311803
-
MrAndree #309994 Akkor én vagyok szerencsés, ő filmet néz épp kanapén, én mellette ülök a gépnél és békésen tolom a Metro 2033-at. Illetve ő elmegy lefeküdni 10 körül, ha nem dolgozom másnap akkor én simán kint maradok kb fél 2ig. Majd ha gyerek lesz akkor ez tuti megváltozik, de egyelőre még elég sok gaming belefér. -
Igen, a Thief akkor is és most is nehéz bizony... megértelek, én is megküzdöttem vele, de alapvetően egy meghatározó élmény. -
Olvastam, talán valahol még meg is van. Egy tininek ott és akkor simán jópofa kategória volt. Ma már inkább kínos... Moszkváért Otyec ide vagy oda. Ellenben szintén abból a korból R. A. Salvatore munkái ma is megállják a helyüket, nyilván itt kiemelten a Drizzt-féle történetekre gondolok. -
Tessék, ezek meg azon részei, melyeket kedveltem benne... de ismétlem: Sokat elárul egy játékról, hogy 3/4 évig tart végigjátszani, miközben csak 2x órás.
+ Hangulatos, jó az atmoszféra és ezzel a korábbi részekben sem volt gond
+ A grafika darkos, jó szokásához híven kissé gótikus és meglehetősen kellemes a szemnek
+ A sztori nem egy adrenalin bomba, de eddig egyik Thief részé sem volt az és relatív egyedire sikeredett
+ Zene nem nagyon akad, ahol van ott kellemes
+ Az irányítás controllerrel nekem perfekt volt
+ Bugot nagyon ritkán láttam
+ A fő szál egész érdekes
+ Helyenként jó lvl design, remek helyszínek (pl. bordély, asylum)
+ A fény/árnyék fizika jól működik
+ Nyilván a hangok most is elég jók
+ Szvsz nagyon jól optimalizált, ugyanis a VGA ventim szinte végig meg se akart mozdulni, pedig mindent maxra toltam.
+ Közel tökéletes honosítás -
Szerintem azért vagy türelmetlenebb, mert egyszerűen nincs annyi időd játszani, mint régen. Régen amíg koptattuk az iskolák padját, szünetekben az ember simán megtehette, hogy reggel 8-tól éjfélig gamel. Hát tedd meg most... előbb csak a kanapén alszol, majd hamar arra ébredsz, hogy az asszony kitett a lakásból és mással van :-/
Örömmel elszöszölnék én is stratégiákkal, de ilyen 2-300 órás történetek rohadtul nem férnek már bele. Tavaly, mikor a Nioh-val foglalkoztam + wt a YT-ra konkrétan 4-5 hónapnyi ÖSSZ gametime-om elment a kalandra. És ez csak egy Nioh, nem egy Endless Space... -
Baldur's Gate 3 gameplay bemutató Pax Easten, február 27-én -
Kijött a Besiege 1.0 -
-
NiNDzsaa #309986 Így van. Igaz néha el el mosolyodom azon amiket írnak néha az emberek. De így van rendjén. Kell ilyen is meg olyan is. Nem vagyunk egyformák. Hála istennek. De azért itt korrektül szoktak menni a dolgok ahogy én elnézem.
-
-
Szerintem nem lesz gond, ha írsza support-nak ezek szerint globális probléma és ott van a rendelés, a számla, utána tudnak nézni, és még ha el is küldte a rendszer és nem jött meg, akkor se gond nekik hiszen nem kell uj kodot adni neked hanem elküldik ugyanazt ujra mmanuálisan és ennyi. :) -
NiNDzsaa #309983 Köszönöm.
Írtam én is nekik. Kivárom.
-
Valóban lehet rosszindulatú ember is sg-n, de én bízom benne hogy ide inkább normális korrekt emberek néznek be. :) -
NiNDzsaa #309981 Értem. Legfeljebb bukom a gamet.
Naaaa de akkor megvesszük mégegyszer. Hátha akkor egyböl kapom a kulcsot.
-
Én Írtam nekik, utána 1-2 nappal jött a kod. -
MrAndree #309979 Itt igen, de nem csak regisztrált népek látják hanem bárki aki véletlenül ide téved. -
Thief 1 - elkezdtem, de akkoriban nehéznek éreztem, és valahol az elején abbamaradt
Thief 2 - nem
Thief 3 - megvolt, fordításban is segítettem
Thief 4 - elkezdtem, ezt valahol a felénél hagytam el - engem is zavart a nyitottság és közben a sok keresnivaló -
Már jön is le az anyag.
Hiába van meg original. -
NiNDzsaa #309976 Na végül is írtam nekik. Meglátjuk mi lesz belőle. -
NiNDzsaa #309975 Gondolom nem lessz bajom belőle, mert itt segítőkész embereket ismertem meg. Nem hinném hogy csalódnom kellene bennük. -
Biztosan ki akarod írni a fórum és a világ részére az emailcímed, neved, címed, megrendelésszámot? -
NiNDzsaa #309973 Én is pont így jártam. 15.-én szombaton megvettem a játékot. ( The Evil Within 2+ DLC, de nem jött meg a kód. akkor én is reménykedhetek ha írok a supportnak?
Gondoltam várok pár napot mert a freemail-en karbantartás folyik. Hátha azmiatt nem ért ide.
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2020.02.19. 16:56:45 -
Így van, nekem is nagy kedvenc. Pár hete halt meg a szerzője. RIP. -
Doom nak nagyon jó story könyvet írtak. Ajánlom figyelmedbe! -
Uh, hát akkor többnyire megerősíted azt, amit eddig olvastam róla és akkor biztos van benne valami :(
A 3. rész szerintem a sorozat mélypontja, számomra értékelhetetlen, annak ellenére, hogy egy viszonylag jó sztorit sikerült összedobni alá (tök jó, hogy a gonosz minden részben más-más társaság és egy korábbi ellenféllel kell összefogni a legyőzése érdekében) és ennek oka a kb. 3-4 szobából/sikátorból álló pályák. Egyszerűen nincs hely semmire. A Thief 1. részében akkora méretű pályák voltak, hogy könnyedén el lehetett veszni... többször is. Egyébként pont a Deus Ex 2 engine-je a ludas ebben is, ami gyakorlatilag egy korai verziója az Unreal 2 motorjának és igen, a Deus Ex 2-vel is pont ez volt a legnagyobb gond, hogy néhány helyiségből álltak a pályák és nem is töltésképernyővel volt a gond, hanem, hogy inkoherenssé tette az egész játékot. -
Valszeg ezért fogom én is passzolni már, manapság türelmetlenebb vagyok a játékokkal - egyrészt a nagy backlog, másrészt a kevesebb idő miatt, így előfordul, hogy kaszálok valamit, amit 10 éve még simán végigvittem volna. Ilyen lesz most talán az Evil Within 2, amit annak idején félbehagytam, bár tetszett, csak jött valami más, ami jobban lekötött. Most újra nekiveselkedtem, és valahogy nem adja úgy, ahogy emlékeztem rá. Még gyúrom kicsit, de lehet, hogy kasza lesz belőle.
Meg aztán a Thief féle nagyon erősen lopakodós FPS-ekre ma már egyszerűen nincs türelmem. Fura kicsit, mert régen nagyon szerettem. Ma már, ha egy kicsit is, de pörgősebb dolgokra vágyom.
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2020.02.18. 13:37:38 -
Pedig a 3. rész elég jól nyitott már a casual réteg felé, de úgy, hogy közben a régi öregeket is behúzta. A korábbi részektől akkor megőrültél volna... na azokra bezzeg emlékszem, hogy mit összeszívtam benne néhány helyen. A térkép az enyhén szólva se volt túl barátságos :-/ -
Úgy van, számomra érthetetlen, hogy a NOLF miért nincs egyik játékplatformon sem jelen (igen, ahogy nézem GOG-on sem). Ha a Beamdog össze tudta lopkodni a Baldur's Gate jogait, akkor itt miért lehetetlen? Részemről meg van mind a 2, szóval engem nem érint, csak azokat sajnálom, akiknek (többnyire életkorból adódóan) kimaradt.
A Thief nálam is rendkívül előkelő helyen áll! Amikor először játszottam vele, nagyon nem ment és rengetegszer meghaltam, még normalon is. Aztán ráéreztem az ízére, hogy tényleg mindent sunyin kell megoldani és hogy tényleg a víznyílvessző a legnagyobb kincs és az igazi profi sohasem öl :)
Külön tetszett az expert nehézség, ahol nem csak kevesebb az életerőd, hanem extra feladatok is vannak, ráadásul ki is kell jutni a célterületről, nem csak ellopni, megszerezni az adott kincset/ereklyét! A többcsatornás környezeti hanghatások is remekül funkcionálnak, komolyan nem is értem, hogyan adhatnak ki még ma is játékokat (pl. Outlast, na jó az nem mai, de mégis), ahol csak sima sztereó van.
És tudom, hogy sokan jobban szeretik a 2. részt, de az 1. az igazi, a maga sötét, ősi pogány kultuszos, horror beütésével. A 2. ipari/robotos urbanizált helyszínei nem jöttek be annyira.
Deus Ex-et nem is ragoznám, szerintem is telitalálat (azt hiszem még a zeneszerző is hasonló, mint az Unrealben és érezhető is, hogymennyire hasonló a 2 zenéje), annak ellenére, hogy végül egy csomó részt kivágtak belőle és emiatt itt-ott tényleg kusza (a vége mondjuk teljesen rendben van). Kár volt a 2. részért ott is, de nemrég azt is végignyomtam és azt kell, hogy mondjam, annyira nem rossz, a végére egész tűrhető.
Nekem a Far Cry 1 nagyon megmaradt, az iszonyatos, falon és növényzeten átlátó katonák ellenére is (extra nehézségi szint :)), meg hogy mindig visszaugrott a legnehezebb szintre és azok a majom mutánsok 2 csapásból megöltek :)
Az egyszerű sztori ellenére kiváló volt, csak azt sajnáltam, hogy nem kapott folytatást (mert ugye a 2. résznek köze nincs az elsőhöz), pedig a vége elég sokat sejtető volt (azt hiszem valami másodrendű konzolra készült folytatása, de az egy nagy kuszaság lett végül, hasonlóan a Drakan című játék esetéhez). A 2. nekem ki is maradt, túl sok negatív kritikát olvastam róla. A 3. részt viszont zseniálisnak tartom (egyébként én is abbahagytam, de csak azért, mert azt is teljes figyelmet rászánva szeretném majd végigjátszani, igen vagyok így játékokkal néha :)) és a Blood Dragon-t is (ez utóbbit minden igénytelensége ellenére is :)). A Blood Dragon egyébként a leghumorosabb játék szerintem, amit valaha is játszottam, egyes beszólásokon (He said: "blow me", so I did.) néha hangosan felnevettem :D
Egyébként abból tényleg nem lenne rossz egy folytatás, de a jellegéből adódóan kb. lehetetlen.
Nálam a Doom abszolút felejtős. Akkor már inkább a Heretic, ami bejött a fantasy jelleg miatt, de az gyakorlatilag uaz, csak más sprite-okkal :)
Érdekes, hogy én pont a Doom 3-at tartom a legjobbnak, tetszett a hangulat és hogy végre kapott egy sztorit. Számomra ilyen egy ideális remake.
Pár éve végignyomtam a Quake 2-t és hát iszonyatosan üres cucc (természetesen vissza tudok vonatkoztatni, tehát nem mai szemmel nézve mondom), tényleg szóra sem érdemes. Az 1. rész a multi miatt volt jó, amúgy egy nagy semmi az egész és ezért volt kár, hogy John Carmack mindenbe beleszólt, mert kb. miatta nem lett sztori a Quake-ekben. Az aktuális Unreal Tournament részek egyébként szerintem mindig jobbak voltak a megfelelő Quake-eknél, de lehet, hogy megint csak az elfogultság beszél belőlem :) -
Félek csalódni fogsz. -
A 4. rész hibái, szerintem:
- Céltalan lootolás, persze ellopsz mindent ami nincs egy hídhoz kötve, de elég hamar rájössz, hogy sok értelme nincs. Miért nincs? Mert ha rutinos Thief játékos vagy, akkor arra a sok szemétre semmi szükséged nincs, ami a játékba bele lett tolva. Ha rutintalan vagy és végig akarod CoD-ozni, hát kis túlzással élve azt is lehet, könnyen és gyorsan szerezhető lé a nagyot sebző vackokra. Éppen emiatt, nekem a játék ezen része meghalt. Nem kellett a kötélnyílon kívül igazából semmire költenem... néha már csak azért költöttem, hogy fogyjon a lé.
- Helyenként gáz a lvl design és nem csak az. A legrosszabb, az időhúzós városi közlekedés, ahol egyik helyről eljutni a másikra nem is olyan egyszerű, emiatt van, hogy 20 percek elmennek arra, hogy eljuss a küldihez, mert vagy a városi őrség újratermelődő tagjait kell kerülgetned, vagy egyszerűen nem találod meg az átjárót, ami gyakran gagyi "press X" QTE-vel van megbolondítva. Az ablakok emelése is pont ilyen baromság... nyomkodod az X-et, hogy Garret felhúzza. Sigh.
- Mellékküldik. Nagy részük rémes, egy részük érdekes... de... de céltalan. Még a bankrablós DLC is céltalan, ha csak nem az a célod, hogy minden vackot összeszedj. De az miért is lenne szórakoztató? Az őrök kicselezésére megvannak a régi jól bevált módszerek, a nehézség inkább az eldugott, elrejtet baromságok összeszedése.
Látszólag az lenne a megoldás, hogy sokkal drágábbak kellenek, hogy legyen a cuccok és lockpick is aranyáron kéne, hogy menjen. Így rá lenne kényszerítve a játékos a lootolásra, de ha így lenne, akkor meg mérhetetlen grindelésbe csapna át az egész. Azért a régi Thief-eknek is megvoltak a maga hibái, de a Deadly Shadows pl. egész jól egyensúlyozott ezen a téren.
- Az ember azt hinné, hogy ennek a játéknak nagyon magas a szavatossága, hiszen elsőre úgysem tudsz minden tolvaj kritériumnak megfelelni, de ez nem igaz. Rohadtul rá kell érnie annak, aki letol ebben egy küldit és újrakezdi, mert "jaj egyszer gyanút keltettem" (nem egyenlő azzal, hogy észrevettek!), meg "elhagytam egy pénzérmét valahol"...
- Egyetlen percig sem addiktív! Ez azért rettentő furcsa, mert minden benne van látszólag, hogy jó játék legyen, de összességében mégsem az.
(- Cirka 1.5 millió(!) PC játékos Steam accján ott figyel a játék, ebből csak 15.5% játszotta végig és a segítőd által adott mellékküldiket csak 7% tolta végig (naná, hogy én igen). Ez azért elég beszédes. 23 óra alatt toltam le (valódi ingame gametime), de inkább tűnt 43-nak.)
- Érdekes, hogy nem jár achi a nem ölésért, csak akkor jár külön achi, ha leütés sem volt. Hát az úgy sooo hardcore és sooo értelmetlen. A leütés (igen, non-lethal) szerintem teljesen rendben van egy tolvajos játékban.
A Thief 4 szvsz nem az a kifejezetten jó játék, és főleg nem addiktív, de nem is lehet rásütni, hogy rémes. Egyszerűen van jobb és nincs benne elég vonzerő ahhoz, hogy akard a következő küldit, vagy, hogy a játék által eléd tárt célok teljesítésére vágyj és ez komoly gond. -
A legújabbat végigvittem ,mert az játék volt. Az az előttit warezba toltam. Ott volt az a bizonyos mindfuck amiről anno sokat meséltem ,hogy a létező legsötétebb szoba egy bizonyos helyén kellett volna egy kapcsolót megtalálnom ami kinyitott valamit valahol... Miután yt alapján is alig lett meg mondtam hogy én játszani akarok nem szopatni magam soha nem vittem végig. -
Anonymusxx #309963 Nekem nagy kedvencem volt a sorozat, régen az első két részt szerintem végigvittem vagy háromszor, a 3. egyszer,a 4. részt kétszer, legutóbb kb egy éve, a harmadikat tervezem ismét, semmire sem emlékszem belőle...
Nem értem hogy miért nem szeretik amúgy a 4. részt, szerintem az is van olyan jó mint a többi. -
A 4-iket még nem, pedig nagyon várom.
De tényleg, ha sok időm lesz (egybefüggően), nekilátok :)
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2020.02.18. 12:59:29 -
1-2 futólag. Akkoriban én ezeket a lopakodós cuccokat nem igen komáltam
3 feléig talán (bolondok háza emlékszem, hogy megvolt, valamikor utána)
4 végig. Szerintem mindent megcsináltam benne, de soha többé nem veszem elő, erős közepes cucc -
1- done
2 - done
3 - Kábé félig
4 - sose láttam. -
Na erre kíváncsi vagyok!
Thief-eket kik tolták végig?
Thief 1 -
Thief 2 -
Thief 3 -
Thief 4 -
Jöhet, hogy ki tolta végig, melyiket, vagy ha eljutott valameddig az is érdekes. -
Tudom hogy nem kéne felvenni... de egyszerűen még mindig képtelen vagyok megszokni a csípőből kreténezést, mindenféle alap nélkül, merthogy:
Ezerszer lerágott csont... de a NOLF jogokat nem tudja senki hogy ki birtokolja. Elvileg az Activision-nál kéne lenni, miután megvették a korábban a Fox Interactive-ot felvásárló Vivendi-t, de azt mondják, hogy hiába kéne náluk lennie, nem találják(!):
Activision community mastermind Dan “One of Swords” Amrich explained:
“The person who I normally talk to about that stuff does not believe that we currently have the rights. They’v never seen it."
Az eredeti fejlesztőnél sincs:
“I contacted a friend at Monolith, and he doesn’t know [who has the rights],”
Cserében van egy fan projekt, amivel fut mindegyik rész nagyobb felbontásokban is:
Download a fully functional version of No One Lives Forever (NOLF), No One Lives Forever 2 (NOLF 2), and Contract Jack with the latest community patches for free.
NOLF Revival
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.02.18. 09:40:59 -
" Az 1-2 még régi vágású, de rendkívül különleges darabok, helyenként sajnos túlságosan is rétegjátékok, így nem hiszem, hogy itt pl. olyan sokan végigtolták volna őket" Hát, ha valahol, akkor ebben a topikban sokan lehetnek. Abszolút kult cucc, a lopakodós játékok alapvetése, ráadásul itt-ott fosatósabb, mint egy mai jóféle horror cucc.
Annak idején imádtam, és biztos, hogy sokan mások is innen. Ma már viszont nem lenne hozzá türelmem, azt hiszem. -
Kontrolcékontrolvé.
"Azért ott nem kevés tartalmas DLC van azok száméra, akik még nem tolták le.
- Jack the Ripper - Többet vártam tőle, de nem volt rossz, kellően komor és van benne pár jó helyszín és érdekesség.
- The Dreadful Crimes - Erősen jópofa, már-már Poirot-szerű nyomozások.
- The Last Maharaja - Érdemes mögé látni és megtapasztalni kicsit, hogy anno a gyarmatoknak, ill. egy indai "nagykutyának" mennyire nem volt szava Londonban.
- The Darwin and Dickens Conspiracy - Egy része érdekes, más része átlagos.
Mind az alapjáték, mind az ÖSSZES DLC kvázi hibátlan honosítással rendelkezik! (London meg gyönyörű!)" -
Derék ^^
NOLF az nagyon alapvetés volt... abból csinálna a sok kretén remastert ne az Assassin's Creedből -.-
Thief: Az életem egyik legmeghatározóbb játéka. Az ÖSSZES részt végigtoltam. Az 1-2 még régi vágású, de rendkívül különleges darabok, helyenként sajnos túlságosan is rétegjátékok, így nem hiszem, hogy itt pl. olyan sokan végigtolták volna őket. A 3. rész már jóval modernebb, lendületesebb, igazából azt mondanám kedvencnek. A 4. rész nem rettenet, de hiába szebb, számomra mégis kevesebb, mint az elődök... picit sótlan, picit érződik már rajta az open world quest őrület és túlságosan erős a kari is, így aki olyan elvetemült, annak sunnyognia se sokat kell. Régi Thief-ekben hamar jégre tettek, ha nem sunnyogtál. A 4. rész nekem arról emlékezetes, hogy annyira leült a közepe felé, hogy végül elnyújtva, majdnem 3/4 év kellett ahhoz, hogy befejezzem.
Deus Ex alapvetés, Far Cry nekem viszont valamiért nem üt be. Az 1. részt anno a látvány miatt letoltam, a 2. részt félig, de irgalmatlanul beleuntam a respawnba (pl. respawnoló dzsippes enemy), a 3. részt toltam talán 3/4 órát, de jött más, ami könnyen elfordította a figyelmem róla, a többibe bele se szagoltam, meg se vettem őket.
A Doom nekem irgalmatlanul betalált. Az egy dolog, hogy gyak. miatta, meg a Kyrandia miatt lett PC-m (és így egy elbukott angliai utam), de minden pixelébe bele voltam buzulva, amikor csak lehetett azt toltam. Mondjuk nem csak nálam ütött be... aki kicsit is a PC közelébe jutott, az Doomozott, hogy aztán amikor nullmodemmel összekötöttük a gépet, akkor meg multiban élvezkedjünk. Szerintem az a játék a korát megelőzte, de még a zene terén is. Egy instant hall of fame az egész cucc. (Sajna mégis rengeteg dolgot elfelejtettem belőle.)
A Doom 3-at még letoltam, aztán a több téma már nem érdekelt.
Ja még annyit akartam mondani, hogy nekem a Quake pl. nem jött át. Multiztam vele, toltam a single-t is (végig soha), de egyszerűen nem... szívesebb toltam még akkor is inkább DN3D-vel, vagy Doom 1-2-vel multiban. Utána persze letoltam a Quake single tartalmakat rendre, de egyik se volt túl maradandó.