A cocker spániel a legagresszívebb kutya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy csodát tudja. Egy jól nevelt és a célra alkalmas fajtájú kutya persze igen jó eséllyel megérzi, hiszen azért vannak az ösztönei, de te nem nevelted a te két kutyádat, magad írod. Az, hogy megugatják a cigányokat, talán azért van, mert rossz tapasztalatokat szereztek velük, mielõtt hozzád kerültek. Viszont ahogy itt is leírták már, sok kutya vadul megugat, sõt megtámad boldog-boldogtalant, vagyis szó sincs arról, hogy halálpontosan tudnák, ki sántikál rosszban.
Hiába no, egy kutya van már annyira értelmes, hogy neveléssek igen sok jó kihozható vele - meg rossz is. Nevelés nélkül meg...
http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)
Azt is tudom, hogy elsõsorban nem szeretet az, amit mutat nekem, de hadd áltassam magam egy kicsit. :) Én imádom azt a kis dögöt és ez könnyebb úgy, ha elhitetem magammal, hogy õ is szeret engem - és olyan szép az a kis vacak, hogy nincs nehéz dolgom. Az viszont tény, hogy fizikailag ragaszkodik hozzám, ilyen szintû kötõdést más macskával még nem tapasztaltam. Szóval szerintem van a részérõl egy kis szeretet is.
http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)
szögezzük le, hogy az angol cocker spániel egyáltalán nem buta. sõt, nagyon is intelligens, csak ahogy a cikkben is írták, rengeteg ember megveszi, mert jaaaj olyan cukiiii aztán nem nevelik. és utána csodálkoznak, hogy ellenük fordul vagy más embert megtámad. alapvetõen apportírozásra van tenyésztve, ezért nagyon fontos a lemozgatás, amit szintén nem vesznek figyelembe.
az egy dolog, hogy a kutyáknál is vannak hajlamok, de míg az embereknél neveléssel nem feltétlenül lehet kiirtani a rossz géneket, a kutyáknál megfelelõ tréninggel felül lehet kerekedni az ösztönökön, mert neki a falkavezér szava szent. de ez az, amibe az ebtartók 70%-a nem gondol bele, és utána beadja menhelyre a kutyát, mert a fejére nõtt. és az kinek a hibája? nem a kutyáé. ahogy az sem a kutya hibája, ha rátámad valakire ok nélkül. az valaminek a következménye, ami rendszerint a nevelés hiánya.
People don\'t learn. Don\'t change. You did. You\'re a freak!
A macskák a házhoz ragazkodnak, nem a gazdához. Persze kedvesek a gazdihoz mert vele kell együtt laknia ezért kerülnie kell a konfliktusokat. No meg persze a gazdától kapja a kaját is. Az hogy odabújik hozzád nem azért van mert anyira szeret. Valamilyen szinten a macska is társa lény. Igényli valaki közelségét, de ha nem valami félénk fajta akkor ha egy utolsó csöves bejön a házba, hozzá is odafekszik. És egy idõ után a félénk macskák is megbarátkoznak az idegennel.
Dörgölõznek mert szeretik ha simogatják õket, de ez csak amiatt van mert jólesik nekik, nem azért mertr hízelegni akarnak neked.
Az anyád és a te macskád is hamar túltenné magát rajtatok. Ha valaki jönne a házatokba és ellátná õket ugyanolyan boldogok lennének velük is.
Az hogy behozta a döglött madarat és büszke rá lehet hogy csak annyit jelent számára, hogy õ most megmutatta milyen nagyszerû vadász és helye van a falkában.
A kutya halálpontosan tudja, hogy kit kell szétszedni azonnal, gondolkodás nélkül, mert roszbam sántikál. ÉN megbízom az ösztöneikben. :D
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Volt néhány kutyám, de mind fajtiszta. Mindegyik jólnevelt kutya volt, de mint ahogy a gyerek is próbára teszi a szülei türelmét, a kutya is próbálkozik. Nekik is vannak rossz napjaik és jók is. Foglalkozni kell velük, mert a kutya is társas lény. A természetben falkákban fordult elõ. Kiszakítva a természetes közegébõl erõsen igényli az emberi gondoskodást, foglalkozást.
Már elmondtam máshol is, de én a kutyatartást súlyhatárhoz kötötten (pl: 5 kg felett) engedélyhez kötném. Ugyanúgy mint a fegyvertartási engedélyt, ellenõrizhetõvé tenném a kutya tartását, oltását, nevelését. Ha a kutya nem engedelmeskedik a gazdinak másfél éves korára akkor nevelésre kötelezném kutyaiskolában az embert és a kutyáját. Ha ez sem válik be, akkor elvenném tõle és szakember foglalkozna a kutyával és keresnének neki valami új gazdát. A kutyát nevelni nem tudó ember engedélyét korlátoznám.
Nem szeretem amikor a 80 éves Mariska néni nagytestû keverékkutyát tart az udvarában megkötve egy karóhoz, ráadásul madzaggal a nyakán. Persze ez a kutya is agresszív lesz mert kidörzsöli a nyakát a zsineg, ráadásul az elemi engedelmességet sem ismeri.
Milyen lehet a gazdája? :D
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Hõn szeretett cicájuk lehet, hogy ragaszkodik a gazdájához akár egy kutya ,õket is lehet valamilyen szinten nevelni, de nem úgy mint a kutyát.
Pl.:
- munkakutyák: vakvezetõ, betegõrzõ, rendõr, határõr, stb....
- munkamacskák??? LOL
Amejyik macskának jó gazdi jutott az szerencsés, és tán nem annyira gáz mint többi macska. De alapvetõen a macska önzõ, és sunyi, nagyon nehezen nevelhetõ.
A kutyát kifejezetten könnyû nevelni, és ragaszkodik a gazdájához.
Asszem magabiztosan kijelenthetem, hogy az ide irkáló cicások nem gyengén elfogultak.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Mi ebben a hihetetlen? Azéret mert kicsi?
Vadászkutya baszod, egy gyilkos:D
Nem vitatkozom, csak igazam van. (Dunning-Kruger)
Valahol olvastam, hogy a csau-csau a világ legostobább kutya fajtája:).
Egy barátomat várom ma vacsorára. Dr. Hannibal Lecter
Artak #12:
Nem igaz, hogy önzõk. Anyám macskája rendszeresen hoz neki egeret és olyankor láthatóan igen büszke magára.
Nekem is cicám van és nagyon kedves, ragaszkodó jószág. Követ engem, mint egy kiskutya, mindig a közelemben vagy közvetlenül mellettem telepszik le, igen gyakran a karomra. Éjjel mellém bújik az ágyra vagy a takaró alá. Egeret csak azért nem hoz, mert szobacica: sajnos nincs olyan kert, ahova ki merném engedni.
Talán, mert olyan hülyék, hogy ha tovább sétálsz (mert ugye miért állnál meg), azt hiszik, hogy elkergettek. :-D
És erre büszkék, hogy megint arra jött egy gyanús alak, akit elzavartak.
A nõvérem chaw-chaw (csau-csau) kutyái lusták, és csak döglenek. Ahhoz, hogy ugassanak, meg kell állni a kerítés elõtt, és téblábolni kell a járókelõnek. :-)
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Viszont a macskám tegnap lelopta a nappaliban hagyott zsemlémrõl a párizsit, míg én a konyhában a paprikát szeleteltem.
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Mindig így kezdõdik, aztán jön a futás meg a sikítás...
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Love Sign: MASTAAAAA~ SPAAAAAAAAAAAAAAAARK!!!
De nem egyszer esett meg, hogy hasonló séta közben bizonyos kutyák nem ugattak meg csak néztek, mások meg igen.
Fene se tudja ezt. De amióta b.nõmnél volt szerencsém megtapasztalni a családi ház meghitt nyugalmát, azóta nem vágyom családi házra =/ (jó ez így kicsit túlzás, deakkoris.. : )
Már sokszor tapasztaltam, hogy nem egy kutya nem ugatott meg, de pl. haverjaimat széjjel tépték volna, nem azért, mert valami rosszat csináltak volna...
Mondjuk jó kérdés mi alapján ugatják meg az embert... :\
Love Sign: MASTAAAAA~ SPAAAAAAAAAAAAAAAARK!!!
Tíz évig volt pitbull terrier-em, szintén nyugis kutya volt, bár "kicsit" másfajta nevelés kellett neki.
Egy a lényeg: a gazdán múlik a dolgok 90%-a. Felelõsségteljes állattartáson van a hangsúly. Sokan szarnak erre sajnos. :(
gamertag: kenobita
Van itt a városban egy elég nagy (5x5 utcából álló) terület, ahol csak kertes házak vannak. Se bolt, se nagyobb park, vagy tömbház, csak kertes házak négyzetrácsos alakzatban.
Namásmost, ha azon a részen átsétál az ember, akkor kb 8 percen át, amíg átér, folyamatos a kutyaugatás. Be nem áll a pofájuk, pedig soha nem ingerlem õket, egyáltalán nem vagyok olyan, szeretem az állatokat. Egyik sarkon van egy több, mint 15 éves kutya is. Emlékszem rá még kisgyerek koromból.
Szóval miért van az, hogy a kutya akkor is a saját területét védi (megállás nélkül ugat morog és fut utánad a kerítésen belül), amikor nyugiban elsétál 1 méterre a kerítéstõl a járdán?
Egyszerûen az a kutya több év/évtized leforgása alatt nem volt képes felfogni, hogy az elõtte sétáló gyalogos nem veszélyezteti a területét? Nem akar betörni stb... Mért nem képes csak akkor ugatni morogni, amikor valaki a kerítést püföli, vagy beugrik a kerten belülre vagy ilyesmi?
Mért olyan mocsok nehéz ezt felfogni egy okosnak mondott állatnak?
Komolyan mondom semmi pénzért nem laknék ott. Elég egy este/éjjel hazafelé tartó pár, vagy társaság, és 8 percen át az egész környék zeng a kutyaugatástól...Kibírhatatlan.
B.nõm külvárosban szintén családi házban lakik. Tipikus idilli külvárosi környezet. Csend és nyugalom. Hát a nagy lófaszt!
Minden 7végén amikor ott alszok a fûnyírókra kelek már 8 körül. A kutyaprobléma ugyan az. Ha éjjel valaki sétál az egész utcát bezengik...
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
De nem hibáztattam érte. Én neveltem azzá. Kölyök koromban sokat szadiztam. Felnõtt fejjel sosem tennék ilyet, de mint tudjuk a világ két leggonoszabb teremtménye a kisgyerek és a haragvó nõ.
A kutyád akár meg is halna érted. Sõt gyakran a gazdáik után is halnak. És inkább éhen halnának mint sem a gazdájukból egyenek. (Itt nem a nulla iq-s ölebekrõl beszélek)
Voltam egy National Geographics kiállításon ahol a magyarság génkészletérõl volt szó. Majdnem besz@rt@m mikor olvastam, hogy a cigányok és a zsidók belterjesek mivel legtöbbször egymás között kötnek házasságot.
Van olyan betegség ami kifejezetten csak zsidóknál létezik.
Csodálkoztam hogy ilyet ki mertek állítani, de örültem neki. Amúgy az is kiderült hogy a magyar gének a legjobbak közül valók mivel egy keverék nép vagyunk.
Csak a teljesség kedvéért a svédeket is belterjesnek írták.
Hogy mire rá nem jönnek! Nekem eszembe sem jutott volna örökletességre gyanakodni. LOL. Már azt hittem, brit tudósok, de aztán látom, hogy spanyolok.
Tetsuo: A labrador is angol tenyésztés, mégis az egyik legjámborabb kutya.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
És ez a mondat is hülyeség: "Más szakértõk elsõsorban a gazdikat okolják, mondván nincs születésénél fogva rossz kutya, csak rossz gazda."
Nagyon sok dolog veleszületett. Kutyából éppúgy van antiszociális elmebeteg mint emberbõl.
Egy példa:
A szomszédom kutyája már 4 éve lát minden nap, mégis néha megugat.
Mégpedig olyankor, amikor idegenek jönnek hozzánk. Azokat ugatja egy ideig, aztán abbahagyja. Amikor elmennek, utána engem ugat ész nélkül.
Rájöttem, hogy max. 2 embert tud megjegyezni a szerencsétlen (a gazdáin kívül), ha többet lát, akkor elfelejt mindent.
Meg amúgy a legostobább kutya is egyben, szóval... a kettõnek nincs köze egymáshoz?
We\'ll get higher and higher, straight up we climb. We get higher and higher, leave it all behind !