172
-
JoinR #52 De ha már itt tartunk, üresjáratban (+1-2 dolog kikapcsolva (messenger, XFire, torrent) 740 megát eszik a Win7 a 3 gigából. -
JoinR #51 Egyébként én azt olvastam, hogy a Win7 már a gépben lévő memóriamennyiség függvényében is változtatja az elfoglalt RAM méretét. Szóval hogyha valakinek 1 GB RAM-ot eszik (mondjuk 4-ből), az nem azt jelenti, hogy 1 GB RAM-os gépen meg fogja enni az összeset. Végül is ez is összefüggésben van az optimalizációval, és szerintem ez jó dolog. -
balee66 #50 "2.8ghz+2gb ramommal, aminél meg a gép _felét_ felfalja az OS."
1. Miért zavar az téged, hogy 2 GB RAM-ból 1 GB-ot megesz az OS?
Azért vetted a memóriát a gépedbe, hogy üresen álljon?
Hidd el, ha kell, a Windows úgy dobálja ki magát a RAM-ból, mint a sicc, és lesz elég hely az alkalmazásoknak.
2. 2,4 Gh-es, Core2 Duo procival, 2 GB RAM-mal, Galaxy Geforce 8600GT 512MB-os videókártyával szerelt gépen használom a Win7-et fő oprendszerként lassan 1 hónapja, és tökéletesen simán fut, sőt gyorsabban bootol, mint az XP, a játékok nagyrésze pedig érezhetően simábban futnak.
3. "4ghz + 4gb ram esetén is megeszi a gép negyedét"
Nem a negyedét, inkább a felét. De ha 4 GB RAM-ból 3,5-öt eszik meg, engem az sem zavar, mivel tényleg nem azért vettem a memóriát, hogy üresen álldogáljon.
Egyébként most fut Opera 7 tabbal, BitComet, Aimp, NOD32 + filmlejátszás, és a Task Manager szerint összesen 930MB memória van használatban, ami még közel sem 1 GB. -
acdc #49 Marmint nem azt rohogom ki aki megvette az xpt anno es nem akar fizetni a vistara mert mondjuk jogtiszta kell neki hanem aki 2009 vege 2010 ben vesz egy gepet windows 7-el es arra xpt tesz.Mert a cikk arrol szol. -
acdc #48 Miert baj nektek ha valaki xpt hasznal?
En attol ugyan ugy alszom.(magamban kirohogom azt ennyi de ne sertegessuk)
Egeszsegere!
Amugy is divat a retro -
#47 Nem tudom, neked milyen géped van, de nem mindenkinek telik 10ghz-re, és egy ma bőven átlagosnak mondható 4ghz + 4gb ram esetén is megeszi a gép negyedét az ilyen gépigény, márpedig egy oprendszernek nem ez lenne a feladata. Mellesleg sokaknak, mint pl. nekem még ennyi sincs, így be kell érnem az "igénytelen, csóró, lezüllött, béna, gagyi, semmire sem való" 2.8ghz+2gb ramommal, aminél meg a gép _felét_ felfalja az OS. -
#46 ezt az összes XP júzer nevében kikérem magamnak. bár tőled nem vártunk többet (sanyix aláírása sok mindent elárul :D) -
vasziszdasz #45 Így tehát azok, akik bizonyos funkciók miatt egy drágább példányt szereztek be, ám később mégis visszatérnének az olcsóbb, lebutított változathoz, ezt minden gond nélkül megtehetik majd.
De miért tennék? Ferrariba se teszünk Trabant motort. -
zzzz98 #44 De mi a faszom ez? NEm értem, mi az, hogy visszaváltani? HÁT BAZMEG a 99%-nak már most van Vista vagy XP, mi az értelme ennek? Majd ők megengedik, hogy használjam mégiscsak a régi OS-t, de egyébként nem tehetném, vagy mi? Értelmetlen a cikk is meg az egész.
Csak úgy lenne értelme, hogy megveszem az ultimatet és visszafizetik a különbözetet, ha visszaváltok... -
#43 Eleve hogy lehetne gyorsabb ha sokkal nagyobb, összetettebb?
Hát például az Adobe After Effects 7-nél a CS4 kb másfélszer gyorsabban renderel, hiába hogy háromszor olyan nagy. Jobban van optimalizálva több processzormagra, 64 bitre és egyebek. Az, hogy mennyit foglal a vinyón, marhára nem releváns. -
balee66 #42 Akkor térjünk vissza Win95-re, az XP-re/Vistára/Win7-re írt vírusok nagy része biztosan nem fut el rajt:) -
#41 Ok. de mondjuk 2 év múlva hol fog kapni legális xp-t?
Ugyanott, ahol null kilométeres Trabantot. -
#40 1ghz cpu, 1gb ram, 128mb videó ram, itt mondtam le róla.
Hát ez nem "kis", hanem nevetségesen lófasz gépigény. Lehet még valahol ilyen konfigot újonnan kapni? Emlékezz az XP gépigényére, micsoda felháborodás volt belőle hogy csak az akkori high-end gépeken ment normálisan. Ehhez képest megjelenésekor a win7 gépigénye a legolcsóbb teszkós laptop alá van belőve. -
#39 Minden OS-ben van rés, ha 1 OS-t használ mindenki, akkor elég egyetlen jó kis vírus az egész internet kicsinálásához!:)))
Én örülök, hogy egyesek megmaradnak az XP-nél (bár abban kevesebb a különbség a W7/Vistához képest, mint ami a mostani fikázásokból kitűnik), vagy még régebbi Win változatoknál. A sok OS nem a biztonságosság, hanem a különbözőség miatt jelent nagyobb védelmet!!!
Fő a változatosság, és nem csak a szexre gondolok.:))) -
rjudit #38 Ezek szerint, nálunk a cégnél több agyhalott idióta is van...
Sajnos ez van, ha pl a vista tökéletes funkcióin kívül, pl novell klienst vagy más "extrát" is szeretnénk használni...... De mi agyhalott idióták már csak ilyenek vagyunk. -
cateran #37 "sokkal biztonságosabb lenne az internet is, ha mindenki átváltana egy modern és biztonságos operációs rendszerre! " Ja, biztosan...de hogy jön ez 1 Windowsos hirhez? -
offspring #36 "sokkal biztonságosabb lenne az internet is, ha mindenki átváltana egy modern és biztonságos operációs rendszerre!"
Azt hiszed te... :)
Amúgy kíváncsi leszek a Win7-re, eddig csak jót hallottam róla. Addig viszont marad az XP. -
balee66 #35 Ha másért nem, a dual procis optimalizáltság és az újabb technológiák kihasználásának érdekében érdemes váltani XP-ről Win7-re. -
#34 Aki meg új gépre XP-t rak az agyhalott idióta... -
#33 A Windows 7 mindenben jobb az XP-nél, el kéne már felejteni azt az őskövületet, sokkal biztonságosabb lenne az internet is, ha mindenki átváltana egy modern és biztonságos operációs rendszerre! -
#32 Ne érts félre, pont azért gondolkodtam rajta, mert ma még nem biztos, hogy konfiguráció szinten többet ad, mint mondjuk egy XP, de lassan biztos több lesz (kezdjük a DirectX támogatással pl.). Egy 98 ehhez képest csak hátralépés lenne, bár tény, hogy (ha felmenne a gépre) száguldana. :D
Csak az zavar, hogy a Win7 igényeinek és szolgáltatásainak aránya nem megfelelő. Mondhatjuk itt azt, hogy abban minden benne van már, meg jól néz ki, meg akármi, de ha megnézel egy Fedora 10-es Linuxot, igen csak meg lehet lepődni a 400mhz-es CPU, 192mb-os RAM igényen. Alig több, mint egy XP, jóval kevesebb, mint egy Win7, és mégis támogat mindet, jól néz ki, és naprakész.
Nem szándékosan akarom ellenezni (pláne így előre) a 7-et, csak azt mondom, hogy nem szabad fejjel a falnak menni. Nem minden arany, ami fénylik. -
Torry #31 Van egy olyan érzésem, hogy nem nagyon próbáltad a Win7-t. Én is masszívan Xp-s voltam, Vista-t teljesen hanyagoltam. Most Win7-t használok és sokkal kényelmesebb, gyorsabban elérem a dolgaimat, átláthatóbb stb,stb. -
#30 Sehol
Pont most szeretnék 10-20 gépre hivatalos licenszet a Microsoft Magyarország tájékoztatása szerint már nem gyártanak XP-t csak a készleten raktáron lévők vannak.
Sajnos a csoportos Upgrade licenszekhez is kell egy alap OEM csak úgy érvényes és ez marha drágává teszi ezeket pedig ezek tulajdonképpen csak éves licenszek tehát nem kerülnek a vevő tulajdonába hanem évente perkálhat, viszont bármilyen verziót használhat.
De ez így marha nagy lenyúlás. -
tom235 #29 4 giga ramot nem én raktam bele. Új noti volt, ez volt a legjobb ár/érték arányban, amúgy bőven meglennék 1 gb-al is.Egyébként nem is vitatom hogy valakinek akár hasznos is lehet a windows 7 (pl: gamereknek), de nekem és még rendkívül sok embernek bőven megfelel az xp. Nagyjából megpróbáltam kifejteni, hogy miért marhaságok azok azok a kommentek, mint pl a #3. -
#28 igazából az XP jó irány, nem nagy, gyors. a win7-be remélem nem zsúfolnak mindent, csak akkor raksz fel vmit a DVD-ről amit akarsz. remélem méltó utód lesz, XP-nek. csak jót halottam a bétáról, remélem tényleg ilyen lesz, csak kiforrottabb. -
JoinR #27 Szerintem cleartype. Szerintem. :)
Amúgy ha csak netezel meg filmet nézel, minek 4 giga ram? :)
Én csak azért "szóltam be" (nem beszólás volt, csak ironizálás), mert hülyeségnek tartottam amit írtál, miszerint ha valami nagyobb és összetettebb, akkor biztosan lassabb.
Egyébként az operációs rendszereket nem személyre szabják, így pont neked pont ez az op.rendszer valószínűleg sosem fog megfelelni. Viszont elképzelhető, hogy van több (tíz)ezer ember, akinek az ideálja jobban hasonlít a Win7-hez, mint az XP-hez, akkor meg már megérte megcsinálni (legalábbis piaci szempontból). -
Rexhawk #26 Kedves olvasóink, fizetett Microsoft hirdetésünket olvashatták -
tom235 #25 Ok. de mondjuk 2 év múlva hol fog kapni legális xp-t? -
#24 Kipengetik a win7 árát és downgrade-elnek xp re...aki hülye haljon meg... -
zedow #23 Az aero miatt a videókártyám jobban melegedett, de szerencsére kikapcsolható és ott a jóöreg Windows Classic téma, szóval akkor inkább XP :) -
tom235 #22 Valóban, viszont a betűtípusok undorítóak tft kijelzőn és a felhasználókezelés sem túl rózsás. -
#21 Használj win2k-t. Kisebb mint az XP gyorsabb mint az XP. -
#20 Az aero miatt sok mindenben már a vista is gyorsabb az XP-nél, mert a CPU felszabadul egy csomó művelet alol.
Jaj asszem most kapok majd a fejemre, minnyár jönnek és megaszonják, hogy érzékicsalódok! -
#19 Ami jó az jó. -
tom235 #18 Windows 95 támogatná a 250 gigás vinyómat? 256 megás videokarit, 4 giga ramot, dual core procit? Filmezni, netezni tudnék rajta normális sebességgel? nem. Viszont az xp alól igen, Mellesleg nekem eleve nem játékra kell a gépem, tehát netezni filmezni ez bőven elég. A windows 7-tel pedig nem lenne szebb az avi film, nem gyorsulna a sávszélességem, szóval ennyi. Van néhány ilyen ember, mint én akinek nem kell feleslegesen +15 giga (számára hasztalan) adat a vinyóján. Bőven megelégszik az xp-vel. Ezért van gondolom ez az opció. -
JoinR #17 Ajánlom a Windows 95-öt! Nagyon jó kis rendszer, és keveset foglal! Szinte nincs is hibalehetőség.
Lost Lont-nak is csak ezt tudom ajánlani. Klasszikus megjelenés, elfutna a gépeden is, tökéletes választás. -
#16 Elejétől fogva érdekelt ez a win7 dolog, mert hogy úgy harangozták be, hogy "kis gépigényű" lesz. Most néztem, wiki szerint 1ghz cpu, 1gb ram, 128mb videó ram, itt mondtam le róla. -
tom235 #15 Valahogy énis így vagyok ezzel. Gyakorlatilag számomra semmi újat nem tud adni a windows7 az xp-hez képest. Namost azt meg nem tudom elhinni hogy gyorsabb (volt már windows 7 és xp is a gépemen 4giga rammal). Eleve hogy lehetne gyorsabb ha sokkal nagyobb, összetettebb? A másik meg, hogy minél nagyobb valami annál több a hibalehetőség és a biztonsági rés. Szóval szerintem az ms ott hibádzott, hogy a vista-t csiszolta tovább. Inkább az xp-t kellett volna. -
#14 Vagy akár indulhatna egy Basic képernyővel is.
-
butuska66 #13 Már csak beépített dos emulátor kéne mert a dos-box-al sok régi játékom nem indul