• Dany007
    Én soha nem értettem, hogy az amúgy okosnak mondott kutyák mért viselkednek úgy, ahogy.
    Van itt a városban egy elég nagy (5x5 utcából álló) terület, ahol csak kertes házak vannak. Se bolt, se nagyobb park, vagy tömbház, csak kertes házak négyzetrácsos alakzatban.
    Namásmost, ha azon a részen átsétál az ember, akkor kb 8 percen át, amíg átér, folyamatos a kutyaugatás. Be nem áll a pofájuk, pedig soha nem ingerlem őket, egyáltalán nem vagyok olyan, szeretem az állatokat. Egyik sarkon van egy több, mint 15 éves kutya is. Emlékszem rá még kisgyerek koromból.
    Szóval miért van az, hogy a kutya akkor is a saját területét védi (megállás nélkül ugat morog és fut utánad a kerítésen belül), amikor nyugiban elsétál 1 méterre a kerítéstől a járdán?
    Egyszerűen az a kutya több év/évtized leforgása alatt nem volt képes felfogni, hogy az előtte sétáló gyalogos nem veszélyezteti a területét? Nem akar betörni stb... Mért nem képes csak akkor ugatni morogni, amikor valaki a kerítést püföli, vagy beugrik a kerten belülre vagy ilyesmi?
    Mért olyan mocsok nehéz ezt felfogni egy okosnak mondott állatnak?
    Komolyan mondom semmi pénzért nem laknék ott. Elég egy este/éjjel hazafelé tartó pár, vagy társaság, és 8 percen át az egész környék zeng a kutyaugatástól...Kibírhatatlan.
    B.nőm külvárosban szintén családi házban lakik. Tipikus idilli külvárosi környezet. Csend és nyugalom. Hát a nagy lófaszt!
    Minden 7végén amikor ott alszok a fűnyírókra kelek már 8 körül. A kutyaprobléma ugyan az. Ha éjjel valaki sétál az egész utcát bezengik...