5296
Red Orchestra: Heroes of Stalingrad
  • usersg
    "Ha nem élednél újra minimum 30 másodpercenként, tuti, hogy élvezhetetlen lenne"

Hét persze, hiszen mégiscsak egy játék. De még mindig sokkal életszerűbb, mint egy olyan játék ahol százával darálod az ellent. Azt képtelenség kivitelezni még akkor is ha te vagy a legjobb katona a földön. Itt bújni kell, taktikázni kell, és nem árt egy jó szakaszparancsnok sem. Sokan azt kifogásolták hogy kevés a fegyver benne. Dehát akkor nekik ennyiük volt. Nem lehet benne lézerkard, meg vállágyú, ha egyszer akkor annyi volt az embereknél, és azt használták ami a játékban is van.
    Olyan kritikát is láttam, ahol az egy játékos módra írta a srác hogy nem érti miért éled újra a karakter... :( Nem tűnt fel neki hogy ebben a játékban nincs is igazi single mód, csak egy sor gyakorló feladat ami a multira készít fel...
    No mindegy. Nem tudom tavaly milyen volt a játék, de most a millió patch után szerintem remek.
  • Ulvar
    Áhhh, csak felszínre kell hozni. Úgy hogy nincs katonaság úgy nehéz lesz.
  • TheGrinder
    Sajnos napjainkban már így gondolkodnak az emberek.
  • Lunki88
    "Szerinted ilyen lenne ha háborúba kellene menned? Rohangásznál össze vissza és rambó módjára kaszabolnál mindenkit?"

Halottnak tettetném magam és megvárnám míg mindenki kinyírja a másikat...
  • tobias88
    "Ez a játék azért sokkal életszerűbb. Pont annyira hogy ne legyen olyan unalmas marhaság mint az előbb említett, de nem annyira hogy amiatt játszhatatlanná váljon az egész." -

Ha nem élednél újra minimum 30 másodpercenként, tuti, hogy élvezhetetlen lenne
  • usersg
    "bár az is igaz, hogy a PC-t kb 10 éve temetik, és még mindig itt van! :D"

A pc örök, mert nincs semmi ami helyettesíthetné, legfeljebb egy másik flexibilis, hasonló tulajdonságokkal rendelkező általános célú számítógép.
    A különböző, gyártóhoz láncolt céleszközök csak kiegészítőnek jók, nem pótléknak. Csak pár nagyobb multi reklámfogása amikor megpróbálják temetni a pc -ket, komolyan venni nem kell.
    A pc játék sem nagyon fog eltűnni, ha egyszer a konzoloknak hatalmas licenc díjai vannak, még nagyobb megkötésekkel. Pc -n azt csinálsz amit akarsz, és olyan rendszert raksz a program mögé, amit akarsz.
    Ezen felül oltári hazugság azt mondani, hogy pc -n mindenki csak másol, a konzolon meg nem. Konzolon épp olyan könnyen le lehet tölteni bármit, mint pc -n. Ott igazán lemérhető ez, ahol egy játék hamarabb jön ki konzolra, mint pc -re. Abban a percben ahogy megjelenik, már kint is van torrenten az iso, és lehet tölteni.

Ennyit erről. Abba meg nem mennék most bele, hogy mi a lopás, és mi nem az, mert egy program lemásolása az nem egészen olyan, mint egy kocsi ellopása, és a következményei is egészen mások, illetve kevésbé egyértelműen lehet ezeket morális alapokon meghatározni. Mondjuk úgy, hogy pl egy adobe remekül ki tudja nyírni a saját versenytársait a warez segítségével, kinevelve a programjának az új szakembereket.
    Na de ez nagyon hosszú téma, ezerszer át lett már beszélve, és soha nem lesz igazán eldöntött kérdés, de ez már csak ilyen dolog. Ebből is látszik, mennyire nem egyértelmű a helyzet.

A RO2 egyébként egy remek játék. Nem szeretem a multi fps -eket, mert 90% -ban idegbeteg ugrándozás, folyamatos egérgomb nyomogatással. Egyszer mondta nekem valaki, hogy a cod mennyire élethű játék. Valami ww2 -es epizód volt, fogalmam sincs melyik, annyira nem ismerem a sorozatot. No lényeg a lényeg, percenként ölt meg vagy 40 katonát. Darálta őket mint valami vágóhídon, csak gyorsabban. Ez élethű? Kérdeztem tőle. Szerinted ilyen lenne ha háborúba kellene menned? Rohangásznál össze vissza és rambó módjára kaszabolnál mindenkit?
    Ez a játék azért sokkal életszerűbb. Pont annyira hogy ne legyen olyan unalmas marhaság mint az előbb említett, de nem annyira hogy amiatt játszhatatlanná váljon az egész.
    Szóval remek játék, és ezt az akciós árat maximálisan megéri, amennyiért lehetett kapni.
  • zotya10002
    Köszi!!

Pont azért tetszene!

De azt is bírom nagyon!
  • Gyuszopapa
    Ez messze áll a BF3-tól eléggé.Pont ezért jó.
  • V43 1105
    Red Orchestra 2:
    Heroes of Stalingrad

Játékstílus: first person shooter
    Metascore értékelés: 76 / 100
    34,99 €
    11,69 €
    3.490.-
    http://cdkulcsok.info/
  • zotya10002
    Sziasztok!

Hol lehetne jó árban hozzájutni ehhez a csodához??

Vennék egyet végre,mert régóta gondolkozom rajt!

Üdv
  • PanzerWolf
    Nekem mindegy lett volna milyen harctéren érkezik a kieg csak NE,ez az amcsi japán.Pont ezt az egyet nem szeretem!Úgyhogy nálam tuti kimarad.Pl jó pofa lett volna pár pálya itt Budapesten.Kitörés vagy hasonlók.:) Úgy sem volt még játék fps-be ami nálunk játszódott volna.Tudtommal.
  • priluki
    majd meglátjuk ha jó a játék és reális áron van megveszem.. de ha csak 5000 ezer alatt lesz.
  • tobias88
    Ez egy sima amcsi vs. japán mod ugye? Attól függ milyen kidolgozott, hány pálya lesz benne, mert ha 4-5 pálya is lesz normális, szerintem ingyen semmiképp sem adják.
  • garferi
    Csak azért gondoltam arra, hogy esetleg mégis fizetős lesz mert 576 oldalán megtaláltam előrendelhető státuszban. Mondjuk ár az nincsen kint még, de akkor is furcsa, hogy miért van ott. :D
  • priluki
    jaja tényleg ingyenesnek titulálták.. azzal is reklámozták hogy 3 játékot kapsz egyben ha ugy vesszük..
  • tototto
    anno amikor bejelentették azt mondták ingyenes lesz, ha fizetős lesz mégis akkor a kutya se fog vele játszani halálra van ítélve..
  • garferi
    Egyenlőre még nincsenek hozzá modok, csak készülnek. Fizetős kiegészítő pedig a Rising Storm lesz.
  • frango
    A modok/kiegészítők ingyenesek? A hétvégén kipróbáltam egy kicsit a játékot és gondolkodom, hogy beszerzem.
  • Rue East
    ez itt a kulcs mondat kérem szépen:
    Amúgy meg jó és tartalmas játékot/terméket kell készíteni és megveszik az emberek.
  • gseldon
    Annyira képmutató dolognak tartom, hogy valaki azzal próbálja megideologizálni a warezolást, hogy túl drága. Ha drága, ne vedd meg, egyszerű. DE!!! Ez nem jogosít fel arra, hogy akkor ellopd. Az, hogy játszhass nem valami alkotmányos jog baszki. Ha drága, nem veszed meg, nem játszol.

A kipróbálással egyet értek. A warez valahol kiváltja régi demókat. Én is megnézem, hogy mire adok ki ilyen sok pénzt. De ha valami nem tetszik, akkor törlöm egy óra után. Ha valamit végigjátszottál, akkor az már nem demó, azért fizetni kell(ene).
  • Ulvar
    Így van. Letöltöttem anno a BC2t hogyan fut a gépemen, kivittem single-t rohadtul tetszett másnap mentem 576ba megvenni 10.000 Ftért...Ami megéri a pénzét azért nem sajnálom. De RO2re kidobtam 7000et és most tudok csak vele játszani, mikor szeptember óta megvan.
  • Svenhassel
    Fogd fel úgy, hogy legalább töltik és érdekli őket és nem szarják le!
    Biztos okoz károkat a warez, de közel nem annyit, mint amit emlegetni szoktak, sőt igazából van pozitív oldala, ugyanis bármennyire is hihetetlen a warez is egyfajta reklám.
    Amúgy meg jó és tartalmas játékot/terméket kell készíteni és megveszik az emberek...
  • zorrobomber
    Örülök :) Te is letöltés ellenes leszel amikor a Te cuccod fogják töltögetni(saját tapasztalat) :)
  • bakvarnyu
    ÁÁ ezen a kiflis szövegen sirtam :):)
    Sose értettem minek kell ennyire letöltés ellenesnek lenni.Mindenki döntse el maga megéri-e neki megvenni.
  • Solt
    Rémálom vagy nem, a vga piacon már érződik. Tavaly egy csúcs vga 5-600 euró volt, most 1100 euró... Az eggyel kisebb kategória ára is közel a duplájára nőtt, ez már egyértelműen annak a jele, hogy kevesebb fogy...

A hardver gyártók majd profilt váltanak... nem a vga lesz a fővonal, hanem az IGP... őket egyáltalán nem féltem. A PC-s játékfejlesztőket és minket már annál inkább... bár az is igaz, hogy a PC-t kb 10 éve temetik, és még mindig itt van! :D

• Gabe18
    Ja, hogy valami témába vágót írjak, sok hónap után tegnap nyomtam egy jelentősebb 2-3 órát a játékkal, és jó...
    Kiforrottabb érzést kelt valahogy az egész. Látszik hogy elkelt volna még ennek egy jó fél év finomhangolás a kiadáshoz képest,de gyanítom ki kellett jönni a BF3 előtt amennyire csak lehetett.
  • Gabe18
    Viszont a hardwer gyártóknak meg egy rémálom lenne amit írsz, ugyanis pc-s hardver piacot meg nagyrészt a játékok tartják fent.
    Hasamra ütök, szerintem a pc használók 75% a játékok miatt vesz erősebb hardvert. Mert ha a játék nem lenne, akkor a fent maradó 25%-on kívül (aki munkához, vagy egyéb komolyabb gépet igénylő dologhoz használ pc-t), másnak arra hogy internetezik, chatel, letöltöget, facebook, filmet néz, stb... egy 2006-2007 körüli gép bőven elég lenne. Sőt ezek egy részéhez lassan már pc se kell, egy "okostelefon" kiváltja...
  • Solt
    Az egész már egy ok-okozati összefüggés, amit már lassan a jó Isten sem tudna kibogozni. Tény, hogy a warez károkat okoz, de az is tény, hogy a fejlesztők is károkat okoznak nekünk azzal, hogy megjelenés napján gyakorlatilag alfa állapotú programokat kapunk.

Na most, ha az ember 2-3 alkalommal belefut ilyenbe, nyilván elgondolkodik rajta, hogy miért ad pénzt, és főleg mennyit.

Demót kevesen adnak ki, így marad a warez. Az ember kipróbálja, ha tetszik megveszi, ha nem, letörli. A gond ott van, hogy sokan akkor sem veszik meg, ha tetszik nekik, bár szerintem sokat javult ilyen téren is a helyzet...

Összességében a gond forrása ott kezdődik, hogy a kiadó a bevétel miatt hajtja a fejlesztőt, emiatt az hibázik, vagy egyszerűen nincs ideje az alapos tesztre, így a kezünkbe egy kalap szar kerül, emiatt nekünk elmegy a kedvünk, emiatt kevesebb példány fogy, kisebb a bevétel, ettől a kiadónak meg a fejlesztőnek megy el a kedve, és már bele is kerültünk egy olyan öngerjesztő folyamatba, amiben gyakorlatilag mindenki szopik...

És akkor még ott van az is, hogy a kiadók és a fejlesztők a warez letöltések számából indulnak ki, ami eleve egy fals alapot teremt, mert azt hiszik, minden letöltéssel ők bevételtől esnek el. Szerintem ez nem így van... eleve a letöltők közül később sokan megveszik, plusz magamból kiindulva ott van az is, hogy például, ha nem lenne warez, akkor inkább hozzá sem nyúlnék egy BF3-hoz, mert annyi pénzt tuti nem adnék érte... ergo nekik ez nem bevétel kiesés.

A megoldás az lehetne, ha lenne teljes értékű demó mondjuk egy hétig. Ha addig bejön, akkor lehetne hosszabbítani valami apróért cserébe mondjuk még 1-2 hétre. Ha ezek után is tetszik, akkor az ember megveszi... ha nem, akkor is kaptak valami bevételt, viszont nekem meg nem kellett a teljes összeget kipengetni...

Vagy, ha már BF3... online eszembe nem jutna játszani, mert lever a víz attól a sok evolúciós zsákutcától. Viszont az offline részét végig vittem, és bizony szórakoztató volt... kikapcsolódásnak mindenképpen jó volt. Ha lenne csak offline része, 1-2 ezret simán adtam volna érte, de a teljesért közel 10ezret kizárt, mivel az online része ugye egyáltalán nem érdekel...

Valahol mindkét fél álláspontja érthető, de ezen változtatni csak a fejlesztők, és a kiadók tudnának a megfelelő hozzáállással. Az a gyanús, hogy nem igen tesznek ellenne, ergo valahol jól jön nekik ez a warezra mutogatás, mert így lehet tolódni a konzol felé, amelyre a fejlesztés jóval egyszerűbb, és az igények is jóval kisebbek. Könnyebb, gyorsabb fejlesztés + kisebb igények = egységnyi idő alatt nagyobb bevétel. Innentől kezdve meg a kör szerintem bezárult, és csak idő kérdése, hogy mikorra lesz a PC-s játék teljesen réteg fogalom.
  • zorrobomber
    bocs az eddigi offokért is
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Demo-nak én is használom a warezt, szóval a nincs kipróbálási lehetőségben egyetértek. Mióta bőszen költöm a pénzt, nekem is volt már 1-2 erősen félrecsúszott vételem. A "játékgyárak nem a warezolás miatt csődölnek be" esetében árnyalt a kép. Erre nem léteznek kimutatások, és ha léteznének akkor sem lehetne általánosítani. Nincs olyan hogy "jó" játék, ez egy szubjektív műfaj, mint ahogy a legklasszabb könyvnek is vannak utálói.

A gémet amúgy hétvégén szerintem letöltöm én is, ránézek így cirka fél év után. Btw ha nem is mondanám teljes buktának ezt a vételemet - mert eszement jó játék - , azért egy demo itt sem ártott volna. :) Peace
  • tobias88
    Eléggé. Viszont ha meg megvenné a játékokat az illető, akkor lehet hogy a saját csemetéje szájából venné ki a kiflit... Törvénytelen? Igen! Büntetik? Nem.
  • HunAnFionn
    Valahol ezt az egész warezolást a játékfejlesztők provokálják ki.
    Egyfelől túl drágán adják a játékaikat, tök röhej, hogy pl. a Starcraft vagy Diablo 2 még ennyi év után is 2000-3000 Ft, ezzel szemben az AOE 2-t már évek óta nem lehet kapni, pedig egyidősek.
    Másfelől pedig nem engedik, hogy a széles közönség kipróbálhassa a játékát. A letöltők egy jó része csak egyszer viszi végig a játékot, aztán törli. Pár hétre nincs értelme megvenni a játékot 10k Ft-ért.
    Harmadfelől pedig én nem féltem az informatikus csemetéket, egy jó programfejlesztő Amerikában bárhol kap állást. A multik pedig gennyesre keresik magukat, Activision, EA vagy Valve egy egy játékon több milliárd dollárt keresett, nem sajnálom őket.
    Végül, a játékgyárak nem a warezolás miatt csődölnek be, hanem azért mert nem gyártanak jó játékokat, vagy rossz a piacstratégiájuk. Más területeken is bebuknak a cégek, csakhogy a játékfejlesztők mindig a warezolásra mutogathatnak.
  • zorrobomber
    nyilván nem véletlenül pont így fogalmaztam, lesüllyedek a hülyék szintjére és a saját fegyverükkel alázom őket
  • Rue East
    gratulálok, a csecsemő szájából kitépni a kiflit az nem egy szar duma
  • zorrobomber
    Ez mekkora szar duma. Nekem is van hitelem, sőt, akár a fejlesztőnek is lehet, nem tudhatod. A Kingdom of Amalur fejlesztőit most rúgták ki egytől egyig mert nem tudták fizetni a hitelt. Megvetted a Kingdom of Amalurt? Nyilván nem, de ha lewarezoltad akkor valószínűleg az egyik fejlesztő éhes csecsemőjének a szájából tépted ki abban a pillanatban a kiflit.
  • tobias88
    amíg 10k egy új játék és mindenkinek hitele van, addig ne várd ezt
  • zorrobomber
    #3817 üzenetből az jön le, hogy single=warez, ezt kellene már kiverni a fejekből, de gyorsan
  • tobias88
    multi azért élvezetesebb, pl ezt a játékot se vennéd meg ha botok ellen lehetne csak nyomni
  • zorrobomber
    Egyjátékos módhoz is lehet vásárolni a játékot!
  • HunAnFionn
    (Bocsi, kihagytam egy is-t a nem után.)
  • HunAnFionn
    Nem oly rég, még én is inkább warez játékokkal játszottam. De mostanra már rájöttem, hogy multi - még ha meg is kell venni hozzá a játékot - sokkal érdekesebb és tartalmasabb, mint a sima egyjátékos mód.
    No mindegy, megrendeltem a játékot, remélem megéri.