Megkerülné a szolgáltatók korlátozásait az uTorrent

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

vajon kiki
pont ezért még egy rakás létezõ trükk és megoldás van a lejjebb leírtakon kívül , pl. nem randomize portot írsz be , hanem egyszerûen megadsz egy ismert eleve titkosítva kommunikáló protokol portot pl.: az RDP-t a 3389-est és kapásból nincs joga a szolgáltatódnak blokkolnia , lassítania semmilyen formában, mivel ismert és elismert port , de ott van még a 443-as vagy akár a skype portja is bár ott még lehet hogy rátesznek egy sebességmérõt és ha pl. 200k/sec fölé ugrik akkor már lejjebb húzza mivel kicsit gyanús lenne ha a hang menne át ennyivel 😊

TomcatIVD TYAN board,2xP1 Tillamook 166MMX,48MB RAM,Matrox G550 32MB VGA, 4.3 IBM SCSI HDD,Hitachi SCSI DVDRW,SB16+Gravis Ultrasound,Realtek8019 LAN, Adaptec PCI2SCSI2 card,XP Pirate,bootup: 33s

vajon kiki
detektálni ugyan lehet hogy titkosított a csomag, de azt nem hogy mi titkosította, mivel ehhez elõbb fel kéne törni , a 128 bites kulcsok feltörésérõl pedig már megint nem nyitok vitát, mert immár több ízben bebizonyítottam itt az sg-n, hogy LEHETETLEN a tudomány mai állása szerint megtörni ezeket. PONT.
Uszkve: a szolgáltatónak nincs joga mindenféle ismeretlen titkosított stream-et blokkolni, mert az nem biztos hogy torrent által generált adatforgalom, és így nincs az ÁSZF-ben hogy blokkolható lenne.
Tkp. lehet pl.: akár RDP (3389-es porton) , akár SSL (443-as porton), de még egy rakás ismert és ismeretlen játék és egyéb alkalmazás kommunikációja is (gyakorlatilag bármelyik porton 1-65535), melyeket SZIGORÚAN TILOS blokkolnia a szolgáltatónak, hacsak nem akarja NAGYON MEGÜTNI A BOKÁJÁT.

Az hogy bekapsz-e trójait az egy totál másik kérdés egy másik fórumban, aki ettõl priccol az egy másik fórumba választ fog találni erre a kérdésre is.. És még egy olcsó , gagyi rúterban is lehetõség van akár minden portot forwardolni, akár virtual servert konfigolni, de a legegyszerûbb ha egyszerûen izomból beteszed a pipát az UPnP-be mindenhol a rúterben , a tûzfalban és az uTorrentben is és kész.

TomcatIVD TYAN board,2xP1 Tillamook 166MMX,48MB RAM,Matrox G550 32MB VGA, 4.3 IBM SCSI HDD,Hitachi SCSI DVDRW,SB16+Gravis Ultrasound,Realtek8019 LAN, Adaptec PCI2SCSI2 card,XP Pirate,bootup: 33s

vajon kiki
a szolgáltatónak nem áll jogában indokolatlanul összevissza mindenféle portokat blokkolgatni, mert :

ad1: ezzel megszegi az Általános Szerzõdési Feltételeket,
ad2: más szolgáltatóhoz fognak menni a népek , és mivel gombamód szaporodnak a szolgáltatók is
nem nagyon tehetik meg hogy ilyennel játszadozzanak

Akárki akármit mond, nálam egyre gyakoribb, hogy a titkosítás mellett 80-100k fölé egyszerûen nem tudok menni ezzel az 1.8.1es utorrentel sem. Nagyon remélem, hogy mielõbb jön a végleges, és ki tudom használni a 10megás letöltésem...
Ezzel aztán marhára kijátszod a sávszélesség korlátozást. Még lassabb lesz mint amit a upc kínál korlátozva😊 Feltéve ha van hozzá valahol egy szervered, de azt már kicsit húzós fizetni a net elõfizetés mellé.

Sanyix
aaaa te kok.

udp-nél nincs visszaigazolás, így nem tölti ki a feltöltést és dugul be, tehát nem lassul a letöltés...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Nyugi, nem én vagyok! 😊 Csak megakartalak nyugtatni 😄

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

Nem t'om, nekem is max-szal szoktak jönni a dolgok (már ha van olyan feltöltõ, akinek a feltöltési sebessége ezt lehetõvé teszi), viszont a feltöltés csak a felével szokott menni (olyan 1 MB/sec-cel, de mindenhova, tehát tök mindegy, hogy torrent vagy épp ftp). :\

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

ok <#vigyor>

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Az én vagyok! 😄

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

én sem xD

https://twitter.com/foodlfg

pyrohun
mivan? ha nem mûködik, akkor miért foglalná le? nem értem... 😊

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Balumann
Nekem meg nem lett jó (eddig is úgy volt beállítva)

szerintem nagyon is nagy jelentõssége van annak a fejlesztésnek, ami által nem fogja le az teljes sávszélességemet egy akár nem is mûködõ torrent fájl.

Engem nem nagyon izgat az egesz...ami igaz az igaz, vajon kiki nek igaza van...
nekem optikai kabelen szalad a net eddig szedtem 3,3mb/sec ami felnyomult egeszen 16mb/sec ra azzal a par bealitassal amit o eszkozolt...nem tudom hogy es miert de mukodik ja es rds en vagyok (r data systems)<#email>
garanciát vállalnak arra, hogy ha UDP-n torrentezek, akkor az nem csökkenti a TCP/IP-s sávszélességemet? 😄 Nem is tudtam, hogy UDP-s és TCP-s elõfizetések vannak, amibõl csak a TCP van kolátozva 😄
Azért néha át kéne gondolni a cikk írójának... ez már a sokadik az elmúlt idõszakban... ZUHAN A SZÍNVONAL!
Pont ez a lényeg, hogy a torrent titkosított TCP/IP packetjeit is képesek már detektálni azok a szolgáltatók, akik tartani tudják a lépést a technológiával.

Itt Izlandon mivel szélessávot biztosító optikai kábelen megyünk ki a kontinensek felé és elég sok vállalat hostolja itt a szervereit, a szolgáltatók alaposan megszûrik a tartalmat. Hiába használ valaki microtorrenttel lazy bitfieldset és forced encryptiont, a 12 megabit effektív sebességû netemnek jó ha 30-40%-át ki tudom használni a korlátozás idõtartama alatt.

A random port a lehetõ legrosszabb megoldás biztonságtechnikai szempontból, mert a routeren az adott géphez demilitarizált zónát (DMZ) kell társítani ahhoz, hogy az adott portot forwardolja. Ha bekapsz egy trójait, keyloggert, már mennek is ki az adataid a netre - a fix porton történõ forward helyett.

Vegyél már vissza az arcodból. Akkora idióta vagy, hogy úgy bizonygatod a "hozzáértésedet", hogy közben mindenit sértegetsz. Aztán meg fel vagy háborodva hogy nem vesznek komolyan. Keressél inkább magadnak egy nõt és fáraszd le magad, egy életre ha lehet. Az általad "felfedezett" módszer meg ezer éve köztudott. Még a Holt tengeri tekercsek is megemlítik. Csak épp nem mûködik UPC esetén. Szal nem te szartad a spanyolviaszt. Ennyi. Kérem kapcsolja ki.

Sanyix
és ha most éppen 10k-val, és ftp-vel maxxal töltesz kit érdekel? Nézz utána hogy mûködik a torrent, nézd meg a seederek számát, és feltöltési sebességét, és talán látod, hogy miért jön annyival...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Erre valók a tunnelek. valami-over-http -re keress rá. Ez feltételezi, hogy a tunnelnek van másik vége is: szóval alapvetõen nem torrentre találták ki, de pl. jól alkalmazható ha egy agyszülemény céges policy csak a http-t engedi ki.
Sanyix
nekem úgy van 😊 upnp rulz 😄

Ha a szolgáltatód azt akarja, hogy a 80-as, 21-es, stb portokon kívül mindenhol limitálva legyen a sávszélességed, akkor semmit nem tudsz ellene csinálni. Titkosíthatsz összevissza nem fog menni. A következõ agyszüleményed az lesz, hogy ha titkosítod az adatforgalmat, akkor mindenhol az adott technológia elméleti maximumát érheted el, nem annyit amennyire elõfizettél😊)

Nincs upc-m, soha nem is volt, szóval nem tudom, hogy õk hogy limitálják a p2p sávszélességet, csak azt mondom, hogy ha akarják, akkor meg tudják oldani, hogy ne tudd kijátszani.

Nemtudom mi a faszért állok veled szóba, úgyis kreálsz valami hülyeséget a bullshitgenerátoroddal, vagy összeguglizol megint valami faszságot.

Kérem szépen a upc-nél déli 12-órától éjfélig van p2p korlátozás Budapesten, ennek a kikerülésére megoldás sajnos nincsen, próbálkozni lehet de felesleges. Ezeket az infókat bennfentestõl kaptam.
Nekem 2 megabites UPC csomagom van, aminek az elméleti maximuma 2048 megabit/s = 256 k/s
és napok óta 240-el stabilan jön le bármi folyamatosan bármelyik napszakban

°´&#1618;`°.²¸,.°´&#1618;`°

Narxis
AZOKNAK A TÁRSAIMNAK AKIKNEK ELEGE VAN A LASSÚ TORRENTEZÉSBÕL AZOKNAK AJÁNLANÁM A T-O-R NEVÛ PROGRAMOT AMI KÁVÉT FÕZ, BESZÉL HOZZÁD, KIELÉGÍT ÉÉÉÉS UNIVERZÁLIS!!4444

<#banplz>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

vajon kiki
nagyon gyenge duma, hogy csak régiónként szûrtem, én már nagyon sok helyen konfiguráltam ilyenre a gépeket és még sehol sem láttam ilyen beállítások mellett lassú letöltést. másrészt pedig elhiszem hogy vannak ingadozások a UPC sebességében (bár én nem tapasztaltam, mondom tegnap is 980 k/seccel torrenteztem még) de mivel NINCSEN MÓDJUK A TITKOSÍTOTT ADATÁTVITELT RANDOM PORTOKON BEAZONOSÍTANI, EZÁLTAL KORLÁTOZNI, ezért kizárólag a UPC hálózatának valós, fizikai korlátai okozhatják az említett idõszakban a lassú forgalmat, magyarán nincsen több sávszél és mindenki egyszerre használja.

Ez azért nem ennyire egyértelmû, mert a gázt, áramot meg kell termelni. Itt viszont az adatokat nem a szolgáltató termeli, õ csak a vezetéket (infrastruktúrát) adja, amit csak egyszer kell kiépíteni (aztán fejlesztgetni 😊 ).

Szóval ha valamiféle arányosság jogos is, az egyenes arány nem igazán.

Fõleg nem úgy, ha már az alapdíj is a havi villanyszámla szintjén van, és ehhez jön még az adatforgalom utáni díj... Ha magas kihasználáson van azon a szinten, úgy már talán oké. De várjunk csak! Már most is ott vannak a nagyobb "csomagok"!

Igazad van, a totál bezsongottakat valahogy meg kellene zabolázni. Mondjuk én nem 100 GB-nál húznám meg a határt (ami ugye 50 fel, és csak 50 le).

De talán nem kellett volna ellehetetleníteni annak idején a Kazaa-t és társait (ahol egy állandó kínálatból szemezgethettél, amire éppen kedved volt), hogy jöjjön a torrent, ahol viszont addig lehet valamit "vinni", amíg el nem fogy (a seeder)... Amikor is belép a "most ugyan nem tudom megnézni, kipróbálni, stb., de majd egyszer" elv.

Dj Faustus
"szepen ovatosan bevezetik a forgalom alapu dijfizetest. Aki sokat tolt, sokat fizet. 😊 Valahol jogos is lenne."
Ha belegondolunk a vízért, gázért, villanyért, telefonért (telefonmodemes Interetért), szemétszállításért is ilyen módon fizetünk.

"Sok sok spam es reklam, amiert nekunk kell majd fizetni."
A reklámokat még csak-csak blokkolni tudjuk, a spamek esetén néhányat már a tárgyából (feladójából) ki tudjuk szûrni (mielõtt a teljes levelet letöltenénk), de mi van a nem általad generált forgalommal (például az olyan UDP-adatforgalommal, amely azért érkezik hozzád, mert azt az elõtted bejelentkezett - majd lecsatlakozott - felhasználótársad kezdeményezte; vagy a vírusok által generált szeméttel).

erre annyi a magyarázat ahogy a cikk is közölte h nem mindenhol mûxik még az új szûrõ... én Debrecen belvárosában lakok, úgy tünik itt annyira túlterhelt a központ h muszáj szûrniük... valszeg szerencsés vagy h nem olyan helyen laksz...
nekem is jó volt 2-3 héttel ezelõttig titkosítással, mindig megvolt torrentnél nekem is a maximum a 10 megabithez...
de láthatod h van ahol már a protokol titkosítás sem ér lófaszt se sajnos 😞 és reménykedj h nem jut el hozzátok ez a trend...

Balumann
Mikor fogod már fel, hogy amit írsz kb. 1-2 hete nem mûködik legtöbb felhasználónál (eddig, kb. 1 vagy fél éve mûködött). Érdekes, hirtelen a UPC-sek 90%-a lámer lett és nem tudja beállítani azt amit leírtál, ugye?

Egyébként mint írtam, a legújabb (1.9) uTorrentet ha elindítom, akkor Azureussal (UDP-t bekapcsolva) jön rendesen (utorrent kifagy és mivel még beta elõtti verzió nem stabil). Én egyelõre így tudok max sebességgel tölteni (1,2 Mbit).

Bár most így éjfél után simán Azureussal is jön maxon.

Szia! Szintén júpíszís vagyok, nekem sem gyorsabb a torrent, viszont az érdekes, hogy a weboldalak letöltése torrent mellett is maximálisan gyors..mintha nem menne a torrent.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

hdo
Ne akarj már GPRS internetet bevezettetni mindenhova! 10 kilobájt 1 forint mi?

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

Vege az lesz, hogy a szolgaltatok szepen ovatosan bevezetik a forgalom alapu dijfizetest. Aki sokat tolt, sokat fizet. 😊 Valahol jogos is lenne. Ezzel csak egy baj lesz. Sok sok spam es reklam, amiert nekunk kell majd fizetni. 😞

Remelem azert nem ez lesz a jovo.
Dj Faustus
"hát mert éljen a router"
Hát éljen, mert a Torrent hajlamos túltelíteni az otthoni "routerek" NAT-tábláját - ahogy ez a uTorrent leírásában is szerepel. Korlátozni kell az egyidejû kapcsolatok számát.

nálam be van lõve a titkosítás, kivéve a random port.. és miért? hát mert éljen a router... nah erre kérek okosat.. jah nem UPC-s vagyok 😄
Azért azon vitatkoznék, hogy Õk viszik elõre a net feljlõdését. Egy részük biztosan. De akik kizárólag öncélúan töltenek 100GB számra filmeket, zenét és tört programokat, azok max némi fejlesztésre kényszerít(ették)ik a szolgáltatókat, de újabban korlátozások fejlesztésére ösztönzik õket...

Azt mondom, ne legyen igazam, de ha így mennek tovább a dolgok, 2-3 éven belül lesz még itt forgalomarányas díjazás... Legalábbis tõlünk "fejlettebb" helyeken már készülgetnek ilyenekre...
Lehet, hogy régionként eltérõen szûrnek... Az intelligensebb szûrést, prioritizálást csak drágább eszközök tudják, amikbõl nem jut mindenhova.

Ahhoz azért tudok gratulálni a szolgáltatóknak, és más érintetteknek, hogy ezekkel a módszerekkel jó sok embert "átirányítanak" a non-profit torrentezéstõl a profitorientált warez-ftp-kre, ezzel valódi bûnözõket és a korrupciót támogatva. Hát igen, az ingyenesség senkinek sem az érdeke a felsõbb körökbõl, ha már töltögetés, legyen belõle zsozsó is.

vajon kiki
végülis a sok hüébõl biztos lesz vagy 2 ember aki emiatt a cikk és sok kefeevõ miatt nem fog többé torrentezni .. anélkül hogy kipróbálná a közölt beállításokat ...

<#banplz><#falbav>

vajon kiki
milyen érdekes...hogy nekem máig mûködik idézlek: "valamiért"

talán pont azért mert én nem hazudozok bele az emberek pofájába... mindenféle csomagpriorizálásokat, miféle csomagról beszélsz te szerencsétlen mikor fossá van kódolva az egész folyam a szolgáltató azt sem tudhatja hogy milyen kommunikáció folyik én és a többi seed között ... folyhatna SSL stream is elvégre az is kódolt, banki tranzakciókhoz.. amit aztán végképp nincsen joga korlátoznia a szolgáltatónak

ilyen süket dumákkal akarjátok most elijeszteni a jónépet a letõtéstõ' ??????!!! agyam elszáll <#conf><#csodalk>

Mindig az, amire épp le kell súlytania a "népharagnak". 😊

"Az nem is csoda, hogy a bevételeik mindössze 10-20%-át adó, de az adatforgalom több mint 80% generáló ügyfelek igényeivel nem foglalkoznak, hanem korlátozni próbálják õket..."

Csak kár, hogy jórészt ezek az emberek viszik elõre a net fejlõdését (még ha az irány egyes csoportok érdekeit sértik is), a többiek csak elemailezgetnek, elwebezgetnek.

Mellesleg szerintem a Józsi bácsin kívül, amire rátukmálták a 10 megabitet, mert akkor 0.1 s-kel gyorsabban jönnek le az oldalak, az a bizonyos átlag nem is fizeti meg a drágább csomagokat...

De qrvára el vagy szállva magadtól, csak nem tudom, mireföl. Szerinted a UPC-sek mi az öreg halált használnak már hónapok óta, mi? Ez volt az egyik elsõ, kvázi kötelezõ beállítás, ami elterjedt, de azt próbáld már meg a szemellenzõd mögött üldögélve megérteni, hogy mára már túlnyomórészt NEM MÛKÖDIK, nem lehet vele kivédeni a UPC priorizálását. Az elsõ béták óta használom az 1.8.#-es utorrentet, azóta be is van kapcsolva, amit te is mondasz és jelenleg a 10k-t sem éri el a letöltésem.
Mielõtt pedig megint roppant okos lennél, leszögeznék két dolgot
- hogy nem, nem azért megy ennyivel, mert van egy darab leterhelt seed; nem, olyasmiket töltök sok helyrõl, amelyeknek többszáz kbyte-tal kellene jönniük, és fognak is jönni, éjjel, hajnalban és kora reggel - amikor az ilyenként azonosított csomagok prioritását megemelik;
- ezzel párhuzamosan HTTP-s, FTP-s letöltések - amennyiben a szerver bírja - a csomagom szerinti max. sávszélen, azaz 1,2 Mbit-en jönnek, szóval elég egyértelmû, hogy vannak "egyenlõbb" csomagok a többinél...

Azért mert nálad valamiért nem olyan hatékony a csomagpriorizálás, attól még egy csomó más ember igenis szop, bármilyen, titkosításra alkalmas klienssel próbálkozik, mert a UPC kitalált valamit, ami ellen nem véd. Ha ezt nem vagy képes felfogni, akkor téged idézve szívjá' gázt. <#gonosz3><#levele><#lama><#wilting>

Expert lamer, az...

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

vajon kiki
aki megfogadja a tanácsomat az tud letöleteni a rendes sebességgel aki meg nem az szívjon gázt <#zavart2><#zavart1><#worship><#hawaii>

vajon kiki
sajnállak , mert nálam mûxik pedig UPC-s vagyok. és ma is 980kilobájt/szekkel torrenteztem

Ha ezzel a digikábelre akarsz célozni, hogy õk is ilyeneket tennének, akkor nem tudom.. A régi hálózatukon legalább 1TB-ot forgalmaztam egy év alatt, az újon is megvolt az 1TB fél év alatt és senkit nem zavart.
Persze egy wifi szolgáltató kicsit más..

A UPC-nél azért sem értem a korlátozást, mert akkor lényegében minden torrentezõt érint. Ha körülnézek errefelé, akkor a legegyszerûbb júzerek is használják már a torrentet, mert könnyû kezelni. Ez kb a felhasználok 40-45%-a. Szóval most ennyi embert direkt szívatnak?

https://twitter.com/foodlfg

vajon kiki
senkit nem érdekel hogy a szolgáltatónak hány % forgalmát foglalom, én 10 megabitre fizettem elõ és ha 1000 elõfizetõ fizet elõ náluk 10 megabitre akkor kötelesek az 1000 elõfizetõnek a nap 24 órájában 10 gigabittel rendelkezésre állniuk a szerzõdésben foglaltak szerint, az õ szociális problémájuk hogy jó sokat akarnak kaszírozni, és a 10 gigabites vonalat nem 1000 hanem 5000 felhasználó közt osztják el és aztán ilyen gusztustalan megszorítgatásokkal , cikkekel, népbutítással és egyéb módszerekkel próbálják megfélemlíteni, stb.. szabotálni a letöltéseket. persze hogy nem tudnak kellõ sávszélt biztosítani, ha a 10 gigabites vonalat nem 1000 hanem 5000 ember között osztják el és történetesen mind az 5000 elõfizetõ egyidejûleg akarja használni a jogos jussát és sávszélességét ami õt megilleti.
szóval az alább leírt módon lehet visszavágni nekik és a jogos sávszélességet használni.

ezt mindenki tudja, csak épp UPCnél MÁR NEM MÛKÖDIK... olvasd el elõzõ hszem, VAN RÓLA CIKK H A UPC ÚJFAJTA MÓDSZERREL SZÛR, ennyi...

vajon kiki
ay egész kommunikáció a kapcsolat megkezdésekor egy handshake-kel kezdõdik, asszimetrikus kulcsok cseréjével , miután létrehoznak egy szimetrikus kulcsot amivel az összes csomag el lesz titkosítva kivétel nélkül a letöltés elsõ részétõl az utolsóig.