Bukás a PC-s GTA IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Játék közben egyenleteket old meg a gépem a nasa-nak vagy mi?
Ps1,Ps2,Gamecube,pc: Core i7-920 / Gigabyte EX58-UD3R / Kingmax 2GB-1600mhz / Gigabyte HD4890 / Corsair CMPSU-650TXEU / Samsung 1000GB
Nem kell gyõzködni a másikat, mindenkinek meg van a saját igénye, álláspontja.
Zola, lehet nálunk sok a kocajátékos és kevés a HC. Meg azt is érdemes megnézni nálunk hány háztartás van és más országokban mennyi. Én pl (hogy magamból induljak ki) ingyen sem kell box, komolyan beszélek. PC-re várom a játékokat (ami érdekel), a régi játékaim is fontosak. Ráadásul az MMO nagy úr lett (azt hittem lecsitul 2008 végére, de nem).
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
A
De hogy visszatérjünk a témára, engem a recék sem zavarnának. Elõzõ topikban raktam be képet, hogy az én gépemen - akármit állítok - hogyan néz ki a grafika -> szörnyen, még medium -on is. Mintha 320x240 -es felbontásban játszanék körülbelül, de érdekes mert van néhány textúra ami meg viszonlyag jó, fejeket szinte egyáltalán nem lehet kivenni. Csináltam már én is mindent, legújabb driver (mindent próbáltam állítani), dx frissítve, stb. Ennyit errõl.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Ekkora marhaságot tudsz mondani, inkább ne írj semmit. Hallottál már arról, hogy egy adott lánc kimeneti eredménye olyan minõségû lesz mint a leggyengébb láncszem? Gyere el hallgasd meg nálam az MP3-at és a FLAC-et vagy audio CD-t és ha totál botfülû vagy akkor is meg fogod hallan a különbséget. Ég és föld. De ez más téma, no OFF.
Azt persze hozzá kell tegyem, hogy az elsõ megjelent verzió egy bughalom volt. Ugyanis én is a megjelenés napján vettem meg steamen keresztül. És akkor tényleg egy förtelem volt a játék. Mindent minimumra vettem, és akkor is szaggatott, pedíg más játékok (dead space pl) maxra véve simán ment. Ráadásul textúrákat nem töltött be, pl elõfordult, hogy az eget nem töltötte be, napfény se volt, tehát förtelem.
Viszont az elsõ hivatalos pecs után már kezd valami kikandikálni. Most meg tudom tenni, hogy max felbontáson futtatva max textúrával ugyanolyan sebességgel fut, mint annak elõtte. Ja és a vsync kikapcsolásával még gyorsabb is lett. Így viszont az állam a földön koppant! Újrakezdtem a játékot, mert teljesen más élmény lett.
Ráadásul nagyon sok apró újítást vittek bele, amit csak hosszabb játék alatt talál meg az ember. Ilyen pl az emberek, akik nem egy feldönthetetlen oszlopok most már, még a te játékos karaktered se. Ez nekem a részeg módban jött ki nagyon. Dõltem is a röhögéstõl, amikor Niko pár botladozó lépés után eltaknyolt. 😊 És az elpotyogása se egy elõre megírt mozdulatsor alapján íródott, hanem fizikai motor élõben számolta nekem, hogy melyik testrész hova hullik. És az új fizikai motornak hála már az autók tetején való utazás is a múlté. Kicsit erõsebben lódul meg az autó, és nem mozdulunk ellen, akkor Niko ismét a talajjal ismerkedhet meg.
Tehát az árkád hangulatát kezdi levedleni a játék. Sõt, visszatértem a négy után a vájsz szitire, és 10 perc után tisztára azt éreztem, mintha egy szaros platform játékkal játszanék. De a San Andreashoz képest is nagyon sokat fejlõdött a játék.
De visszatérve a negatívumokra, a játékot tényleg optimalizálhatták volna jobban. Ráadásul az elsõ kiadásnál odafigyelhettek volna, hogy ne egy béta verziót adjanak ki.
A lassúságra visszatérve - vagy épp folytatva azt - megemlíteném, hogy a játék baromi sok processzort is zabál. Tehát észrevehetõ külömbség van a játékélményben, ha kikapcsolok minden egyéb háttérben futó programot, ami zabál akár 1%-nyi procit percenként. Tehát ennek a játéknak a sebessége már nem csak a videókártyán múlik, hanem a processzor erején is. Forumokban olvasgattam, hogy ha valaki gépet akar fejleszteni, nagyon sokat számít, hogy a gépe 2 vagy 4 magos. Ugyanis a gép kihasználja mind a négy magot, ellentétben nagyon sok játékkal.
Olvastam egy két hozzászólást korábban, hogy milyen gépet vegyenek, ha ezzel akarnak játszani. Elsõ sorban a proci erejét emelném itt ki. A második amire oda kell figyelni, az a videó memória mennyisége. Ugyanis a játék egyszer rátelepszik a videómemóriára, és onnan csak akkor szabadítja fel magát, ha kiléptél a játékból. Tehát eléggé komoly mennyiségû texturát hány be a memóriába, és játék közben nem nagyon töltöget. Tehát a két fontos tényezõ: a proci sok magos legyen, a videómemória sok legyen. Pl ha 1 gigás videómemóriád van, akkor tuti nem lesz gondod, hogy nincs elég memcsid, és tuti tud majd a játék max beállításokkal futni.
De mindenkinek tudom ajánlani a R* vagy steames fórumok olvasgatását, mert nagyon sok hasznos info van fent, és ha akad, vagy lefagy a játékod, nem biztos, hogy a játék hibája. Pl a hiányzó textúrák a videókártya rossz drájverébõl adódott. Nálam ráadásul elõjött olyan hiba, hogy a hang is meghalt idõ után. Fórumokból kiderült, hogy a hangkártya drájverem volt hibás, és frissíteni kellett.
Anti alaisingel kapcsolatban meg csak azt tudom mondani, hogy aki 1980x1050-ben futtatja a játékot, az ne sírjon AA után, mert úgyse venné észre. Ugyanis az AA annyit tesz, hogy a pixelek közti erõs kontrasztokat simítja el inteligensen. Tehát ha felveszed retek nagy felbontásba a játékot, akkor az AA olyan minimális finomítást tesz, hogy azt nem fogod észre venni! Ez kb olyan sírás, hogy jaj az audió cdnek sokkal szebb a hangja, az mp3 meg egy nagy fos. Ehhez is csak azt tudom hozzátenni, hogy ha nem vagy szakember, AKKOR NEM FOGOD ÉSZREVENNI A KÜLÖMBSÉGET! Tehát AA-t használni max felbontáson tök fölös. Csak lezabálja az FPS-t. AA-nak kis felbontásban van értelme, pl 800x600.
Egy vicces apróságra is felhivnám a figyelmet: a nyalókát nyalogató csajnak 6 újja van. 😊 Ugyanis a mutató ujja egyszerre van kinyújtva és behajlítva. 😊 Ez az apróság valahogy elkerülte az összes tesztelõ és a grafikusok figyelmét is. 😊
A
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
\"Believing in fate, doesn\'t mean you have to surrender to it!\"
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Amikor kijöttek X360 és PS3, (Wii az más kategória), akkor volt igazán nagy õrület, mert tényleg óriási lemaradása volt a PC-nek. Mára már ez lemorzsolódott. És eljön majd az az idõ, amikor le kell cserélni azokat a bizonyos konzolokat is a következõ PS4-re, és Xbox720-ra <#hehe>#hehe>
\"Believing in fate, doesn\'t mean you have to surrender to it!\"
Meg azért a ház+táp+vinyó+ODD mesze nincs kb 80 ezer forint, hanem max 40 ezer. Maradékból kijön egy 22 wide + egér és bill vagy 19 wide és az egyik perifériiát ki leeht váltani (vagy mindkettõt). Túlozni sem kell.
Én is inkább a PC-met bõvíteném, az fix. Miért? Olyan játékstílusokat szeretek, amelyek PC-n megszokottak és kész.
R* elkurta nem kicsit nagyon. Már az nevetséges hogy nincs élsimítás. Remélem tanulnak az esetbõl. Ha nem akkor kapják be...
Na végre, ezt akartam hallani. Akkor nem vagyok egyedül evvel a gondolatommal. Én is úgy látom, ohgy a Radeon HD 4xxx nem a szokásos fél-egy év fejlõdést hozta, hanem 2-3 évet. De a másik oldalról is igaz valamelyest ez (persze azért kisebb mértékben).
Szó nincs divat fikázásról, csak eltérõ véleményekrõl, igényekrõl.
Olyan lehet, aki a magas gépigény, bugok, meg másolásvédelem miatt már eleve negatívan tekint a játékra, és jobban lehúzza a játékot mint amennyire megérdemli, én szerintem jogosan.
Képzeld el, aki megveszi a gépét, majd félóránként ki kell lépni a játékból, mert nem csak elfogy a vram, hanem még valahogy akadályozza is magát. Biztos vagyok abban, hogy aki nagyon várta a játékot, most csalódott. Megvett egy gépet mondjuk a közelmúltban és a R* szarik rá. Szóval jogosan van felháborodva.
Aki akart venni konzolt ezen játék miatt, az már megtette. Akinek jó lassúcskán, grafikai bugokkal és kifagyó MI-vel, hát tolja így. Csak érted ez 12 ezret csak úgy ér meg, ha tavasszal kihoznak valami nagy javítást.
Hát kinek mi a szép grafika, szerintem rossz ránézni, nagyon fakó. De ez egyéni megítélés.
A játékok áránál szoktak elõhozakodni, hogy hát aki 17k-ért veszi meg annak úgy kell, hisz kapható újonnan 10k-ért is. Az igaz, hogy már a galaxisnál is elõfordul friss konzolos cím 12k-ért.
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Siman viszi GTA 4-et, Crysis-t stb.
Ugyhogy gratulalok, okos voltal. Ulj le.
Egyebkent az Xbox-nal mindig mindenki elfelejti megemliteni, hogy 2 szer annyiba kerul egy jatek ujonan. Sot PC-n 1-2 honap alatt par ezer ft-ra esik, mig Xboxon tartja az arat. 1-2 jatekot veszel meg xboxhoz es gyorsan PC arba vagy.
Masik, hogy PC-n nem vagy rakenyszeritve a gyartora. Ha nemtetszik a microsoft akkor felteszel mast, letoltod torten, beleirsz az oprendszerbe akarmi. PC user-el nem lehet kicseszni, mert sokkal inkabb van fizikai hozzaferese a gephez, mint egy konzolosnak.
Masik, hogy milyen jatekok vannak konzolra/pc-re. Nyilvan, ha MMO-zni akar valaki, akkor nem vesz konzolt. Ha CS, BF stb. jatekos nem vesz konzolt. Ha strategiai jatekokat szereti nem vesz konzolt.
Nekem volt Xboxom is, PC-m is van. Xbox par hetig volt, aztan az arahoz hozzadobtam 40 ezer ft-ot es lett most egy normalis gepem. Persze en nem csak jatekra hasznalom, de a jatekok is foleg PC-sek.
Persze nem mondom, hogy olcsobb, de azert nincs olyan egetrengeto kulonbseg. Fugg attol, hogy mennyi jatekot veszel.
A
Mi is karácsonyi ajándéknak vettük meg, nagyon sokan lehettek még ugyanígy.
NAGYON JÓ a grafikája (aki fikázza, annak sz@r videokártyája van!) és szuperjó a játék!!!
Pár hónap múlva a TOP-lista elején lesz! <#eljen>#eljen>
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ \"A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást.\"
Most biztosan szerzek pár új "barátot", azért el szeretném én is mondani a véleményem. Mivel ritkán szólok hozzá a témékhoz, igyekszem összeszedetten írni. (inkább csak olvasom a fórumot)
Tehát: Szerintem ez tényleg az év játéka, legalábbis számomra. Van persze néhány zavaró dolog, de az mindig van és még patch sincs.
A grafika szerintem nagyon szép 8-9 pontot adnék rá, a játék hangulata egyértelmûen 10-es, hangok 7-8.
Negatívumként a nehezen megszokható, nem configolható irányítást és a silány minõségû rádió adást emelném ki. Egyéb gondom nekem nincs a játékkal, nem fagy, nem dob ki stb.
Q9300, 4GB RAM, ATI 3870 512-es ultimate-el
Szerintem aki lehúzza ezt a gamát az csak azért teszi, mert:
0. kevés a gépe hozzá
1. vagy nem játszott még vele, csak látott pár "jutubos" videót ami nem adja vissza a játék grafikáját hangulatát
2. divatból (mert divat lehúzni mindent)
3. konzol fan és lehetne akármilyen a game akkor sem lenne elég jó
Egyébként szerintem is tehették volna alább a mércét gépigényben, de legyünk õszinték 2009-ben szerintem az új játékok 60%-a ilyen ha nem durvább gépigénnyel jön majd ki. Fõleg, hogy a fejlesztõk a hardvergyártók igényeihez igazodnak, mégha nincs is leírva sehol sem.
üdv.: Fefe
Egyébként hozzáteszem hogy a gépemen a Gears of War 1 zsírkirályul futott, én magam is meglepõdtem, szóval nem mondhatni hogy évek óta nem játszanék, sõt 😊
De most megérett a gép az újításra (szintén legalább 4 évre tervezve), és akkor már legyen jó.
Egyébként én is részben konzolos vagyok, de nem vagyok fanboy. Annyit tudok állítani, hogy 2002 óta van PS2-m, és ha lemérnénk hogy idõben mennyit játszottam azóta Ps2 és PC elött, valszeg a Ps2 nyerne. Lehet jönni a grafikával meg akármivel, de az emberek néha hajlamosak elfelejteni a játékok lelkét 😊 A konzolokra olyan minõségi anyagok jönnek ki amik sajnos PC re sosem, tudnám sorolni a Ps2 es címeket. Pl. a top4 számomra sorrend nélkül: Shadow of the Colossus, Metal Gear Solid 3, Xenosaga, Final Fantasy 10. Sajnos egyik sem jött ki pcre. Tudom mind japán játék, de hát ha egyszer tudnak... 😊 Na meg egészen más élmény fotelbõl kontrollerrel játszani (igen, FPS re, stratégiára alkalmatlan, minden másra szerintem alkalmasabb, kényelmesebb).
Az Xbox360 különösebben nem vonz, mert egy jó konzolnak szerintem az ismérve a különleges exkluzív játékok, amivel a box jelenleg nem nagyon büszkélkedhet (max a Halo3 al). A Ps3 már most is jobban áll (MGS3), csak sajna nem olcsó, meg egy hdtv sem ártana 😊
Szerintem Pc konzol együtt jó 😊
Kipróbáltam egy erõs PC-n, tényleg Highon ment a legjobban.
A
Egyébként a 8.11-es catalyst van fent, és a játékot se patcheltem...nemtom az milyen teljesítményjavulást okozna...ha okozna 1általán
Még nem játszottam a gammel, mert a jelenlegi gépem nem elég hozzá 😊
Mostanában tervezek újítani. Remélem a GTAIV remekül fog futni rajta. Viszont olvasgatva a hozzászólásokat, azért gondoltam megkérdezem mi a véleményetek hardver ügyileg. Egy Core 2 Duo E8400 (3 Ghz), és egy Ati HD4870 1giga memóriával, meg mondjuk 2-3 giga RAM azért bõven elég hozzá ugye?
Még 1 kérdés, olvastam sok helyen hogy a game felbontáshoz igazítja a grafikai minõséget (hát ez már alapból wtf kategória). Namost az én monitorom 1280*1024 natívban. Van erre valami megoldás hogy legyen high beállítás, élsimítás, AF meg minden jó? (gondolom ha más nincs szoftveresen a videokártya menüjében azért csak rá lehet erõltetni az élsimítást meg a többit).
Thx