154
-
#154 Hát ezen majdnem besírtam. -
Epikurosz #153 Igen, most rájöttem én is, hogy 600 kapcsolat az kicsit sok lehet. :-) -
dez #152 Neked is sok: úgy többe kerül a leves (overhead), mint a hús (hasznos adat)... Korlátozd a kapcsolatok számát. -
Epikurosz #151 kipróbáltam, olyan, mint amit a neve mutat: cFos
Semmire sem jó. Adott számú kapcsolat után bedobja a törülközőt, hogy neki ez sok. -
rumkola #150 használj cfos ill. cfosspeed-et -
stemplar #149
"A wikipedia úgy készül hogy beregisztrálom magam és írok, holnap pedig rám hivatkozol. Ettől függetlenül nem vitatom hogy átviteli sebességnél az valójában mondjuk 10,000,000 bit/s viszont ha én leszámolom, akkor normálisan számolom le, mert végeredményben digitálisan fogom felhasználni, annak alapja pedig a 2-es számrendszer, ahhoz pedig a váltószám az 1024. Tehát, ha az a feladat, mennyi időtartamig béreljünk egy bérelt vonalat hogy egy x TB fájl lejöjjön, akkor téged páros lábbal fognak kirúgni mert a vonal azelőtt megszakad hogy a fájl teljesen letöltődött volna."
miért is rúgnák ki páros lábbal? nem azt állította, hogy a file méretek esetében 10-es alapon kell számolni, csak azt, hogy az adatátvitel esetében.
na mindegy, azért látom utánanéztél, és ezért írtad, hogy nem vitatod, hogy adatátvitel esetében 10-es alapú a váltószám -
dez #148 Oszd el legalább 10-zel... -
Epikurosz #147 Szívesen!
Oszt' jó legyél! -
gybfefe #146 Köszönjük Pipike! -
Epikurosz #145 De igen, állampolgári jogon!
Személyi igazolványt is ad mindenkinek az állam, adjon netelérést is, mondjuk egyszeri kötelező illetékért. Utána az ügyintézés on-line menne csak.
Gondoljatok bele: csak a szavazások, választások netre költöztetésével több tíz milliárd forintot spórolna meg a költségvetés. Több lenne a haszon, mint a kiadás! folytassam? -
HUNRusty #144 ingyen nem fog neked egyik telefonszolgaltato sem vonalat adni -
#143 te inkább mennj és ezen gondolkozz még egy picit... -
homeless #142 Köszönjük Emese! -
Epikurosz #141 Na, valahol a 80. hsz-ig olvastam el, de MUSZÁJ LESZEK megint megmondani a tutit!!!
Kedves Szolgáltatók!
Van egy forradalmian új ajánlatom, de ezennel le is védem, és, ha a beleegyezésem nélkül megvalósítják, véresre perelem magukat!
A lényeg: havi 500 MB adatforgalomig ingyen adom a legalább 3,6 Mbps sebességű netet.
Aki csak e-mailezni akar, esetleg pár weblapot böngészni, annak ingyért van a net.
Efelett a fel és letöltendő adatmennyiség korlátlan, de a kedves felhasználó arányosan fizet minden egyes GB után.
Teszem azt 500 MB - 1 GB-ig: 1000 Ft
Efölött minden 1 GB 500-250 Ft.
Tehát, ha valaki 10 GB-ot forgat meg havonta, akkor 5000 forintot fizet, ha 30 GB-ot, akkor 15 ezer Ft-ot stb. Esetleg, lehet azt, hogy minél nagyobb az adatforgalom, annál olcsóbb 1 GB.
Ilymódon, internetelérést lehetne biztosítani mindenkinek, a csóró e-mailezőnek, és a torrentezőnek is.
Lehet torrentezni orrvérzésig, de arányosan többet kell fizetni érte.
Nincs olyan, hogy korlátlan, meg átalány, meg anyám tyúkja. -
dez #140 Én is megvagyok nélküled, de sajnos néha beléd botlok, olyan hsz-re vagyok kénytelen reagálni, amit történetesen te írtál.
Igen, a mérföldnél hozzáteszik, hogy tengeri, ha éppen arról van szó. De a MB-hoz, GB-hoz nem teszik hozzá, hanem hol 10-es, hol 2-es alapúan használják, és nem is kerül ki mindig melyik, ami egy káosz. Ez tarthatatlan állapot...
Ha 2-es alapúan adod meg a számot, akkor a szabályozás szerint igenis kötelező lenne a KiB, MiB, GiB, stb. alak! Csak használható a K, M, G, stb. is, de szabályosan 10-es alapúan.
Azért írtam a MS-ot, mert az újabb kiadású OS-ei is mind 2-es alapon használják a SI előtagokat, ami már helytelen. És persze sok program is így tesz, főleg a régebbiek, amiket nem fognak csak ezért átírni. De mint írtam, sok újabb programban beállítható a dolog. És az újabb Linuxokban is. -
totya4 #139 El, mert nem bírod ki nélkülem, érdekes én megvagyok nélküled.
"Jópár éve életbe lépett az a nemzetközi szabályozás, hogy a kilo, mega, giga, stb. előtagoknak a számtechben is az eredeti, 10-es alapú használata a szabályos"
Ha elolvastad volna az utolsó sort amit írtam...ami
"Ha nagyon akarod ennek az 1024x-es számolásnak is lenne saját hivatalos megnevezése, pl. KiB MiB GiB de nincs rákényszerítve senki, a mérföldnél is előtte elmondják hogy milyen fajta itt meg lehet tudni, már aki tudja."
Ez egyben cáfolja azt is hogy az SI lenne informatikában a hivatalos, hiszen ha az lenne, nem lenne szükség KiB MiB marhaságokra, mivel úgyse "szabványos" :)
"...Az egy dolog, hogy a MS nem akar erről tudomást venni"
Az MS csak az operációs rendszert adja, a fájlkezelő programok egyike sem az MS-től van (kivéve a beépítettet) és ezek nem SI-t mutatnak, tehát nem az MS-en múlik hogy helyesen számol. -
totya4 #138 A "válaszod" végképp megerősített abban hogy tökéletesen ostoba vagy :) -
hdave82 #137 Sziasztok!
UPC goldom van. Amikor kb. 2 hete sávszélt emeltek kb. 6 napig süvitett minden a nap minden órájában. Aztán valóban a érintett korlátozásos (déltöl éjfél) időszakban 10%-ra esett vissza főleg a feltöltési sebesség. Tegnap bekapcsoltam 1.8.1 Utorrentben ezt a véletlenszerü port minden inditáskor, titkositás és utána este felszaladt a sebesség. Ma majd este megnézem a grafikont hogy hogy teljesitett napközben. De akkor is pusztuljon a UPC. -
HUNRusty #136 nah delugeval mar megy rendesen piratebay udp-s trackere. linux alol tesztelve -
dez #135 Te csak menj vissza homokozni. :P -
dez #134 Szokásodhoz híven most is el fogsz küldeni az anyámba, de az a helyzet, hogy le vagy maradva, nem is kicsit. (Persze nem vagy egyedül.) Jópár éve életbe lépett az a nemzetközi szabályozás, hogy a kilo, mega, giga, stb. előtagoknak a számtechben is az eredeti, 10-es alapú használata a szabályos.
A 2-es alapúak meg Ki, Mi, Gi, stb. Külföldön már évek óta így oktatják...
Az egy dolog, hogy a MS nem akar erről tudomást venni, de pl. Linux alatt, vagy jópár programban (pl. Azureus) át lehet kapcsolni az i-s alakokra.
Nekem is furcsa volt ez elsőre, főleg, hogy nem ma kezdtem az ipart, azonban jogos a dolog. -
dez #133 Ha valaki kilobbizta, akkor azok a telekommunikációs cégek, mert azok kicsit nagyobb súlycsoportban játszanak, mint a vinyógyártók. -
Tocika #132 Ez a vajon kiki olyan hülye , hogy ki sem lehet csúfolni... -
#131 te elmebeteg vagy, kezeltesd megad. -
#130 egyébként mi a fasz nem érthető ezen?
akármi bit-nél 1000 (ezer) a váltószám.
akármi byte-nál van 1024, és ez mindig is így volt!
A vinyógyártók kitalálták hogy hogy lophatnak, azt szerintük legyen a byte-nál is 1000 a váltószám, mert azzal "könnyebb számolni" (többet lehet lopni).
Aztán most elvileg 2 szabvány van, de szeretnének áttérni az 1000-re, mert úgy a több az kevesebb. -
#129 "amelyeknek többszáz kbyte-tal kellene jönniük"
ezt a baromságot... kellene jönniük. Nekem is kellene a bankszámlámra naponta 1 milliárt euronak jönni, de nemjön. Nabazeg.
"és fognak is jönni, éjjel, hajnalban és kora reggel" Hát persze, mivel akkor van a legkisebb terhelése a hálózatnak az adott földrészen, tehát nem az üzleti, ipari stb forgalom terheli a rendszert. Meg éjszakára lehet maxra kapcsolni a cég szerverén sunyiban futtatott seedservert.
Ezzel párhuzamosan le van szarva, hogy az ftp-n meg a http-n mennyivel jönnek a dolgok, mert általában jóva közelebb vannak ezek a végfelhasználóhoz, és mert lehet hogy semmi köze ahhoz az útvonalhoz, amin keresztül a torrent kapcsolatok nagy része jön.
jajjaj nekem volt olyan hogy ftp-n meg http-n lassabban töltöttem mint torrenten? Na hogy? Nézz utána hogy működik a torrent, és az internet, és okosodjál... meg megnézhetsz néha egy bix statisztikát is. -
#128 "A távközlés mióta elektronika?"
Elektronikai alkatrészek (IC-k, LED-ek, kondenzátorok,...) vannak azokban a telefonokban, PBX-ekben, faxokban, vagy kerekesmókus?
Ne térjünk el már a tárgytól!
"A 10-es számrendszerrel senkinek sincs baja, viszont a számítógépek nem így számolnak, tehát náluk a 10-es számrendszer "idegen"."
De az órajelnél (vagy például sávszélességnél) - amit Hz-ben szokás megadni - ugyancsak 1000-es a váltószám.
Az órajel pedig szorosan összefügg az adatátvitellel.
"A wikipedia úgy készül hogy beregisztrálom magam és írok, holnap pedig rám hivatkozol."
De ott vannak megadva a külső források!
Te egy releváns forrást sem adtál meg állításod bizonyítására; nem mutattál be egyetlenegy levezetést se. Így a veled való vita teljesen felesleges. -
usererror #127 Én is UPC-s vagyok. Talán furcsának tűnik, de nem akarok nappal max sávszéllel letölteni. Örülök annak, hogy az este beidőzített letöltéseim reggelre lent vannak. És valahogy azt sem szeretném, hogy a szomszédomnak át kelljen kopognia hozzám, hogy állítsam le egy kicsit a forgalmamat, mert telefonálni szeretne. Ezt valahogy nem venné be a gyomrom. Azt hiszem, hogy nem kell jogi passzusokkal, meg szerződésekkel dobálózni, mert van olyan is, hogy etika. Szerintem a torrentezők - beleértve magamat is - örüljenek annak, hogy van egy ilyen módszer, amivel 99%-ban illegális tartalmakhoz juthatnak hozzá, relatíve gyorsan, többnyire minden jogkövetkezmény nélkül. Ha meg a sebességgel van gond, akkor vegye meg a filmet, szoftvert. Ha meg nincsen rá pénze, akkor lopjon, de ne idézzen innen-onnan passzusokat és ne panaszkodjon. -
totya4 #126 Hú de nehéz eset vagy.
"A decimális (SI által használt) prefixumok az elektronikában, fizikában már régóta használatosak."
Csupán arról van szó hogy ezek (mint majdnem minden és mindenki) 10-es számrendszert használnak, ezért a 10-es szorzó, viszont az informatika/digitális technika alapja a kettes számrendszer. Ez pedig onnan ered hogy alapvetően két állapot lehetséges 0 vagy 1. Hogy mint elektronikabuzi megértsd: vagy van áram abban a kurva vezetékben vagy nincs.
"...És mivel az adatátvitel az elektronikából származtatható"
A távközlés mióta elektronika?
Attól hogy a tv-ben elektronika van attól azt elektronikának kell hívni tv helyett? :) Te anya! kapcsold be a szögletes, képet adó elektronikát is tartalmazó dobozt, jó?
A repülőgépet esetleg elektronikának nevezzük, és pilóta nem is kell bele? Utasok se? Akkor minek is szálljon fel? Hogy csodálja önmagát az elektronika? És a repülő többi részével mi lesz, a gondos mechanikák, a precíz hajótest az jár pszichológushoz...?
A szál dróton amin az adat megy, mégpedig elég hosszan khm... az sem elektronika, hanem ún. átviteli út/átviteli közeg. Az adatátvitel nem az elektronikából származtatható, hanem az adatátvitel megvalósításához elektronikára van szükség. Igy van értelme.
"Nem a winchestergyártók lobbizták ki. A fizikából/elektronikából származik."
Ez egy hatalmas csalás volt, ami miatt a mai napig szívnak/szívunk. A vinyógyártók azért folyamodtak ehhez az átveréshez hogy 1024 helyett 1000-el váltsanak, mert így látszólag nagyobb az eladott merevlemez mérete. Mivel azonban az operációs rendszerek korrekten számolnak, kiborult a bili. Azt kéne felfognod hogy minden rendszernek megvan a saját számítási rendszere/szokása/jellemzője, és nem szabad ráerőltetni egyiket a másikra. Mindegyik helyes a saját környezetében. De csak ott.
Hogy egy példával megvilágítsam neked, te pl. beszélsz magyarul, és büszke vagy mondjuk a Magyarország történelmére. Van mondjuk egy NagyMagyarország zászlód amivel néha kiballagsz az utcára a haverokkal és énekled a himnuszt. Ezzel semmi baj nincs. Na most csináld meg ugyanezt Pozsonyban. ( ) Pedig csak a "közeg" a különbség.
Másik példa, nem mindegy hogy a barátnődnek mondod hogy dugjunk vagy az utcán az első szembe jövő nőnek, pláne ha az mondjuk 80 éves. Pedig a saját közegében egyik példában szereplő sem tesz semmi rendkívülit.
A 10-es számrendszerrel senkinek sincs baja, viszont a számítógépek nem így számolnak, tehát náluk a 10-es számrendszer "idegen".
"10 Mbit/s Ethernet runs at 10,000,000 bit/s, not 10,485,760 bit/s."
A wikipedia úgy készül hogy beregisztrálom magam és írok, holnap pedig rám hivatkozol. Ettől függetlenül nem vitatom hogy átviteli sebességnél az valójában mondjuk 10,000,000 bit/s viszont ha én leszámolom, akkor normálisan számolom le, mert végeredményben digitálisan fogom felhasználni, annak alapja pedig a 2-es számrendszer, ahhoz pedig a váltószám az 1024. Tehát, ha az a feladat, mennyi időtartamig béreljünk egy bérelt vonalat hogy egy x TB fájl lejöjjön, akkor téged páros lábbal fognak kirúgni mert a vonal azelőtt megszakad hogy a fájl teljesen letöltődött volna.
Ugyanez van a DVD-nél is, az sem 4.7GB hanem csak 4.38GB.
Ha nagyon akarod ennek az 1024x-es számolásnak is lenne saját hivatalos megnevezése, pl. KiB MiB GiB de nincs rákényszerítve senki, a mérföldnél is előtte elmondják hogy milyen fajta itt meg lehet tudni, már aki tudja. -
Garfield #125 viszont az ÁSZF szerint a minimum érték alá (amit most meg ne kérdezzetek úgyszintén , hogy 10 megabit max. esetében az mennyi) NEM csökkenhet , ha cigány-gyerekek hullanak az égből akkor se , mert különben lesz irgum-burgum, meg ejnye-bejnye, meg még talán dádá is ...
Mielőtt még lemegyünk qrvára öntudatos fogyasztóba, ajánlott elolvasni nemcsak a számadatokat, hanem a garantált le- és feltöltési sebesség mérésére szolgáló módszert is... -
#124 "Na az előző Dj Faustus -nak ment volna :) én pedig megtanulok lassan klikkelni , talán sikerül ez a motorikus funkció végre :) "
Döntsd el végre mit akarsz....
Olvasd el az általam belinkelt cikkeket. Mind azt bizonyítják, hogy az adatátviteli sebességnél a váltószám (kilo-,Mega-,Giga-) 1000. Ennek szimplán történelmi oka van - ami a Hertzre vezetődik vissza (lásd a PCI-os példámat).
These prefixes, however, usually retain their powers-of-1000 meanings when used to describe either disk storage or rates of data transmission (bit rates): 10 Mbit/s Ethernet runs at 10,000,000 bit/s, not 10,485,760 bit/s.
Forrás
Légy oly szíves támaszd alá állításodat, mert senkitől nem láttam erre még példát. -
p00h #123 “A szolgáltató az Internet kiegészítő díjcsomag és a chello szolgáltatási csomagok tekintetében olyan hálózatkezelési rendszert alkalmaz, amely a szűkös kapacitású erőforrások – a szolgáltató hálózata biztonságának fenntartása és az előfizetők közössége érdekeinek elsődlegességén alapuló – hatékony kihasználását teszi lehetővé.”
tessék ÁSZF... bele van írva... prioritásalapú szűrés, torrent csomagjait hátrasorolja, ennyi...
"Viszont az utóbbi hetekben többen megkerestek bennünket, és minden felhasználó ugyanazokkal a problémákkal küzdött. Egyértelmű P2P forgalom korlátozás az UPC hálózatán. A problémát nem lehet lokálisnak venni, mert három különböző megyéből is érkeztek jelentések (Komárom-Esztergom, Pest és Fejér)."
forrás: asva.infó, ha nekem nem hisztek, akkor nekik?!
mit nem lehet ezen elhinni? szart sem ér a titkosítás mostmár, legalábbis itt Debrecenben biztosan az utóbbi 2-3 hétben... -
greg971 #122 Na az előző Dj Faustus -nak ment volna :) én pedig megtanulok lassan klikkelni , talán sikerül ez a motorikus funkció végre :) -
greg971 #121 Úristen .. te saját magadat vetted lapra , és adtad tanujelét a butaságodnak , és a szövegértelmezés hiányának , bár ezt betudjuk annak hogy szeretsz írni , szeretnél büszkélkedni vélt tudásoddal , de sajnos a környezeted félrevezetett . MOST szólok , hatalmas tudásbeli űr van még benned , vonulj félre , keresd meg a hiányosságokat és pótold . -
greg971 #120 Emberek .. dobálóztok itt a 10 20 megabites kapcsolattal hogy : igenis arra fizettek elő , a szolgáltató köteles azt biztosítani ... elolvastátok egyáltalán a szerződést amit a szolgáltatóval kötöttetek ?????????? -
#119 "Valóban ez lett a szabvány, mert a winchestergyártók kilobbizták"
Nem a winchestergyártók lobbizták ki. A fizikából/elektronikából származik.
A decimális (SI által használt) prefixumok az elektronikában, fizikában már régóta használatosak. És mivel az adatátvitel az elektronikából származtatható, ahol órajelekkel operálnak (az órajelet meg Hz-ben és annak decimális prefixumaival jelölik), ezért használjuk az ezres váltószámot.
Tessék utánaolvasni híradástechnikai szakkönyvekben. -
totya4 #118 Nem tudsz olvasni? Honnan zuhantál ide? Írtam a szabvány nevét is amire hivatkozol :) A saját linkelésedet sem tudod elolvasni? :D
Nyílt nap van valahol mi. Mi köze van a PCI busz sebességének mondjuk egy DSL adatátiveteli sebességhez? Azt hiszem megint kifogtam egy értelmi fogyatékost :) -
WoodrowWilson #117 Valóban ez lett a szabvány, mert a winchestergyártók kilobbizták, de rajtuk kívül senki sem 1000-rel számol, én még egy programot se láttam ami ne 1024-es átváltossokkal számolt volna. Bár lehet, hogy a netszolgáltatók is rászoktak erre. -
#116 "te számolhatsz nyugodtan 1000-el, mi számolunk 1024-el,"
Szabvány, olvass utána
"hz-et meg ne emlegess a váltás okaként mert körberöhögnek."
Például vegyük a PCI buszt: 33 MHz * 32 bit = 1056 Mbps vagyis 132 MByte/sec - nincs közötte semmi összefüggés, ááá nincs. -
totya4 #115 A SI miatt van a merevlemezgyártók csalása is, te számolhatsz nyugodtan 1000-el, mi számolunk 1024-el, hz-et meg ne emlegess a váltás okaként mert körberöhögnek.