S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RP74-et Yanovban az exos duty zombiknál találsz (elõzõ játékban vagy 8-at találtam, Kopachiban Topol kísérgetése közben az utolsó zombinál 99%-ban ilyen van), a dobtáras gránátvetõt meg Owl és Hawaiian is árulja az One of Ours achievement elérése után. Idõnként még rakétavetõt is. Éjjellátót meg sapiba kell tenni, nem távcsõbe, és akkor nem csak a fegyverrel bezoomolva használható. 😊
Olyan hülyén érzem magam, a GYIK eszembe se jutott, bocsika<#rinya>

mcmoha
GYIK-ot nezd meg, le van irva hogy kell megszuntetni.😊

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Sziasztok!
Lenne egy kis probléma! Az, hogy a játék majdnem max grafikán fut és ammikor játszom akkor azt veszem észre, hogy egy jó nagy területen körülöttem árnyék van és ahogy mozgok úgy jön velem együtt, láttam már ilyet youtube-on videókon rákérdeztem de a csávó se tudta miért. Kissebb grafikai beállításoknál viszont nincs ott az árnyék tudja valaki miért van? Elõre is köszi!!

Én tõle vettem PKM-et és RG-6os automata gránátvetõt. Elõbbi másképp Pripyat elõtt nincs, utóbbi egyáltalán nincs máshol. Mint ahogy a legtutibb éjjellátós és célpontazonosítós fegyvertávcsövek sem.

Én még egy durva fegyót nem láttam hávájnál. 😊
ITT láthatod, hogy a Yanovi árus, Hawaiian mikor milyen árukat fog árulni neked, annak fügvényében, hogy melyik frakcióval barátkozol össze, és mennyire.

Röviden: Ha semleges maradsz, a legdurvább fegyókat és kiegészítõket nem fogod tudni megvenni.

Hát azért bizonyos top cuccokat, high tier fegyókat nem fog tudni szerezni pripyat elõtt, ha nem averkodik össze megfelelõen valamelyik oldallal.

Semmiben. Választani azért kell, mert különben egyik se árul speckó dolgokat. Nem mintha nagyon hiányozna, a jó cuccok úgyse tõlük jönnek, hanem Nimbletõl (ac96 meg katonai zombiktól, vagy duty õrjáratból). Egyedül a frakció által preferált lõszer (freedom - sniper, duty - vintar) lesz olcsóbb. Meg persze pár frakció preferált fegyó is megjelenik, de mint mondtam ezek máshol is beszerezhetõk, illetve azok táposabb verzióit árulja Nimble, akkor meg minek az alappal foglalkozni.
Szal nem kötelezõ egyikbse se belépni.

Azaz 1 ésszerû bónusz talán mégis van: több lesz a "zöld" haver, ezzel több vevõd lesz az összegyûjtött szajrédra (gránát/skuló), de az már mindegy melyik veszi meg.
Vannak õrjáratok, amik a Skadovskhoz tartoznak, ilyenkor lezárják a hajót, meg lesz 1-2 piros muki. Ezek simán lekaszálhatók, csak unalmas kivárni amíg újra kinyitnak (kb. 10-15 perc). Idõnként kell is irtani az embereket (nem feltétlenül a bázison), mert azoknak lehet a legjobb áron eladni a lõszert/gránátot (fõleg ha zöldek), vagy 2x annyiért mint a boltosnak. Csak ezeknek elfogy a pénzük, aztán csóróság van, ilyenkor jobb irtani és jöjjön az új (pénzes) brigád. Mindig jönnek újak, nem kár értük. Sõt, a legjobb eladni a szajrét, aztán leölve a vevõt egy része egybõl vissza is nyerhetõ, újbóli hasznosításra.
AlrightSir
Ez a fix drop-os artifact dolog nekem nem megy. Mindjárt a kitörés után levadásztam a sztalkereket (náluk is volt a cucc), de amint az elsõt lelõttem, jött egy üzenet: "A Szvadovszk-ot lezárták támadás miatt. Újra megnyílik ha csitultak a kedélyek" vagy hasonló és ráadásul minden ott lévõ sztalker az ellenségem lett. Tök mindegy volt, hogy akár Zaton másik felén öltem meg õket, ugyanúgy jött az üzenet + ellenségek lettek...

Aha, köszi.
Mi értelme van választani a két frakció között? Miben lesz másabb a játékmenet?
Kiborg
Az RP74-hez árul Hawaiian skulót ha a Dutyt választod.
mcmoha
Csak kezikonyv.😞

bakvarnyu
nem tudjátok ebben van térkép vagy csak kézikönyv?
http://cdgalaxis.hu/PC/17379/stalker-call-of-pripyat.html

ajj pedig de büszke voltam, hogy én találtam.. <#szomoru1>

nna mindegy, szerintem van annyira jó, hogy elférjen kétszer 😊

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

mascarun
#5977 <#circling><#nezze><#vigyor3><#vigyor3>

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

KranaZoli
"The third and final entry in the Stalker Complete series is currently being developed (90% done)."

<#finom>

Mire elkészül, esetleg letesztelik páran, addigra talán végére érek a SHoC-nak. 😊

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Hali!
Én maradtam a zónában tovább bóklászni. Pripjatyban.Amikor jön néhány zombi és összeakaszkodnak a helyi stalkerekkel vagy zsoldosokkal és tisztán, messzirõl ki lehet venni a géppuska hangját 😄 Nagyon frankó. Viszont ahhoz kevés a lõszer 😞
cserébe eszméletlenül pusztít az ellen közt. Mutánsok ellen fenomenális. Bár tényleg csak fun szerepe van nálam is.
Kiborg
Az is már csak a játék legvége, gyakorlatilag nem létezik.
ja kimaradt a guass puska, a nagyon tap ellenfeleket gauss stukkerel lottem szanasejjel <#eljen>

anti hero

A Vintar sztem a SHOC-ban volt a legjobb formájában, de még ott is überelte a Storm, csak azt nem volt olyan egyszerû megszerezni mint a Vintart (20k pénz úgy hogy Wolffal nem beszélsz kétszer, és még akkor is ritkán adta be Sidnél). A beépített hangtompító jó ötlet (bár állítólag semennyire nem mûködik a hangtompítás), csak kb. 3x nehezebbek a skulói (tehát ennyivel több helyet foglal), és nagyon potyog. Olyan elit fíling, de sztem nem több sajnos.

CS-ben frankó volt még az SVU, COP-ban viszont a mezei SVD-vel is lehet futni, így az SVU elõnye elveszett, valamint sebzése és pontossága is szarabb, a beépített hangtompító meg csak 3. szintû fejlesztés, tehát majdnem az egész játékban elérhetetlen (Pripjaty már nagyon a vége).

Egy ideig az IL86-ot kedveltem, de aztán rájöttem hogy az amortizációval együtt nagyon leromlik a pontossága, úgy meg szart se ér, inkább AC96. Még most is sokszor inkább azzal megyek GP37 helyett. Nem kell figyelnem a lõszerre, mindig van utánpótlás.

A shoti az alap váltófegyver, végre a COP-ban eszükbe jutott hogy pisztoly helyre is lehessen berakni, kényelmetlen volt váltogatni. A SHOC-ban még nem használtam, ezért utáltam a mutánsokat, aztán CS-ben rászoktam, és rájöttem mennyivel egyszerûbb így az élet. A shoti vitathatatlanul kötelezõ elem az egyik fegyverslotba.

Mostanában kezdek rászokni arra hogy kitörések utáni artifact runokhoz Lynxet viszek magammal, chimerát és controllert jobb kilométerekrõl irtani (bár 1-2 tár elmegy ezekre headshottal is). Viszont lakott területre nem jó, átnéz a távcsõ az ellenfelek közt. 3. fegyvert (golyószóró) vinni meg luxus, túl sok súly. Ezért ezt is ritkán használom, inkább csak érdekességképp.

Nálam Eliminator + AC96 az állandó felszerelés.
hat nem tudom, sztem egy shotin es egy tideon kivul nincs is masra szukseg 😄
amugy is a VSS a sztalkerstukker 😄
de amugy jo osszefoglalo

anti hero

darki81
igen, a 2-ik az jobban hagzik 😊

&#9733; d &#955; r k i Steam http://steamcommunity.com/id/darki81 &#9733;

AlrightSir
Ahhhh ez a mod fantasztikusan néz ki. Ha tényleg ilyen látványos lesz, akkor új színt fog adni a játéknak.

Új hangefekktek: AJTÓ

Kirázott a hideg, ahogy visszhangzott a folyosó <#vigyor>

mascarun
Egyébként most melyik az a mod amelyikre a legtöbben esküsznek/használják?

mascarun
Szép kis ereklye volna! xD

lpmaskmancick
desok szétdobált gázmaszk :'( valaki lophatna egy olyat nekem a gyûjteményembe. 😄 igaz ólomdobozba kéne tartanom hogy ne világítsak tõle. bár van ilyen maszkom, de nem Csernobilból. 😄

facebook.com/dolgap - ambient, downtempo, trip-hop

darki81
ismerõs képek<#vigyor1><#violent>

mascarun
6.45 >> 5.45
Dehogynem. Minden 9x39-esnek ez az "alaptulajdonsága". Vintar, Avalanche, Tunder. A Storm pedig a Tunder 6.45-ös verziója, de a róppálya karakterisztikát örökölte a Tundertõl. Valszeg programoházi hiba miatt. 9x39-nél a potyogás még reális is lenne, az ugyanis egy szubszonikus skuló, tehát hamar elfárad. Nem is mesterlövésznek fejlesztették ki, hanem halk rohampuskának.
darki81
annál a fegyvernél ami ugy néz ki mint a g3, azt megcsinálltam ugy, hogy csak a gyorsaságát fejlesztettem 😄
Olyan mint a ppsh, csaj úgy hullanak tõle 😄

Röppálya laposságra is lehet tuningolni a fegyókat, úgy már nem fog "leesni a cél elõtt a golyó". De ezt nyilván tudod.

Hozzávettem még az IL86-ot meg az FN2000-et.

Meglepõ módon az FN 2000 az AK-val van egy szinten, az IL86 viszont a Stormmal, pedig mindkettõnél ahol csak lehetett megbízhatóságot tuningoltam (anélkül mégszarabb lenne).

Az AK-nak így eltûnt a legnagyobb vonzereje, anélkül meg csak egy közepes kezdõfegyvernek jó. Egyeslövésben még pontos, sorozatra a nagy recoil miatt felejtõs. (3. szintû tuningot nem vizsgálok, mert mire az megvan, majdnem vége a játéknak, így kb. semmit nem jelent.)

Az IL86 bár jó kezdõ parasztsnipernek, de csak amíg nincs meghajtva, utána nagyon pontatlan, épp az értelmét veszíti el elég hamar. Arra mondjuk jó hogy összekalapozzon vele az ember egy AC96-ot vmi zombitól. Az egyetlen fegyver ami a teszt során (10 tár ellövése) beragadt.

A Storm legnagyobb hibája nem is a nagyon gyors amortizáció, hanem hogy lepottyan a golyója mint a Vintarnak, így a messzi célpontot már el se éri. Lényegesen kisebb a hatótávja mint egy AK/AC96-nak. A tûzgyorsasága és kis recoilja miatt viszont épületen belüli harcokra kiváló. A legnagyobb elõnye hogy az olcsó AK skulót eszi, amibõl minden ellenfélnél van utánpótlás. Legjobb alkalmazási területe a telepata törpék kiirtása Yanovban. Sajnos ezen kívül másra nem ideális, túl hamar beszarik, és a kis hatótáv, potyogós skuló miatt terepre is karcsú.

Az AC96 sztem a legjobb kezdõfegyver. elõnye az olcsó AK skuló, valamint a dupla lövés (sztem csak ebben az üzemmódban érdemes használni). Viszonylag pontos, a dupla lövéssel a sebzés se problémás (mindkettõ nagyjából ugyanoda megy), valamint a teljes hatótáv (már amennyi egy ilyen fegyvertõl elvárható). Közepesen rongálódik, ezzel együtt a pontosság is csökken, ezt ellensúlyozza a dupla lövés (az egyik valszeg így is talál). Sorozatlövésre az AK-hoz hasonlóan alkalmatlan, a 3 golyótól kezdve itt is csak a levegõt lõjük.

A Tide/Vintorez nagyjából hasonló a Stormhoz. A lõtávja persze nagyobb, kb. az AK-nak felel meg, viszont hiéba az 5x szkóp, távoli ellenfeleknél itt is csak azt látni hogy leesik elõtte a golyó, szart se ér a 100%-ra kitolható pontosság. Emellett a skulója is nehéz, vagy 2-3x kevesebbet lehet belõle cipelni mint AK-ból vagy NATO-ból. És hát utánpótlás is csak a boltban van belõle gyakorlatilag.

A GP37 statok alapján egyételmûen a bestof cucc. Pontos (már majdnem sniper minõségû), sokat kibír - de a legnagyobb hátránya az elég ritka NATO skuló. Igaz, nem kezdõfegyver, mire megkapja az ember (vagy rendeli), addigra lesz lóvé skulóra is. Viszont arra kell is költeni, mert még Yanovban is az AK az egyeduralkodó lõszer, kevés ellenféltõl gyûjthetõ be. Ebbõl a szempontból az AC96 igen sokáig elõnyben van a rosszabb statjai mellett is.

Összefoglalva: kezdésnek AC96, késõbb GP37. A többi inkább csak érdekesség.
tutituti

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

Teszteltem kicsit a fegyverek megbízhatóságát. Minden fegyver 2. szintre feltuningolva, mindegyikkel 10 tárat lõttem ki, kivéve a Tide, azzal 30-at (mert csak 10-es a tára). A Storm meg 40-es, tehát kicsit jobban igénybe lett véve, de sokat nem rontott az eredményén.

Kicsit meglepõdtem hogy az elõzõ részek legtartósabb fegyója, az AK mennyire gagyi lett. A GP37 meg nagyon überalles, kellemes csalódás. Hát eddig tartott az AK-k "legendás" megbízhatósága.
KranaZoli
Szerintem nem bõvíti ki a pályát. Benne van az a rész. Pripyat kikötõ. Csak ez más más látószögbõl. 😉

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

mascarun
Ez engem is érdekelne! Mik vannak benne?

lpmaskmancick
Ez kibõvíti a pályát? Mert az alsó képen látható rész nem mintha benne lenne a játékban alapbó.

facebook.com/dolgap - ambient, downtempo, trip-hop

KranaZoli

The third and final entry in the Stalker Complete series is currently being developed (80% done).

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat mod

<#finom>

Papa01
Nem, csak ezt mivel akciós volt megvettem, és feltelepítettem.

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Herold
Mi van, kész vagy a Clear Sky-al?

Papa01
Köszi! 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

mcmoha
Igen.

Papa01
Sziasztok!

Ennél is elég csak a legutolsó javítást feltenni? (1.6.02)

Köszönöm a válaszokat!
Papa

Papa01

darki81
oké thx! A tudósoknak kellett pár pda meg irat, de találltam azóta jópáratmég<#smile>

Morgan és Tachenko PDA-ját 3 frakciónak adhatod (mindkettõt ugyanannak kell): Duty, Freedom, Stalker. Ha Owlnak adod, akkor tulajdonképp a Stalkeroknak adod, bár õ maga bandita. Ez a Friend of Duty/Freedom valamint a Man of Balance achievement egyik elõfeltétele. Ha Owlnak adod, akkor a Balance achit tudod csak megcsinálni, a másik 2 frakcióval nem tudsz behaverkodni. Egyszerre csak az egyikkel lehet, vagy a Freedom vagy a Duty, a kettõ együtt kizárva (haragosok). A Balance az egy langy középút, gyakorlatilag semmit nem kapsz, csak Hawaiian és Nitro olcsóbbb lesz. A Freedom mesterlövész skulót árul, a Duty meg golyószórót, amelyik kell, ahhoz állj.

Ezen felül Strelok papírjait nem szabad még odaadni Owlnak (Yanovban találod), a többi mehet.