XP-re is válthatnak majd a Windows 7 használói

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

olvass utana😊 ajanlom a technetet meg az istartedsomethingot egyebkent ramkezelesben mind a vista mind a 7 veri az xp-t az hogy tobb kell neki annyit tesz hogy haladni kell a korral, felreertes ne essek szar gepre xp kell😄
kedves gyerekek ha csak egy konkrét gyakorlati elõnyt, hasznos dolgot el tudnátok nekem mondani a windows7 -tel kapcsolatban az XP-hez képest, akkor biztosra vehetitek hogy eltûnök ebbõl a topikbõl és ESETLEG szép csendben használni fogom valami virtuális gépben , mert az qrvaisten hogy egy rendes gépre SOHA nem fogok ilyen szart feltelepíteni.

Kellemes kalózkodást: https://torproject.org ; Szabadalmam a trinális ámítógép, amelynek alapja a trit. Ki nem szarja le a Windows 7-et ?

na idehalgass te nagyon sok eszû, xp minimum ramigénye hivatalosan 64 mb, de láttam már futni tinyxp-t egész tûrhetõ sebességgel 32 mb ramon (!!)... a létezõ összes hardverhez találtam még hozzá idáig drivert maximum fertály órán belül, ehhez képest a szaros viszta meg a win7 mi egyáltalán? és kinek van ilyen szarra szüksége? kinek van arra szüksége hogy minden vagy bármely progam ugyanazon a gépen 5-6x lassabban fut viszta/win7 alatt mint az XP alatt ??? nem szúrtam el semmit egy összehányt grubbos szar bootmanagare van a viszta/win7-nek és az átgondoltság legkevésbé sem fedezhetõ fel benne. aki ilyen rendszert telepít fel a számítógépére az meg is érdemli a sorsát.

Kellemes kalózkodást: https://torproject.org ; Szabadalmam a trinális ámítógép, amelynek alapja a trit. Ki nem szarja le a Windows 7-et ?

"Szóval hogyha valakinek 1 GB RAM-ot eszik (mondjuk 4-bõl), az nem azt jelenti, hogy 1 GB RAM-os gépen meg fogja enni az összeset."

Jééé, nem ezt csinálja a Vista memóriabeállításoknál a PERFORMANCE mód?

Ki az a nemnormális, aki képes megvenni pont a drágább W7 verziókat, csak azért, hogy a zsír új gépére XP-t tegyen, ami már vélhetõleg idén kijövõ vasak nagy részét SEM támogatja, és uszkve 1.5 év múlva még lepkehálóval SE lesz hozzá driver? No meg 2001-es rendszert 2009/2010-es gépre?

#58 Ekkora baromságokat rég olvastam. XP-hez minimum 128MB kell "érdemi" használathoz, 512MB alatt olyan lassú mint tetû, vagy 5-10 pec boot után mire használható, az XP kiadásakor az volt a "(téves!) nézet, min amennyire téves mostanában a Vista/W7 ramigénye, hogy 1GB kell neki minimum. Nekem már a 64 bites Vista GYORSABB volt a nem mai vasamon, mint 32 bites XP, a W7 meg ugye kevesebbel is beéri ... Amit a bootmanegerrõl írtál az szimplán baromság, egyrészt ha másnál mûködik (és mûködik), akkor te szúrtad el, másrészt van ám párszáz féle külsõs bootmanager szoftver. A lefoglalt rész meg nem felesleges, de akit zavar jó részét felszabadíthatja.

Csak ehhez meg kéne találni pár beállítást ugye.

hottold most arultad el hogy az egegyadta vilagon semmi kozod nincs az it-hoz😊 es ezek szerint nem fogtad fel a guest mode lenyeget eljenek a hozzad hasonlo 1.0-as userek remelem rendszergazda leszel😄
mousee
de most komolyan... mennyiért fognád be a pofádat, és hagynád abba az üvöltözést? Nem tûnik fel h senki sem kíváncsi rád?

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Guest Mode

Magyarán és tömören egy újabb gagyi funkció , amely a júzereknek semmit nem mond, azokat még jobban hülyének nézi, rendszergazdák pedig nem fogják használni, még akkor se ha netalántán mégis a win7et kénytelenek valamilyen oknál fogva (hát az tuti hogy nem a saját önszántukból) használni.

akkor meselj a guest mode-rol meg lecci
már túl sokat is tudok a Win7-rõl. .. a felét sem érdemelné meg ! <#szomoru1>

TUTI hogy igazam, van , pont ezért bukott el a Viszta is. Akinek csak egy kicsi esze is van, az nem tesz fel ilyen szar operációs rendszert. Csak XP-t.

Hát igen.Végül is a ?-em költõi,hiszen nem tudjuk h fog "viselkedni" a MS,de nagyon jó lenne ha nem iktatnák ki a sok nem orig.OS-t használót.Tudniuk kell nekik is h attól,mert sokan valóban kénytelenek lemondani az eredetirõl,attól még bõven költenek a computer világra,h csak a havi elõfizut említsem a szolg.-knál.Talán eljön az idõ,amikor free lesz az OS rendszerük.Elvégre nemcsak ebbõl élnek.

a downgrade mogott pusztan a corporate erdekek allnak vannak regi vallalati alkalmazasok amik nem biztos hogy fel vannak keszulve egy uj oprendszerre es a compatibility mode sem segit rajtuk ezert hagyjak meg ezt a kiskaput hogy ne szivjanak vele (leginkabb server es network management alkalmazasok lehetnek kritikus pontok, penzugyi software-ek, sorolhatnank)... persze ez egy home usernek annyire nem trivialis de igenis szukseg van ra...

hottold kerlek ha ostoba vagy es nem ertesz a winhez maradj csendben, a 7 toronymagasan veri az xp-t securityben, sebessegben sorolhatnam, a jatekosok meg ugyis addig fognak xpt hasznalni amig meg nem doglenek (vagy meg nem latjak az ujat vagy apu nem vesz nekik uj gepet amire fel merik rakni, vagy fel nem fogjak hogy ott nem hasznaljak ki a dx10-es vga-jukat )
1. Tök jó, hogy már mindent tudsz a win7-rõl.
2. Ilyen alapon a Dos5 100x jobb, mint az xp.
3. Korszerû gépen már a vista is jobb, mint az xp, sõt 64 biten az xp nem is alternatíva.
4. Elárulok egy titkot: attól, hogy kiabálsz, még nem biztos, hogy igazad van.
Most nem okoskodni akarok,csak próbálom megfejteni h mi állhat a downgrade lehetõség mögött.Lehet h az internet biztonságosabbá tétele is ott van a szándékaik mögött,h ne csak mindig az ördögi,pénzéhes énjüket emlegessük?Lehet h azok a pc-k,amiken majd az illegális Win7 fut(félek nem fogok tudni venni nagyon hosszú ideig új OS-t és gondolom milliók lesznek így ezzel),mikor ezt felfedezi a MS,akkor visszagradeli ezeket XP-re?A te beleegyezésed ellenére?Mondjuk ez 1 nagy 5let és humánus.Nem úgy mint,ami most van h nem kapsz frissítéseket az OS-ra,ha nem eredeti.Majd meglátjuk.

WinXP rules!
hasznlája csak a Microsoft beépített trójai kolosszusát a gépén én leszarom, csak idegesít amikor valaki ennyire suttyó ! <#falbav>

minderre várni kell vagy 3 órát még és 5 újraindítást, még egy 3 gigaherces sok giga ramos gépen is.. hát akinek ez kell (kb 1%) annak csak hajrá ! sok sikert ! <#banplz><#falbav><#taps><#worship><#idiota>

sebességben nem is kicsit jobb , a ram igény csak 8x jobb (64 mega az 512 helyett!!), a sebbesség igénye is kb. 5x jobb (elég neki a 233 megaherc a gigaherc helyett !!!) a windows7-et eleve fel se lehet pakolni egy rakás gépre, még a legújabb netbookokra sem... (phö . fúj!) ezenkívül egy rakás undormánnyal van tele, telefossa a winyódat mindenféle szarral, 20 gigát levesz tök feleslegesen a rendszerpartíciódból, összeszarja a boot-menedzserével az egész rendszeredet, de olyan ocsmányul , hogy azon utána nemhogy linuxot, de még egy Windows XP-t se tudsz rendesen futtatni, telekulázza az egész winyódat egy undorítóan szar, kezelhetetlen OS-nek még jóindulattal sem hívható szarral és ezt merik OSnek nevezni????

Az XP MINDENBEN jobb a Windows7-nél , sebességben, gépigényben, tudásban, kompatibilitásban, a driverek támogatásában, de még a kinézetben is jobb , aki visztát/vin7-et tesz fel a gépére az egy agyhalott elmebeteg idijóta !

De ha már itt tartunk, üresjáratban (+1-2 dolog kikapcsolva (messenger, XFire, torrent) 740 megát eszik a Win7 a 3 gigából.
Egyébként én azt olvastam, hogy a Win7 már a gépben lévõ memóriamennyiség függvényében is változtatja az elfoglalt RAM méretét. Szóval hogyha valakinek 1 GB RAM-ot eszik (mondjuk 4-bõl), az nem azt jelenti, hogy 1 GB RAM-os gépen meg fogja enni az összeset. Végül is ez is összefüggésben van az optimalizációval, és szerintem ez jó dolog.
"2.8ghz+2gb ramommal, aminél meg a gép _felét_ felfalja az OS."

1. Miért zavar az téged, hogy 2 GB RAM-ból 1 GB-ot megesz az OS?
Azért vetted a memóriát a gépedbe, hogy üresen álljon?
Hidd el, ha kell, a Windows úgy dobálja ki magát a RAM-ból, mint a sicc, és lesz elég hely az alkalmazásoknak.

2. 2,4 Gh-es, Core2 Duo procival, 2 GB RAM-mal, Galaxy Geforce 8600GT 512MB-os videókártyával szerelt gépen használom a Win7-et fõ oprendszerként lassan 1 hónapja, és tökéletesen simán fut, sõt gyorsabban bootol, mint az XP, a játékok nagyrésze pedig érezhetõen simábban futnak.

3. "4ghz + 4gb ram esetén is megeszi a gép negyedét"
Nem a negyedét, inkább a felét. De ha 4 GB RAM-ból 3,5-öt eszik meg, engem az sem zavar, mivel tényleg nem azért vettem a memóriát, hogy üresen álldogáljon.

Egyébként most fut Opera 7 tabbal, BitComet, Aimp, NOD32 + filmlejátszás, és a Task Manager szerint összesen 930MB memória van használatban, ami még közel sem 1 GB.

Marmint nem azt rohogom ki aki megvette az xpt anno es nem akar fizetni a vistara mert mondjuk jogtiszta kell neki hanem aki 2009 vege 2010 ben vesz egy gepet windows 7-el es arra xpt tesz.Mert a cikk arrol szol.

Miert baj nektek ha valaki xpt hasznal?
En attol ugyan ugy alszom.(magamban kirohogom azt ennyi de ne sertegessuk)
Egeszsegere!

Amugy is divat a retro<#eplus2>

Lost Lont
Nem tudom, neked milyen géped van, de nem mindenkinek telik 10ghz-re, és egy ma bõven átlagosnak mondható 4ghz + 4gb ram esetén is megeszi a gép negyedét az ilyen gépigény, márpedig egy oprendszernek nem ez lenne a feladata. Mellesleg sokaknak, mint pl. nekem még ennyi sincs, így be kell érnem az "igénytelen, csóró, lezüllött, béna, gagyi, semmire sem való" 2.8ghz+2gb ramommal, aminél meg a gép _felét_ felfalja az OS.

Windows 7 & openSUSE 11.4 @ 64-bites kenyérpirító.

jozing
ezt az összes XP júzer nevében kikérem magamnak. bár tõled nem vártunk többet (sanyix aláírása sok mindent elárul 😄)

Gigabyte EP35-DS3R, Intel Core2 Duo E4500, Kingston HyperX DDR2 800MHz 2x1GiB, BFG[Tech] GeForce 9600GT OC2 512MiB, WesterenDigital Caviar SE16 320 GB, Corsair VX450 PSU, Coolermaster 690 ház,

Így tehát azok, akik bizonyos funkciók miatt egy drágább példányt szereztek be, ám késõbb mégis visszatérnének az olcsóbb, lebutított változathoz, ezt minden gond nélkül megtehetik majd.
De miért tennék? Ferrariba se teszünk Trabant motort.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

De mi a faszom ez? NEm értem, mi az, hogy visszaváltani? HÁT BAZMEG a 99%-nak már most van Vista vagy XP, mi az értelme ennek? Majd õk megengedik, hogy használjam mégiscsak a régi OS-t, de egyébként nem tehetném, vagy mi? Értelmetlen a cikk is meg az egész.

Csak úgy lenne értelme, hogy megveszem az ultimatet és visszafizetik a különbözetet, ha visszaváltok...

Gerygrey
Eleve hogy lehetne gyorsabb ha sokkal nagyobb, összetettebb?

Hát például az Adobe After Effects 7-nél a CS4 kb másfélszer gyorsabban renderel, hiába hogy háromszor olyan nagy. Jobban van optimalizálva több processzormagra, 64 bitre és egyebek. Az, hogy mennyit foglal a vinyón, marhára nem releváns.
Akkor térjünk vissza Win95-re, az XP-re/Vistára/Win7-re írt vírusok nagy része biztosan nem fut el rajt😊

Gerygrey
Ok. de mondjuk 2 év múlva hol fog kapni legális xp-t?

Ugyanott, ahol null kilométeres Trabantot.
Gerygrey
1ghz cpu, 1gb ram, 128mb videó ram, itt mondtam le róla.

Hát ez nem "kis", hanem nevetségesen lófasz gépigény. Lehet még valahol ilyen konfigot újonnan kapni? Emlékezz az XP gépigényére, micsoda felháborodás volt belõle hogy csak az akkori high-end gépeken ment normálisan. Ehhez képest megjelenésekor a win7 gépigénye a legolcsóbb teszkós laptop alá van belõve.
NEXUS6
Minden OS-ben van rés, ha 1 OS-t használ mindenki, akkor elég egyetlen jó kis vírus az egész internet kicsinálásához!😊))
Én örülök, hogy egyesek megmaradnak az XP-nél (bár abban kevesebb a különbség a W7/Vistához képest, mint ami a mostani fikázásokból kitûnik), vagy még régebbi Win változatoknál. A sok OS nem a biztonságosság, hanem a különbözõség miatt jelent nagyobb védelmet!!!

Fõ a változatosság, és nem csak a szexre gondolok.😊))

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Ezek szerint, nálunk a cégnél több agyhalott idióta is van...
Sajnos ez van, ha pl a vista tökéletes funkcióin kívül, pl novell klienst vagy más "extrát" is szeretnénk használni...... De mi agyhalott idióták már csak ilyenek vagyunk.
"sokkal biztonságosabb lenne az internet is, ha mindenki átváltana egy modern és biztonságos operációs rendszerre! " Ja, biztosan...de hogy jön ez 1 Windowsos hirhez?<#mf1>
"sokkal biztonságosabb lenne az internet is, ha mindenki átváltana egy modern és biztonságos operációs rendszerre!"

Azt hiszed te... 😊

Amúgy kíváncsi leszek a Win7-re, eddig csak jót hallottam róla. Addig viszont marad az XP.
Ha másért nem, a dual procis optimalizáltság és az újabb technológiák kihasználásának érdekében érdemes váltani XP-rõl Win7-re.

DjDano
Aki meg új gépre XP-t rak az agyhalott idióta...

DjDano
A Windows 7 mindenben jobb az XP-nél, el kéne már felejteni azt az õskövületet, sokkal biztonságosabb lenne az internet is, ha mindenki átváltana egy modern és biztonságos operációs rendszerre!

Lost Lont
Ne érts félre, pont azért gondolkodtam rajta, mert ma még nem biztos, hogy konfiguráció szinten többet ad, mint mondjuk egy XP, de lassan biztos több lesz (kezdjük a DirectX támogatással pl.). Egy 98 ehhez képest csak hátralépés lenne, bár tény, hogy (ha felmenne a gépre) száguldana. 😄
Csak az zavar, hogy a Win7 igényeinek és szolgáltatásainak aránya nem megfelelõ. Mondhatjuk itt azt, hogy abban minden benne van már, meg jól néz ki, meg akármi, de ha megnézel egy Fedora 10-es Linuxot, igen csak meg lehet lepõdni a 400mhz-es CPU, 192mb-os RAM igényen. Alig több, mint egy XP, jóval kevesebb, mint egy Win7, és mégis támogat mindet, jól néz ki, és naprakész.
Nem szándékosan akarom ellenezni (pláne így elõre) a 7-et, csak azt mondom, hogy nem szabad fejjel a falnak menni. Nem minden arany, ami fénylik.

Windows 7 & openSUSE 11.4 @ 64-bites kenyérpirító.

Van egy olyan érzésem, hogy nem nagyon próbáltad a Win7-t. Én is masszívan Xp-s voltam, Vista-t teljesen hanyagoltam. Most Win7-t használok és sokkal kényelmesebb, gyorsabban elérem a dolgaimat, átláthatóbb stb,stb.

Breki33
Sehol

Pont most szeretnék 10-20 gépre hivatalos licenszet a Microsoft Magyarország tájékoztatása szerint már nem gyártanak XP-t csak a készleten raktáron lévõk vannak.

Sajnos a csoportos Upgrade licenszekhez is kell egy alap OEM csak úgy érvényes és ez marha drágává teszi ezeket pedig ezek tulajdonképpen csak éves licenszek tehát nem kerülnek a vevõ tulajdonába hanem évente perkálhat, viszont bármilyen verziót használhat.

De ez így marha nagy lenyúlás.
4 giga ramot nem én raktam bele. Új noti volt, ez volt a legjobb ár/érték arányban, amúgy bõven meglennék 1 gb-al is.Egyébként nem is vitatom hogy valakinek akár hasznos is lehet a windows 7 (pl: gamereknek), de nekem és még rendkívül sok embernek bõven megfelel az xp. Nagyjából megpróbáltam kifejteni, hogy miért marhaságok azok azok a kommentek, mint pl a #3.

jozing
igazából az XP jó irány, nem nagy, gyors. a win7-be remélem nem zsúfolnak mindent, csak akkor raksz fel vmit a DVD-rõl amit akarsz. remélem méltó utód lesz, XP-nek. csak jót halottam a bétáról, remélem tényleg ilyen lesz, csak kiforrottabb.

Gigabyte EP35-DS3R, Intel Core2 Duo E4500, Kingston HyperX DDR2 800MHz 2x1GiB, BFG[Tech] GeForce 9600GT OC2 512MiB, WesterenDigital Caviar SE16 320 GB, Corsair VX450 PSU, Coolermaster 690 ház,

Szerintem cleartype. Szerintem. 😊

Amúgy ha csak netezel meg filmet nézel, minek 4 giga ram? 😊
Én csak azért "szóltam be" (nem beszólás volt, csak ironizálás), mert hülyeségnek tartottam amit írtál, miszerint ha valami nagyobb és összetettebb, akkor biztosan lassabb.
Egyébként az operációs rendszereket nem személyre szabják, így pont neked pont ez az op.rendszer valószínûleg sosem fog megfelelni. Viszont elképzelhetõ, hogy van több (tíz)ezer ember, akinek az ideálja jobban hasonlít a Win7-hez, mint az XP-hez, akkor meg már megérte megcsinálni (legalábbis piaci szempontból).
Kedves olvasóink, fizetett Microsoft hirdetésünket olvashatták

Just avoid to falling into the hands of terrorists.

Ok. de mondjuk 2 év múlva hol fog kapni legális xp-t?

0Speed0
Kipengetik a win7 árát és downgrade-elnek xp re...aki hülye haljon meg...

Sok láma idehazudik egy gépkonfigot...

Az aero miatt a videókártyám jobban melegedett, de szerencsére kikapcsolható és ott a jóöreg Windows Classic téma, szóval akkor inkább XP 😊