35802
IWimv2m.jpg
  • Doddy a düdő
    ne röhögtess már.
  • G_ArchAngel #5620
    igen, es csak udvariasan mosolyognak majd, legbelul meg megszakadnak a rohogestol, mikor egy hosszabb maganhangzot mashogy hangsulyozol es teljesen mas ertelmet nyer a mondanivalod...
  • n3whous3
    meg -2 év nekik :P
  • Pepsi Twist
    nem nehéz nyelv... a japán... kint vagy 1 hónapot és végül is tudsz :) társalgási szinten mindenkivel elbeszélgetsz...
  • morcosqtya
    Japán nagyon nehéz nyelv (anno engem is érdekelt). Angol közép C-m van, de irigylem akinek német is megvan. Egyszerűen érzem hogy a német nagyon távol áll tőlem. Orosz, Spanyol és Francia is nagyon hasznos lehet manapság.. (főleg munkahely szempontjából) (ezek közül talán a spanyolba vágnék bele.. :)
    A külföldiek a Magyart nehéznek mondják.. kivéve a Japánok.. ki tudja miért... :)
  • [HUN]FaTaL
    Az új proginfen elvileg kevesebb a matek. Legalábbis úgytűnik, meg a BsC miatt hívják másképp.
  • Cat 02 #5615
    Az ugyanaz nem ? :p
    Legalábbis elte anno matek volt, most már info, gondolom csak marketing :D
  • Carlos
    Én meg dolgozom.
  • [HUN]FaTaL
    Én meg proginf. :]
  • n3whous3
    :DDDDDDDDDDddd
  • Carlos
    Humorosból egy igazi kocka:
  • edios
    100%-ban, minden egyes pontban dettó így vagyok:D
  • Hegi90
    szar kifogás :)

Ha szorgalmasan tanulod a szavakat, előbb utóbb a nyelvtanba is belekezdesz (még az 1000. szó előtt ;) )
  • n3whous3
    prog.mat. szakos vagyok, nekem van jogom sértegetni :D
  • Hegi90
    Jó nyelv, de ott mindenki besél 3-4 nyelven, szóval fölösleges sztem :D
  • Aquir
    hát én általánosba több évig tanultam németet, mégis a gimiben elkezdett angolból tettem le a középfokút a 4 éven belül... :)
    most konkrétan semmit nem tudok németből, visszafejleszthető foszlányok vannak, de nem akarok foglalkozni a nyelvvel, sokkal inkább teszek le egy felsőfokú angolt mint egy középfok németet :)
  • Zomil
    na pont kiütöttél :D

ezt irtam:

szavak tanulása elég kevés, nyelvtan sem ártana :)

a német meg lehet, h hasznos, bár sztem annyira nem az, de ugy megutáltam, h nem nagyon érdekel már :D
  • Bulykin
    hidd el, hogyha kellőképpen tudsz japánul, lesz életed :D:D:D
  • geo91
    hollandot érdemes tanulni? :D azt 4 éve tanulom. :DD
  • LasDen #5602
    azért nem tanulhat meg az ember, mert szeretne??? :D
  • G_ArchAngel #5601
    japannal szart sem ersz, kinait, arabot, oroszt vagy spanyolt kell tanulni...

a nemet sem rossz valasztas, ha fejleszted, Londonban talan a francia utan az a legnepszerubb a feherek kozott...
  • Hegi90
    de igazábol 5letem sincs hogy/hol kéne nekiállni
    mondjuk ha naponta megtanulsz 3 szót, akkor az 1 év alatt ezer. csak egy ötlet
  • Zomil
    japánul én is szivesen megtanulnék, csak igazábol idő és lustaság miatt valahogy sose birom rávenni magam :D
    angol+német már kilőve(középfoku megvan mindekettöböl, angol felsöre még rávenném magam, de németet a büdös életbe nem fogok többet tanulni az biztos, sajnálom, h annyi időt elvett az éltemböl :D )
    igy 2nyelv után talán könnyebben menne a japán, de igazábol 5letem sincs hogy/hol kéne nekiállni(fizetni meg nem nagyon akarnék kurzusért) :)
  • [HUN]FaTaL
    Ne sértegesd az infósokat. :D

Anime
  • Hegi90
    évente egyszer nézek animét :P

bár köcsök infós vatyog :C
  • n3whous3
    de a sok infós akar ilyet tanulni általában

fújj anime :S
  • Hegi90
    úgy néz ki igen... :D

#5594: bárki felveheti az egyetemről, aki nappali képzésre jár :P
  • MR ME
    biztos infóra jár azt sok az anime fan
  • LasDen #5593
    ennyire népszerű a japán??? :D
  • Hegi90
    Nekem a mostani félévben végre sikerült felvennem a japán kurzust, aztán két dolgot is észrevettem:
    - ütközik a fallabdával
    - az előző félév folytatása.

Úgyhogy páratlan félévbe kéne felvenni, csak akkor nagyon nagy a túljelentkezés
  • MR ME
    hát fel kell hívni őket, egy próbát megér, gondolom h emelés volt és akkor neked is emelni kellett volna, igazából egy telefont megér a dolog szvsz, úgyis megmondják h most akkor mi is van vele :)
  • morcosqtya
    ez meg fibernet (remélem nem bűn ezt itt leírni) a fura az hogy 3 másik munkatársam is itt él, szintén fiberes, és a 4 megás netet automatikusan felrakták 6megára, havidíj maradt. ez 2 hónapja történt, én azóta várom h megemeljék, de basznak bármit is csinálni.. szerinted nem is lesz változás? (ügyfélszolgálatuk egy fos)
  • MR ME
    csak ez nem éppen így működik :)
    nem fognak milliókat beruházni h neked teljesen kicseréljék a központtól a kábeleket az oszlopon mert ilyen netet akarsz...ezt te is beláthatod h abszurd feltételezés volt
    am is ebben az országban gecire leszarnak mint ügyfél, és ez sajnos eléggé szolgáltatófüggetlen, simán elintéz egy kb "így jártál" mondattal

az meg a másik h nem egy helyről hallottam már, és sajnos mi is megjártuk de csak akkor vettük észre amikor lemondtuk a trékom előfizetést h egyszer csak gondoltak egyet és felrakták 8 megás csomagra az eddigi 4megásat, a vonalam 2-t is épphogy elbírt, amikor fater ezt szóvátette akkor közölték h mi kértük...ahham na persze, mert szeretek 2x annyit fizetni amikor a 4et se kaptam meg
    persze lehetne pereskedni meg anyámkínja dehát kinek van arra ideje
    szomszéd meg lemondta a netet, otthagyták a modemet nála (mienket se vitték el, de ha nem kell nekik tudom sajnállni), azt szépen egyszercsak kapott egy 60ezres számlát h kéne fizetni a netet mert ő azt kérte h kössék neki vissza
    nevetséges dolgok történnek néha :S ja am természetesen ez is trékom volt...
  • morcosqtya
    Akkor sem értem, ha én ezt a szolgáltatást akarom igénybevenni akkor az ehhez szükséges kábelezést oldják meg ők, ez a dolguk...
    Kábeltv-vel együtt jön egyébként.
  • geo91
    japánul én is szívesen megtanulnék, de egyelőre két szóra szorítkozik a szókincsem. :DD
  • MR ME
    ezen mit kell csodálkozni?
    megnézik h bírja e a vonalad, ha nem bírja akkor nem köthető
    persze feltételezem h ez adsl, bár kábelnél se biztos h bírja
  • morcosqtya
    Oszteztígyhogy??? Miééééé??????
  • Cat 02 #5584
    Én koreait akarok :D
  • geo91
    ha neked van gusztusod puszta kézzel elnyomnod... :DD hacsak nem gumikesztyűben gépezel... :DDD
  • Aquir
    Nem, igazából rájöttem hogy ez tényleg jó
    Rászáll te meg gépelsz és összenyomod :D