11230
  • arty
    "focihoz és a vgakártyákhoz mindenki ért" ;))
  • frango
    Na teszt linkeket!! Legalább valami értelmes dolgot is olvasgathatok.
  • IMYke2.0.0.0
    A(z ATI) forradalom keresztes vitézei lovon járőröznek a világban, és térítik az embereket...
  • Maxtreme
    hol a fraps-es fps számmal ellátott kép a 8xaa-val ? :p
  • Dobronski
    Mindegy, had vegyék, majd mi veszünk ATI-t jóárusítva'.
  • Maxtreme
    .......lassan mint 1 focimeccs vazze xD....
  • pxxl
    had ne kelljen már teszteket linkelni...miért ragaszkodtok ennyire ahhoz hogy jobb az nv mikor NEM jobb. és még drágább is.
  • USAMEN POWER
    Én senkit se akartam meggyőzni, egyik hozzászólásomban se írtam hogy melyiket pártolom, csak szánalmas ez a vita. Erre akartam rávilágítani.
  • frango
    Legközelebb tudni fogom hogy ezt a témát véletlenül sem érintem:) Hát már itt a forradalom ugylátom...:))))))
  • arty
    Köszönöm az informáciot. Kicsit korai volt akkor itt hörögnöm az EA-ra vagy az nvidiára.

Büntetésem: hülyét csináltam magamból a shiftes "közösség" előtt ;)

bocs, EA, bocs nvidia! ;))
  • Maxtreme
    Véleményem szerint az NV egyetlen igazán gázas korszaka az az FX-ekkel köszöntött be. na ott tényleg voltak problémák, nem kevés. (driver csalások, ramaty képminőség, elbaxott dx9 support, sokat fogyasztott, hangos volt a hűtés stb..)
    No és ATiék igazán ebben az időszakban robbantak be. Egészen addig.. hát.. :)
    De ha már itt tartunk, én a 2xxx sorozatról sem vélekedek másképp mind az fx-ekről. Nincs normális AA support (csak shader based AA, amit kb semmi nem használ. Eiatt a játéok sebessége kb 5-ére csökken az élsimítás bekapcsolásától. )sokat zabálnak, hangosak stb...

Szal mind2 cégnek voltak jó, és igazán rossz pillanatai :)
    Pl nv-ék anno a gef6-al nagyot alkottak. ATiék akkoriban még sokáig az sm2b-s Xxxx szériát nyomták.
  • IMYke2.0.0.0
    Szerintem, - SZERINTEM! - most éppenséggel nem ATI-fröcsögés folyik, hanem a publikussá vált, és minden olvasni, látni képes ember által észlelhető, vagy az elmúlt évek megélésével leszűrhető tendencia összefoglalása.
    Ha az nVidia nem lenne olyan, amilyen, akkor az AMD-ATI sem lenne kényszerítve arra, hogy 2x jobb kártyákat adjon alacsonyabb áron...
    De, azért ugye nem baj, ha látjuk, hogy a GeForce-sokat jól átverik?
  • frango
    Én az egyéni felhasználásról szoltam. Arról, hogy árban, használhatóságban egy átlag játékosnak melyik felel meg inkább. Melyikkel van kevesebb probléma és a JÁTÉKOK, hogy futnak. Driver frissítés szemponból stb.
  • pxxl
    valakinek a fejlődéssel is foglalkoznia kell :) majd lenyúlja az nv aztán "mi is megcsinjáltuk"... :D
  • pxxl
    mire számítottatok? meg akarjátok győzi az embert hogy a szar a jobb. lol...erre nincs más válasz, csak a sok hsz ami bizonyítja hogy az nv csaló, lefizető, fejlődést visszafogó cég. ennek ellenére erősködnik az nv csapat, hogy pedig milyen jó. hát akkor legyen nektek jó. aztán olvassatok teszteket, és még mindig legyen jó. :)
  • Dobronski
    Így van, ha az ATI is a faszát verné, mint a zenvidia, akkor ők is dolgozhatnának a driveren, és dolgozni is fognak, csak egy kicsit késve a DX11 miatt...
  • arty
    (nekem volt nvidiám, 8800gt, majd utána 9600gt, azzal is volt drivergondom - ahogyan a 4850-essel is van most. érdekes, hogy egyik esetben sem játékban jelentkezett a probléma, hanem "házimozis" esetek voltak. a teljesitménye mindegyiknek megfelelő volt!)
  • USAMEN POWER
    #6457 -es hozzászólásomban ugye milyen igazam volt ? :))) Sejtettem hogy ez lesz.
  • IMYke2.0.0.0
    Ahogy írtam, saját gépembe...
    Nem voltam elég részletes, de akkor kifejtem: számos GeForce-os (még anno, az első ilyen kártyáktól - GeForce 256, GF2, GF3, GF4) géppel volt dolgom az elmúlt 12 év alatt.
    Láttam mindent, amit látnom kellett velük kapcsolatban - kezdve a driver mizériától [ezzel a driver pakkal ez a játék nem megy, fel kell tenni az előzőt, de akkor az a játék nem lesz jó...stb.], egészen a 3D Mark csalásokon át, a TV-klónozási problémákat, a beígért fejlesztések felső kategóriába helyezését stb.
    Sok olyan gép előtt ültem, - és a gazdájának magyaráztam, hogy mennyire "jó" a gépben lévő hardver -, melyre azt mondták [a tulajdonos, vagy a vásárló képviselője], hogy hát ezt ajánlották a boltban, mert ez a legerősebb... s közben egy karakterében megegyező VGA alázta azt, megerőltetés nélkül... 9xxx-es sorozat és később X-sorozat.
  • pxxl
    vagy az nv adta a drivert és megmondták hogy na erre lehet építeni a játékot...
  • Dobronski
    De figyelj már, erről beszél Neked a fél totyik... azaz melyik éri meg jobban, Te meg erre: "Ha az Ati véleményem szerint használhatóbb lenne azt vennék."
  • Abu85
    A Shiftre speciel ők nem készítették el időben a drivert. Az NV nyilván azért tud ilyen gyorsan válaszolni a fejlesztői visszajelzésekre, mert nekik még hónapokig nem kell a DX11 implementálásával törődni.
  • Dobronski
  • frango
    Kulturált emberkék vagytok ti. Elmondom a véleményem és szinte le vagyok hülyézve...gratulálok...kell a szélsőség jaja az a fasza...
  • Dobronski
  • Maxtreme
    be is baszna :D
    Innen is látszik hogy nem vagyok leragadva 1 gyártónál. Mivel az AM2+ AM3 platformos lapok alá elég fosh az nv csipp, így inkább ATI-sat vettem.
    ..és kijelenthetem tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Tuningpotenciál, és minden téren. :)
  • USAMEN POWER
    Tudod mit ? Mégjobban leszarom. :) Tervezem új videokártya beszerzését, de az lesz a gépemben, ami nekem tetszik, más véleményétől mentesen. :) Másrészt a legutolsó kis magyar vállalatnak / vállalkozásnak is vannak sunyi lépései. Háth még egy olyan nagy iparágban, ami csakis a pénzről szól. Nem kell itt a mellébeszélés.
  • pxxl
    nah sikerült utolérni az elmaradt hsz-eket.

szval. vélemény. kezdjük ott, mikor bejött ez a nagy "kössünk össze 2 vga-t" dolog. nv mit csinált? szart a fejleszésre, sé elövett egy ősrégi technológiát, amit még a voodoo 2 vga-k korában láttunk. ati meg totál új felfogással építette meg a cf-t. itt ásta el magát először az nv. a többit elmondták már.

másik érdekes dolog, hogy hiába a nagy nv lefizetés, arra optimalizálják a játékok nagy részét, mégis nézzük meg a teszteket. így is bucira veri az ati az nv-t a legtöbb esetben. :) talán ha nem arra menne a pénze az nv-nak hogy lefizeti a fejlesztőket, talán utolérhetné az ati-t és még rohamosabban fejlődhetne a vga, mennének le az árak stb. de aztán mindenki azt vesz amit akar :) ATI4ever
  • IMYke2.0.0.0
    Tudom, és fogjuk is - köszönhetően a lassan ébredező Windows Seven hullámnak.
  • frango
    Na amit nem ismersz arról véleményt....?
  • Dobronski
    ÚÚÚristen te! Nyisd már ki a szemed! Ne csak nézz, láss!
  • Dobronski
    Nem köpi ki a zenvidiát?
  • IMYke2.0.0.0
    Hozzáteszem: SOHA sem vettem és nem is veszek / vennék nVidia terméket a gépembe - de, ha nem olyan monopol helyzetre törekvő, galádul lepénzelő, hátráltató és nevetséges átnevezéseket / átveréseket produkáló cég lenne, mint amilyen jelenleg, akkor az elmúlt 12-15 év alatt asztalra le tett fejlesztéseinek egy részéért meg emelném a nem létező kalapomat az nVidia előtt.
    Nélküle nem lett volna és nem lenne (ár- és technikai) verseny, és nem lenne most olyan nagyszerű hardver a gépemben, mint amilyen most van.
    Ezért, köszönöm nVidia!
  • arty
    ööö... most akkor mégis az ATI-t kellene anyáznom? :D

• frango
    Ez jó én csak leírtam egy tényt, azt az ATI fanok letámadnak. Szép...
    Ha az Ati véleményem szerint használhatóbb lenne azt vennék. Név, kinézet, reklám nem hat meg.
  • Maxtreme
    "mellett, az elkövetkező időszakban érik be mindaz, ami miatt annak idején nagyon lemaradt, és a fejlesztő környezet is ráébredhet arra, hogy nem minden a GeForce körül forog..."

No offense, de ezt már sokszor hallottuk. :D

De.. tudod mit? Legyen. Én nem határolódok el attól h ATi legyen a gépembe (jobban is menne az amd-s laphoz xD)
  • arty
    remélem a sarkitás ellenére átjött a mondanivalo :)))
  • IMYke2.0.0.0
  • IMYke2.0.0.0
    Így van. "Ő" az...
  • frango
    Na ekkora hülyeséget:DDDDD