35802
-
#5621 ne röhögtess már. -
G_ArchAngel #5620 igen, es csak udvariasan mosolyognak majd, legbelul meg megszakadnak a rohogestol, mikor egy hosszabb maganhangzot mashogy hangsulyozol es teljesen mas ertelmet nyer a mondanivalod... -
n3whous3 #5619 meg -2 év nekik :P -
#5618 nem nehéz nyelv... a japán... kint vagy 1 hónapot és végül is tudsz :) társalgási szinten mindenkivel elbeszélgetsz... -
#5617 Japán nagyon nehéz nyelv (anno engem is érdekelt). Angol közép C-m van, de irigylem akinek német is megvan. Egyszerűen érzem hogy a német nagyon távol áll tőlem. Orosz, Spanyol és Francia is nagyon hasznos lehet manapság.. (főleg munkahely szempontjából) (ezek közül talán a spanyolba vágnék bele.. :)
A külföldiek a Magyart nehéznek mondják.. kivéve a Japánok.. ki tudja miért... :) -
#5616 Az új proginfen elvileg kevesebb a matek. Legalábbis úgytűnik, meg a BsC miatt hívják másképp. -
Cat 02 #5615 Az ugyanaz nem ? :p
Legalábbis elte anno matek volt, most már info, gondolom csak marketing :D -
#5614 Én meg dolgozom. -
#5613 Én meg proginf. :] -
n3whous3 #5612 :DDDDDDDDDDddd -
#5611 Humorosból egy igazi kocka:
-
#5610 100%-ban, minden egyes pontban dettó így vagyok:D -
#5609 szar kifogás :)
Ha szorgalmasan tanulod a szavakat, előbb utóbb a nyelvtanba is belekezdesz (még az 1000. szó előtt ;) ) -
n3whous3 #5608 prog.mat. szakos vagyok, nekem van jogom sértegetni :D -
#5607 Jó nyelv, de ott mindenki besél 3-4 nyelven, szóval fölösleges sztem :D -
#5606 hát én általánosba több évig tanultam németet, mégis a gimiben elkezdett angolból tettem le a középfokút a 4 éven belül... :)
most konkrétan semmit nem tudok németből, visszafejleszthető foszlányok vannak, de nem akarok foglalkozni a nyelvvel, sokkal inkább teszek le egy felsőfokú angolt mint egy középfok németet :) -
#5605 na pont kiütöttél :D
ezt irtam:
szavak tanulása elég kevés, nyelvtan sem ártana :)
a német meg lehet, h hasznos, bár sztem annyira nem az, de ugy megutáltam, h nem nagyon érdekel már :D -
#5604 hidd el, hogyha kellőképpen tudsz japánul, lesz életed :D:D:D -
geo91 #5603 hollandot érdemes tanulni? :D azt 4 éve tanulom. :DD -
#5602 azért nem tanulhat meg az ember, mert szeretne??? :D -
G_ArchAngel #5601 japannal szart sem ersz, kinait, arabot, oroszt vagy spanyolt kell tanulni...
a nemet sem rossz valasztas, ha fejleszted, Londonban talan a francia utan az a legnepszerubb a feherek kozott... -
#5600 de igazábol 5letem sincs hogy/hol kéne nekiállni
mondjuk ha naponta megtanulsz 3 szót, akkor az 1 év alatt ezer. csak egy ötlet -
#5599 japánul én is szivesen megtanulnék, csak igazábol idő és lustaság miatt valahogy sose birom rávenni magam :D
angol+német már kilőve(középfoku megvan mindekettöböl, angol felsöre még rávenném magam, de németet a büdös életbe nem fogok többet tanulni az biztos, sajnálom, h annyi időt elvett az éltemböl :D )
igy 2nyelv után talán könnyebben menne a japán, de igazábol 5letem sincs hogy/hol kéne nekiállni(fizetni meg nem nagyon akarnék kurzusért) :) -
#5598 Ne sértegesd az infósokat. :D
Anime -
#5597 évente egyszer nézek animét :P
bár köcsök infós vatyog :C -
n3whous3 #5596 de a sok infós akar ilyet tanulni általában
fújj anime :S -
#5595 úgy néz ki igen... :D
#5594: bárki felveheti az egyetemről, aki nappali képzésre jár :P -
#5594 biztos infóra jár azt sok az anime fan -
#5593 ennyire népszerű a japán??? :D -
#5592 Nekem a mostani félévben végre sikerült felvennem a japán kurzust, aztán két dolgot is észrevettem:
- ütközik a fallabdával
- az előző félév folytatása.
Úgyhogy páratlan félévbe kéne felvenni, csak akkor nagyon nagy a túljelentkezés -
#5591 hát fel kell hívni őket, egy próbát megér, gondolom h emelés volt és akkor neked is emelni kellett volna, igazából egy telefont megér a dolog szvsz, úgyis megmondják h most akkor mi is van vele :) -
#5590 ez meg fibernet (remélem nem bűn ezt itt leírni) a fura az hogy 3 másik munkatársam is itt él, szintén fiberes, és a 4 megás netet automatikusan felrakták 6megára, havidíj maradt. ez 2 hónapja történt, én azóta várom h megemeljék, de basznak bármit is csinálni.. szerinted nem is lesz változás? (ügyfélszolgálatuk egy fos) -
#5589 csak ez nem éppen így működik :)
nem fognak milliókat beruházni h neked teljesen kicseréljék a központtól a kábeleket az oszlopon mert ilyen netet akarsz...ezt te is beláthatod h abszurd feltételezés volt
am is ebben az országban gecire leszarnak mint ügyfél, és ez sajnos eléggé szolgáltatófüggetlen, simán elintéz egy kb "így jártál" mondattal
az meg a másik h nem egy helyről hallottam már, és sajnos mi is megjártuk de csak akkor vettük észre amikor lemondtuk a trékom előfizetést h egyszer csak gondoltak egyet és felrakták 8 megás csomagra az eddigi 4megásat, a vonalam 2-t is épphogy elbírt, amikor fater ezt szóvátette akkor közölték h mi kértük...ahham na persze, mert szeretek 2x annyit fizetni amikor a 4et se kaptam meg
persze lehetne pereskedni meg anyámkínja dehát kinek van arra ideje
szomszéd meg lemondta a netet, otthagyták a modemet nála (mienket se vitték el, de ha nem kell nekik tudom sajnállni), azt szépen egyszercsak kapott egy 60ezres számlát h kéne fizetni a netet mert ő azt kérte h kössék neki vissza
nevetséges dolgok történnek néha :S ja am természetesen ez is trékom volt... -
#5588 Akkor sem értem, ha én ezt a szolgáltatást akarom igénybevenni akkor az ehhez szükséges kábelezést oldják meg ők, ez a dolguk...
Kábeltv-vel együtt jön egyébként. -
geo91 #5587 japánul én is szívesen megtanulnék, de egyelőre két szóra szorítkozik a szókincsem. :DD -
#5586 ezen mit kell csodálkozni?
megnézik h bírja e a vonalad, ha nem bírja akkor nem köthető
persze feltételezem h ez adsl, bár kábelnél se biztos h bírja -
#5585 Oszteztígyhogy??? Miééééé??????
-
Cat 02 #5584 Én koreait akarok :D -
geo91 #5583 ha neked van gusztusod puszta kézzel elnyomnod... :DD hacsak nem gumikesztyűben gépezel... :DDD -
#5582 Nem, igazából rájöttem hogy ez tényleg jó
Rászáll te meg gépelsz és összenyomod :D