172
  • hottold
    akkor mégis, szerinted, miért használja az XP-t az emberek 70%-a és miért nem a te űberfrankó Visztádat használják???
  • hottold
    nekem elhiheted, hogy én gyakorlottab felhasználó vagyok és magasról teszek a Viszta ezen fícsörére (is)
  • hottold
    de úgy látszik mindig akadnak ilyen se99fejek, akik kötik az ebet a karóhoz, és ők, márpedig tűzzel-vassal ki akarnak lógni a sorból.
  • A1274815
    "de lényegi eltérés nincsen benne, a symbolic linket se fogja használni senki , miután már megszokták az emberek , hogy eddig se volt a windowsban."

Ez félig igaz, otthoni user úgy fogja használni, hogy fogalma sincs rola (ehez hasonló még a: Transacted NTFS, CLFS is), de profibbak fogják használni tudatosan a Vista pedig már alapból használja a Directory Junktiononak, Symlinkeket és Hardlinkeket, a Docfuments and Settings-re, a Local Settigs-re (Directory Junktion), az Application Data-ra (Symlink) és a WinSxS/egész többi Program Files/Program Files (x86) és Windows könyvtárokra (Hardlink/Symlink)
  • hottold
    tudod mit , haszni is fogom az elavult , ósdi fostalicska XP-met , mint , ahogy az emberek 70%-a teszi, akinek még nem ment el , a maradék józan esze. ( továbbá ajánlom mindenkinek a figyelmébe , hogy idézem : a Microsoft saját bevallása szerint IS, még mindig (toronymagasan) az XP-t használják a legtöbben)
  • hottold
    Jól van. nem is az a lényeg hogy hogyan hívják, de lényegi eltérés nincsen benne, a symbolic linket se fogja használni senki , miután már megszokták az emberek , hogy eddig se volt a windowsban. SSD-ket pedig uszkve ugyanolyan fosul kezeli, mint eddig bármelyik NTFS verzió, és itt jönnek a mellüket verve microsofték, hogy nekik milyen űberfasza , modern oprendszerük van , közbe meg az újonnan kijövő SSD-s notebookokat az NTFS fájlrendszerük fogja idő előtt meggyilkolni !a errre varrjá gombot ! ne a szaros multitáccsos sznobizmusra !
  • A1274815
    Arra már máskor válaszoltunk, nem csak én, hanem mások is, keress rá!
  • A1274815
    Ja a forrás kimardt.

Remélem érted az occasionally szót, ha nem azt jelent, hogy néha.
  • A1274815
    Ennyí volt:

v1.0 with NT 3.1,[citation needed] released mid-1993
    v1.1 with NT 3.5,[citation needed] released fall 1994
    v1.2 written by NT 3.51 (mid-1995) and NT 4 (mid-1996) (occasionally referred to as "NTFS 4.0", because OS version is 4.0)
    v3.0 from Windows 2000 ("NTFS V5.0")
    v3.1 from Windows XP (autumn 2001; "NTFS V5.1"), Windows Server 2003 (spring 2003; occasionally "NTFS V5.2"), Windows Vista (mid-2005) (occasionally "NTFS V6.0") and Windows Server 2008
  • hottold
    Köszönöm tisztelt bíróság nincs több kérdésem. Így már egész biztos hogy 3 emberen kívül senki nem fogja feltelepíteni a gépére ezt a szar Windows7-et.
  • A1274815
    Óh! Akkor te azok a számítógép szerelők közé tartozol, akik igazából nem értenek a számítógépek működéséhez, viszont tentélyüket kihasználva eéhitetik másokkal, hogy mekkora szak emberek, többek között azzal, hogy addig még nem hallott, vagy éppen popolális kijeletéseket tesznek, vagy ezek tetszőleges lineáris kombinációját mondják.

Kb. így:
    - Nem a memória égett ki véletlenül
    - Áh nem az kizárt, a memória teszt kimutattta volna
    - De amint bent van a gépemben véletlen szerűen kifagy a Windows és a m emória dump 52%-nak a kiírásánál, pedig a Kék Halál is lefagy
    - Kizárt! Ez a memória modul tökéletes.
    - De nélküle nem csínálja, egyáltalán nem kapok kék halált, míg amikor benne van, akkor még a Kék halál is lefagy és mindegy hová teszem. És ha másik slotba teszem másik %-nál fagy ki a Kék Halál
    - Hányszor mondjam még, hogy jó a memória modul!
  • [HUN]FaTaL
    A superfetchet én nem kapcsolnám ki a defragot meg ne serviceból tiltsd hanem start->defrag és kikapcs. Nekem nem tekeri a vinyót.
  • [HUN]FaTaL
    Ilyen droid idiótának mint te senki nem fogja felsorolni, olvass utána vagy használd az elavult ósdi, lassú, fostalicska XPdet.
  • hottold
    [brutálnagy]Kérdeztem valamit !!!
  • zedow
    A1274815, #100
    Szerre kapcsoltam ki mindent a service-eknel, az stb.-be beleertem a SuperFetch-et, Indexelest, Idozitett defragot, sot meg a ReadyBoost-ot is (ami ugy-e flashdrive-ra tud cache-elni), csak nem akartam okoskodni hogy nehogy valami rosszat irjak s majd leszoljanak :)
    Most fog jonni az a beszolas hogy hat jo hogy nem megy rendesen ha mindent kikapcsoltam ami gyorsitana; igen, lehet hogy annak szantak csak nem valt be, elotte is kaka volt es utana is.
    Vegeredmeny ugyanaz lett, merevlemez aktivitas ezerrel.
    Ha van konkret tippetek hogy miket es hol kell kikapcsolni hogy elerjem az XP teljesitmenyet akkor azt megkoszonnem.
  • hottold
    Akkor most nézd meg hogy mennyire értesz hozzá

Az NTFS-nek három verziója létezik:

* v1.2 – NT 3.51, NT 4
    * v3.0 – Windows 2000
    * v3.1 – Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista

Ennyi.
  • A1274815
    "és nem érdekel ki mit gondol rólam"

A hozzád hasonlókat nem is szokta érdekelni ez az utobbi, nekik a híres ugyan az mint a hírhedt, a szerettett ugyan az mint az utált.

"ugyanis nem szeretek a központban lenni"

Már pedig az eddigi akcióid teljesen mást mutatnak, itt símán megint "ferdítesz" vagy tagadsz.
  • A1274815
    "NTFS-t használja ? ugyanazt mint az XP??!?!?"

NTFS 1.0: Windows NT3.1: hosszú fájlnév, ACL, hardlink támogatás, naplózás, 16EB max fájlméret, 16EB max partició méret 2^48-kon könyvtár bejegyzés, B-fa, indexelt, mester fájl tábla ($MFT)
    NTFS 2.0: Windows NT3.5: optimalizáltabb, átgondoltabb: $MFT-ben tárolja
    NTFS 3.0: Windows NT3.51: hot fix támogatás
    NTFS 4.0: Windows NT4.0: minmális változtatások
    NTFS 5.0: Windows 2000: ritka fájl támogatás, alternatív fájl stream, ACL jogok külön fájlban, EFS
    NTFS 5.2: Windows Server 2003: volume shadow copy támogatás
    NTFS 5.3: Windows Server 2003 R2: Common Log File System
    NTFS 6.0: Vista/Server2008/Win7/Server2008R2: Transacted-NTFS, Symbolic Link, Directory Junktion, új Indexelés
  • muerte2
    Akik minimal berert tengodnek ne vegyenek laptopot. Ennyi.
    Mi a fasznak egy laptop valakinek akinek nincs penze ra. Magyarorszagon mindenki azt hiszi hogy neki minden JAR. NEM JAR meg kell keresni ra a lovet, ha ez nem megy az az o baja.
  • hottold
    nagyot tévedsz , ugyanis nem szeretek a központban lenni, és nem érdekel ki mit gondol rólam, én a Windows7 idegesítő címkéje miatt jöttem be ebbe a rovatba, valamint prédikálni, azt hogy nyissák fel az emberek a szemüket, és tudják meg hogy mit miért vagy miért NEM szabad használni.
  • hottold
    ha igazán érdel , elmondom, neked hogy van egy dual PI-es 166-os Tillamook-om eze valóban egy XP fut. Volt nálam rengeteg P2-es gép szervízelés alatt, saját mostani gépem az említett ASUS EEEPC és van itthon még szerver gép is ami egy 3 gigaherces Intel P4, 2 giga rammal.
  • A1274815
    Saját elmondásod szerint egy 166-os PI MMX-en futtatsz egy kiherért XP-ét, néha pedig ugyan ezt egy sokkal erősebb P2-nek mondod, 3D kártya valami ős kövület, ha nem 2D kártya csak. Tehát a Linox-ot csak videóból ismered. Így érdekes olvasni a nyílatkozásaidat erről.

A helyzet az, hogy folyamatos oda figyelést igényelsz másoktól és szereted, ha "híres" vagy, szeretsz a központban lenni, úgy hogy gondolom most ezt igazábóül marhára élvezed.
  • hottold
    [b]igazából ebbe a topikba is csak tombolni jöttem be, mert van aki csak röhög rajta és azokon akik használják, de engem kifejezetten idegesít az emberi hülyeség . ezért vagyok még mindig itt, és még mindig választ várok arra a kérdésemre, miszerint mi az egyetlen konrét előnye a Win7-nek az XP-vel szemben, de úgy látszik erre itt már választ kapni NEM fogok.
  • hottold
    több gépem is van, jelenleg amit használok még az is elég volna rá, de amint írtam SOHA nem fog rajta az futni. van gyengébb és erősebb gépem is, de még a legerősebb gépemre sem fogok feltelepíteni Win7-et max. kipróbálni.. mint ahogy meg is tettem. kb. 6 órát teszteltem , végül letöröltem az egészet ISO-stul úgy hogy még véletlenül se lássam meg többet.
  • [HUN]FaTaL
    a. nekem nincs ilyen
    b. szintén nincs
    c. max payne fut (rendszergazda mód, compatibility), thiefet nem próbáltam
  • hottold
    2 gigás memóriazsugáról olyan linux fut rajta, hogy a visztát minden irányból a földbe döngöli... és egy átlag Visztaimádó kb. 3 órán keresztül fetrengene kínos görcsökben, ha ezt meglátná és utána soha többé nem akarna mégcsak hallani sem a visztáról.
  • [HUN]FaTaL
    Nem swappeli a vinyót ti istenbarmai hanem indexel meg defragol közben. Kapcsold ki és semmit nem nyúl a vinyóhoz 2gigánál (notebook).
  • Koge
    hottold tehat szar a geped a vistahoz es a 7hez:) elarultad magad egyebkent:)
  • hottold
    az igazi újításról persze egy rohatd szó sem esik ! az SSD-k kezeléséről, amin fizikailag nincs is olyan , hogy defrag ! na ezzel mi a helyzet ? az SSD-ket végre jól kezelő fájlrendszerről?? ja hogy a win7 még mindig az ősöreg szaros, régi NTFS-t használja ? ugyanazt mint az XP??!?! ja ha így állunk akkor hol az újítás ?? mesebeszéd ez kedves gyerekek itt az egész eg yjó nagy adag habbal, a trójai megfigyelőrendszerükön kívül SEMMI mást nem változtattak itt. visszatérve az SSD kezelésre:

itt egy jó példa egy elég olcsó és jó kis gép az ASUS EEEPC 901-es:

ezen 20 giga SSD van , 900-as MobilCerka és 1 giga ram, elvileg meglenne a Win7 minimál gépigénye , de ennek a gépnek 3 méteres közelébe nem engedek még dobozos Visztát se, nemhogy rátelepedni.. (se Win7et) ezzel szemben az XP-n bármit megcsinálok vele a Flash CS4-től kezdve a 3DStudio 9.0 -ig és minden úgy megy rajta, mint az olajozott villám. És nem kell a Win7 csicska előütemezett defragja, meg a többi sz*opás !
  • A1274815
    Amít te írsz az sem több, mint ócska bla-bla, sőt a tíéd még abszolút minden alapnélküli lódításokat is tartalmaz.

Hol támogattam én a laptop vásárlást most azzal?! Mond meg hol!!!
    Sehol!
    Már megint valami olyasmit magyarázol bele valami be ami alaptalan, mint pl. a híres SAM-ed (aki nem emlékezne rá a Stelth Access Monitor, szerinted), igazából a felhasználói adatbázis és a fenti állításod még mindig alátámasztásra vár.
  • A1274815
    "cateran nagyon finoman fejezte ki magát akkor mikor azt mondta hogy a Viszta nem terjedt el."

Igen valógban, csak majdnem minden 4. gépen ez fut, de XP-nek immáron 8 éve voltz, hogy elterjedjen és erre jócskán rádobb a 2004-es Win9x/ME support vége.
  • hottold
    [nagy]ez mind csak bla-bla és azokat a milliókat , akik kishazánkban az éhbér és a minimálbér között tengődnek , nem fogja arra sarkallni, hogy a Visztácska és a WinHetecske miatt (és csak amiatt!) a legújab sznob b*ziknak legyártott -de egyébként elég ócska, és max. 5évet kibíró- laptopokat vegyenek.
  • A1274815
    "hottold, nem kellene igy beszelni masokkal, bar en is egyet ertek azzal hogy a ram kezelese szerintem se jobb, a vista folyamatosan hasznalja a merevlemezt 2 giga rammal, meg akkor is ha kikapcsolok sok mindent (aero, stb.). Lehet hogy a merevlemez gyartoknak akarnak jobb uzletet csinalni? Ha eleve nem tomne meg a ramot akkor nem kellene mindent kipakoljon swap memoriaba mielott elinditok valami brutal programot, es mikor kilepek belole megint percekig kerreg a vinyo."

Ott ő csak az Aero lekapcsolást említi meg konkrétan, az indexelést, superfetchet, időzítet defragot konkrétan nem említi, az Stb.-be beleférhet, de nem ismert míg pontosan le nem írja.Amúgy az időzített defragot aztán kereheted meg a karbantartót a szolgáltatásoknál mert nem ott van, hanem az új meglehtősen kifinomúlt és bonyolult új ütemezőben bújkál. Nem tartom valószínűnek hogy egy könnyen ráakadna magától bár ki is, profi Vista szakértőket leszámítva.

Ezzel nem támasztod alá parnoid (bár inkább "kedvenc" ex-M.E-nekhez méltó) viselkedésed állítólagos tárgyát.

Ja és mellesleg az Aero nak nem nagy a memória igénye (~20MB) nem sokat sporolt.
  • A1274815
    Memóriára igen, processzorra nem. A processzor igényt érdekesen álapítják, meg a még viszonylag "elterjedt" használatban lévő, vagy még viszonylag könyen beszerzhető processzorra állítják, be + némi minimum ami a rendszer ütemezéss, kritkus folyamatai és szolgáltatásai, a driver struktúra overheadjének az "észrevétlen" kiszolglásához elég. (Vistanál a 800MHz kicsit túlzás, mint ahogy Win7-nél az 1GHz). Ez az overhead intenzív számítási feladatokat ellátó programokat nem érint (játékok, fizikai szímuláció) adatbázisokat már valamivel jobban (fájl I/O-n keresztűl első sorban). Memória használat vs. sebsség (általában a gyorsabb nagyobb memória igényű, pl. Heap foglalás pre-Vista O=n sebességű míg Vista/post Vista O=konstans sebességű), nagyobb sebesség -> jobb/kifinomultabb algoritmusok futtathatóak (indirekt sebesség növekedést okozhat, ha valami ettől függ, Pl.: Vista/post Vista jobb Heap töredezetség mentesítés).
  • hottold
    a win7 a viszta után pedig -szintén- semmi forradalmi újítást nem hoz, ha jól tudom, de ha igen, akkor legyetek oly' szivesek kijavítani !
  • hottold
    ha viszont te is el olvasod zedow és az én hozzászólásaimat akkor látni fogod, hogy MIUTÁN lekapcsoltuk az általad említett (és még sok más) folyamatot (service) tkp. az indexelés, aero stb... szóval MIUTÁN ezeket is lekapcsoltuk, de a winyó recsegése az maradt. és nem a kuka, minimál gépen és ramon, hanem 3 gigaherces procin és 2 giga ramon (!) cateran nagyon finoman fejezte ki magát akkor mikor azt mondta hogy a Viszta nem terjedt el.
  • Lost Lont
    Úgy érted, hogy a lapozási módszer javult, tehát gyorsabban kezeli a programokat. Ez ok. Én csak azt néztem, hogy írnak egy minimum gépigényt a rendszernek, és hogy ha annyi kell neki ahhoz, hogy egyáltalán elinduljon, akkor mindegy, hogy a további programokat hogy kezeli, az oprendszer annyit akkor is el fog foglalni a gépből, nemde?
  • A1274815
    "#50: Azért zavar, ha megeszi a felét, mert utána nem marad anyag a programoknak. És mondjuk egy 1.5gb ram igényű játéknál nem mindegy, hogy a rendszer 512megát foglal, vagy 1gigát."

#83-at elolvasni!
  • Lost Lont
    #50: Azért zavar, ha megeszi a felét, mert utána nem marad anyag a programoknak. És mondjuk egy 1.5gb ram igényű játéknál nem mindegy, hogy a rendszer 512megát foglal, vagy 1gigát.

Amúgy ha meg tényleg gyorsabb, mint az XP, akkor csak örülök neki.

#87: Lehet, hogy olcsóbb ma egy olyan konfig, amin megy a Win7, mint anno egy olyan, amin az XP elindult, de azért azt vegyük figyelembe, hogy ezt a rendszerigény növelgetést nem illene a végtelenségig fokozni - majd ha 2terabájt vinyó igénye lesz a win12-nek, akkor is, hiába lesz mindenkinek 512terabájtos vincsesztere, az akkor is egy rakatnyi információ, amiből a fene se tudja, mennyi szemét, és ekkora méreteknél az már óriási mennyiségű felesleg. Főleg, ha ugyan azt, vagy akár még többet is, el lehet végezni negyed akkora gépen.
  • A1274815
    Csak nem egy Acer laptop, intel alaplapi chipsettel?

"..., sem Max Payne, ..."

Max Payne XP SP2/3-on sem fut míg egy bizonyos patchet fel nem teszel, az a patch után már elvileg Vistan is fut, bár erősen függ a hagkártya típusától és/vagy beállításaitól.