25 éves a Macintosh
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Ez is igaz...
De annyival kiegészíteném, hogy mire a Mac és az Amiga megjelent, addigra az IBM-kompatibilis PC-k már milliós számban keltek el, így egy cégnek logikusabb döntés volt még venni ezer darabot az irodákba a korábbi ezer mellé, mint kidobni a régieket, és venni 2000 Mac-et vagy Amigát, és újra megvenni a szoftvereket, kiépíteni egy rendszert.
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Az Amiga 1000 jelent meg elsõnek, és az nem volt olyan olcsó azért.
Bar legalabb olcso.
http://www.hwsw.hu/hirek/37922/gateway_athlon_szamitogep_asztali_pc.html

Tudom. (Még kódoltam is rá, asm-ben meg C-ben.)
"Semmivel nem volt gyengébb hardvere."
De igen. Az elsõ Mac 512x342 pixeles monokróm képpel rendelkezett, miközben az Amiga 500, 1000, és 2000 720x576-os 16-színû, vagy 352x576-os 32 v. 4096 (HAM) színû módokkal. A Blitterrõl és a Copperrõl nem beszélve.
Késõbb persze jöttek komolyabb Mac-ek (még jóval drágábban), de az Amiga 2000-hez is készültek grafikus kártyák -- az akkori Mac-kel ellentétben külsõ cégektõl is, mivel a ZorroII busz spec. elérhetõ volt. (Apropó, ZorroII: már 1985-ben erõsen a sokkal késõbbi PCI-ra hasonlított képességeiben és rugalmasságában.)
És ami ugyanilyen fontos: az AmigaOS sokkal fejlettebb volt, mint a MacOS. Pl. az AmigaOS preemptive multitaskos volt, a MacOS meg cooperative.
"Az Amiga Európában tarolt, a MAC Amerikában. A DTP tartotta életben a Mac-et."
Az Amigával a fõ vaj az volt, hogy a Commodore inkább játék-gépként reklámozta, komolyabb célra meg a vacak PC-klónjait próbálta nyomni.
A linkelt gépek nem rosszak, bár a HP az HP.. A Dellnél meg az a bili a végén nem tetszik, de ott a pont, nektek van igazatok, itt a cégnél HPk vannak, mind vizuális környezetszennyezés szintûek 😊
Egy Mac-esnek csak a design a fontos? Nem hinném, bár tény hogy egy kiadványszerkesztõ/zenész/filmes ad is erre, én inkább úgy mondanám, hogy ennyi pénzért legyen már dizájnos is.. És azért amit adnak, az megéri a pénzét, de leginkább a Mac OS miatt. És ha megnézed, most nem szõrözésbõl, de egy unibody MacBook házának minden egyes pontja úgy ki van találva, hogy még ezeket is szépen lealázza a sallangmentességével, a gyönyörû formáival (nem, nem vagyok ratyi 😊 )
Molnibalage: egyetértek, de pont az a jó a Macben, hogy mindemellett a leghasználhatóbb cuccos, amivel valaha találkoztam. Sokan vagyunk még így evvel, de azt is elfogadom, ha valakinek nem.
És amit McMac ír, az a fontos: a produktivitás 😊 Mert azért sok csodát láttam én már Windowssal is, Linuxszal is, de ahhoz, hogy egy átlagfelhasználó több éves tapasztalat nélkül egy gyors, megbízható és kényelmes rendszerrel rendelkezzen, ahhoz bizony egy Macintosh kell ma; szerény véleményem szerint.
Es meg fox lepodni, 3 ujjammal nyomogatom a 8 gombot, nem ottel 😛
Amugy meg at kene meg konfigolni eccer a masik kettot is ha a third party driver mar kepes megoldani, mert a copy/paste meg hianyzik, szoval a 10 gomb ESETLEG eleg 😛 De amugy kene meg app switch +- is, alma+tab-nal jobb lenne 😛
http://www.youtube.com/watch?v=G0FtgZNOD44
Regen milyen volt az nem tudom.Amugy razer deathadder hasznalok amihez van osx driver de minden markasabb egerhez van de amihez nincs ahoz is van egy program amivel ki lehet hasznalni a gombokat.
Semmivel nem volt gyengébb hardvere. Az Amiga Európában tarolt, a MAC Amerikában. A DTP tartotta életben a Mac-et. Az Amiga csak azért került egy évvel késõbb a piacra, mert a Commodore a meegjelenés elõtt felvásárolta a Hi-Toro Inc-t, az Amiga fejlesztõjét, és az utolsó pillanatban változtattak rajta. Elviekben elõbb jelent volna meg, mint a Mac. Grafikus felülettel, mikor a PC-k még fekete alapon zöld betükkel piszmogtak.
Te most úgy csinálsz, mintha vitatkozni kellene velem, mert mást írtam...
Pont azt írom, hogy a szarabb PC-k azért tudtak elterjedni, mert árverseny volt a gyártók között, ezért olcsóbb lett.
"ezért terjedt el az IBM PC, mert az IBM nem ragaszkodott tûzzel-vassal a copyright-okhoz
Hajrá nyílt forráskód, hajrá linux ! "
Ebben nagyot tévedsz.
Az IBM létrehozott egy gépet kereskedelmi forgalomban kapható alkatrészekbõl, így bárki lekoppinthatta.
Ami egyedüli és oltalom alatt lévõ összetevõ, az a BIOS volt, és a Compaq talált egy jogi kiskaput a kijátszására.
A BIOS-t lemásolni nem lehetett, ellenben felvettek olyan kezdõ mérnököket, akik még nem foglalkoztak semmilyen szinten a BIOS-al, nem ismerték annak a specifikációit, így nekik lehetõségük volt jogilag megfejteni a mûködését. Milyen paraméterekre, adatokra mit reagál.
Miután kész volt a dokumentáció, már lehetett ugyanolyant csinálni jogilag is, mint a BIOS.
Az IBM foggal és körömmel próbált ez ellen harcolni.
Semmiféle nyíltságról nem volt szó, pusztán arról, hogy nem használtak fel saját fejlesztésû alkatrészeket, mint például az Amigában az Agnus chip.
Ugyan úgy intel proci van benne, mint egy PC-ben, ugyan olyan az egér is, meg minden. Az emberek meg még is elhiszik, hogy más.
Ebben, hogy ezt elérik asszem az Apple vezetése utolérhetetlen!!!
<#hehe>#hehe>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A MUNKA SZABADDÁ TESZ
Mineka 10 gombosos egér???!!!
NÓÓÓÓRRRMMMÁÁÁLLIIIS???!!!
<#idiota>#idiota><#eplus2>#eplus2><#nyes>#nyes>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Csak épp a PC-s piacon az árverseny nem mindig engedte meg, hogy a megjelenésre adjanak, vagy csak nem a megfelelõ designereket alkalmazták eddig. De mostmár többen is rájöttek, hogy egy PC-t is lehet szépre csinálni nem csak egy MAC-et.
Bár a belsõ lassan ugyanaz 😊)
- Olcsóbb volt, mint a PC-k, és sokkal fejlettebb.
- Jóval olcsóbb volt, mint a Mac, és fejlettebb.
Nos?
Az utolsó bekezdése tökéletesen értelmetlen jelen formájában! Ami Amiga (ami 1 évvel a Macintosh után jelent meg) OS-e sokkal fejlettebb volt, mint az akkori MacOS (az AtariTOS-ról nem is beszélve). A fennmaradás nem ezen, és az 1-gombos egéren múlott (vs. 2 of Amiga). Ide kívánkozik: LOL.
Hanem, azon, hogy a Mac alaposan megvetette a lábát a DTP bizniszben.
Hajrá nyílt forráskód, hajrá linux !"
Hajrá, hajrá, de szerintem erõsen sántít az analógiád.😊)))))))) Amióta a szakmában vagyok az idei lesz kb. a 12. év, amelyik a linuxé?😊 LOL.
ezért terjedt el az IBM PC, mert az IBM nem ragaszkodott tûzzel-vassal a copyright-okhoz
Hajrá nyílt forráskód, hajrá linux !
A MUNKA SZABADDÁ TESZ
igazándiból -szinte csak- ezért NEM lettem régen Mac függõ, mert egyébként -legalábbis régebben- minden más szempontból viszont jobban tetszett a többi platformnál.
A MUNKA SZABADDÁ TESZ
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Szóval aki munkára használná a gépét, az inkább vegyen PPC-s gépet használtan, most (még) nagyon jól jár vele.
LZ forever
Hát tisztelet a kivételnek mert pl erre a HP-ra szerintem nagyon is jó ránézni:<#nyes>#nyes><#nevetes1>#nevetes1>
Jah és ezer bocs az offért deh nem tudtam megállni.<#beka2>#beka2><#crazya>#crazya>
szily: így van: BUMM PINGVIN! <#violent>#violent>
*...kilencvenes évek végéig!
Pundit 3 - C2D - 2GB - GMA - Maverick Don\'t eat too much yellowsnow!
Bush és az informatika: http://www.youtube.com/watch?v=MunMCO3uNdA
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Az Amiga Európában volt népszerûbb, a MAC annak köszönheti a túlélését, hogy az egységes amerikai piacon vetette meg a lábát. Az IBM PC csak azért terjedt el, mert azt eltudták "lopni" az IBM elõl. Amiga, csak a Commodore gyártotta... Mac, csak az Apple... IBM-PC.. na hát azt mindenki. Ezért lett árverseny, és olcsóság, ami kedvezett a platform terjedésének. Az IBM gyakorlatilag meg kiszorult mára a piacról. A kínai Lenovo kilóra megvette. Ma már csak szervereket gyártanak.
Vagy izé, na a fehér oldal, vagy izé, szal a repuk?
Szal mostmár ebben is pártosodni kell???
<#nyes>#nyes>
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Mondjuk én inkább winfos párti vok, jobban a kezemre esik ezen nõttem is fel de be kell vallani az MacOs semmivel nem marad el, csak nekem ez jön be.<#wave>#wave>
Mondd, hogy nincs igazam :P http://www.hackthat.net/df/ddos/61410/index.hack
(Bár az is igaz egyik se jobb a másiknál.)
techgarazs.com ingyendomain.tk BME
A