39
  • Alvarez999
    #39
    "Kár lenne ennek világméretű cionista összeesküvést tulajdonítani."

    Hol említettem összeesküvést, különösen pedig cionistát? Abból, hogy minden cionista gazember, még nem következik az, hogy minden gazember cionista.

    "A valóság sokkal pitiánerebb, prózaibb, kisstilűbb!"

    Ezzel egyetértek, pusztán az anyagi és a hatalmi érdek.

    "Azt hiszed, nap mint nap azon dolgozunk, hogy a népet sanyargassuk és közben teletömjük a gazdagok pénztárcáját?"

    A minisztériumi apparátus nem a törvényhozás, hanem a végrehajtó hatalom része, amint elvileg az egész minisztériumnak annak kellene lennie. A jó közhivatalnokok - vagyis te, ti is - a felülről kapott feladatokat hajtják végre lojálisan, azok politikai tartalmától ill. a saját politikai nézeteiktől függetlenül - ezért maradhatnak a helyükön egy hatalomváltás után is. Alkalmasint azzal sincsenek mindig tisztában, kinek az érdekeit szolgálja egy-egy feladat végrehajtása. Tehát véletlenül sem gondolom azt, hogy a nép sanyargatásán munkálkodsz, ami persze egyáltalán nem zárja ki azt, hogy munkád eredménye ezt segítheti elő.
    Az, hogy a helyzet mégsem ideális és a hatalmi ágak bizony nem különülnek el úgy, ahogy kellene, abból látható, mely posztokon cserélik le az embereket egy lényeges kormányváltáskor (a mostanit nem tekintem annak).

    "Hidd el nekem, nincs olyan dolog, ami egységes elvként, érdekként jelenne meg az állam mögött!!! És hidd el azt is, hogy ez sokkal ijesztőbb annál, mintha lenne!!! "

    Ebben nagyjából egyetértek veled.
  • hol9672
    #38
    Legalább a cionisták létét ne tagadnád!
  • NEXUS6
    #37
    A legtöbb kijelentésdeddel egyetértek, hiszen én is azt mondom azt szolgálja az állam, aki hatalmába keríti. Most pl a politikai elitet.

    De OK.
    Öntsünk tisztta vizet a pohárba.
    Én pl egy minisztériumban dolgozom. Azt hiszed, nap mint nap azon dolgozunk, hogy a népet sanyargassuk és közben teletömjük a gazdagok pénztárcáját?
    Ha tényleg így gondolod, akkor tévedsz!
    Nap mint nap próbálunk szakmailag elfogadható opciókat kidolgozni és nap mint nap találkozunk azzal, hogy olyam dolgok működnek, amiknek már nem kéne, és olyanok meg nem, amiknek évek évtizedek óta működniük kéne. Nap mint nap próbálkozunk és nap mint nap elbukunk.
    És érdekeken, apró kis érdekeken múlik minden.
    Kár lenne ennek világméretű cionista összeesküvést tulajdonítani. A valóság sokkal pitiánerebb, prózaibb, kisstilűbb!

    Hidd el nekem, nincs olyan dolog, ami egységes elvként, érdekként jelenne meg az állam mögött!!!

    És hidd el azt is, hogy ez sokkal ijesztőbb annál, mintha lenne!!!
  • Alvarez999
    #36
    Még csak azt teszem hozzá, hogy az irányítás átvétele nem feltétlenül jelentené az állam formális megszűnését. Remélhetően megszűnne viszont a kizsákmányoló, velejéig korrupt politikai osztály, hiszen többé nem lenne szükség rá.
  • Alvarez999
    #35
    Még nem azok, de hamarosan azok lesznek. Az persze kérdés, mikor akarják - ha egyáltalán akarják - átvenni az irányítást.

    "Kezdjük ott, hogy a politikai osztály nem egyenlő az állammal."

    A mai Magyarországon a politikai osztály gyakorlatilag kisajátította az államot, az állam részét képező közigazgatást és minden olyan infrastruktúrát, amelyet az államnak kellene fenntartania. Avagy szerinted minek köszönhető, hogy 19 évvel az ún. rendszerváltás után még mindig ugyanúgy dívik az orvosi "hálapénz", mint a cocizmus alatt? Minek köszönhető az a mérhetetlen pazarlás az állami vállalatoknál, mely a legtöbb esetben visszavezethető valamely politikus anyagi haszonszerzésére?

    "Az állam ugyan is ellát egy csomó olyan feladatot létfontosságú infrastruktúra fenntartását, közegészségügyi, közbiztonsági, közoktatás stb stb feladatokat, amit semmilyen vállalat nem akar magára vállalni."

    Ahogyan az utóbbi 20 évben a magyar állam ezeket a feladatokat elvégezte, annál egy vállalat is jobban megtette volna azt. Ezzel nem azt akarom állítani, hogy ezeket privatizálni kellene, hiszen az újabb alkalmat adna a lenyúlásra, hanem csak minősítem a magyar állam eddigi tevékenységét.

    "Másrészt a cégeknél általános trend, hogy minden olyan funkciót leépítenek, ami nem támogatja közvetlenül a termelést."

    A mai magyar állam pedig minden olyan állami funkciót leépít, ami nem támogatja közvetlenül a politikai osztály további gazdagodását. Totálisan kiiktatta pl. a tömegsportot, ami a legtöbbet tehetett volna a nép egészsége érdekében.

    "a cégek lexarják a dolgozó rekreációját, gyakorlatilag kizsákmányolják az emberi erőforrást, ha elhasználódott eldobják, keresnek másikat, és nem törődnek annak újratermelődésével"

    Ugyanezt lehet elmondani a mai magyar államról is. Egy olyan politika, amely szinte ellehetetleníti a népesség fennmaradását (gyerekvállalás és -nevelés), ehelyett a hiányzó embereket bevándorlásból kívánja pótolni, pontosan azt teszi, amit te a vállalatoknak tulajdonítanál.

    "ha a nagyi csak annyi pénzt kap, amiből épp hogy megél, akkor nem fog vigyázni az unokára sem. Ha nem lesz unoka, akkor nem lesz aki majd a szülőket eltartja, amikor azok lesznek idősek."

    Pontosan ez ma a helyzet, hála az államnak. Azzal a különbséggel, hogy a nagyi már rég nem kap annyit, amiből meg tudna élni, a gyerekei segítsége nélkül éhen halna. A frissen alakult rablókormány is a legszegényebb rétegek rovására akar takarékoskodni.

    Ne feledd, én a mi mai világunk államáról beszéltem, nem pedig arról, milyennek kellene lennie egy többé-kevésbé jól működő államnak.
  • NEXUS6
    #34
    Elolvastam még egyszer, és akkor részletesebben leírom, hogy hol hibádzik a gondolatmeneted, nevezetesen, hogy a vállalatok állam nélkül is képesek lennének a társadalom működtetésére.

    Kezdjük ott, hogy a politikai osztály nem egyenlő az állammal. Az állam gépezetét működtető köztisztviselők, közalkalmazottaknak is ugyan érdeke, hogy megmaradjon a munkahelyük, az állam maga, viszont ez nem öncélú dolog teljesen. Az állam ugyan is ellát egy csomó olyan feladatot létfontosságú infrastruktúra fenntartását, közegészségügyi, közbiztonsági, közoktatás stb stb feladatokat, amit semmilyen vállalat nem akar magára vállalni. Más kérdés, hogy megy az a móka is, hogy bizonyos ilyen feladatok ellátását megpályáztatják és bizonyos cégek ennek ellátása címén fejik meg az államkasszát, merthogy ez költséghatékonyabb. (Ami az esetek többségében nem igaz).

    Másrészt a cégeknél általános trend, hogy minden olyan funkciót leépítenek, ami nem támogatja közvetlenül a termelést. Szal pl azért mennek ki Kínába, mert a kínai munkásnak nem csak, hogy nem kell annyi pénzt adni, hanem mert nem reklamál, ha nem kap olyan egyéb támogatásokat sem, amit egy nyugati régebben megkapott, céges ovi, bölcsi a gyerekeknek, üdülők miegymás.

    Magyarul a cégek lexarják a dolgozó rekreációját, gyakorlatilag kizsákmányolják az emberi erőforrást, ha elhasználódott eldobják, keresnek másikat, és nem törődnek annak újratermelődésével, aminek hátterét azért ma még csak az állam biztosítja.
    Bár ugye az áramvonalas olcsó állam a divat manapság, csak abba senki nem gondol bele, hogy ez egyenlő nem csak a jelentősen rosszabb általános életminőséggel, hanem az emberek nagy részének egzisztenciális ellehetetlenülésével, vagy az olyan nagyköltségű rendszerek működési gondjaival, mint a vasúti, közúti szállítás is(hiába van autópálya, ha a településen meg tengelyig sűllyed a teherkocsi a sárba).

    Szal, ha a cégek átvennék teljesen a társadalom megszervezésének szerepét, mint a sci-fik-ben, akkor az nagyon gyorsan kb fél év alatt totális káoszhoz vezetne.
    A szociális kiadásokat mindenki feleslegesnek tartja, csak éppen ha a nagyi csak annyi pénzt kap, amiből épp hogy megél, akkor nem fog vigyázni az unokára sem. Ha nem lesz unoka, akkor nem lesz aki majd a szülőket eltartja, amikor azok lesznek idősek.

    Szal az egy demagógia, hogy nem lehet ilyen szintű szociális rendszert fenntartani. Épp ellenkezőleg, javítani kell rajta, mert különben hót biztos, hogy a társadalom egyszerűen széthullik!!!
  • Slim Rick
    #33
    Nekem erre a sok társadalmi "okoskodásra" mindig a Orwelli Állatfarm jut eszembe.

    Mindig a jobbat remélik, de valahogy sosem az lesz a vége a ideáknak.
  • Epikurosz
    #32
    Érdekeseket írtok. Sorra mindenkinek igaza van.

    Én kb. 5 éve írtam le, ha jól emlékszem az Index fórumán, hogy max. 25 év múlva nagy forradalmak lesznek Európában. Már csak 20 év van hátra. Nem örülök neki, mert öregebb leszek, jobb lett volna fiatalon átesni rajta. A tumultus 5 okból fog kitörni, de adná Isten, hogy ne legyen igazam (hiszek abban, hogy a jövő alakítható):
    1. a természeti erőforrások beszűkülése
    2. a bevándorlók és kisebbségek okozta feszültségek
    3. a terrorista fenyegetés
    4. az elitek töketlensége
    5. a fogyasztói kultúra által lebutított tömegek primitivizmusa.

    Igazából a legveszélyesebb a 3. pont, talán első helyre kellett volna tennem. A helyzet az, hogy úgy rettegnek a terrorizmustól a nyugati kormányok, mint nálunk a vidéki öregek a czigány bűnözőktől. Persze okkal.

    Nemrég olvastam egy cikket, talán a Hírszerzőn, hogy a Nato felelős, magas rangú tisztviselői szerint egyre nagyobb a veszélye, hogy a terroristák tömegpusztító fegyvert vetnek be valamelyik nyugati nagyvárosban. Ez lehet piszkos bomba, de vegyi vagy biológiai fegyver is. Na, most képzeljétek el, hogy ha a WTC elleni támadás a maga kb. 3 ezer áldozatával mekkora pánikot okozott a politikában és a gazdaságban. Akkor milyen hatása lenne egy 10-szer vagy 100-szor ennyi áldozatot követelő támadásnak.

    A fenti okokból én a közbiztonságot növelő intézkedéseket el tudom fogadni, feltéve, hogy annak célja tényleg a bűnözés visszaszorítása, és nem a politikai ellenfelek megfigyelése vagy elnyomása.

    E téren csak az állam tud fellépni, és nem technikai okokból, hanem mert a hatalom gyakorlása több annál, mint amit egy multinacionális cég vezetése jelent, legalábbis normális államvezetés esetében.
  • Alvarez999
    #31
    Olvasd el alaposabban, amit írtam, biztos rá fogsz jönni.

    A politikai osztály kifejezés egyébként nem az én szüleményem, de én is igen találónak érzem.
  • macseke
    #30
    ez jó gyerek
  • NEXUS6
    #29
    Őöööö, én is szeretem a Sci-Fit, a cyberpunkot is, de izé itt azért még nem tartunk.;)))
    Kicsit zavaros, hogy az előbb azt mondtad, hogy minden az állam érdeke szerint történik, most meg hogy izé nem is, mert szerinted is a nagyvállalatok érdekének megfelelően.
    Amúgy persze az a megoldás, és valszeg a kettőnk közös nevezője, hogy az államnak önmagában nem igazán van érdeke! Ha sikerül az érdekeinket érvényesíteni, akkor nekünk kedvez, ha nem akkor az elitnek.

    Viszont ez a "politikai osztály" kifejezés ez teccik!;) Hát igen, a politikai elit meg a vele összefonódott gazdasági elit gyak nevezhető már osztálynak, és akkor már le is porolhatjuk Markszengelkszt, és elkezdhetünk megint álmodozni az osztályharcról!:)))

    Ha belegondolunk, hogy ennek a "politikai osztálynak" köszönhetően oda jutottunk mi nyugati átlagemberek az egyes kis országainkban, hogy hosszútávon kihalásra vagyunk ítélve. Többek között mert egzisztenciális ellehetetlenül a gyerekvállalás, miközben a más kultúrájú betelepülőket ez nem annyira érinti. Az elit persze lexarja, mert ők aztán marha globalista-demokratikusak abban is, hogy ki húzza az igát, sőt minnél igénymentesebb, kevesebb felesleges ideával, ósdi értékkel rendelkezik az emberanyag, annál jobb. Pusztuljon a férgese!
    Szal ha így nézzük akkor megintcsak Markszengelksz szavaival élve: érik a forradalmi helyzet!
  • Alvarez999
    #28
    Egy apró lépéssel tovább kellene látnod és akkor megértenél - sőt azt is látnád, hogy nem is különbözik annyira a véleményünk. A vállalatok ezernyi módon képesek rabszolgasorban tartani az embereket és ehhez valójában nem lenne szükségük az államra sem, olyan hatékonyak lehetnének ezek az eszközök. Szóval a vállalatoknak nincs és nem is lenne szükségük az emberek megfigyelésére, cenzúrázására - mindezekre az államnak van szüksége.

    "Tedd fel magadnak a kérdést: mi az állam? Kinek a szervezete?"

    Mai világunkban az állam a gazdasági hatalom (az egyetlen valódi hatalom) birtokosai és a kizsákmányolt nép közé ékelődő intézmény, mely mind a vállalatokat, mind a népet képes meggyőzni létének szükségességéről azzal, hogy mindkettőnek védelmet ígér a másiktól. Ezt a lakosság azért fogadja el, mert nincs választási lehetősége, a vállalatok pedig azért, mert még nem jutottak el odáig hatalmuk intézményesítésében, na meg azért is, mert így kényelmesebben gyakorolhatják a hatalmat a háttérből, az állam mögé bújva.

    Amit te nem látsz, az az, hogy a nagyvállalatok ma már ott tartanak, hogy hamarosan képesek lennének az állam nélkül is fenntartani hatalmukat - ez már csak azért is előnyösebb lenne számukra, mert közvetlen hatalomgyakorlás esetén megtakaríthatnák a hatalmas és korrupt politikai osztály eltartását. Ezt a veszélyt természetesen a politikai osztály tagjai is érzékelik és a társadalom megfigyelésével, a szabadságjogok egyre súlyosabb lábbal tiprásával, a társadalom minden egyes tagjának zsarolásával (elkapunk pedofília, terrorizmus, illegális letöltés, gondolatbűn vagy bármi egyéb vádjával) igyekeznek fenntartani hatalmukat. Ezek a lépések kizárólag a politikai osztály érdekeit szolgálják, hiszen a nagyvállalatok ilyen eszközök nélkül is, kizárólag a bérek és a munkanélküliség eszközeivel, továbbá a bankrendszer elnyomó hatalmával képesek lennének hatalmon maradni.

    OK, ez kissé túlsarkított gondolatmenet, de remélem, azért lejön belőle, mire gondolok.
  • szlovákiai hun
    #27
    Frayer, nagyon ott vannak a meglátásaid, ez mind a mocskos cionista háttérhatalom ismérve, és mielőtt valaki azzal jön, hogy zsidózok, akkor annak azt mondom, csak ennyit írjon a Google-ba:

    "Zsidók a cionizmus ellen"

    Tehát ők is jól tudják, hogy mire megy ki a játék, őket is felhasználják, igen ők az anticionisták, kik szintén átlátnak a szennyen....
  • szlovákiai hun
    #26
    Gratulálok, ismét egy jó fej, aki a hárpiákkal szemben pisál és nem velük!

    "Nem nehéz megtalálni a módját az internetkapcsolat elrejtésének, anonimmá tételének."

    TOR???? De a TOR is lenyomozható nem? Valahogy a mocskos háttérhatalom bagázsnak erre is van biztosan orvosságja, nem?
  • NEXUS6
    #25
    LOL

    Tedd fel magadnak a kérdést: mi az állam? Kinek a szervezete?
    Ha lenne állampárt akkor igen, igazad lenne, de nincs! Az állam ugyan úgy az elit különböző csoportjainak a martaléka, jáccótere, magánvállakozása, a konc amin lehet veszekedni, mint minden más ebben a társadalomban. Feláldozható. Nincs kitüntetett szerepben.

    A bizonyíték, hogy az állam egyáltalán nem működik jól, kibaxott xarul működik!!!

    Az állam lenne amúgy a kisember utolsó menedéke. Mit gondolsz a segélyt kitől kapod, ha munkanélküli leszel, mi az a szervezet ami a fejére koppinthatna a legnagyobb, leggazdagabb cégnek, vállakozónak, ha baxtatja, kizsákmányolja a dolgozót!?

    Másrészt az állam a mi közös részvénytársaságunk, amiben az adónkkal vásárolunk részesedést. Erősnek kéne lennie, segítőnek, olyannak amire büszkék lehetünk, mert mindannyiunkat jelképez.

    De nem erősödik, az adónk is a bankok, gazdagok zsebébe vándorol, mert sikerült kisajátítaniuk az államot is. Az a néhány millió ember aki ma szegény ugyan úgy fizetett adót, mint az aki ma Ferrarival furikázik (vagy ő lehet, hogy nem is). Az állam még sem tudta a szegényeket megvédeni a lecsúszástól, miközben néhányan meg pofátlanul meggazdagodtak. Az elosztásra, a szabályozásra az államnak lenne lehetősége, ha nem fosztották volna meg ettől a képességétől.

    Szal nem az adótól szegényedsz, nem attól szűkülnek a lehetőségeid, mert az állam rádtelepszik. A cégek telepednek rád, ők nem fizetnek neked annyit, hogy megélj belőle!
    Az államot az urtóbbi 20 évben szinte teljesen lerombolták, eladták a cégeit, a szolgáltatásait, a MI cégeinket, és nem csak nálunk.
  • Alvarez999
    #24
    Ezt gondold át még egyszer. A fennálló hatalmi viszonyok fenntartása leginkább az állam érdeke
  • Hegi90
    #23
    Különben érdemes elolvasni, csak 155 oldal pdf-ben, mondjuk elég szerencsétlenül van tördelve.
  • NEXUS6
    #22
    Az hogy nyilván legyél tartva nem annyira az államnak hiányzik, sokkal inkább a cégeknek, legyen egy lista a potenciális fogyasztókról, akiket aztán monitorozhatnak is, ha nem úgy fogyaszt ahogy az az ő általuk kreált szerződésben van.

    Kell a lista, hogy buzergállhassák az agyadat a direkt neked címzett spamjaikkal, aztán meg kell a monitoring, ha véletlenül warezolnál, hogy 100 000 év börtönre ítélhessenek két Hofi Géza album letöltéséért.
  • NEXUS6
    #21
    Nekem nincs semmi gondom ezzekkel a reklámokkal, az alatt xotam kimenni a sörért meg slozira!:)))
    Amúgy valójában kb 2 éve nincs TV-m, max a neten is fennlevő csatornákba nézek bele, szerencsére az RTL, meg a csiga nincs fenn;)))

    A mai világban az állam valójában már régen nem az, mint amivel az embereket riogatják, az emberek nem az államnak dolgoznak napi 12 órát!
    Az ember a cégnek, meg a bankoknak dolgozik ennyit.Nem az adók magasak, ez a nagy átbaxás az egészben!!!!
    Hanem a fizu kevés!!!
    Csak nézzétek meg, hogy pl görögben is 2X ennyit keresnek az emberek, nem 20%-kal többet, 2X ennyit!!! Pedig az egy ótvar kis ország, Ausztriához meg a Benelux államokhoz képest.
  • Frayer
    #20
    Itt az sg-n volt régebben olyan hír,hogy csináltak olyan Tv-t ami észleli a reklámokat, és ilyenkor nem lehet irányítani, nem lehet kikapcsolni vagy más csatornára váltani, hanem kötelezően végig kell nézni a reklám blokkokat.
    Szép új világrend.
    A másik az,hogy ebben az új világrendben ami éppen kialakulóban van, mindenki potenciális terrorista. Csak az állam jóindulatán fog múlni hogy a kisembert nem fogják agyon lőni terrorizmus gyanu miatt.
    Gyanuba meg bárki keverhető. Akár tömegével, emberek tízezrei is.
  • NEXUS6
    #19
    Na ja! A demokrácia a választás szabadságának ígérete.
    Csak éppen a felkínált opciókban nincs benne, az amit igazából választanál: a saját identitásod!
    Mert ha ezt választhatnád, akkor utána már minden mást lesxarnál és nem lehetne arra rávenni, hogy beszállj a mókuskerékbe.
    Majd ha gazdag leszel, akkor talán megvásárolhatod a saját identitásod is, addig viszont a gazdagok rabszolgája vagy csupán.
  • Epikurosz
    #18
    Zavar, mert fizetek minden, a csomagban lévő műsorért, és olyan műsorok, amelyeket tényleg szívesen néznék, nincsenek benne a csomagban, hanem csak egy drágábban.
  • Alvarez999
    #17
    Ez már rég megoldható és a gyakorlatban is működik, távirányítónak hívják. Ha látod/hallod a műsort, egy gombnyomással átkapcsolhatsz, ha meg nem látod/hallod, akkor kit zavar?
  • Epikurosz
    #16
    ezek az adók aztán megmagyarázzák neked az eseményeket. témánként van 2, max. 3 "szakértőjük", akiket felváltva hívnak be a stúdióba, hogy nem szúrjon nagyon szemet, hogy ugyanazt az álláspontot mantrázzák. Például, alkotmányjogi kérdésekben, amikor meglátom a magyarul beszélni sem tudó, össze-vissza fecsegő, hadaró, raccsoló Kolláth Gyurit, hányingerem van. Szar ez az egész tévés technológia, még a legmodernebbnek hazudott digitális is. Én szeretném ezt a Kolláth Gyurit „Ignore” állapotba tenni, szóval amikor elkezd beszélni, akkor a tévé automatikusan vagy kapcsoljon egy másik adóra, vagy kapcsoljon ki. Ugyanezt szeretném a reklámblokkokkal is. Ez technikailag megoldható lenne, de a gyakorlatban mégsem működik.
  • Alvarez999
    #15
    Tökéletesen egyetértek a véleményeddel.

    "Mindez a terrorizmus, a pedofília és a szerzői jogsértések elleni harc nevében történik."

    Én inkább úgy fogalmaznék, hogy ezek ürügyén történik mindez. A politika valójában leszarná a pedofíliát és a szerzői jogot, a terrorizmus meg egyenesen úgy kell neki, mint egy falat kenyér, hiszen így van mire hivatkozva a szabadságjogokat sárba tiporni)
  • Epikurosz
    #14
    „Csupán csak meghagyják nektek a választás illúzióját, hogy csendbe maradj, ne lázongj, és ha valami rosszul megy, azt mondhassák nektek, hogy Ti választottátok ezt.”

    Nagyon jól látod a dolgokat. Épp a tegnap, mialatt a tévécsatornákon mentem végig, elmélkedtem azon, hogy micsoda ámítás és hazugság az egész. Csomagok vannak, de akármelyiket választod a két kereskedelmi adó, az RTL Klub és a tv2 kötelezően benne van. Rádsózzák. Szeretnék végre olyan tévészolgáltatást, amely lehetővé teszi, hogy EGYENKÉNT válogassam ki, hogy mely tévéadókra akarok előfizetni. Nos, ilyen nincs, cserébe alattomos árukapcsolás és manipuláció van.
  • dronkZero
    #13
    Nyugodtan nekiállhatsz, és lefordíthatod. Visszatart tán valaki?
  • szombi
    #12
    szerinted???

    amikor telepíteni akarok egy programot, és látom mindenféle cseh,
    lenyel meg türkmén, albán és arab nyelvet, a magyar SEHOL SINCS!!!!
  • Kerub
    #11
    Nagyon tetszik az író hozzáállása az internethez és a politikához. Mióta van internetem, azóta én is hasonlóképpen állók hozzá (nem adok ki magamról sok adatot, óvatos vagyok) és amióta korlátozni akarják azóta én is többet aggódom miatta ami egyre jobban politikai állásfoglalásra késztet és a vélemény hangoztatására. Szóval egy nagy grat a Doctorownak és nagyon várom hogy megjelenjen a könyve nálunk is (Csak nehogy terroristák kezébe kerüljön... )
  • bleifrei
    #10
  • Frayer
    #9
    Ti azt hiszitek,hogy az egyénnek ma van választási lehetősége?

    Ma is egypolusú rendszerben élünk.

    A kapitalizmus is ilyen. A tőke beszél, munkás ember ugat.

    Amikor elmentek szavazni, akkor ti csak egyénekre, bábukra szavaztok.
    Csupán csak meghagyják nektek a választás illúzióját, hogy csendbe maradj, ne lázongj, és ha valami rosszul megy, azt mondhassák nektek, hogy Ti választottátok ezt.

    Mindegy, hogy viktorra, gordonkára, ferire, ildikóra szavaztok. A végeredmény ugyan az, mert ezeket az embereket, és pártokat ugyan az a hatalom pénzeli és indítja a választásokon.

    Most lehetne azt mondani, hogy akkor mi is alapítsunk pártot, mi is induljunk a választásokon. Ezzel beállunk a ma is létező több ezer párt soraiba. Igen ám, hiába alakít pártot a kisember, 1% mandátum szerzésére sincs semmi kilátása.

    Nagyon szépen lehet látni ezt az egész színjátékot például az usában.
    Ott már több mint száz éve "100 éve" a CFR Council on Foreign Relations indítja az elnököket és nyeri meg a hatalmi poziciókat , zsinórban. Mindegy ki nyeri meg a választásokat, demokraták vagy republikánusok. A végeredmény ugyan az mindig. A CFR irányítja az teljes egyesült államokat. Ennek van magyar kirendeltsége is, a Magyar Atlanti Tanács.
    Nehogy azt hidjétek, hogy számít is valamit a ti leadott kis szavazatotok.
  • Chocho
    #8
    "A szocializmus az ami egypólusú ilyen szempontból, van a párt meg az állam és mindenki mögéjük sorakozik be hierarchikusan, az egyén persze ott is valahol a sor végén áll."

    A diktatórikus rendszerek közül szinte mindegyik ilyen.
  • NEXUS6
    #7
    Nagyjából igaz a dolog, csak éppen nem az állam az egyetlen szereplő aki megpróbál "elnyomni".

    A szocializmus az ami egypólusú ilyen szempontból, van a párt meg az állam és mindenki mögéjük sorakozik be hierarchikusan, az egyén persze ott is valahol a sor végén áll.

    Az un. demokratikus társadalmakban viszont nagyon sok szereplő van, és az egyénen is múlik, hogy hogyan tudja érvényesíteni érdekképviseletét különböző szervezeteken keresztül. De ugye manapság pl. a szakszervezetek nagyon el vannak nyomva. Ez igaz a multiknál, ahol kihajcsák még a xart is az emberből, de cserébe egy "dinamikus, fiatalokpól álló, agilis" közösség tagja lehet, vagy is ráadásul még a fúrás is megy ezerrel. Az állami(gyökerű) cégeknél meg virágoznak a szakszervezetek és orbaxájba sztrájkolnak az állampolgárok nagy örömére. Persze az állami cégnél nincs nagyon pénz, szal tök fölösleges sztrájkolni, minimális szolgáltatások körét meg 20 év alatt nem tudták eldönteni.

    Szal ez az igazi anarchia!:)))
    De a legnagyobbat talán ebben a rencerben tud az egyén szopni, mert sem az állam, sem más szervezet nem tartja szövetségesének más szereplőkkel szemben, mindenki csak kihasználja.
  • Reb Tevye
    #6
    Vajon magyarra is lefordították a Little Brother c. könyvet?
  • Frayer
    #5
    Fiatalon a technológia lehetővé tette, hogy jobban ellenőrizhessem az életemet. Az internet hozzáférést biztosított egy új közösséghez és eredeti ötletekhez. Ez azonban megváltozott. Ma már sokan úgy vélik, hogy a technológiát arra használják fel, hogy őket ellenőrizzék és megfigyeljék. Mindez a terrorizmus, a pedofília és a szerzői jogsértések elleni harc nevében történik.

  • Frayer
    #4
    A második és a harmadik pont, hogy részt kell vennünk a vitákban, illetve politikailag is aktívaknak kell lennünk. Ez utóbbi talán a legfontosabb dolog. Ne feledjük, azért mert valaki nem vesz részt a politikában, az még közel sem jelenti azt, hogy a politika sem avatkozik bele az életébe" - jelentette ki Doctorow.

    NAGYON FONTOS.
    Lehet, hogy le se szarjátok a politikát, de a politika meg leszar titeket, és egész életetekre olyan kényszer munkába tesz benneteket a minden napi kenyérért, hogy 70 évesen egyszer csak feleszmélsz és rájössz,hogy egy életen át dolgoztál, mégsincs semmid.
    Ha nem vagytok hajlandóak tenni a saját szabadságotokért, a politika gépezet ráterpeszkedik az életetek minden részére, és meghatározó irányítóivá válik annak. A politika mindenütt ott van, szabályzások, törvények, munkabérek, adók, kenyér ára, villamos energia ára, benzin ára. El lehet felejteni a szabad piac elvét, ugyanis rég nem valósul már meg. Mindent az állam kontrollál, titeket is.
  • bertino
    #3
  • NEXUS6
    #2
  • Darth Sith
    #1