311803
  • Tinman #306790
    "Ezért lennék kiváncsi mi lenne atomharcok lennének-e a megmaradt területekért "

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mivel vegyészként végeztem, volt a kezemben Geiger-Müller számláló, sőt még sugárzó anyag közelében is jártam. Nem akarod te azt megérni, hogy radioaktivitással szennyezett világban kelljen az élelemért harcolnod elvadult emberekkel. Az a pokol, ahol jobb meghalni, mint élni.

Ezt az egész témát a Mad Max, Fallout és tsai elromantikázták egy kicsit. Pedig az egy földi pokol.
  • Tinman #306789
    Ha kritikát fogalmazok meg egy fejlesztő, stúdió ellen, akkor viszont hazug, köpködő vagyok. Vagy lehet, hogy mégsem, ugyanis IRL amikor írogatok 1-1 etikátlan, vagy vásárlóellenes magatartást folytató cégnek, bőven 80%-ban hamut szórnak a fejükre és rendbe teszik a dolgokat. Én vagyok az az ember, aki képes volt írni egy bio ropis cégnek, hogy totálisan elsózzák a terméküket. 1 héten belül visszaírtak, hogy hálásak az észrevételért, állítottak a gépsoron és kérték a címem, mert újabb 1 héttel később kaptam tőlük egy doboznyi ajándékot tőlük. Nem kellett volna ajándékot küldeniük. Nem kell ingyen Operencia sem. Szó nélkül fel kell tolni Steam-re az időközben elkészült magyar felirattal, tetszőleges(!) áron. Én meg megveszem. (Van gamepassom nem töltöm le, nem veretek rájuk 300 Ft-ért.)

Van egy új ügyem.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Apámék vettek egy használt Toyotát. Kiderült, hogy márkaszervizben (!) éveken keresztül rossz olajjal kínálták. És ezért teljes motorfelújítás + katalizátorcsere kellett. Több 100k kiadás, más trógersége miatt. Most első körben a Totalcarnak ment egy részletes levél a témában, aztán majd megy a hazai Toyota központnak is, ugyanis a megyei márkaszervizek komolyan bevédik egymás seggét...

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.05.24. 16:12:37
  • grebber
    A zöldek már ezer éve nyomatják hogy kurvára nem jó ami zajlik.. A cigis dobozon is ott van már a kibelezett ember fekete tüdeje hogy rák meg minden és kutyát nem érdekli..
    Attól hogy te hoznád 2300ból a fotokat hogy már nincs csak 1 nagy kontinens minden más víz alatt és az föld lakossága már harmadolódott senkit nem hatna meg. Ahogy most sem érdekel senkit se. Ezt eredményezi a pénz... Amíg élnek nekik jó lesz szarnak bele mi lesz a későbbiekkel.

Az éghajlaton is látszik már évek óta kurvára danger már a helyzet. Európa csak akkor lesz majd bajban ha amcsik meg a többiek a víz alá süllyednek de addigra mi már nem igen leszünk :) Ezért lennék kiváncsi mi lenne atomharcok lennének-e a megmaradt területekért stb.
  • zorrobomber
    Értem hogy mit mondasz, de emiatt nem ők a szar alakok, hanem te vagy a jó ember. Egyszerű nézőpont váltás.
  • Tinman #306786
    Nem tudok már mit tenni, úgy tűnik tényleg nem érthető, amit írok, pedig eskü igyekszem.

"megéri" = idézőjelbe tettem, mivel korábban az volt a Zen magyar sub elleni érv, hogy hát nem biztos, hogy megéri nekik. Ezért írtam, hogy tengernyi játékhoz van már mocsokjó magyar sub, nekik "megérte"? Biztosan nem. Akkor miért csinálták? Mert szeretik az adott játékot, mert jót akarnak másoknak, mert MAGYAROK. Mert magyarok adnak, magyaroknak valamit! Nyilván örülnek a támogatásnak, de anélkül is elkészítették volna. És akkor jön egy magyar csapat, magyar játéka, akiknek meg a teendők kb. legvégén van. De ugyan ez volt a problémám a te patronáltaddal is.

Nem vagyok hungarista, noha volt az életemnek egy olyan korszaka is középiskolában. De van bennem valami eltorzult akarás abba az irányba, hogy a honfitársaimnak jót akarjak, még akkor is, ha az nekem nem éri meg. Anno még sorozatokhoz is készítettem feliratot. No meg szerinted ezekbe a YT végigjátszásokba, blogba mennyi időt és energiát toltam bele? Több ezer órát és több 100 ezret. Egy Sport szeletet sem kaptam érte soha. Nem is kell... nekem szegény magyar tinik ne adjanak semmit se... a YT-tól várnék viszont némi kompenzációt most már.
    Egyszerűen azt akartam, hogy adott címmel kapcsolatban sokan kapják fel a fejüket, hogy na ezt tényleg érdemes megvenni, na ezt messziről el kell kerülni. Fogalmam sincs ez az elbaszott magyar mentalitásom honnan ered, de IRL is csinálok sokszor önzetlen dolgot és baxa meg nekem is jól esik.
  • IMYke2.0.0.0
    Mert jobb abban hinni, hogy ilyen képességeket jóra lehetne használni, és még időben "lépni", mint elfogadni azt a szomorú "tényt" és lehetőséget, hogy --- és most nem a mi szánalmas emberöltőnyi életünk távlatából! --- eljön az idő, amikor
    -- a Nap meghal és elpusztítja a Naprendszer felét
    -- a körülöttünk "látható" csillagrendszerek/galaxisok az Univerzum fénynél nagyobb tágulási sebessége folytán egyszer csak "elhagynak" minket és az égen egyedül a Tejútrendszer, és az Androméda ütközéséből alkotott galaxis csillagai lesznek csak láthatóak, és ezzel egyúttal eltűnik annak a lehetősége is, hogy értelmes földönkívüli lényekkel találkozhassunk, mint Emberiség... (már ha az ütközésig a Föld és lakói túlélnek, és/vagy megtalálják a módját a más bolygókra utazásnak)...

Tudom, nem fogod ezt megérteni, de legalább megpróbáltam.
  • grebber
    Azt mire volna jó szerinted?
    Kb annyira nem érne lószart se mint amiért eltitkolják hogy létezik földönkívüli élet..nincs értelme egyiknek se

• IMYke2.0.0.0
    Az első forrást már nem tudom neked... de Kuglival megtaláltam egy másikat.

//most látom, hogy az "sk" forrás csak nem bírta ki: "Ha mindenki úgy élne mint a magyarok, akkor is több mint két Földre lenne már szükség"

Ezt mintha nem olvastam volna az első forrásban. Szerintem, ez "plusz"...
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2019.05.24. 15:21:28
  • IMYke2.0.0.0
    OFF:

Ki fogsz nevetni, tuti.
    Nekem a sokat-olvasgatós-tini-korszakomban volt egy igazán extra álmom: olyan képességekkel akartam és akarok még mindig rendelkezni, hogy másodpercek alatt több millió fényéveket utazhassak az űrben (érted, én, akinek olyan tériszonya van, hogy egy székre állva is remegni kezd a lába!!!), egyfajta átlátszó burokban, mely a Természet (így a Zűr) MINDEN viszontagságaival szemben meg tud védeni... sok-sok milliárd (fény)évig, a Földön megtapasztalható legextrémebb hő- és nyomások több trilliónyi értékéig is akár... etc.
    S mindezt miért? Kérdezhetnéd...

Hogy odaröppenhessek, és mindenféle sérülések, veszély nélkül megnézhessem mondjuk a Rigelt... és sok más csillagot, csillagrendszert és jelenséget... például egy fekete lyukat...
    Vagy lecsekkolnám a lakható bolygókat

Vagy felülről megnézném a Tejútrendszert... nyilvánvalóan fényképet is lőnék...
    S mindenről tudnék adatokat közvetíteni a Földnek, a fény sok-sok-sokszorosával.

Butaság, tudom, de a szuperhősök buta képességeiről mindig ilyesmi jutott eszembe.
  • Ainz
    Ezt hol olvastad? Tavaly nyár végére sikerült elérnünk.. most ilyen hamar?
  • grebber
    Mi már nem éljük meg hogy gond legyen az egész szóval én nem aggódok. Pedig szívesen végigélném és végignézném amolyan hegylakó stílusban,hogyan és mi lesz a vége a dolognak.
  • IMYke2.0.0.0
    2019.05.10-én elfogyasztotta Európa a Föld által 1 évre biztosítható/elegendő energiatartalékát... és ugye 7 hónap még hátravan...
    S Európa (és a többi kontinens) nem hogy visszaváltana, hanem felkapcsol nagyobb sebességbe...

2100-ra meglesz az a Mad Max...

//szerk.: De az sem kizárt, hogy 2050-re már az atomvillanás is meglesz...
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2019.05.24. 14:56:55
  • zorrobomber
    Sajnos szerintem is neked lesz igazad... az emberiség történelmében sose történt még olyan, hogy egy nép lemondott volna a luxuscikkeiről.
  • Voltan
    Abszolút igazad lenne egy legalább félig-meddig ideális világban, de szerintem sajnos a valóság az, hogy mire eljutna a világ eddig, bőven azelőtt a Mad Max-féle sivatagban fogjuk elvágni egymás torkát egy lavor koszos vízért. Félek, hogy ezt még mi is látni fogjuk.
    Ne legyen igazam, tényleg ne. :(
  • zorrobomber
    Megéri? Ha a Morrohun team ezen értelmezhető mennyiségű pénzt keres, akkor megeszem a kalapom. Ráadásul te ezzel tisztában vagy, hiszen korábban te magad mondtad milyen költsége van egy fordításnak. Felnőtt embereknek nincs ideje ekkora effortot tenni valamibe, amiből nem jön be pénzt. A Morrohun team feltételezem hogy lelkes egyetemistákból áll, akik két ZH között próbálják elfoglalni magukat valami hasznossal.
  • Andriska86
    Valójában az a helyzet, hogy nem ígértek magyar feliratot, de mindent elkövettek érte, és meg is valósult.
    Amit te írsz, nettó ostobaság.

"Persze a Zennél lehet, hogy már nem tudnak magyarul, így érthető, hogy külsősnek adták ki a melót, aki pár ezresért időt és fáradtságot nem kímélve kiizzadta magából azt, amit egy magyar csapatnak már az elejétől fogva játszi könnyedség lett volna beletenni."
    Ennek van bármi alapja is, vagy csak úgy jött, ahonnan a többi?
    Ha nem is láttad, és ki sem próbálod, milyen alapon sajnálod le?
  • Tinman #306774
    Éppen ez az, hogy 2019-ben szerettem volna tolni Steam-en, hiszen sokáig teljesen egyértelmű volt, hogy oda érkezik. Elég már a sok fos kliensből bőségesen.

Kár, hogy még mindig nem tudjuk, hogy a leírtakban mi az ostobaság, és hol hazudoztam a fórumokon.

A Pillars nem magyar csapat játéka. Morrohun team = instant hősök. Érdekes nekik "megéri" a lokalizáció egy ilyen brutális projektnél. De hozhatnám ide a Baldur's Gate vagy éppen a Planescape honosítását is, amik felfoghatatlan melók voltak. De hát mit várunk egy magyar teamtől, hiszen nyilván nem tudnak magyarul :-D

Szerintem nekünk több beszélgetni valónk nincs... na megyek utalni a Morrohunnak egy Operencia árát
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.05.24. 14:17:55
  • Andriska86
    "Elvet vallják"... ja... olvasom, milyen elveket vallanak a Tinman-félék, és megdöbbentőnek találom ezt a mocskolódást. Semmi értelem nincs benne, csak a köpködés.

Itt a gyönyörű szép fordítás, de ő neki csak azért sem kell, inkább továbbra is köpködik, hogy miért nem kapta meg két hónappal ezelőtt, de neki amúgy sem kell 2020 előtt.
  • zorrobomber
    A Pillars nem magyar játék. Többen itt azt az elvet vallják, hogy magyar fejlesztőcsapatnak kötelessége Day1 legalább magyar feliratot kiadni.
  • Tinman #306771
    Próbáld meg pls. értelmezni, amit leírtam már ide vagy 500x. 2 tényezős undorforrás van:

A, Steam-es felkerülés. Steam-es bétáztatás. Epic store prostitúció. Steam-es megjelenés eltolás 2020-ig.
    B, Magyar csapat, magyar játéka, magyar felirat nélkül, később külsőssel pótolva, mert csak rájöttek, hogy rohadt kínos idehaza úgy tolni a jópofizást, hogy nincs hozzá hunsub...

Ez neked gerinces viselkedés? Olyanok vagytok néhányan mint a béka a fazékban... szépen lassan főznek meg benneteket és észre se veszitek. Lsd.: Imi aláírása.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.05.24. 14:11:01
  • Andriska86
    Már ne is haragudj, de ennyi ostobaságot összeírni XD

Az Óperencia magyarítása is ingyenes, megkapod a játékkal együtt. Igaz, hogy nem day1, hanem day60, de ha neked 2020-ig ráér, akkor nem teljesen mindegy? Amúgy a Pillars of Eternity négy éve jelent meg, azóta van már második rész, meg az új Obsidian játék is itt van a nyakunkon...

Olyan dolgokról írsz, amit ki sem próbáltál, nem is láthattál :D
    Legalább kipróbálnád a fordítást, mielőtt ilyen sarkos "véleményt" fogalmazol meg.
  • Tinman #306769
    Egyetértek. De amíg nincs így, addig nekem ne adja el úgy egy tv-t a boltban, hogy nincs hozzá magyar nyelvű user manual. Hoppá... ez mintha törvénybe is lenne iktatva nem?
  • zorrobomber
    A jövő az, hogy nincsenek határok, nincsenek különböző nyelvek... egyszer választanunk kell majd a művészet, meg a turulgőzös nacionalizmus, és a hatékony, békés élet között, és én utóbbira szavazok.
  • Tinman #306767
    Pontosan addig fog MINDEN játékfejlesztő és kiadó tőlem kritikát kapni, amíg úgy viselkedik ahogy. Lehet, hogy sokakat lehet hülyének nézni mert hagyják és még tapsolnak is neki, de nem mindenkit faragtak u.a. a fából szerencsére.

Hazugság? Miről beszélsz ember... ittál? Na idézd hol és mit hazudtam?

Játszani vele? Hogy jön ez ide? Itt az Epices prostitúcióról, meg a magyar csapat magyar játékának magyar felirat hiányáról volt szó Day1 is. Semmi köze ennek ahhoz, hogy milyen a játék.

Ahogy már n+végtelenszer írtam Steam-re fogom megvenni, majd ha méltóztatják oda újra visszatenni! Az Epic-es hányásból, meg a gagyor MS store szemetekből köszönöm nem kérek, inkább én fizetek érte, hogy oda ne kerüljön semmilyen játék.

Mindenkinek a pénzéből élnek, akik megveszik a játékaikat. Tényleg ennyire tisztázni kell az alapokat? 1+1=2, az ég kék, a fű meg zöld... vagy kezdjük az ABC-vel?
  • Tinman #306766
    A személyes preferenciámnak vajmi kevés köze van bizonyos piaci viselkedésekhez, amit egyesek ledugnak a gamerek torkán.

Egyébként a Grimrock 1-2-öt sokkal, de sokkal számomra fontosabb címek előtt toltam végig. Az Operencia egyértelműen rajta volt a listámon, fel sem merült bennem, hogy a Steam-es bétázás után nem jelenik meg ott a játék, hanem valami kínai fosba tolják bele, indulóban magyar felirat nélkül. Megtették.

Közben meg itt van nekünk a Morrohun csapat, akik !ingyen! elkészítették a játékostársaiknak azt a honosítást, melyben a Operencia szövegének tetemes többszöröse található. Persze a Zennél lehet, hogy már nem tudnak magyarul, így érthető, hogy külsősnek adták ki a melót, aki pár ezresért időt és fáradtságot nem kímélve kiizzadta magából azt, amit egy magyar csapatnak már az elejétől fogva játszi könnyedség lett volna beletenni.

Komoly kontraszt ez most a Morrohun vs. Zen kapcsán.
  • Zóanagyvarázsló
    Azért körökre osztott dungeon crawlerek terén nincs nagy választék, de ha az egyszeri játékosnak szerteágazó az ízlése és a régebbi darabok is játszanak, akkor nincs miért kapkodni.

A '90-es években ha jött egy új forradalmi (tényleg vagy mai léptékkel nézve) RTS, FPS vagy egy 3D-s sandbox világ, akkor számunkra az fiatalként szinte megkerülhetetlen volt. Ma az ezredik rókabőrök vagy nosztalgiadarabok felnőttként munka, felnőttesebbek hobbik és család mellett a játéktengerben (mennyiség és hozzáférhetőség) egyszerűen kihagyhatók, kivárhatók.

A késegető magyarítás miatti gerinctelenezéssel én sem értek egyet (az nettó köpködés), de a kliensexkluzivitás rossz irány, ha nyilván lehet árnyaltabban is megközelíteni. GOG-os vagy steames megjelenésig én is kihagyom a játékot, pedig különben - kivételesen, a témája miatt - csak a magyarításra vártam volna.
  • Andriska86
    Szerintem elképesztő és érthetetlen az a mértékű gyűlölködés, amit a részedről kapnak a fejlesztők.
    Konkrétan teleköpködsz hazugságokkal és fikázással minden fórumot (amit te véleménynek gúnyolsz), úgy, hogy nem is játszottál vele.
    Ha gondolod, megveszem neked az Epic Store-ban, hogy már most kipróbálhasd.

Amúgy kétlem, hogy a te pénzedből élnének, szerintem örömmel kiegyeznének azzal, ha nem vennéd meg, de nem is köpködnél.
  • zorrobomber
    Ezzel csak az a baj, hogy ez nem konzolháború. Konzol exkluzivitás esetén lehet mondani, hogy igen, az Xbox-os farpofa széthúzás, és arconfingták a PS-es játékosokat, stb. stb. Na de itt nem igényel pénzbefeketetést, hogy egyik platformról a másikra válts. Jogod van ahhoz, hogy ragaszkodj az egyik platformhoz, de ahogy nálad gyakran előfordul, erősebben fogalmazol, mint amilyen súlyú a probléma. Inkább úgy érzem hogy arról van nálad itt szó, mint sok más cím esetén is: ráérsz, mert van másik. Luxushelyzetben vagyunk, ez az igazság, sosem látott bőségben érkeznek a játékok (nem feltétlen mindenki szájízének valók), egyik jobb mint a másik, és csak válogatni kell az embernek. Mert mindet ugye képtelenség letolni.
  • Tinman #306762
    Mert a véleményem köpködés? Nahát-nahát. Talán fel kellett volna csatolni a gerincet, és egy magyar játékot Day1 magyar felirattal ellátni és nem utólag mosakodni. Az Epices farpofa széthúzásról nem is beszélve, melynek során arconfingták a Steam-es játékosokat.

Amúgy tudod ki vagyok én? Én vagyok a vevő. Belőlem (is) élnek. Nem tudom a topikban kinek milyen Zen gyűjteménye van, de az enyém elég kövér Steam-en, így a legszenvtelenebb módon jogom van kritikával élni.

Érdekes, hogy kíváncsi vagy a véleményemre ugyanis állítólag olvastad a fórumokat... írjam le újra? Biztos erre vágysz? Szólj, ha végre 2020 lesz és méltóztatják kiadni végre a játékot oda, ahová való:

https://store.steampowered.com/app/985950/Operencia_The_Stolen_Sun/
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.05.24. 13:43:45
  • Andriska86
    Aha... csak azért kérdezem, mert eddig minden fórumot teleköpködtél.
    Ezek után őszintén kíváncsi lennék a véleményedre.
  • Tinman #306760
    Viccen kívül: 300 Ft-al nem fogom a Zen-t szembeköpni MS Store-on, de oda nem kell véglegesbe sem. Az összes játékuk megvan, ami Steam-en elérhető. Nem egyet a Steam-en felületén vettem és nem bundliban.

Ergo már csak a Steam-es debütálás kell és már tolom is!
  • Andriska86
    Megjelent az Óperencia magyarítása!
    Kedves Tinman, várom a részletekbe menő értékelésedet!
  • zorrobomber
    Bocs, hogy áthozom az off-ból, de nem bírom megállni, szóval ööö, ez a GoT-ra nem lehet igaz? :) Van benne sok kínos rész, de amúgy tök szórakoztató, és az utolsó évad suhant is mint a parancsolat :D
  • Voltan
    Szerintem tök rendben van a játék, nagyon szórakoztató. A harc eszméletlen jó. Tény, hogy többet ki lehetett volna hozni az open world-ből, a humor stílusa is nagyon messze van szintben egy Borderlands-tól mondjuk. Ha az a Monty Python, akkor a Rage 2 kb az Ihos József keverve a Terrance és Philippel :D

Szóval sokkal kínosabb, mint jó, de a játék maga tök szórakoztató. Ja, és suhan, mint a parancsolat. Ultrán 60 FPS fölött mindig. Szóval megint túlságosan ekézték ezt is szerintem. OK, hogy nem az év játéka, de tök rendben van. Ma már senkinek nem jó semmi. Metro Exodus - jaaaj, ez nagyon szar. Days Gone - fúúúúj, ez de rossz.
    A francokat, csak jó dolgában már azt se tudja, mit csináljon a barom.
    Utoljára szerkesztette: Voltan, 2019.05.24. 13:07:22
  • Kongy
    Pedig nagyon is hasonlít az első részhez, mind játékmenetben, mind pedig dizájnban, szóval le se lehet tagadni, hogy egy Rage játékról van szó. Ami sokkal jobb, mint az első részben az a gunplay. Nagyon sokat merít a 2016-os Doom-ból ezen a téren, és baromi jól áll neki.
  • Tinman #306755
    Megtaláltam egy fórumbejegyzésben, hogy ez tényleg a TELJES játék honosítása, a White March kieg is benne! OMG!
  • grebber
    Nagyon jó! Nagy kár hogy sok hasonlóan jó game meg le sincs szarva :(
  • Tinman #306753
    Kérlek Imi ez maradjon itt, azt hiszem mindannyiunk érdeke! És nem, engem erre senki nem kért meg...

A Pillars of Eternity honosítás elkészült!

Hadd idézzek:

"Kíváncsi voltam, így kicsit utánanéztem az interneten, és összeszedtem pár érdekes adatot. Ha egy hivatásos fordító vállalta volna el ezt a munkát, az:

- 2,5 évig tartott volna (normál munkatempóban)
    - kb. 9-10 millió forintba került volna (karakterszám alapján)
    - lektorálás és tesztelés nélkül.

https://www.morrohun.hu/hirek/2009/05/a-csapat-elismerese/
  • grebber
    Mások pedig pont az írják aki szerette a Rage-et az hányni fog mert erre mindent rá lehet húzni ,de azt hogy Rage 2 nyomokban se
  • MrAndree
    No, hogy néha pofázzak én is játékokról, Rage 2 lepergett. Nem volt rossz de igazából ez egy felturbózótt Rage, ahol a járművezetés csak időkitöltés két helyszin között. Szóval aki normális open world játékra vágyik az kerülje el messzire. Persze szabadon közlekedhetsz a világban, de az egész abból áll, hogy elkocsikázól a célig ahol kiszállsz és indul is a lövöldözés. Ez a lövöldözés viszont rendkivül szórakoztató, pörgős és kellően véres is. Jók a fegyók meg az elsüthető képességek is szórakoztatóak. Viszonylag hosszú is ha alaposan bejársz mindent, nekem kb 40 óra lehetett. Ebből mondjuk a fő szál szerintem még 10 sincs. Marktetingért viszont jár a tasli, mert a trailerek ezt valamiféle neon Borderlandsnak akarták eladni, ezzel a szemben a játékban humor nagyon kevés akad (ami nem is baj mert ami akad az viszont inkább kinos mint vicces), szóval ebből a szempontból is sokkal inkább Rage 1 mint Borderlands. Jellegtelen posztapok világ, mint a 2011es részben. De legalább vannak szinek végre, nem egyszinű barnás valami mint az első rész volt. Összességében jól szórakoztam rajta, aki szerette az első részt annak ajánlom, aki már azt se, az inkább felejtse el. Felkészül: Tomb Raider reboot trilógia.