• Alvarez999
    #35
    Még nem azok, de hamarosan azok lesznek. Az persze kérdés, mikor akarják - ha egyáltalán akarják - átvenni az irányítást.

    "Kezdjük ott, hogy a politikai osztály nem egyenlő az állammal."

    A mai Magyarországon a politikai osztály gyakorlatilag kisajátította az államot, az állam részét képező közigazgatást és minden olyan infrastruktúrát, amelyet az államnak kellene fenntartania. Avagy szerinted minek köszönhető, hogy 19 évvel az ún. rendszerváltás után még mindig ugyanúgy dívik az orvosi "hálapénz", mint a cocizmus alatt? Minek köszönhető az a mérhetetlen pazarlás az állami vállalatoknál, mely a legtöbb esetben visszavezethető valamely politikus anyagi haszonszerzésére?

    "Az állam ugyan is ellát egy csomó olyan feladatot létfontosságú infrastruktúra fenntartását, közegészségügyi, közbiztonsági, közoktatás stb stb feladatokat, amit semmilyen vállalat nem akar magára vállalni."

    Ahogyan az utóbbi 20 évben a magyar állam ezeket a feladatokat elvégezte, annál egy vállalat is jobban megtette volna azt. Ezzel nem azt akarom állítani, hogy ezeket privatizálni kellene, hiszen az újabb alkalmat adna a lenyúlásra, hanem csak minősítem a magyar állam eddigi tevékenységét.

    "Másrészt a cégeknél általános trend, hogy minden olyan funkciót leépítenek, ami nem támogatja közvetlenül a termelést."

    A mai magyar állam pedig minden olyan állami funkciót leépít, ami nem támogatja közvetlenül a politikai osztály további gazdagodását. Totálisan kiiktatta pl. a tömegsportot, ami a legtöbbet tehetett volna a nép egészsége érdekében.

    "a cégek lexarják a dolgozó rekreációját, gyakorlatilag kizsákmányolják az emberi erőforrást, ha elhasználódott eldobják, keresnek másikat, és nem törődnek annak újratermelődésével"

    Ugyanezt lehet elmondani a mai magyar államról is. Egy olyan politika, amely szinte ellehetetleníti a népesség fennmaradását (gyerekvállalás és -nevelés), ehelyett a hiányzó embereket bevándorlásból kívánja pótolni, pontosan azt teszi, amit te a vállalatoknak tulajdonítanál.

    "ha a nagyi csak annyi pénzt kap, amiből épp hogy megél, akkor nem fog vigyázni az unokára sem. Ha nem lesz unoka, akkor nem lesz aki majd a szülőket eltartja, amikor azok lesznek idősek."

    Pontosan ez ma a helyzet, hála az államnak. Azzal a különbséggel, hogy a nagyi már rég nem kap annyit, amiből meg tudna élni, a gyerekei segítsége nélkül éhen halna. A frissen alakult rablókormány is a legszegényebb rétegek rovására akar takarékoskodni.

    Ne feledd, én a mi mai világunk államáról beszéltem, nem pedig arról, milyennek kellene lennie egy többé-kevésbé jól működő államnak.