63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• fuszhi
    Jó ez, megy a buszodhoz.
  • ccv520
    Egy kis közvélemény kutatás: ezek az ülések tetszenek jobban nektek, vagy a modell eredeti ülései, amit a videóimon láthattok?
  • FrezeR
    köszi, megnézem hátha találok olyat amivel nincs gond :)
  • Routeres
    Ohh. Tárgytalan a hozzászólásom, félreolvastam valamit. Bocsesz.
  • dgufoplast
    Itt biztos találsz én Berlin,Project Szczecin szoktam menni sokat de ki szoktam próbálni az újakat is
  • FrezeR
    értem akkor majd megnézem még mit lehet tenni, egyébként ha már itt járunk nem tudsz olyan pályát ajánlani amivel nincs ilyen probléma és mondjuk jónak is számít?
  • Routeres
    Látom, itt komoly bajok vannak :)

Ez hátha segít: Pályaépítési leírás by Routeres
  • dgufoplast
    Van olyan térkép amiből ki hagynak párdolgot meg mást is meg amikor van hiányos pálya is akkor is azt írja hogy térkép néhány falja nem található ilyenekre gondolok de lesz akkor is ilyen ha mindent be másoltál de az is lehet hogy járművéget írja ezt a hibát meg van még ott elég sok minden ami véget ki írja ezt a hibát de van meg oldás arra nézd meg ezt logfile ebbe benne van mi a gond és keres rá a keresővel hátha meg találja ha meg nem akkor másold be ha nincs ott ha meg van ami hiányzik
  • FrezeR
    igen, de mi lehet az? mindent bemásoltam
  • dgufoplast
    Való színű nem talál valamit a játék
  • FrezeR
    megcsináltam a másolásokat de betöltésnél azt írja, hogy could not read o3d file!
  • FrezeR
    oké, köszönöm
  • dgufoplast
    Általában van hozzá le írás de így:
    C:\Program Files\m-r-software\Omsi\maps
    C:\Program Files\m-r-software\Omsi\Sceneryobjects
    C:\Program Files\m-r-software\Omsi\TicketPacks ha van benne
    C:\Program Files\m-r-software\Omsi\Money ha van benne
    C:\Program Files\m-r-software\Omsi\Splines
    C:\Program Files\m-r-software\Omsi\Texture ha van benne
    C:\Program Files\m-r-software\Omsi\Vehicles\MAN_SD200 hof fáj be rakása
    C:\Program Files\m-r-software\Omsi\Vehicles\MAN_SD202 hof fáj be rakása
    C:\Program Files\m-r-software\Omsi\Vehicles\MAN_SD202\Sound\Ansagen hang be rakása
    C:\Program Files\m-r-software\Omsi\Fonts ha van benne
    C:\Program Files\m-r-software\Omsi\Vehicles\Anzeigen\Rollband_SD79 ha van benne
    röviden ennyi de ott van minden benne és csak be kell másolni vagy felül írod az egyiket a másikkal és kész
  • FrezeR
    Sziasztok

Most ismerkedek a játékkal és az lenne a kérdésem, hogy egy új pályát hogy kell berakni? Leszedtem a tömörített mappát amiben további sok sok mappa van de nem tudom mit hová kellene másolni mert leírás az nincs hozzá.

Köszi
  • bocskor3
    Lesznek csukható ablakok meg minden ami tudásunkból kitelik,de ez az első buszunk szóval ha kész lesz légyszi csak óvatosan kritikázzátok. :D
    Amúgy meg úgy terveztük hogy 100%osra csináljuk meg és nem adunk ki béta verziót,csak igy sokáig fog tartani de hát inkább tatson sokáig mint hogy élvezhetetlen legyen.
  • dgufoplast
    Azt tudom hogy oda készül csak írtam két példát ami mutassa hogy vannak a modellnek textúrái és az majd kell a tiédre is mert nem lesz rajta akkor fehér lesz az egész modell majd most alap színe van gondolom az üveg ha jó minden akkor majd arra is kell majd egy textúra de azt majd omsi tga fájlok között találod meg hozzá hogy átlátszó legyen a játékba egy kérdés csukható ablak nem lesz rajta vagy tető ablak vagy szellőző ?
  • bocskor3
    Ja és még annyit hogy az üveg jó lesz így? azzal majd kell még valamit csinálni?
  • bocskor3
    Ok. Köszi hogy mondtátok!(a busz omsiba készül)
  • dgufoplast
    Igen de az egész modellt ki kell textúrázni majd gondolom most csak alap színe van a modellnek és az egésznek kell majd textúra bmp vagy amit használsz majd hozzá és arra gondoltak a többiek magyarán a busz festésére pl:vbuszba,vagy az omsiba
  • bocskor3
    Ja értem, szóval ahol a vonalak vannak (a kerék fölött) meg ilyenek?
  • Zoliikp
    Ez a gondoltam valamire, Te meg gondolj, amire akarsz fórum:

Mivel magyarul sem megy mindenkinek, megpróbálok fordítani;
    text = szöveg
    textúra = az a képfájl, amit "rá kell tenni" az objektumra...

Szerintem a másodikra "gondolt"...
  • bocskor3
    Hogyhogy text a 3ds fájlon? Azért ennyire nem vok profi :D de azért köszi szépen. ;)
  • szaszy0830
    Ok!Köszi a válaszokat!
  • kuhnzsolt
    Próbáld ki az én pályámon, a Kertváros map-on!Letöltheted az omsihu.wordpress.com-ról
  • dgufoplast
    A 415 el akadni is fog mert egy kicsit nagyobb a gép igénye neki de ezen a problémán rajta vagyok és javítani fogom a man nl-hez pedig van egy javítás azzal próbáltad mert az javít rajta
  • szaszy0830
    Sziasztok!Felraktam az Ikarus 415 buszt és mikor azzal megyek akadozgat a játék.
    Mi erre a gyógyír?Ugyan ez a probléma a MAN NL202-vel is.
  • vertexx
    Sziasztok!

Ti is tapasztaltatok olyat, hogy az ai járművek installja után megáll a forgalom? Mit kell csinálni, hogy megszűnjön? Konkrétan a Lada Samaránál van most ez, ezt a 4 sort tettem az ailist.cfg file-ba:

vehicles\Lada14cop\ai_lada14.ovh
    vehicles\Lada14cop\ai_lada14police.ovh
    vehicles\Lada14cop\lada14.ovh
    vehicles\Lada14cop\lada14cop_dr.ovh
  • Geri556
    Marha széép :D
    Viszont ha nem lesz text a 3ds fájlon, akkor lesz vele még munka
  • feca3339
    Azért letöltöm :) Köszönöm szépen neked is a segítséget :)
  • Zoliikp
    Akkor ez a link már nem is kell:
    burgstedt ticket pack:

http://www.mediafire.com/?6yilj722ui99obm

Mindegy...
  • feca3339
    Műűűködiiiiik :D átírtam a ticket pack elérési utat egy nekem meglévőre és jó is lett :)))))
    Köszönöm szépen a segítséget :))
  • bocskor3
    Mai képek:

• feca3339
    De épp ezaz hogy ki van kapcsolva a jegykiadás és akkor is bejön a hiba :S
  • omsidriver
    Vagy beállítasz a pálya global.cfg fájljában egy másik (neked is meglévő) ticket pack-et, vagy kikapcsolod a jegyeladást.
  • feca3339
    Üdv!
    Ha egy map-ból hiányzik a ticket packs (Elfelejtettem bemásolni és már a telepítőt töröltem) hogy lehet megoldani hogy ne jöjjön be az a tipikus hiba amikor az utasok fel akarnak szállni? mert a neten meg már nem találom azt a pályát :S (Burgstedt)
  • Zoliikp
    Még nem egészen pontos a gondolatolvasó modulom...
    Te mire gondolsz?
  • zsola100
    Valaki tudna linkelni egy pályaszerkesztő progit? Azt megköszönném!!
  • Zoliikp
    Ez csak itthon szokás...

A német utas nem alszik, nem eszik, mindig figyel, éber, és utazik...

• Ikarusfan
    Ugye van a sound mappában külön mappában a rizsázás. Ott keresd meg azt a hangfájlt, amikor a fényről papolnak és töröld ki. (Mondjuk engem annyira idegesítettek, hogy az egész mappát kiiktattam... :D)
  • Warrior888
    Egyáltalán nem pofáznak csak úgy. Érdekes, ok nélkül még nem pampogtak, sőt általában elnézik azt is ha valaki miatt vészfékeznem kell.
    Persze, ha tolom neki akkor megesik hogy reklamálnak, de teljesen jogosan.

Egy dolgot iktatnék ki, a sötétség miatt pofázást. Arra nincs mód?
    Mert pl. Usedom mapon lekapcsolnám az éjjeli járatokon a lámpákat két település között, ezt a valóságban is szokták a sofőrök, hogy jobban kilássanak, illetve tudjanak aludni az utasok.