154
  • Balumann
    Mikor fogod már fel, hogy amit írsz kb. 1-2 hete nem működik legtöbb felhasználónál (eddig, kb. 1 vagy fél éve működött). Érdekes, hirtelen a UPC-sek 90%-a lámer lett és nem tudja beállítani azt amit leírtál, ugye?

Egyébként mint írtam, a legújabb (1.9) uTorrentet ha elindítom, akkor Azureussal (UDP-t bekapcsolva) jön rendesen (utorrent kifagy és mivel még beta előtti verzió nem stabil). Én egyelőre így tudok max sebességgel tölteni (1,2 Mbit).

Bár most így éjfél után simán Azureussal is jön maxon.
  • roliika
    Szia! Szintén júpíszís vagyok, nekem sem gyorsabb a torrent, viszont az érdekes, hogy a weboldalak letöltése torrent mellett is maximálisan gyors..mintha nem menne a torrent.
  • hdo
    Ne akarj már GPRS internetet bevezettetni mindenhova! 10 kilobájt 1 forint mi?
  • Pintyőke
    Vege az lesz, hogy a szolgaltatok szepen ovatosan bevezetik a forgalom alapu dijfizetest. Aki sokat tolt, sokat fizet. :) Valahol jogos is lenne. Ezzel csak egy baj lesz. Sok sok spam es reklam, amiert nekunk kell majd fizetni. :(

Remelem azert nem ez lesz a jovo.
  • Dj Faustus #70
    "hát mert éljen a router"
    Hát éljen, mert a Torrent hajlamos túltelíteni az otthoni "routerek" NAT-tábláját - ahogy ez a uTorrent leírásában is szerepel. Korlátozni kell az egyidejű kapcsolatok számát.
  • Szefmester
    nálam be van lőve a titkosítás, kivéve a random port.. és miért? hát mert éljen a router... nah erre kérek okosat.. jah nem UPC-s vagyok :D
  • llax
    Azért azon vitatkoznék, hogy Ők viszik előre a net feljlődését. Egy részük biztosan. De akik kizárólag öncélúan töltenek 100GB számra filmeket, zenét és tört programokat, azok max némi fejlesztésre kényszerít(ették)ik a szolgáltatókat, de újabban korlátozások fejlesztésére ösztönzik őket...

Azt mondom, ne legyen igazam, de ha így mennek tovább a dolgok, 2-3 éven belül lesz még itt forgalomarányas díjazás... Legalábbis tőlünk "fejlettebb" helyeken már készülgetnek ilyenekre...
  • dez
    Lehet, hogy régionként eltérően szűrnek... Az intelligensebb szűrést, prioritizálást csak drágább eszközök tudják, amikből nem jut mindenhova.
  • dez
    Ahhoz azért tudok gratulálni a szolgáltatóknak, és más érintetteknek, hogy ezekkel a módszerekkel jó sok embert "átirányítanak" a non-profit torrentezéstől a profitorientált warez-ftp-kre, ezzel valódi bűnözőket és a korrupciót támogatva. Hát igen, az ingyenesség senkinek sem az érdeke a felsőbb körökből, ha már töltögetés, legyen belőle zsozsó is.
  • vajon kiki
    végülis a sok hüéből biztos lesz vagy 2 ember aki emiatt a cikk és sok kefeevő miatt nem fog többé torrentezni .. anélkül hogy kipróbálná a közölt beállításokat ...

• vajon kiki
    milyen érdekes...hogy nekem máig működik idézlek: "valamiért"

talán pont azért mert én nem hazudozok bele az emberek pofájába... mindenféle csomagpriorizálásokat, miféle csomagról beszélsz te szerencsétlen mikor fossá van kódolva az egész folyam a szolgáltató azt sem tudhatja hogy milyen kommunikáció folyik én és a többi seed között ... folyhatna SSL stream is elvégre az is kódolt, banki tranzakciókhoz.. amit aztán végképp nincsen joga korlátoznia a szolgáltatónak

ilyen süket dumákkal akarjátok most elijeszteni a jónépet a letőtéstő' ??????!!! agyam elszáll
  • dez
    Mindig az, amire épp le kell súlytania a "népharagnak". :)
  • dez
    "Az nem is csoda, hogy a bevételeik mindössze 10-20%-át adó, de az adatforgalom több mint 80% generáló ügyfelek igényeivel nem foglalkoznak, hanem korlátozni próbálják őket..."

Csak kár, hogy jórészt ezek az emberek viszik előre a net fejlődését (még ha az irány egyes csoportok érdekeit sértik is), a többiek csak elemailezgetnek, elwebezgetnek.

Mellesleg szerintem a Józsi bácsin kívül, amire rátukmálták a 10 megabitet, mert akkor 0.1 s-kel gyorsabban jönnek le az oldalak, az a bizonyos átlag nem is fizeti meg a drágább csomagokat...
  • Garfield
    De qrvára el vagy szállva magadtól, csak nem tudom, mireföl. Szerinted a UPC-sek mi az öreg halált használnak már hónapok óta, mi? Ez volt az egyik első, kvázi kötelező beállítás, ami elterjedt, de azt próbáld már meg a szemellenződ mögött üldögélve megérteni, hogy mára már túlnyomórészt NEM MŰKÖDIK, nem lehet vele kivédeni a UPC priorizálását. Az első béták óta használom az 1.8.#-es utorrentet, azóta be is van kapcsolva, amit te is mondasz és jelenleg a 10k-t sem éri el a letöltésem.
    Mielőtt pedig megint roppant okos lennél, leszögeznék két dolgot
    - hogy nem, nem azért megy ennyivel, mert van egy darab leterhelt seed; nem, olyasmiket töltök sok helyről, amelyeknek többszáz kbyte-tal kellene jönniük, és fognak is jönni, éjjel, hajnalban és kora reggel - amikor az ilyenként azonosított csomagok prioritását megemelik;
    - ezzel párhuzamosan HTTP-s, FTP-s letöltések - amennyiben a szerver bírja - a csomagom szerinti max. sávszélen, azaz 1,2 Mbit-en jönnek, szóval elég egyértelmű, hogy vannak "egyenlőbb" csomagok a többinél...

Azért mert nálad valamiért nem olyan hatékony a csomagpriorizálás, attól még egy csomó más ember igenis szop, bármilyen, titkosításra alkalmas klienssel próbálkozik, mert a UPC kitalált valamit, ami ellen nem véd. Ha ezt nem vagy képes felfogni, akkor téged idézve szívjá' gázt.

Expert lamer, az...
  • vajon kiki
    aki megfogadja a tanácsomat az tud letöleteni a rendes sebességgel aki meg nem az szívjon gázt
  • vajon kiki
    sajnállak , mert nálam műxik pedig UPC-s vagyok. és ma is 980kilobájt/szekkel torrenteztem
  • FoodLFG
    Ha ezzel a digikábelre akarsz célozni, hogy ők is ilyeneket tennének, akkor nem tudom.. A régi hálózatukon legalább 1TB-ot forgalmaztam egy év alatt, az újon is megvolt az 1TB fél év alatt és senkit nem zavart.
    Persze egy wifi szolgáltató kicsit más..

A UPC-nél azért sem értem a korlátozást, mert akkor lényegében minden torrentezőt érint. Ha körülnézek errefelé, akkor a legegyszerűbb júzerek is használják már a torrentet, mert könnyű kezelni. Ez kb a felhasználok 40-45%-a. Szóval most ennyi embert direkt szívatnak?
  • vajon kiki
    senkit nem érdekel hogy a szolgáltatónak hány % forgalmát foglalom, én 10 megabitre fizettem elő és ha 1000 előfizető fizet elő náluk 10 megabitre akkor kötelesek az 1000 előfizetőnek a nap 24 órájában 10 gigabittel rendelkezésre állniuk a szerződésben foglaltak szerint, az ő szociális problémájuk hogy jó sokat akarnak kaszírozni, és a 10 gigabites vonalat nem 1000 hanem 5000 felhasználó közt osztják el és aztán ilyen gusztustalan megszorítgatásokkal , cikkekel, népbutítással és egyéb módszerekkel próbálják megfélemlíteni, stb.. szabotálni a letöltéseket. persze hogy nem tudnak kellő sávszélt biztosítani, ha a 10 gigabites vonalat nem 1000 hanem 5000 ember között osztják el és történetesen mind az 5000 előfizető egyidejűleg akarja használni a jogos jussát és sávszélességét ami őt megilleti.
    szóval az alább leírt módon lehet visszavágni nekik és a jogos sávszélességet használni.
  • p00h
    ezt mindenki tudja, csak épp UPCnél MÁR NEM MŰKÖDIK... olvasd el előző hszem, VAN RÓLA CIKK H A UPC ÚJFAJTA MÓDSZERREL SZŰR, ennyi...
  • vajon kiki
    ay egész kommunikáció a kapcsolat megkezdésekor egy handshake-kel kezdődik, asszimetrikus kulcsok cseréjével , miután létrehoznak egy szimetrikus kulcsot amivel az összes csomag el lesz titkosítva kivétel nélkül a letöltés első részétől az utolsóig.
  • Hege91
    Én meg csak remélni tudom,hogy az utorrentes agyak kitalálnak valami újat és annyi neked cselló korlát:) Ha meg nem lesz megoldás,akkor meg leszedem annyival ,amennyivel lejön vagy ftp...De am nem értem a korlátozást.Ha ezzel azt akadályozzák,hogy kisebb legyen a netes illegalitás a saját "szolgáltatásuknál",akk nem értem. Mer mondjuk én,amit akarok így is simán megszerzem a netről valahogy máshonnan. Ha meg a hálózatuk teljesítménye érdekében korlátoznak,akkor nem kellene így árulni,szolgáltatást nyújtani:P
  • llax
    Az én (viszonylag kicsi, wifi) szolgáltatóm úgy védekezik, hogy benne van az ÁSZF-ben: 30 napos felmomdási idővel indoklás nélkül felmondhatja a szerződést. Így nagyon egyszerűen ki tudják szórni a néhány "legdurvább" felhasználót. Indoklás nélkül megtehetnék, de nem teszik, szólni szoktak mailban, hogy ha lehet vegyen visszább az illető és viszonylag türelmesek... Mégis van, akit így is ki kell tenniük...

Szrintem érdemes végignézni a többi szolgáltatónál is a nagyon sok oldalas ÁSSZF-et, lehetnek benne "érdekes" részletek...
  • smv
    Nem úgy volt eddig, hogy a szpemek foglalják le a net jórészét?
  • vajon kiki
    a leggyengébbek kedvéért mégegyszer összefoglalom, hogy mi az a 3 kattintás amit el kell végezni hogy felgyorsuljon a letöltés:

• FoodLFG
    Egyébként arra a bizonyos százalékra kíváncsi lennék, hogy az hogy is van.
    Szóval, hogy az előfizetők hány százaléka foglalja is le a sávszél 90%-át ?
    Pl érdekes lenne megtudni, hogy ki mérte fel és mikor..
    (nem hinném, hogy reális)
  • FoodLFG
    Ezt mondtam én is, hogy bevédik magukat. Nyilvánvaló. De akkor a UPC oldalára miért 10/2 van kiírva nagy betűkkel, amikor nem is az a lényeg? Itt jön be az előfizetők kiszolgáltatottsága, hogy ilyeneket meg tudnak tenni a szolgáltatók.

http://www.upc.hu/upc_internet/

(azért megjegyzem, hogy a digikábelnél az új hálózaton maxon megy a net, vagy legalábbis nem UPC mélységekben..)
  • pyrohun #48
    Amúgy simán annyit kellene tenni, hogy a 80-as porton lökni az adatot :) Azt tiltsák le... Ha internetrádió tud 80-as porton adni 'http-stream'-ként, akkor a torrenttel is meg lehetne játszani ugyanezt.
  • llax
    A max. sávszél az ÁSZF-ben csak célérték, garantálva csak a minimum van. A max. sávszélt nem kötelesek 24/7-ben biztosítani, szükség esetén minden jogkövetkezmény nélkül korlátozhatnak, még akkor is, ha a korlátozás nincs megemlítve a szerződésben.

Ha kell a GARANTÁLT sávszél mindenféle korlátozás lehetősége nélkül, arra is van megoldás, a nagyobb szolgáltatók kínálnak ilyen csomagokat az üzleti felhasználóknak. Ezzel csak annyi a bibi, hogy egy 10Mbit/s kapcsolat ára 100kHUF felett kezdődik...
  • pyrohun #46
    vajon kiki:

azért gondolkozzál már picit... a titkosításról csak annyit, hogy ugye a legelső csomag nem mehet titkosítva, mert ha úgy menne, akkor honnan a picsácskából tudná a "cél", hogy onnantól kezdve mi fog érkezni? He? És éppen ezt az első titkosítatlan csomagok kapják el a szolgáltatók. Onnantól kezdve mehet titkosítva, de az meg már egyértelmű lesz, hogy p2p...
  • FoodLFG
    jameg, ha már sávszélt árulnak a szolgáltatók, akkor adják vissza a befizetett pénz egy részét, mert le van korlátozva a kapcsolat. (tudom, hogy a minimumok megvannak, de azért ez valahol nem göbölyű..)
  • HeadHunter86
    Ja persze, akkor ha magasbbra váltasz, de nem ám sávszélben, hanem pénzbe. Magyarul nem válthatok feljebb, mert az is 7500.
  • FoodLFG
    Az a baj, hogy az egyszeri júzer ki van szolgáltatva a szolgáltatóknak. (<- érdekes szófordulat) Még az is könnyen előfordulhat, hogy más szolgáltató nincs is a környéken. Így 7000 ft-t fizetni a lényegében 0 (korlátozott)netért kicsit vicces..
    (ráadásul más szolgáltatók sokkal olcsóbban tudják ezt)
  • llax
    Ha ilyen korltátozásokkal nem tudják "megszelidíteni" az nagy töltögetőket, akkor előbb-utóbb (újra) be fogják vezetni a korlátozott csomagokat / forgalomarányos díjazát. Volt már jónéhány ezzel kapcsolatos hír itt az SG-n is, vannak országok ahol egyelőre csak tervezik és vannak ahol el is kezdték... Előbb-utóbb eljut hozzánk is.

Akkor már az extra profit reményében megéri intenzívebben fejleszteni a hálózatot.
  • Polemius
    Turdus:

Valóban sokféle protokoll létezik, de nem ártana ismerni miként is működnek a hálózatok, netán a hálózati rétegeket ismerni, melyiknek mi a szerepe, melyik protokoll melyiket használja, és melyik másikon alapul..

llax: Amennyiben általánydíjas szolgáltatást nyújtanak (márpedig azt), akkor ne tessék korlátozni. Tessék fejleszteni. Ha a userek 10 százaléka generálja a forgalom 90%-át, akkor vagy nem adok el több általánydíjas, korlátlan csomagot míg nem tudom kiszolgálni, vagy nekiesek fejleszteni ezerrel. Nem kifogásokat keresek.
  • llax
    Én is elfogadnám, amit mondassz, de szerintem akkor az lenne a fair, ha az "átlag usert" arról tájékoztatnák, hogy az általa befizetet díj nagy részét valójában az éjjel-nappal töltögetők miatt fizeti és csak kis részét a saját használat miatt...

5GB forgalmat akár az átlag user is összeszedhet, sőt többet is. Aki napi 1-2 órát webtv-zik (mondjuk az már nem átlag netező), teszi mindezt közel dvd minőségben, az akár a tízszeresét is megközelítheti... De ez még mindíg nem többszáz GB, mint amennyi egy állandóan p2p-n lógó user forgalma...
  • Fenjoy
    Undorító az egész... azt töltök le fel amit akarok. Ha Internet szolgáltató nem rendőrség, ávh, artfaxom... Hanem egy szolgáltató és ha én renedesen fizetek mint egy katonatiszt akkor neki kutyakötelessége szolgáltatni. Nem pedig trükközni, a qurva anyjukat már...

Lexarom a torrentet, fizetek szolgáltatáson, ne trükközön a gexy

Elnézést, csak felbaszott ez az egész.
  • Mr Manson
    tegyél be a rendszerbe egy routert, és akkor legyen random a port.
  • kisgabo
    jupiszi miért nem teszi bele a szerződésbe, hogy erősen szűri a p2p forgalmat, akinek nem tetszik, menjen adsl-re? sunyi férgek.

amúgy adsl 1280/256 2 rugóé hozzá haverral egy seed szerver 3 rugóé és szeva jupiszi. vagy, digi.
  • p00h
    bocs, de TÉLLEG NINCS IGAZAD - legalábbis UPC esetében -, olvasd csak el EZT a cikket!

Idézek:
    "...Erre a felhasználók és programozók közös megoldása volt egy erős protokoll titkosítás, ami az új verziós uTorrentben (1.8) és a Deluge-ben jelent meg.
    Most viszont úgy néz ki, hogy ismét a szolgáltató jár egy lépéssel előrébb, és a korlátozásokat a felhasználók nem tudják kijátszani......Viszont az utóbbi hetekben többen megkerestek bennünket, és minden felhasználó ugyanazokkal a problémákkal küzdött. Egyértelmű P2P forgalom korlátozás az UPC hálózatán. A problémát nem lehet lokálisnak venni, mert három különböző megyéből is érkeztek jelentések (Komárom-Esztergom, Pest és Fejér)....Tehát a UPC/Chello most a torrentezők előtt jár egy lépéssel....."

És igen, én is azokat a beállításokat használom amiket leírtál, csak mostmár az sem segít...
    A cikkben végig le van írva mi miért...
  • ManoNegra
    Akkor hidessék úgy, hogy 20M/3M kizárólag 5gb adatforgalom erejéig...
    Igy elfogadom amit mondassz...