224
-
neuromancer #104 próbáld ki, nem blokkolja az amíg ki nem választod, de utána is olvashatsz.
lehet hogy ott az ablak, az nem jelent semmit. -
NintendoGC #103 Azért mert szerinted az átlgos userek megdögölhetnek (aki hülye, dögöljön meg - idézet tőled)
attól még a fejlesztőknek gondolni kell az átlag userekre... mert akár tetszik neked akár nem ŐK többen vannak! -
neuromancer #102 próbáltam már a kde-t (suse, kubuntu). eleinte a kinézet miatt jobban tetszett, mit a gnome felület. de folyamatosan mindenféle cigwin hibákat dobált, amire fórumokon is panaszkodtak, visszatértem gnome-ra. ahol ugyanannyira tudod testreszabni a kezelőfelületet, csak nem egy szép gui-n keresztül (rádiógombokkal, menükkel), hanem registry editorra hasonlító dologban. -
Failure #101 Érdekes azért ez a demagóg ellenállás pont a - felteszem - fiatalság körében az újjal szemben.
Miért olyan marha furcsa, hogy egy új software-t nem a múltnak, hanem a jövőnek fejlesztenek, és nem özönvíz előtti gépekre optimalizálják?
Én nem tudom, más miért nem emlékszik arra, hogy amikor anno kijött az XP, akkor pooont ugyanez a szarakodás ment, hogy "fúúúj, ez rossz, megeszi a hardware-t, lassúú, stb".
Hopp, eltelt nyolc év, ez lett az Isten.
Kérlekalássan, ugyanez lesz a Vista/7 sorsa is.
Most még hőbörögtök, fújoltok, aztán majd ha 1-2 év múlva nem fut XP-n ami kéne, majd te is szépen felteszed.
És majd ha pár napig használgatod - mert lefogadom, hogy a szájalók 80%-a soha fel sem rakta azt, amiről marha határozott véleménye van -, akkor rá fogsz jönni, hogy valójában ha megvan hozzá az erőforrásod, akkor sokkal jobb, és kényelmesebb tud lenni, mint a régi megszokott cucc.
Persze ez egy kulcskérdés: ha megvan hozzá az erőforrásod.
Nyilván ahogy más is leírta már, XP-t sincs értelme feltelepíteni 64 MB RAM-mal, egy 200 MHz-es procira, mert lassú lesz, mint a dög. Nyilván ugyanez áll a Vista/7-re is, csak vedd figyelembe, hogy közben eltelt 8 év.
Aztán egyébként, mielőtt nagyra nyitná az ember a száját, hogy "most a DX10-en kívül mi van abban, ami miatt érdemes??", talán olvasson utána. Megannyi helyen leírták. Persze, ha nem érdekel, hogy mi az előnye, akkor ne olvasd el. De kérlek másokat ne akarj már meggyőzni arról, hogy az szar. Rendben, szerinted szar. Én meg azt mondom, mindenki győződjön meg róla a saját szemével, hogy talál-e benne olyan szolgáltatásokat, amik miatt érdemes, vagy sem.
Marha nagy vesszőparipa a memóriahasználat. Kis utánaolvasással rá lehetne ébredni, hogy nem viccből eszi meg a RAM-ot, hanem azért, mert user stat alapján megpróbálja kéz alá helyezni jóelőre azokat az appokat, amiket várhatóan úgyis el fogsz indítani. Hűdehaszontalan. Kétesértékű... Borzasztó.
Naszóval... szerintem hátrább az agarakkal. -
PetiX87 #100 az UAC-t ki lehet kapcsolni már az alap vistaban is -
#99 ez egy hülyeség, az XP firewall is ugyanúgy mindent alapban blokkol, és egyesével rákérdez, hogy akarod-e az adott portot vagy programot engedélyezni. -
#98 sata driverek az XP sp3ban is alapban benne vannak, nem beszélve linuxokról.
marha nagy szám.. az újabb notebookokból pedig szándékosan ki is hagyták a SATA-IDE emulációt, hogy a pancser hadd sz*pjon csak a WinVistával.. -
neuromancer #97 az indexing funkciót még XP-n kikapcsoltam, vistánál már örültem neki.
nem kell a controlpanel-be, acessories-ba bemenni, megnyitni outlookot, ha keresek valamit.
az XP tűzfal annyit ér mintha nem is lenne. amíg nem blokkolod, vagy engedélyezed csak az ablak van a asztalodon addig azt a kapcsolatot ugyanúgy keresztülengedi.
sajnos ha MS oprendszert használsz akkor kell tűzfal és vírusírtó is, lassan az OSX és Linuxra is ha elég nagy körben elterjed -
#96 WoW nálam is gyorsabban fut mint win alatt :) Simán futtatod, vagy megcsináltad a wine registry buherálását? -
#95 gratulálok! próbáltál már egy ócskább linuxot KDE-vel ? pixelre bekonfigurálhatod az egész képernyőd viselkedését az ablakkerettől kezdve a a sarkokig a taskbart is meg mindent olyan szinten hogy a microsoft sírva borul le a receptért... -
NintendoGC #94 "annak semmilyen operációs rendszer és semmilyen vas nem elég, aki hülye dögöljön meg."
Jaja a sima usereknek már nincs is joguj élni mi? Dögöljön meg mind... ahogy mondod.
Koma kezeltesd magad!
-
#93 azt pedig hogy gyorsabban kezel bármit is mondtam: hogy mese habbal..
majd ha a program ami a Windowsra lett megírva az külön kezeli a dual procit a 64 bitet akkor az jó lesz, de a Win 7 az ne kezeljen nekem semmit se ! -
neuromancer #92 win7 javára is eszembe jutott valami:
ablakkezelés
-ha az ablakot a képernyő legtetejéhez húzom teljes képernyős lesz, elhúzom onnan, visszaáll előző méretre
-ha valamelyik oldalra akkor attól a felétől a közepéig nagyítja az ablakot.
-ha megrázom oldalra a többi ablak lemegy a tálcára
-tálca group funkciója
-a tálca teljes egészében
még egy kis vista/win7 :)
- a gpt particiók kezelése, nemcsak mbr
- telepítésnél a drivert nem csak kislemezen tudom hozzáadni (amire lassan nem is emlékszem hogy néz ki)
- sata driverek azonnal a telepítő lemezen -
#91 leszarom az UAC-ot, az egyik ok, ami miatt messze elkerülöm a Visztás gépekkel való pátyolgatást.. leszarom az átlag béna lúzerjúzert is... annak semmilyen operációs rendszer és semmilyen vas nem elég, aki hülye dögöljön meg.
minek az indexing service, amikor ugyis total kommandert használok és nekem nehogy indexeljen mert azonnal szétverem kalapáccsal a gépet, ha nekiáll a vezényszavam nélkül keresni, vagy motoszkálni a vinyón BÁRMI is.
a lame júzer az így is úgyis havonta fogja telepíteni akár XP akár Vista akármi
az okos pedig ugyis visszaghostolja az XP-jét...
XP-n se kell külön tűzfalat telepíteni, mivel ott a Windows Firewall ... akinek nem elég az menjek ukrajnába málenkíj rábótra ... -
NintendoGC #90 "nem akar sztem senki rábeszélni hogy váltsál, ha elég neked a régi.
de azért leszólni az új oprendszert, mert neked elég amit éppen használsz kicsit furcsa."
Az még csak belefér, hogy mindenféle kipróbálás nélkül fikáz (ma amúgyis ez a divat sajnos) de még hülyének is nézi azt és gusztustalanul leugatja, aki ellene mert mondani neki. És azt írja a userek 99.99%-a az Ő véleményén van!
Elgurult a kavinton koma?
-
PetiX87 #89 sőt ha el sem olvasod az olyan cikkeket amiknek a nevében vista vagy win7 van -
PetiX87 #88 többet is sporolhatsz a draga idődből ha nem írkálsz ide :p -
shaq #87 vajon kiki te szánalmasan hülyeségeket beszélsz! az meg a másik, hogy ugy dumálsz, hogy ki se próbáltad... nemtudom hogy van képed olyanról beszélni amit nem próbáltál!
egyébként sokkal több ujítás van a vistában/win7ben mint amiket eddig leírtak!
vajon kiki, nézz körül az interneten, találsz sokmindent! egyébként meg senki sem mondja h legyen vistád meg legyen win7ed, sőt a gépeden lehet hogy nem is menne, de akinek megfelelő hardvere van, annak mindenképpen jobb választás a win7/vista mint az xp! csak ezt te a beporosodott agyaddal nem tudod felfogni! bocsánat a stílusomért, de tényleg hihetetlensok hülyeséget írtál már eddig le! -
neuromancer #86 nem akar sztem senki rábeszélni hogy váltsál, ha elég neked a régi.
de azért leszólni az új oprendszert, mert neked elég amit éppen használsz kicsit furcsa.
- próbálj meg 2 XP-s gép között lokál hálózaton másolni, akármennyi ram-od
van, akármilyen procid van, megzabálja mindkettőn. sp3-al is.
- többmagos processzort jobban kihasználja, nem kell hozzá külön driver.
- UAC miatt biztonságosabb a sima usernek, aki olvasás nélkül telepít
mindent.
- indexing service, gyorsabb és használhatóbb
- nem kell havonta újratelepítenem rendszeres installálás/uninstallálás miatt
- nem kell külön tűzfalat telepíteni, elég ha jól konfigurálod a beépítettet
így hirtelen ennyi jutott eszembe a vista/win7 javára. -
roliika #85 :) Több mag kezelése. XP nem kezeli rendesen. Memória kezelése is elavult...8 éves révén. XP nem használ ablakkezelésre hardvergyorsítást. Nincs kernelbe integrált .NET motor. Nincs Pistike védő UAC. Nincs beépített kétirányú tűzfala. Nincs DX 11. Nincs multi touch. Elavult driver modell. DLL-ekre épülő programok sajnos. Hát ha egyiksem pozitív fejlesztés számodra akkor itt véget érnek az érvek.
Ha veszel a Tescoban egy PC-t...esetleg dupla maggal mert már azsem sokkal drágább mint a sima...akkor XP lassabb lesz ezen a gépen mint a Win7...lassabb boot idő, lassabb program indítások...dehát mondom, lehet használni akár DOS-t is. -
#84 jómagam még arra se méltatom magam hogy letöltsem, mert többet és a drága időm, minthogy ilyenekkel szarakodjak.. -
#83 Esetleg egy két beteg, perverz 3d játékbu*i , irodapapucs ofiszfüggő talán felteszi amíg le nem fagy , vagy rá nem jön , hogy az XP-hez képest milyen irdatlanul lassú és szar.. -
#82 legyetek oly bátyáim az ilyen jellegő dumáktól, mint pl: hogy gyorsabban kezeli a (fél GIGA) RAM-ot stb.. megkímélni, mert ezek már a könyökömön jönnek ki.. és ezek egytől egyig a MESE habbal kategóriába tartoznak.. az eddig leggyorsabb oprendszerek amik az én gépeimen futottak, azok a Win98 SE sz*rrá tweakelve volt, a Win2000 és WinXP ugyszintén széttvíkelve... ebben a sorrendben , a stabilitást tekintve viszont fordított sorrendben.
Az XPnél már sem stabilabbra, sem gyorsabbra nincs se nekem se másnak szüksége.
ez a Win7 is megmarad egy kihalófélben lévő gyenge próbálkozásnak számomra is és a vilál túlnyomó részének is. -
#81 ez idáig mind szép és jó, csakhogy a Win Vista és Win7 egyáltalán nem nyújt semmivel sem több fícsört a WinXPhez képest, nemhogy annyit, mint pl. egy Win95 egy DOS-hoz képest... ezért nem fogok akkora hajcihőt csapni, hogy amiatt az oprendszer miatt cserélném le a gépemet ami nem nyújt nagyobb fícsört , mint az előző... lehet hogy sok baleknak be lehet mesélni a Win 7 előnyeit (?), de nem nekem !
Számomra kizárólag hátránnyal indul a WinXP-hez képest (is)..
De majd, ha valakitől hallok, legalább egy értelmes fícsört , akkor majd talán elkezdek rajta gondolkodni, hogy majd 2011 környékén kipróbálom. -
roliika #80 http://www.microsoft.com/windows/downloads/default.aspx elvileg innét tölthető le. -
neuromancer #79 küldtem egy linket privát üzenetben, ha esetleg lemaradnál róla :) -
roliika #78 MS weboldala nemkicsit van belassulva...na azért vistát így nemrohanták meg. :D -
FefeeX #77 washingtonban most lesz reggel 8 :) redmond meg inkább nyugat, szóval még minusz 1-2 óra... :) Szóval akkor 18.00 előtt nem is keresem :) -
FefeeX #76 Mégis mikor lesz az az amerikai idő szerint délután? :) És hogy osztják majd a kódot?? -
FefeeX #75 itt lehet a különbség :) én a notin használom a Win7et, noti hangszóróval, az asztalin meg Audigy van... :) Arról nyomom csak az SPDIF-et, ami meg ugye megint nem nyúl bele... -
FefeeX #74 Hm, hát ebben megint van pár lyukas fog :) Mivel én is serényen wowozom: Az OpenGL-lel a WoW jóval gyengébb fps-t nyom, hiába gyorsul maga a játék, emellett nálam a nem tökéletes radeon driver miatt a wow sem az... -
neuromancer #73 On January 9th, the Windows 7 Beta will be available for Windows enthusiasts to download via the Windows 7 page on Windows.com. The Windows 7 Beta is going to be available download-only (we’re not sending out physical media) and available for a limited time to the first 2.5 million people who download the beta. -
neuromancer #72 http://www.albertomilone.com/nvidia_scripts1.html -ezzel ati és nvidia is megy, a legfrisseb drivereket letölti és telepíti, semmi szívás.
@FefeeX: a délután valószínüleg ameriaki idő szerint. nemrég múlt még csak dél, türelem :) -
PetiX87 #71 amerikai idő szerint délután -
NintendoGC #70 mármint a root jelszót -
NintendoGC #69 Épp ezaz... srác lehet irogatta a kódot... (mert leírtam neki egy lapra, ha mégis kellene...) :P
de én így elbarmolni linux rendszert még nem láttam... -
neuromancer #68 5.1-et nem tudtam úgy beállítani, hogy ami hang a középső hangszóróra ment volna azt a két elsőn szólaltassa meg, mert nem működik a középső.
filmnézés közben pont a beszédet nem hallottam :) -
waterman #67 off.
radeon téren nem ismerem a helyzetet, de nvidia téren a 3D telepítés ubuntu alatt mostanság pár kattintás a synaptic-ban.. gondolom eljutnak a radeon kártyákkal is majd oda, hogy ne két nap szívás legyen. különben, a world of warcraft gyorsabban fut ubuntu alatt winével emulálva mint ugyanazon a gépen vistával, úgyhogy fejlődik a linux nagyon.
file megosztás is jobb klikk és megosztás. szép, használható. temérdek elég jól megírt program, csak legyen türelme az embernek végigbogarászni.
a linux már nem csak szervernek jó. valós alternatíva. és ha valaki nem ért a géphez, annak tök mindegy, hogy win vagy ubuntu megy a vason. -
NintendoGC #66 "A Pirate XP gondolatmeneted hibás...erre építve fokozzuk tovább, csak hogy lásd mi a gond. Használjunk DOS-t! Boot idő 0,1S, ram fogyasztás 512 kilobájt, video memória 64 kilobájt...minek az a qwa ablakkezelő rendszer, csak lassítja a gépet! Minek CD olvasó, ha floppyról is megy minden! Elég ennek 8MHz-es processzor akkorsem fogok venni 486-ost, hiába mondják, hogy használhatóbb a Win 95! Ki a tököm akar egyszerre 2 programot futtatni? Elég 1 többre úgysem lehet figyelni. Nevetséges 166Mhz-ez gépigény..nekem a Dos 8MHz-en is megy de állítólag még Commodore 64-re is portolták. Minek??? Hát C programozáshoz bőven elég még sok is! pascalhoz is gyors! Vannak alatta jó számlázó programok, szótár és zenelejátszó programok! Képnézegetők! Játékok! Na majd én akkor váltok legalább Win 3.11-re ha kisebb lesz mint a DOS és többen megerősítik, hogy gyorsabb is a boot idő mint a jól bevált DOS-omon. Egyébként parasztvakítás, és a mocskos nacionalista kommunista mindenista MS teletolta képprogramokkal ígymár a kenyérpirító sincs biztonságban. Nem köszönöm nem váltok a DOS ról. Jó nekem a 8 megaherc..és gyors is..elég a 8 bit minek dobálóznak 16 al. Kéremszépen mikrokontrollerekkel minden megoldható."
Nagyon komoly duma.. totál egyetértek!! -
FefeeX #65 Már délután van, de nem találok itt semmit, még a helyét sem honnan lehet majd letölteni... Lesz fenn hozzá kulcs is? Csak mert torrentről le lehet majd kapni a wint, de a kulcs az kéne hozzá...