120
  • Gamecube86
    #120
    Miért van ilyen gépigénye ennek a hulladéknak? o.O
    Játék közben egyenleteket old meg a gépem a nasa-nak vagy mi?
  • Sance231
    #119
    Jaj, A SZEMEEEM! :DD
  • opeca
    #118
    Mit kell ezen találgatni? Nulla marketingnek, erősen bugos release-nek, illetve az évek óta tartó PC-ellenes fikahadjáratnak az eredménye, amit természetesen a konzolgyártóknak nyaló kiadók, illetve maguk a konzolgyártók kreáltak, kiv. Microsoft.
  • Balumann
    #117
    Jah, amikor az árakat nézzük, akkor PC-hez kell minden, monitor, hangfalak, stb., de boxnál sosem. Nem a warezmakik vágják rá, hanem azok akik az árakat figyelik. Drágábbak a játékok konzolra, és idővel bejön az ára ha több játékot veszel. Szebb játék, több játék, PC-n is lehet játszani, van előnye, és ha látják hogy nem lehet hülyíteni az embereket és maradnak sokan PC-n, akkor PC-re is lesznek jobb játékok. Csak annyi kellene, hogy aki PC-n szeret játszani, kihasználja a gyorsabb gépet sok szempontból, az ne hagyja magát meghülyíteni ezekkel a szűklátókörü konzolos dumákkal. Nézze meg mindenki az előnyeit, a játékkínálatot, és döntse el saját magának.
    Nem kell győzködni a másikat, mindenkinek meg van a saját igénye, álláspontja.
  • tomcsa4
    #116
    De a monitort nem adják ingyen. Ha PChez számoljuk, boxhoz is kell (és most nem feltétlen a 150 ezres baromságra gondoltam, ami netszerte terjed, de azért kell az is).

    Zola, lehet nálunk sok a kocajátékos és kevés a HC. Meg azt is érdemes megnézni nálunk hány háztartás van és más országokban mennyi. Én pl (hogy magamból induljak ki) ingyen sem kell box, komolyan beszélek. PC-re várom a játékokat (ami érdekel), a régi játékaim is fontosak. Ráadásul az MMO nagy úr lett (azt hittem lecsitul 2008 végére, de nem).
  • zola2000
    #115
    Nem tudom de egy x360arcadeon szép grafika semmi rece, néha egy kis popup, de az a júniusi patch után tűrhető mértékű lett(előtte tűrhetetlenül sok volt,de már jó), van elsimítás, komoly fizika, sehol semmi akadás. Mindez 40k+3k a monitorkábel és semmi probléma, szóval nem értem az embereket, még a legnagyobb warezmaki is rávágja az egyetlen hátrányt, hogy drágábbak a játékok mint pcn. Ja és xen vannak a gta4nél jóval szebb játékok is amik nincsenek pcn de azt már lejjebb írtam.
  • Balumann
    #114
    Ezen fölösleges vitázni, van olyan hanganyag amin azonnal észlelni lehet a különbséget a leggagyibb fülessel meg hangszóróval, és van aminél az életbe nem fognak különbséget észrevenni (persze jó minőségü mp3 tömörítésnél, pl. 320-as). Hasonlíts össze egy komolyzenei felvételt mp3-ban és audio cd-n, amiben zenekar, énekesek meg minden van, akármilyen botfüllel észreveszed hogy ég és föld a különbség. Könnyűzenében már kevesebb az esélye, pl. Green day van meg audio cd-n és mp3-ban, nah ott pl. semmi különbséget nem hallok, mind a 2 nagyon jó minőség.

    De hogy visszatérjünk a témára, engem a recék sem zavarnának. Előző topikban raktam be képet, hogy az én gépemen - akármit állítok - hogyan néz ki a grafika -> szörnyen, még medium -on is. Mintha 320x240 -es felbontásban játszanék körülbelül, de érdekes mert van néhány textúra ami meg viszonlyag jó, fejeket szinte egyáltalán nem lehet kivenni. Csináltam már én is mindent, legújabb driver (mindent próbáltam állítani), dx frissítve, stb. Ennyit erről.
  • tomcsa4
    #113
    Én azt tapasztaltam, hogy egy 2700Ft-os A4Tech fülesen is van különbség (nagyon jók a mai fülesek már), hangrendszerrel meg simán. És akkor én még a süket kategóriába tartozom.
  • Callisto
    #112
    "Ez kb olyan sírás, hogy jaj az audió cdnek sokkal szebb a hangja, az mp3 meg egy nagy fos. Ehhez is csak azt tudom hozzátenni, hogy ha nem vagy szakember, AKKOR NEM FOGOD ÉSZREVENNI A KÜLÖMBSÉGET!"

    Ekkora marhaságot tudsz mondani, inkább ne írj semmit. Hallottál már arról, hogy egy adott lánc kimeneti eredménye olyan minőségű lesz mint a leggyengébb láncszem? Gyere el hallgasd meg nálam az MP3-at és a FLAC-et vagy audio CD-t és ha totál botfülű vagy akkor is meg fogod hallan a különbséget. Ég és föld. De ez más téma, no OFF.
  • AbyssLord
    #111
    Egy apróságot megemlítenék, amit még senki se említett meg: A pc-s verzió sokkal szebb mint a konzolos. Valamelyik hivatalos fórumon olvastam, hogy egy picit veszed feljebb a minimális konfigtól, és máris szebben fut, mint azt konzolon valaha is tudta. Tehát nem csak egy egyszerűbb portról van szó, hanem továbbfejlesztették a játékot pc-re.
    Azt persze hozzá kell tegyem, hogy az első megjelent verzió egy bughalom volt. Ugyanis én is a megjelenés napján vettem meg steamen keresztül. És akkor tényleg egy förtelem volt a játék. Mindent minimumra vettem, és akkor is szaggatott, pedíg más játékok (dead space pl) maxra véve simán ment. Ráadásul textúrákat nem töltött be, pl előfordult, hogy az eget nem töltötte be, napfény se volt, tehát förtelem.
    Viszont az első hivatalos pecs után már kezd valami kikandikálni. Most meg tudom tenni, hogy max felbontáson futtatva max textúrával ugyanolyan sebességgel fut, mint annak előtte. Ja és a vsync kikapcsolásával még gyorsabb is lett. Így viszont az állam a földön koppant! Újrakezdtem a játékot, mert teljesen más élmény lett.
    Ráadásul nagyon sok apró újítást vittek bele, amit csak hosszabb játék alatt talál meg az ember. Ilyen pl az emberek, akik nem egy feldönthetetlen oszlopok most már, még a te játékos karaktered se. Ez nekem a részeg módban jött ki nagyon. Dőltem is a röhögéstől, amikor Niko pár botladozó lépés után eltaknyolt. :) És az elpotyogása se egy előre megírt mozdulatsor alapján íródott, hanem fizikai motor élőben számolta nekem, hogy melyik testrész hova hullik. És az új fizikai motornak hála már az autók tetején való utazás is a múlté. Kicsit erősebben lódul meg az autó, és nem mozdulunk ellen, akkor Niko ismét a talajjal ismerkedhet meg.
    Tehát az árkád hangulatát kezdi levedleni a játék. Sőt, visszatértem a négy után a vájsz szitire, és 10 perc után tisztára azt éreztem, mintha egy szaros platform játékkal játszanék. De a San Andreashoz képest is nagyon sokat fejlődött a játék.
    De visszatérve a negatívumokra, a játékot tényleg optimalizálhatták volna jobban. Ráadásul az első kiadásnál odafigyelhettek volna, hogy ne egy béta verziót adjanak ki.
    A lassúságra visszatérve - vagy épp folytatva azt - megemlíteném, hogy a játék baromi sok processzort is zabál. Tehát észrevehető külömbség van a játékélményben, ha kikapcsolok minden egyéb háttérben futó programot, ami zabál akár 1%-nyi procit percenként. Tehát ennek a játéknak a sebessége már nem csak a videókártyán múlik, hanem a processzor erején is. Forumokban olvasgattam, hogy ha valaki gépet akar fejleszteni, nagyon sokat számít, hogy a gépe 2 vagy 4 magos. Ugyanis a gép kihasználja mind a négy magot, ellentétben nagyon sok játékkal.
    Olvastam egy két hozzászólást korábban, hogy milyen gépet vegyenek, ha ezzel akarnak játszani. Első sorban a proci erejét emelném itt ki. A második amire oda kell figyelni, az a videó memória mennyisége. Ugyanis a játék egyszer rátelepszik a videómemóriára, és onnan csak akkor szabadítja fel magát, ha kiléptél a játékból. Tehát eléggé komoly mennyiségű texturát hány be a memóriába, és játék közben nem nagyon töltöget. Tehát a két fontos tényező: a proci sok magos legyen, a videómemória sok legyen. Pl ha 1 gigás videómemóriád van, akkor tuti nem lesz gondod, hogy nincs elég memcsid, és tuti tud majd a játék max beállításokkal futni.
    De mindenkinek tudom ajánlani a R* vagy steames fórumok olvasgatását, mert nagyon sok hasznos info van fent, és ha akad, vagy lefagy a játékod, nem biztos, hogy a játék hibája. Pl a hiányzó textúrák a videókártya rossz drájveréből adódott. Nálam ráadásul előjött olyan hiba, hogy a hang is meghalt idő után. Fórumokból kiderült, hogy a hangkártya drájverem volt hibás, és frissíteni kellett.
    Anti alaisingel kapcsolatban meg csak azt tudom mondani, hogy aki 1980x1050-ben futtatja a játékot, az ne sírjon AA után, mert úgyse venné észre. Ugyanis az AA annyit tesz, hogy a pixelek közti erős kontrasztokat simítja el inteligensen. Tehát ha felveszed retek nagy felbontásba a játékot, akkor az AA olyan minimális finomítást tesz, hogy azt nem fogod észre venni! Ez kb olyan sírás, hogy jaj az audió cdnek sokkal szebb a hangja, az mp3 meg egy nagy fos. Ehhez is csak azt tudom hozzátenni, hogy ha nem vagy szakember, AKKOR NEM FOGOD ÉSZREVENNI A KÜLÖMBSÉGET! Tehát AA-t használni max felbontáson tök fölös. Csak lezabálja az FPS-t. AA-nak kis felbontásban van értelme, pl 800x600.
    Egy vicces apróságra is felhivnám a figyelmet: a nyalókát nyalogató csajnak 6 újja van. :) Ugyanis a mutató ujja egyszerre van kinyújtva és behajlítva. :) Ez az apróság valahogy elkerülte az összes tesztelő és a grafikusok figyelmét is. :)
  • zola2000
    #110
    Bogzos grafika?! Nézd meg a bogzos PGRt, forza2t, mind a kettő játék jóval szebb mint a gta4 bogzon. Na persze az idei gears of wars 2, meg a jövőre érkező star ocean4, és final fantasy 13 grafikája főleg sokkal szebb mint a gta4.
  • Lame
    #109
    Jogos, ok is jok. Az Oblivionnal en is elvoltam egy darabig :)
  • koschwarz
    #108
    szintén ízlés kérdése, de az egyéves pc-s termésből egy kezemen megszámolom, mennyi játék érdekel egyáltalán. persze lehet hogy xbox-ra több ilyen játék is kijön (mármint olyan amivel játszanék), de minek, ha azzal sem tudok játszani, amit pc-re megveszek (legalábbis több hónapos csúszással kezdek neki egy újnak). többek között ezért sem lesz konzolom soha, mert azzal sem játszanék többet. főleg mert nincs rá időm. így aztán persze azt sem érzem, hogy futószalagon tolom a játékokat, mint egyesek, és lassan már egy játék sem tud igazán érdekelni, vagy feldobni, mert annyira "kiégtem".
  • koschwarz
    #107
    szerintem ide sorolható még a bethesda is. amihez nyúlnak, arany lesz, főleg a minőség miatt. persze lehet vitatkozni ízléseken és pofonokon, de pl. az oblivion és a fallout3 is átlagon felüli játék, ráadásul viszik mint a cukrot még pc-re is. tegnap pc-s fallout3-at nem kaptam 576-ban, elfogyott!!! :) saturnból vettem le a polcról az utolsó dobozt!!! (legalábbis ugyanabban a pesti plázában)
  • lac111
    #106
    Én az előző gépem 4 éve vettem, és kb 20at költöttem rá a 4 év alatt, és tökéletesen jól szolgált! Szóval egy PC is viszonylag sokáig bírja, csak most legutóbb volt egy nagy ugrás konzolokkal(meg ugye az PCI-E-re való átállás). Mindenképpen drágább a PC, viszont cserébe van egy kis plussz
  • Beyond silence
    #105
    Na elég lesz, nem megint a warezt kell hibáztatni...! Amikor olyan mocsok védelem van rajta hogy ihaj.. inkább ez rémiszti a vásárlót, meg a bugzos grafika, meg a gépigény... De egyébként sem akkor nagyon nagy szám nekem mint amekkorát hypeolták.
  • Lame
    #104
    A Blizzard pl pont azt teszi amit leirtal es kaszal is rendesen. Lam-lam a minosegi cuccokat szeretik az emberek. Csak itt rajtuk meg talan meg a Valve-n kivul mast ez mar nem erdekel. A penz jojjon be a tobbi nem erdekes. Ugy is megveszik a kovetkezo reszt is a hulyek. Minek strapaljak magukat?
  • narumon
    #103
    Le kell cserélni ez tény de nem mindegy hogy mikor. Én 2006 év elején vettem az én xemet, azóta eltelt gyak 3 év. Ezt megúsztam PC fejlesztés nélkül és a 2009-es év is így fog eltelni. Azt a néhány játékot ami pcn érdekel elviszi az én gépem is a többire meg ott az xbox. A legnagyobb baj egyébként az, hogy PCre sokszor egy évben nem jelenik meg annyi játék mint konzolra egy hónap alatt :(
  • lac111
    #102
    Én kb. 1 éve újítottam gépet, akkor költöttem rá 70-et, ebből lejött a régi gépem ára, amiért 20ezret adtam el. Nyár végén pedig vettem egy 8800 GTS-t, 15ért, használtam. Tehát költöttem 65 ezeret, és ezzel a géppel még legalább 1-2 évig meg tudom mozgatni a játékokat.
    Amikor kijöttek X360 és PS3, (Wii az más kategória), akkor volt igazán nagy őrület, mert tényleg óriási lemaradása volt a PC-nek. Mára már ez lemorzsolódott. És eljön majd az az idő, amikor le kell cserélni azokat a bizonyos konzolokat is a következő PS4-re, és Xbox720-ra
  • n0k0m
    #101
    Nem irtam vegig csak a jateknal fontos alkatreszeket. 120-ban bennevolt billentyuzet, eger, teljes gephaz mindennel. Kiveve monitor.
  • tomcsa4
    #100
    Jó, de szerintem ezt sokan tudják. És mégis sokan inkább bővítik a PC-jüket, mint hogy konzolt vennének. Miért? Fene tudja, de nem kell őket megvetni, lenézni.

    Meg azért a ház+táp+vinyó+ODD mesze nincs kb 80 ezer forint, hanem max 40 ezer. Maradékból kijön egy 22 wide + egér és bill vagy 19 wide és az egyik perifériiát ki leeht váltani (vagy mindkettőt). Túlozni sem kell.

    Én is inkább a PC-met bővíteném, az fix. Miért? Olyan játékstílusokat szeretek, amelyek PC-n megszokottak és kész.
  • pepe792
    #99
    Nem kötözködni akarok. De nemcsak ebből a 3 alkatrészből áll egy gép. A három alkatrész ára valóban 120ezer körül van. De egy géphez kell alaplap, táp, ház winchester, optikai maghajtó. aztán máris 200ezer környékén járunk. monitort, egeret, billentyűzetet meg nem is vettünk még...

    R* elkurta nem kicsit nagyon. Már az nevetséges hogy nincs élsimítás. Remélem tanulnak az esetből. Ha nem akkor kapják be...
  • tomcsa4
    #98
    2Ja csak tudod a bizonyos alkatrészek évjáratáról és elméleti képességeiről van szó szóval nemigaz hogy egy tavalyi kártya wttől izzadni kezd..."

    Na végre, ezt akartam hallani. Akkor nem vagyok egyedül evvel a gondolatommal. Én is úgy látom, ohgy a Radeon HD 4xxx nem a szokásos fél-egy év fejlődést hozta, hanem 2-3 évet. De a másik oldalról is igaz valamelyest ez (persze azért kisebb mértékben).
  • atiat
    #97
    n0k0m: Ja csak tudod a bizonyos alkatrészek évjáratáról és elméleti képességeiről van szó szóval nemigaz hogy egy tavalyi kártya wttől izzadni kezd, gratulálok okos voltál, leülhetsz... (imádom az ilyen IQ fightereket: Ja hogy csak 120000? Vegyünk hármat...)
  • wfefe
    #96
    Bármikor találkozhatunk. Csak annyit kérdeznék, hogy ha olyan szar akkor miért játszottad ki végig a játékot? Miért nem hagytad abba már akkor amikor számodra világossá vált, hogy ezt tűzre kell dobni?
  • wfefe
    #95
    Értelek, és tiszteletben tartom a véleményedet. Bár mindenki így írná le a véleményét :) A patch és a modok majd azért biztosan dobnak a megítélésen.
  • gyuri12
    #94
    Mikor találkozunk? Én egy ilyen ember vagyok,pedig kijátszottam a játékot. És nem zavartak a bugok,sem az optimalizálatlanság,mert boxon játszottam.
  • Balumann
    #93
    Nagyon sokan írták forumban, hogy végig is vitték, és idő után vált unalmassá, tehát hogy eleinte istenítették, de idővel az lett a véleményük, hogy nem olyan jó. Elég sok konzolos írta még mielőtt megjelent PC-re is, hogy nagyon hamar rá lehet unni, és olyat is hogy korábbi részek sokkal jobban lekötötték, hosszabb időre.
    Szó nincs divat fikázásról, csak eltérő véleményekről, igényekről.
    Olyan lehet, aki a magas gépigény, bugok, meg másolásvédelem miatt már eleve negatívan tekint a játékra, és jobban lehúzza a játékot mint amennyire megérdemli, én szerintem jogosan.
  • wfefe
    #92
    Olyan emberrel még nem találkoztam aki játszott vele és úgy állt fel a géptől, hogy ez egy nagy rakás kaka és tűzre vele. Csak azok húzzák le akik nem gamáltak vele. Szerintem a GTA most is letett bizonyos szintem egy etalont az asztalra, mégha nem is bugmentes, meg lehetne optimalizáltabb. A gépigény meg szerintem fog még változni, mert a Vice City is ilyen volt annó, aztán jött az első patch ami optimalizálta a progit és mindjárt kisebb lett a gépigény. Úgyhogy ez csak idő kérdése szerintem.
  • wfefe
    #91
    Teljes mértékben igazat adok neked, én csak azon vagyok felháborodva aki "divatfikázni" jár a fórumra. Mert aki játszik vele, és vannak észrevételei az teljesen más hangvételben reagálja le ezt a problémát, mint az aki azt sem tudja miről beszél.
  • tomcsa4
    #90
    Nem az elfogultságoddal van baj. Nem is részleteztem a játékélményt, grafikát, hangokat stb, amiket felsoroltál. Mindössze a kis négy pontosod szúrta a szemem.

    Képzeld el, aki megveszi a gépét, majd félóránként ki kell lépni a játékból, mert nem csak elfogy a vram, hanem még valahogy akadályozza is magát. Biztos vagyok abban, hogy aki nagyon várta a játékot, most csalódott. Megvett egy gépet mondjuk a közelmúltban és a R* szarik rá. Szóval jogosan van felháborodva.

    Aki akart venni konzolt ezen játék miatt, az már megtette. Akinek jó lassúcskán, grafikai bugokkal és kifagyó MI-vel, hát tolja így. Csak érted ez 12 ezret csak úgy ér meg, ha tavasszal kihoznak valami nagy javítást.
  • n0k0m
    #89
    Grafikat SA-hoz, Saints row-hoz, mercenaries-hoz es a tobbihez lehet hasonlitgatni, nem crysishoz meg cod 4-hez. Vannak benne nagyon jo megoldasok. Dinamikus arnyekok, euphoria karaktermotor, fejlett fizika (toresek), szep idojarasi effektek, por, fust, szalldoso szemet es papirok, szepen tukrozodo autok... Osszhatasban is eleg kellemes. PC-n foleg azert szebb, mert kikapcsolhato az idetlen elmosasa a hatternek. Sokkal elesebbnek, nagyobb felbontasunak tunik igy a jatek. Persze AA hianya jobban kijon, de 1440*900-as felbontasnal szerintem nem zavaro. En ugyanazon a monitoron jatszottam xboxon es PC-n is, igy van pontos osszehasonlitasi alapom. Szinekben nem lattam nagyobb kulonbseget, a fakosag altalaban a napszaktol fugg. Naplementekor ugyanugy pompazik a szinekben pc-n is, de napkozben xboxon is elofordul, hogy szurkes-kekes arnyalatu.
  • wfefe
    #88
    Köszi, hogy hozzásszóltál a hozzászólásomhoz építő jelleggel. Ebből látszik, hogy igazam volt a besorolást illetően... Csak akinek inge az veszi magára
  • wfefe
    #87
    Lehet elfogult vagyok, mert nagyon tetszik a játék, és hosszú idő óta ez az első olyan game ami tényleg leköt, de pont ezért tettem hozzá mindenhol, hogy szerintem. A nagyon fakó az szerintem részben igaz csak, nekem a szép grafika nem a színtelítettségnél jön elő, hanem hogy részletes. Pl az aszfalt az kifjezetten tetszik, hogy nem az a csillogós xar ami az nfs-ekben van. A fakósága meg szerintem a város adottságaiból adódik. A VIII. kerületben sincsenek igazán színek :)
  • tomcsa4
    #86
    Na ennyire szűk látókörűnek sem kell lenni (a négy pontosodra gondoltam).

    Hát kinek mi a szép grafika, szerintem rossz ránézni, nagyon fakó. De ez egyéni megítélés.
  • tomcsa4
    #85
    Én szerintem meg a konzolos alkalmazkodik az MS-hez és kész. Annyira sok dolog nincs vele, szóval nem nehéz.

    A játékok áránál szoktak előhozakodni, hogy hát aki 17k-ért veszi meg annak úgy kell, hisz kapható újonnan 10k-ért is. Az igaz, hogy már a galaxisnál is előfordul friss konzolos cím 12k-ért.

  • bertino
    #84
    uristen
  • n0k0m
    #83
    120 ezerbol: intel E8400 (3ghz), 4 giga kingston ddr2-800 ram, EvGA 9800 GTX ...
    Siman viszi GTA 4-et, Crysis-t stb.
    Ugyhogy gratulalok, okos voltal. Ulj le.

    Egyebkent az Xbox-nal mindig mindenki elfelejti megemliteni, hogy 2 szer annyiba kerul egy jatek ujonan. Sot PC-n 1-2 honap alatt par ezer ft-ra esik, mig Xboxon tartja az arat. 1-2 jatekot veszel meg xboxhoz es gyorsan PC arba vagy.

    Masik, hogy PC-n nem vagy rakenyszeritve a gyartora. Ha nemtetszik a microsoft akkor felteszel mast, letoltod torten, beleirsz az oprendszerbe akarmi. PC user-el nem lehet kicseszni, mert sokkal inkabb van fizikai hozzaferese a gephez, mint egy konzolosnak.

    Masik, hogy milyen jatekok vannak konzolra/pc-re. Nyilvan, ha MMO-zni akar valaki, akkor nem vesz konzolt. Ha CS, BF stb. jatekos nem vesz konzolt. Ha strategiai jatekokat szereti nem vesz konzolt.

    Nekem volt Xboxom is, PC-m is van. Xbox par hetig volt, aztan az arahoz hozzadobtam 40 ezer ft-ot es lett most egy normalis gepem. Persze en nem csak jatekra hasznalom, de a jatekok is foleg PC-sek.

    Persze nem mondom, hogy olcsobb, de azert nincs olyan egetrengeto kulonbseg. Fugg attol, hogy mennyi jatekot veszel.
  • atiat
    #82
    redfish: Jónak jó de nem egy crysis mégis irdatlan gépigénye van, oké hogy mozog a teljes környezet de könyörgöm randomban dobál le minden xart ehhez miért kell ilyen gép? Maxon néha elkezd akadni illetve csak beakad néhány másodpercre de ez akkor is idegesítő amikor elméletileg jó géped van...
  • zola2000
    #81
    Röhögni fogsz, de nekem athlon1200as cpuval, 1,5giga rammal, windows2000el nincs problémám a pcm sebességével. Mondjuk én csak netezek, torrentezek, dvdt írok rajta, ha valakinek munkára kell vagy ilyesmi azt megértem...