224
  • FefeeX
    realtek hang nálam eleinte is ment normálisan, pedig drivert se frissitettem, eredeti Win7est használom notin :)

Ubu: nem adod meg a rendszergazda kódot, esélytelen hogy elbarmol bármit is...
  • neuromancer
    mobil oprendszernek én is ubuntu-t használok.
    amelyik gép tud bootolni pendrive-ról, azon el tudom indítani a saját testreszabott rendszeremet.
  • NintendoGC
    Amúgy a többivl egyetértek... jó rendszer a Linux!!! Bár nekem is elsődlegesek a Windows rendszerek, de a pingvin koma rendszereit is nagyon csipázom, főleg az Ubuntu-t!
  • neuromancer
    mellesleg ahhoz képest, hogy még csak béta, már így is egy teljesen használható oprendszer. egyedül a WINFS-t shiányolom, amit már a vsitához ígértek

a realtek nemrég csinált olyan hangkártya drivert ami win7-el is kompatibilis, 1-2 hónappal ezelőtt az még nem működött rendesen.
  • NintendoGC
    Én meg azzal vitatkoznék, hogy nem tudnak rajta elszarni semmit... feltettem egy ismerősömnek Ubuntu-t mondván ki akar próbálni valami újat .. ajánlottam neki az Ubuntu-t.

Haver úgy szétbarmolta pár nap alatt a cuccost hogy "öröm" volt nézni...
  • FefeeX
    "Betolod a radeon karit, linux alatt fél nap szopás...eztmeg felteszi rinya nélkül. Winben van pl intelligens kártyakezelő folyamat igen...de azért, hogy ne neked kelljen vele kínlódni..linux alatt kézimunka hímzés miegymás...linuxot nem akarom bántani mert szeretem..szervernek másra nemjó."

ebben nem értünk teljesen egyet. Felteszi ugyan rinya nélkül a meghajtóillesztőt, de 64bites rendszer alatt olyan is sajna néha (mondjuk ez az AMD hibája) ---
    Linux alatt a driver és a hasonló nem beépített telepítések tényleg nem egyszerűek, és szakértelmet kívánnak, ami nem elvárható egy átlag usertől, ez is tény, viszont hogy csak szervernek lenne jó abban megint nem értek egyet... Szerintem anyunak/apunak stb akinek csak internetre meg képet nézegetni, officera kell tökéletes választás, nem tudnak elb@szni semmit rajt :)
  • FefeeX
    Pont én is ezt írtam, csak számok nélkül, mert nem mertem leírni, azt hittem káprázik a szemem mikor a majd 1 giga terhetés helyet 600 megát kaptam egy sokkal szebb felülettel, és minden benne van ami a Vista felületén is...
  • NintendoGC
    Már hogyne emlékeznék rá.... ám azt hozzáfűzném, hogy azért is sírtak, mert ott is kellett bizony a némileg nagyobb hardver igény! Broáf! Elképesztő!!! :P

Érdkességként, ahogy fejlődnek a linux disztribúciók, nekik is egyre több hardverigényre van szükségük.

Oké a linux és a windows rendszerek alapvetően másak, de akkor is...
  • FefeeX
    win7 alá nem kellenek új driverek, minden totál tökéletesen megy a Vista driverekkel... :) És itt egyébként az 1-2 emberen kívül nincs olyan gáz reakció, csak nagy a pofája annak az 1-2nek, ezért tűnik úgy...
  • roliika
    No. Látom nem látod át a helyzetet. Nézd.

Virtuális gépen használtam, tehát a 64 mega ram video (mivel laptopom van és integrált) a rendszermemóriától veszi el. Közben 2 oprendszert futtat, így sem ment 33% fölé a processzor használat. Microsoft virtual PC meg 200MHz-et procit és 16 vagy 32 megaramot emulál..nos a win7 ezen is megy! Csak lassan.

XP pirate edition...no comment. 2 hetente töröltem egy csávó gépéről , remélem nem te vagy az.

Win7. Ugye feltűnt, hogy ha megnyitasz 2 ablakot, egy pillanatra felmegy a proci használat..nálad gondolom 100%ra. Demég míly meglepő linux alatt is. Ugyanis az ablakkezelő rendszert 3D 2D gyorsítás nélkül itt még a processzor használja. Win7nél és már vistánál is tudva, hogy a gépekben van ilyen gyorsítási lehetőség, azt áthárították a videókarira, így jelentős proci idő szabadul fel! Gyorsabb is az "ablakozás" már ha hajlandó lennél kipróbálni. Az meg hogy milyen taskok futnak, érted van jóember! Betolod a radeon karit, linux alatt fél nap szopás...eztmeg felteszi rinya nélkül. Winben van pl intelligens kártyakezelő folyamat igen...de azért, hogy ne neked kelljen vele kínlódni..linux alatt kézimunka hímzés miegymás...linuxot nem akarom bántani mert szeretem..szervernek másra nemjó.

Manapság lássuk be új gépet szinte lehetetlenség DVD író és bármilyen 3D gyorsító nélkül venni..ezt belátta végre a MS és ki is használja azt teljesítményt ami a vasban benne van..miértfáj ez neked? ...linuxoknál megmég az egységes kernel sem megoldott. Cirka 15 éve. Linuxnál hovamész szupportért 2 év után? Levelező szervernek vagy bármilyen kiszolgálónak beállítja az ember és működik atomstabilan deha bajvan akkor jön a szívás....MS nél ez ritka bár nincsis ingyen...

A Pirate XP gondolatmeneted hibás...erre építve fokozzuk tovább, csak hogy lásd mi a gond. Használjunk DOS-t! Boot idő 0,1S, ram fogyasztás 512 kilobájt, video memória 64 kilobájt...minek az a qwa ablakkezelő rendszer, csak lassítja a gépet! Minek CD olvasó, ha floppyról is megy minden! Elég ennek 8MHz-es processzor akkorsem fogok venni 486-ost, hiába mondják, hogy használhatóbb a Win 95! Ki a tököm akar egyszerre 2 programot futtatni? Elég 1 többre úgysem lehet figyelni. Nevetséges 166Mhz-ez gépigény..nekem a Dos 8MHz-en is megy de állítólag még Commodore 64-re is portolták. Minek??? Hát C programozáshoz bőven elég még sok is! pascalhoz is gyors! Vannak alatta jó számlázó programok, szótár és zenelejátszó programok! Képnézegetők! Játékok! Na majd én akkor váltok legalább Win 3.11-re ha kisebb lesz mint a DOS és többen megerősítik, hogy gyorsabb is a boot idő mint a jól bevált DOS-omon. Egyébként parasztvakítás, és a mocskos nacionalista kommunista mindenista MS teletolta képprogramokkal ígymár a kenyérpirító sincs biztonságban. Nem köszönöm nem váltok a DOS ról. Jó nekem a 8 megaherc..és gyors is..elég a 8 bit minek dobálóznak 16 al. Kéremszépen mikrokontrollerekkel minden megoldható.
  • neuromancer
    nem tudom ki emlékezik még arra, hogy amikor az XP-t piacra dobták körülbelül ugyanígy reagáltak az emberek, mint most a vista/win7-re.
    új driverek kellettek, amik nem nagyon működtek. a win98 vagy régebbi játékok nem akartak elindulni, stb.

amúgy a vista valószínűleg ugyanolyan "bukás" mint a Millenium volt.
  • RoadkilleR78
    Miből gondolod, hogy a te véleményed a windows felhasználók 99.99%-ának a véleményét tükrözi? Tartottál egy közvélemény kutatást? Szerintem a felhasználók nagy része nem úgy gondolkodik mint te, és milyen szerencse! Ha a te igényeid lennének az átlag akkor nem lennének jelenleg 1Tb-os videókártyák, 4 magos procik stb...

Csak hogy írjak néhány számot a többieknek akik gondolkoznak azon, hogy kipróbálják a win7.et: Vista feltelepítve, plusz azok a progik amiket használok kb 30Gb-ot eszik, a win 7 ugyanezekkel a progikkal 14Gb, a Vistám elindulás után 970Mb-ot eszik a memóriából a Win7 600-at, azért ez szerintem eléggé meggyőző lehet. Az új tálca meg szerintem zseniális, már ideje volt hozzányúlni, hizsen a win95 óta ez szinte érintetlen volt.
  • FefeeX
    Tipikusan egy olyan ember aki Shell V-Power Racinget tankol a 2 ütemű trabantjába, és mindenkinek azt mondja hogy legyorsul egy Ferratrit... :)
  • NintendoGC
    Emberek... ne foglalkozzatok vele... nézzétek levegőnek, elég ha magában puffog itt és hangoztatja fantasztikus nézeteit.

Hónapok óta figyelemmel kísérem az SG.HU hasonló témájú fórumaiban a ténykedését... és valami elképesztő!!!

Öregem, nem vagy gyenge...
  • neuromancer
    nem panaszkodtál akkor amikor a win3.11/win95 nem indult el a mostani gépeden?
    választhatta volna az MS hogy azt fejleszti tovább, de az innováció nem teljesen erról szól.
    ha kifejleszt egy cég egy új programot, pénzt öl a fejlesztésbe, nyilván szeretné viszontlátni a befektetett energiát valamilyen módon.
  • FefeeX
    "sem pedig a világ windows felhasználóinak a 99.99%-ának. "

hidd el, pont hogy a 99% lesz@rja az egészet, csak a hozzád hasonló "csóró vagyok, de mindent akarok, egyszer nem volt eredeti szoftverem de pofázok, azt akarom hogy a szar 166Mhz gépemen minden pengén fusson" emberek nyomják a szöveget, de hát így jártál öreg. NEM NEKED FEJLESZTIK A SZUTYOK CUCCODHOZ, NE POFÁZZ OLYANBA AMIHEZ NEM ÉRTESZ
  • WoodrowWilson
    És szerinted rajtad kívül ki akar Windows 7-et rakni egy 48 megás, 166Mhzes gépre?
  • vajon kiki
    sem én , sem más nem fog egy kanyi tiplákot sem gépfejlesztésre áldozni sem a win 7 miatt, sem a win 7 hűdejó megjelenése miatt meg pláne nem ...

és az meg hogy az újonnan vásárolt gépeken csak és kizárólag a visztavonal és az azon alapuló oprendszerek indulnak el és mennek ráadásul a driver támogatás is erről szól .. na pontosan ez nem tetszik sem nekem , sem pedig a világ windows felhasználóinak a 99.99%-ának.
  • vajon kiki
    nem kötök bele. viszont abba már inkább, hogy igenis renderelek az ósdi gépemmel és fut rajta a 3D max IS , meg a blender is és egyik sem nevezhető lassúnak. viszont az is tény hogy a win7 ezen a gépen nem fog elindulni, még akkor sem ha ügyes hekkerek bármennyire ügyködnek és dolgoznak rajta.
  • RoadkilleR78
    Azért 2009 elején azért károgni mert DVD meghajtó kell hozzá egy kicsit vicces. Videókártyából pedig manapság 128megánál kisebbel rendelkezőt nem igen lehet találni. Azért egy kicsit te is gondolkozz el! :D
  • vajon kiki
    ez így nem vita. én konkrét dolgokat írtam, ha valamivel nem értesz egyet, légyszíves cáfold meg, vagy írd le a konkrét ellenvetésedet vele kapcsolatban, a többieknek tanulságképpen !
  • eto demerzel
    ezen felul miert nem gondolkodol? azert szivesen megneznem azt a KOMOLYI hudegyors gepedet 256 mb rammal hogyan tud renderelni. lehetseges hogy gorsabban indul el rajta a windows es a gyorsabban is al le. de ennti. mas igazan nem is fut rajta, sem maya, sem mas 3d. gondolom te a regi fapados softokat hasznalsz amik dos-bol indulnak el, parancssorbol.
    ezen felul igazad van. tenyleg jo lenne egy haivatalos livecd. de minek ha igyis megy?
    ezen felul baromsag amit firkalsz. ha emlekeznel (de nem teszed) akkor a win 3.1 meg floppy-n volt. a win 98 meg cd-n. nohat es az emberek nem hoborogtek neki.
    ezenfelul igazad van. tenyleg xar az hogy regebbi gepen nem indul, itt van pl. a os x 10.5. ami most a zasloshajo es erdekes modon elindul a 7 eves gepemen.

es most kerlek kosselbele a heljes irasi hibakba.
  • neuromancer
    http://www.microsoft.com/windows/windows-7/

délutántól elérhető 2.5 mill példányszámig
  • FefeeX
    Inkább azt mondjátok meg honnan lehet letölteni, mert keresem de nem találom :)
  • FefeeX
    Örülök hogy próba nélkül ilyen szakértő vagy...
    Ahelyett hogy tapasztalat nélkül osztod az észt, inkább próbáld ki... Sokkal gyorsabb lett mint a Vista, a prebétát tesztelem notebookon már megjelenés óta, és tényleg gyorsabb a boot, kevesebb a memóriahasználat, gyorsabbak a műveletek, szebb a rendszer, és prebétához képest betonstabil.
    Akinek nincs DVD meghajtója, az így járt, mikor 3ezer forintokról beszélünk, nem tudom sajnálni azt akinek nincs. Nem a 100éves gépekre gyártják az oprendszert, ha nem tetszik a win, használj linuxot - én is használok azt is - csak nehogy nagy meglepetés érjen, és attól még jobban undorodj... Csak mert a kifelé bazinagy hozzáértésed mögött nem látok nagy hátteret...

És ne hidd hogy éhenhalnak, már abból kiindulva sem, hogy ez a Win7 relatíve kva jó lett, de eddig minden win a maga nem ében nagyon jó - a tömeges fikázások ellenére - mivel minden alternatívát próbáltam - ezt kell mondjam.
  • neuromancer
    @aki csak fikázni tudja a vistát és win7-et:
    miért nem használtok még mindig win3.11-et? még mindig az a legjobb legkisebb erőforrást igénylő rendszer! még használhatod a kislemezt is. filmet nézni, zenét hallgatni, szöveg szerkeszteni, netezni lehet vele.

papíron minden oprendszernek jóval kisebb a rendszerkövetelménye mint valóságban.
    XP minimum rendszerkövetelmény: 64MB ram, 300Mhz processzor, 1.5 GB HDD, - feltelepítenéd ilyenre, úgy hogy fusson normális sebességen?
  • tom..
    nem akarod már befejezni a sok hülyeségedet?
  • vajon kiki
    ezenfelül pedig miért nem képesek végre kiadni legalább egy hivatalos LiveCD-s Wint (akármilyet, XP alapú , Viszta alapú vagy akár WIn7 alapú) miért kell szégyen szemre mindig harmadik félnek, fiatal egyetemista hekkereknek , akik nem is ismerik az eredeti forráskódot (!!!!!) összehegesztenük azt amit a Microsoftnak kellene csípőből ???? nevezetesen egy olyan LiveCD-t és egy olyan telepítőt, mint pl: az nLite XP és a vLite Vista , amik az eredeti gyári Minimál RAMigény töredékén is gyorsabbak, mint a hivatalos verzió a hivatalos minimál RAM kétszeresén (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Miért nem csinálnak végül pedig egy olyan telepítőrendszert amit itt pár hsz-al alattam írtak bölcsen páran: hogy modulokból , és/vagy esetleg netes telepítésből húzza össze magát a rencerük ??? mint ami a linuxoknál évtizedek óta bevett és bevált szokás ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  • vajon kiki
    Mitől lenne már gyorsabb? Eleve Vistán alapszik... Alapból fut kismillió bu*nyák service (folyamat) , amiknek a felét nem használja az átlaglúzer, aztán ott van a minimum fél giga ram igény (!) , még jó hogy gyors vaze fél giga ramon, mikor egy kalóz XP nálam még 48 (!!!!!!!!!!) megaon se lassú...
    aztán ott a következő.. még jó hogy gyors nálad 1.6 gigahercen, mikor nálam 166 megahercen is gyors (ez az órajeled tizede, uszkve kb. 20-30x gyorsabb a vasad. VAZE) nekem van egy ősrégi 32 megás videózsugám 32 mega rammal, neked meg egy 64 megás videozsugád.. gondolkozzál már !

hol itt a gyorsaság?

ÉS A MÉRET??

ott kezdődik hogy meg se lódul a Win7 , ha nincs DVD meghajtód, mivel ab ovo DVDről akar telepedni....

és még sorolhatnám ... a beépített kernelszintű DVDmásolásvédelemtől (ami ugye qrva fontos ugye?) kezdve a beépített trójai megfigyelőrendszeren keresztül (amiért most ennyire nyomják a Visztát és a Win7-et is) egészen a Viszta vonal egyetlen létező valós fícsörjéig : ami nem más, mint a DirectX 10.0, amit szándékosan írtak meg ilyen getszi kis sunyira hogy nem megy XP-n (!!!!)

kenjék a hajukra a Win7-jüket és jöjjenek elő végre egy rendes operációs rendszerrel , ha nem akarnak qrva gyorsan éhen dögölni !!!
  • roliika
    Sun virtual boxon (virtuális pc) 1,6 GHz procival 512 mega ram, 64 mega video, 20 giga HDD, nincs 3D hardvergyorsítás...megkockáztatom hogy gyorsabb mint az XP. Legalább virtuális gépen nézzétek meg, érdemes!
  • Sanyix
    csinálhatnának már egy ilyen netinstallos win, mint mondjuk ubuntuból van ilyen. 12 megás image, fel cd-re, elindul, telepít kernelt, egy csomagkezelőt, felcsatlakozik a netre, és tölti az alap dolgokat (pl driverek), és a végén lesz egy pármegás kész rendszer, amire a csomagkezelővel mehetnek fel a programok (gui egyszerűen, médialejátszó, böngésző, akármi)
  • PetiX87
    de ha gondolod akkor akár le is torrentezheted akár már most is :p
  • PetiX87
    ott van a windows 7 oldalán egyértelműen, hogy jan. 9 délutántól lehet letölteni (ami itt valószínűleg este lesz)
  • HENCIG
    Én pedig ezt ajánlom és még a www.hddguarder.hu -t a kísérletező kedvű kolégáknak :)
    [IMG][/IMG]
  • HENCIG
    Oké, hogy mától elérhető mindenki számára, de könyörgöm honnan????
    Aki ért hozzá vagy a cikk író tegyen már ide egy linket mert én úgy látszik debil vagyok hozzá!
    Miért ennyire nehéz ez?????
  • vajon kiki
    Én továbbra is ezt az Operációs Rendszert tudom azoknak ajánlani, akik
    szeretik a Microsoft termékeket, ragaszkodnak hozzá, vagy egy valóban gyors,
    stabil és megbízható operációs rendszerre van szükségük:

• vajon kiki
    az ok, hogy fejlődni kell a korral, de nem visszafele !

az én 400-as cerkám gyorsabban csinál MINDENT 256 mega rammal, mint egy manapság vásárolt 2 Ghz-es DUALCore-os 1 giga RAMos notebook Vista-val felszerelve...
    a bootolástól kezdve az egyes folyamatokon keresztül egészen a leállásig.

Én nem azt mondtam, hogy az XP az Isten, de a Microsoft talán egyetlen idáig elkészül olyan munkája, amelyet nemcsak pocskondiázni, de dícsérni is lehet, mind a gépigényét, a méretét tekintve.
  • torcipepe
    nade könyörgöm, javulást csak ugyanolyan hw mellett lehet MÉRNI. az nem mérési adat, hogy "még jobb lett".
    ha sokkal jobb gépet veszel hozzá, akkor persze hogy jobban fog menni, de jobb gépen az XP és a Vista is jobb.
    az pedig szerintem semmit nem bizonyít, menyi helyet foglal bizonyos oprendszer, ugyanis nem szükséges ám mindennek egyszerre futnia.

én még mindig a hárommódú telepítőre várok. legyen olyan, mi a lúzereknek készülés felrak mindent, egy ami a "legyalulok mindent belőle mert faszacsávó vagyok" embereknek készül és legyen egy középút azoknak, akik tudják mire van szükségük, hagy válogassák ki az összes komponens közül azt, amire tényleg szükségük van. nLite és vLite olyan szépen felsorol minden összetevőt és szépen melléírja, mi mire való. ez kellene a win telepítőjébe is.
  • AbyssLord
    iegn, pont ezt akartam mondani, azaz a vista messze stabilabb mint az xp. xp-t már többször sikerült kifagyasztanom kék halálra. vistát még soha. még csak fagyás sem volt. pedig már a megjelenése után pár honappal elkezdtem használni. és még azt az első verziót se sikerült kifagyasztanom. És emlékezzünk vissza, hogy az xp se volt mindíg az az isten rendszer.
    Ja és mégegy apróság. xp-t többször újra kellett telepíteni, mert annyira belassult idő után, hogy még rendszeres karbantartás mellett is folyton összeesett. Ezt visztával még nem kellett megtennem. pedig már hardvert is cseréltem alatta.
    Ennyi.
  • arty
    "sokkal stabilabb, mint"
    "sokkal gyorsabb, mint"
    "sokkal hamarabb bootol be, mint"
    ...

másolhatoak ide a korábbi vista forumok "tapasztalatai", hiszen ez "még jobb lett"