311803
  • Tinman #308233
    Csak jeleztem, hogy 100% biztos vagyok benne, hogy az inventory kezelést komolyan lassítja. A kulcsos-ládás téma, számunkra ugyan ökörség, de konkrétan van olyan, aki ebből megél és jobban, mint én.

Általánosságban írtam arról, hogy az inventory kezelése retek lassú. Ezen a kártyák elvétele is csak részben segítene. Sehol nem írtam, hogy nekem veszettül kell az inventory, de az tény, hogy a létezése egy extra, csak a működése szar.

"FuckBlizzard123!!!!4"

Most mit bántod szegény TBTPumpát?

"Van, akit az is zavar, amit te csinálsz."

Hogy nem terhelve a rendszert, kiszedem azt amiért fizettem? Ezt tényleg bővebben is kifejthetnéd.

Fakeskedés? Tényleg jobb lenne, ha minden egyes játékot letöltenék, terhelném vele a Steam szervert, a net szolgáltató hálózatát, a saját hálózati eszközeim, majd futtatnám órákig, közben zabálva a nagyobb teljesítmény miatt az áramot, majd dolgom végeztével uninstall? Az, hogy a Steam jelenleg nem ad értelmes módot a hozzám hasonló power usereknek a több ezer kártya kiszedésére, az inkább az ő saruk, sem mint az enyém. Amúgy nem véletlen az sem, hogy a büdös életben nem banoltak/figyelmeztettek senkit a kártyás farmért... nekik ez csak jó. Kiszeded, eladod, keresnek rajta azonnal! Már 0.04 centen is 0.02 centet és a kártyák szép része ez az árkategória, mert már annyira gyakori.
  • Tinman #308232
    Helyette ki lehet kapcsolni a gépet, és el lehet menni aludni.

A core gameplay, amit újra és újra csinálsz, az ugyanis ládatologatás és semmi több. Ládákat kell tologatni, az elejétől a végéig. Pedig ez egy kaland cuccnak, k. jó lett volna, opcionális alkalmankénti ládázással, de ezek a hülyék felépítettek egy komplett játékot arra, hogy tód' a kockákat.
  • zorrobomber
    All-time low:
    Battle Brothers - 9,24€

"If you are a masochist stop reading and buy this game, 3 thumbs up."
  • Zóanagyvarázsló
    Nem azt írtam, hogy nem lassítja, hanem a felvetést nem értem. Ha kulcsos-ládás ökörségektől eltekintünk (szerintem azoknak se vagy híve), akkor ami az inventoryban van az kártya vagy a kártyákhoz kapcsolódik. (Persze adnak kuponokat is, nem is használtam egyet se soha.) Néha van külön is emoticon, de ha nem lenne az egész kártyás téma, akkor éppen azoknak se lenne muszáj inventory. Persze, hogy lassítja, ha inventory=kártyázás! De nélkülük neked mire kellene ennyire veszettül az inventory?

Szóval a kártyák betiltása az inventoryért nekem olyan lenne, mint betiltani a nőket azért, hogy ne kelljen velük beszélgetni szex előtt.

Amúgy egyénileg, "erkölcsileg" valóban más teljesítményt becsalni, csak mondjuk engem éppen nem érdekel, hogy FuckBlizzard123!!!!4-nek milyen valós vagy behazudott achievementjei vannak. A teljes statisztikát meg nem verik szét jobban. Értem én az ezerszer leírt szempontodat, de attól az még nem az enyém. Van, akit az is zavar, amit te csinálsz. A nagy kép szempontjából egyik fake-eskedés se tetszik nekem. Szerintem együtt tudsz ezzel élni, ahogy én is.
  • Zóanagyvarázsló
    Akkor csak átvezetők vannak?
  • Anonymusxx
    A catherine full body -ban már nem muszáj a ládatologatást megcsinálni...
  • Evoluti0N
    Aszongyák, h jó lett.
  • Tinman #308226
    Full legális ABANDONWARE oldal!

https://archive.org/details/softwarelibrary_msdos_games?tab=collection
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.10.15. 21:37:41
  • Tinman #308225
    Catherine rivjúm.

Tl, dr: Avoid.
  • Tinman #308224
    Kártyákkal nem tudsz csalni. Az idle programmal leveszed a terhet mindenről és mindenkiről, és úgy jutsz hozzá ahhoz, amit megvettél és a tiéd. Mert a tiéd. A játékhoz jár. Az achik teljesítménymutatók, kvázi jelzői annak, hogy milyen skilles/türelmes/okos/tanulásra hajlandó játékos vagy.
  • zorrobomber
  • genndy
    Humble Postmodern Bundle with Catherine Classic
  • Tinman #308221
    Hogyne lassítaná! Gondolj bele, hogy kismillió user, kismillió szemetjét kell indexelni, lekérdezni a státuszát, árát, etc. Nekem hiába van villám gépem és netem, az inventorym kb. mióta létezik egy lassú szar.

És tényleg ne feledd el: Vannak power userek akik ládakkal, skinekkel seftelnek és elképesztő összegeket ér az inventory-juk.

Azt tudtad, hogy a Valve nem olyan rég éppen emiatt bevezette, hogy hardvert nem lehet wallet pénzből venni? Nem kis férgek mi?

A statisztika miatt ne fájjon a fejed, mert továbbra is pontatlan. Nagyon. DaS 3-ban is néztem, hogy tök cuki, hogy méri a valódi gametime-ot, de akkor megy a számláló, ha éppen a menüben matatok, vagy beállok firelink bonefire mellé és elmegyek dobni 2 sárgát.

Az achik szétqrása nem egy liga az amúgy is pontatlan játékidő elbarmolásával.
  • Darun
    Nekem sincs, de mi más logikus magyarázat lehetne rá? Magadat nem tudod becsapni, mert te úgy is tudod, hogy becsaltad magadnak és nem játékteljesitménnyel érted el!? És nem hinném hogy az pl sikerélményt okozna, hogy "jaj, becsaltam magamnak egy ritka acsit, mekkora ász vagyok".
    Ha jól emlékszem, az utolsó játék amiben csaltam, az a Heroes VI volt, mert baromira elegem volt már abból, hogy a gép ellehetetleniti a játékom. De ez se ma volt. Illetve még kis iskolás koromban csaltam a Doom-ban, a Wolf-ban meg Duke Nukemben, bár azokban sem mindig, mivel már akkor is kellett a kihivás, de néha poén volt láncfűrésszel végigrohanni a pályákon. Az online multi csalóknak viszont eltörném a kezét. Anno a Bf 2-t is azért hagytuk abba, mert a végén már minden meccsre jutott egy csiter, aki tönkretette a játékot.
  • Atisz #308219
    Elvileg (sőt gyakorlatilag is) lehet, mivel 'pusztán' annyi szükséges hozzá, hogy egyszerre kb 16 játékos fenn legyen a szerveren, csak ennek NAGYON kicsi a valószínűsége.

Egyébként nálam éppen most bolondultak meg az achievementek (Half-Life 2 - One man army - 0.01% of players have this) steamen :D
  • Zóanagyvarázsló
    Ha valamit nem lehet, az nyilván lehetetlen, ebben eddig sem volt véleménykülönbség.
  • Zóanagyvarázsló
    Jó körökben mozgok: nem ismerek acsifelvágós embereket, másokat efféle teljesítmény (?) alapján elismeröket. Mindenesetre jó szürö ez arra, hogy kivel nem érdemes szóba állni.
  • Atisz #308216
    Szerintem már nem lehet eltörölni a kártyák és a jelvények meglétét (kompenzáció nélkül) mivel vannak, akik egy(vagy több) személygépjármú árát költötték már ilyesmikre.
  • Atisz #308215
    Szerintem is ki kéne küszöbölni a használatát, mert félrevezető lehet és pont az lenne az értelme, hogy egy teljesítményt reprezentáljon.
    Mert amúgy semmi, de semmi haszna, funkciója nincs.
  • Atisz #308214
    Ha egy játékban az a feltétel, hogy "x db embert vegyél célba, eliminálj", stb. és a multiban egyszerűen nincs (és soha nem is lesz) annyi játékos jelen, akkor érthető ha valaki emiatt úgy érzi, hogy lehetetlen.
    Engem nem érdekel, de megértem, ha vki emiatt 'csal'.
  • Darun
    Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy a kártyákért kaphatsz pénzt, az acsikért nem. Ennek ellenére én személy szerint nem csalok, se játékban, se kártyákkal, se acsikkal. Nem szedek le játékot csak kártyáért, igazából én ebből pénzt se akarnék csinálni, nekem max azért kellenének, hogy a kedvelt játékaimból meglegyen az összes lap. Ennyi.

Ami meg az acsizást illeti... igen, elsősorban az ember saját magát veri át vele. De! A mai világban, amikor mindenki másoktól függ, amikor nem tudunk szó nélkül elmenni mások véleménye mellett, akkor igenis fontos az (is) hogy kinek milyen acsik vannak meg. Én pl a legritkább esetben nézem, hogy mik vannak, nem nagyon törekszem a 100%-ra se. Ha sikerül, örülök, ha nem nem. Viszont divat a menőzés, haverok előtt felvágni, hogy megvan az XY acsi, ami baromi ritka. Más értelmét nem látom, mert aki becsalja magának az acsit, az úgy is tudja, hogy csalással érte el és nem a teljesitményével. Én abszolút magamnak csinálom őket. Már csak azért is, mert a barátaim teljesen más játékokat tolnak mint én, meg kb leszarják hogy milyen acsijaim vannak.
  • Zóanagyvarázsló
    Ezt a lassítja az inventoryt nem értem. Van abban bármi más, amit kezelgetni akarsz benne? Tudom, kuponok, szélkor adott vacakok, de jóformán az egész inventory fölösleges, illetve nagyrészt kártyákból áll.

Mint mondom, nem értek egyet a használatával, és az sem zavarna, a ha a Steam bannolna a rendszer efféle piszkálásáért. Amúgy nem érdekel más mit szórakozik vele, számomra mocsok, nem használom. A SAM jobban érint személy szerint? Mindkettő statisztikákat túr szét, az egyik az achievementekét, a másik az átlagos játékidőét. Szóval kb. ugyanakkora "érvágás" számomra, főleg amíg egy törpe minoritás használja. Inkább magammal foglalkozom.
  • Tinman #308211
    Az idle mocskot rágjuk át.

A Steam bevezette a kártyákat sok éve. Ahogy én látom kispénzű és/vagy fiatal gamerek vesznek ebből szintén ott helyben a Steam-re játékot. Nekem is jól jött az a pár 100€, el is vertem mind ott játékra, de azt is írtam már 1-2x, hogy ha az eltörlésétől a Steam gyorsabb lenne én üdvözölném a lépést. Innen induljunk... ha van ide plusz infód, szívesen venném.

Milyen módja van a kártyák kiszedésének?

1. Természetes folyamat során, játékkal. Letöltöd a játékot, játszol vele és kipotyog.
    2. Farm céljából. Letöltöd a játékot, alt+tab, futtatod és kipotyog.
    3. Idle programmal, futtatod, kipotyog.

Az 1. opcióval nyilván senkinek semmi gondja, ha csak annyi nem, hogy minek kellenek kártyák. Ha már betették legyen, csak ne lassítaná pl. az inventory kezelést... de lassítja, így én azt mondom vegyék el. (Nem fogják.)

A 2. opciót műveltem sokáig. Komoly gondok vannak vele. Bár "szabályos", de rettentő káros. Miért? Mert zabálod a sávszélt a felesleges letöltéseddel, zabálod az energiát a háttérben komoly CPU, GPU powát igénylő futtatással, ráadásul a saját hw-ed is nyúzod és ha otthon csinálod bőven több áram elmegy vele, mint amennyi pár eurocent befolyhat. Ergo nettó fasság. Kizárólag melóhelyen műveltem, ott elfért... írtam az árajánlatot közben ment a háttérben a cucc, néha ránéztem, hogy hány kártya van még hátra, majd ha végzett uninstall. Rettenet.

A 3. opciót a Steam nem tiltja, nem kapott érte még senki bant, nem fogyaszt energiát (kimutathatatlanul kicsit), nem zabálod a sávszélt sem, nem terheled a Steam szervereit sem. A lehető legkevesebb ideig kell csak menni a proginak, utána idle módban teszi a semmit.

Szóval, mi a gond a 3. opcióval és miért mosod kvázi össze a valótlant teljesítményt a játékokba belecsalókkal? (Ne feledd, hogy a kártyák a tiédek, csak még nem potyogtak ki, míg az achievment valójában csak akkor a tiéd, ha tényleg elérted azt a teljesítményt.)
  • Zóanagyvarázsló
    De azért hoztam fel, mert konkrétan ezzel szokták nekem indokolni, akik használják. Ami nem reprezentatív, simán lehet önigazolás is, de gondoltam, megemlítem, mint érvet mellette. Mint írtam, nem értek vele egyet, nem alkalmazom, csak hozzátettem a témához.

Nekem fogalmam sincs, hogy a többség miért használja, mert nem izgat. Ban tőlem mehet, de az idle-mocsokért is, mindkettőt ellenzem (az achievementeset jobban). Más egyiket se, megint más válogat. Eltérnek a vélemények, igazán érzékenyen nem érint.
  • Tinman #308209
    Ezt most jól elvitted azért a kevesebb, mint 1% kivétel felé. Amúgy ban nem járhat ilyenért? Kár, ha nem.
  • Zóanagyvarázsló
    Nekem a Second Contact maxos. Kyuran és a kollégája között sokat lehet fedexelni, ha kimarad egy kör, akkor lehet, hogy már nem adja meg.
  • Zóanagyvarázsló
    Azért említettem "extrém kivételt", mert vannak, akik éppen erre használják a SAM-et, én nem. Ahogy írtam, közismert, 1999-es bug (akor nyilván nem volt achievement még, de a játékbeli régi bugokból fakad), tele van vele a net, nem tőlem fogja megtudni a világ vagy a fejlesztők, ráadásul a remake-ben javították. Vicces, hogy van, amit nem, konkrétan ugyanazok a grafikai bugok is előjönnek.
  • Tinman #308206
    Igazából a legtöbb ilyen, csak elszántság és gyakorlás kérdése. Nem kötelező, full opcionális és úgysem érdekel senkit sem, ha sikerül. Már pedig, akkor innentől nem sok értelme van a saját maximalizmusod kielégítésén kívül az egésznek.
  • Tinman #308205
    Nem a steam fórum az egyetlen módja egy hiba jelzésének... mondom, nekem 1x volt ilyen gondom és olvashattad a reakciót.
  • Tinman #308204
    A lázadás legjobb formája pl. hogy jelzed a fejlesztőknek, hogy ez így túlzás... vagy ignorálod, vagy írsz egy negatív kritikát (hallatod a hangod), amibe beleírod, hogy a hiba javítása után a kritikán módosítasz te is. De az, hogy elfogadod és a készítők felé visszajelzed, hogy +1 ember oldotta fel az achit, az egy elég rossz formája szvsz a lázadásnak.

Igen, engem is bosszant 1-2 multis achi és sokszor csak ilyeneken múlik, de ezeket tudni kell elengedni és nem meghajolni a perfekcioniuzmus előtt.
  • grebber
    A support pont leszarja ezeket kegyetlen sok gamenél van ez. Tele a steam fórum szarnak bele. Gondolom egy játéknál ez a legnehezebb ami létezik programozás ügyileg egy kibaszott acsi.
  • Tinman #308202
    A többi 99%-ról beszélek, nem az extrém kivételekről. Egyébként bug miatt nem jön fel az achi? Írni kell a supportnak.

Uplay témában megesett velem. Egy idő után visszaírt a supportos, hogy egy szavamba kerül és az accomhoz társítják azt a feloldott achit. Kissé felháborodva írtam neki vissza, hogy nem csalni akarok, hanem azt akarom, hogy jelezze a teamnek, hogy javítsák ki a hibát! Ki a tököm hallott már ilyen hülyeséget, hogy egyesével oldják fel embereknek, ahelyett, hogy egy nyomorult patchben lenne javítva. Pfff.
  • Tinman #308201
    Csak meglett a download link :-D
  • Rony94
    "4. Hihetetlen, hogy egyesek képesek a pénzt még ebbe a témába is beleszőni. Az agyamat eldobom, komolyan"

Vannak egyes emberek, akik azért fizetnek, hogy mások lekakilják és/vagy lepisiljék. Mi a probléma?
  • Scooter
    Nekem is örök kedvenc az első 2 rész. Vannak benne hibák az tény, de a hangulatára nem lehet panasz. Hozza ugyanazt mint az első kettő. Egy ideig elvittem. Egyedül az nem tetszik, hogy amikor odaklikkelsz ahová küldöd, nagyon gyorsan kezdi el az első lépéseket, mintha be lenne gyorsulva. Nekem nem volt kérdés, hogy egyszer megveszem.
  • Scooter
    Mielőtt idejöttem láttam én is steam-en. Az aktivitásnál jött fel egy értesítés.
    Kb. ennyi volt az első reakcióm: na elmentek a k*rva any*tokba. Nemrég vettem meg azt a bundle-t amiben benne volt az alapjáték és a DLC, de pampogtam is, hogy miért nincs benne a deluxe. Erre most meg itt van. A soundtrack miatt kéne, de ezért nem akarom megvenni. Valaki megszánhatna vele, akinek nem kell. Egyedül csak a Deluxe upgrade kéne. A többi mind megvan. Amúgy meg kénytelen leszek megvenni.
  • Evoluti0N
    Az első kettő örök kedvenceim közé tartozik. Azonban, amiket a 3-ról hallottam és olvastam, lehet, hogy jobb, ha nem szennyezem be vele az első kettő emlékét.
  • IMYke2.0.0.0
    https://www.fanatical.com: "Syberia Complete Bundle" -- 4,35 euro (~1445 Ft)

Benne:
    * Syberia (1)
    * Syberia II
    * Syberia 3
    * Syberia 3: Digital Deluxe upgrade
    * Syberia 3: An Automaton With A Plan DLC
  • Zóanagyvarázsló
    Pontosan, "ha". Ez tényleg könnyen megeshet, csak ugye nem en bloc az összes multis achievementre vonatkozik. Meg hát ha nincs kivel multizni, akkor minek akarnék multis achievementet? Ha a játék cél, nem pedig eszköz, akkor a valódi probléma a játékostársak hiánya, hogy a játék multis használata is gondot okoz.

Persze megértem én, ha valaki szereti a kedvenceket maxolni, ha van értelme, én is, de a multis achievementeket könnyen elengedem. A Blizzard azt jól csinálja, hogy elkülönülnek az achievementek, lehet attól 100%-ra acsizott a kampányod, hogy sose multizol. És hát náluk a bázis is lassan kopik el.
  • Atisz #308194
    Annyiban más, hogy fizikailag képtelenség egyes dolgokat elérni, ha pl. nincs elég játékos online és akármilyen penge is vagy, nem tudod a kellő kritériumokat teljesíteni. Nekem pl. a RE 5-ben nincs meg még pár multis, mert általában kilépnek az emberek, ha vesztésre állnak.