311803
-
Amellett, hogy egyetértek veled, nem érdemes megnézni a legtöbb játék ez irányú achievement mutatóit, mert kb. ugyanilyen konzekvenciákat lehet levonni (a játékosok nagy része nem játszotta végig, de azért rányomta a 'thumbs up'-ot). Ott van pl. az én példám, rengeteg játékot hagyok félbe, igaz, nem is veszem a bátorságot, hogy értékeljem addig (kivéve, ha valami igazán ultraszar végigjátszhatatlan vmi). -
Én nem tolom game passba. Majd steamen akarom ha kész lesz a magyarítása. Addigra kb be is jelentik majd az új Metrot -
Igen, mocsok jó lett szerintem is. -
Hmm, meggondolandó :D -
A napokban az ajándék MS előfizetéssel kipróbáltam hát ez elég komoly egy játék lett. Nem nagyon foglalkoztam vele eddig, mert hiába nézek videót ott nem jön át. Így viszont elindítva a játékot nem tudtam pontosan mi vár rám hát ezt odatették rendesen. -
A már nem az oké, de mindez 1 évvel ezelőtt történt. -
Ennyiért best buy! -
Köszi!
Megjelenés előtt óta wishlist-es. Úgy érzem ennyiért megérett a megvételre.
-
Igen! Vedd meg és told végig, full, teljes élmény! -
Srácok egy kérdés. A Little Nightmares Complete Edition tényleg tartalmazza az összes DLC-t? Nem igazán egyértelmű. Steam-en azt mondja a kép, hogy alapjáték + Season Pass, de más oldalon csak az alapjáték és 1db DLC-t mutat. Fanatical-on nagyon vonz a Star Deal-ben 6.99€-ért. Tegnap nem néztem, csak most vettem észre. -
Nem kell tolni 4k-ban. Bőven jó a Full HD. -
Hát azért elég sokan vagyunk, akik a PC, PS4 mellé X1X-et már nem akarnak venni, és nem azért, mert nem tehetik meg, hanem mert így is halomban állnak a gépek és a játékok. (+Az X1X ma a legkevésbé vonzó kínálattal bír.)
A GTA V-nél csináltam azt, hogy mindenki tolta prevgen szarokon, én meg kivártam a PC-s verzát és életem kb. legjobb sandbox élményét kaptam, hiszen egy GTA-nál a látvány is eléggé számít, sokat dob a beleélhetőségen, a minél realisztikusabb megjelenés. Tény, hogy a PS3 lehetőségeihez képest remek munka, de hát a hw limit az hw limit. -
Amikre ennyi idő után már úgysem emlékszik, és a látvány minősége arculbaszó volt ezek mellett is. Persze tök jópofa utólag siránkozni, de azért letolni az előre kielemezetten szarabb minőségben, mert neki annyira fontos a látvány és a részletek, hogy inkább a szarabb minőségben tolta, csak akkor vált hirtelen fontossá mindez, amikor bejelentették a pc verzát :D
Én mindig csak a magam véleményét tudom leírni, mert a többivel nem megyek sokra, pláne amikor ilyeneket írnak le. -
A One X 4k-ja egy dolog, te is tudod, hogy nem csak a felbontás számít, hanem van ott még olyan, hogy élsimítás, textúra minőség, anizotróp szűrés, postprocess effektek, látótávolság, árnyékok minősége, etc.
Oks, neked nem jött be, de tele a net olyanokkal, akiknek igen, ráadásul olyanokkal is, akik többször is végigtolták ^^
-
Hát nemtudom, én one x-en toltam 4K-ban, ezt ez az ürge is megtehette volna.
Mondjuk a memóriámból én is szívesen töröltetném, ezt maximálisan adom, csak én utána kínosan ügyelnék ezen állapot konzerválására ^.^ -
Vegyél egy tablet-et az asszonynak :D Nálam bevált. -
Igen, a 60% jó arány, de éppen ezért írtam, hogy remekül mutatja a community szintjét, hogy tolja a pluszt mindenre, amin 2 pixel kerget egy 3.-at, aztán, hogy játszik-e vele 10 percnél tovább, ne adja ég végig is tolja, az már egy más kérdés. Már pedig aki egy sztori alapú játékról úgy ír kritikát, hogy látta a 20%-at, azt péklapáttal jól helyre kéne tenni. -
Semmi mást nem tudok, csak azt, hogy senki nem él örökké és rohadtul nem mindegy, hogy amit szeret, amire kíváncsi azt milyen minőségben tapasztalja meg elsőként. Minap olvastam egy k. sok like-ot kapott kommentet egy RDR 2 cikknél, ahol az ürge azt írta, ha lenne rá módja töröltetné a memóriáját RDR2 ügyben, mert most majd PC-n 4k-ban tolhatná, de már mindegy, mert már nem fog neki beütni akkorát az összkép, hiszen már PS4-en végigtolta. Jogos.
Aki megteheti és bírja konfiggal az váltson mielőbb. Ezt tudom a legjobb szívvel tanácsolni. Mert mi a legrosszabb? Visszaveszed 1080p-be... és? Gyönyörűen fog az kinézni úgy is.
Amúgy ne felejtsd el, hogy ezek a kijelzők millió éve falra is szerelhetők, szóval ahol 0 hely van, egy szabad felület ott is akad a falon, legfeljebb lekerül a Munkácsy repro.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.11.02. 07:12:08 -
A 4k érdekes kérdés nekem is, főleg most már, hogy a konfigom elbírná - kb. ugyanaz, mint a tied. Anyagilag nem lenne probléma a váltás, logisztikailag viszont igen. Egy 55m2-es lakás, egy nagy szoba, és egy kicsi. A nagy szobában van egy tévé, meg van a sarokban a gépem. Feleségem nem játszik, nem is érdekli, a lehető legminimálisabb szinten sem, viszont megy a tévé, nézi. Játszani csak szökőévente tudnék rajta, arra meg minek. 4k monitor meg LOL, hát ne csináljunk már hülyét magunkból. A kisebb szobába betenni egy ilyen tévét szintén nem játszik, mert nem megoldható optimálisan - értsd, fizikailag nem lehet úgy odatenni, hogy kényelmes, 2m-es távolságból nézze az ember. Szóval marad a full hd.
Persze, ha ez a tévé megadja magát a tervezőnek, akkor majd valszeg én is 4k-t pakolok, de addig hagyjuk a fenébe. Főleg, hogy csak most módosítottam az előfizetést, és rengeteg hd csatorna van :D Persze a leszedett sorozatokat full hd-ban nézzük tévén, de nem is a filmek miatt vált az ember 4k-ra. -
Mivel DSR, így jóhogy nem lesz több részlet, csak kevesebb rece a supersampling miatt.
-
Darun #308493 Akkor hogy kicsit relevánsabb példát hozzak fel, megnéztem a Wolf among Us statisztikáját, ami szintén egy kvázi interaktiv történet. Bár a TT többi játékával nem játszottam, talán nem túlzás ha azt mondom, ez volt a legerősebb játékuk. Talán még a TWD, bár arról a kritikák is megosztóak voltak...
Az első epizód első fejezetét 90% teljesitette, ami elég jó arány. Az első epizód végére azonban már csak 78% volt. Ez volt talán a legnagyobb visszaesés, mivel az Ep 5 végéig (ami ugye a játék vége is egyben) 60% jutott el, ai szerintem meg elég jó arány.
Ehhez képest vicces, hogy az epizódonként kioldható könyvek közül az Ep 3 végzett az utolsó helyen, azt lockolták ki a legkevesebben, csupán a játékosok 6,7%-nak sikerült. Ez még nekem is megvolt, az Ep 1 és Ep 4 viszont nem sikerült. Pedig csak ennyi hiányzik, hogy legyen végre egy "tökéletes játék"-om. -
Igen, pont ezért írtam az Exodust példának, mert arról köztudomású, hogy megzabálja a hw-t. Ellenben van egy rakás más cím, ami meg mehet 4k maxon és lehet élvezkedni. Ha most nem lenne már a másik szobában a Sony tv-m, készítenék compare fotókat, de így kicsi rá az esély, mert belakták már. -
Metro Exodus 4k maxon majd talán az 5 év múlva érkező csúcs karin talán tud majd értelmes sebességet. Most még a 2080tivel is a 30-40 fps-t nyögi
Tehát ha most valamiért nem érdemes gépet építeni az a Metro Exodus.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.11.01. 19:57:14 -
Az összkép az ami üt... a sok apró részlet, az egész képet tűélessé és még élőbbé teszi. Egészen elképesztő, hogy ez így elfut ilyen frame-el, ilyen felbontáson. Már csak azért se butaság a 4k tívi, mert a régebbi címek szinte mindegyike garantáltan maxon fog szaladgálni és rohattjól' néznek ki, szóval nem feltétlenül csak a Metro Exodus szintű cuccok miatt érdemes rá kiizzadni a lét. -
Ezért nincs különbség ,mert sokunk ebből tud csak következtetni mert se 4k tv se 4k monitor
talán egyik jelenetnél lehet látni a lámpán hogy 4kban recementesebb a többinél kb csutka ugyanaz...
Talán akkor látnánk bármit is ha a két monitor/TV egymás mellett lenne az arcunk előtt.... -
Nekem az Assassin's Creed sorban a Unity következik (holott már a Syndicate is évek óta megvan, meg az Origins is teljes lett idén).
Mindent maxra toltam. 4k. Szög 60 fps.
Elképesztő a különbség a FHD max és a 4k között! Láttam ugyanis a régi Sony-mmal pár hete, toltam is vele kb. 30 percet. Remekül nézett ki ott is, ahhoz képest, hogy ÖT éves cím, de itt? És akkor valaki azt mondja, hogy nincs különbség a 1080p és 4k látvány között.
-
Humble Monthly... őrület!!!
- Call of Duty: WWII - single miatt okés
- Crash Bandicoot N. Sane Trilogy - pazar, de már korábban megvettem
- Spyro Reignited Trilogy - ultrapazar, ugyanis nem olyan rég jött ki PS4-re, egészen hihetetlen, hogy ilyen gyorsan PC-re bundlisodott
- Shenmue I & II - OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Erre nem számítottam, nyilván alapmű!
- SYNTHETIK: Legion Rising - Blöe.
- Evergarden - Cuki logikai cucc, de kinek lesz erre ideje?
- 11-11 Memories Retold - Ez is nagyon meglepett, megható sztorimesélős non-game, de nem is akar több lenni.
Következő:
- SOULCALIBUR VI - Engem ez nem nagyon mozdít meg, de a single-nek talán adok esélyt. A DLC-k szerencsére nem lényegesek, pár extra kari.
- Yakuza Kiwami - Kiváló!!!
- My Time at Portia - Nem vagyok odáig az ilyenekért, de ebben bőven van potenciál, simán 100 órás single content! -
Lepergett. A sztori, atmoszféra, hangok, zenék, látvány a végéig superior (ahogy 4k-ban kinézett a final téma az beszarás), de mindjárt itt jön Zorrobomber, aki néha 2 pálcikás cuccokkal tolja és meghajol a pure, lecsupaszított gameplay előtt.
És igaza van, nem mintha ezt eddig nem tudtam volna, mert én is ezt vallom, hogy a gameplay mindenek felett, de nekem magasabbak az elvárásaim a küllem felé. Na de a Hellblade erre is jó volt. A Tetris-t, meg a sakkot jobban kívánom ezen "játék" után, mint eddig bármikor! Jöhet nekem szöveges kalandjáték is monokróm monitoron, csak többet ilyet ne, mint ez a Hellblade, mert ebben a gameplay olyan szinten low level, hogy tényleg nem értem miért nem lett akkor Vanishing of Ethan Carter, meg Edith Finch-szerű cucc inkább. A Vanishing pl. nekem nagyon bejött, nem akart ő több lenni, mint ami és nem is tettek bele kamu, időhúzó ostobaságokat, mint amit a Senua-ba.
A Resi 4 az mocsokjó. Anno PS2-ön toltam végig, az Ada Wong szemszöget is. Örökre kellemes emlék maradt. Zelda nekem must play majd, ha lesz Switch-em, de Pro/2.0-ról még mindig semmi, szóval talán majd jövő karácsonyra. -
Direkt megnéztem, a legelső achi van csak meg. Engem addigra már rég elvesztett.
Hasonló bravúrt még a Zelda: Breath of the Wild tudott még bemutatni, ott sem jutottam le a tutorial fennsíkról. Ami untat azt inkább nem erőltetem.
Ellenben most volt akciózva Resi 4 Green Man Gamingen és ez még mindig mekkora király játék! A rajongói HD textúra pack pedig egy must have mestermű. (link)
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2019.11.01. 17:18:06 -
Ja, amúgy ez egy benne hagyott bug. A megoldás: Ki kell lépni a játékból, újra be és elfogadja a fáklyához futást. Végül is csak 2+ éve létezik ez a hiba
-
Igen, de az, hogy megvette valaki, azért még nem jár achi. Steam kártyafarmért sem. Ellenben az 1. achi elérése feltétlenül azt jelenti gyak. mindig, hogy játszott a játékkal. Ennek alapján írtam azt, amit.
Ennek a játéknak ugye a magja a sztori. Rettentő kemény, hogy pont erre nem volt kíváncsi azon játékosok 70%-a, akik játszottak is vele ^^
Tökéletesen megfogalmaztad az utolsó mondatodban ami az igazság.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.11.01. 16:55:02 -
Értem miről írsz, mindenhol sok a lemorzsolódás, de ez egyrészt kvázi visual novel, ahol néha van QTE harc is azért, másrészt nagyon nagy hátszelet kapott, mind a szakmától, mind a játékosoktól. Ehhez képest nekem döbbenet az a szintű lemorzsolódás, ami ennél a játéknál jelen van. -
Csak sikerült elérnem, hogy átérezd, mit érzünk akkor, amikor betolod, hogy 8$-t drága fos valamilyen AAA játék :-D -
CrashBoostZoom #308480 Ez nem egyedi dolog. A Steam statisztikákat nézve az is csoda ha az 50%-a azoknak akik megvettek egy játékot be is fejezik.
De igazad van. A Senua nem igazán "játék" hanem inkább egy interaktív bemutató a pszichózis ábrázolásához. -
Darun #308479 Nem tudom te milyen játékokkal játszol (igazából a bejegyzéseidet olvasva nagyjából de, de ezt most mindegy), de az én játékaim között ez jó arány.
Kb két hete kezdtem ez az Observer-t. A leggyakoribb acsi a játékosok kevesebb mint 50%-nak van meg. Az Analyze 100 object a 10%-nak. Az első acsihoz mondjuk kell játszani kb 1,5-2 órát, ez igaz. Nekem 8 óra alatt van meg 5 a 19-ből, szóval elismerem, nem adja könnyen, de az első spec egy történetben elérhető pontért jár.
A Wh40k: Mechanikus első küldijét a játékosok 61,8%-a csinálta meg, a játék végét 2,9% ért el.
Csak érdekességként, a Metro Last Light Redux végéig a játékosok legalább 37%-a eljutott.
Fallout 4: 84% hagyta el a kezdésül szolgáló Vault-ot, de az 5. szintet már csak 72% érte el. (a 10.-et, 62%)
A Fallout Shelter játékosainak csak a 72%-a jutott el egyáltalán odáig, hogy összeszedjen 1000 kupakot (ez a leggyakoribb acsi) 10000 kupakig már csak a 42% jutott el. Mondjuk ez meg Steam-es statisztika, feltételezem, hogy mobilon kicsit jobb lehet ez az arány.
Mondjuk DS-t én nem játszottam és nem is tervezem, nem védeni akartam, csupán rávilágitani arra, hogy ebből az acsistatisztikából nem feltétlen érdemes következtetéseket levonni. (very positiv meg azért lehet, mert az unalmas játékokat sztem nem, csak a szar játékokat húzza le az ember... vagy legalábbis én) -
-
Örülök, hogy a végére értél. Végre vége a szenvedéseinknek a sirámaid miatt -
Óóóó! Hát csak kibújt a szög a zsákból.
"The Final Battle" - Van egy ilyen achievement. Nem nagy titok, végső harc. A játékkal játszók felfelé kerekítve 30%-a érte csak el az achit. Ez pontosan azt jelenti, hogy "remek játék, jó játék, k. jó játék, Bafta Winnter, jaj very positve, jaj meghalunk érte", de a valóság meg az, hogy:
100, a játékosból HETVEN nem játszotta végig! Már az első boss harcon is mindössze csak a játékosok fele jutott túl. Vagyis minden 2. ember azt mondta, hogy kösz ezt a baromi jó játékot, de inkább kend a hajadra. Tovább nézve a statisztikát, jól látni, hogy a 2 db. boss harc után is jelentős a lemorzsolódás, gyak. majdnem elérjük azok számát, akik végleg felálltak a játék mellől. Hát ez vicces! Marha jól mutatja az egész gaming scene kreténpozitív szemléletmódját: minden szipiszupi fasza, csak játszani ne kelljen vele, mert amúgy szar. Na ez az őrület, nem Seuna elméje :-D
Komolyan kérdezem: Hogy lehet valami very positive, ha 100.000 emberből 60.000 nagyjából a játék 40%-nál végleg kiszáll? Mert nem azért szálltak ki, mert félősös' vagy, mert hosszú. Kiszálltak, mert unták, nem tetszett amit tapasztaltak, de azért very positive 9/10. Pfff.
Csak érdekesség: A Dark Souls III, 2. boss harcán 60+ ember jutott túl 100-ból, pedig ott és akkor az a boss JÓVAL keményebb, mint ebben a játékban bármi. Jó... a gyilkos vízesést most ne nézzük -.-
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.11.01. 14:59:14 -
Megőrülök. 17x haltam meg. Van egy rész, ahol vízesés van, kioltja a fáklyát. Szerintem futni kell, mert körbejártam 10x azt a részt, nem lehet a vizet elterelni. Tehát futok. 17x a köv. fáklya fénye alatt halok meg. Néztem videót, mindenki fut, odaér nem hal meg. Ez egy fospermet. -
Gyak. konstans 60 frémmel csapattam eddig, aztán jött full sötét helyszín, ahol gyak. nem látsz semmit. 24-32 FPS. Majd kiérve megint az összetett, csomó dolgot mutató részre konstans 60.
Kik programozták ezt? Nyugdíjas hadirokkantak?