• Atisz #309967
    Úgy van, számomra érthetetlen, hogy a NOLF miért nincs egyik játékplatformon sem jelen (igen, ahogy nézem GOG-on sem). Ha a Beamdog össze tudta lopkodni a Baldur's Gate jogait, akkor itt miért lehetetlen? Részemről meg van mind a 2, szóval engem nem érint, csak azokat sajnálom, akiknek (többnyire életkorból adódóan) kimaradt.

A Thief nálam is rendkívül előkelő helyen áll! Amikor először játszottam vele, nagyon nem ment és rengetegszer meghaltam, még normalon is. Aztán ráéreztem az ízére, hogy tényleg mindent sunyin kell megoldani és hogy tényleg a víznyílvessző a legnagyobb kincs és az igazi profi sohasem öl :)
    Külön tetszett az expert nehézség, ahol nem csak kevesebb az életerőd, hanem extra feladatok is vannak, ráadásul ki is kell jutni a célterületről, nem csak ellopni, megszerezni az adott kincset/ereklyét! A többcsatornás környezeti hanghatások is remekül funkcionálnak, komolyan nem is értem, hogyan adhatnak ki még ma is játékokat (pl. Outlast, na jó az nem mai, de mégis), ahol csak sima sztereó van.
    És tudom, hogy sokan jobban szeretik a 2. részt, de az 1. az igazi, a maga sötét, ősi pogány kultuszos, horror beütésével. A 2. ipari/robotos urbanizált helyszínei nem jöttek be annyira.

Deus Ex-et nem is ragoznám, szerintem is telitalálat (azt hiszem még a zeneszerző is hasonló, mint az Unrealben és érezhető is, hogymennyire hasonló a 2 zenéje), annak ellenére, hogy végül egy csomó részt kivágtak belőle és emiatt itt-ott tényleg kusza (a vége mondjuk teljesen rendben van). Kár volt a 2. részért ott is, de nemrég azt is végignyomtam és azt kell, hogy mondjam, annyira nem rossz, a végére egész tűrhető.

Nekem a Far Cry 1 nagyon megmaradt, az iszonyatos, falon és növényzeten átlátó katonák ellenére is (extra nehézségi szint :)), meg hogy mindig visszaugrott a legnehezebb szintre és azok a majom mutánsok 2 csapásból megöltek :)
    Az egyszerű sztori ellenére kiváló volt, csak azt sajnáltam, hogy nem kapott folytatást (mert ugye a 2. résznek köze nincs az elsőhöz), pedig a vége elég sokat sejtető volt (azt hiszem valami másodrendű konzolra készült folytatása, de az egy nagy kuszaság lett végül, hasonlóan a Drakan című játék esetéhez). A 2. nekem ki is maradt, túl sok negatív kritikát olvastam róla. A 3. részt viszont zseniálisnak tartom (egyébként én is abbahagytam, de csak azért, mert azt is teljes figyelmet rászánva szeretném majd végigjátszani, igen vagyok így játékokkal néha :)) és a Blood Dragon-t is (ez utóbbit minden igénytelensége ellenére is :)). A Blood Dragon egyébként a leghumorosabb játék szerintem, amit valaha is játszottam, egyes beszólásokon (He said: "blow me", so I did.) néha hangosan felnevettem :D
    Egyébként abból tényleg nem lenne rossz egy folytatás, de a jellegéből adódóan kb. lehetetlen.

Nálam a Doom abszolút felejtős. Akkor már inkább a Heretic, ami bejött a fantasy jelleg miatt, de az gyakorlatilag uaz, csak más sprite-okkal :)
    Érdekes, hogy én pont a Doom 3-at tartom a legjobbnak, tetszett a hangulat és hogy végre kapott egy sztorit. Számomra ilyen egy ideális remake.

Pár éve végignyomtam a Quake 2-t és hát iszonyatosan üres cucc (természetesen vissza tudok vonatkoztatni, tehát nem mai szemmel nézve mondom), tényleg szóra sem érdemes. Az 1. rész a multi miatt volt jó, amúgy egy nagy semmi az egész és ezért volt kár, hogy John Carmack mindenbe beleszólt, mert kb. miatta nem lett sztori a Quake-ekben. Az aktuális Unreal Tournament részek egyébként szerintem mindig jobbak voltak a megfelelő Quake-eknél, de lehet, hogy megint csak az elfogultság beszél belőlem :)