120
  • redfish
    A PC-s verzió december 5-től vásárolható meg, máris levonva a következtetés, hogy nem veszik?!...
    Mi is karácsonyi ajándéknak vettük meg, nagyon sokan lehettek még ugyanígy.
    NAGYON JÓ a grafikája (aki fikázza, annak sz@r videokártyája van!) és szuperjó a játék!!!
    Pár hónap múlva a TOP-lista elején lesz!
  • wfefe
    Sziasztok!
    Most biztosan szerzek pár új "barátot", azért el szeretném én is mondani a véleményem. Mivel ritkán szólok hozzá a témékhoz, igyekszem összeszedetten írni. (inkább csak olvasom a fórumot)
    Tehát: Szerintem ez tényleg az év játéka, legalábbis számomra. Van persze néhány zavaró dolog, de az mindig van és még patch sincs.
    A grafika szerintem nagyon szép 8-9 pontot adnék rá, a játék hangulata egyértelműen 10-es, hangok 7-8.
    Negatívumként a nehezen megszokható, nem configolható irányítást és a silány minőségű rádió adást emelném ki. Egyéb gondom nekem nincs a játékkal, nem fagy, nem dob ki stb.
    Q9300, 4GB RAM, ATI 3870 512-es ultimate-el

Szerintem aki lehúzza ezt a gamát az csak azért teszi, mert:
    0. kevés a gépe hozzá
    1. vagy nem játszott még vele, csak látott pár "jutubos" videót ami nem adja vissza a játék grafikáját hangulatát
    2. divatból (mert divat lehúzni mindent)
    3. konzol fan és lehetne akármilyen a game akkor sem lenne elég jó

Egyébként szerintem is tehették volna alább a mércét gépigényben, de legyünk őszinték 2009-ben szerintem az új játékok 60%-a ilyen ha nem durvább gépigénnyel jön majd ki. Főleg, hogy a fejlesztők a hardvergyártók igényeihez igazodnak, mégha nincs is leírva sehol sem.
    üdv.: Fefe
  • NeoExDeath
    Zola: hát én általában 4-5 évre veszek gépet. Pl a jelenlegi gépem 2004 nyarán vettem (AMD 2800+ Ati 9800 Pro), és mostanáig meg vagyok vele teljesen elégedve. Igazából az hogy a legújabb játékok nem futnak nem zavar annyira, mint a lassú bootolás, a kevés memória, az oprendszer lassúsága, és hogy max 1-2 virtuális gépet tudok futtatni egyszerre.
    Egyébként hozzáteszem hogy a gépemen a Gears of War 1 zsírkirályul futott, én magam is meglepődtem, szóval nem mondhatni hogy évek óta nem játszanék, sőt :)
    De most megérett a gép az újításra (szintén legalább 4 évre tervezve), és akkor már legyen jó.

Egyébként én is részben konzolos vagyok, de nem vagyok fanboy. Annyit tudok állítani, hogy 2002 óta van PS2-m, és ha lemérnénk hogy időben mennyit játszottam azóta Ps2 és PC elött, valszeg a Ps2 nyerne. Lehet jönni a grafikával meg akármivel, de az emberek néha hajlamosak elfelejteni a játékok lelkét :) A konzolokra olyan minőségi anyagok jönnek ki amik sajnos PC re sosem, tudnám sorolni a Ps2 es címeket. Pl. a top4 számomra sorrend nélkül: Shadow of the Colossus, Metal Gear Solid 3, Xenosaga, Final Fantasy 10. Sajnos egyik sem jött ki pcre. Tudom mind japán játék, de hát ha egyszer tudnak... :) Na meg egészen más élmény fotelből kontrollerrel játszani (igen, FPS re, stratégiára alkalmatlan, minden másra szerintem alkalmasabb, kényelmesebb).
    Az Xbox360 különösebben nem vonz, mert egy jó konzolnak szerintem az ismérve a különleges exkluzív játékok, amivel a box jelenleg nem nagyon büszkélkedhet (max a Halo3 al). A Ps3 már most is jobban áll (MGS3), csak sajna nem olcsó, meg egy hdtv sem ártana :)
    Szerintem Pc konzol együtt jó :)
  • tomcsa4
    Told Highon. Azt az információt kaptam, hogy a játék Highon fut a legjobban, mivel a memóriába a high textúrákat tárolja és valós időben tömöríti.

Kipróbáltam egy erős PC-n, tényleg Highon ment a legjobban.
  • bakvarnyu
    fú bmeg ez de gány
  • zola2000
    Neoexdeath: szerintem felejtsd el, netezni stb jó lesz a régi géped is még sokáig, egy x360arcade 40ezer, és azon medium high között stabilan fut a gta4 elsimítással, nem is bugos. Meg fut még rajta pl az eternal sonata, a halo3, a gears of wars 2, a fable2, a forza2 (meg nemsokára jön a 3) meg ami van pcre az is 95%ban van xre is. De te tudod de én nem adnák ki 3évente kb 100ezret csak azért hogy játszhassak(főleg úgy hogy minden késik és nem is jön minden), ez meg jó gép lenne kb 2012ig.
  • oli314
    ja még annyi, hogy élsimításról ne is álmodj, hiába állítid be a catalytban, amikor elindul a játék letiltja...high beállítást el lehet érni a commandline.txt-vel
    Egyébként a 8.11-es catalyst van fent, és a játékot se patcheltem...nemtom az milyen teljesítményjavulást okozna...ha okozna 1általán
  • oli314
    Hát ki kell ábrándítsalak.:D Bár nemtom mi neked a bőven elég hozzá, nekem pontosan az a configom van amit leírtál, igaz a 4870-es "csak" 512-es memóriával, proci sincs húzva(3ghz), és 2gb memória....felbontás 1280x1024 minden high-on, distance viszont 32-ön van....így átlag 38fps...de van hogy megröccen hirtelen váltásnál...szóval összességében egy iszonyat nagy fos, szerintem tényleg igaz hogy csak kaptunk egy x360 emulátorral átalakított verziót.:D
  • NeoExDeath
    Üdv.
    Még nem játszottam a gammel, mert a jelenlegi gépem nem elég hozzá :)
    Mostanában tervezek újítani. Remélem a GTAIV remekül fog futni rajta. Viszont olvasgatva a hozzászólásokat, azért gondoltam megkérdezem mi a véleményetek hardver ügyileg. Egy Core 2 Duo E8400 (3 Ghz), és egy Ati HD4870 1giga memóriával, meg mondjuk 2-3 giga RAM azért bőven elég hozzá ugye?

Még 1 kérdés, olvastam sok helyen hogy a game felbontáshoz igazítja a grafikai minőséget (hát ez már alapból wtf kategória). Namost az én monitorom 1280*1024 natívban. Van erre valami megoldás hogy legyen high beállítás, élsimítás, AF meg minden jó? (gondolom ha más nincs szoftveresen a videokártya menüjében azért csak rá lehet erőltetni az élsimítást meg a többit).
    Thx
  • zola2000
    Na igen de sokan nem akarnak venni olyan dolgot amivel csak játszani lehet, hanem vesznek valami mást amivel elvileg nem csak játszani lehet sokkal drágábban, és azzal játszanak.
  • AnarchoiD
    gta4 nagy fos pc-re , bezzeg milyen siman fut 360-on.... es ott nincs szopas installalsem ;)
  • wolruf
    Szerintem igenis jó volt, és teljesen jól játszható. Szép grafika, ötletes program. Ennyi :)
  • pepe792
    Azért azt megnézném hogy 120ezer Ft-os gépen hogyan megy tökéletesen.
  • bertino
    jóhogy bukás, a roksztár toronto bassza meg a jó édes anyját.
  • n0k0m
    Settlers 6 tavalyi :). Bar nem szerettem benne, hogyha komplexebb varosod volt, akkor nagyon gyorsan osszeomlott a gazdasag. Bar az 5 utan ujra jo iranyt vett a sorozat.
  • narumon
    Hát szerintem az még a közepesnél is gyengébb volt. Volt még idén Settlers 6, az is egy ilyen kicsit játszható hosszútávon unalmas valami. Viszont majd most nekiállok Football Manager 2009et nyomni.
  • n0k0m
    Iden nemvolt egy nagy strategia termes. Tavaly Supreme commander, World in conflict, Company of heroes kieg + polirozas, CnC 3. Iden semmi. Kaptunk egy kozepesen gyenge Red alert 3-at es kesz.
  • narumon
    Csak megbeszéltük ;)
    Hamár PC, akkor én már csak a manager meg stratégia játékokat játszom PCn.
  • n0k0m
    De ha visszaolvastok PC-rol volt szo. Fable 2-ot elhiszem, hogy lehetett a legjobb jatek, mivel mint irtam az elso resz kedvenc es gyotor erosen, hogy nincs meg PC-re. De most nem konzol volt a tema.
  • narumon
    Pedig Fable2 szerintem is az év egyik legjobb játéka volt.
  • narumon
    Fable2 nincs PC-re, az egyelőre Xbox only cim, illetve gondolom lesz majd ugyanúgy mint Mass Effect meg GTA is. Idővel. Fél év egy év...
  • n0k0m
    Fable 2 nincs PC-re, de nagyon varom hatha kijon (talan jovo ev kozepe, vege?). Fable 1 egyik nagy kedvenc. Xboxtol Fable 2 elott megvaltam.
  • zola2000
    Nekem jobban tetszett a gta4nél a fable2 és asszem az is volt pcre (bár a fene se tudja én xboxon játszottam vele), érdekes hogy azt senki nem említi.
  • n0k0m
    Mass effect nem volt rossz, bar egyszervegigjatszos. Nem igazi akarhova mehetsz RPG, de jo volt.

Dead Space akinek bejon az oruljon neki, en nem szeretem a stilusat alapbol. Hent-nek biztos jo. + egyszeri szorakozas megintcsak.

POP, szep is jo is, de rovid ideig nyujt szorakozast. Ismetlodo reszektol "falramaszik az ember" (micsoda vicc figyelitek!?). Ujrajatszas kizarva, es multi sincs.

Egyebkent GTA gepigeny ugy alakul, hogy hiaba van 8 magos, 2 videokartyas geped attol meg akadhat, de 2 magos geppel es egy kozepkategorias videokartyaval fut tokeletesen. Ki kell elobb probalni, hogy szereti e az adott gep. El van cseszve teny, de ha megy a jatek akkor orom.

En 120 ezerbol vettem gepet par honapja es tokeletesen viszi. Bar ez azon nem segit akinel nem megy rendesen.
  • zOMG
    Ja hát igen nem kell csodálkozni hogy rosszul fogy ilyen nevetséges gépigénnyel aztán meg lehet bennem van a hiba hogy az évtized játéka nekem nem jön be ok hogy van egy élő lélégző város de szerintem anno a 3 sokkal nagyobb újdonság volt... év játéka ugyan már volt idén Mass Effect, Dead Space, Prince of Persia persze ezek komplexitása elhanyagolható a gta4 hez képest de miért kell mindig ilyenbe mérni a szintet ? mikor semmi máson nem múlik az hogy eltudja dönteni az ember hogy jó e neki az amivel játszink mint a játékélmény ott a pop egy mesés világot tár eléd aminek csak az ember fantáziája szab határt mass effect dead space pedig a sci-fi rajongók szivébe lophatja be magát van még fallout 3 is bár a 2 közelébe se ér egy egyedi univerzumot tár az ember elé sőt ezek még el is futnak lehet jönni azzal hogy igen ma már nem olyan nagy pénz összerakni egy erőművet igen csak hát kérdem én az egyszeri embernek aki bérből és fizetésből él annak mennyi felesleges pénze van a gépfejlesztésre 1 játék céljából mert ugye ezen is elkellene gondolkodnia a rockstarnak ha már "nagylelkűen" kiadta pc re kik vannak többen az átlagos felhasználok vagy a kis kocka akinek a gépe az élete arra költi a minden pénzét vagy inkább a anyu apu pénzét persze lehet mondani hogy olcsó az xbox menny vegyél azt de abban a pillanatban be is zárul a kör
  • Gorgonka
    Én kb a Vice Cityig élveztem a dolgot, utána már valahogy nem kötött le. Valóban elfelejtettem hozzátenni, hogy mostanában nem töltök annyi időt offline (single player) játékokkal, mint régen. Mostanában azok a címek fognak meg, amik valami igazán újat tudnak mutatni, sajnos ezekből elég kevés van, inkább a régi játékoknak az X+1-edik kiegészítőjét, részét látni manapság a polcokon.
    Mióta vidojáték létezik én sztem nyúzom őket, ezért lehet az, hogy jobban megfog egy jó ötlet, mint a Crysis vagy akár a GTA4 csilivili grafikája vagy az, hogy pár méteren végig húzhatom a szerencsétlent akinek épp elloptam a kocsiját.
  • n0k0m
    Talan a GTA 3 utan a VC es a SA rokabornyuzogatas volt, de ez teljesen uj. Legkiforottabb GTA messze. Szerintem igen sokan gondoljak, hogy az ev jateka. Vegigtoltam XBoxon es nemsokara pc-n is vegzek vele. Nalam gyorsabb is, szebb is mint xboxomon volt es mas elmenyt nyujt az iranyitas is.

Mondd azt a rengeteg jobb jatekot PC-re. Ottvan fallout 3 ami hasonloan jo oke. Aztan kevesbe jo, foleg rovidsege miatt a crysis warhead. Far cry 2 nem nyujt normalis jatekelmenyt, de a tuz jopofa. RA3, NFS-UC elcsesztek. Cod 5 nemhozza COD 4 szinvonalat. Tetszett a mercenaries 2, de otlettelenek a missziok, bugos stb. Spore nemrossz egy ideig, de mas kategoria.

Persze gondolom vetlen vitte el a GTA 4 mindenhol a "game of the year" cimet.
  • Gorgonka
    Szerintem egyszerűen csak van jobb játék is PCn, mint a GTA 4. Az ég tudja már hányadik rókabőrt próbálták lehúzni róla. Ezt a casual gamerek is látják, nem, hogy a HC-k. Lehet, hogy sok emberkének gyalogolok most a lelkébe (elnézést kérek tőlük), de szerintem egyszerűen nem ér annyit amennyibe kerül.
  • Sance231
    Te most tényleg azt akarod bebizonyítani, hogy a GTA4-nek Crysis szintű grafikával kéne ekkora gép? Azért lásd be, hogy ez badarság, de ettől függetlenül a port bűnrossz, és megérdemli a Rockstar, hogy bukott a játék. A gáz csak az, hogy mi nem érdemeljük az ilyen minősíthetetlen portot.
  • A1274815
    "Grafika meg mindigis csunyabb lesz GTA-n a tomeg es latotavolsag miatt."

Crysis-ban 7km-et látsz előre, szoval akkor mi ez sem teljesen igaz. Természetesen LOD-ozni kell, mint álat.
  • Garrett27
    Nah. Mire a flém végére értem már végre vége lett mert mindjárt elrohanok röhögni rajtatok oly jót mulattam, persze majd mindenben egyetértek, hogy gány port eza gta4 meg stb. de akkor is ezt muszáj vót megemlíteni...
  • dzsagon
    Nem akarok parasztnak tünni de én megmondtam előre.
  • Jobboka
    bukás anyád a hó alatt télapóval a seggében
  • narumon
    Az a szaros vas azért még a mai átlagpchez sem ótvar fos (sokan szeretnének otthonra ilyen "átlagpct", ráadásként ami a konzol nagy előnye, hogy fix hadrver fix optimalizációval. Ezért jóval erősebb pckkel is felveszi a versenyt. Meg kell nézni a régi xbox1et a tényleg szaros 700Mhz Intel procijával, olyan játékokat futtatott olyan minőségben amit a 1200-1500Mhz PCk ki sem tudtak nyögni magukból. Itt is ez a helyzet. A pc-nek mindig iszonyú nagy hátránya lesz, hogy ahány user annyi hardver és azon mind elkéne, hogy fusson...
  • Reg5
    Vhol olvastam, hogy a GTA4-et ps3-ról portolták PC-re nem pedig x360-ról.
  • n0k0m
    Az tulzas, hogy szar jatek, messze viszi az idei legjobb jatek cimet. Grafika meg mindigis csunyabb lesz GTA-n a tomeg es latotavolsag miatt.

A tobbi az igaz.
  • cateran
    Nem tudom melyik barom találta ki hogy külföldön szégyen a warez,de nagy idióta lehetett az tuti...a skandináv országok,az USA (többek közt) mindig is élenjárt a warezban (elég csak a menő DC-s hubokra visszaemlékezni,manapság meg,hogy az új CAM filmekre milyen nyelven jön ki leghamarabb felirat...)
  • nohea
    Nagen, ezt is érdemes megemlíteni... nem is emléxek a sok site közül melyiken olvastam pontosan, de X360nál szó szerint 10szer erősebb gép szenvedett ezzel a fossal. De abban is lehet vmi, hogy nem biztos, hogy nem direkt lett ilyen - több Box fogy...

Mind1, a lényeg, h szar játék szar porttal, nevetséges gépigénnyel és nevetséges méretben - amiért amúgy semmi érdekeset/újat nem nyújt. Crysisnak hatalmas gépigénye volt, de cserébe mutatott is olyan grafikát amitől tátva tudott maradni az ember szája; ez meg... hozzáteszem: az se biztos, h aki konzolra vette nem bánta meg utólag a pénzkiadást.
  • Nethyrrea
    warez már csak azért sem játszik mert konzolra ugyanúgy vannak warez copyk a neten...
  • seraph89
    Másrészt a szaros 360 hardvere a mai átlagpcéhez képest ótvar fos, ilyen gány portot összehányni bazdmeg felháborító.