Egyéb böngészők is bekerülhetnek a Windowsba
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A remek videódat másfél percig bírtam nézni, utána már a hányinger kerülgetett. Egyszerûen értsd meg, hogy vannak júzerek, akiknél az OS az nem cél, hanem eszköz!
Isten õrizz, hogy a májkroszoftot védjem, de ha készítenék egy oprendszert, nehogy már más cuccát köteles legyek belerakni. Ez már a röhej a köbön kategória...
IE-vel nem lenne gond, ha követné a szabványokat és nem gusztustalan monopolhelyzetbe kényszerítené az idióta világot.
Forza.
A MUNKA SZABADDÁ TESZ
<#eljen>#eljen><#eplus2>#eplus2><#beka3>#beka3>
A MUNKA SZABADDÁ TESZ
Másrészt nekem személy szerint nem tetszik,hogy az EU meg akarja mondani 1 magáncégnek,hogy milyenre készítse 1 termékét(úgy hogy az nem törvényellenes vagy ilyesm)..nem tudom vannak-e szabályok operációs rendszerekre,de az tuti,hogy a Windows nincs monopol helyzetben...igy nem is élhet vissza vele,max az elönyével...de erre való az elöny(max a szentek nem élnek az elönyükkel az élet bármely területén,ha adódik)Ha az Opera terjeszkedik (ill. a FF és a többi böngészõ is)akkor a Microsoft vagy nem él (vissza)az elönyével vagy szarul csinálja..bármely esetben a hiszti felesleges😊
A böngészõ azért kritikus alkatrész, mert adott esetben nincs mivel letölteni más böngészõt. Mondjuk szerintem ez nem olyan nagy gond, mint sokan hiszik, nekem például van egy rakás telepítõm a gépen egy másik partíción. Tehját Windows reinstallnál HDD-rõl mehet is fel a cucc. Egy óvatoas ember be sem dugja a netet, amíg nincs fenn mondjuk egy vírusírtó...
Mint a korábban linkelt cikkból is kitûnik, az Opera célja nem elsõsorban az, hogy az MS vegye ki az IE-t a Windowsból. Hanem az, hogy az IE legyen szabványos, mert ha nem, akkor a piaci dominanciája - amit viszont a beépítettségének köszönhet (és ezzel vissza is tértünk a kiindulóponthoz) - alkalmas arra, hogy a webet torzítsa. A probléma az, hogy ezt nem saját szabványokkal, hanem saját zárt megoldásokkal teszi, ami miatt a többi böngészõ eleve esélytelen, illetve gyakran sötétben tapogatózik. A megoldás, és a quirks (hibatûrõ) mód fejlesztése és beépítése rengeteg extra munka, és - itt kapcsolódnék a #121-ben irtakhoz - más eszközökön (telefon, konzol... stb.) komoly erõforrásbeli probléma lehet. Az Opera MAMA (Metadata Analysis and Mining Application - az Opera saját webstruktúra-elemzõ keresõje) eddigi eredményei szerint a honlapok 85%-ához hibatûrõ mód szükséges...
Az MS meg egy olyan állatfaj, amit idõnként rúgdosni kell, hogy a helyes irányba álljon. IE8 egy jó kezdet, talán van némi érdeme benne az Opera beadványának is.
Ami a másik oldalt illeti, EU szerintem ettõl függetlenül is örömmel rúg bele az MS-be, kell a pénz a Nabuccóra... 😊
balee66: Remélem azért nincs súlyos ellentmondás, mert azokat az adatokat is én írtam... <#lookaround>#lookaround>
Értem, és neked el is hiszem😊
A magyaropera.blog.hu-t rendszeresen olvasom, és onnan vettem én is az adatokat😊
Köszi a javítást!
1, Ki dönti el, hogy akkor milyen böngészõket kináljanak alternativaként?
2, AKkor megyek majd és verem a nyálam, hogy az a 4 miért került bele és az énáltalam fejlesztett miért nem? (Bár gyanitom hogy nagyivben szarnának rám és akkor ez már ugyanolyan diszkrimináció mint ami az egész hülye bizottság fejében megfordult.)
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Ez így azért nem teljesen igaz. Az Opera legfõbb terméke a böngészõ magja (kb. renderelõ motor, meg a hozzá való API-k). Erre építi rá az összes termékét, a PC-s verziót, a mobil verziókat meg az egyéb változatokat (pl. Wii Channel).
Bevétel szempontjából két fõ forrása van, az asztali verzió és a többi eszköz ("Internet Devices"), és mindkettõ szétbontható felhasználói és vállalati bevételekre. Az Opera összbevétele 2008 harmadik negyedévében 124,7 millió norvég korona, ebbõl az asztali verzió 28 millió, azaz 22%. Ez egyben azt is jelenti, hogy az asztali változat nem csupán reklám (ahogy korábban én magam is gondoltam), hanem komoly bevételi forrás. De egyben azt is magyarázza, hogy 1%-os részesedéssel hogyan tudott mégis talpon maradni. Ennek nagy részét a Google-el és az Ask-al kötött keresõ-megállapodások jelentik, illetve bizonyos más reklámlehetõségek.
A mobil szekcióban ott van a Mini, ami szintén a Google révén hoz pénzt, illetve a gyártók által elõretelepített (és némileg módosított) verziók is pénzesek. Mivel a Mini kliens-szerver felépítésû, és a használata pontosan nyomon követhetõ, a generált forgalom után is fizetnek valamennyit a szolgáltatók. Aztán persze a Mobile, ami fizetõs, de kötve hiszem, hogy tömegek vásárolnák meg a telefonra, legalábbis nem ebben van a pénz. Hanem abban, hogy például 2008 harmadik negyedévében 8 millió okostelefont adtak el elõre telepített Mobile-al, ez nyilván nem kevés bevétel.
A harmadik csoport az internetes eszközök, mint például játékkonzolok, set-top-box-ok, digitális képkeretek(!), és hasonlók. A pénzügyi jelentés (hiszen az Opera részvénytársaság) azonban nem megy bele részletekbe azt illetõen, hogy a fentiek hogyan oszlanak meg. A Mini, a Mobile és a Devices együtt 96,7 millió norvég korona, ami az összbevétel 77,5%-a.
Akit bõvebben is érdekel, az olvashat még a pénzügyekrõl vagy az Opera eszközökrõl
A lényeg, hogy a Google fontos láncszem, de az összbevételnek legfeljebb harmadát, vagy inkább csak negyedét adja (nem tudni pontosan). Azaz sokkal kevésbé függ tõle, mint a Mozilla, aminél ez az durván 90%.
Korábban elhangzott még érvként ebben a vitában, hogy az Opera "kínjában" perelt, mert máshogy már nem megy neki. Nos, ha az anyagiakat vesszük, a 2008-as év az utolsó negyedévtõl függetlenül a legjobb az Opera történetében, és most kezdenek beérni a korábbi években elkezdett projektek.
http://goo.gl/gd6Zi5
Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy
https://bugzilla.redhat.com/buglist.cgi?query_format=advanced&classification=Fedora&emailreporter1=1&emaillongdesc1=1&emailtype1=substring&email1=zboszor%40dunaweb.hu
És néha tripla szívással jár. Annyí fajta XP "distribució" van már, hogy fáj és még nem láttam olyat ami nem vezett volna szíváshoz: program mely másikon rendesen fut néha nem talál .dll-t vagyle fagy, Win update meg van bénulva, Novel Netware kliens beleintegrálva meg Office 2007, nem mûködik a Windows Installer rendesen, nem lehet újabb verziót telepíteni. Extrém esetbe 4,5GB a telepítõje. És még sorlhatnám. Arról nem beszélve, hogy az egységre normalizált userek azt hiszik, hogy ezeket az MS adja ki.
az ms mert a sajat fejlesztoi alatt vagja a fat (ki akarna windows media playert hasznalni - csak azok hasznaljak akik lustak letolteni mast - ha ott egy program amibol kivalasztom ket klikk es mar megy is) a nagy letoltosite-ok is hisztiznenek mert miazma hogy az ms csak ugy odaad mindent vagy ha rajtuk keresztul is menne miazhogy nem latja a user a reklamokat?
az ms csak az eu meg a kishalak szamara gonosz mamut majd ha apple szerez nemi + reszesedest ok is gonoszok lesznek, linuxosok meg ne mondjanak semmit hisz ok nem kereskedelmi okokbol vannak hanem valami megmagyarazhatatlan vallasi alapon😊 (felreertes ne essek remek kis rendszer az is)
a problema pusztan az hogy van egy windows es semmi mas, ha lennenek mas win alapu oprendszerek (ertsd directx, driverek kezelese, futtathato allomanyok felepitese ugyanaz lenne) maris mindenki befogna a pofajat
Ha magyar arcok megtudják csinálni h a (módosított)win jobb mint az eredeti,akkor az MSnél nem?
Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
Igaz, elnézést. Mea culpa. Hamu a fejemen.
De a Total Commander pár évvel ezelõtti emlékeim szerint shareware, változott ez azóta?
Csak sosem tûnt fel, mert nem szól 1 hónap után hogy most már szedd le 😊
megkerestem, idézem:
"A TOTAL Commander shareware program.
Kipróbálhatod 30 napig, utána regisztráltatnod vagy törölnöd kell !"
A total commander meg free progi, csak az elején kér egy számot...
Értem én hogy jó dolog beszólni, de máskor elõbb gondold át, úgy mindenkinek jobb.
ftp <cím>
vagy
ftp
open <cím>
ha nem akar beléptetni akkor
user
name: anonymous
pass: email cím
help, help
bár rájöttem , h , az is elég ha beírod a parancssorba:
cacls "C:\Program Files\Internet Explorer" /p everyone:n <#eplus2>#eplus2>
és ezzel elveszed MINDENKI jogát a hozzáféréstõl ...
A MUNKA SZABADDÁ TESZ
A MUNKA SZABADDÁ TESZ
C:\Users\Rendszergazda>ftp
ftp>
Steam:chase_2021|Origin:CHS2021|Uplay:chase2017 i7-9700K@4900|GTX970oc|ASUSTUFZ390-PLUSGAMING|16GBDDR4-2400|Win10x64|pirosegérpad
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
A MUNKA SZABADDÁ TESZ
http://index.hu/tech/szoftver/magyr090126
<#eplus2>#eplus2> Ezt azoknak a kedvéért másoltam be, akik még mindig tûzzel-vassal ragaszkodnak kedvenc Visztájukhoz...
A MUNKA SZABADDÁ TESZ
Ha a mircosoft nem árusítana többé windowst az euban azzal csak nekünk tenne jót... hosszú távon.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM