67
  • Zoliz
    #67
    Na megnéztem a workprint változatot. Nem érdemes megnézni moziban, kaptafafilm.
    Olyan ez a Wolverine mint akinek mindig szorulása van... :) Nevetséges az egész.
    Gyerekfilm, bár annak meg túl erőszakos.
  • alienslive
    #66
    Itthon is több féle befejezéssel megy a mozikban? Vagy itthon csak egy fajta van?
  • Lordboxi
    #65
    igen, mostmár énis rájöttem, ma este megyek is :D. Csak kicsit fura a kiírás. Szines mb. amerikai. akc. És melette zárójelmben eredeti nyelven felirattal.
    Akkor minek írják előtte, hogy magyarul beszélő?
  • Caine
    #64
    Momban feliratosan megy ...
    Máris lefoglaltam a helyeket holnapra.
  • Lordboxi
    #63
    Na, én eddig vártam, nem szedtem le, holnap van a premier, de mindenhol szinkronosan... Asszem nekem itt eldölt, hol nézem....
  • Lynx_TWL
    #62
    persze végülis nyúzott bőrű nőt is lehet baszni, mert csak a belső számít:D
  • sandor8206
    #61
    "...30 millió dollárt, amivel a filmed 300 milliót kaszálna, akkor nem adnál?..." természetesen adnék, csak ott a bibi, hogy nincs rá garancia, hogy kaszál. Inkább azt a pénzt odadnám plusszba egy jó rendezőnek/forgatókönyvírónak a remek filmötletéhez és nem pofáznék bele, hogy milyen legyen a besorolás, a vágás és stb.
    Most nincs kedvem megnézni de sztem a boxoffice top20-ban csupa olyan film van ami inkább noname, vagy jó karakterszínészekkel van tele, mint nagy "sztárokkal"

    +talán 10-20 év alatt 3 név volt ami tényleg "garancia" volt a 100-200 milkós bevételre-Tom Hanks-Julia Roberts-Tom Cruise

    A többi nagy gázsi inkább kapcsolódott egy franchise folytatásához mint a színész "érdeméhez", lsd. J. Depp-Karib tenger... de a következő filmjéért valószínű nem fog ekkora gázsit kapni

    És itt vissza is kanyarodnék az elején megfogalmazott dologhoz, egy újabb Karib-tenger film Depp nélkül nem lenne ugyanaz, ergo megéri leperkálni a 30-40 milkót, de mit ér ez akkor, ha visszagondolnak az emberek mennyire botrányosan s*ar lett a 3. rész (persze valakinek tetszik, de általában NEM jött be sokaknak), és itt lehetne is sorolni a folytatásokat amiknél az előző rész nagy siker, de csalódás volt és a következő már bukott is (lsd: Narnia 2, Mátrix 3, stb.). Szóval jó filmeket csinálni és akkor lesz bevétel!

    +abban igazad van stagnálnak a fizetések, hisz 5-10 éve is ekkora sztárgázsikat kaptak, csak sztem abban változott a helyzet, hogy akkor tényleg csak sztárok kapták (Arnold, Cruise, Hanks, Roberts) most meg akárki ha egy franchiset akarnak folytatni
  • winnie
    #60
    végre valaki nem demagóg. így van. nem csak a mozi drága, hanem minden:)
  • winnie
    #59
    "Pedig nem akkora hülyeség amit mond. A szinészek gázsija nagyon elszállt az utóbbi 1-2 évtizedben."

    épp ez az, hogy az elmúlt 6-7 évben totál stagnál a sztárgázsi.

    és persze hülyeséget mond a kollega lent. ha te stúdiófő vagy és adhatnál egy sztárnak 30 millió dollárt, amivel a filmed 300 milliót kaszálna, akkor nem adnál?

    sokan a nullák miatt akadnak ki, holott, ha valaki egy gigantikus bevétel kulcsfigurája, akkor megérdemli a sok pénzt. főleg, ha a munkáltatója megadja. (az okosabbja, mint chris tucker, jackie chan már nem is nagy pénzt kért a csúcsformában 3-ért, hanem részesedést a bevételből, plusz chan ugye megkapta a hongkongi forgalmazás többmilliós értékű jogait is.)
  • Lordboxi
    #58
    sztem is tök felesleges egy látványfilmet camos, verzion kuksolni. És a jegyárakra visszatérve, sztem lehet vele vitatkozni. Hasonlítsd ahoz, mit tudsz még csinálni, venni egy jegy árából. Hát nem sokat. Egy pizza, vagy egy menü a mcdonalds-ban, vagy 3 sör egy pub-ban. Ennyi. MIndenki Döntse el, neki ezekhez képest mennyit ér a mozi.
  • Szemjuel
    #57
    majd akkor gratulálj ha tudod milyen volt a film ebben a változatban! kocka lévén jó volt látni, hogy milyen fázisai vannak az utómunkálatoknak! a másik pedig hogy direkt írtam, moziba is biztosan megnézem...

    nem értek egyes embereket... FELSŐBBRENDŰNEK érezitek magatokat, hogy ti csak moziban, vagy only FullHD felbontásban nézitek vagy csak simán erre áll fel? szánalmas!
  • iambg
    #56
    Sokan nem néznek meg kétszer egy filmet, pl én is csak nagyritkán. Ha látok bármilyen verziót egy filmből már nem megyek el megnézni a moziban is, az tuti.

    E mellett meg sokan nem költenek olyan filmre, ami kétesélyes, manapság pedig tényleg túl sok az ilyen. Sok film tényleg csalódás. (Amikor megállt a Föld és hasonló remekművek)

    Mivel nem lopom a pénzt, hanem dolgozom érte, én se szívesen megyek moziba, csak ha tutira megyek. Az meg (SAJNOS) nehéz ugye.

    Vagyunk így még egy páran. Mindenki más következtetést von le a fentiekből, van aki letölt, van aki megvárja a kölcsönzői változatot.

    rufhus: "Ez az egész rinyálás meg hogy drága a mozijegy meg ilyenek..." A
    mozijegy tényleg kurva olcsó, ha van rá pénzed, és kurva drága, ha nincs. Erről nem lehet vitát nyitni.
  • TheZsenyka
    #55
    Talán okoskodásnak tűnik, de véletlenül nem az a hibás, aki ellopta/feltette a kópiát?
  • L3zl13
    #54
    Pedig nem akkora hülyeség amit mond. A szinészek gázsija nagyon elszállt az utóbbi 1-2 évtizedben.
    Ha meg mindenki lesz@rja, hogy letöltik a filmet, vagy moziban nézik meg, akkor miért is sír most a Fox?
  • rufhus
    #53
    szánalmas idióta hozzászólás volt a tied ember.
    Először is próbáld meg olcsóbban kivitelezni egy ilyen film gyártását.
    Ha nem tudnád mindennek ára van keress utána légyszíves hogy pl. depp menyit kapott a karib tenger kalózaiért;)
    Ez az egész rinyálás meg hogy drága a mozijegy meg ilyenek...
    ha drága akkor b.meg tölsd le ennyi mindenki leszarja. Aki megnézte a workprint verziót és tetszett neki az úgyis elfog menni a moziba hogy teljes egésszében lássa a filmet.
  • richi105
    #52
    Talán nem kellene 20 millió $ fizetni némelyik színésznek főleg egy ilyen mély mondanivalójú filmért. Akkor nem kéne aggódni úristen most mi lesz csődbe megyünk a aki a kávét hordta egész idő alatt annak a 100000 $ gázsiját már ki se tudom fizetni. De tényleg röhej amit mostanában ezek a filmstúdiók csinálnak ilyen horribilis összegek miből jöttek ki aranyból volt a szőnyeg ja és angy része manapság már számítógépes effekt.

    Szóval ilyen költségvetés mellet senki se rinyáljon, hogy megbukik a film van miből.
  • InfectedMann
    #51
    Azért biztos nagyon izgi lehetett félig kész CGi effektekkel. Láttam ebből a verzióból részleteket néha visított róla, hogy én itt egy félig kész CGi vagyok.
    Aki meg mélyig ható sztorit várt az magára vessen.
    Ilyen látvány filmeket csak moziban.
    Amúgy meg úgyis leszoktam a camos verziókról. Megvárom a fullHD -t aztán cső :)
  • 37lz55
    #50
    sosem értettem, hogy egy látványra, efektekre épülő filmet aminek a története gagyi miért jó cam-os verzióban megnézni
    egy drámánál aminek mondanivalója van még ok, ott nyilván nem csak a látvány a lényeg
  • Mardel
    #49
    LOL 15 perccel hosszabb lesz, jah persze stáblistával.
  • sandor8206
    #48
    Hát hogyne számítana, hogy mennyibe kerül egy mozijegy, hol éltek?
    Amúgy azzal értek egyet, hogy szökőévben jön egy film amit érdemes megnézni moziban, többször jöttem ki csalódva moziból mostanában mint elégedetten.
    Mondjuk engem ilyen hanghatások, nagyvászon nem hat meg inkább legyen remek sztorija, érdekes karakterek, stb. Az meg átjön "kisképernyőn" is. Mostanában nem nagyon jött semmi eredeti évek óta (most a blockbusterekre gondolok), talán a Mátrix volt utoljára ami "odabaszott" halivúdnak (egyáltalán nem vagyok fan, de elismerem) állandóan csak comic-filmek, folytatások, bőrlehúzás, remakek. Talán ezért is várom Cameron új filmjét mint a Messiást, pedig nem vagyok egy nagy hype-oló, de úgy kell az a film mint egy falat kenyér.
  • Lordboxi
    #47
    A lentiekhez a következőt főzném hozzá. Itthon ülök, szeretnék elmenni a barátnőmmel moziba, de még ha nagyon megerőlttem se találok egy db filmet e amit megnézék, így nálam már itt kiesett a mozi, és utóbbi időben a letöltés is. Azzal meg egyetértek, hogy a mzi elavult, ujjítani kell, lásd 3d. Ami tök jó, na de nem fogok beülni azért, hogy megnézzek egy 3D-s szart, már bocs. Akko inkább kinézek az ablakon ott is minden 3D-s.
  • kfbalazs
    #46
    (lentebb érdekes olvasni a 20 forint vs 5000 összevetést, ami fals, hiszen egy 15 évvel ezelőtti falusi jegyet vet össze egy mostani 4 szmélyes jeggyel

    Ami temészetesen lebontva 1250FT.1 személyre. Amúgy jó neked hogy 8-900Ft ért mozizól de ez nem mindenhol igy van!!
    Amúgy meg ha 20Ft-os moziba 4 en mentünk (80FT) az simán futotta a fater 6000ft fizujából! No de mindegy.
  • kfbalazs
    #45
    Én tökéletesen értelek,de ez nem minden esetbe így van.Dolgoztam egy ideig Videótékába és meg kell hogy mondjam hogy sok fiatal inkább kivitte a régi filmeket(és tetszett is nekik) mint némejik ujabbat. Ne garagudj,én nem vitatkozni akarok veled csak ezek a száraz tények.
  • winnie
    #44
    de egyébként ez a vita parttaéan, hiszen általában egyik fél sem hagyja megggyőzni magát. én csodálkozom a legjobban, hogy mindig előkerül, hogy ugyanazt a köröket századjára is lefussa az ember. sokan még mindig azt hiszik, hogy ami sokba kerül annak kevesebbe kell kerülnie, holott nem. annak az az ára. az alapján kell dönteni, hogy megveszed-e.
  • winnie
    #43
    "Nemkéne nyálwoodnak fost gyártani és akkor többen járnának moziba,"

    míg az előző természetesen vitára adhat okot, csak feltételezés, addig ez butaság.

    hollywood olyan filmeket gyárt, amiket kell gyártania. évről-évre nőnek a bevételei, gigantikus sikerek jönnek ki az álomgyárból. nekik nem olyan filmeket kell csinálni, ami neked tetszik, hanem olyanokat, amiket megnéz a tömeg. és a tömeg a mostaniakat megnézi - természetesen, hogy transformers 2-t csinálnak és nem salman rushdie legőjabb regényét dolgozzák fel.

    de a szép benne, hogy nem kell sírni miatta. akinek nem jön be hollywood, annak ott vannak az amerikai független filmek vagy az európai filmek. azokból is van heti 2-3, simán el lehet lenni velük, megfér egymás mellett a tömegtermelés és a rétegigények kielégítését megcélzó film.

    "hanem azért töltik le és nem mennek moziba mert nincsen rá pénzük."

    ez is butaság, mert ne akarjunk kommunizmusba vagy ősközösségekbe visszamenni. a mozit meg kell fizetni. a film nem létszükséglet. aki szórakozni akar, az fizet. a mostani jegyárak korrektek, belőtték nagyjából azt a szintet, amit kiad az ember mozira. ha harmadennyi lenne a jegy, akkor nem mennének el háromszorannyian a filmekre. a mozikcélja, hogy a jegyárak finomhangolásával maximalizálja a bevételt.

    (lentebb érdekes olvasni a 20 forint vs 5000 összevetést, ami fals, hiszen egy 15 évvel ezelőtti falusi jegyet vet össze egy mostani 4 szmélyes jeggyel. aki akar, az most is megnézhet egy filmet 8-900 forintért, aki pedig este megy, az többet fizet. de amíg egy olyan jószágot vet össze az ember, ami pénzbe kerül és ami kvázi ingyenes, addig jóhogy az utóbbit fogják választani. ha 100-200 lenne egy jegy, akkor is letöltenék, holott, ha érdekel valamit, akkor kifizetek érte akár 2000 forintot is. de ha valami ingyen van, akkor megnézem itthon és nem utazok 1 órát (ökzvetve az is költség, hiszen addig sem dolgozok) és fizetek egy 100-ast.
  • winnie
    #42
    épp ezt mondom, hogy te nem röhögöd körbe magad a vörös szonjától és kobrától, mert szeretted. ha most megnézné valaki, vagy, ha nem láttad volna akkor és ma megnéznéd, akkor röhögnéd körbe magad. ezt kell észrevenni. mindenki a múltat sírja vissza. te a 90-es éveket. az akkoriak a 80-as éveket, stb. a maiak tíz év múlva a mostani éveket fogják.
  • Derapo
    #41
    Sajnos tök igazad van. Nemkéne nyálwoodnak fost gyártani és akkor többen járnának moziba,ez az egyik.A másik,nem azért nem mennek moziba mert letöltik a filmet,hanem azért töltik le és nem mennek moziba mert nincsen rá pénzük.
  • kfbalazs
    #40
    Nézd winnie,most ha elmegyek moziba a családommal (és ha nem is számolom bele az üditőt,vagy egy kis nasit) kb:5000Ft. Szerintem 15éve könyebben kifizettem (ugye a szüleim jóvóltábol) azt a 20FT mozijegyre.(20 ft volt legalábbis nálunk 1 kis faluba ez tuti).Az meg hogy most kényelmes fotelbe ülök és megnézek egy filmet a moziba ami esetleg még sz..r is nekem az nem nyújt élményt.Az inflációt meg ne nagyon keverd ide,mert 15 éve könyen elmentem moziba 1 hónapba akár 3x is de most havi 80-ból nem nagyon próbálnám meg!!!
    Másrészt én még a mai napi is szivesen megnézem a Vörös Szonját,meg a Cobra,stb filmeket és nem röhögöm körbe magam egyátalán!! A mostani filmek is jók,látványosak és szeretem is őket de sajnos sokszor még normális történetük sincs.
    Nálam pl: ARC,FREQUENCY,HARRY POTTER c.filmeket többre tarom mit pl: Utazás a föld közép...,vagy a Dragonball,stb filmeket!Na és persze a mostani horrorfilmek,némeik gyalázat pedig imádom őket! Talán a filmes szakmának nem csak a mennyiségre kellene törekedniük hanem a minőségre is. Tudod hiába volt kevesebb film az elmúlt évtizedbe,vagy évtizedekbe de azok legalább FILMEK voltak.Természetesen ez csak az én véleményem,és az én szályizem szerint leirt filmek csak az a szómórú hogy sokan hasonló véleménnyel vannak a manapság kijött filmekről,és a mozikultúrárol.
  • Danecay
    #39
    Egyetértek! Akkor még milyen élmény volt kölcsönkérni az ismerőstől egy videokazettát és megnézni :)
  • narumon
    #38
    Ilyenkor örülök hogy nem pesten járok moziba. Mifelénk jó a képminőség, fasza a hangtechnika és az esetek 99%-ban kuss van a teremben és nem böfögnek meg hörögnek. Szóval én szeretek moziba járni. Otthon messze nem olyan feeling megnézni egy jó filmet még projektorral és rendes hangtechnikával sem mint moziban.
  • winnie
    #37
    "Egy biztos,15 éve tudtak jó filmeket csinálni (néha most is), elfogatható mozijegyáron vetiteni. "

    az idő szépíti meg az emlékeket. amikor az ember fiatalabb, még nem sajátmaga veszi a jegyet (és az akkori jegyárak egyrészt nem jelentettek minőségi mozizást, fapados mozik voltak fapados technikával és, ha visszaszámolod, akkor nagyjából ugyanennyi volt minden, csak az infláció közbeszólt. 15 éve kábé 350-400 rémlik nekem.)

    de ami fontosabb, egy francot voltak jobbak 15 éve a filmek - csak kevés filmet láttunk, nem volt internet és az embernek fiatalon csak alakul az ízlése, bármit le lehet nyomni a torkán. tisztelet a kivételnek, de aki most 30 körül van, az a 80-90-es években olyan filmekért rajongott, amiket, ha most látna, akkor körberöhögné magát. azonban mivel működik benne a nosztalgia, még ma is megnézi, tudom is én a vörös szonját vagy mittudoménmit.)

    akkor még a mozi egyedi élmény volt és az ember fiatalon mindent szeretett. de a mostani fiatalok is imádják a hollywoodi blockbusteröket és 15 év múlva a mostani időszakot fogják visszasírni meg a szállító 3.-at, mert az milyen fasza volt.
  • lammaer
    #36
    "hiányoztak a különleges effektusok, valamint a hang- és zeneszekció sem volt 100%-os"

    Nagyon fuggo lehet aki kepes megnezni a filmjeit ilyen allapotban :)
  • Danecay
    #35
    És az 1200-1500 Ft-os mozijegy még nem az összes költség. Persze az ember nem kajálni megy a moziba, de ha már rászánta magát akkor lehet szívesen elfogyasztana egy zacskó popcornt vagy és egy kólát, de igazából nem is erre a plusz költségre akartam kitérni, mert ha úgy gondolja az ember akkor ezeket meg tudja spórolni. Viszont arra is gondolni kell, hogy nem mindenki lalik olyan helyen ahol a közvetlen környezetében mozi van, így oda még el kell jutni, ami pl. az én esetemben kb. plusz 2000Ft kiadás, a 1,5-2 óra utazási időről nem is beszélve. Szóval nem minden esetbe a szándék és a hozzáállás a mérvadó. Valószínűleg ha városban laknék, persze olyanban ahol van egy, két épkézláb mozi valószínűleg több filmet néznék moziban mit amennyit jelenleg, Így csupán egy pár film van amire beáldozok ennyi pénzt, pl. a következő a Terminator: Salvation lesz.
  • Danecay
    #34
    Lehet ha több pluszt nyújtana egy moziban nézett film a nagy vásznon kívül, több embert gondolná úgy hogy a mozi mellett dönt mint akik letöltik a filmeket. Ilyenek pl. a 3D-s filmek, de egyelőre az ilyen jellegű mozik, valamint filmek száma meglehetősen csekély, és minőségük is sok esetben kétes, pl. Utazás a föld középpontja felé. Ez a film véleményem szerint tipikusan az a kategória amit ezzel a plusszal, a 3D-vel lehet eladni. Viszont ha a filmek többségét ezzel a technológiával készítenék el és vetítenék, akkor a letöltő is tisztában lenne azzal, hogy milyen élményt veszít azzal, hogy nem moziba nézi az adott filmet, és talán meggondolná magát, viszont amíg egy ilyen film megtekintéséért egyeseknek keresztül kell, vagy inkább kellene utazniuk a fél országot, ez sem járható út.
    Persze a 3D csak egy példa volt, lehetne más is, a lényeg, hogy olyan élmény legyen ami otthon nem érheti a nézőt, max. a filmek hivatalos DVD, BR, HDDVD megjelenését követően.
  • kfbalazs
    #33
    Egy biztos,15 éve tudtak jó filmeket csinálni (néha most is), elfogatható mozijegyáron vetiteni. Emlékszem még a 80-90-es évekbe 20-50 Ft volt 1 mozijegy,és a mozik mindig tömve voltak.De nem azért mert akkor nem volt internet,hanem mert JÓ FILMEKET OLCSÓN lehetett megnézni! Sajnos manapság 1200-1500Ft ért 70%-ba csalodni kell a filmekbe ahogy itt már emlitettétek. Sokan már inkább előszőr letöltik a filmeket,megnézik és csak után mennek moziba,vagy megvásárolni DVD-n ha érdemes. Őszintén szolva én is igy teszek.
    Az X-sorozat a kedvenc filmeim kőzé tartozik és eddig nem csalódtam benne,eszem ágába nem volt hogy letöltöm a filmet (pláne igy)!!Megvárom mig vetitik a moziba és már megyek is.
  • Vogel
    #32
    Majd letötljük ha kinn a dvdrip. Moziba be nem lépek, utazni, fizetni, bunkókat hallgatni ahogy lelövik a film poénjait, beböfögnek, rugdosnak áhh tiszta fos. Otthon ágyból, akár birka pörköltöt is ehetek :) Semmi nem vonz, kivéve a 3d, de azok meg csak mesék sajna.
  • winnie
    #31
    addig nem életképtelenek amíg folyamatosan nőnek a bevételeik. márpedig folyamatosan nőnek. (és nem a filmek 80%-a nézhetetlen, hanem maximum a hollywoodi kommerszfilmeké. idén is vagy két tucat nem hollywoodi vagy nem kommersz remek film volt a mozikban, csak az nem érdekli a nagyközönséget.)
  • Spirit
    #30
    Kicsit OFF,de nekem erről a mozis kalózkodós, siránkozós cikkekről mindig az jön le végkövetkeztetésként,hogy manapság már életképtelenek a normál multiplexek, a kiadók meg feleslegesek. Nagy nehezen összekuporgattam 80e ft-ot, és vettem belőle egy Logitech Z-5500-as hangfalszettet, ami a legtöbb mozit alázza, majd vettem egy 100e ft-os projektort, ami igaz egy alsókategóriás darab manapság, de így is nagyságrendekkel jobb a képe,mint a moziknak. 2 éve minden filmet így nézek a Kedvesemmel, a heti sorozat-adagunkkal együtt. Teljesen más élmény, nem kell a moziban a zacskócsörgést, székrugdosást, pofázást hallgatni több ezer ft-ért úgy,hogy a mai filmek 80%-a nézhetetlen fos, ami általában csak a film után derül ki. Ez a 18"-os monitoros hozzászólásról jutott eszembe.

    Idén év végén fogok ismét mozit látogatni, amikoris megjelenik az Avatar 3d-ben Cameron bácsitól, és elméletileg IMAX verzió is lesz belőle.
  • Griphons
    #29
    hottold húzzál vissza a win7-es hírekhez, és ott járasd le magad
    pancser nyominger
  • hottold
    #28
    pfff. mi ez a sz*r??? és ki tölt le ILYET ???

    ha kell egy néhány giga swappfájl , meg kulaphile csak szóljatok én szerzek nektek
    néhány terrányit