S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az a halott stalker véletlenül Kardan két eltûnt társának egyike. Küldetés.

mascarun
Tegnap belefutottam szkadovsznál egy barlangba amiben volt egy irányító!
Látszik hogy még nem jártam be a mindent!
Sörétessel gyorsan szét lehetett csapni. A barlangban meg nem volt semmi érdekes. Egy kis lõszer , gyógyszer meg egy halott Stalker!

mcmoha
Egyszer a hajoallomason lottem le egy Monolitost akinel volt PDA, es a cucc valahol ott volt az allomason.

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Erre én is kíváncsi lennék, mert eddig úgy tudtam, hogy ahol atom jel van, ott a gauss-hoz van lõszer.
Másrészt mikor/melyik monolitostól lehet beszerezni ezt a PDA-t? Melyik küldetésben?
Kiborg
AlrightSir
Es az a jel hol van? <#confused>

Ahol atom jel van a falon.
lpmaskmancick
A gitár meg a szájharmonika az olyan fölösleges cucc, tehát nem tudsz vele semmit se kezdeni, csak megvenni tudod. 😄 Én anno Janov-nál vettem gitárt egy szolgálatos faszitól, aztán láttam, hogy még eladni se tudom, csak van oszt kész.

facebook.com/dolgap - ambient, downtempo, trip-hop

AlrightSir
Nem tudjátok, hogy Pripyatban hol van a Monolitos raktár? Mert az egyiknél találtam egy PDA-at, ami említést tesz egy helyrõl. A Prométeusz mozinál találtam egy lépcsõt (keleti oldal) ami lefele vezet, de nem tudom kinyitni a rácsot...

mascarun
Elkezdtem megint a játékot és az elején Szkadovszk mellett egy banditától vettem egy gitárt és egy szájharmonikát. xD
Na most ezzel mit tudok kezdeni mert senki nem veszi meg én pedig nem tudom használni õket! Még fegyvernek sem. xD

Hát nekem speciel a COP-ban egyszer sem volt bug-om, inkább a CS-ban de néha az is csak azért mert kevés volt a gépem azt nem bírta és összeomlott.

Néha azért leáll az xrEngine, meg van hogy elkúrja a mentést, de elég ritka.
mcmoha
A legtobb "bug"-ot maguk a jatekosok krealjak amikor a sztori szempontjabol fontos szereploket legyilkolnak es csodalkoznak, hogy egyszercsak megall a jatek.😊

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Én egyik Stalker játékban sem találkoztam ilyen buggal. Persze, voltak kissebb nagyobb bugok, de csak bosszantóak voltak, a lényeget sohasem befolyásolták.

A Call of Pripyatban pedig már kissebb bugokkal se nagyon találkoztam. Persze, eleinte rém optimalizálatlan volt, de az nem számít bugnak.

lpmaskmancick
Én inkább csak grafikai bug-okkal találkoztam az eddigi stalker részekbe, na meg mondjuk a SHOC-ba nekem az atomerõmûnél a levegõben mászott a snork. 😄
Szerintem a STALKER-t ne hasonlítgassuk más játékokhoz, mert az egész sztori, meg a környezet, egy külön világ.

én CS ban se találkoztam olyan buggal ami miatt nem tudtam volna végigvinni.

KranaZoli
Ez azért nagyban összefügg azzal is, hogy a legkisebb map-el rendelkezik. 😉

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

És az is igaz, hogy a Call of Pripyat a legkevésbé bugos tagja a Stalker szériának. Négyszer vittem végig eddig a játékot, sokat foglalkoztam vele, és soha még csak nem is hallottam olyan bugról, ami miatt nem lehetett volna tovább játszani a játékot. Szóval általános fikázás helyett nyugodtan hozakodjál elõ a konkrétumokkal, olyan bugokkal, amik miatt nem lehet végigvinni a játékot.

Mindeközben a játéknak olyan hangulata és atmoszférája van, amirõl a nagy nyugati kiadók játékai soha nem is álmodhatnak. Még a legnagyobb, legjobb címeik se, mint a Mass Effect sorozat, nem beszélve például az Ubisoftnak az utóbbi években erõsen ócska minõségû játékairól.

Zeller01
"Rányomták a S.T.A.L.K.E.R. sorozatra, hogy a "bugos játék" és most már mindenki ezen nyavajog. Egy tucat dologban nagyon kiváló játék, de csak azt bírják megállapítani fél óra játék után, hogy tele van hibákkal."

Nem azért nyomták rá az emberek, mert jó dolgukban, csak ezt tudták kitalálni. Ezen nincs mit szépíteni. Ha, egyszer egy bug miatt nem tudsz tovább játszani, akkor az probléma.

. : Z E L L E R : .

KranaZoli
Van havas mod. <#alien> btw: Az igaz, hogy a havazást nagyon mellõzték belõle. <#fejvakaras>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

mascarun
"és ennyiféle idõjáráselem található"

Én örülnék egy havas Stalkernak piros hóval faggyal meg jéganomáliákkal! xD

KranaZoli
Sokan elfeledik, hogy ez egy Ukrán fejlesztõ csapat(cég). Ez nem az Electronic Arts; vagy az Activision. Akik játszanak a STALKER játékokkal biztos nem keveset bosszankodtak a bug-ok miatt; de azért össze lehet vetni a tartalom és formát a mostani futószalagon gyártott játékokkal, melyekben a játékidõ 4-5 óra; esetleg max. 7 óra de akkor már sokat mondtam.

Aztán meg lehet nézni pl. hasonló játékot pl. Fallout ahol szintén van forma és tartalom, hogy abban is mennyi bug van; pedig a Bethesda neve szintén többet mond, mint az Ukrán srácok csapata.

A grafika vitatott. Azért kevés olyan játék van mely ennyire "fotorealisztikusan" adja vissza a környezetet és ennyiféle idõjáráselem található benne és bejárható terület; stb...

A 4db X alakban elhelyezett bokrok látványa elég illúzió romboló; viszont az egész látványvilág; teljességében viszont mégis üt.

Én dicséretesnek tartom azt is, hogy igyekeznek kihasználni az új technika adta lehetõségeket és kis fejlesztõ cég ellenére mégis sikerült megalkotniuk az elsõ DX11-es támogatással rendelkezõ játékot a játék történelemben!

Optimalizációval sajnos eléggé hadilábon állnak, de e van! <#alien>

Notice:

Azért az sem véletlen, hogy elnyerték a STALKER játékok a legatmoszferikusabb játék címet.

darki81
<#vigyor1>

&#9733; d &#955; r k i Steam http://steamcommunity.com/id/darki81 &#9733;

Muttley
Aha. Kivéve ha kinyírod és elveszed tõle a harmadikat.

mascarun
Én egyébként utálom is hogy legtöbb ismerõsöm azért nem játszik egy adott játékkal mert nem tetszik neki a grafikája vagy irányítása. Játszana vele egy órát és megszokná vagy megtetszene neki. Én nem a grafika miatt játszom hanem a kiba játékélményért!

Mert csak 2 van nála, a 3.-nál már nem ad semmit.
darki81
Ezt a játékot akik elkezdik játszani, azok azért nem folytatják max fél óra után, mert gondolkodni is kell benne, meg sok embernek szokatlan ez a grafika! Ez a 2 dolog, a bug meg minden játékban megtalállható. Én is talállkoztam már ilyesmikkel, pl. a kitörés után, kirepültek a kutatólaboratorium tetején keresztül, meg egymást tolják meg sorolhatnám ... 😄

AlrightSir
Rányomták a S.T.A.L.K.E.R. sorozatra, hogy a "bugos játék" és most már mindenki ezen nyavajog. Egy tucat dologban nagyon kiváló játék, de csak azt bírják megállapítani fél óra játék után, hogy tele van hibákkal.

Én ha ritkán találok egyet, azon legalább jót nevetek. A CoP-ba egy volt, a Szkadovszk-on belülrõl akartak a pszeudokutyák kiszaladni, de csukva volt az ajtó. Egymás hátán álltak, és egy helyben szaladtak
<#crazya>

Nem értem mi szükség volt erre a közbevetésre, nem állítottam hogy mind a hármat oda is adja. Azt mondtam hogy összesen három darab van nála, és hogy zavarodott.

Csak 2, a 3.-nál már lõ.
Az nem bug, a srácnál(Noé) három darab iránytû van, és egy kicsit szétszórt.

mascarun
Én egyetlen egyszer találkoztam hibával a játékban. Amikor az iránytû nevû anomáliát kellett valamelyik félnek elhozni. Odaadtam valamelyik félnek utánna vissza lehetett menni a sráchoz amelyik adta és újra meg újra megszerezni tõlle! xD

darki81
pár játéknál elõnyösebb hogyha nem eredeti, pl. nfs shift<#vigyor1>

lpmaskmancick
Lehet az a baj hogy eredeti. <#idiota>

Zeller01
mennyek? ezt én írtam volna? 😄

Zeller01
nem, nem tévedés van eredeti a játék. most azt csinálta, egy csapattal éjfélkor likvidálni kell pár emberkét. miután végeztünk, mondja mennyek a fõnökhöz, aki ad pénzt stb stb. odamegyek de nem tudom megszólítani. nincs "F" betû. szét nyomkodtam az "F"-t. kilépek, visszalépek egybõl van és megy tovább a sztori.

Lehet hogy a rossz crack vagy a másolásvédelmi rendszer szándékos hibái(nem nyíló ajtók, üres skadovsk) miatt nem a játékot kellene hibáztatni.

darki81
nekem sosem volt ilyen! lehet a crecked nem az igazi 😄

Zeller01
Most kezdetem, de nagy örömömre ez a játék is teljesen tele van bugokkal, mint a többi stalker! Mondjuk talán a clear sky nem volt annyira vészes, de ez! Kb fél órát játszottam és 2x ki kellett lépni a játékból, csak az után tudtam továbbmenni.

A hõamerás szkópot csak AK/AC96/Stormra lehet rátenni, FN2000/SVD/Vintarban beépített szkóp van, azt csak tier3 fejlesztéssel lehet feljavítani, azon nem segít. A Tactical Helmetben tier3 upgrade a hõkamera (azt mondjuk nemtom mitõl hõkamera, mert "csak" ellenség-barát azonosító rendszer, de a játék így hívja), az minden fegyverrel mûködik. Persze exoval ez nem játszik. Jó cucc a piros szkóp, nagyon jó, csak azt mondom hogy elég korlátozott a használhatósága - AK, Storm.
Nekem se mondtál újat.
Köszönöm az információkat, újdonság nem volt benne. Mint mondtam, négyszer is végigvittem a játékot, minden küldetést minden elképzelhetõ forgatókönyvben megcsináltam már.

A célpontazonosítós szkóp olyan, hogyha belenézel, kis jelekkel megjelöli a célpontokat a látóteredben, hasonlóképpen, mint a kézi távcsõ. Ez is egy olyan dolog, amit nem lehet megszerezni freedom/duty haverság nélkül.

Azt hiszem mindent kitárgyaltunk amit lehetett.

Igaz, a "hõkamerás" szkóp az jó lenne belõle.
Kipróbáltam a Friend of Dutyt is, rosszabb mint gondoltam, Hawaiian egyáltalán nem árul se sniper skulót, se NATO skulót.
"Tudod egyáltalán, mi az a célpontazonosítós szkóp?"
Mit nem értesz rajta?

Igaz hogy a Freedommal VSZ szkópokat nem vásárolhatsz, Dutyval viszont NATO-t nem. Mármint a jobb fajtákat. GP37-ben, SVD-ben, Vintarban beépített szkóp van, ehhez nem lehet venni, csak fejleszteni, amihez mindenképp várni kell Pripjatyig. Egyedül az AC96-ra van értelme tier3 szkópot tenni, ebben valóban jobb a Duty, de aki meg Strelok SGI-jét használja, annak viszont csak a Freedom jöhet szóba. Amit Hawaiian árul Duty haversággal, annak nagy részét Owl is árulja One of Ourssal. Ilyen kivétel a Duty PSZ-9d páncél (kalap szar), valamint a tier3 szkóp, ami valóban hasznos, de mindig lehet parázni mikor lesz belõle normál szkóp. A másik hiány az RP74, pontosabban annak lõszere (fegyót a duty zombiktól is lehet szerezni), viszont mivel nem lehet vele futni, elég macerás a használata, a skulója sok helyet foglal, a fegyver nem elég pontos, így nem nagyon hiányzik. Gránátvetõt árul Owl is (használja egyáltalán vki?). Ugyanakkor a Freedom se árul olyat ami Nimbletõl vagy Owltól ne lenne beszerezhetõ, kivéve a tier3 NATO szkóp. Talán még a freedom páncél (az olcsóbbik) ami hasznos innen, a stalker ruha 1.5 kilója helyett csak 1 kg az egész (súlycsökkentéssel), a többi statja kb. ugyanaz. Viszont fél kiló plusz az sokszor jól jön, fõleg ha futni szeretnénk. A Freedom mellett szól még hogy Hawaiian is freedomos, ezért rossz néven veszi ha a dutyval haverkodunk, ami meglátszik az árain is.

Ja, nem kötelezõ ésszel csinálni a játékot, lehet direkt elkúrni is, de akkor meg már mit számít neki hogy duty vagy freedom? A banditákkal nincs értelme haverkodni, Beardben van a nagy zsozsó, a teljes áru artifact beszámítás a nagy üzlet.

Sztem mindenkinek kötelezõ:
- Marked by the Zone
- Wealthy Client
- Seasoned Stalker
- One of Ours
- Detective
- Diplomat

A Marked by the Zone egyértelmûen alapcucc, nem kell befosni a kitörésektõl, csak maxra kell tolni elõtte a HP-dat. Nagyon hasznos, fõleg ha küldetés közben jön az emission. Mindehhez 3 pirula kell, az egyik a zatoni controller mellett van, a másik 2 pedig a helikopteres mocsár anomáliától délre, egy csõalagút végén. A Wealthy Client magától jön, 1-2 nap alatt megvan Zatonban, valamint szintén ingyen musthave a Seasoned Stalker (nem árt tudni hogy 2 nem nevesített anomália is kell hozzá), kicsit megdobja a jobb artifactok felbukkanását. Az One of Ours is hamar elérhetõ, nem kötelezed el magad senki mellett, mégis kapsz exot, GP37-et. A Detective a Veles miatt érdemes, 2 küldetés az egész, hamar megvan. A Diplomat egyrészt ad egy ingyen Goldfisht (Mitay), másrészt a frakciókkal való behaverkodáshoz egyel kevesebb küldetés kell, köztük olyan is, ami kizárja egy másik frakcióhoz csatlakozást. Így lehet pl. a Friend of Stalkers mellett of Duty / of Freedom is. Ezen kívül musthave még a Svarog, de azért nem jár achievement. A többi már opcionális,
A One of Ours achievement leírása.

Tudod egyáltalán, mi az a célpontazonosítós szkóp?

A "One of Ours" achievement pedig akkor jár, ha a Zatoni loner stalkerekkel kimaxolod a kapcsolatod. Ezért aztán csak Owl-ra van hatása, a Jupiteri hawaii nem fog ettõl több cuccot árulni. És persze nem is biztos, hogy az ember Beardék oldalára áll, lehet a banditákkal is haverkodni.

NV szkópot árul Owl és Hawaiian is a One of Ours achi után, ezért nem kötelezõ dutynak állni. Lvl3 szkópot mondjuk nem árulnak, viszont a pontosabb fegyóknak mind beépített van (SVD, GP37), ezeken nem segít a külsõ szkóp, a sacc/kb fegyóknak meg úgyis mindegy. 😊
mascarun
A Stalker tvsorozatról van már valami új hír? Mikortól lesz elérhetõ?

Kösz hogy elmondod, hogyan kell éjjellátót használni, eddig négyszer vittem végig a játékot. Mellesleg van olyan hely, ahol nagy hasznát lehet venni éjjellátós távcsõnek, mert nem lehet sisakba szerelt éjjellátót használni. Igen, a pripyat underground zóna ez, ahol kötelezõ a SEVA viselése.

Az éjjellátós mellet pedig a célpontazonosítós távcsövek is csak hawainál hozzáférhetõk, ha kimaxolod az egyik frakció támogatását, és megszerzed a 'Wealthy Client' achievementet(azaz összegyûjtesz 100.000 RU-t).