A 4k érdekes kérdés nekem is, főleg most már, hogy a konfigom elbírná - kb. ugyanaz, mint a tied. Anyagilag nem lenne probléma a váltás, logisztikailag viszont igen. Egy 55m2-es lakás, egy nagy szoba, és egy kicsi. A nagy szobában van egy tévé, meg van a sarokban a gépem. Feleségem nem játszik, nem is érdekli, a lehető legminimálisabb szinten sem, viszont megy a tévé, nézi. Játszani csak szökőévente tudnék rajta, arra meg minek. 4k monitor meg LOL, hát ne csináljunk már hülyét magunkból. A kisebb szobába betenni egy ilyen tévét szintén nem játszik, mert nem megoldható optimálisan - értsd, fizikailag nem lehet úgy odatenni, hogy kényelmes, 2m-es távolságból nézze az ember. Szóval marad a full hd.
Persze, ha ez a tévé megadja magát a tervezőnek, akkor majd valszeg én is 4k-t pakolok, de addig hagyjuk a fenébe. Főleg, hogy csak most módosítottam az előfizetést, és rengeteg hd csatorna van :D Persze a leszedett sorozatokat full hd-ban nézzük tévén, de nem is a filmek miatt vált az ember 4k-ra.