172
-
cateran #92 A win7-ről nem igazán tudok érdemben nyilazkozni,de a Vista fanoknak üzenem,hogy
a, laptopon elinditok 1 filmet..10 sec mire megjelenik a KÉP!,a hang, a lejátszó megy rendesen csak a kép nem jelenik meg..ja és nem 20 filléres vacak.
b, online gaming-epic fail vistán..60 secenként lagspike,áthidalható,ha belemászok a rendszerbe,mert ki nem kapcsolható máshogy....
c, bizony-bizony van aki régebbi játékokkal szeret játszani,pl haverom aki megrögzött Thief fan...Vista-epic fail..nem fut rajta,sem Max Payne..se semmi,ezért kérésére Vista repült és ment fel az xp...
Lehet szarozni,fikázni az xp-t,szó se róla jó régi..de sajnos a Vista olyan módoitásokat is hozott,ami miatt nem meglepő hogy nem terjedt el..
Hopp jut eszembe,a játékok dobozán,nyilván viccből van nagyobb memória igény feltüntetve vista alatt,mint xp alatt....a hiperszuper memóriakezelés miatt,hmm? -
acdc #91 a windows 7 -
acdc #90 Sot mikor megjelent az xp csak a leggyorsabb legdragabb processzorokon futott turhetoen most a kereskedelmi forgalomban levo legolcsobb leggyengebben is gyorsan fut. -
A1274815 #89 XP minimum (ezen ugyan elindul, de nem lesz benne köszönet) ram égényei (nem hivatalos, hanem valóságos):
RTM (SP nélküli)/SP1/SP1a: 64MB (ezen kb. úgy köhög, mint 400MB-tal a Vista, ja és a Vista telepítője csak anyít ellenőriz, hogy 384MB-nál több ramod van-e).
SP2/SP3: 128MB
Ajánlott:
RTM/SP1: 128MB+
SP2/SP3: 256MB+/512MB+ (alkalmazása válogatja, modern játékoknál 3GB+) -
A1274815 #88 "elárulom : semennyin sem, mert folyamatosan monitorozza a winyód tartalmát és küld el mindent beleértve a titkosított saját dokumentumaidat is a MICROSOFTnak."
De kár hogy ez egy Linuxos Gatewayre istallált Firewallal sem monitorozható. Ne legyünk már enyíre paranoidok (khm.. inkább manipulatívok). -
acdc #87 Konkretan eddig olyan negativ kritikak hangzottak el,hogy tobb helyet foglal es tobb a ram igenye a windows 7 nek mint az xp nek.
Sokkal kevesebbe kerul ma egy 320gb as vinyo mint az xp idelyebe egy 20gb os.
Memoriat xp idejeben 2x 256 os modult vettem 40k-ert (asszem pont belestem egy aremelesbe ) de mindenkepen olcsobb most 4-6 gb ram mint akkor 512mp.
Amugy rengeteget fejlodott es egyszerusodott win7 es gepek osszekapcsolasa halozatba (hamarabb es konnyebb volt nekem mint akar osx en) -
A1274815 #86 Ha egyszer miután kilép vissza tölti, meg recsegés mástól is lehet: -időzített Defender futtatás, időzített defrag, indexelő frissít, system restore, egyéb rendszer karbantartó processzek. Amúgy hol írtam én, hogy ez a memória management nem jár winyó recsegteéssel, sőt ha végig olvasod és fel is fogod rájöhetsz, hogy többel jár, viszont a végeredméyn jobb. Ugyan akkor a winyó élettartama órában/indulás számban van megadva és nem írás/olvasás számban, szóval egyáltalán nem számít.
Ja és ezt csak neked ajánlom: Windows NT belső működése - alapismeretek -
hottold #85 te meg olvasd el zedow hozzászólását és látni fogod semmit sem ér a super memória menedzsmented , mert még 2 giga ramon is folyamatosan recseg a winyaja... hát akkor mégis mennyi ramon fogja már abbahagyni a winyó recsegtetését ?!?!?!?! elárulom : semennyin sem, mert folyamatosan monitorozza a winyód tartalmát és küld el mindent beleértve a titkosított saját dokumentumaidat is a MICROSOFTnak. -
A1274815 #84 És neked az a memória management, hogy mennyít használ a rendszer. Ejh! Olvasd el a #83-as hozzászólásomat! -
A1274815 #83 "Ha eleve nem tomne meg a ramot akkor nem kellene mindent kipakoljon swap memoriaba mielott elinditok valami brutal programot, es mikor kilepek belole megint percekig kerreg a vinyo."
Na akkor elmesélem, hogyan megy:
Van egy memória lap priolítás táblázata, mely az adott időpontban a memóriában tartozkodni kívánó lapok valószínűségétz írja le. Amely a RAM-ban kis valószínűséggel tartozkodik, azt nem kiswappeli, hanem elfelejti (minek swappelje ki, hiszen a winyóról töltötte be, már egy példányban megtalálható) és a nagyobb valószínűségtől a kisebbig elkezdi betölteni őket alacsony I/O prioritással. Ha egy program statisztika szerint vissza kell, hogy töltse rövid időn belül a kidobot lapot (pagefile.sys vagy PE image), akkor igyekszik a memóriában tartani azt a lapot ameddig csak lehet. Ha kell memória akkor előszőr az alacsony prioritású lapokat felejti el és adja oda a programnak, ha még több kell, egyre nagyobb prioritásuak jönnek. (Ja és a laptáblázatban végre hajtott egyszerű hardwares trükkök miatt folytonosnak néz ki és nem fragmentáltnak, mint ahogy ebből annak tűnne).
Na ez ideág a supperfetch volt, melynek egyrésze egy szolgáltatásban a másik része pedig a kernelben található meg.
Kötelező olvasmány -
chuky123 #82 Nos van némi igazság hogy csökkeni fog az xp driver támogatottsága. Föleg új laptopok tekintetében. Szóval ha másért nem is kénytelenek leszünk váltani vistara/win7-re. -
hottold #81 nekem egy 2 giga ramos gépen fel sem pörög a winyóm egy XP-n , felbootolás után. már csak a leálláskor....
-
hottold #80 ezt a mondatot nagyon jól véssétek az eszetekbe és még csak nem is én mondtam :
"... 2 giga (!!!) rammal, meg akkor is ha kikapcsolok sok mindent (aero, stb.) ... percekig kerreg a vinyo...." -
hottold #79 mi nincs ??? te miről beszélsz ?? 512 alatt NEM INDUL EL a Windows7..
a minimum ramigénye az pontosan 512 MB ... de ha megírod nekünk, hogy neked pl. 256 MB-on hogyan kezeli a ramot akkor azt szivesen meghallgatjuk ! -
hottold #78 nincs több kérdésem tisztelt bíróság. -
A1274815 #77 "nehogymár jobban kezelje a ramot te szerencsétlen, mikor 512 alatt nem is kezel egyáltalán semmit, ..."
Memória managementről a tudásod csillagos felkijáltójeles elégtelen alá! -
zedow #76 hottold, nem kellene igy beszelni masokkal, bar en is egyet ertek azzal hogy a ram kezelese szerintem se jobb, a vista folyamatosan hasznalja a merevlemezt 2 giga rammal, meg akkor is ha kikapcsolok sok mindent (aero, stb.). Lehet hogy a merevlemez gyartoknak akarnak jobb uzletet csinalni? Ha eleve nem tomne meg a ramot akkor nem kellene mindent kipakoljon swap memoriaba mielott elinditok valami brutal programot, es mikor kilepek belole megint percekig kerreg a vinyo. -
hottold #75 nehogymár jobban kezelje a ramot te szerencsétlen, mikor 512 alatt nem is kezel egyáltalán semmit, el sem indul rajta, a felett is megeszik legalább annyit (értsd fél gigát az akármennyi ramból) magyarán egy 1 giga ramos gépben hagy a szerencsétlen lúzernak felet. míg az xp az egy gigából hagy neki legalább 768-at de akkor már elég sok alkalmazás fut a gépén a valós idejű vírusirtótól kezdve az össze mindennapjaiban használt szoftverig. hidd el hogy ÉN már pont eleget jártam utána, testeltem, és így mondok róla véleményt. visztából még egy tini verziót is készítettem a vLite programcsomaggal, és így vontam le azt a következtetést, hogy egy kalap kaki, nem csak úgy jártatom a számat.
még mindig tartom magam a #71-es hsz-emhez, miszerint abban a pillanatban eltűnök ebből a topikból mihelyst kapok rá egy érdemleges választ !
Hallottam valakitől hogy a Viszta is (és a Win7 is ezekszerint) képes valahogy arra hogy az RDP protokolon keresztül egyidejűleg több klienst kiszolgáljon, na ez például érdekelne, ha valóban tudna ilyet, és ha itt valaki el is mondaná hogy hogyan kell ehhez bekonfigurálni. Isten az atyám, hogy hallgatok mint a sír, ha ezt valóban tudja is, és utána maximum annyi ellenvetésem lesz, hogy magamnak soha nem telepítem fel, maximum a munkahelyi gépemre. -
#74 Ja és amúgy meg: Akkor ne használd. Csá. :) -
#73 virtuális gépbe szarra nem fogsz vele menni kb... De ha modern géped van, amiben izmos proci és rakat ram van, nem 64 megás a videokártyád, akkor bizony a win7 gyorsabb mint az XP.
Persze ha nincs megfelelően erős géped hozzá, akkor értelemszerűen az XP a jobb választás, hülye lesz az ember szopni egy lassabb rendszerrel. -
Koge #72 olvass utana:) ajanlom a technetet meg az istartedsomethingot egyebkent ramkezelesben mind a vista mind a 7 veri az xp-t az hogy tobb kell neki annyit tesz hogy haladni kell a korral, felreertes ne essek szar gepre xp kell:D -
hottold #71 kedves gyerekek ha csak egy konkrét gyakorlati előnyt, hasznos dolgot el tudnátok nekem mondani a windows7 -tel kapcsolatban az XP-hez képest, akkor biztosra vehetitek hogy eltűnök ebből a topikből és ESETLEG szép csendben használni fogom valami virtuális gépben , mert az qrvaisten hogy egy rendes gépre SOHA nem fogok ilyen szart feltelepíteni. -
hottold #70 [b]na idehalgass te nagyon sok eszű, xp minimum ramigénye hivatalosan 64 mb, de láttam már futni tinyxp-t egész tűrhető sebességgel 32 mb ramon (!!)... a létező összes hardverhez találtam még hozzá idáig drivert maximum fertály órán belül, ehhez képest a szaros viszta meg a win7 mi egyáltalán? és kinek van ilyen szarra szüksége? kinek van arra szüksége hogy minden vagy bármely progam ugyanazon a gépen 5-6x lassabban fut viszta/win7 alatt mint az XP alatt ??? nem szúrtam el semmit egy összehányt grubbos szar bootmanagare van a viszta/win7-nek és az átgondoltság legkevésbé sem fedezhető fel benne. aki ilyen rendszert telepít fel a számítógépére az meg is érdemli a sorsát. -
Inquisitor #69 "Szóval hogyha valakinek 1 GB RAM-ot eszik (mondjuk 4-ből), az nem azt jelenti, hogy 1 GB RAM-os gépen meg fogja enni az összeset."
Jééé, nem ezt csinálja a Vista memóriabeállításoknál a PERFORMANCE mód? -
Inquisitor #68 Ki az a nemnormális, aki képes megvenni pont a drágább W7 verziókat, csak azért, hogy a zsír új gépére XP-t tegyen, ami már vélhetőleg idén kijövő vasak nagy részét SEM támogatja, és uszkve 1.5 év múlva még lepkehálóval SE lesz hozzá driver? No meg 2001-es rendszert 2009/2010-es gépre?
#58 Ekkora baromságokat rég olvastam. XP-hez minimum 128MB kell "érdemi" használathoz, 512MB alatt olyan lassú mint tetű, vagy 5-10 pec boot után mire használható, az XP kiadásakor az volt a "(téves!) nézet, min amennyire téves mostanában a Vista/W7 ramigénye, hogy 1GB kell neki minimum. Nekem már a 64 bites Vista GYORSABB volt a nem mai vasamon, mint 32 bites XP, a W7 meg ugye kevesebbel is beéri ... Amit a bootmanegerről írtál az szimplán baromság, egyrészt ha másnál működik (és működik), akkor te szúrtad el, másrészt van ám párszáz féle külsős bootmanager szoftver. A lefoglalt rész meg nem felesleges, de akit zavar jó részét felszabadíthatja.
Csak ehhez meg kéne találni pár beállítást ugye. -
Koge #67 hottold most arultad el hogy az egegyadta vilagon semmi kozod nincs az it-hoz:) es ezek szerint nem fogtad fel a guest mode lenyeget eljenek a hozzad hasonlo 1.0-as userek remelem rendszergazda leszel:D -
#66 de most komolyan... mennyiért fognád be a pofádat, és hagynád abba az üvöltözést? Nem tűnik fel h senki sem kíváncsi rád? -
hottold #65 Guest Mode
Magyarán és tömören egy újabb gagyi funkció , amely a júzereknek semmit nem mond, azokat még jobban hülyének nézi, rendszergazdák pedig nem fogják használni, még akkor se ha netalántán mégis a win7et kénytelenek valamilyen oknál fogva (hát az tuti hogy nem a saját önszántukból) használni. -
Koge #64 akkor meselj a guest mode-rol meg lecci -
hottold #63 már túl sokat is tudok a Win7-ről. .. a felét sem érdemelné meg ! -
hottold #62 [nagy]TUTI hogy igazam, van , pont ezért bukott el a Viszta is. Akinek csak egy kicsi esze is van, az nem tesz fel ilyen szar operációs rendszert. Csak XP-t. -
LizzyKathy #61 Hát igen.Végül is a ?-em költői,hiszen nem tudjuk h fog "viselkedni" a MS,de nagyon jó lenne ha nem iktatnák ki a sok nem orig.OS-t használót.Tudniuk kell nekik is h attól,mert sokan valóban kénytelenek lemondani az eredetiről,attól még bőven költenek a computer világra,h csak a havi előfizut említsem a szolg.-knál.Talán eljön az idő,amikor free lesz az OS rendszerük.Elvégre nemcsak ebből élnek. -
Koge #60 a downgrade mogott pusztan a corporate erdekek allnak vannak regi vallalati alkalmazasok amik nem biztos hogy fel vannak keszulve egy uj oprendszerre es a compatibility mode sem segit rajtuk ezert hagyjak meg ezt a kiskaput hogy ne szivjanak vele (leginkabb server es network management alkalmazasok lehetnek kritikus pontok, penzugyi software-ek, sorolhatnank)... persze ez egy home usernek annyire nem trivialis de igenis szukseg van ra...
hottold kerlek ha ostoba vagy es nem ertesz a winhez maradj csendben, a 7 toronymagasan veri az xp-t securityben, sebessegben sorolhatnam, a jatekosok meg ugyis addig fognak xpt hasznalni amig meg nem doglenek (vagy meg nem latjak az ujat vagy apu nem vesz nekik uj gepet amire fel merik rakni, vagy fel nem fogjak hogy ott nem hasznaljak ki a dx10-es vga-jukat [kepzeljetek vista alatt gyorsabb!]) -
Power #59 1. Tök jó, hogy már mindent tudsz a win7-ről.
2. Ilyen alapon a Dos5 100x jobb, mint az xp.
3. Korszerű gépen már a vista is jobb, mint az xp, sőt 64 biten az xp nem is alternatíva.
4. Elárulok egy titkot: attól, hogy kiabálsz, még nem biztos, hogy igazad van. -
LizzyKathy #58 Most nem okoskodni akarok,csak próbálom megfejteni h mi állhat a downgrade lehetőség mögött.Lehet h az internet biztonságosabbá tétele is ott van a szándékaik mögött,h ne csak mindig az ördögi,pénzéhes énjüket emlegessük?Lehet h azok a pc-k,amiken majd az illegális Win7 fut(félek nem fogok tudni venni nagyon hosszú ideig új OS-t és gondolom milliók lesznek így ezzel),mikor ezt felfedezi a MS,akkor visszagradeli ezeket XP-re?A te beleegyezésed ellenére?Mondjuk ez 1 nagy 5let és humánus.Nem úgy mint,ami most van h nem kapsz frissítéseket az OS-ra,ha nem eredeti.Majd meglátjuk. -
Gabe Dearborne #57 WinXP rules! -
hottold #56 hasznlája csak a Microsoft beépített trójai kolosszusát a gépén én leszarom, csak idegesít amikor valaki ennyire suttyó ! -
hottold #55 minderre várni kell vagy 3 órát még és 5 újraindítást, még egy 3 gigaherces sok giga ramos gépen is.. hát akinek ez kell (kb 1%) annak csak hajrá ! sok sikert ! -
hottold #54 [nagy] sebességben nem is kicsit jobb , a ram igény csak 8x jobb (64 mega az 512 helyett!!), a sebbesség igénye is kb. 5x jobb (elég neki a 233 megaherc a gigaherc helyett !!!) a windows7-et eleve fel se lehet pakolni egy rakás gépre, még a legújabb netbookokra sem... (phö . fúj!) ezenkívül egy rakás undormánnyal van tele, telefossa a winyódat mindenféle szarral, 20 gigát levesz tök feleslegesen a rendszerpartíciódból, összeszarja a boot-menedzserével az egész rendszeredet, de olyan ocsmányul , hogy azon utána nemhogy linuxot, de még egy Windows XP-t se tudsz rendesen futtatni, telekulázza az egész winyódat egy undorítóan szar, kezelhetetlen OS-nek még jóindulattal sem hívható szarral és ezt merik OSnek nevezni???? -
hottold #53 [brutálnagy]Az XP MINDENBEN jobb a Windows7-nél , sebességben, gépigényben, tudásban, kompatibilitásban, a driverek támogatásában, de még a kinézetben is jobb , aki visztát/vin7-et tesz fel a gépére az egy agyhalott elmebeteg idijóta !