53877
-
#52143 Kár, hogy a másodikban nem kapott, az udyr viszont igen, explain -
#52142 Csak a midesnek jobb a KDA-ja te is level 18 vagy, XP-vel nem lehetett gond, goldod teljesen jó suppnak és még biztos vannak más faktorok is, de szerintem ezek nyomnak bele főleg.
másodikban meg hiába van jobb KDA-juk. Annyi goldod/XP-d van mint Topnak és Jungle-nek, ami suppnak megint bőven jó.
Utoljára szerkesztette: Christian88, 2016.04.01. 21:07:01 -
#52141 na itt pl ?!
-
#52140 ezen a meccsen csak én kaptam S- t a csapatban, többiek nem kaptak S-t, jazzyke pl A+
explain, ugyanis se xpm, se goldom nem volt, sebzésben is utolsó voltam, farmom nyilván szintén utolsó
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2016.04.01. 20:25:25 -
#52139 Szerintem inkább minden meccsen a többiek ellen harcolsz (legyen az veled vagy ellened). Valószinüleg a KDA,XP és a Gold dob bele sokat, ha 1-2 szinttel magasabban végzel a többieknél, több aranyad van, biztos jobban teljesitettél: farmoltál(supp is ugyan úgy kap XP-t, ha csak lanen van vele)/kevesebbszer halltál /ott voltál Team Fight-ban legyen az Kill vagy Assist/ baron sari torony-ért járó XP/gold.
Közel egy szinten vagytok, tehát ha náluk jobb vagy magasabb értékelést is kapsz. Nem várható el egy Bronz szinttől, hogy ugyan úgy teljesitsen, mint a felettük lévők valamilyen átlagban. Rengetegszer kaptam S-t suppal, úgy hogy közel annyi goldom volt mint a topposnak vagy jungle-nek. Tehát valamelyest mi hoztuk le bot laneről.
Utoljára szerkesztette: Christian88, 2016.04.01. 19:54:20 -
#52138 erős ápr 1 :D
-
#52137 Ez az S-es rang bőven az új queue előtt jött be asszem. (meg mintha ARAM-nél is lenne).
Szerintem egyszerűen van egy csomó érték, abból csinál mágikus úton egy pontszámot és az alapján megkapod. -
#52136 kérdés: ez csak rankeden van?
mert akkor az egy kiindulási pont igen, hogy miként hív be, viszont szokott championselectben megbeszélés alapján csere lenni, úgyhogy ez kevés infó
nem tudom, te hol jártál az elmúlt években, én évek óta 10 meccsből 9en azon aszalok, hogy a legtankybb karakternek van a legnagyobb sebzése, az adck pedig időről időre teljesen le vannak nyomva - talán most épp nem, de ez bármelyik patchben borulhat (lásd full tank meta, full ap meta, assassin meta, splitpush meta, stb)
próbáld meg nekem elhinni (nekem is idő kellett, hogy elhigyjem magamnak), hogy rioték bonyolultabban számolnak, mint ahogy te, vagy én, egyszerű parasztok el tudjuk képzelni
ettől függetlenül nem állítom, hogy valami alapján nem néz farmot, és persze ha néz, akkor csak a meccs hosszához mérten van értelme nézni, ezzel egyet tudok érteni
de nagyon nagyon nagyon sok apróságon borulhat a számítás, vannak pl. farm-based dzsungelesek, meg vannak gankelősebbek, azoknak simán lehet, hogy 50-60 farmja lesz 30 percnél, és mégis ők nyerik a játékot a csapatuknak
arra pl mit mondasz, hogy a szezon első ~2 hónapjában csak ekko supportoltam (sikeresen)? én azt állítom, hogy a játék támogatja, és ösztönzi a metától való eltérő játékmódokat, pickeket
viszont akkor egyszerű számításokkal nem tudna reális értékeket mutatni, pl egy mid ekkohoz képest nyilván se farmom, se sebzésem nem volt vele sok, cserébe kurvasok wardot raktam, és magas kill participation %-om volt, meg nagyon sok sebzést tankoltam (és a tanky support item miatt még healeltem is :D) -
#52135 mivel supportként hív be a játék keresőbe akkor csak tudja hogy support vagy. olyat meg nem írtam, hogy tanknak kevesebb farmja legyen, és azt írtam hogy adc-nek ne legyen már meccs végén kevesebb sebzése (hősbe) mint egy tanknak. am szerintem kellene, hogy számítson a farm, azért egy 40-50 perces meccsen ne 100 farmja legyen már az embernek, és erre is írtam, hogy a meccs hosszához nézz átlag farmot és nem a hősökhöz külön szerintem. -
#52134 zyra supporttal elég magas farmom van, de azért.. na érted, tuti nem számít
honnan tudja, hogy support vagyok? honnan tudja egy bronzos zyráról, hogy support? ha nem tudhatja egyértelműen, akkor zyráknál sose nézzen farmot? és a többieknél miért?
ugyanígy nem értek egyet azzal sem, hogy egy tanknak miért legyen kevesebb farmja, mint egy adcnek?! egy riven top, vagy egy renekton top ne farmoljon úgy, mint egy adc? miért?
nem, szerintem a farm nem kéne, hogy számítson, itt mélyebb dolgoknak kell lenni
indulj ki abból, hogy ők azért valszeg jobban értik a játék mechanikáját, mint te - mi van, ha nem is tudsz elképzelni olyan számításokat, amiket végez a kliens?
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2016.04.01. 08:07:49 -
#52133 de az nem is kérdés, h valamilyen adatokat megadtak mivel valamihez hasonlítani kell a játékbeli teljesítményt. am szerintem a farmot a meccs hosszához képest nézi, és nem hősökként külön. de szerintem is biztos, h nézi a wardolást (ward kill-t), farm, gyilkosság, assist, sebzés (poszt szerint pl. lövészként egy tanknak ne legyen már több) stb.
Utoljára szerkesztette: Darthmushroom, 2016.03.31. 22:02:13 -
EnxTheOne #52132 Én azt olvastam hogy az adott hős statisztikákhoz hasonlít össze.
Pl. az átlag jungle yi kda átlaga 3, meg van 100 cs, (nem valós adat)
Ha neked is ilyen átlagod lesz akkor kapsz egy B-t. Ha jobb akkor magasabb rangot kapsz. :S -
#52131 írtak ehhez egy guide-ot, nem tudom, hogy ez mennyire hiteles, de kb úgy hangzik, mint a fejemben :) -
#52130 feltételezem, hogy nézi az MMR-t is, mondjuk diamond körül el tudom képzelni, hogy a wardolást már elvárja a játék, míg lentebb már az is jó, ha nem ragequitelsz :) -
tutyimutyi2 #52129 az nem lenne jó én supportal soha sem szoktam wardot venni csak az ingyenest :D
habár az is igaz hogy sokszor van olyan hogy már annyira megerősödök hogy már nem feltétlen vagyok support hanem inkább apc. -
#52128 nem olyan szép fehérek, más ötlet? :)
de komolyan, ilyen... wardolást, meg hasonlókat is nézhet talán? -
#52127 Én először azt vártam, hogy ezzel csökkenni fog a trollok száma, hogy kapnak cserébe valamit ha jól teljesítenek. Oh boy, never have I been so wrong... -
tutyimutyi2 #52126 ha nem a statom szerint akkor miszerint dönti el a játék hogy az adott körben mien értékelést kapok? -
#52125 Azt hogy szép fehérek a fogaid. -
#52124 na jó, de itt a kérdés, hogy a játék ezeket hogyan méri
én az összes meccsemen valamilyen S vagyok, pedig ha csak így konyhanyelven nézzük, vannak rettenetesen balfasz meccseim is, meg olyanok is, amiket nagyon elkapok
ha statot nézünk (KDA-t), abban is változó a rettenetestől a kurvajóig
ami fix, az a role-om, meg valami olyan rejtett értékeim, amiket én fel sem fogok
akkor mit néz? -
#52123 Az hogy milyen statod van, kb. semmit nem jelent a játék számpontjából. Mármint az jó ha 10-t öltél úgy hogy egyszer sem haltál meg, mert az azt jelenti hogy nem engeded az ellenfelet vissza a játékba, de lehet 98 ölésed is halál nélkül, ha nem kezdesz vele semmit, és csak rohangálsz a killek után, ahelyett hogy befejeznéd a játékot, akkor egyszerűen nem fogsz nyerni. (és itt jön képbe a 16 millió fórum poszt "16/0 voltam lane-n, de a csapatom elvesztette nekem a játékot" kategóriában)
Ugyanígy lehetsz borzasztó meghatározó is egy meccsben anélkül hogy sok harcban lenne részed, ha pl Splitpusholsz, vagy ha Support vagy.
Utoljára szerkesztette: Zickler, 2016.03.31. 11:29:30 -
tutyimutyi2 #52122 és az értékelés amit nem értek tulzottan hogy itt minden hőshöz van egy érték amit el kell érnie hogy kapjon legalább S- rangot? olyanra gondolok hogy blitz-el 24/6/21-es statom lett és kaptam S- rangot de volt velem egy csapatban kayle az meg 7/10/5 környéki statra már megkapta az S rangot. :P
Retro skin ugyan akkora eséjjel eshet mint sima(első kulccsal és ládával esett Mikulás Zilean (Retro) )? -
#52121 szerintem az egész elég radnom, nekem pont forditva eddig 1 láda esett de már van 3 kulcsom (9 töredék) -
#52120 lényeg h S értékelést kapj, ha egyedül játszol is kapsz ládát, ha többen vagytok akkor legalább az egyik barátod kapjon S-t. A kulcs sokkal randomabb dolog sajnos, én már 5 ládát is szereztem de mellé csak 1 kulcs jött össze (3 db töredék), valamikor add a győzelem után, valamikor nem, az értékelést nem nézi. Ja és elméletileg egy hőssel egy láda szerezhető szezononként. -
#52119 ha ketten vagy hárman mentek rankedezni, akkor nem állítjátok össze előre a csapatot? :)
kulcs = töredék, nyilván riotnál elég nagy zsidók -
tutyimutyi2 #52118 Hextech ládás rendszernél "Ha te vagy előre összeállított csapatod valamely tagja S osztályzatot ér el, kapsz egy ládát." az előre összeállított csapatnak akkor számít ha megvagyunk öten?
Illetve "Minden meccskereséses győzelem után véletlenszerű esélyed van egy kulcs megszerzésére, ha pedig barátokkal nyersz, nagyobb valószínűséggel juthatsz kulcshoz, mint magányos harcosként. " a kulcs megszerzése alatt a kulcs töredéket kell érteni avagy van esélyem arra is hogy konkrétan egy egész kulcsot kapjak? -
EnxTheOne #52117 Megvolt a 10 ranked meccs. 3 győzelem, bronz 1. :D -
#52116 Régebben volt a jobb alsó sarokban lehetett meccseket nézni, kivették? Mert nem találom. -
#52115 nekem is ilyen mostanság, ráadásul a laggspike is odavág néha 200-300 körül 1-2 másodpercre, általában tf közepén:D -
#52114 lehet "kulcstöredéket" is kapni, 3 darabból meg lesz egy egész. tudtommal ha csapatban valaki "S"-t kap akkor az egész csapat kap ládát, és soloq-ba is működik tegnap én ott kaptam S értékelés után. -
EnxTheOne #52113 Kaptam egy chestet :D
Csak kulcsom nincs :(
Akkor kapok chestet ha az adott hőssel már szereztem, de egy premade csapattárs kap "s" grade-t?
Az a baj hogy alig van pár hős akivel megtudom szerezni néha az "s" osztályt. :( -
#52112 szivem az itteniek 90%-a nem látott még 100 ping alatti értéket
valami master ligában vagy tán, hogy +10 pinget beérzel? -
#52111 Nektek nem nőtt meg a pingetek az utóbbi időben? Eddig 35-40-el játszottam most meg 50 alá be se akar menni. Minden más online játékban 30 körül van csak ebben ilyen magas. És rohadt idegesítő főleg adc-nél a késés. -
#52110 van már skinem Gragasra :D -
#52109 Gragas FoTM, Fiora nem, mi a gond? Kappa -
#52108 Lol mindenki ilyen jó skineket kapott, csak én kaptam búvár Gragast :D -
#52107 Ha nem lenne meg, most nagyon irigykednék rád. :) Szuper skin, ha beváltottad, akkor használd egészséggel! :) -
#52106 Én ezt kaptam:
Moar Boobs!
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.03.24. 21:52:01 -
#52105 Nekem Jade Cassio meg sárkányölő őrszem :) -
EnxTheOne #52104 Free chestben volt egy csodafegyver zac skin, meg egy rózsás ward.