70
  • Ferrer
    Légy szíves ne illesd ilyen szavakkal a kedvenc zenéimet!
    Szerintem pont, hogy profin maszterelt zenéket hallhatunk az ilyen "lofasz gagyi rádiókon". Sok pénzbe kerültek azok.
    Az meg, hogy ki mit nevez komoly zenének, azt mindenki maga dönti el. Nekem a "nyomi beteg német teknó" (bár korántsem teknó, de nem baj) eléggé komoly, ellenben pl. Mozart zenéje szerintem szar.
  • who am I 7
    Arról meg már nem is beszélve, hogy más nyomorát, vagy idióta szövegét hallgassam zenébe "öntve...már rég kinőltem az ilyenből. lsd: pop,hip-hop..Még az alteros cuccok között van pár semleges amit nem röhögök ki, de csak kis %-ka...pl.nine inch v. metallica 1-2 zenéje.Amit komolyabban bírok az a mély elektronikus témák a szimfónikus darabokat meg tisztelem, mert oda is kell tudás, nem csak végig pofázni.Ez csak szubjektív vélemény, nyílván jó, ha valakinek szép hangja van és kamatoztatja, csak ne idióta szöveggel...
  • who am I 7
    Igen, aki nem allergiás a profi maszteringre és csavarásokra, annak jah, nem nagy dolog belőni (még talán te is tudnál valami vackot tákolni, am vicces ez nem stílus függő)...De, ha valaki profi munkát akar kiadni a keze közül (ezeket általában nem játszák ilyen lofasz gagyi rádiókon) , az bizony megizzad vele, és nem olyan könnyű mint azt te beállítod.Nyílván nem a nyomi beteg német teknóra gondolok, egyáltalán nem is gondolok itt németekre, mert sose szerettem úgy igazán a német elektonikus zenéket..talán a kraftwerket tudnám megemlíteni a régiek közül...De vannak durvább, fantáziadúsabb kifinomultabb és tisztább zenék máshonnan..SZóval, ez nem úgy van, h jajj elektronikus, akkor már gec* könnyű..mert ua hallottam már popba,alterba, ebbe-abba xarul belőtt cumókat..a komoly zenének pedig muszáj lenne, tisztának lennie.
  • Azorut
    Haggyad má' ezt az "ótvar 30 éves CD" dolgot, mert még mindig nagy baromság, már ne haragudj.

A hölgynek egyébként szerintem igaza van abban, hogy szemléletváltás kell mindkét fél részéről.

Szerintem van akit komolyan érdekel a zene, és van aki csak azért hallgatja, hogy ne unatkozzon a buszon/vonaton stb. Aki a P2P előtt vásárolt eredeti lemezeket, az szerintem manapság is vesz, aki meg sose vett, az eztán se fog.
  • Ahoy
    Szerintem ennek a Tori Amos pénzéhes muffnak elkéne olvasni Trent Reznor a Nine Inch Nails frontemberének a véleményét:

http://www.sg.hu/cikkek/66821/trent_reznor_szerint_a_zene_mindenkie

Zeneiparban mindenkinek ezt kéne követnie. Egyrészt mert sokkal szimpatikusabb "nekünk" fogyasztóknak. Sokkal szívesebben elmegyek a koncertjére. Sokkal szívesebben megveszem a CD-jét. Vagy ha van lehetőség a zenész oldalán pl PayPal donate-ra (Ha letöltesz egy számot annyit fizetsz (adományozol) érte amennyit jónak látsz... persze ingyen is viheted) akkor simán fizetek pár dolcsit az albumért.

Sok kicsi sokra megy, és tuti hogy mindenki aki nagy rajongó fog fizetni érte amennyit a szíve diktál. Úgyis, pár év és mindenkinek lesz Paypal számlája.

Így tényleg csak azok a zenészek maradnak életben, akik saját erejükből futnak be karriert. Viszont kikerülhetőek a gusztustalanul pénzéhes zenei kiadók, és a kisebb de tehetségesebb zenészek is ugyanúgy befuthatnak. Pl megnézem youtube-on a klippjét, ha tetszik letöltöm az oldaláról, esetleg torok pár tisztelet dolcsit. Aztán ha rápörgök a zenére úgyis elmegyek koncertre, mert azért az az igazi élmény.

Szóval, énsem tudom ki ez a Tori muff, de üzenem neki, elég visszataszító felfogás "parazitának" nevezni a rajongóit.
  • KillerBee
    :D Meghallgattam a jútyúbon vagy egy tucat Cascadát, abban nem vagyok biztos, eredeti mixek voltak-e, de kivétel nélkül mindegyik ugyanúgy szólt, nem is tudtam különbséget tenni közöttük. Unalmas, fantáziátlan, egyhangú, egy szóval: német. Kb. a Bohlen-féle Modern Talking hangulata és színvonala, vagy még inkább az ugyancsak méltán rég elfeledett, ősrégi Twinsre hasonlít.

De ezzel nem akarlak megbántani, te bizonyára ugyanilyennek éreznéd azokat a zenéket, amelyeket én hallgatok (jazz, operák és általában klasszikus zene, heavy metal, progrock, némi folk-rock).
  • Ferrer
    "Hát, a német vagy egyéb tuc-tuc zene gyártásához valóban nem is kell képzett hangmérnök. "

? Nem kell az előítélet, hallgass meg egy Cascada origi mixet.
  • MartinIsti
    Szerintem van némi irónia abban, hogy az albumának a címe Abnormally Attracted to Sin (magyarul szó szerint kb. Abnormálisan vonzódva a bűnhöz) :)
    Most akkor hogy is állunk a lopással? (ami nem is teljesen stimmel, mert megmarad az eredeti helyen is) Kit is vonz a bűn? :-P
  • KillerBee
    "(nem olyan nagy cucc a hangmérnökösködés). Én szeretem a német szájbarágós tüctüc zenét, azt nem lehetne koncerten előadni."

Hát, a német vagy egyéb tuc-tuc zene gyártásához valóban nem is kell képzett hangmérnök. Ám a hangmérnökség nem csupán ebből áll, igen alapos elméleti, hangtechnikai és műszaki tudás kell hozzá. Hogy a profik között is milyen kevesek értenek hozzá, az lemérhető qrva sok szimfonikus felvételen, amikor csak ritkán tudod pontosan behatárolni a hangszerek elhelyezkedését, mert már a mikrofonozás maga igen komoly tudást igényel, mert különben annyi a hangképnek és oda a jó fázis.
  • FoodLFG
    Toriámosz inkább maradjon az éneklésnél, ne itt az esgén ossza nekünk az észt.
    http://www.youtube.com/watch?v=KWmETxWM0h0

De most tényleg, volt olyan előadó, aki olyan nagy hatást gyakorolt rám, hogy megvettem az albumait. Toriámosz nem tűnik rossznak, de nem ilyen hozzáállással kell hatást gyakorolni a leendő közönségre, mert így előfordulhat, hogy még véletlenül sem fogják megvenni az albumait..

Egyébként igaza van. Az előadóknak változniuk kell, mert az emberek már megváltoztak, illetve a technikai fejlődés új eszközöket adott a kezükbe.

elkészített dalok értékét becsülni
    Ez nekem úgy hangzik, mintha azt mondaná, hogy én nem becsülöm a zenéjét, amikor letöltöm az internetről. Pedig de, csak vannak bizonyos szintek, amit el kell érni ahhoz, hogy megvegyem az albumait. Az első szint az, amikor letöltöm a zenéjét. Ez már valamennyire a tisztelet jele, mert időt áldozok rá.
    Ha ez neki nem tetszik, akkor így járt és lehet, hogy kicsit túlértékeli zenéi értékét, amik kb 0 ft-ért sokszorosíthatóak..
  • halgatyó
    A digitális javak másolásához kapcsolódó viták meglehetősen egyformák. Ám a dolgok mélyére -- szerintem -- nem mentünk le, hanem a felszínt kapargatjuk.

1.) Egyik oldalon ott vannak, akik a digitális javak másolását is abszolúte tolvajlásnak tartják, mondván, hogy azok létrehozása MUNKA, amit meg kell fizetni.
    Ez az érvelés kétségtelenül tartalmaz igazságot, ám van vele több probléma:

1.a.) Ha megvizsgáljuk a digitális tulajdon szentségét hirdetőket, mindig jelentős anyagi érdekeltségeket találunk. Olyan mértékű anyagi érdekek láthatóak, amelyek JELENTŐSEN TÚLMUTATNAK egy-egy digitális munkát végző ember TISZTESSÉGES honorálásán.
    A "szerzői jogok" haszonélvezői között ráadásul leginkább puszta pénzbegyűjtő maffiákat láthatunk, a haszon nagyobbrészt oda megy.

1.b.) A digitális "jogok" érvényesítésének a MÓDSZEREI ... hát azok enyhénszólva GUSZTUSTALANOK és akkor még finoman fogalmaztam... miért is kell nekem szArtisjus matricákat fizetgetnem a saját magam és családtagjaim által készített felvételeket tartalmazó számos DVD után?
    Miért kellene 99 évre (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) kitolni a "szerzői jog" határidejét? Ez döbbenetes, ennek a szerzőkhöz és a művek előállítóihoz, azok tisztességes megélhetéséhez nagyon semmi köze.

2.) Másik oldalon azok állnak, akik bizony másolgatnak. Nyilván valahogyan életben kell tartani a javak előállítóit, tisztességes szinten (autó, családi ház, normális élet, de nem 10ezer tonnás luxusjacht)

A kérdés tehát az, hogyan fizessük ki azokat az embereket, akik kétségtelenül munkát végeztek, úgy, hogy a használó számára megfizethető legyen a fizikailag soksorosítható jav.

Nos, a mostani általános közgazdasági és társadalompolitikai szemlélet súlyos hibái vannak a probléma mögött. Mik ezek?
    -- A piac mindent jól szabályos, mindent megold,
    -- Mindenki annyi pénzt kasszíroz, amennyért "el tudja adni" magát

Ugyanakkor azok, akik a szabadpiacot istenítik, NAGYONIS IGÉNYBE VESZIK az állami törvényhozást és erőszakszervezeteket, amikor a SAJÁT ÉRDEKEIK "megvédéséről" (ez azért annál már jóval több...) van szó.

Szerintem ez a ma szokásos FELEMÁS, elhibázott rendszer, amelyben az egyre súlytalanabb állami erőszakszervezetek biztosítják a magán-maffiák jövedelmét,
    NEM TARTHATÓ FENN HOSSZÚ TÁVON, valamerre el kell mozdulni, és el fog mozdulni magától is, mihelyt az állam további súlytalanodásával a magán-maffiák egymás ellen fordulnak. Bocs, hogy ilyen hosszú voltam
  • Molnibalage
    Nagyon szar hasonlat. Bizonyítottan nem jár 90% Mekibe és nem rendszeresen a zenehallgatás arányaival összevetve.
  • Molnibalage
    Miért is ótvar a CD? Az emberek nagy része olyan halláskárosult a civilizációs ártalmaknak és saját hülyeségüknek köszönhetően, hogy 256 kbps (vagy akár gyengébb minőségű) mp3-at sem tud CD-től megkülöböztetni még jó hangrendszer esetén sem. Egy kisfülessel, meg CD-s asztali lejátszón átlagos hangfalakkal és erősítővel sem érezhető a difi.
  • NEXUS6
    Az emberek 90%-ának a meki is megfelel én meg évente egyszer beesek venni egy almáspitét.
    Ezzel együtt sem jelenti azt, hogy az emberek csak mekibe járnak.

Azért otthon megfelelő körülmények között szeretném úgy élvezni a zenét, amire a rendszer technikai paramétereit figyelembe véve képes, kivéve magát a hanganyagot ugye.

Amúgy, mint arról már párszor volt szó, ilyen fórumokon nem csak az adott frekit hallja az ember, hanem al- és felharmonikusokat. Ráadásul azt is érzékeled, ha nem csak frekiben, de már fázisban is különbség van a két füledbe jutó hang között.
    Az MP3 az ilyen infónak monnyuk 60-70%-át eltünteti, szal 3D térérzet meg ilyenek (normál sztereo rendszerről beszélek) az zéró, márpedig ez is hozzá tartozik a zenéhez.
  • who am I 7
    Ki nem xarja le ezt az ótvar picsát?Nem tud kenyeret venni? Vagy miért nyavajog?vagy vmi mondvacsinált *ar?Madonna miért nem nyavajog?
  • Gerygrey
    Az az ótvar MP3 256kbps-től kezdve az átlagos hallású emberek 95 százalékának megfelel. Na meg a csattogó-nyikorgó-majd' széteső negyven éves szovjet metrón teljesen mindegy, hogy 256-os MP3, vagy FLAC a zene :)
  • Gerygrey
    Ki a tököm az a Tori Amos?
  • NEXUS6
    Azért a digitális "anyag", és a fizikai anyag között van egy kiba nagy különbség!

A fizikai anyagot tényleg lehet fogyasztani, amikor viszont valaki letölt egy albumot, azt épp hogy multiplikálja!!!!
    Ezért aztán az anyag ilyenfajta jogosulatlan multiplikálása alapvetően nem lopás, mégha a jelenlegi törvényi szabályozók kb ebbe a kategóriába sorolják.

Szal ha Toriámosz kicsit jobban nyomná, akkor egyrészt ismernénk a nevét és nem azon filóznánk, hogy kicsodaeza p@csa, másrészt lehet, hogy a letöltések hatására többen mennénk el a koncertjeire is.
    Monnyuk a magam részéről továbbra is bojkottálom a koncertjeit, főleg hogy ilyenek szól be.

De ha még ezt a zagyvaságot a kiadók meg a feltüzelt előadócskák még sokáig folytatják, akkor én meg benyújtom a számlát feléjük, hogy mennyi ingyenes reklám tevékenységet folytattam az érdekükben, amikor letöltöttem az albumukat és másnak is ajánlottam esetleg őket.

Amúgy elég szégyen, hogy a mai napig egy ótvar 30 éves formátum a sztenderd, helyesebben még az sem mert mindenki mégótvarabb MP3-azik. Ha normális minőségben adnák ki talán még a Toriámosz lemezét is megvenném. Ő persze még büszke is arra, hogy sikerült megtölteni egy egész CD-t, hát ennyire igényes a kicsike a saját alkotásával kapcsolatban.
    Hát akkor had ne zavarjon hogy én is lexarom, és berakom az autórádióba háttérzenének.
  • Ferrer
    Hei robertone!
    Nem értek egyet azzal, hogy a zenész csak koncerten zenész. Lehet a stúdióban is zenész, sőt, hangmérnök is lehet (nem olyan nagy cucc a hangmérnökösködés). Én szeretem a német szájbarágós tüctüc zenét, azt nem lehetne koncerten előadni. De szeretem Oldfield-ot is, ő is egy hatalmas stúdiózenész, de a koncertfelvételei nekem egyáltalán nem nyerik el a tetszésemet.
  • irkab1rka
    mindenki, aki a digitális másolást termékekkel példálózva próbálja bemutatni alapvetően ostoba.
    Ha a bort úgy tudnánk másolni, mint a digitális médiákat, mindenki folyton részeg lenne, amig a bolygó be nem robbanna a légkört túlterhelő szeszgőztől.
  • robertone
    A koncertek általában utazási költséggel együtt sem veszteségesek, senkinek nem kell finanszírozni.

Akinek kevesebb igazi rajongója van lépjen fel egy klubban, ne béreljen ki stadiont. Remekül meg lehet élni klubkoncertekből is. Még egyszer mondom a koncertjegyek komoly bevételeket jelentenek egy előadónak, feltéve, ha a lemezcég/manager le nem nyúlja a lóvét.

A lemezeken pedig a lemezcégek keresnek többet, nem az előadók. Ha csak a gyártási/terjesztési költség és az előadó haszna lenne egy lemezen ötödébe sem kerülne és egy IGÉNYES KISZERELÉSBEN hatszor annyian megvennék. Amit megfizetsz az a kiadó reklámköltsége és a brutális extraprofit amit ezért leszed, mert megteheti. Beleraknak egy gagyi plasztiktokba egy fotót meg egy 20 éves technológiával fillérekért sorozatgyártott adathordozót ami jogdíjakkal és terjesztési költséggel együtt is 500 ft alatt van és eladják neked pár ezerért te pedig sírsz, hogy miért nem veszi meg mindenki.

Rakják bele egy szép egyedi faragott fadobozba és eladhatják ezért a pénzért mert az egy szép különleges ajándék amit szívesen megvesz bárki, de ahhoz kreativitás és ízlés is kéne, nem csak médiahatalom és fantáziátlan marketingsablonok ami nekik van, ja és az árrésük sem lenne ekkora, na ezért nem csinálják valójában.
  • Hegi90

Van itthon pl egy Madonna koncert DVD, amit anyámék néztek régebben. Ugyan nem igazán tudom összeegyeztetni a stílusom a zenéjével, de amikor nézik, akkor én se tudok úgy elmenni előtte, hogy ne nézzem egy kicsit, olyan fergeteges előadása van... pedig már mennyi idős is?
  • vincuska
    es ki fogja Torinak finanszirozni, hogy ide utazzon Magyarorszagra, es tartson koncertet? az album eladas jelent egyfajta 'fizetokepesseget'... erdeklodest az eloado irant, hogy neki 'megerje' itt fellepni.

a kisebb zenekaroknak (akiknek kevesebb 'igazi rajongoja' van) mikor lesz eselyuk idejonni nekem koncertet tartani, ha csak belekostoltam 1-2 szamba es nem fizettem erte?
  • Szefmester
    a neve ismerős, de még életemben nem hallottam tudatosan egy számát sem..

robertone igazad van.
  • szlovákiai hun
    Én sem ismerem ezt a Tori Amost, itt az sg-én hallok róla először, de kimondta a varázsszót, még ha nem is gondolta volna komolyan: Koncertekben van egy igazi zenész, nem korongokon.....

Az ő felfogása szerint azt is mondhatta volna, hogy a TV kifizeti a reklámokból a sugárzott filmek , klippek jogdiját, de hát ha ezt a TV nézők fizetnék mind meg, akkor mennyi pénz jönne be...nekem ez is lejött a kisasszony mondanivalójából, visszanyal a fagyi?
  • concrete
    Kedves Tori Amos!

Nem tudsz elég heroint, sportkocsit, és luxuslakást/nyaralót venni ??????
  • Molnibalage
    Kicsoda ez a nő? Lehetek sikeres, ha fingom sincs, hogy kicsoda ő?
  • usererror
    Mindenben egyet tudok érteni robertone-nal.
  • robertone
    Egy igazi zenész elsősorban a koncertekből akar megélni, az jelenti az üveg bort és a felvételeket tartja kóstolónak.
    Egy igazi rajongó meg mindenképpen megveszi az albumot, mert azt akarja, hogy ott legyen a polcon.

A letöltések elsősorban a mondvacsinált, stúdiókban kreált "zenészeket" lehetetlenítik el, akik reklámkampánnyal szereznek maguknak piacot, hogy eladhassák a gagyi lemezeiket, amikhez több köze van a hangmérnöknek mint a zenésznek, ők azok, akik a "koncertjeiken" is felvételekre pantomimoznak. Ezt a módit a lemezcégek kreálták, már csak ezért is megérdemelnék a bukást, ami egyébként nem fenyegeti őket, még mindig annyit keresnek amiből vígan megvásárolhatják a jogrendszert és védtelen embereket terrorizálhatnak.

Tori Amos meg jobban tenné, ha nem reklámozná, hogy őt jobban érdekli a pénz, mint a rajongói, akik megtisztelik a koncertjeit a figyelmükkel és egyébként drága jegyeket vesznek rá.
  • Vogel
    Letöltök egy számot, nem a full albumot. Így megkóstoltam a bort anélkül, hogy kaptam volna egy üveggel :)