38
Vajon emberrel születik?
-
#38 Neked minden hozzászólásodra jut egy barátnőd?!:D -
#37 nagy szerepet játszik, ezt senki sem vitatta. -
#36 "Naiv embernek azt nevezzük, aki ekképpen adja át magát az életnek, azaz a dolgokat úgy tartja valóságosaknak, ahogy azokat a tapasztalásai során észleli."
mi ez, ha nem egy szocializációs folyamat része? -
Verseghy #35 Igazatok van, ez így nem igaz, de azért egyet lehet vele érteni, hogyha a jobb képességű gyerekből is lehet idióta ember, ha rosszul nevelik. Tehát szerintem nagy szerepet játszik. -
#34 Én véleményem szerint minden ember azonos képességekkel születik, a nevelés és hogy hogy bánnak a gyerekkel kiskorában dönti el, hogy milyen lesz a személyisége.
Ezt már régen megcáfolták. -
#33 ja.:ADADSSD:DFS_ -
extramagascsaj #32 jah
az a durva,h félig viccesen odaszúrkálsz nekik...de olyan buták,h nem értik pááázze -
#31 áh,mondom énis csak kb ezeket szoktam,jókat derülök rajta,kimacerálom,dehát nemveszi fel mert igazából nemtudja mikor mondom komolyan vagy nem:)nem lehet az ilyennel mit tenni,vitszes emberek^^.
-
extramagascsaj #30 engem is...dehát most mit csináljak vele?
jó néha szemét módon kifigurázom,meg kiröhögöm,..dehát mit csináljak?sírjak? -
#29 engem azért néha idegesíteni szokott ez:oq
-
#28 ugyanmár, dehogy volt biológiai esélye.. ennyi aggyal az életben nem vették volna fel semmilyen komolyabb egyetemre, vagy úgy vágták volna ki félév után, mint macskát szarni, akkor is, ha egész álló nap a könyveket bújja. maximum valami bürokrata hivatalnoki állása lehetett volna, ahol agyat szintén nem kell használni.
az tény, hogy sokat lehet befolyásolni neveléssel az embert, de szarból nem lehet várat építeni, aki alapból segg, abból soha nem lesz einstein. -
extramagascsaj #27 LOL
nem -
Vlala #26 Röhögni fogsz, de lehetett volna. Biológiai esélye megvolt rá. Egy gyermeket már az első évben befolyásolhatsz a játékokkal, ruháival, és nagyrészt azzal, milyen műsor elé ülteted le.
Egy kukkot nem ért még belőle - néhány szülő szerint, pedig a gyerek nem hülye, csak alacsony - de megjegyez íarcokat, színeket, hangokat, amiket később keresni fog az élete más területein is.
Ha a Tutti-frutti helyett egy egyetemet céloztak volna meg neki a kedves szülei, most egy lenne a sok unalmas professzor közül, nem az ország naptáros butalibája. -
Vlala #25 Leírásod alapján nem atuista ő véletlenül? -
#24 pedig ez tényleg nagyon nagy baromság. ezzel ellentmondasz az evolúciónak, és annak a tudományos ténynek, hogy a gyerek a szüleitől illetve felmenőitől örökli a tulajdonságait. szerinted kiszel tündéből is lehett volna einstein? vagy szerinted egy foygatékosnak született mit rontott el? rosszul mozgott az anyjában? -
extramagascsaj #23 nem bántom...nem tehet róla,h buta...amúgy kedves,rendes csaj... -
#22 énis ismerek ilyen lányt,hát erre mondom én hogy buta mint a segg,és hiába mien tanult ember lehet,miegymás minden papírjával kitörölheti a seggét kb,mert az élethez meg kb segghülye.:C
folyton lehülyézem az ilyet,mikor okoskodni próbál,meg mondom ez itt nem az iskola ehhez nemértesz pázeg:C -
extramagascsaj #21 sztem az a buta,akiből hiányzik a józan paraszti ész
pl. egyik bnőm szorgalmas,tud tanulni...most államvizsgázik holnap...
lexikális tudása van...emiatt sokan azt hihetik,h okos
de egyébként ő tényleg tipikusan buta ember,akinek egy egyszerű poén nem esik le,mert nem fogja fel...és olykor nem tudja,h melyik a jobb és bal keze -
extramagascsaj #20 na ez mekkora hülyeség
egyik bnőm mocskosul naív...pedig azt nem lehet mondani,h ne lenne szocializált...
amúgy idegen szavak gyüjteményéől idézve: "naív=hiszékeny"
vannak ilyen emberek...egyesek azért naívak,mert buták,és komplexen képtelenek átlátni a dolgokat, mások meg snassz azért,mert olyan a személyiségük/jellemük szvsz -
Verseghy #19 Köszönjük... -
Vlala #18 Nem, ez a nevelés, és a gyermek tapasztalatai alapján alakul ki. Ha egy gyermeket nagy szeretetben nevelnek fel (a széltől is óvják), aztán kirakják a nagy K betűs életbe, tapasztalat nélkül indít, mindenkiről elhiszi, hogy olyan kedvesek, mint a szülei és barátai...
A naivság nem feltétlenül butaság. Buta az, aki hozzá nem tud szagolni az irodalomhoz, a matematikához, aúgy általában az életben szükséges dolgokhoz.
A naiv inkább jóhiszemű. Túl jóhiszemű. -
dav1d #17 "véleményem szerint minden ember azonos képességekkel születik, " ez baromság -
#16 Ott a pont! Rakja ki vki a bannerbe és a topik zárható! -
#15 szerintem jól összefoglaltad és mindenki számára érthetően. -
#14 Egyáltalán nem ezt akartam mondani, csak reagáltam valamire :) -
clio1616v #13 A nagyi naív volt ezzel azt akarod mondani? Mivel szegény jóhiszeműen átment a zöldön :)
Egyébként az úton a jelzőtáblák és a jelzőfények semmire sem hatalmaznak fel, mert nem képeznek tényleges akadályt :) -
#12 Tételezzük fel, hogy létezik az "ideális társadalom".: Vannak gazdagabb és szegényebb emberek, ettől függetlenül mindenki a tudásának megfelelően dolgozik, és ennek megfelelően él. Mindenki ismer mindenkit, mindenki tisztel mindenkit, attól függetlenül hogy gazdag vagy szegény, nincs bűnözés, senki nem használ ki senkit, és mindenki segítőkész. (Vannak helyek ahol ez megvalósul, de sok helyen még álmodni se szabad ilyenről). Innen fogjuk egy embert, aki iskolázott, képzett szakember, és tegyük át a nyóckerbe.
Kiröhögnék, mert jegyet vesz az utazáshoz. Az első boltba úgy vernék át mint a szél. Ha meg éjjel kimegy, és a "van cigid?" kérdésre rosszul reagál, akkor a megmaradt pénzét is becserélik egy késre a hátában.
Ez az ember buta volt? nem.
Ez az ember rosszul szocializált volt? nem.
Ez az ember naiv volt? igen.
Lehet vele vitatkozni. -
#11 nagyon jól látod..képzeljétek el,énis voltam naív nem is kicsit..de a negatív tapasztalatok rávilágítanak arra hogy bezony ez az ÉLET,szopni kell hogy boldolgulni tudj majd később...a butaság=naivság meg no comment,aki ilyet mond nincs tisztában a két dolog fogalmával! -
#10 ezt nagyon rosszul látod szvsz. -
#9 naivság = szocializáció hiánya
aki nem szocializált, értsd - nem él társadalmi életet, nem jár emberek közé, hanem saját kis mikrokörnyezetével (6-8 ember) érintkezik csak nap mint nap, annak nincs ismerete a más, ismeretlen emberekkel való interakciókról, nem látja a hátsó szándékot -
#8 "Látszik kinél az agresszió, amikor pirosra vált a lámpa és az előtte lévő két kocsi megáll, de ő akkor is kielőz a másik sávba ami üres és már a rég piros lámpán áthajt, majdnem elütve ezzel egy gyalogost, akinek már zöld volt."
Férjem nagymamáját pont így ütötték el 2 évvel ezelőtt :C Csak még volt annyi csavar a történetben, hogy buszsávba ment át az a gyengeelméjű... Pizzát vitt a drága és nem akarta, hogy kihűljön. -
#7 nah konkrétan ez az eset...én sajnáltam a bácsit akivel ezt megcsinálták. most egy öregember honnan tudja hogy hamis-e az a pénz vagy igazi? vagy ha a te nagyszüleidet basznák át valamivel, amihez alig értenek?
de ez még a jobbik eset hisz a juhász meg alig volt emberek között, sztem max. élelemért járt a "civilizációba", honnan is tudhatna ilyenekről?:S
de a poén az hogy pénzhamisításért elvileg nemis lehetne a tetteseket elítélni, mivel ilyen bankjegy nincs:D -
Verseghy #6 Hülye emberek mindig vannak. Hülyéből adódik a naivság, az agresszió és persze a butaság. Igazából rossz sztereotípia az is, hogy az amerikaiak hülyék, mert százalékba nézve szerintem ugyanannyi hülye ember van ott, mint itt vagy akármelyik európai országban. Legrosszabb fajtája az, aki hülye és okosnak gondolja magát. Szerintem az ilyen embert a normális fajtásainak az idegrendszeri edzésére teremtette Isten (már aki hisz benne, én nem..), mert muszáj mindig ráhagyni, nem lehet elmagyarázni neki, hogy nem úgy van, mert nem érti meg..:)
Közlekedés olyan, mintha egy diszkóba lennél és minden hozzád közel lévő embert megismernél, mert látod, hogy mit csinálnak adott szituációkban ezáltal a vezetőnek egy tulajdonságát megismered. Látszik kinél az agresszió, amikor pirosra vált a lámpa és az előtte lévő két kocsi megáll, de ő akkor is kielőz a másik sávba ami üres és már a rég piros lámpán áthajt, majdnem elütve ezzel egy gyalogost, akinek már zöld volt. Ezt tegnap reggel láttam, amikor mentem suliba. Vicc az volt benne, hogy ha jól láttam, két kissrác is ült mögötte. Ilyen a jó példa mutatás?
És persze a butaságot is fel lehet fedezni, amikor például van egy parkoló, ami U alakú és egy sáv megy végig. Értelemszerűen a jobbon kell bemenni és majd a balon jössz ki. Tehát amikor a (véletlen)nő bement bal oldalról és ott a parkolók úgy vannak kialakítva, hogy a normális menetiránynál behajtóktól ellentétes irányba vannak dőltve, tehát aki jó irányba jön be, annak sokkal könnyebb parkolni a homorú helyre, és balról próbált meg bekanyarodni ami neki kb 220 fokos fordulat lett volna a kis egy kocsira készült sávba. Természetesen nem sikerült, a forgalom állt és ahelyett, hogy visszatolatott volna, kiszállt és egy vadidegen férfit megkért (naivság), hogy álljon be neki.. Rossz volt nézni.
Visszatérve az eredeti témához, szerintem nem emberrel születik. Én véleményem szerint minden ember azonos képességekkel születik, a nevelés és hogy hogy bánnak a gyerekkel kiskorában dönti el, hogy milyen lesz a személyisége. A gyerek mindig a szülőre vagy esetleg nagyobb testvérre, vagy rokonra akar hasonlítani 12-13 éves koráig. Ha nincs meg neki a jó példa, vagy csak rossz van neki, abból sülhet ki a hülye, buta és naiv emberek.
Hát ez a véleményem:) -
#5 most pont egy szerencsétlen 100 éves juhásznak szívod a vérét akinek a birkái a családja és jobban béget mint beszél ... -
Wolfsnack #4 -
#3 a kettő ugyanaz szerintem, hiszen mikor megszületik, mindenki tudatlan, definíció szerint... kivéve a Dalai Lámát :)
egyébként nekem az a véleményem, hogy a naivitás nem feltétlenül butaság, egyszerűen a negatív tapasztalatok hiánya. Mondjuk jóhiszeműen feltételezem, hogy minden ember jót akar a másiknak - ameddig nem vernek át, nem szívom meg valamivel/valakivel, ez teljesen igaz állítás.
Persze ha valaki nem tudja magában felülbírálni ezeket az első nézeteket, akkor az már tényleg valami mélyebb problémát jelent, onnantól elképzelhető hogy buta az illető... :) -
pista89 #2 Akik naívak egyszerre buták is szvsz. -
#1 Hello. Mostanában észrevettem, hogy egyre több a naív ember. Indulhat az eszmecsere, hogy velünk születik-e vagy tudatlanságból adódik.