni (vagy kiküszöbökni az egyre gyakoribb program disztró/GUI függőségét).
  • kvp
    "Persze, felhasználóként csípem én az Operát, de bővíthetőség terén sajnálatos hogy az elmúlt cirka 10 évben csak látszat megoldásokat sikerült eszközölniük."

Az opera egy beagyazott bongeszo. Pont az a lenyege, hogy az egesz, az osszes tamogatott feature-rel egyutt befer 4-5 megabyte-ba. Nem hasznaljak tul sokan, de az opera fo profilja a mobilos bongeszok keszitese, ebbol elnek. A desktop opera csak az ingyenes techdemo, viszont annak nagyon jo. (en is ezt hasznalom)

A microsoft pedig nem engedheti meg maganak, hogy barmilyen masik ceg termeket betegye a windows-ba, mert egyreszt nem tudnak tamogatni, masreszt meg akkor is jobban jarnak, ha az egesz eu-t kihagyjak a windows 7-bol. Mindemellett, ragaszkodhatnak hozza, hogy akkor az apple is tegye be az ie-t az iphone-ba es a macosx-be... ezzel kiuthetnek az apple-t a piacrol, mivel az inkabb kivonulna, minthogy tonkrevagja az itunes-os uzletet a microsoft beengedesevel.
  • Raziel Anarki
    lol wut? választóképernyő? nemá
  • sonicXX
    Az utolsó sort szívem szerint kétszer húznám alá. A többivel nem teljesen értek egyet. Egyrészt például az NVidia szállít drivert Linux alá, másrészt multimédia területén a Linux fényévekkel van lemaradva akár az XP-hez képest is, technológiailag és egységesség terén együttvéve. Ubuntu alá például amióta használom nem tudtam beszerezni egyetlen épkézláb Indeo-t támogató lejátszót. Az OpenGL pedig sehol sincs technológiailag a legutóbbi DX-hez képest. Ez nem a játékfejlesztők hibája, ők nyilván elsősorban költséghatékonyak akarnak lenni.
  • sonicXX
    Komolyan kicsit túlzásnak tartom az EU-nak ezt a nyomulását. Ez a megoldás semmit sem old meg. Az elterjedtebb OS-ek között egyet se ismerek amelyik ezt megvalósítaná. A Mac-ec Safarival érkeznek, az Ubuntu (amit amúgy 2 éve használok) Firefox-szal érkezik, stb. Persze, Linux alatt van ezer másik alternatíva, Ubuntu esetén a Canonical repo-ból két kattintással be is lehet ezeket szerezni, értelme egyiknek se sok van, főleg mert ezek többsége a Firefox Gecko motorját használja.
    Annak lett volna értelme, ha kötelezik az IE-k forrásának a megnyitására az MS-t, így lett volna lehetőség arra, hogy nyíltkódú fejlesztők más platformokra is portolják a rendszert, és a jelenlegi beszűkítés helyett így kiszélesedett volna a piaci verseny. Jelenleg ugyanis a Mozilla is mintha MS szindrómában szenvedne, a fiúk mintha kicsit elkényelmesedtek volna - cefetül rájuk férne pár ordas nagy saller.
    Az Opera meg kussoljon ezügyben. Talán csináljanak előbb egy normálisan bővíthető, a fejlesztéseket támogatni képes böngészőt és akkor majd esetleg labdába fognak rúgni. Persze, felhasználóként csípem én az Operát, de bővíthetőség terén sajnálatos hogy az elmúlt cirka 10 évben csak látszat megoldásokat sikerült eszközölniük.

Az IE7-tel már fejlesztőként is viszonylag elégedett voltam, az IE8 pedig bőven felülmúlja a várakozásokat, szerintem kár lenne a terjedését korlátozni egy ilyen agyament módon. Az IE6 korában volt/lett volna értelme kiszedetni a rendszerből az IE-t, mert egy ritka nagy selejt volt ami az összes webfejlesztésből élő cégnek mérhető anyagi károkat okozott. De erről meg lekésett a drágalátos EU, az egész pampogásuk okafogyottá vált.
  • kvp
    A microsoft eseten harom elfogadhato strategia lenne:
    -nem adnak semmilyen bongeszot (ezt nem venne senki)
    -beraknak egy linket az eu bongeszo valaszto oldalara, persze mindezt szigoruan bongeszo nelkul telepitett gepre (ezt sem venne senki, ha megis akkor megszivta)
    -kozlik hogy akkor nem adnak ki eu-s bongeszot, csak a nemzetkozi valtozatba tesznek eu-s nyelvi tamogatast, abbol viszont csak enterprise es ultimate lenne es csak az eu-n kivulrol lehetne megrendelni (sok sok penz az ms-nek es nem esnek eu-s jog ala)
  • llax
    Ez az állandó MS bacogatás kezd nagyon unalmas lenni...

Ha az MS helyett a HW gyártókat piszkálnák, hogy adjanak ki drivereket linux alá, illetve a játékszoftverek készítőit, hogy a népszerűbb címekből készüljön linuxos változat, akkor hamar megoldódna ez a monopolhelyzet-probléma, az otthoni felhasználók nagyobb része a következő OS-váltásnál (vagy gépcserénél) átállna...
    Addig, amíg sok hardver (szerencsére egyre kevesebb) egyáltalán nem - problémásan - vagy korlátozottan használható linux alatt, amíg az elterjedtebb 3D-s játékok nem, vagy csak sok hegesztgetés árán (és akkor is a többség lassan) futnak linux alatt, addig az MS egyeduralma biztosított az otthoni felhasználóknál. Erről nem az MS tehet...
    De arról sem, hogy sokan az OS-el együtt érkező böngészőt használják. Szerintem a világ legtermészetesebb dolga, hogy a saját termékéhez a saját kiegészítőit adja egy gyártó.
    Amikor cca fele-fele arányban van jelen két böngésző a felhasználóknál, akkor végképp nincs értelme az ilyen sz@arakodásnak...
  • [HUN]FaTaL
    Ajánlja fel az összes böngészőt (AZ ÖSSZESET!!!!), paint helyett gimpet, hangrögzítő helyett audacityt, notepad helyett notepad++-t, WMP helyett winampot és media player home cinemat vagy VLC-t, intéző helyett total commandert meg far managert. Office helyett is ajánlgasson openofficet. Kedves EU: Esetleg telepítéskor ne kérdezze meg, hogy nem e akarok inkább egy ubuntut telepíteni?
  • tomcsa4
    Nem lenne rossz. Blu-ray lemezen lenne a cucc akkor már. :)

Valakinek még egy ötlet? Hátha szemezgetnek az EU-nál. :)
  • Alexease
    Ezt komolyan gondolod?!?!

Ki lenne szerinted az az elvetemult, aki megvesz draga penzert egy Windows DVD-t, aztan feltelepit rola egy ingyenes Linux-ot?!?!:))))))

Ennyi erovel az Adobe CS5 csomag tartalmazza majd a teljes Corel csomagot is, mert ha valaki csak az install kozben talalja ki, hogy mire van szuksege, akkor azt tudja inkabb feltenni:) Az hogykozben az Adobe-nek fizetett, az mar maskerdes:D
  • Narxis
    Az EU a király!!!
  • Zoleeca
    Az MS igenis ajánlja fel a választás lehetőségét az egyszerű felhasználók számára! Továbbmegyek, nem csak egy böngészőválasztó opciót kell az emberek arcába csapni, hanem OS választót is!

Bootoláskor a rendszer kérdezze meg, mit akar a felhasználó telepíteni! Windows-t vagy esetleg Linux disztrókat - mindez legyen rajta az MS lemezén ezzel megadva a teljes választás lehetőségét a felhasználóknak!
  • Inquisitor
    Másoltam véleményt másik a témába vágó fórumról:

"Ezeket a böngészőket szeretném látni a Win7 telepítésénél, hogy ne érezzem sértve magamat és ne kényszerítsenek rám semmit és el tudjam dönteni kb. 10 óra alatt, melyiket is szeretném használni, majd a 10 óra után úgy döntök, hogy maradok inkább az Ie-nél...:DD

AOL Explorer, Avant Browser, Enigma, Internet Explorer, Maxthon, MSN Explorer, Netscape böngésző, Sleipnir, Windows Explorer, Mozilla Firefox, Camino, Mozilla, Application Suite, SeaMonkey, CompuServe, Aphrodite, BackArrow,
    Beonex Communicator, DocZilla, Epiphany, Galeon, K-Meleon, K-MeleonCCF,
    Kazehakase, Madfox, Netscape Browser (Gecko és Trident maggal), Salamander,
    Skipstone, Konqueror, Safari, Google Chrome, ABrowse, OmniWeb, Shiira,
    SkyKruzer, SunriseBrowser, Lunascape, Opera, Amaya, Arachne, AWeb, Charon,
    Dillo, Emacs/W3, ProSyst mBrowser, Espial Escape, HotJava, IBrowse, iCab,
    Jazilla, NetPositive, NetSurf, Off By One, Oregano, Voyager, Alynx, ELinks,
    Links, Lynx, Netrik, w3m"

Szerintem van benne jó pár ismétlődés, mert pl. SeaMonkey nem független az FF/Mozilla-tól vagy Maxhton az IE-től, de érdekes, és sok pici böngésző benne sincs.
  • Inquisitor
    "amely a legnépszerűbb böngészőket egyazon lapon jelenítené meg,"

Ezt azért így másodszorra átfutva elfilóztam, hogy és akkor az EU majd fizeti az ingyen reklám költségeit az MS-nek, vagy csak a pofájuk nagy? Én se használok IE-t, még is ultra nagy baromságnak találom és nem vagyok vele egyedül. Bár ha MS-nek van gerince, akkor megcsinálja pont úgy, ahogy az integrált kereső kiválasztó lapját.

Aztán ha felteszik a publikusabb böngészőket, akkor jön valami garázsfejlesztő vagy Noname Joe, hogy de hát ő is írt böngészőt az miért nincs rajta, fizessen MS X millió dollárt?
  • llax
    IE esetén is van ilyen lehetőség :) Igaz kevésbé "kényelmes" mint az Opera esetén...

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings
    User Agent
  • tomcsa4
    Ha az a bajuk, hogy sok ember csak IE-t használ, akkor ia no comment a dolog. De nem értem, a kompatibilitás majdnem teljes. Ritka az az oldal, amit nem hoz be az FF vagy ki kell tölteni a tanúsítványt, mert nincs digitálisan aláírva (érvényesítve) és a weboldal készítője saját maga töltötte ki. Neptun pl egy ilyen.

Paint helyett kérek választhatónak gimpet, sőt még sok sok mindent. Sőt, gondlmo Mari néni is szívesen válogat a sok sok gigabájtnyi ajánlatok között. És akkor kedves arrakistor mindjárt nem 1 DVD a cucc, hanem 5. :)
  • mamo33
    Azért ez már túlzás!
  • llax
    A dolog másik oldala: aki nem képes letölteni-telepíteni egy másik böngészőt, arra a választást sem érdemes rábízni...