Obama visszahelyezné a tudományt jogos helyére
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Különben a világ jobb helyzetben még soha nem volt (sajnos a jelenlegi ember alkotta gazdasági válság egy picit most hátrébb fogja nyomni a dolgokat remélem nam annyira mint a Great Depression és azt követõ események), az emberek jobban és könyebben élnek mint akármikor ezelõtt. Csak az a baj, hogy jobban is élhetnénk, és ez a gazdasági válság sem kellene a nyakunkban, ha éppen ezek a vezérek a saját populista politikájuk miatt (muszáj mert másképpen nem választja meg õket az ilyen irányú oktatásban és médiavilágban felnött választópolgárok) nem tették volna a nyakunkra. Na de nem elõször és nem is utoljára történik hasonló dolog, a problémákat végül is megoldjuk majde és tovább lépünk, persze lesz egy idõszak amikor hátranézünk mert ott jobb volt (remélem nem olyan sokáig mint a Római birodalom összeomlása utáni 1000+ év barbár primitivizmus idõszaka volt), de végül is az ember történelme azt mutatja, hogy kisebb nagyobb gondokkal mindég elõre haladott és ez igy is fog ezután is lenni.
Persze a nagy vezérek még sokba fognak kerülni nekünk és utódjainknak is éppen úgy mint ahogy sokba kerültek az elõdöknek is. Ami az Obama mániát illeti már kezd csillapodni és már a kritikusok is megjelentek (még persze csak úgy tapogatózva de mégis)... ez is egy bizonyíték, hogy minden csoda három napig tart, és aztán a realitás következik a realitás ami nem attól függ, hogy mit mond a "vezér" hanem attól, hogy ez a 2-3% kreatív vállalkozó vezetõ hogyan tudja kifelyezni magát és hogyan tudja fellálítani az átlag és azon aluli embereknek a járható útat és hogyan tudják a kreativitást teljesen nélkülözõ birokraták mind ezt megfékezni. Ha nem tudják annyira mert az õ vezetõik is megfelelõ sovány és járható utat dolgoztak ki nekik akkor az a 2-3% erõssen húzhat elõre, ha nem akkor viszont helyben járunk a legjobb esetben. Különben ha Obama jó elnük akar lenni az neki viszonylag könnyû lesz, csak az USA alapító elméinek megfelelõen kell viselkedjen, és azt csiszolni jobbá és modernabbá tenni, de nem legázolni azt és teljesen fejére fordítani mint sok elõdje tette. Az USA elnökének talán a legkönyebb dolga jó elnöknek lenni mert jól lefektetett alapok állnak a rendelkezésére és elképesztõ erõforrások, sajnos ezeket az alapokat legtöbben letaposták és az erõforrásokat nem csak arra használták amire alkotmányos joguk van hanem olyan dolgokra is amit az alkotmány egyértelmûen tilt. De ahogy mondják kinél van a puska azt nem érdeklik a papírok és az értelmes ész évezredes vivmányai, az azt csinál amit akar mindaddig még a többség ebben nem állítja meg. Az USA itt egy picit irányt fog változtatni de politikát nem abban biztosak lehetünk.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Az emberiség vezetés nélkül nem mûködött, még az anarchikus rendszerekben is van vezetõ. Az ember mint tudod gyarló, ebbõl kiindulva, hogy egy vezetõ olyan célokat fogalmaz meg ami közel áll a illúzió világához, veszélyes!
Én nem ember-emberekben látom ennek a romlott világnak a megjobbítását. Persze nem tartalak a nézeted miatt bárminek is. Tisztelem ahogy felfogod a dolgokat, én se lennék okosabb ha nem ismertem volna meg a Názáretit.
:-))
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
A kulturális, faji különbségek ugyanis szorosan kötõdnek a különbözõ vallásokhoz.
Hogy mondhatja valaki, hogy szereti a változatosságot, ha nem tudja tolerálni a világnézeti, vallási különbségeket???
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A faji dolgokhoz csak annyi hogy az emberiség egy vérbõl van, tehát tesók vagyunk?
Húúúha.Ez meredek.Viszont etnikailag kultúrálisan szokásainkban különbözõ.ez nem gond, annak akinek nem gond a másság.
Világunk eme idõszakában elég nagy a fejetlenség, sok a fesz, meg egyéb dolgok....
No, várunk a nagy rendcsinálóra aki egyesíti nézet és egyéb különbségeinket?
A világ ebbe az irányba hajlik egy karizmatikus egyéniség az kell, de ki kell hogy ábrándítsalak, mert aki figyelmen kívül hagyja a történelem legnagyobb személyét akaratát célját az nagyot koppan. Tudom van cinikusból elég, de szokták mondani meglátjuk, hát én nem akarom az õ nézetükbõl meglátni.
A vezetõknek a Názáreti Jézus a Krisztus akaratát kellene szem elött tartaniuk, mert könnyen a másik oldalon találják magukat a sátán megcsalattatásában az antikrisztus kebelén.
Bocs ha érthetetlen volt. Olvasd Dánieltõl a Jelenésekig, hátha valamit megsejtesz!
:-)
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Én a magam részérõl a folklór/urban legend tárgykörébe sorolom az ilyen "Szíriuszról gyûtt a magyar" stílusú dolgokat.😉)) Néha jót röhögök rajta, de ha jön egy emberke, aki komolyan errõl akar beszélni, akkor esetleg még hajlandó is vagyok belemenni a gondolatjátékba.
Amúgy asszem Obama is a szabadkõmûvesektõl kölcsönzött bibliára esküdött fel, mint az elnökök nagy része. Van amúgy szabadkõmûves ismerõsöm is és szerintem tök jó dolgokat mondanak, kb mint a kommunisták, csak ebben több a spiritusz.
Amúgy te valami magyargyûlölõ vagy, hogy így nyalsz az amcsiknak? Amúgy Amerikában minden házon kinn van a csillagos sávos lobogó, saját országukat a létezõ világok legjobbikának tartják, innen az önbizalmuk és a viszonylagos boldogságuk.
Na most képzeld el, az általad megvetett ûbermagyarok sem akarnak mást, csak csupán, hogy ugyan ennyi Magyarországon is megvalósuljon. Érdekes nem?
Ha meg azt hiszed, hogy azzal, hogy Obama az elnök hatalmas evolúciós lépés következett be a Juniverzumban, akkor elég naív lehetsz.
Bush annak ellenére, hogy a fél világot vérbe borította nem volt egy erõskeû elnök, szal a minisztersége alatt volt legalább 2 olyan erõsen színesbõrû emberke, akik a legfontosabb miniszteri pozícióban hozták meg a legfontosabb döntéseket: Colin Powell, és Condoleeza Rice. Aztán volt még Rod Paige oktatási, Alphonso Jackson város és lakásfejlesztési minisztere, szintén afroamerikai, jópár spanyol, egy kínai, egy japán, egy Libanoni.
Hát ennyit az evolúciós ugrásokról.
Ettõl még lehet Obama jó ember, de a hatásköre sokkal szûkebb mint amekkorának a legtöbb ember hiszi, és ez itt a lényeg.
Mellesleg: hogy ki minek születik, azt nem az egyén tudata határozza meg..
1 anya, 2 nagymama, 4 dédanya, 8 dédnagyanya =15 NÕ
Ennyi tisztességes nõ a világon nincs, nemhogy egy családba.
Infinitum non creata.
Infinitum non creata.
Infinitum non creata.
Nem baj, itt ilyenrõl úgysem volt szó. Más a fajgyûlölet, meg más az, ha keveredés helyett elkülönülést támogatjuk. Te is fajgyûlölõ vagy, nem szereted a különbözõ fajtájú népeket, csak a keverékeket. Vagy hogy van ez?
A másik 'faj' akit nem értek, azok az 'originale' magyarok. Az én õseim közt francia, német, magyar (csak a dédikig mentem vissza)mind elõfordul. Szeretném, ha ezek a 'nagy' hazafiak bebizonyítanák családfájukkal 'echte' magyarságukat. Ja'h! Majd elfelejtettem! Ha közületek valaki elfelejtené, hogy a MAGYAR mekkora NAGY nép, csak üssön be a google-ba egy történelmi keresõszót, s dagadhat a (nemlétezõ) mellizmod! Piramisok? kõkõrök? a történelem elsõ városa? sumerok? s folytathatnám a végtelenségig...de ami legjobban megfogott (próbálom idézni) "Jézus pártus-szittya-hun vezér volt" (aki jobban emlékszik nyugodtan írja le). Mikor ilyeneket olvasok elmegy a kedvem 'magyarnak lenni'.
...
Én a világmindenség legapróbb porszeme innen kiabálok felfele: Boldog vagyok! Éljen a fejlõdés felsõbb fokára lépett amerikai nép, éljen Obama!
Ezzel kapcsolatban hadd mondjak el egy rövid történetet.
Nem vagyok egy kommunikatív típus, de volt egy eset, amikor levelezésbe keveredtem egy lánnyal. Annyit tudtam róla, hogy svéd, meg annyit, hogy mi a neve. Stockholm-ban született svéd neve volt, tökéletesen tudott svédül.
Na most én elég jól ismerem a svédeket, megvan a maguk stílusa.
Néhány kör után furcsa érzésem volt, valahogy nem illett abba a skatulyába, amibe én a svédeket gondoltam. Nem tudom megmondani, hogy mi, de másmilyen volt, mint a svédek általában.
Nem tudtam, hogy néz ki, egyszer csak valahogy kikerült egy fénykép róla, és nem voltam meglepve, barnás bõrû volt, nem az a fekete-afrikai, de nem is az a lényeg.
Kizárólag svéd kultúrával került kapcsolatba, mégsem volt olyan, mint azok a svédek, akik nem csak állampolgárságilag svédek. Más mentalitás, más stílus, más hozzáállás.
Szóval nekem azt senki ne próbálja mondani, hogy pusztán kulturális különbségek vannak, mert már nem tudom elhinni.
Ezt soha sem értettem. Nem kell így lennie és attól még keresztbe tehet nagyoknak. Az már máskérdés, hogy erkölcsileg kétséges a hogyan.
A másik meg nem várjon senki se csodát tölle. Van benne valami amitõl könnyen "kamu"-vá válhat.
Éljen Obama !!!
1. Sose nem engedték volna idáig jutni, ha ez így lenne
2. Vagy pedig kapna egy golyót a fejébe, mint a Kennedy-ik
De kicsit visszakanyarodva a szûkebb témához, a magyar kultúrát meghatározza a nyelv maga, ami rögtön be is határolja a cserét, az állam is korlátozza, mégha ma már elvileg nincsenek is határok, legalább is nem minden irányban. Aztán a lakosság minõsége, iskolázottsága, jövedelme ilyenek. Ezek összessége meghatározza azt, ami miatt egy Magyarországon élõ, magyar kultúrájú ember rendelkezik egy speciális, csak rá jellemzõ érdekrendszerrel, ami gyak a csere intenzitásának növelésére, de legalább is szintentartására irányul.
A Magyarországon élõ magyar kultúrájú ember nem csereszabatos, egy szlovák, vagy amcsi emberrel az elõbbiek miatt. Na most amikor a gondolatmenetet ott abbahogyod, ahol tetted, akkor ez nem nyilvánvaló pedig hát így van.
Az amerikai kultúra gyakorlatilag más népek kultúrájának egy speciális keveréke, nem évezredes fejlõdés eredménye, hanem a betelepülõ emberek vitték magukkal. Igen vannak elõítéletek ott is és vannak nálunk is. Csakhogy az európai kultúrális és népesség szerinti színesség még mindíg alacsonyabb, mint amcsiban. A színesség önmagában viszont nem érték, mert hiába viszel be 500 000 pizzasütõt Amcsiba, amikor Alberto Moravia, meg Olaszban élt és csak ott tudott olyat alkotni, ami miatt híres lett.
Persze nagyon tehetséges emberek is mentek amcsiba. De azok is talán inkább több esetben odamentek valahonnan, mint ott születtek.
Majd 50 év múlva az Eu-nak is lesz talán kínai származású vezetõje, legyél türelemmel. 😉))
Igen a mai embert rengeteg olyan hatás éri, ami a modern kommunikációhoz kapcsolódik, Pl naponta éri az amcsiból jövõ kultúrális áradat, amit nevezhetünk globális kultúrának, pedig nyilvánvalóan nem az.
De ettõl még itt él Magyarországon, nincs opció, hogy itt él de "globális kultúrája van". Persze el is lehet költözni, csak akkor jön esetleg a döbbenet, hogy ott is be kell illeszkedni, mert a halivúdi filmek myujtotta gyorstalpaló csak ritkán elég. Így aztán az emberek maradnak itthon annak ellenére, hogy sok tekintetben egyre rosszabak a körülmények.
10 éve amikor a disszidensek hazajöttek nagy mellénnyel, hogy õk mire vitték amcsiban és õk mennyire ûbermagyarok. Erre mondta Hofi, hogy én meg itthon maradtam és végig húztam 30 évet! Ki a magyarabb, kinek van több melója az egzisztenciájában?
Az a gáz, hogy nekünk nincs akkora szerencsénk, hogy ebben a globalizálódott világban, csak azért vagyunk a piacon, hogy fogyaszunk, meg szolgáltatást termeljünk, mint az amcsik. Ráadásul amikor hozzák be a nagy multikat termelni, akkor se a fogyasztás szolgáltatás irányába, hanem a munkaerõ minnél hatékonyabb kizsákmányolása irányába megyünk.
Ez nem mindegy ezen kéne változtatni, többek között és akkor éntõlem lehet Feketepákó is az elnök!😉))
Elsõ lépések egyike: Moroccan Becomes Mayor of Rotterdam
Mondjuk sokaknak nem tetszik hogy egy marokkói/holland kettõs állampolgár lett Rotterdam polgármestere.
Más: szépen írsz a cserérõl, de szerintem a csere tökéletesen mu"ködik, itt nem látok problémákat. Aki cserélne, az cserél, aki nem, az meg nem. A baj az ott kezdõdik mikor összekeveredik két téma: a "csere" és a másik kifosztása/másik felett való uralkodás. Pedig ez utóbbi NEM CSERE, ezért tévedés a problémáinkért a cserét okolni.
Szóval a cserével kapcsolatban én azt boncolgatnám szívesen hogy melyik az a pont mikor az egyébkent teljesen természetes csere elkezd indulatokat szítani. És ez a pont mindig a javak elosztásának kérdésé.
Pl. képzelj el két beszélgetõ embert. Találkoznak, beszélgetnek, és az esetek többségében tolerálják a másik eltérõ véleményét, egészen addig míg a beszélgetés nincs jelentõs negatív hatással egyikõjük életére sem. Aztán képzeld el ugyanezt a beszélgetést, csak most azon kell egyezkedniük hogy kié legyen az az 1000 euro amit koncként eléjük dobtunk. Normális esetben a két ember meg fog tudni egyezni. (Ezt az emberi alaptulajdonságot/alaphozzáállást hajlamosak vagyunk elfelejteni!!) Nem normális esetben, mint ami a mi világunkra jellemzõ, a külsõ behatások miatt a két ember nem fog tudni megegyezni. (Röviden azért, mert ez a két ember beszélgetését a háttérbõl figyelõ harmadik félnek így elõnyös.)
De a lényeg a lényeg: álláspontom szerint nincs faji kérdés, gazdasági kérdés van. Európa vagy a fehér ember hanyatlásáról szóló minden elmélet mögött Európa vagy a fehér ember kiváltságos helyzetének megingása áll. A "fehér ember" azt érzi, hogy elõjogai elpárologtak, és lassan azokkal kell versenyeznie a javakért akiktõl eddig egyszeru"en elvehette. Csak a buta fehér ember azt nem veszi észre, hogy mindössze annyi változott, hogy az uralkodó réteg amely régen még többet osztott vissza neki, ma már kevesebbet oszt vissza, sõt elõszeretettel fosztja ki a fehér embert úgy ahogy régen csak a nem-fehér embert volt szokás. Ez az alapja a problémára adott hibás reakciónak.
Tudod nekem van héhány Francia barátom, kettõ közõllük szerinted valószínûleg nem Francia (az egyik Algériai származású a másik viszont Senegáli, mindkettõ Franciaországban született, ott járt iskolába és a Francia kulturát tartja magaénak és francia az "anyanyelve" (ez melett még csak angolul beszélnek. Tehát õk nem Algériaiak és nem Senegáliak, hiszen semmi közük azokhoz a kulturákhoz, szokásokhoz. Genetikailag tartoznak csak oda, és ha az egyáltalán meghatároz egy embert akkor az csak minimális, a kulturális hovatartozásnak töredéke. Szerinted õk Marslakók? Mert ha egy sõtét szobában beszélsz el velük akkor biztos franciáknak fogod õket nevezni mert éppen annyira részei a francia kúltúrának mint akármelyik francia õslakós, csak éppen egy picit késõbb értek oda, de a csere az õ esetükben döntõen a közelükben levõ francia emberekkel történt, márt nem tudnak, Algériában is és Senegálban is nagyon de nagyon idegenek, annyira, hogy ott is franciáúl kellene beszélniük ha valakivel megakarnák magukat érteni. És mindkettõ franciának tartja magát, gondolkodás nélkül. Persze én ezt becsülöm és elfogadom.
Európában? Ha Magyarországot Európához sorolod, akkor Amerika durván 10 éves lemaradásban van, megmondom miért!
Ki volt Magyarország miniszterelnöke 1998. július 6. és 2002. május 27. között? A többit már kitalálod...
Ami viszont az ember mint társadalmi lény fejlõdését illeti, a játék neve: CSERE, vagyis egyének közötti csere az ami meghatároza a kultúrák kialakulását. Normális dolog, hogy a primitív emberek között majdnem kizárólag a törzsön belül volt csere, ahogy fejlõdött és aminek eredményeként jobban tudott közlekedni és messzebre tudott menni, a csere mértéke és távolsága is növekedett, ezért van az, hogy egy vérosnak, körzetnek van saját világa is, egy országnak szintén stb. Ma persze a csere globális lett, de nem szabad elfelejteni, hogy még mindég azok az emberek amelyikek közelebb laknak egymáshoz többet cserélnek. Nyelvük és kultúrájuk és szintén a kisebb távolság olcsobbá teszi a cserét. Egy magyar több ötletet, terméket, kultúrát és gént cserél másik magyaral mint pl. egy japánal vagy mexikóival. Ott ahol általában a világ több részébõl élnek nagyobb számban emberek (pl. USA) ez persze sokkal nagyobb a csere. Én pl. vidékrõl származok és mondhatom, hogy ottani rokonságom és családom nagy része majdnem soha nem találkozott élõben olyan emberrel aki több mint 100-200km távolságra él. Jómagam utaztam is elég messzire és éltem néhány nagyvárosban több ország területén is és sokat találkoztam teljesen más kultúrákkal és emberekkel. Mivel nyelveket is beszélek a csere is igen bõ volt.
Ma a fiatalabb nemzedékel többet cserélnek egy nap alatt a világ másik felével mint a 100 évvel ezelõtti emberek egész életükben a szomszéd faluval. A nemzetek, nyelvek és genetikai eltérések valamint a kultúrák kimondottam egy dologtõl álnak egymáshoz közelebb vagy távolabb, a csere frekvenciájától. A modern globális világ lehetõvé teszi, hogy megértsük a másik nemzeteket is, valószínûleg soha nem fogunk egy globális kultúrát alkotni (mert a csere mindég olcsobb lesz a közelebbi emberekkel és ezért a frekvenciája is magasabb), de idõvel (és itt fõleg azokra az országokra gondolok ahol már nagyon sok fajta ember és nemzetbõl származó ember él mint pl. az USA, ez sokkal fokozotabb lesz, mert már most is az. Látható, hogy az USA kiválasztott egy multifajú (nem nevezem afro-amerikainak mert csak félig az) embert az elnöknek, Ez pl. Európában még nagyon sokáig elképzelhetetlen dolog lesz még ott is ahol már millió számban élnek az utobbi 100+ évben bevándorolt emberek. És míg pl. Franciaországban egy magyar származású embert még ki tudtak választani egy marokkói vagy ghanai származásút lehet, hogy még évtizedekig nem fognak (vagy akár évszázadokig is).
A mai ember két tûz között mozog, az egyik, hogy ehhez a globális kultúráhon IS tartozzon (és ez megkerülhetetlenül mindég nagyobb és nagyobb részét fogja képezni az egyén kultúrájának) és egy globálisan járatos ember legyen aki teljesen normálisan a környezetének és ahhoz közelebb levõ embereknek a kultúrája és szokásai szerint él és viselkedik amelyben ugye a globális kultúra is szerepet kap, vagy a nagyapáinak identitását vigyázza és azt mondja, hogy az tulajdonképpen az õ identitása is. Én a szabadság elkötelezett támogatoja vagyok és mindenkinek meghagynám, hogy a két oldal közül maga válassza az általa járható utat, de azért megmondom a véleményem, hogy az elsõ választás fényévekkel jobb ha másért nem is akkor azért mert a cserének csak egy értelme van, a könyebb és jobb élet. És mindég könyebben és jobban él az aki többet cserél mint az aki magára vagy szûkebb környezetére van utalva. A világ ilyen és vissza csinálni nem fogjuk, csak elõrébb megy, még több lesz a globális csere és aki kizárja magát ebbõl az elõbb vagy utobb olyan helyzetbe kerül, hogy senkivel sem lesz képes cserélni még a saját környezetével sem mert az is globalizálódik, és egy magányos ember lesz akinek nagyon nehéz és nagyon tartalom nélküli élete lesz. Mert magunk csak nagyon kicsi tartalmat tudunk létrehozni, a másokkal való csere az ami gazdagá tesz bennünket.
Szóval a középkori agy az amely ott ragadt abban a világban mert képtelen a cserére mert nem tudja megérteni azt ami a modern agyban van. És ha ez a középkori agy a középkorban van akkor semmi gond, de ha itt van most a jelenben akkor az magának is és másnak is csak kárt tud okozni és csak hátráltani tudja a dolgokat.
Dick Cheney agya nem középkori, sokkal inkább csak diszfunkcionális.😊
Azok a humánetológia által meghatározott tulajdonságok, amik szerint lehetõvé vált, hogy (pl. közösségépítésünkkel, tárgyhasználatunkkal nyelvünkkel, elvont gondolkodásunkkal) kiemelkedjünk a természetõsanya lágy ölelésébõl, azok azt is megakadályozzák, hogy olyan dolgokat létrehozzunk, mint az emocionálisan is átélhetõ világtársadalom.
A szûkebb kisebb közösségekhez mindig kapcsolódik valami, ami az embereket bennük tarja (értékek, jelképek, ellenségkép, stb.), világméretekben ilyen nincs!
Aztán ugye az ember belsõ értékképzése soxor indirekt, pont azért mert a bennünk levõ mélyebb állati ösztönök folyamatos felülírására van szükség. És mivel ez valóban felülírás, mindig szükséges az állati ösztön megnyilvánulása is, mert ezek aktiválják a magasabb rendû ilyen képességeinket.
Ezért faljuk nap mint nap az erõszakos képeket, ezért kukkoljuk a hozzánk képest elmaradott emberek, népek életét, mert ez az ami önigazolást, megerõsítést ad és azt eredményezi, hogy mi magunk ne kezdjünk egyszer csak becsavarodni és egymás torkának menni, mint azok akiket kukkolunk.
Pl ugye a video-játékosok többsége nap mint nap 100 számra öl lényeket, miközben általában pont hogy jámborabbak azoknál, akiknek nincs ilyen belsõ megerõsítési lehetõsége, akik kénytelenek a napi élet csatározásaiban beszerezni, a maguk kis referencia pontjait: Mónikasó nézegetésben, munkatársak kibeszélésében, azok alárugásában stb.
Lehet légvárakat építeni, összezárni a cigányt, a zsidót, a kínait, a magyart és azt mondani, hogy csak együtt kell élni, ne tegyetek egymás ellen semmit!
Nos jelenleg pont egy ilyen országban élünk és tegye fel a kezét az, aki 100%-ig elégedett a jelenlegi helyzettel!!!
Amit esetleg fel tudok idézni, az a vérszerzõdésrõl készült ábrázolások, vagy magyar uralkodók szobrai, azokon európainak ábrázolták õket. Pl. Feszty Árpád A Magyarok Bejövetele címû remekmûve.
http://www.imdb.com/title/tt0387808/
az biztos hogy soxor elkap a hév, úgyhogy ezúton is elnézést mindenkitõl.
az álláspontom továbbra is ugyanaz, a néha elõforduló modoromért kérem az elnézést 😊
Mégis mire gondoltál? Pl. ghánai? Vagy ausztrál õslakó?
Nyilván nem tudom, hogy 500 évvel ezelõtti, vagy még korábbi õseim milyenek voltak, de amirõl tudok, az >90% magyar, a maradék egy kis tóth, meg nagy valószínûséggel akadtak Észak-Európaiak. (Ezt onnan lehet sejteni, hogy barna szem a családban egyáltalán nincs, és elég gyakoriak a szõke különbözõ árnyalatai is.)
Olyan nagyon extrém dolgokra ne is számíts, a 20. század elõtt nem volt ilyen mozgolódás, mint most. Európán belül persze volt migráció, de nem komoly. Én négert elõször, valamikor a kilencvenes évek közepén láttam elõször élõben, kínait valamivel hamarabb. Most gyakorlatilag minden nap. Manapság gyakorlatilag bárhová el lehet jutni, még a bioszférán túlra is, ami nem nevezhetõ természetesnek.
Az "one-drop rule" ideillõ?
honnan tudnád milyen színûek ?
Ez az egész, amit látsz a médiában, profi marketingesek (mert ez a szakma simán kell oda is sztem), pszichológusok megtervezett munkája. A fegyverük az emberi itélõképesség eszközének manupulálása.
Hatátározott, ezzel egyidõben jámbor tekintetû (hogy szimpátiát, nyugalmat, erõt sugározzon), FEKETE (hogy megnyugtassa a rasszizmus ellenzõit), minta férj (hogy példás mutasson a "szabvány" boldog családi élet felépítésére).....blabla Tapsoljuk meg berekobamát, és örüljünk, énekeljünk !!!!
Hogy mi van a háttérben, kik irányítanak, és milyen döntést hoznak a világ IGAZI urai, azt nem fogod megtudni soha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ziipp: amit írtam, értelmezd úgy, hogy ha neked ennyire fontos a magyar nép sorsa, akkor foglalkozz, törõdj vele, tegyél érte, meg minden. Engem meg hagyjál békén.
"Ha egy közösséget megtámadnak, a tagokban jobban összekovácsolódnak, és védekezni kezdenek. Szerintem veled is ez történne, ha esetleg valamelyik szlovák nagyokos úgy döntene, hogy nekünk ugranak."
-> megint ez a tipikus megközelítés. mi lenne, ha ahelyett hogy azon filózunk, hogyan fognánk össze ha megtámadnak, inkább azon fáradoznánk, hogy eleve ne legyen okunk egymásnak ugrani?
mellesleg keményen melléfogtál. bár már nem egyszer lett volna alkalmam, még soha nem szavaztam semelyik politikai pártra, és hacsak nem veszek egy 180ast nem is fogok ezután sem.
Ha nem vagy fehér: akkor ki is itt a rasszista?
Nem hiszek a csodákban, sem a politikusokban, hajlok a cinizmusra, de mindennek ellenére: most boldog vagyok. Végre megdõlt a fehér faj felsõbbrendûségébe vetett hit. Végre a Föld legnagyobb hatalmú országát (s talán az egyik legrasszistábbat)meggyõzte a józan ész: nem a színünk számít. Kétezer évig élt s uralkodott a fehér faj - most újra remélhetem, hogy sokszínû lesz a Világ. Nem hittem, hogy ez még az én életembe be fog következni....úgyhogy: BOLDOG VAGYOK!
Egy csendes üzenet a fajgyûlölõknek: van az emberi szervezetnek is szerverhibája - kisebbrendûségi komplexusnak hívják. Ezt kell kijavítani.
Azoknak akik velem örülnek (régen humanistáknak hívták õket): talán meglátjuk a Szép Új Világot...-a huszadig század után ránk fér- s már nem hiába éltünk..
Csak apropóból, mert érdekel !Miért van az, hogy ha vkinek nem tetszik a másik véleménye, akkor a válaszához egy kis oltást is belerak ?Miért ?Ettõl lesz súlya a mondanivalónak ? Vagy mi ? Az okos fejeddel gondolkozva ezt írom :
Majd olvasgatom a halotti anyaKÖNYVi kivonatodat ha ráérek!
He-he Na ? Milyen volt ? 😊