The Pacific (HBO)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Igen, a "Tokió Expressz"-rõl én is tudok, olvastam már róla korábban, de ez sem hangzik el, meg az sem, amikor októberben egy este nagyon csúnyán elkapták õket a szövetségesek, és ekkor törték meg igazán a sziget körüli japán uralmat, lehetõvé téve a szigeten lévõk utánpótlásának javítását.
Mondom, nagyon zavarosan és összefüggéstelenül van tálalva, számomra ez a sorozat legnagyobb hibája eddig.
Ami a japánokat illeti, lent is írtam, hogy bizony a japán szárazföldi erõk hadvezetése egy kicsit elszállt magától (érdekes kontraszt a sokkal visszafogottabb haditengerészet, ekkoriban ugye még Jamamotóval az élen). Az elsõ hadmozdulatoknál a helyi erõk még bírtak pár harckocsival (még ha európai szemnek a kicsi, gyengén páncélozott és gyenge fegyverzetû japán harckocsik nevetségesnek is hatnak), ezekkel végre is hajtottak egy támadó hadmozdulatot a Matanikau-nál lévõ tengerészgyalogosok ellen, akik viszont tüzérséggel szétverték a támadókat. A késõbbi japán erõk nagy része nem rendelkezett igazán komoly nehéz fegyverzettel, mivel a lassú teher- és csapatszállító hajókat az amerikai haditengerészet légiereje csúnyán megritkította. Ha jól rémlik a sorozatban is említik, hogy gyorsjáratú rombolókkal viszik a partra a japán katonákat, fõleg este. A rombolók viszont nem képesek nehézfegyverek szállítására, a fedélzetükön csak katonák és könnyû fegyverzet (géppuskák, aknavetõk) fér el. Nehéz fegyverek és közvetlen légi fedezet nélkül pedig nem nagyon van más módja egy beásott ellenség legyõzésére, mint a hullámokban való támadás. A másik oldalról is hasonló szépségek fognak történni a késõbbi idõkben, csak nekik ott lesz akkor már a teljes légi fölény. Európai hadszíntéren hasonló "pulykavadázat" volt például Monte Cassino esete, vagy tovább ne menjünk, az amerikaiak Omaha partra való partraszállása, pedig mindkét esetben a szövetségesek erõs háttérrel vonultak fel.
Ettõl persze még nem lesz jobban élvezhetõ az elsõ két epizód (mert abban én is egyetértek, hogy kevésbé élvezetes, mint például a BoB ardeneki epizódja), csak legfeljebb egy kicsit átláthatóbb. 😊
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A helyszín jó, a téma jó és érdekelne, de kissé csapongóan van tálalva.
Elõször is, a karakterek még nem elég... "karakteresek". Ahogy mondták itt többen is, nincsenek "bemutatva", csak ott vannak rögtön és hangzanak el a nevek, de nem tudjuk, kik és miért lesznek azok, akiket meg kell jegyezni. Alig beszélnek egymással a múltjukról, nem tudunk meg róluk semmit pár panel-infón kívül. Jó, idõvel ez biztosan kialakul, hiszen az arcok nagy része kihullik, de akkor is zavart. Nehéz nézõként hõsképet választani, azonosulni, ha tudod - mert gyakran írták -, hogy hárman lesznek végig, viszont a színészeket nem ismered arcról.
Aztán a történet vezetése durván csapkodó, alig vannak összekötõ elemek, magyarázatok. A BoB-ban jóformán végig tudtad, mi és hol történik és mik a köztes események, mert akár a narráció, akár a szereplõk idejekorán tájékoztattak róla, és érthetõ volt anélkül, hogy történelmileg képben lennél. (Jó, elismerem, európai átlagnézõ a helyi hadszintérrõl eleve biztosan többet tud, mint a világ túlfelén lévõrõl.) Itt már többször fordult elõ, hogy két egymást követõ jelenetrõl csak a második végén, vagy még késõbb derült ki, hogy hetek teltek el közben. A koncepció valahogy az lehetett, hogy a csapattal vagyunk ott, és ugyanúgy kapjuk a híreket, mint õk, de az idõ múlásáról nincs információ és ez engem zavar. Példák:
- Az elsõ részben, a vége felé, amikor a csapatot hátravonják és ejtõznek valahol, és jönnek a friss húsok, néhányan beszélgetnek az ezredessel. Valahol a végén esik le, hogy az elõzõ harci jelenethez képest már egy héttel késõbb vagyunk, pedig a jelenet tök úgy indul, mintha másnap lenne.
- A második részben, amikor jön a hír, hogy az army is partra szállt, rögtön felmerült bennem egy csomó kérdés: mi a fene történt? Hiszen másfél rész óta súlykolják, hogy a japánok uralják a tengereket, nincs utánpótlás, stb. Ehhez képest még ott az a valag rakomány is a parton, õrizetlenül, mert néhány repcsi felbukkan...
A harmadik dolog, ami zavart és ami már szintén felmerült a topikban is: az agyatlan japánok. Nem hiszem, hogy '42-ben még olyanok voltak, mint amit bemutatnak: szurony elõre, banzáj, és roham a géppuskáknak. Ezek a japánok addigra megverték a kínaiakat és az angolokat is kiverték egész Délkelet-Ázsiából, és az egész tengeri térséget uralták. Ilyen bénák nem lehetnek, akármennyire is fanatikusak.
Mindegy, remélem, azoknak lesz igaza, akik már látták az elsõ hármat a premieren és mondták, hogy csak az elsõ kettõt kell kibírni, utána már jobb lesz. Nem hiszem, hogy cancel lesz belõle, mert azért vannak jó részei és a korhûségre törekvés nagyon tetszik, de ez így - eddig - karcsú, elmarad a hype gerjesztette elvárásoktól.
Csak77, te pedig légy oly kedves ignorálni engem, az ugyanis nem fog menni, hogy téged ignoráljon n számú fórumozó. Ha ezt fogod folytatni tovább, akkor kapsz egy hét pihit megint... <#ejnye1>#ejnye1>
te meg csak itt hápogsz. ez szerintem még gázabb!
/ignore
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. ちび Kicsi
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. ちび Kicsi
Dual audiós változathoz (The.Pacific.Part.2.Basilone.HDTV.Dual.XviD-mURPHY) az angol hangsávra...magyarra is használható a fõcimíg, utána meg kikapcsolod 😊
KATT
2. rész hdtv-sys verzióhoz nincs még felirat??? csakmert elõször angolul akarom megnézni. de még nem találtam sehol sem sajna..😞
Markus Schulz For President!
2.: Ha már ilyen pofátlanul vádaskodsz, légy oly kedves mutasd meg, honnan is származik az eredeti szöveg, amit szerinted én bemásoltam. A Copy-Paste nem az én mûfajom, mindig magam fogalmazom meg az információt.
Nem igazán volt felkészítés a dzsungelharcra. 😊
A tengerészgyalogság korábban a lövészárokharcot és szárazföldi hadviselést gyakorolta, használta igazából, lásd elsõ világháború. Az 1930-as évek közepétõl a Csendes-óceáni események (Japán invázió Ázsia szerte) arra sarkalta a tengerészgyalogság vezetõit, hogy erre a területre összpontosítsanak, itt pedig a kritikus pont a partraszállás. Éppen ezért a II.Világháború elõtti években a kiképzés az alapvetõ kurzusokon (alaki, fegyverhasználati, taktikai) túl a partraszállást, illetve a behajózásra, és a hajóról kirakodásra koncentrált, illetve a harmincas évek végén a kommunikációra és légi illetve hajótüzérségi együttmûködésre. Az elõbbi azt jelentette, hogy a tengerészgyalogos rádiósok és tiszthelyettesek, tisztek megfelelõen tudják koordinálni a tengerészgyalogos és haditengerészeti vadászgépek, vadászbombázók támadásait, illetve vezessék a partközeli vizeken tartózkodó amerikai hadihajók hajóágyúinak tüzét.
Ekkoriban még senki sem gondolta úgy a tengerészgyalogosoknál, hogy különösebben készülni kellene a dzsungelharcra.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Mert bizonyos másolatokon ez nincs rajta, másokon viszont rajta van igaz angol nyelven.
.:asChil:.
én nem várok sokat....a nevek, arcok meg a végéig úgyis rögzülnek 😄
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
sokaknak egyszerûen túl magasak az elvárásaik. biztos minden este úgy mennek lefeküdni, hogy magukhoz ölelik a BoB díszdobozát 😊
szerintem kegyetlen színvonalas a sorozat, és semmi baj nincs vele
a harcok ilyenek voltak, gondolom kihozták ezekbõl is a maximumot. az meg, hogy két rész után megy a sírás aziránt, hogy nem ismerjük a karaktereket totál felesleges. jól látszik, hogy itt menet közben fogják bemutatni õket
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az elején vicces rész volt. Még nevettem is. Családias hangulat volt😄
Gyakorlatilag ebbe a részbe 30 percig harcoltak. Ami bõven elég szerintem. Utána jött a szokásos harc utáni elgondolkodtatós rész amivel megint semmi bajom nem volt.
Rodriguezt meg igen is sajnáltam, hogy meghalt. Karakteres arca volt és szerintem simán megjegyezhetõ volt a neve is.
Simán adok ere a részre egy 7.5/10-t.
Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun
eddig úgy tûnik, hogy igaz amit korábban írtak, hogy az elsõ 2 rész a legrosszabb....úgyhogy én ennek fényében várom a 3. részt...
http://data.hu/get/2369856/The.Pacific.Pt.II.PROPER.720p.HDTV.X264-DIMENSION.srt.html
De figyeld a hosszúpuskát meg az opensubtitles.org-ot.
Nem akarok harcolni! De ölbe tett kézzel nézni az elkerülhetetlent mindennél rosszabb.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Guadalcanal tehát nem sokban hasonlított a késõbbi hadmozdulatokhoz, amit pedig lehet, megmutattak belõle. Ha mondjuk valamit még beletettem volna, akkor azt, hogy a Henderson légibázison (amit így neveztek el, miután elfoglalták) állomásozott pár vadászgép és zuhanóbombázó, ezt legalább egy légiharc-jelenetként beletehették volna.
Ami a sorozat szempontjából hátrányos az az, hogy az adott emberekre fókuszálva nem tudják azokat a harcokat megmutatni, amik esetleg látványosabbak lehettek volna, például a japán harckocsik Október 23.-ai támadása a Matanikau-i USMC egységek ellen.
engem az lepett meg hogy a 2. részben már 1942 októbere volt a térképen (amikor guadalcanalra közelített)...akkor a 2 rész között eltelt 10hónap??
Ha magában nézem, akkor 10/6.
Amit nagyon sajnálok, mert szeretem az ilyen témájú filmeket/sorozatokat, de ez eddig nagyon kevés. Végig fogom nézni, de már közel sem várom annyira a következõ részt, mint vártam az elsõt.
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.