• Tinman #309965
    A 4. rész hibái, szerintem:

- Céltalan lootolás, persze ellopsz mindent ami nincs egy hídhoz kötve, de elég hamar rájössz, hogy sok értelme nincs. Miért nincs? Mert ha rutinos Thief játékos vagy, akkor arra a sok szemétre semmi szükséged nincs, ami a játékba bele lett tolva. Ha rutintalan vagy és végig akarod CoD-ozni, hát kis túlzással élve azt is lehet, könnyen és gyorsan szerezhető lé a nagyot sebző vackokra. Éppen emiatt, nekem a játék ezen része meghalt. Nem kellett a kötélnyílon kívül igazából semmire költenem... néha már csak azért költöttem, hogy fogyjon a lé.

- Helyenként gáz a lvl design és nem csak az. A legrosszabb, az időhúzós városi közlekedés, ahol egyik helyről eljutni a másikra nem is olyan egyszerű, emiatt van, hogy 20 percek elmennek arra, hogy eljuss a küldihez, mert vagy a városi őrség újratermelődő tagjait kell kerülgetned, vagy egyszerűen nem találod meg az átjárót, ami gyakran gagyi "press X" QTE-vel van megbolondítva. Az ablakok emelése is pont ilyen baromság... nyomkodod az X-et, hogy Garret felhúzza. Sigh.

- Mellékküldik. Nagy részük rémes, egy részük érdekes... de... de céltalan. Még a bankrablós DLC is céltalan, ha csak nem az a célod, hogy minden vackot összeszedj. De az miért is lenne szórakoztató? Az őrök kicselezésére megvannak a régi jól bevált módszerek, a nehézség inkább az eldugott, elrejtet baromságok összeszedése.
    Látszólag az lenne a megoldás, hogy sokkal drágábbak kellenek, hogy legyen a cuccok és lockpick is aranyáron kéne, hogy menjen. Így rá lenne kényszerítve a játékos a lootolásra, de ha így lenne, akkor meg mérhetetlen grindelésbe csapna át az egész. Azért a régi Thief-eknek is megvoltak a maga hibái, de a Deadly Shadows pl. egész jól egyensúlyozott ezen a téren.

- Az ember azt hinné, hogy ennek a játéknak nagyon magas a szavatossága, hiszen elsőre úgysem tudsz minden tolvaj kritériumnak megfelelni, de ez nem igaz. Rohadtul rá kell érnie annak, aki letol ebben egy küldit és újrakezdi, mert "jaj egyszer gyanút keltettem" (nem egyenlő azzal, hogy észrevettek!), meg "elhagytam egy pénzérmét valahol"...

- Egyetlen percig sem addiktív! Ez azért rettentő furcsa, mert minden benne van látszólag, hogy jó játék legyen, de összességében mégsem az.

(- Cirka 1.5 millió(!) PC játékos Steam accján ott figyel a játék, ebből csak 15.5% játszotta végig és a segítőd által adott mellékküldiket csak 7% tolta végig (naná, hogy én igen). Ez azért elég beszédes. 23 óra alatt toltam le (valódi ingame gametime), de inkább tűnt 43-nak.)

- Érdekes, hogy nem jár achi a nem ölésért, csak akkor jár külön achi, ha leütés sem volt. Hát az úgy sooo hardcore és sooo értelmetlen. A leütés (igen, non-lethal) szerintem teljesen rendben van egy tolvajos játékban.

A Thief 4 szvsz nem az a kifejezetten jó játék, és főleg nem addiktív, de nem is lehet rásütni, hogy rémes. Egyszerűen van jobb és nincs benne elég vonzerő ahhoz, hogy akard a következő küldit, vagy, hogy a játék által eléd tárt célok teljesítésére vágyj és ez komoly gond.